-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
Őrölt kávé üzemmódban próbáltátok már? Nálam egy 5064 philips van, és ha egyébként is nem lett volna tisztító/zsírozó nap, elég pipa lennék.
A kávé egy része a csőben maradt, de jutott belőle mindenhova belül.
Van valami trükkje? Nem mintha mégegyszer meg akarnám próbálni... -
dethroner
veterán
Szó volt nemrég a Wessper szűrőkről. Rendeltem én is a gépbe és hogy próbára tehessem, vettem a Brita kancsóba is. A Brita betétet már leteszteltem, most a Wessper van soron. Még csak 10 liter folyt át rajta, de egyenlőre úgy néz ki, pont 50%-al gyengébb a szűrési képessége adott mennyiség átfolyása után, mint a Britának.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
WaterWawe
őstag
Tchibo Barista Caffe Crema-t nem ajánlom senkinek.
Van egy szörnyű mellékíze, ami még sok tejjel és cukorral is jelentkezik egy utóízként, natúrban még kortyolás közben is érezhető. A Bellerom és a Lucaffe után egyenesen szörnyű.Szerencsére ajándékba kaptuk, szóval nem okoz akkora bosszúságot ha a kukában végzi, mint ha magunk vettünk volna.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
1 évre elegendő Laica Coffee&Tea szűrőbetét, ingyenes szállítással, 18e Ft: [link]
Így egy doboznyi 4.500-ra jön ki, a legtöbb helyen 5-6ezer között mozog +szállítási díj. Ez jónak tűnik, a boltról is igen jók a vélemények.
Akit érdekel. -
Palesztin994
aktív tag
Köszi a válaszokat! Sajna a tesztcsíkot nem találtam a csomagban, kell szereznem. Dm-ben lehet kapni ilyet, vagy hol?
-
egykori
őstag
válasz Dr. Szilikát #3287 üzenetére
"Már amíg ki nem merül az ioncserélő gyantája."
A tapasztalatom szerint, a havi cserével elkerülhető az ioncserélő kimerülése, amit szerintem szigorúan érdemes betartani. Mi havonta 45-50 kancsó vizet használunk kávé- teafőzésre, illetve heti egy vasaláshoz és most a téli időben a radiátor párologtatóba is ez kerül.
Nemrégen szóba jött a vízkőtlenítési procedúra. 2016 szeptemberében vettem a PicoBaristót, és azóta minden év szeptemberében az előírt folyadékkal elvégzem a folyamatot a fenti vízszűrő használata mellett. Eddig semmilyen vízkövesedést nem tapasztaltam a gépben, szervizes embert nem látott, a rendszeres karbantartás, odafigyelés mellett.
-
-
jambiyya
őstag
válasz dethroner #3290 üzenetére
"Nálam olyan a zacskó tartalma, mintha valaki mindenféle árnyalatú kávészemekből rakott volna bele" - gyereknek játszani pont jó lesz, és még az se baj, ha a szájába veszi, csak az orrába ne dugja. Bár ez függ a gyerek korától.
Nekem nincs bajom a világos pörköléssel, ittam már nagyon jó kávét világos pörkölésű szemekből. Igazából ilyet keresnék most, de a mantaro nem ilyen. -
dethroner
veterán
válasz jambiyya #3289 üzenetére
Nálam olyan a zacskó tartalma, mintha valaki mindenféle árnyalatú kávészemekből rakott volna bele Gondolom a savanyú íz is a nagyon világos szemek miatt van.
Tegnap már végre kipróbálhattam az említett costa-t. Nincs a savanyú íze mint a mantaronak, de érezni a világos pörkölést, sajnos elég vékony az íze, nem lesz ez se kedvenc. De a mantarohoz képest határozottan jobb.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Palesztin994 #3282 üzenetére
Egy átfolyásmérő van ilyen gépekben (vízóra kicsiben). Egy kis lapátkerék, apró mágnessel ellátva, Hall-szenzor érzékeli a fordulatokat, így méri az átfolyó vízmennyiséget.
Eddigi információk szerint a Laica kávé/tea szűrője nagyon jól véd a vízkövesedés ellen. Már amíg ki nem merül az ioncserélő gyantája.
A gép gyári betétje viszont csak részlegesen csökkenti a vízkövet, mert a jó kávéhoz hivatalosan az kellene, hogy valami maradjon is benne. (Nem mintha én ehhez tartanám magam, csak ez az elmélet.)
Tehát itt van elvileg egy kis ellentmondás, ha egyik szűrő nagyon kiveszi a vízkövet, akkor utána a másik, mintha nem is lenne. Ráadásul egy igazi ínyenc még azt is mondhatná, hogy nem jó a kávé.
Amellett van még persze az aktív szén is, ami a szagokat, ízeket, klórt megköti. De az van mindkettőben.
-
jambiyya
őstag
válasz dethroner #3281 üzenetére
Na nem bírtam tovább. Tényleg light roast kinézetre és az íze is. Ittam már rosszabb kávét, de sajna ettől még nagyon gyenge. Már az illata is fura, nem is kávéra emlékeztet, hanem valamiféle dohos gabonára. Az íze nem az ihatatlan kategória, tejeskávéba végül is elmegy.
Egy sötét pörkölésűt váltott, arra számítottam hogy lágyabb, enyhén citrusos ízt kapok, valami hasonlót, mint a Bellarom Crema, de sajna nem nyertem.
Van itthon egy tesco finest Costa Rica, holnap megkóstolom. -
WaterWawe
őstag
Én miután megtudtam, hogy 3 havonta mindenképp ajánlott az Aquaclean cseréje (baktériumok elszaporodása miatt), inkább kivettem. Én is szűrt vizet használok bele, bár én RO szűrő vizét, de ha csak nem cseréled 3 havonta az Aquacleant (nem olyan olcsó azért) akkor szerintem több gondot okoz mint amennyit megold.
Azért érdemes lehet lemérned a kancsó által szűrt víz keményését és ezt beállítani a gépen is (ahogy előttem írták). És arra is figyelj, hogy a kancsóban mindig időben cserélj betétet az előírtaknak megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Nem tudja, mit teszel bele, a beállított keménységet és a készített kávék számát veszi figyelembe. Ha mindig szűrt vizet teszel bele, akkor a szűrt víz keménységét kellene megmérned, és azt beállítanod a gépnek.
-
jambiyya
őstag
Nekem 100%-ot ír 3 hetesen, vízkeménység 4-esen, és napi 2-3 KV.
dethroner: kibontottam, egyenletes pörkölésűnek tűnik, nemsokára az íze is meglesz
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Pico baristo 80%-ot ír az aquacleanemre, nem egész 3 heti használat után. Vizet csak laica kancsóból teszek bele, amiben kávéhoz/teához való szűrő van.
1. kérdés: ez normális?
2. kérdés: kell majd cserélni valahány %-nál (ha igen mennyinél) az aquaclean szűrőt a kávégépben? asszem van a karbantartókészletben vízkőmentesítő folyadék is, de ha nincs nyilván lehet venni. Ezt kell használjam, ha eleve szűrt vizet használok?
(Alapvetően úgytudom, hogy szűrt víz használatával nem is feltétlen kéne bele aquaclean, azért én teszek, hátha lehet/kell továbbszűrni picit).[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz jambiyya #3275 üzenetére
Azt aláírom, hogy az olcsokave.hu név nem túl bizalomgerjesztő, de az említett kávék máshol is kaphatók (pl. emag-on is), de talán náluk a legolcsóbb. Talán fészbúkos hirdetésben akadtam rájuk, azóta már több kilót elfogyasztottunk a kávéikból. Szerintem simán hozzák akár a Lidl-ben, akár máshol kapható, 3-4 ezer forintos ársávba tartozó más kávék minőségét, és ahogy mondtam, még frissnek is mondhatók.
Azt viszont szomorúan tapasztalom, hogy a nekünk szintén bejövős 450 g-os Omnia Barista Espresso szinte eltűnt a boltok polcairól. Múltkor véletlenül megláttam egy Sparban feltűnően olcsón, még meg is örültem, de amikor jobban megnéztem, otthagytam, ugyanis 1 hónap volt hátra a szavatossági idejéből, tehát az is egy beragadt készlet volt. -
dethroner
veterán
válasz this_is_why #3270 üzenetére
A link csak a kévét megmutatni volt, amúgy 1324 jó magyar forintért sikerült a tesco kiárusításon hozzájutni a fél kiló costa-hoz.
Még van 1-2 főzetnyi babszem az adagolóban, azt csak porszívóval tudnám kiszedni, szóval azt már tejjel megiszom valahogy. A legdurvább az benne, hogy a pörkölés, vagy a válogatás nagyon nem megy a mantaro-nak. A legutolsó babtartály feltöltés után lőttem egy képet, amin látszik, olyan szemek is vannak benne, amik a sárgaborsóra hasonlítanak színben. Nesze neked mantaro, óvakodjatok tőle.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz Voice24 #3274 üzenetére
Azt már most látom, hogy kilós kávét nem fogok venni, illetve ha lenne a közelben kávémániás, akkor lehetne kilósat rendelni, felezni, próbálgatni.
Annak a weboldalnak nem túl bizalomgerjesztő a neve, persze ettől lehet jó a kávéjuk.dethroner: most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok.
-
Voice24
őstag
Aki szeret kísérletezgetni, annak ajánlom egy próbára a Caffe Corcovado termékeit. Én az olcsokave.hu oldalról rendelgetem, felváltva fogyasztjuk őket, a Classico, a Cremoso és az Espresso nekünk bejön, és árban is jók. Nem mellesleg frissnek mondhatók, ma jött meg egy rendelés, január 21-i gyártású a Classico és az Espresso, a Cremoso júliusi.
-
andrasferenc
tag
válasz Mittu88 #3268 üzenetére
Semmi különös. Felírtam a naptáramba, amikor vízkőtlenítettem a kávéautomatát, illetve vízszűrőt cseréltem.
Általában igyekszem akciósan megvásárolni akár a kávét, akár a kellékeket. Amikor kedvező áron van valami, akkor többet vásárolok.
Ugyan ez van a szemeskávé vásárlásánál is. Figyelem a lejárati időket.
A közölt költségek tájékoztató jellegűek, mivel üzletenként is eltérnek az áraki. Volt, amikor vízszűrőpatront 500 Ft/db áron vásároltam. -
jambiyya
őstag
válasz this_is_why #3270 üzenetére
Van itthon egy csomag mantaro light roast, de még nem kóstoltuk...egyelőre nem sok kedvet csináltatok hozzá. Ha hozza a Bellarom Crema szintjét, akkor nem lesz gond, mert az ízlik.
-
this_is_why
csendes tag
válasz dethroner #3266 üzenetére
Amit linkeltél Costa, az ennyiért éppen jó még, kóstoltam, rendben van. Mondjuk a Mantaro-hoz képest szinte minden. Én 4 ízben próbáltam a Mantaro-t.
Személyes vélemény:1-1 adag után ment mind a kukába nagy lendülettel. Valódi hulladék. Azok gyártják akik a Bravos-t is. Kb. olyan, mintha a megdöglött Bravos-t átcsomagolták volna. Pedig a marketing része tetszik nekem, arra ment el a pénz.. -
Mittu88
senior tag
válasz andrasferenc #3265 üzenetére
Az komoly, hogy tudtad ezt számolni?
Mielőtt megvettem a lattegot, én is azt számoltam, hogy a vételár a legkisebb költség.
-
viktorhu
veterán
-
dethroner
veterán
válasz andrasferenc #3265 üzenetére
Szép hogy mindent összeírsz
Vagyis 6 év alatt ráköltötted a gép értékének a kétszeresét. Ha ugyanezeket nem Philips, hanem valami olcsóbb, pl ezzel a most említett Wessper termékekkel csináltad volna, mennyit sprórolsz?Lassan eljutok odáig, hogy kivágjam a picsába a még meglévő kb fél kiló Mantaro szemeskávét és kipróbáljam a féláron vett [Costa] kávét. Remélem nem lesz rosszabb mint a marketing fos Mantaro
[ Szerkesztve ]
-
andrasferenc
tag
válasz dethroner #3264 üzenetére
Philips Saeco HD 8761/09 Minuto kávéautomatám van, amelyet 2015. március közepén vásároltam. Készítettem egy statisztikát:
Eddig:
- 133 kg szemeskávét használtam fel,
- 26 flakon Philipt Saeco ca6700 vízkőmentesítőt használtam a vízkőmentesítésre
(Vízkeménység: 4)
- 33 db Philips Saeco Brita Intenza ca6702 vízszűrőpatront használtam fel.
(Patron beálltás: "B")
Ha a vízkőtlenítőt átlag 3 ezer Ft-tal, a vízszűrő patront átlag 4500 Ft-tal számolom, valamint háromszor cseréltem nagy "O" gyűrűt, és egyszer pipacső "O" gyűrűt, akkor kb. 226 ezer Ft-ot költöttem kellékekre. A szilikonzsírt már nem számolom, mert volt amikor Saeco egységcsomagokat vásároltam, amely tartalmazott szilikonzsírt, és gumigyűrűt is.
Eddig a kávéautomata szépen dolgozott napi 6-8 adag kávé elkészítésével. A tejhabosítót nem használom.
Előre őrölt kávéból eddig kb. 1000 grammot használtam fel.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Dr. Szilikát #3263 üzenetére
Józan paraszti ésszel végig gondolva, a trutyit a tejes kancsóba kell tenni, amint aztán a kancsó tetején lévő kis fúvókán átnyom. Be a gépbe nem megy semmi. A tejes kancsót és a fúvókát amúgy is minden héten alaposan szét kell szedni és kimosni. Ez se egy világmegváltó dolog, lehet mosogatószeres vízzel átmosni és utána egy sima vizes öblítés ugyanezt tudja töredék áron.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz dethroner #3262 üzenetére
Az egy figyelmeztető felirat, mivel erős lúg, amivel nem árt óvatosan bánni (vagy szabály is vonatkozik rá, hogy fel kell tüntetni), noha egyébként nem mérgező, fogyasztható anyag, csak nem ilyen koncentrációban.
Amúgy ez is csak egyfajta lúgos zsíroldó, fertőtlenítő, a többféle lehetőség közül. Itt a gyártó erre tette le a voksot, de nem kizárólagos megoldás, gondolom.
-
dethroner
veterán
válasz Dr. Szilikát #3259 üzenetére
Philips kiemeli, hogy a CA6705/10 tejkör tisztitó 54% kálium-karbonátot tartalmaz. Ez vajon miért fontos, és mi is ez?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Mittu88 #3253 üzenetére
Mivel épp tart a Brita szűrőbetét tesztem, így rendeltem egy ilyen betétet is a kancsóba és majd összehasonlítom a mostani tesztem eredményével. Abból majd lehet sejteni, hogy minőségre mit tudhat a Wessper, mint márka
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Ti minden tisztításkor cserélitek a szűrőt is a gépben?Vagy van aki használja 2-3alkalommal is?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz dethroner #3258 üzenetére
Megtalálható éppen máshol, de mindegy elvileg, zsír-zsír. Úgy látom, fő hatóanyag ezeknél az oxigénalapú fehérítő / zsíroldó, azaz hidrogén-peroxid, vagy annak "elővegyülete" a nátrium perkarbonát, amiből keletkezik a hidrogén-peroxid.
További adalékok lehetnek még a citromsav, illetve szódabikarbóna a pH-érték beállítására (is), illetve a szokásos ionos felületaktív anyagok, ami emulgeáló / hatásjavító jellegű. Végeredményben nincs ezek között túl nagy különbség.
-
dethroner
veterán
Fura hogy a szett leírásában semmi nincs erről. Meg arról se, hogy a tabletták (már ha tényleg 2 dobozzal lesz) kávéolaj elleni és tejkör tisztítók lesznek-e.
-
Mittu88
senior tag
válasz jambiyya #3251 üzenetére
Megértem az álláspontod. Én emagon vettem újracsomagoltan 2235-ös lattego-t 85ezerért, ez az egyik oka, ha 150ezerért vettem volna, valószínű én se kísérletezek. (Így 2 év alatt megtérül az ára, addig meg garanciális).
A másik, hogy nem tűnik noname gyártónak ez a Wessper, viszont töredékáron van a cucca. Az AquaClean-je például nem 95 liter vízhez elég, hanem 250-hez (állítólag).
Beszámolok majd, mert a típusspecifikusnak árult cuccok jellemzően filléres dolgok jelentősen túlárazva.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz jambiyya #3251 üzenetére
Jól írtad. ezen a véleményen vagyok én is. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy bevállalja-e. Szerencsére megtudtam venni jó pár db eredeti szűrőt a mallból annak idején, így arra nem lesz gond. A többi meg "filléres" tétel.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
dethroner
veterán
válasz Mittu88 #3246 üzenetére
Na ez tök jó, én is épp mostanában akartam olajeltávolító tablettát keresni, gondolom ez a szett jó lesz saeco picobaristo géphez is. Vajon az hogy a képen 2db vízszűrőt és 2 doboz tablettát lehet látni, azt jelenti hogy a szett ezeket tartalmazza?
-
Dr. Szilikát
őstag
Amúgy természetesen a rendellenes vízkövesedésből lehetne következtetni, hogy valami gond van és pluszban látja még a gépben lévő szűrő fajtáját, elvileg beleköthetne a szerviz.
Vagy akkor érdemes kivenni a szűrőbetétet, hogy ne is lássák, de ettől függetlenül a Wessper egy vállalható márkának néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Az egy lengyel cég áruja: https://www.agdmaster.com/
Wessper szűrők: https://wessper.com/en/
Vállalható szerintem. Egyébként, ha nem is kávészerviz, de videoszervizem volt régebben és bizonyára nem vettem volna észre, ha másfajta színtelen szilikonzsírt rak bele valaki a kávégépbe. Noha azon belül lehet még eltérő viszkozitású (sűrűbb vagy folyósabb).
De ami a képen látszik, az talán még eredeti is.
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Philips lattego 2235-öst, néztem, hogy a karbantartáshoz milyen cuccok kellenek és eBay-en van ilyen alternatíva.
Érdemes lehet ilyet használni? Minőségre lehet olyan, mint a Philips-es cuccok?
Garancia ugrik, ha ezeket használom hozzá? Egyáltalán szervizben tudják, ha nem gyári lett használva a kiegészítőkből.
A víz nagyon kemény nálunk, szóval a vízlágyítóból jó sok fog kelleni.
-
mazsi70
senior tag
Megjött a Philips 4300 Lattego
TeccccikNyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
sesshou
senior tag
-
Gaben360
senior tag
válasz sesshou #3241 üzenetére
Nemrég írtam, hogy most Lavazza Crema E Aroma van tesztelésen, és teljesen jó.
De akad itthon 2 féle Dallmayr is, most kaptam egy Costa Coffe-t, de azt még nem teszteltem.
Meg már nem is Siemenset használok, hanem Saecot.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
sesshou
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3240 üzenetére
Köszi a választ sokat tanultam belőle.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz sesshou #3232 üzenetére
A csövekben lerakódó, illetve néha felkavarodó rozsdás, mangános üledéknek azt a részét fogja meg, amit a mikrofilter mechanikusan kiszűr. De ezekben a betétekben nem szokott lenni a vas megkötésére való ioncserélő gyanta, vagy épp a mangán ilyen mérvű eltávolítására nem képes (nem is kell lennie), hogy a vizet teljesen színtelenre varázsolja.
Ami dolga van, hogy az aktív szén kiválóan megköti az aromákat, szagokat, klórt, emiatt kellemes lesz az ízhatás. Most abba kár belemenni, hogy az aktív szén véd még rengeteg borzasztó dologtól, ami a csapvizünkben nincs is, úgyhogy ez már mindegy, de marketingnek az is szép.
Másik fő dolog Ca / Mg ionok lecserélése, miáltal a vízkövesedés ellen véd.
Ha egy akkora részecsket nem szür ki akkor hogyan tudna kiszűrni olyat ami annyira kicsi hogy nem látszik.
Látszik éppen, ha rozsdamentes edényben elfőzöd a vizet, hogy mi marad belőle, szárazanyag. Vagy mi rakódhat le, sajnos ilyet én is láttam már:
https://www.google.com/images?q=espresso+machine+boiler+scale
[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
válasz sesshou #3236 üzenetére
Nem feltétlen tud gyengét egy automata, a két Siemensemmel olyat főzök neked, hogy a szemed kigúvad. Illetve már csak az öreg van meg tarcsiba, de azzal is lehet patkánymérget ereszteni.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
sesshou
senior tag
-
egykori
őstag
válasz sesshou #3232 üzenetére
Köszi, hogy ezt a tapasztalatodat megosztottad. Kíváncsi lettem volna, ha kávégép víztartályába is ilyen vizet engedsz, akkor a gyári betét mit szűrt volna ki.
Egyébként is akár közvetlen fogyasztáshoz használt vízszűrőbetéttel, akár kávé- vagy teafőzéshez való vízszűrővel olyan vizet használunk, amit a csapból kiengedve is meginnánk. Ha valamilyen színeződés vagy kosz van a vezetékben, nem meginni, de mi még fürdéshez sem használunk, hanem kiengedjük, amíg ki nem tisztul a vízrendszer.Egyelőre még meg van a bizalmam az általam használt szűrőbetétben, mert kb. 4 év óta ezt használva nem vízkövesedett el a gépem (mert ez a feladata), úgy, hogy évente egyszer lefuttatom a használati útmutatóban előírt módon a vízkőmentesítő programot.
-
törölt tag
válasz sesshou #3231 üzenetére
Poemiához őrölted a kávét? Lehet hogy ez nem lesz jobb, automatával, gyengébb a nyomásfokozójuk mint egy Poemiának, vagy akár kis karos Delonghinak.
Kávéban én csak a világosabbakat használom automatához, mert cappuccinohoz finomabbnak érzem, sötét pörkölésből az amúgy kotyogóshoz ajánlott IKEA kávék erőteljes ízűek automatában főzve. -
sesshou
senior tag
válasz egykori #3201 üzenetére
Én ezt a víz szűrőt akkor adtam fel amikor egy melegvíz vezeték szerelés után enyhén barna árnyalatú (vagy roszda vagy homok) vizet bele öntve a víz árnyalata alig változott. nekem ez azt sugalta hogy ha még a látható retket sem tudta kiszűrni a vízből akkor a kisseb részecskékhez hozzá sem piszkál.
-
sesshou
senior tag
Tegnap reggel megrendeltem estére meg is jött a Tchibo Esperto 1.1 gép.
Szép-is gyors-is.Az előző saeco poemia gépemmel Tchibo Miláno style kv-t használtam ami az izlésemnek jó volt volt benne aroma.
Most ehhez a géphez is A milano style-t vettem de a legfinomabb örlési fogkozaton is elég enyhének érzem az ízét.
Másnak mi a tapasztalata ezzel kávé-val? Én cseszek el valamit? Milyen hipermarket-ben is kapható kávébabot ajánlotok hozzá?
-
mvkly
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3222 üzenetére
Én is efféle túlbiztosításra gondoltam, az a 2 kávé fokonként nem nagy ár a stabil működésért.
Most a tekerő felén áll, érezni a különbséget. Markánsabb íze lett, kijön a kávé igazi aromája, de nem hajlott át keserűségbe. Talán még egyet állítok, de nem sürgős. Gondolom e miatt a pogácsa is szép barnás és száraz. Előtte fekete és kicsit nedvesebb volt.
-
dethroner
veterán
válasz jambiyya #3228 üzenetére
A sok típus féle takarót igényelne. Vagy inox, vagy fekete műanyag darabot. Most amikor nincs benne a kancsó ott egy lyuk a gépben. Igen, bedughatnám a vízkieresztőt, de minek, mikor sosincs rá szükség. És nem tudom a többi milyen, de nálam nem marad ennek a kis szarnak mindkét pöcke a gépben ha bedugom. Valamelyik oldalra kicsit megmozdul, egyik kampó kiakad. Ki nem esik, és alig lehet észrevenni, de nem lehet egyszerre benyomni a kettőt.
-
anadroid
senior tag
válasz dethroner #3225 üzenetére
Nem jár mindegyik altípushoz.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
dethroner
veterán
válasz jambiyya #3221 üzenetére
Az enyémen is csak annyi gumírozás van, mint a tiéden. Viszont van még valami (vagyis pont hogy nincs) amit nem találok, ez pedig a forróvíz kivezetésnek a takaró eleme. [Ezen] az unbox videón látszik, hogy azon a gépen van egy ezüst színű takaró elem, ami az enyémhez nem volt.
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #3222 üzenetére
Igen, ez a pontos megfogalmazás, nálam pattant már el kerámia őrlő hirtelen megszorulás miatt, ezért gondolom fontosnak a figyelmeztetést. Inkább fogyjon három kávényi adag, mint hogy megint kést kelljen cserélni.
-
Dr. Szilikát
őstag
Akkor lehet, hogy csak azért írták a biztonság kedvéért, nehogy egy érzéketlenebb valaki hirtelen durván kettőt tekerjen rajta, ami forgás közben sem szerencsés.
Érzéssel lehet tekerni bármennyit forgás közben, megfelelő lassúsággal, hogy az őrlés követni tudja. Lazítani meg magától értetődő, hiszen nincs semmi feszülés, állóhelyzetben sem. Mivel a Saeco darálóját apró darabjaira szedtem, ezt egyértelműen tudom állítani.
Állóhelyzetben viszont akkor inkább egyet sem (szűkíteni).
-
WaterWawe
őstag
válasz Dr. Szilikát #3217 üzenetére
Köszi. Szerintem az EC105 RO van nekünk.
-
mvkly
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3214 üzenetére
Darálás közben gondoltam, persze. A használati szerint min.2 lefőzés kell, hogy egy-egy tekerés után lehessen is érezni a változást. Na mindegy, most kettőt pöccintettem rajta, majd délután meglátom, mennyit javult. A kávé különben Bellarom Bio Arabica, fent ajánlottak egy krémes Lavazza-t, lesz mivel kísérletezgetni.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
WaterWawe
őstag
Ha már úgyis előkerült a vízszűrős téma a napokban kérnék egy kis tanácsot ilyen témában.
Láttam, hogy 3 havonta ajánlott cserélni az Aquaclean-t. Az én gépem most kezdte a 4. hónapot és még 40%-os a filter. Egy PurePro vízszűrőnk van (hálózatra kötve külön csappal) ebből kapja a vizet a gép (0-s vízkeménység).
Az a helyzet, hogy ha már szűrt, lágy vizet kap akkor nem vennék még 3 havonta egy aquaclean-t is bele, szerintem nem tesz hozzá már sokat. Viszont akkor érdemes lehet a most benne lévőt kivenni és anélkül használni? Ha megtelepszenek benne a bacik akkor ilyen helyzetbe talán többet árt mint használ?
Illetve ha esetleg innentől az Aquaclean nélkül használnám, akkor tartanom kell magam a szűrő nélküli vízkötlenítési ciklusokhoz? -
-
Dr. Szilikát
őstag
De ezt mire érted, a motor állóhelyzetében? Egy fokozattal való szűkítést el tudnék éppen képzelni, mert annyit enged a mechanika rugalmassága, utána beindítod és máris enyhül a feszülés.
Lazítani meg bármennyit lehet, állóhelyzetben is. De én a Saeco darálóját ismerem közelebbről, amit egyébként őrlés közben javasolt állítani. Pontosabban szűkíteni a rést. Fotón látom csak, hogy a DeLonghi is hasonló elvű.
-
mvkly
senior tag
A DeLonghi kávédarálóját gyárilag 5-ösre lőtték be az 1-7 skálán. Szeretnék krémesebb, sűrűbb kávét főzetni vele, viszont a leírás szerint egyszerre csak 1 fokozatot ajánlott állítani rajta. Ettől semmiképpen ne térjek el, károsodhat valami vagy nem lesz tökéletes az őrlés, ha nem fokozatosan állítom? A mostani állaga alapján szerintem 3-as, de talán még a 2-es is ideális lehet.
-
sesshou
senior tag
Sziasztok!
Láttam itt is dícsérték többen is a Tchibo esperto-t én is szemezgetek(bocs)
Tudja valaki miben külömbözi az 1.1 a régebbi verziótól?Mennyire őröl finoman? Olvastam egy német csóka tesztjét aki arra panaszkodik hogy picit vizes a kávé amit főz.
és hogy esetleg megéri-e elgondolkodni a Sencor SES 7015CH-n, ahogy nézem mintha ugyan az lenne a kettő. csak más köntösben. és még az áruk is kb ugyan az.
Mitől ilyen drága a gép egyébként?
egy Krups EA8108 ugyan ebben az árban van és ránézésre többet tud.
nekem jobban bejön az egyszerű tchibo meg hely takarékosság szempontjából is jobb csak érdekes hogy ugyaz ezért az árért mik vannak.Előre is köszönöm.
-
dethroner
veterán
válasz #85578752 #3209 üzenetére
Mivel nálunk a párásító néha megivott egy nap 3-4 liter vizet is, nagyon sok kellett, mindig a 100 liter ment le hamarabb, gyakran 3 hétig se volt egy betét a kancsóban, a beöntő víztartó is mosva, vízkőtelenítve, karban van tartva. Csapra kötött rendszert nem szeretnék, azzal még kiegyeztem volna hogy a kancsóba és a gépbe 2 betét kell havonta, de megvallom őszintén eszembe se jutott hogy a kancsó által kiszűrt ásványok hiányozhatnak a szervezetemnek.
Lehet a kávégép kénytelen lesz megelégedni a saját szűrőjével, a Brita kancsóból pedig csak a vasaló és párásító fog kapni, fogyasztásra meg visszaállunk a csapvízre. A teakészítéshez használt vízforralót meg ki lehet vízkőteleníteni ha már a csapvíztől belassul.
Hihetetlen hogy mindezt a kávézásról szóló topikból kell megtudnomA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
válasz dethroner #3203 üzenetére
Igazából ezek a kancsók ha elhanyagoljuk a karbantartásukat, kellemetlen problémákat okozhatnak, bakteriális fertőzés, elégtelen vagy egyoldalú ásványianyag bevitel...
Nálunk a csapvíz aránylag tiszta, sok benne az ásványi só, a magnézium mellett kalcium, több, mint sok palackozásra méltó ásványvízben. Csak a kávégép iszik szűrt, lágyított vizet.
A szomorú kávé topikban mostanában volt téma az olcsó hálózati vízszűrés, ki lehet vezetni kétutas külön csapra a szénszűrt vizet, meg a lágyítottat. Egyik inni, másik gépekbe. Fenntartani is olcsóbb elvileg, de még nem számoltam ki pontosan mi mennyi. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz dethroner #3203 üzenetére
Nekem még a régi Brita volt, de most már úgy látom, van kétféle is:
BRITA MAXTRA+ Pure Performance (zöld)
A vízkeménység mérsékelt csökkenése.
Lágy és közepesen kemény vízhez ajánlott
A hidratálás forrása.
Kiváló alap a hideg és forró italok készítéséhezBRITA MAXTRA+ Hard Water Expert (narancs)
Különösen erős szűrőnk kemény vízhez – 50%-kal jobb vízkőcsökkentés a Pure Performance-hoz képest
Hatékonyan csökkenti a vízkeménységet, hogy megelőzze a vízkő képződését a vízforralókban, kávéfőzőkben és más konyhai készülékekben
Leginkább olyan területeken ajánlott, ahol közepes vagy kemény víz jellemző -
mvkly
senior tag
Azért remélem hatékony ez a Laica+coffee betét, mert 1-esre állítottam a gép vízkeménységét. Sajnos a tesztcsík kimaradt a csomagból, így azt még be kell szereznem, majd rendelek egy karbantartó szettet. A DeLonghi honlapon lévő kézikönyv szerint mellékelik a csíkot, vmint ebben leírják a beállítást is. Amit aztán kézhez kaptam, abban se csík, se útmutató nem volt a vízkeménység belövéséhez. Aki nem tájékozódik a neten, az azt se fogja tudni, hogy az újonnan vásárolt automatáján akár ezt is be tudná állítani. Ez azért fura.
-
dethroner
veterán
válasz Dr. Szilikát #3202 üzenetére
F@szom az egészbe Eddig Brita maxtra+ betéttel szűrt vizet ittunk, vízforralóval abból csináltunk teát, azt nyomtam a kávéfőzőbe, és az ultrahangos párásítóba is ilyen víz ment. Most meg kiderül hogy a készülékeknek jót teszek, de magammal meg kib@szok
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz dethroner #3200 üzenetére
Ott volt a linkelt PDF, meg ez is:
https://www.laica.hu/img/51782/C3M_altpic_1/C3M.jpg
Utána itt:
https://www.laica.hu/Laica-Bi-Flux-CoffeTea-vizszurobetet-3db-os
Ezt a vizet azonban nem javasoljuk a palackolt víz alternatívájaként nagyobb mennyiségben fogyasztani.
Tipikusan az a figyelmeztetés, amit a Brita oldalán is olvastam régen és a Ca / Mg tartalmat "nagyon" eltávolító szűrőknél szokták jelezni.
De ne tévesszen meg, hogy betettek az oldalra egy semmitmondó marketinges képet a PH-értékekről, miközben félrebeszélnek bi-flux rendszerről is:
Az egyedi bi-flux™ system fenntartja a szűrt víz semleges pH értékét, amely így még ízletesebb és egészségesebb.
Ez már kavarás, hiszen más betétekhez képest savasabb, ráadásul az oldal szerkesztőjének nem sikerült felfogni, hogy a bi-flux csak a kétágú kifolyási technikáról szól, egyfajta áramlásszabályzóval ellátva.
Hogy milyen töltettel látják a bi-flux tokot, annak ehhez nem sok köze van. De nem mintha a Laica külföldi oldalai jobbak lennének, néztem azt is.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz dethroner #3200 üzenetére
Ezen a képen a jobb oldali a kávéfőzéshez ajánlott, a Felhasználási javaslat alatt olvasható.
Mi itthon két kancsót használunk, a baloldalit közvetlen vízfogyasztásra, az íze is elfogadható, nem kell a klóros csapvizet innunk vagy a palackokat cipelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest