Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Voice24
üzenetére
Esélyes a kavics, nálam elpattintotta a kerámia kést, ami ennek ellenére továbbra is működőképes maradt. De azért kicseréltem. Nem lett különbség, szóval ha nincs változás akkor megúsztad.

#1998 ToBeY Bár nekem manuális tejhabosítós van, úgy vettem észre minél hamarabb tisztítom a gépet használat után, annál jobb az eredmény legközelebb.
Off (vagyis on): visszakerült a Philipsembe az SBS nyomásfokozó, a gyári rugós cucc fölé, javult a lefolyás, eltűnt egy fanyarság, ráadásul mostanában jól előmelegítve ugyan, ámde alacsony hőfokon főzök kávét. Ez a gép is mintha túllőné a hőfokot ha bemelegszik.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon van értelme átmosatni géppel a tejtartályt használat után ?Hiszen használat úgy is alaposan elmosom,a gépbe meg elvileg nem mehet be tej a tartályból.
-
Voice24
őstag
Hali!
Látom, kicsit pang a topik, hát feldobok egy kérdést.
Tegnap azt tapasztaltuk, hogy a kávégép darálás közben elég hangosan kattant, pattant egy párat, kb. 3 kávé lefőzése során, ma reggel már rendben, a megszokott hangokkal darált. Gondolom, valami keményebb dolog lehetett a kávészemek között (netán kavics), ami kicsit megdolgozta a darálót. Ilyenkor van esély arra, hogy az a kemény valami kárt tegyen a darálóban, elállítsa, kicsorbítsa, eltörje stb.? Ha most a lefőtt kávén nem veszek észre semmi változást, és a zaccpogik is egyben vannak, akkor nagy valószínűséggel megúsztam a dolgot? Szétszedni nem akarom, nem értek annyira hozzá, hogy ugyanúgy össze is tudjam rakni.
-
törölt tag
Visszaállítva a nyomásfokozót, természetesen lejjebb ment a nyomás, gyorsabb lett az átfolyás, kevesebb crema, ámde megkockáztatom hogy több aroma átjön így, élesen, erőteljesen van jelen a kávéra jellemző íz.
Cappuccinoként tesztelem, nem hagyatkozom se zaccpogácsa állagára, se főzési időkre, se a "crema" minőségére, csak az íz a lényeg. Valszeg Philipsnél is így vannak ezzel, egy TDS-mérővel kiegészítve.
Ezzel visszaállt a bekapcsoláskor végbemenő öblítés is, azaz helyreállt, mivel újkorában se volt jó a nem megfelelő kenés miatt. Kikapcsoláskor csak belül mossa le a zaccot a szűrőről kb., víztakarékosak próbálnak lenni.All in all, tuning helyett elég karbantartani, már csak azt kell kikísérletezni, hogy a betöltés melyik szakaszában melyik ponton fogyott el a kenés. Elvi sorrend: az elején csak a hosszanti sínek játszanak, amikor átbillen a főzőhenger akkor a keresztirányú hornyok és a belső sín, a végén a dugattyú és a hengerfej kenésének hiánya lassíthatja be a mozgást.
"Vége egy kalandnak mondja apa most."
-
törölt tag
Nekem most az a gyanúm, hogy mivel eddig mindig üresen átfőztem, mindig nulláztam egyet a rendszeren, de legalábbis rontottam a mérési statisztikát (kivéve ha kihagyja az őrölt módú főzést a számításból). Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, kísérletezni fogok. A nyomásfokozót is kihagyom holnap, azaz visszaállítom a gyári állapotot, mivel úgy sikerülni fog az átöblítés is, üresen átfőzés nélkül.
-
Till@
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem az őrlő terhelést figyeli, hanem ami a főzőegységet hajtja, a videó szerint.Nekem volt olyan Philipsnél, hogy legfinomabbról legdurvábbra állítottam az őrleményt és lehetett hallani tömörítésnél hogy szinte megáll az erőlködésbe, a kávét le se főzte, szárazon kilökte a pogácsát.A következő főzet már sikerült neki erőlködés nélkül, mert gondolom kevesebbet darált.
-
törölt tag
Itt nem változott a felhasznált kávé mennyisége, ez nem nagyon figyel csak extrém terheléseket, vagy nulla közelit, amikor üresen fut az őrlő. Nincs akkora ingadozás az automata beállítás miatt mint az Xsmallnál, szerencsére. Szerintem csak jobb a tömítés, talán több víz jut át az őrleményen, legközelebb ha kezd elromlani a kenés (alig várom!), csinálok egy előtte-utána mérést mindenből, zaccpogácsa, lefőtt kávé mennyisége, őrlési idő, főzési idő.
De amúgy nem kizárt, hogy itt is van automatika, ha méri az őrlő/motor terhelését. Nem tudom a Philipsekben van-e ilyen "Saeco Adapting System" a firmware-ben.
-
Till@
aktív tag
válasz
üzenetére
Konkrétan erre gondoltam :
A [videoban] azt részletezi hogy miként változik a kávé mennyisége, ezáltal a minősége, ha szorul a főzőegység.A lényeg: ha szorul a mechanika, akkor azt hiszi hogy sok kávét darált, és csökkenti a őrlemény mennyiségét. -
törölt tag
Xsmallnál bosszantó volt az automatikus őrléshossz hangolás ami az őrlő forgásérzékelőjét használta e célra inputként. (Benne van a szervizkönyvben).
Itt nincs forgásérzékelő az őrlőmotornál, ez nem darál se kevesebbet, se többet. Csak az aroma fokozat változtat az őrlés hosszán. Több kávéval nem szokott jobb lenni az eredmény, középállásban használom.
Még mindig valami mechanikai javulás lehet a háttérben, talán jobb, egyenletesebb tömörítés, mert nem akad meg a dugattyú a főzőhengerben, nem tudom.
-
Till@
aktív tag
válasz
üzenetére
Úgy látszik ha már nyekereg, ereszti a nyomást.
Azon már a szilikon nem segítene, mármint a nyomásvesztésen.Szerintem ha nyekereg, akkor szorul, és egyre kevesebb kávét darál bele.Kenés után megszűnik a szorulás és megfelelő mennyiség lesz darálva, ezért lehet finomabb utána a kávé.Szerintem -
törölt tag
Tegnap nagytakarítás volt, a főzőegységet szétszedtem, átcsutakoltam, kiszárítottam, ecsettel leheletvékonyan átszilikonzsíroztam, annyival, amennyi egy száraz papírzsebkendővel való laza áttörlés után fent maradt.
Saeco zsírt csak a sínben futó főzőhenger tengelyeibe raktam, meg abba a sínbe ahol a négyzetes csúszkák siklanak, meg a dugattyú tengelyére, de semmi túlzás.
Csendesen jár, főleg a kávé tömörítésekor fellépő nyekergés tűnt el és jobb lett a kávé íze. Úgy látszik ha már nyekereg, ereszti a nyomást.
A hengerfejtömítést nem kentem különösebben, de a hengert is átkentem ahogy minden mást, a hengerben belül látszik kiszürkülés, szerintem ott nyekergett tömörítéskor.
Forró vízzel kimosódik a szilikonzsír a főzőegységből, most kipróbálom hogy csak hetente egyszer öblítem át hidegvízzel és szárítom, átkenem a hengert vékonyan belülről. Hátha beválik. Mintha a csapvíz is ellenség lenne a sok vízkővel.
Jó lenne ha ilyen maradna, most jobbakat főz mint a karos.
-
törölt tag
Módosult az összefoglaló, emelkedtek a Philips árak...
-
törölt tag
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Ehhez tényleg valami leharcolt ulkából összetákolt próbapad lenne jó, oda-vissza nyomatni zárt rendszerben az oldószert, amíg egy picit is átszivárog. De ennyi erőfeszítés egy kazánért tényleg nem érné meg, többe kerül mint egy új, no meg nem mindenhol lehet szervizzé alakítani a konyhát.

-
envagyok
veterán
Sziasztok
Eddig egy Jura belsős AEG Cafamosa CF100 gépet használtam nagy elégedettséggel. Le lett most szervizelve (kazáncsere plusz tömítések), de beindult bennem a kisördög, hogy jó lenne cserélni fiatalabbra, dizájnosabbra.
Használt gépet keresek, ha lehet nem túl öreget, ami legalább annyit kibír, mint a régi gépem.
Mit tudtok ajánlani?
Én Jura-ban gondolkodva az E85-el és a C50-el is szemezek, de nem vagyok szakértő.
Árban 60-80 körül gondolkodom. -
ToBeY
nagyúr
Akkor a habosított tejet úgy lehet "lememózni",hogy a pipát hosszan nyomom?
Vettem egy átlag 3,6dl poharat abba már minden bele kell hogy férjen tej+kávé+jég
-
válasz
üzenetére
Szereztem egy fecskendőt, és közvetlenül a bemeneti nyílásba akartam nyomni a vízkőoldó folyadékot, de semmi nem ment bele. Mindenhol végigmostam a vízkőolóval, de a kazánnál egyszerűen megrekedt a víz. Végül már úgy éreztem, hogy ez annyira mindegy már, hogy leszereltem a kazánt, és az országúti biciklim pumpájával próbáltam átfújatni a rendszert. 12 barig van a nyomásmérő skálázva, kiakadt mérővel se fújt ki a másik végén. Most vagy a kazánnak ilyen nagy az ellenállása, vagy ez teljesen eltömődött valamitől. Most vízkőoldós vízben áztatom egy napig, aztán vagy jó lesz, vagy új kazán után kell néznem.
-
törölt tag
Emagon most olcsóbb a szállítás miatt mint a konzolvilágban.
https://www.emag.hu/philips-aquaclean-vizko-es-vizszuro-2-db-ca6903-22/pd/DBH1LNBBM/ -
Voice24
őstag
Ha esetleg valakit érdekel, az EuroFamily üzleteiben (de a nagykanizsaiban biztosan) akciósak a Douwe Egberts 450 g-os Barista kávék, bármelyik kettő vásárlása esetén egy harmadikat ajándékba kapsz. Mi épp most kattantunk rá az Espressora, így be is vásároltam belőle.
-
ToBeY
nagyúr
Hol tudnék most venni jó árban vizszürőt a géphez? (philips 5000)
-
törölt tag
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Át kéne nyomatni aztán állni hagyni amíg le nem bontja a dugulást, én azért nem szedném szét jobban, persze ha ezzel foglalkoznék, lenne egy tesztpad ahol át lehet mosatni az ilyen makacsul eldugult kazánokat egy ulkával, de egy alkalomra csak leellenőrizném kazán nélkül átfolyik-e a víz, aztán ha nem akkor kazánba kicsit töményebb cucc és idő.
-
-
válasz
üzenetére
Ezzel kezdtem

Leszedtem, kipucoltam, a durva kerregő hang meg is szűnt a szivattyú felől. Nyomás van, mert amikor leveszem az arról kimenő csövet, fröcsköl ki belőle a víz. A kazánig szép levegőmentes a víz. Csak a kazánból kimenő csöveken áramolnak ki szépen lassan a buborékok, meg lassan pár csepp víz.
A kazánt ki lehet pucolni, vagy egyszerűen csak 30x járassam végig a rendszert? Vagy toljak bele erős vízkőoldót? Félek hogy a sok próbálkozástól leég a szivattyú... -
törölt tag
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Plusz egy tipp: https://www.youtube.com/watch?v=JvJHUBmvOpY
-
Sziasztok!
Kávégép probléma. Adott egy Jura C65, ami bekapcsolás után rendszer feltöltést szeretne. Ott kezdődött a probléma, hogy a nyomásszabályozó szelep (valószínűleg) eldugult, és sehogy sem akart működni a gép. A dugulást véleményem szerint már megoldottam, levegőtleníteni szeretném a gépet, de kb. 10. levegőtlenítési szertartás után sem tudom a gépet működésre bírni. A szivattyú jól dolgozik, nyomás van, de a kazánból csak-csak levegő és némi víz jön ki. Látom, ahogy mozognak a buborékok, de mennyi idő után dolgozza ki magából a rendszer a levegőt?
Vagy lehet, hogy a kazánnál van a dugulás?
Köszi! -
claire78
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nálam is ue. a helyzet. Amióta megvettem, írtam, h kevés habot készít, tejet adagol ki.
Akkor 3x vízkőtelenítettem.
Azóta használjuk napi 1 kávé, 2 latte v. kapucsínó.. Azt vettük észre, h folyamatosan több tejet ad, ma ott tartunk, h az egy perces max. idő alatt már kinyomja a teljes latte mennyiséget, már egy kicsit többet is.
Ez mitől lehet? -
törölt tag
MarketWorldnél most 100e körül van az EP3510, jó ár érte.
-
törölt tag
A szűrő sajnos csak egy bizonyos mértékig szűri ki a vízkövet, nálunk 26-os nk fokos vízből csinál 16-18-ast, aminél lágyabb víz folyik ki a csapból Pesten! Elvileg RO vízből lehetne minimálisan visszasózni barista vizet amivel nem lenne baja a gépnek... A desztvíz nálam nem vált be, főleg csapvízzel keverve rohadt büdös poshadt vizet lehet gyártani belőle. Amit nem innék meg, azt nem öntöm a gépbe... Marad a savazgatás és hát nálam most nyerésre áll a 3510 a Sage Barista Proval szemben, az SBS tuning után.
Valaki drága gépet keresett a minap, az Xelsis már 400e felett jár, de ugyanaz a főzőegység van benne mint ezekben az olcsó típusokban. Ugyanúgy eltömődik ha kemény vizet kap. -
biker
nagyúr
válasz
Zolom89
üzenetére
én használtakat csak innen vettem, mind jól érkezik, golyós szeleppel, őrlő beállítva.
-
biker
nagyúr
szétszedtem, a nyomásfokozóban itt már nem golyó van hanem egy hengeres szelep, úgy beragadt, fogpiszkálóval kellett kilökni. nem vízkő, még az első szűrő volt benne, és nem kérte még az újat. Állítólag 90 liter után kéri, az olyan 180 nap nálunk.
De most kap majd új szűrőt, csak tudjam elindítani a szűrőcsere programot akkor is amikor még nem kérte
meg lökök neki egy zsírtalanítót tablettát, bár azt sem kérte még. -
biker
nagyúr
tököm kivan már ezekkel a szar új gépekkel.
március végi 2200-as, eldugult és nem jön víz. A kávét eláztatja, de egy csepp sem jön ki, persze hogy torx, és a műhelyben van a kis torx készletem.
lehet eladom a picsába és veszek egy felújított saecot. -
Sziasztok, szarvasirol váltanek egy delonghi ecp 35.31-re. Azt szeretném tudni, hogy utóbbinál miben jobbak a 100-150 E Ft-ért kapható gépek, miről mstadok le, ha ezt veszem? A tejhabositas nem érdekel.
-
törölt tag
Ennél csak jobb legyen, ez nagyon habos lett. De valóban, elpocsékolják sok helyen a kapott technikát. Miket nem csinálnak a tejjel mindenhol... Minél kevesebb tejből minél több papírszáraz habot. Pedig nem borotválkozni akarok. Ez a vendéglátós szokás, vagy én várok olyasmit ami nem létezik, végülis sehol sem ígérik hogy latte lesz a cappuccino, a cappuccino meg lehet hogy ilyen kell legyen:

forrás: Starbucks -
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyre magasabb, ráadásul. Megy a szervizbe utána eladom, nagyot fogok bukni rajta.
De jobban tetszik a Philips, ma már azzal készült a reggeli cappuccino. Tejet könnyebb gőzölni vele, de legalábbis nem nehezebb. A kávé meg, hát most Omnia Barista Espresso (Mezzo)
de jobb ízeket hozott mint a karos, középállásban lévő őrlő, 3 kávészem aromaerősség.Az Omniánál jól látom, eltűnt a zöld Brasil, lett helyette barack/bronz színű Cortado.
Eddig a Brasil volt világos pörkölésű, most az eddig közepes pörkölésű Cremoso lett világos. Szerintem csak drága lett az alapanyag. Kár érte, a Brasil egészen jó volt.Amúgy karbantartásilag nem rosszabb, nem jobb egyik sem. Főzés után ezt is átöblítem, a tálcáját is. A főzőegységnek kéne egy teljes szétszedés és takarítás, utána meg csak a fontos pontokon kenés. Annyi plusz van az eddigihez képest, hogy most már DM-es desztvizet használok az automatába is, bár a szódabikarbónát kihagyom, mivel az kicsapódik gőzölésnél, lehet hogy több keserűsó kéne, van aki 1 helyett 2 grammot rak 5 literbe.
Ami meg saját magammal kapcsolatos tapasztalat, hogy mindenféle kávékészítési módban a legfontosabb összetevő az aki irányítja és korrigálja a működést, paramétereket, az előkészületek és a takarítás adja a végeredmény nagy részét.
-
törölt tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Nem mindig szórakoztató. Nálam most egy Sage karos a fő gép, de úgy néz ki javítani kell, elrepedt egy műanyag pipa benne. Ami nem lenne nagy gond, ha lenne hozzá alkatrész. De nincs, majd kiderül mit lehet szervizen keresztül megoldani rajta. Egy száz forintos vacak miatt kell küldözgetni az egész gépet.
-
szabifotos
senior tag
Az én gépemhez (még) nem kellett hozzányúlni. Hú, tök szívesen bütykölnék ilyeneket. Lassan már külön szakma, és hányan ebből élnek....
-
-cobra-
aktív tag
válasz
üzenetére
Jó volt a logika. Szétkaptam az áramlásmérőt, egy műanyag lapátkerék van benne egy tengelyen a végén két mágnessel aminek a forgását méri. Az áramlásmérő ki-be menete kb 1mm belső átmérőre szűkül, nem kedvez neki a vízkő sem, és kicsit szorult a tengely is. Alapos takarítás után most úgy néz ki megszűnt a hiba.

-
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Szétkaptam a gépet, vízszivárgás nyomát nem látom sehol. Tanácstalan vagyok, mert az alábbi logika mentén ötletem sincs hol lehet a baj (lehet valahol téves a logikám).
A tartályból eljut a víz az áramlásmérőhöz (fehér henger alakú cucc csatival a tetején, valamelyik yt videóban láttam h ez az), amiből tovább megy a pumpához. Tfh áramlásmérő és pumpa jó, mert indul/leáll.
Pumpából kimegy a víz a kazánba, majd a kazánból a főző egység csatlakozója felé amit egy T, onnan megy tovább a gőzőlőhöz is amit egy másnesszelep nyit-zár. A gőzőlőn próbálja légteleníti/vízzel feltölteni a gép magát, mágneszelep működik, jön a víz, majd 3 kísérlet után írja a hibakódot.Amit eddig csináltam:
(főző egység hibáját kizárnám, de azért az alábbiakon túl vagyok)
-főzőről leszedtem a bemenő csatit, vízkőmentesítettem
-főzőről leszedtem a prés feletti fémszűrös részt, majd annak kifolyóját, áttakarítottam-főző gép felőli csatlakozóját kiszedtem, szétszedtem, vízkőmentesítettem (2.kép)
-korábban emlegetett T csatit a főző felől (amennyire hozzáfértem egy fülpiszkálóval) vízkőmentesítettem(ha már szét van szedve alapon)
-kv kifolyót kiszereltem, szétszedtem, zsírtalanítottamMiből gondolja a gép hogy levegős, vagy hogy nincs feltöltve? Valami nyomásszenzor alapján? Szerintetek merre keressem tovább a hibát? Esetleg küldjek rajta végig valami keményebb víkőmentesítő oldatot?
Köszönöm a segítséget!
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Volt már másnak is 3 villogó figyelmeztető lámpája Philips gépnél (2000 széria)? Megtettem, ami le van írva az útmutatóban múlt hétvégén (tisztítás, Aquaclean ki-be), és mivel darálás előtt dobta ki, gyengén megmozgattam a késállító tekerőt és tudtam egy kávét inni.
Másnap ugyanúgy kidobta a hibát darálás előtt, az ügyfélszolgálat mondta, hogy kicsit piszkáljuk meg a darálót. Ezt nagyjából megtettük a gomba alatt (de nyilván tele volt meg kávébabbal), nem változott, elvitte a futár. Mivel anyukám használja, nem szeretett volna minden kávékészítés előtt daralótpiszkálni, ezért inkább ragaszkodott a garanciális szervízhez.
Ez milyen gyakori jelenség? Elfárad a daráló fél év alatt? Eddig egyszer sem produkált ilyet. Elvárhato, hogy ilyen hiba esetén piszkálgassuk a darálót, amíg jó nem lesz?
Köszönöm!
-
törölt tag
Elmegy vele. Én Philips filteressel jókat főzök de csak papírral, megfelelő arányokat és őrlésfinomságot használva. Itt is van egy előzőekben emlegetett egyensúlyi állapot amikor se nem keserű, se nem savanyú.
A papír sokat elvesz a keserűségből és az elvileg koleszterinszint-növelő olajokat is kiszűri.
Én ajánlom a papírt és a Hoffmann-féle 60g/l arányt. Gríz-szerű finomságra őrölve, de azt mindenki magának kísérletezi ki.Egy jó cikk filter témában:
https://bybeans.com/blogs/a-tuti-v60-recept -
maross
nagyúr
ezekbe a klarstein ii aromatikakba kotelezo papirfiltert tenni? nem ismerem a filteres világot, aposek vettek egy ilyen masinat, de eddig nem tettek bele filtert (kaveban nincs zacc)
szerk: ahogy nezem az a finom femhalos dolog permanens szuro neven fut, azzal hasznaljak.
-
törölt tag
válasz
sz_abika
üzenetére
Annyi mellékhatása van, hogy az amúgy is gyenge bekapcsoláskori öblítést el lehet felejteni, üresen át kell főzni őrölt módban egy gőzölés után. Gari? Senki nem tiltja hogy visszaállítsam gyári állapotba, főleg ha nem feszegetem a rugót hanem veszek tartalékot. Nem károsít semmit, több százszor főztem vele így.
-
törölt tag
válasz
valakky
üzenetére
Ezek alapján jobban járnál valami Delonghival, ami manuális tejhabosítós, vagy LatteCrema rendszerű. Vagy az előző hozzászólásomban leírt tuninggal bármelyik fémcsöves manuális tejhabosítós gép. A LatteGo csak habos tejet tud, lattéhoz nem alkalmas. Ha hab is elég, akkor jó.
-
valakky
aktív tag
válasz
üzenetére
gondolom az eredeti árazása 2015-ben ahhoz volt szabva, hogy ilyen érintős, teljesen automata touch and go + latte stílusú cuccokat mennyire lehetett kapni, meg kitől.
mostanra már lejjebb adták.
németül, angolul amazonon nézegettem az értékeléseket erre a sorozatra, kb. az van vele, hogy ha nem megy tönkre 1 hét és 6 hónap között (kb. minden 10. értékelés így járt), akkor 7000 kv után generál. volt, ami pár kv után elszállt. az kb. min 7 év.
mondjuk ez is csak utólag jutott eszembe, hogy általában az ottani eladási statisztikákat szoktam nézegetni, komolyabb vásárlás előtt, annyira régen vettem már húzósabb dolgokat.
ittam már pár helyen automata philipses kv-t, többféle beállítással, de nekem olyan semmilyenek voltak, vagy épp túl keserűek lettek. nem hozták azt az intenzív, de nem keserű kv ízt, amit szeretek. a saeco-m is kb. azt tudta, hogy visszafogottan keserűség mellett, de intenzív kv aroma. a haboktól sem voltam elájulva.
nekem a gustos ristretto volt anno kedvencem, ehhez meg szerintem meg kell majd keresnem a megfelelő kv-t. ami most itthon van, azzal egyelőre nem adja 100%-ban, de azért egész jó.
mondjuk a tejhabtól se estem hanyatt, pedig ami Krups-ból egyszer kaptam ilyet, az szép volt, de asszem az valami növényi cucc volt. -
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Vettünk egy Philips ep3221/40es gépet, de a használati útmutatóban nem igazán vannak benne, hogy pontosan mit jelent a 3 hőfok állítás, illetbe6az sem hogy a különböző kávék milyen hosszúak.
Erről hol lehet olvasni?Köszönöm
Üdv -
valakky
aktív tag
évente párszor azért beugrok a kv házába, szekszárdon.
finom az a ristretto, szárított narancshéjjal még finomabb, de pl. egy gusto kapszulától már nem biztos hogy meg tudom/akarom különböztetni.
de árulnak kiméréssel kis mennyiségben is szemeskávét, majd hozok pár fajtát, hogy mennyivel jobb mint valami mainstream cucc, amit az interspárba kapni, ahova szintén beugrok valami kisebb kiszerelésekért.
remélhetőleg működősképes gépet kapok, elég régóta heverhet elfekvőben, a típus már fent sincs a Krups honlapján, csak alkatrészre ad találatot. 2015-ös modell, ha jól látom az árdiagramon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motoros topic
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kiszivárgott termékoldalról derültek ki az Honor 600 Lite fontosabb adatai
- Lightyear - befektetési app
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- További aktív témák...
- Robotporszívó - Eufy Robovac L70 Hybrid
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Új Miele Triflex HX2 porszívó 2 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- HP 250 G7,15.6",HD,i3-7020U 4GB DDR4,250 SSD,DVD,WIN11
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
- Lenovo Thinkpad X1 Nano 5G Gen2 3K IPS i7-1260P 12mag 16GB DDR5 512GB SSD Intel Iris XE W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elfogyott a tej.

, de sajnos nem azért fizettem a kibővített gariért, hogy menetből szétqrjam