Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Igen, ha nem akarod, hogy több tejet nyomjon bele, akkor benyomod a pipát, amikor jónak látod. Ha meg még szeretnél tejet, akkor arra is van mód, a menüből, ha jól emlékszem az italok közt van csak tej. Café au lait-t ritkán csinálok, nem tudom hogy ahhoz mennyi tejet használ.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
De nekem pont az a bajom,hogy max-ig töltőt tejtartályból csak nagyon kevés tejet nyom ki a gép
Szóval akkor menüből kiválasztom a cafe au lait és csak akkor nyomom meg a pipát ha elegendő a tej a poharamban?*én a tejtartályból a tejet beleöntöttem a poharamba mert hogy kevés volt a tej amit adott a masina
(OFF)/igen,ez is suttyó megoldás.../(/OFF) -
Gabesz87
veterán
A pipa jellel pont hogy leállítod főzés közben. Nem muszáj megvárni amíg a program szerinti mennyiséget kinyomja, hanem hamarabb is le tudod állítani, ha te kevesebb tejet akarsz.
Főzés után a megmaradt tejet meg vagy visszaöntöd a tejes dobozba, vagy egyszerűen leveszed a tartályt a gépről, és beteszed a tejjel együtt a hűtőbe. Én úgy szoktam. Csak persze előtte nyomok a menüből egy Quick Clean-t. Ha meg visszaöntöd a maradék tejet, akkor utána mosd el a tejtartyált. De amúgy meg ott vannak rajta a jelek, hogy melyik italhoz mennyi tej kell. A rajta lévő matricán van egy perforáció jel, ott le kell tépni, vagy levágni, és akkor látni fogod a vonalak mellett a tejszintet. -
ToBeY
nagyúr
Sikerült megcsinálni ezt az Café au lait finom is lett,de azt még nem vágom hogy a tejtartályban lévő összes tejet hogyan kell kinyomatni a géppel. (maxig töltöttem a tartályt.
).Tovább kell nyomni a pipa gombot miután kiválasztottam az italt? 
-
ToBeY
nagyúr
Elvileg tud Café au lait. is főzni,viszont dedikált gombja nincs.Ha kiválasztom az italok között (gondolom ott lehet valahol az ital listában)akkor hogy tudom le OK-ni,hogy ezt szeretném főzni rajta?!

-
ToBeY
nagyúr
Egy ismerős 5360/10 gépet vett ez mivel tud többet mint az én 5330/10-em?
-
ToBeY
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek majd délután kipróbálom őket.
-
törölt tag
-
törölt tag
Őrlési finomsággal a savas-keserű arányt lehet állítani azaz a kivonatolás erősségét, kávéfüggő, van aminek nem áll jól ha túl finom mert csak keserűbb lesz, de nem lesz finomabb íze. Nekem most középállásban jó. Az aroma az őrlés időtartamát befolyásolja. Nekem maxon vált be.
-
ToBeY
nagyúr
Köszi srácok a választ!
Még egy kérdés,a darálónál a fokozatokkal mit lehet befolyásolni (nyilván milyen finomra őrölje a kávét) de hogy azon kívül?Mert ugyebár van aroma strength ami a kávé erősségét lehet állítani. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Grande Ale
üzenetére
Akkor megnyugodtam,hogy nem azért villog pirosan mert valami baja van.

-
ToBeY
nagyúr
Hello
Phlips 5000 lattego-nál ha kikacsolt állapotnál villog a pirosan a power gomb az mit jelent, nem gáz,maradhat így vagy hol kell kikapcsolni teljsen? -
törölt tag
válasz
Retro DJ
üzenetére
A kávéfinomság állító lehet hogy törött, azért forog csak úgy el. Napi 6-10 adaggal nem is sok az 1 kg kávé két hétre, igaz nem is 5 grammból főz egy adagot mint a kapszulások, hanem kb. 8-12g, aromabeállítástól függően.
Fél évente érdemes szétszedve is kipucolni, de talán elég lehet ecsettel, kefével a leeresztő szelepnél megcsutakolni, kiporszívózni. Talán lehet ritkábban is vízkőteleníteni ha lágy vízzel használod. -
Retro DJ
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy Jura E55 gépünk. Használtan vásároltuk kb. fél éve. Naponta 6-10 adag kávé készül. Nagyon furcsa számomra, hogy 3-4 hetente tisztítást jelez. Felváltva hol tablettás, hol porral történő tisztítást. Ez jellemző ezekre a gépekre?
A másik kérdés, hogy elméletben van egy szemcsefinomság állító (és ezt darálás közben szabad állítani). Nekem azonban úgy tűnik, hogy forog a semmibe nem állítható. Lehet, hogy a kvgép szerviz ahonnan származik, eltávolította az állítás lehetőségét?
Kissé "pazarlónak" tartom a gépünket, mert 1 kg kávé kb. 2 hétre sem elég. Másnál is ez a tapasztalat? Ezek a gépek nyelik a kv-t mint kacsa a nokedlit?
Előre is köszönöm a segítséget! -
törölt tag
-
Gabesz87
veterán
Én most csináltam az első havi karbantartást, kávéolaj-eltávolító és tejkör tisztító tablettákkal.

-
oszy
veterán
válasz
üzenetére
Megírod, hogy hol lehet megvenni ezeket? Meg milyen arányban kell keverni? Én is a DM-ben vettem. Elvileg ebben is van mindkettő sav.

-
törölt tag
Most nézem, egy liter tejsav kb. 3000 Ft, a citromsavból 2 kg kb. 2800 forint. Ez 16 flakonra elég, egy adag még postaköltségekkel számolva is 500 Ft alatt van. Bocsi hogy rontom a gyártók üzletét.
-
maroni
aktív tag
válasz
rumos XIII
üzenetére
Én a DM be vettem az is jó kb 500 ft de nem emlékszem pontosan!
-
törölt tag
válasz
rumos XIII
üzenetére
Scanpart vagy akármi ami citromsav és tejsav keveréke jó. A Saeco vízkőmentesítő folyadék is abból áll.
https://www.p4c.philips.com/files/c/ca6700_99/ca6700_99_pss_.pdf -
rumos XIII
aktív tag
Sziatok!
Van egy philips EP5361 gépem, és kéri a vízkőtelenítést.
Néztem a philips shopon, hogy amit ajánlanak hozzá vízkőtelenítő, az 3 ezer forint/adag.
Kérdésem az lenne, hogy egy sima mezei, gépekhez használt vízkőtelenítő is elég lehet? Vagy ajánlott a philipsét használni?Köszi
-
törölt tag
Gép szétszedve, őrlő szétszedve, kipucolva, összerakva, középállásban hagyva teljesen jót főz, szerintem egy idő után elszaródik ez a tárcsás rendszer és a pangó döglött kávé tönkreteszi a végeredményt, főleg ha finomra van állítva az őrlemény. Majd meglátjuk, egyelőre tesztelem így. (Plusz kézi őrlővel a referencia.)
-
törölt tag
Megtaláltam a teszt módot 5310-en, valahogy ösztönösen.
Főkapcsoló kikapcsolása után bal felső és jobb alsó gomb nyomvatart és főkapcsoló bekapcs.Power gombbal lehet lapozni, grinder oldalra érve a jobb felső gombbal lehet 5000 impulzusnyit őrölni. Hogy ez millisec vagy valami más, nem tudom, nincs az őrlőben jeladó.
Egy őrlési ciklus kb. 5 grammnak felel meg nálam. Kotyeszbe őröltem is kb. 6 grammot, főzőegységet kivéve nyitott ajtónál.Brrr.. Harioval jobbakat őrölök, valahogy finomabb a kávé kotyeszban, szóval jöhet a fordított felállás, Hario őrlemény megy őrölt kávéként a gépbe. Meglátjuk.
...
Hmm... Határozottan harsányabb ízek, még illata is van, lehet hogy kitakarítom az őrlőt és innentől kézi Chopin.
-
törölt tag
válasz
dorika87
üzenetére
Van ez a video a főzőegység alapállapotba hozásáról, ha nem megy akkor vissza kell küldeni.
https://www.youtube.com/watch?v=mrLeAPfz6cs -
dorika87
őstag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tegnap vásároltunk az Alzánál egy Saeco Lirika kávégépet és kicsonagolàs után azt tapasztaltuk, hogy a központi egység ajtaja ami jobb oldalon található nincs rendesen becsukva, pontosabban nem tud rendesen becsukódni. Mint kiderült azért mert a központi egység nem volt rendesen belehelyezve a gépbe.
Vajon ezt gyárilag így szokták? Nem tudom elképzelni.
Az a baj, hogy mi sem tudjuk bele tenni. Már minden leírást és videót megnéztünk és semmi, egyszerűen nem illeszkedik.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Köszönöm. -
VMatteo
őstag
Sziasztok! Kapszulás gépet szeretnék venni, amibe nespresso kapszula való. [link] Ezt néztem ki, van ettől jobb vétel? Formára ez tetszik.
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok! Valakinek esetleg van Krups EA880810 automata kávéfőzője? Szemezgetek vele, és érdekelne a véleményetek róla.
-
phain
tag
Sziasztok !
Automata kávéfőzőt szeretnék venni.
Eddig a Philips termékeit néztem konkrétan a :
LatteGo 2200 és 3200 szériákat.Kávék amiket inni szoktam :
espresso, hosszu kave, cappucino (tejhabosító jöhet)
Ár : 100-150K ig (durván)Szerintetek érdemes a Philips termékeire beruházni vagy inkább nézzek mást ?
-
skeli
tag
A philipstavasz kupon még él és el is fogadják, igaz az "csak" 30%, de működik kiegészítőre, gépre, mindenre (is)..
-
n@p@lm
addikt
Nekem is törölték...
-
Till@
aktív tag
válasz
csabulaxi
üzenetére
Nekem a kézi beállító ha legfinomabbra volt állítva, akkor ezt a képet mutatta.
Mivel nem voltam elégedett, koppra betekertem a nagy tárcsát, kb a pont helyére került a vonal, az lett a kézi keréken a legfinomabb pozíció.Olyat főz a gép, bármiből, áááá , megyek iszok is egyet.
-
-
Bitang jó ár érte.
Valaki magyarázza már el, hogy mi a különbség az EP5345/10 és az EP5330/10 között pls

30/10-et vettünk brendon akcióba 107K-ért, de a 45/10 csak annyiban különbözik látszólag, hogy ezüst színű az eleje, nem zongora lakk 69K-ért.
Sajnos lejárt a 14 nap, hogy visszaküldjem, mert ez ennyiért bitang vételnek tűnik nekem.
-
dbius
veterán
Philips webshop Brendon aloldalán az EP5345/10 változat a
BrendonTavaszkóddal 69k-ért elhozható, akit érdekel esetleg! Szerk: Épp most 3 fajta kávéfőző van ott, de ennek a legkedvezőbb az ára kuponnal, többi >100k -
csabulaxi
senior tag
philips kávékifolyó takarítás
videó-képek
[link]
én tegnap belenéztem 1,5 hónap után semmi lerakódás, tiszta volt.
elég lesz fél, de inkább csak évente egyszer tisztítani, mert a cser újabb szilikoncsöves eléggé drága, kb 10 ezer ft -
csabulaxi
senior tag
válasz
üzenetére
köszönöm!
találtam Saeco Minuto és szerintem Philips 3000-es gépek szerviz utasítását, angolul.
https://ucoffee-machines.com/wp-content/uploads/2015/12/smminuto-hd876547.pdf
meg még sok másik gép
az alsó letöltés a szerviz
https://ucoffee-machines.com/ua/instrukcii.html -
törölt tag
válasz
csabulaxi
üzenetére
Ez így jó és az állító ilyenkor van középállásban - nálam. Ha úgy állítanám be, hogy ilyenkor maximumon legyen a tárcsa, csak középállásig tudnám tekerni. Egyébként ahhoz is állíthatod, hogy betekered minimumra és a tárcsát minimumra állítva rakod össze a gépet. Ugyanazt kapod elvileg, de talán így a legjobb az őrlő fokozat kihasználtság.
-
csabulaxi
senior tag
Philips gép.
Hogyan kell beállítani a darálót?
Van rajta egy vonal és egy pont jelölés festve.
Egy videó szerint a vonal jelölést a képen látható módon kell beállítani.
Ilyenkor a sárga műanyagot amire a daráló finomságot állítót kell illeszteni, azt a kávébab tartályban melyik finomságot jelölő jelre kell állítani?
Nálam ha teljesen összetekerem a darálót (Őrlőt) akkor a vonal kerül a pont helyére.
Ha betekerem teljesen és azt állítom be, hogy ilyenkor a legfinomabb őrlésre mutasson az jó vagy állítsam a képe láthatóan, de akkor milyen jel legyen? A legfinomabb, a közepes vagy a legdurvább jel ? 5 van.
Értelemszerűen jobbra, óramutató járásának megfelelően lehet befelé tekerni a nagy fekete fogaskereket.
-
oszy
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez jó hozzá!

-
Gabesz87
veterán
Én meg alig várom már hogy kifogyjon végre a mostani kávé, mert kaptam egy Soul Rebel Marley kávét, és alig várom, hogy kipróbáljam

-
n@p@lm
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszi!
Akkor kivárás.... -
törölt tag
Minden nap meglepődök ezen a gépen, vagy így, vagy úgy.
Most egy ideje gyári őrővel késcsere után legkisebb álláson 24ml-t főzök max aromán, 80ml tejet gőzölök hozzá, így pont belefér egy Duralex Picardie 160-asba.
Már eleve a pohár a nagyszüleimet idézi, bár nekik volt metszett fajta kristályüveg poharuk is, amin fura keretet adott a mintázatnak a használat során a barna matt fátyol, szerintem én rendezem a mosogatáskarmájukat.
A kávé állott sörös, malátás, fanyar illata csapja meg az orrom, "gyerekkocsma" emléket idézve, ízre pedig malátás, mogyorós csokis ízek bújnak elő, mint a szétharapott csavaros fagyi repedéseiből, ahogy az a gépkakaó keveredik a tölcsér ostyájával, de még az a kis füst is ott van, mint amikor cigis kézzel adja a másodállásban fagyizóban dolgozó napközis tanárnő, aki csinos, emiatt mogorva, de ennek ellenére fél év múlva elmegy szülni.
Természetesen filterpapírral.
[link] -
n@p@lm
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Mennyi idő alatt jött meg?
Egy hét? -
Till@
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Jó
, veheted. -
maroni
aktív tag
Az 5330-as hoz ez kell! A CA6707/10 -es jó
stickermajom Most hívtam a 0617008152 ott megmondják!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(OFF)/igen,ez is suttyó megoldás.../(/OFF)
).Tovább kell nyomni a pipa gombot miután kiválasztottam az italt?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)