Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Szia!
Ezek közül, konkrétan egyik géppel sincs tapasztalatom, ellenben ugyanezek az elvárások voltam nálam is. Én egy EP5330/10-es gépet választottam, hétfőn jött meg eddig nagyon szeretjük. Annyi, hogy a csepptálcát célszerű gyakran üríteni, meg néha ránézni, hogy van-e benne elég víz / kávé, de ha ezt nem kora reggelre időzíted, akkor tényleg bekapcsolod, megnyomod a gombot és finom Cappuccino vagy Latte vár 1 perc múlva.

A LatteGo pohár mindenképp praktikus és sokkal könnyebben tisztítható mint a csöves megoldások.
Szerk: véletlen újként írtam, de Yany számára volt válasz.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát a Saeco Vienna kávéfőzőnk, igazából az előző szervizelés után amúgyis rosszabb lett a kávé íze, nem kívánunk vele foglalkozni, egy darabig kapszulással pótoltuk, nagyon finom, de drága, úgyhogy most ismét automata kávéfőzőt keresek.
Ha konkrét helyet tudnátok mutatni, ahol érdemes venni, azt megköszönném, nem ragaszkodunk az újhoz, inkább egy használt/felújított, de jó minőségűt keresünk, ami kijelzős, tejhabosítós, lehet vele többféle kávét csinálni, és úgy alapvetően ajánlott márka/típus.
Nálunk nagyon kemény a víz, így nem hátrány, ha van benne vízlágyító.
100 körül szánnánk rá maximum!
Köszönöm!
-
8nemesis8
veterán
Hát ezen túl sok mindent nem kell magyarázni.
Pont ez a gondom, hogy egy normális emailt nem lehet nekik írni? Mindegy is a facebookon tökéletesen segítőkészek. Elvileg küldenek új csepptálcát így a holnapi futárt lemondjuk!
Remélem más hiva nem jön elő, láthatóan ez nem sérülés, hanem hibás darab.A store oldalán találtad azt hozzáadtam többször is remélem ér majd valamit

-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Édesapámnak vásárolnék kávégépet, egy régi szarvasit váltana. Darálósra gondoltam, presszókávé főzésére használná, 8-10 adag egy nap, max egy cappucinot tudjon(ez annyira nem is fontos) . Árban 50ig bezárólag tudtok esetleg ajánlani egy kávéfőzőt?
Előre is köszönöm a választ! -
8nemesis8
veterán
válasz
üzenetére
Hát nekem az a meglátásom, hogy egy vadonat új gépet ne kelljen javítani, véletlenül egyszer gariba kellene küldeni akkor meg kérdezik, hogy leejtettem vagy miért van ragasztva. Ettől megkímélném magam.
A szervíz azt mondta, hogy küldenek új gépet, lévén 1 hetes a termék... A gondom, hogy kérik vissza a gépet és kb 2 hét mire lemegy a csere...oszy: Hol tudok egyébként írni nekik? Csak ezen a hülye f*cebookon tudtam kommunikálni velük... A tetőnél mi volt a gond, nem tudod véletlenül? ugyanúgy gariba?
-
törölt tag
-
8nemesis8
veterán
Képzeld el, hogy megint azt csinálta. Alul vízes volt. Lámpával nekiláttam átvizslatni és maga a csepptálca gyárilag selejt...
konzumpro: Ezt próbáltam, köszi! Ezzel nem volt gond.
Hát az tuti, hogy nem fog kapni... De le sem megyek a csomagért, epdig le szoktam menni ne kelljen emeletre cipekedniük...Csatolok egy képet a hibáról. Le is videóztam, sérülve nincs és folyamatosan cseppen, ha már nem kevés víz van benne. Eddig azért nem jött mindig elő, mert egy külön pohárba engedte a kezdeti "rinsing" vizet és a végén lévőt is.
Ehhez mit szóltok?

-
Yany
addikt
Sziasztok,
Teljesen laikus vagyok és két dolgot szeretek: kényelem és finom kávé.

Vagyis nekem azok az automata gépek tetszenek, amin van tejes tartály is. Benyomom a kedvenc kávém gombját és mindenféle kávéból megcsinálja kedvenc lattémat, és megeszi a finomabb őrlésű kézműves kávékat is.
Szóval ilyen szempontok mentén lyukadtam ki az Authentica 29.660 vagy 29.666-nál (nem tudom, hogy mi a különbség, €450~500), illetve a Philips EP2235/40 készülékeknél (~140e Ft).
Melyik a komolyabb készülék? Vagy van valami harmadik, amit ajánlanátok? Minden segítséget köszönök.

szerk.: van még egy jóval olcsóbb, de nekem valamiért szimpi cucc is, a Kenvell PrimaLatte II, ami egyébként már gyanúsnál is jobban hasonlít a Lidlben forgalmazott Silvercrest SEMM 1470-esre.
Erről is érdekelne a véleményetek. Tényleg köszi. -
törölt tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nem valószínű hogy sérült. Érdemes megnézni a tartály talpszelepnél szivárog-e, kikapcsolt állapotban üres csepptálcával, folyik-e bele pár óra után. Tisztításkor a főzőegységből még pár csepp víz kifolyhat a tálcába, ha előtte kiveszed és csak utána húzod ki a tálcát akkor nem. Én mindig elfelejtem, foltos alatta a pult, le kell törölni néha.
A futár meg nem kap kávét ezek után.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Van egy 1 hetes Philips EP2231/40 kávégépünk, amit nagyon kezdünk megszeretni, viszont érdekes, hogy néha-néha 1-1 apró kicsit zaccos kb 1 cm átmérőjű tócsát látunk a csepptálca alatt, ha kivesszük vagy a kávégép előtt és valamelyik nap elárasztott a gép minket vízzel. A konyhapulton folyt le, pedig előtte kb 3 órája használtuk utoljára.
Mi lehet a gond?
(Lehet, hogy én voltam figyelmetlen és nem néztem, hogy a csepptálca tele van vízzel, amit a piros feljövő műanyag kar jelezne?)Azt látom, ha túl gyorsan veszem ki a csepptálcát akkor a főző egységből cseppenhet a víz. A DPD futár finoman szólva egy b*zi, mert amikor hozta ledobta a lábam elég és eldurrant a csomagban 2-3 kitöltő anyag. Azt tudni kell, hogy egyszer nem akart jegyzőkönyvet felvenni az angliából érkezett csomagra, ami sérült volt (én meg megreklamáltam...) és azóta utálja a pofámat, de legalább ez kölcsönös. Akkor sérülhetett a termék? Szerencsére a Philips korrekt módon csomagolta be, így én nem láttam sérülés nyomát.
-
WaterWawe
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
nyikszi
őstag
válasz
WaterWawe
üzenetére
Szia! Igen, különböző az ízlésünk
Nekem pl. a Pacificaffe Pin Up kávéja egyelőre verhetetlen, mondjuk nagyon drágább kávékat nem ittam eddig. Jó még tőlük a La Piazza és a házkávéja. A Rome espresso nekem nem jött be, túl erősen pörkölt. Ez is jó féle, LAVAZZA Qualitá Oro, itt ajánlották. De pl. amit sokszor ajánlanak a győri kávépörkölőtől a Velencei Gondolások kedvence, nekem egyáltalán nem jött be. Onnan az eggyel drágább viszont egész iható és még hátra van valami jó drága tőlük (ez csak 250 grammos), de még nem bontottam ki. -
Till@
aktív tag
válasz
WaterWawe
üzenetére
Szia !
Segafredo Selezione Arabica, 4 kilót vettem múltkor a Lidl-be, annyira bejött.
A többi fajta Segafredot egyáltalán nem szeretem, de ez nagyon finom.Amit most ittam belőle, rendesen mogyorókrém íze volt
, vetekszik nálam a 8-10 ezer forintos kávékkal, amiket próbáltam eddig. 2-es aroma 2-es vízmennyiséggel iszom presszónak, kis cukor, 10g tejszín. -
WaterWawe
őstag
Sziasztok,
Rendeltem egy Philips automata gépet. Korábban ilyen párnás / kapszulás gépeink voltak. Tudom mindenkinek különböző az ízlése, de van kávé ami bevált, vagy szívesen ajánlanátok? Elég tanácstalan vagyok-e téren. Kérdezzem meg a kávé topikban?
-
Peetta14
tag
Sziasztok, nem találok véleményt a Miele gépekről (CM 61, 63 sorozat). Erősen szemezek velük, használt automatát szeretnék venni 80-120k kerettel, töltögetős kapszulásat leváltani 2 fő részére (presszó, és capuccino). Nem tudom, mekkora nehézség (drágább) a szervízelése az elterjedtebb gépekkel szemben (Jura, Saeco, Delonghi, ...).
-
ToBeY
nagyúr
Café au lait-nál a kávét tudom "memózni",de a tejből kinyom egy keveset és annyi.
Miért nem tudom a tejet is szabályozni?Elvileg 11 arány lenne a kívánatos.
Most kaptam nagyon sok kávét két korty tejjel.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Krups kávéfőzőm, 1,5 éves. Nemrég vendégek jöttek hozzánk és mivel szeretik a capuccinot, arra gondoltam beüzemelem a géphez kapott tejállomást. Elvileg így kellene működnie: [link] na ehhez képest nekem így működik: [link] Tulajdonképen csak forró lesz a tej, szinte semmi hab. Több fajta UHT tejjel próbáltam, mind 3,5%-os. Szerintetek mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hát ez nem jött be. Elképzelni sem tudom hogyan lehet úgy gőzölni, hogy végig nyitva legyen a pannarello-n a szellőző nyílás. Ha belefut a tej, lezárja, de onnantól nem működik a következő főzésnél. Marad a furulyázás, és a forró gőzcső rutinos elkerülése kb. 10 másodperc után. 20 másodperc elég, talán még kevesebb is, finomabb hidegebb tejhabbal, szinte tejszínes, a thermo pohár miatt pedig nem hűl ki a végére. Ma ennyi tapasztalat sikerült.
-
törölt tag
Van ez a 200 ml-es 4home thermo pohár:
Ebbe próbáltam pannarelloval kitapasztalni a szükséges tej mennyiséget és a gőzölés időtartamát.
30 másodpercig gőzölve 100 ml tejet 10 másodpercig beleengedve levegőt a pannarello kis lyukán, túl forró, megöli a kávé aromáit, öt percig tart meginni.
25 másodpercig gőzölve 100 ml tejet ugyanúgy 10 másodpercig levegőztetve és megégetve a kisujjamat még mindig forró, de már közelít.
20 másodpercig gőzölve 100 ml tejet mindenféle furulyázási próbálkozás nélkül kifut a tej, a hőfok kicsit alacsony, de rögtön iható, a thermo pohár végig tartja a hőt.A következő próbálkozás 90 ml tejjel indul majd, hátha úgy nem fut ki és hátha melegebb lesz 20 másodpercen a tej a kisebb mennyiség miatt. Egy év után már csak kiderül hogy használható ez a módszer is az italkészítéshez.
A karbantartásról: van egy bambuszpoharam amibe kiengedem az első gőzt, mert olyankor még tele van vízzel a gőzcső. A gőzölés végén ebbe a pohárba kerül a pannarello és felöntöm forró vízzel. Szétszedve átöblítve, letörölve, összerakva használható újra, vagy vissza lehet rakni a fém gőzcsőre letörlés után.
A 2200-as sorozatnál, meg a többinél jó pont hogy nem süt meg a fém gőzcső és nem kell annyit tisztogatni a műanyag csővéget, mert a köztes gumira fut fel a tej, könnyű elmosni.
-
törölt tag
Gyakorlatilag igen kevés az esély arra, hogy a beépített őrlővel egy automatán el lehessen érni azt az őrlésfinomságot, ahol már be tud fulladni a főzés. De nem lehetetlen. Nekem sikerült Xsmall-al és hozta is a kávéházi színvonalat, de Minutoval már nem sikerült. Az új őrlők limitálva vannak.
Talea Ringről sok jót olvastam, ha nem jön le a kávé az már közelít, ilyenkor érdemes lenne az SBS-szel visszavenni a nyomásfokozót, mert már a kávépogácsa limitálja a nyomást.
Esetleg kicsit feljebb a flow-t. -
ddrom
csendes tag
Az normális, hogy a gép (Saeco Talea Ring) kb 10 sec alatt főzi le az eszpresszót? Ügye a kávés honlapokon mindenhol 20-30 mp között mondják a szükséges időt, hogy kijöjjön a kávéból, ami benne van (íz, aroma).
Daráló már a legfinomabb őrlésen, folyási sebesség (Flow L/h) minimumom - 10 -, SBS állító a gép elején végállásban van, kávémennyiség maximumom (aroma 3, "Set aroma = 106) ezt ha feljebb állítom, nem jön le a kávé.Közepes - 7 - pörkölésű kávé. A crema vékony, gyenge
Ötlet?
-
ddrom
csendes tag
OK ez megoldódott. (kicsit bátrabban fogtam a fogót és elfordult)...
-
ddrom
csendes tag
Sziasztok!
Saeco Talea Ring - mivel / hogyan lehet állítani az őrlésfinomságot ha nincs meg (nem adták hozzá) a gyári kulcsot? Óvatosan próbáltam lenyomva eltekerni egy kombinált fogóval, de nem ment - erőltetni nem akartam, nehogy eltörjem. -
oszy
veterán
Nekem ez a Sage nagyon tetszik! Konzum, mi a véleményed róla?

Bár ennyiért (217.000) nem veszek most, de jobban tetszik, mint egy automata.

-
Voice24
őstag
Valaki itt néhány napja firtatta, hogy a Delonghi jelzi-e, ha kifogyott a szemeskávé a tartályából. Akkor írtam rá valamit, hogy nem nagyon, de ezt tegnap konkretizáltam a gépemnél. Tehát az történik, hogy elindítok egy kávéfőzést, elkezd darálni, darálás közben kifogy a kávé, és hallhatóan már üresben forognak a kések. Miután leáll a daráló, elkezd bent dolgozni a rendszer, mintha le akarná főzni a kávét, és talán itt érzékeli a gép, hogy nincs miből főzni. Na, ekkor áll le a figyelmeztető sípolással, és kiírja, hogy töltsem fel a kávétartályt. Vizet nem enged ki, tehát nem akar 1-2 grammból kávét főzni, megvárja, amíg feltöltöm.
Vagyis, ha jól gondolom, nem a tartályban van érzékelő, hanem a főzőegység érzékeli, ha nem jut oda hozzá megfelelő mennyiségű kávé, és leállítja a főzést. -
törölt tag
A pumpacsere óta halkabb lett a gép, de még mindig hajlamos volt valami rezonálni.
A tálcán lévő előlap belsö oldalán van egy fül, aminek valami lemezrugóba kéne illeszkednie, hát ezt nem teszi, mert ennél a modellnél (3510) nincs ott semmi.
Egy ikeás bútorláb alá való filckorongot ragasztottam oda, ahová a fül belóg, így minimálisan megtámaszkodik rajta betolva, nem rezonál, tök halk lett így a gép, profibb benyomást kelt. -
Voice24
őstag
Azt nem tudom, a minőségmegőrzési idő 2021. 12. 20.
Jobban megnéztem a csomagolást, igazából a Caffé Büro (mosonmagyaróvári cég) csak a forgalmazó, a gyártó pedig a kaposvári Caffe Brando Kft. Ők állítólag 30 éve léteznek, pörkölnek, tehát ezek a kávék elvileg tényleg hazai pörkölések. -
-
Voice24
őstag
Egy hete ajánlottam itt a Caffebüro termékét, elvileg szintén hazai pörkölés. Senki nem reagált rá semmit, van valami sötét dolog a céggel vagy a kávéival kapcsolatban, amiről én nem tudok? Se pozitív, se negatív reakció nem jött, és már kezdem magam úgy érezni, mintha valami tabutémába tenyereltem volna...
(mielőtt kipróbáltam a kávéjukat, már kérdeztem itt róla véleményt, arra sem reagált senki)
-
Toobee
veterán
PallYotz GetUp nagyon jól muzsikál autómacában. Ráadásul magyar kisvállalkozót támogatsz vele. Frisset vegyél mindenképp, ezeket felejtsd is el, amit írtál. Játszik még szerintem a Pacificaffe, náluk Rome Espresso, La Piazza, Pin Up, ilyesmik, tehát a keverék kávék. Találsz még jó kávét a Kapuczinernél is, de van még bőven opció. Ezek mind magyar pörkölők. AVX, Roastopus, KávéKalmár stb.
Az erős, mint olyan, elég megfoghatatlan. Nem paprika ez. Ha a koffein mennyiségét szeretnéd csökkenteni, akkor 100% Arabica vonalon nézelődj vagy vegyél koffeinmentest.
-
BaLee
addikt
Kicsit off leszek. Milyen kávét tudtok ajánlani LatteGo-s 2000-es szériás philips kávéfőzőhöz? Megrendeltem, remélem ki is küldik.
Néztem az Omnia Barista Crema-t (~3500ft/kg) ill. a Pellini Espresso Bar Cremosot (~6000ft/kg). Olyat szeretnék ami nem bika erős, de jó espressonak meg capucchinonak is.
-
törölt tag
Finomabb gőzölt tejhabot lehet vele készíteni, amivel latte artot lehet önteni.
Alapvetően automatáknál először habosított tej kerül a jellemzően duplafalú üvegpohárba, majd ebbe főzik a kávét, így szép rétegzett ital készül. De hagyományos lattéhoz jobb lefőzni egy presszót majd ráönteni a tejet, ami nem fog menni ha túl buborékos a tej. -
törölt tag
válasz
general
üzenetére
Philips EP2230, EP2235 vagy DeLonghi ECAM 350.55 B részemről ajánlott. De persze ezek inkább a kényelem szempontjából jók.
Ha van barista hajlam akkor EP3510 vagy EP5310, a manuális fém gőzcső miatt, viszont aránytalanul drágák, ha egyáltalán még kapni. Kifutó modellek.Ár-érték arányban a 2000-es sorozat manuális tagjai tényleg jók.
-
general
addikt
Bán olyan most itt a közösség szerint, ami bestbuy automata?
-
-
general
addikt
Urak, az ajánlóban lévő típusok mennyire aktuálisak?
Öcsém szeretne egy új darálós automatát, ami már megéri, de én nem ismerem a típusokat, karos gépben utazom..
-
BaLee
addikt
Van tapasztalat a Melitta E950 Caffeo Solo kávéfőzőről? Utánaolvastam, többen ajánlották, hogy finom krémes kávét csinál, árban hasonló mint a Philips 2000-es széria csak ezen mondjuk nincs tejhabosító. Méretben meg még kompaktabb.
-
eppzenberg
csendes tag
válasz
WaterWawe
üzenetére
Köszi! Igen, a kényelem jogos pont. Egyébként rövid időn belül változtak a peremfeltételek = kicsit nagyobb büdzsé, és eddig bár nem volt szempont a tejhabosítás, de ha már lesz egy ilyen gép, ami tudja, akkor szűkült a kör a LatteGo -s masinákra. Philips EP5331/10 berendelve. Írok majd a tapasztalatokról!
-
WaterWawe
őstag
válasz
eppzenberg
üzenetére
Én kényelem szempontjából inkább a tejtartós (poharas) változatot nézném ebből. Kényelmesebb rábízni a tejhabosítást a gépre szerintem mint manuálisan gőzkarral. (De tapasztalatom nincs még velük, én is még csak nézegetem a gépeket és tervezek venni.
) -
eppzenberg
csendes tag
Sziasztok!
Új automata gép vásárlása előtt állunk. Topicot nagyjából átolvasva a Philips-eket nézegettük. Egyelőre az EP5310/10 tűnik befutónak, de Szarvasi “presszó” és kotyogós vonalról indulva kezdőként kérnék megerősítést, vagy éppen lebeszélést :-D.
Szempontok:
- otthoni használat 2 főnek, napi 4-6 hosszabb főzet
- LatteGo, tejhabosítás, gőzölés funkció csak másodlagosA Shell-es promoban lévő EP2236 sem tűnik rossznak. Hasonlítgattam a EP3321-et, EP5361-et is, de kezdek elveszni az egyes szériák, meg altípusok között. Illetve nem tudom van-e komolyabb minőségbeli különbség ezek között.
Max 150-170e környékén nézegettük a gépeket. A fentiek jók lehetnek, vagy tudnátok más típust (márkát) ajánlani?
Köszi a segítséget előre is!
-
ToBeY
nagyúr
Az mennyire ok,hogy 0% villog az aqua filter,de reggel engedett rajta még kávét főzni?

-
törölt tag
válasz
WaterWawe
üzenetére
A víztartály és főzőegység elhelyezkedése más. Az 5000-eseknél könnyebb felülről utántölteni vízzel, a gőzcső fémből van, a pannarello alatt, ha van. A LatteGo-s kancsós verziókban alig van különbség, talán csak a program variációkban. Van olyan 5000-es amiben még nem a LatteGo kancsó van, a végeredményben nincs különbség, csak tisztítani más.
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Vannak érdemi különbségek az egyes Series 2200-as vagy 5000-res gépek között?
Én a színén / borításán túl sok különbséget nem látok közöttünk, viszont árban jelentős különbségek vannak. A belső ugyanaz ezekben? -
ToBeY
nagyúr
Lehet valahogy szabályozni a tejhab mennyiségét,vagy ez mitől függ?
Mert mintha azt látnám,hogy nem konstans a mérete.Néha full jó nagy,néha pedig picike.
(latte macchiato-nál)
Vagy a felhasznált tejtől függ?Mert az igaz,hogy 1,5-2,8-3,5% használok tejet,ami éppen van itthon.Növényit még nem próbáltam.
-
Janusz001
őstag
Philips EP2220/10 még mindig ajánlott? 64k -ért be tudnám húzni egyéni kuponnal. Eddig nespresso kapszulásat használtunk, de kipróbálnánk a frissen őrlős élményt.
-
Tiédetis
senior tag
Megvan a megrendelés, Philips EP2235/40-es lett végülis. Lett mellé 2x2 szűrő és még 2kg kávé is.

Remélem beválik és köszönöm ismét a türelmet és segítséget. -
törölt tag
TUNING!!!
Philips automatában cseréltem EP5GW-t EX4GW-re.
Halkabb lett.A pumpa az Expolygonból jött, ~5e-es tétel. Kicserélni nem volt szórakoztató, hőlégfúvó kell a hőbiztosíték kiszabadításához a régiből. Mindig rizikós az összeszerelés, izgulni, hogy fém menetben a műanyag OPV menete nehogy megszakadjon, stb. Mindegy, úgy néz ki működik.
Az EX4-ek akár 19 bar-ig felmennek, az EP5 15 bar-jával szemben, de mivel ez az automata mint mindegyik, nyomásfokozós, az OPV helyett itt a nyomásfokozót kell állítgatni, hány bar-on nyisson, jó lenne megmérni meddig megy fel a nyomás. A gyári rugó + kerámia pöcök nem sok nyomást hozhat létre, plusz SBS szűrővel már kezd jó lenni, persze jó lenne egy visszacsapó szelep ami visszaengedi a levegőt amikor a főzés végén a dugattyú már visszafelé halad.
A végeredményben nincs sok különbség, bár mivel lassabban épül fel a nyomás az elején, újra kellett állítani a mennyiséget, minimálisan lassabb lett a lefolyás, 24ml főzet 18 másodperc alatt, az eddigi 16 helyett.
Mintha precízebb lenne a főzet, kevesebb keserű utóízzel, elviselne egy kicsivel finomabb őrleményt is, majd meglátjuk milyen lesz a későbbiekben.
-
törölt tag
válasz
Haugland
üzenetére
Nekem most a LatteGo-k amik távolról tetszenek, kényelmesek, de a rövid fém gőzcsöves Minuto rendszerű (Philips 3510, 5310, Saeco Lirika) gépekkel is ki vagyok békülve, ha nem is egy gombnyomásosak, cserébe röhögve feldobok velük egy latte artot bármelyik cappucinora. A DeLonghik is jók, a LatteCrema rendszerűek, kicsit többet kell pucolgatni mint a LatteGo-t, de ezekkel is lehet latte artozni. Ha sikerül eltalálni a gőz/levegő arányt.
Felújítva nem tudom melyik ajánlott. Nem nagyon látok LatteGo-t használtan, persze lehet hogy tele van velük a használt piac. (Most rákeresve, nem igazán).
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
A tanacsotokat szeretnem kerni kavegep vasarlasban...
Kb. 100e Ft (max 120eFt) koruli osszeget szannek egy kismeretu AND automata gepre, ami megbizhatoan AND jo minosegben hozza az altalm fogyasztott 2 fele italt -> 65ml koruli kavet illetve a lattet.Abszolut nem idegenkedem a hasznalt/felujitott gepektol, amennyiben szep allapotban vannak es nem tulsagosan industrial megjelenesuek :)
Azongondolkodtam, hogy pl egy saeco exprelia vagy picobaristo gepek kozott van-e valojaban kulonbseg, vagy csak a dizajn az ami meglulonbozteti oket?
Az, hogy egy gep nem tud 12 vilaghiru kavereceptet fejbol vagy az, hogy akar 10 kulonbozo felhasznalot is hozza lehet rendelni abszolut hidegen hagy.
Ellenben az egy gombnyomasos tejes ital keszitese mar tetszik ;)Szoval ha van javasolt legjobb automata gepmodell vagy top5, az erdekelne, mert altalaban megfogadom a tapasztaltabbak tanacsat!
Ezer Koszonet erte!!
-
törölt tag
válasz
WaterWawe
üzenetére
LatteGoval is egyszerű a tejes ital készítése, csak könnyebb karbantartani.
Nekem manuális gőzcsöves EP3510 van. Mindig házilag karbantartom és javítom, még nem volt vele komolyabb probléma, inkább csak tuningolok mindig rajta, azért szedem szét.
Talán csak ami törik vagy kopik, azt kell cserélni ezekben, őrlőben a kést, főzőegység hengerfej tömítést, bár az egy éves gépen még nem kellett. Szivárgás van belül, mágnesszelepnél a gőzcső felé de még nem szántam rá magam, hogy szétszedjem, összerakjam, kéne hozzá cső meg bilincs, meg talán loxeal is, nem szeretek ezzel a részével foglalkozni.
Régebben volt Jurám, abban szépen lerakódott a kávé, cserélni kellett benne ezt-azt hogy jó legyen, szétmállott egy szelepben a tengely, meg ilyenek. Viszont van hozzá alkatrész, strapabíró az egész. Philipsben is lerakódik a kávé, ennél a típusnál ahol a burkolat meg a belső váz találkozik, a réseken bejut a kávé és képes megpenészedni, pont mint a Juránál. Fél évente mindegyiket érdemes szétszedni nagytakarításra. Kell hozzá tapasztalat vagy szervizes. -
WaterWawe
őstag
Üdv!
Régóta meglévő egyszerű kis Senseo gépünket cserélnénk valami komolyabbra. Jelenleg a Philips LatteGo széria felé húz a szívünk. A cégben van egy régebbi 5000-res (Saeco) még nem a LatteGo variáns és ami nagyon tetszik, hogy egy gombonyomásra főz Cappuccino-t, nem kell külön vacakolni a tejhabosítással.
Amíg az itthoninál azzal vacakolok, hogy beteszem a párnát, kiveszem, közben lecsöpög, stb. ez reggelente vagy napközben sokkal kényelmesebb és majd ha ráveszem magam havonta (vagy két hetente) akkor kitakarítom az egész gépet.Egyik ismerősöm kávéfőzőket szerel és óva int az automata gépektől, “mert azokkal mindig csak a baj van”. Ő inkább egy (La Piccola) ESE Podos gépet ajánlana, viszont ott megint fennállnak a korábban említett macerák.
Akinek van esetleg hosszabb ideje Philips gépe, mivel voltak gondok és mennyire volt vészes a javítása?

-
Voice24
őstag
Hali!
Nemrég kérdeztem véleményt a Caffebüro kávéiról, de mivel nem jött egy válasz sem, azt szűrtem le, hogy még nem próbáltátok. Én akkor berendeltem két félét, a Giallo nevű 100% robustát, és az 50-50% keverék Azzurro-t. Nos, ez utóbbit ma kipróbáltuk, és azt kell hogy mondjam, egyáltalán nem rossz. Lefolyásában, cremájában hozza a Pacificaffé Premium és Rome Espresso kávéinak szintjét, azaz gyönyörű a végeredmény. Ízre először kicsit fura volt, de másodjára már kifejezetten ízlett, és bár nem vagyok egy kávéínyenc, nekem csokoládés jelleg jött le. Látható, hogy eleve nem túl drága ez a keverék, ráadásul a hírlevélre feliratkozással kapunk egy 20%-os kupont is. Én most a rendelésem átvétele után kaptam "jutalmul" egy újabb 20%-os kupont, úgyhogy megvan, honnan rendelem a következő adagokat is.
A Giallot még nem próbáltam, de ha sorra kerül, beszámolok arról is (ha csak valaki meg nem előz)
Nem reklám akar ez lenni, csak infó egy elérhető árban hozzáférhető (állítólag) hazai pörköléshez. -
Sziasztok!
Kaptunk egy Bosch TES50129RW VeroCafe kávéfőzőt, azon alapon, hogy ha meg tudjuk csinálni 5000 ft ha nem akkor kuka.
Ma bekapcsoltam tettem bele szemes kávét, vizet. A kávéfőző ledarálja a kávét de ki is dobja a zacctálcába a frissen darált kávét a víz meg megy a tálcába szintén. Tehát kávé nem fő le.
Ötletek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(mielőtt kipróbáltam a kávéjukat, már kérdeztem itt róla véleményt, arra sem reagált senki)