Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolom89
senior tag
Akció
[link] Philips 5365/10 -
Palesztin994
aktív tag
Amúgy tudja valaki, hogy hány baron csinálja a kávét a pico baristo? 15 minimum gondolom.
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Ez a Philips azért már nem az alsó kategória, bár konkrétan nem ismerem, de valószínűleg komolyabb beállítási, finomhangolási lehetőségei vannak, mint a 23.460-nak. Az, hogy melyik főz jobb, finomabb kávét, más kérdés, de ezt sem tudom, nem hasonlítottam össze őket.
Én azért, ha most állnék vásárlás előtt, a Philipset választanám a kettő közül. -
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Szerintem ebben az árban bőven jó, de van a Philipsnél is most egy komoly gép, egy tízessel többért: PicoBaristo
-
viktorhu
veterán
válasz
Gaben360
üzenetére
Nekünk a sima piros pellini jött be eddig leginkább:

Egészen sűrű intenzív espresso, de még pont nincs az az égett íze, mint a túlpörkölt kávéknak.
A mi gépünk Saeco Incanto de Luxe, egész rövidre állítottam az espresso-t, őrlés majdnem a legfinomabb szinten.
A túl jó kévék nem valók automatába szerintem, a jó közepes szintekkel bírnak el, abból csinálnak egészen finom kávét. Nálunk pl. a Lavazza Oro volt ihatatlan, ami pedig egy jó kávé lenne, csak nem ezzel a géppel.
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Nekem ugyanilyen fekete van, de this_is_why fórumtárs egy másik színvariációval (talán sb) nemrég pórul járt. A feketéhez képest annyiban le volt butítva, hogy nem tudott önmagában csak tejhabot adni, illetve hátul fixen van bent a tápkábel, nem kihúzható, és nincs főkapcsolója sem. Az én feketémben ezek még megvannak, nem tudom, a w, azaz fehér verzió hova tartozik a szériában.
Amúgy tényleg jó gép, finom kávét főz, könnyen és gyorsan elkészíti a capuccinot, a tejhab minősége állítható, és ami még lényeges, a gép minimális karbantartást igényel (persze a szükséges dolgok időben elvégzése mellett).Ó, közben a fórumtárs megelőzött
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Mindenképp írd meg itt, ha meglesz a gép hogy:
1. Van-e főkapcsolója hátul
2. Kihúzható-e a tápkábel a gépből
3. A “Cappucino” gomb kétszeri megnyomásával készít-e csak tejhabot (kávé őrlés nélkül)A W csak a színt jelöli.
-
butyu
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban presszó (jellegű) kávéhoz keresek automata gépet, mert meguntam a GC -vel a pepecselést egy kávé kedvéért és reggelente időm sincs legtöbbször.... Vagy 10 évig volt egy saeco odea go gépem, szerettem. Nem vetném el teljesen a tejes italokat sem mert vendégek illetve néha napján a feleség is iszik latte-t, cappuccino-t. Saeco PicoBaristo [link] néztem akcióba, de a Delonghi gépek is tetszenek. Vélényetek szerint milyen ez a Philips, megéri vagy inkább valamilyen Delonghi?
-
Gaben360
senior tag
Próbálta már valaki rajtam kívül a Pellini Esspresso Bar kávéját?
Mindenhol istenítik, de számomra kb az ihatatlan kategória, talán még a sárgacsíbónál is rosszabb.
Vagy nem automatába való, vagy a beállításaim nem jók, vagy a kávé ilyen szar.
A gép egy Saeco Xelsis, majdnem a legfinomabb őrlésre van állítva, a kávéerősség maxon, az előáztatás is maxon, és a hőmérséklet is.
Dallmayr kávéknál ez a beállitás bevált, a pogácsa is tömör és száraz.
Min kéne változtassak, hogy iható legyen ez a kávé? -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Berendeltem egy delonghi 23.460W gépet, 159 most az euronicsban. Összefoglalóban a 23.460 ajánlott széria. A kérdés, hogy akkor gondolom ez is jó vétel, illetve, hogy mi a különbség a W/S/B jelölésűek között, csak a szín (Black,Silver,White) vagy másról is szó van? -
törölt tag
Igen, gyorsabb, nekem működik, tojásfőzőben sem csapódik ki a vízkő mint csapvízzel, egy hónapig jó, mint a Brita gyári, a vége felé azért már nem olyan erőteljes a szűrés...
A kancsó töltésénél amikor üres, a felső részt kiöblítem és úgy töltöm tele, így nem marad állott víz a tetejében és tovább bírja bakteriális szempontból. -
this_is_why
csendes tag
válasz
keke_no1
üzenetére
Ha 150k a plafon, akkor pl. a Philips oldalán Series2200 LatteGo vagy Saeco PicoBaristo mindkettőt 150 alá tudod kuponozni.
Amúgy ilyen minimális használatra lehet hogy inkább valami Nespresso Lattissima gépet vennék, ami tejes italokat is tud - bontatlanokat találni olyan 60k körül már. -
Tiédetis
senior tag
Tanácsot kérnék.
Van ugye munkahelyen a Philips 2000-es Lattego főző. Nincs már vele gond, csak annyi, hogy pár ember miatt elmentek olyan irányba a kávéval, amit leírni sem akarok, költséghatékonyság miatt..
Milyen örlőt ajánlanátok, amivel tudnék magamnak külön kávét őrölni és azt használni. (használta már valaki az őrlött kávé opciót?) -
keke_no1
csendes tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Igen, olvastam, de színben eltérő társainak meg elég jó értékelést kapott, ezért gondoltam, hogy rákérdezek nálatok.

-
keke_no1
csendes tag
Sziasztok Kávémesterek! Hozzátok fordulnék tanácsért. A Media Marktba most van akció a következő gépre: Krups Evidence One Pewter [kép] (ha jól sejtem ez a típusszáma: EA895E10). Ahogy nézegettem neten, olyan 220-230.000 ft körül találtam más színben. Media Marktban ez most 150.000 ft. Ezzel a géppel kapcsolatba szeretném kikérni a véleményeteket. Alapvetően nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, napközben munkahelyemen megiszom egyet max 2-t, de este otthon nem szoktam, így szerintem kb csak hétvégén lenne használva + ugye a vendégeknek. Én speciel ezeket a capuccino típusú kávékat szeretem. Másik szempont, hogy szeretnék a vendégeimnek egy igazán finom kávét adni. Most hogy látjátok a leendő felhasználási területeket, kérlek adjatok tanácsot. Ha esetleg van valakinek tapasztalata vele, azt is megköszönném. Köszönöm szépen!

-
AttiMM
csendes tag
Az első tapasztalataim: látszólag jól illeszkedik a helyére a Brita kancsóba, bár hiányzik az az érzés, mint a Brita gyári szűrőnél, hogy belenyomom és még pár mm-t lehet beljebb nyomni egyre nehezebben. Ezt belenyomom és fixen megakad.
Határozottan (legalább 2x) gyorsabban folyik át rajta a víz. Ez előny, ha az idő a fontos, hátrány, ha a minél alaposabb szűrés a fontos. Csak remélni tudom, hogy nem azért folyik át gyorsan, mert valahol mégsem illeszkedik pontosan a helyére és mellette megy el a víz (a Británál ezt tapasztaltam, ha nem nyomtam be eléggé, de itt hiába nyomom beljebb, nem változik), és nem is azért, mert gyengébb a szűrési képessége. Na, majd meglátom a gyakorlatban.
Más tapasztalat, aki régebb óta használja? -
AttiMM
csendes tag
Brita vízszűrő kancsóhoz többen ajánlottátok a Tesco Aqua Optima betétet. Én nem vagyok egy Tescoba járó ember, de az internetes kereséseim alapján úgy tűnik, hogy már nem kapható ilyen néven szűrőbetét. Viszont kapható ez, ráadásul akciós!

Ez vajon azonos az általatok használt Aqua Optima betéttel?
Ha igen (vagy ha nem), elég kedvező áron van, talán érdemes lehet most bevásárolni belőle.
(kivéve, ha azt mondjátok, hogy ez csak egy gyenge utánzat és a belsejében csak szivacs van...
)
A kb. 2 ezer Ft/db árú eredeti Brita Maxtra betétekhez képest ez vajon mennyivel tud kevesebbet? Mi a tapasztalat? -
nyikszi
őstag
válasz
WaterWawe
üzenetére
Forró csokihoz vagy melange-hoz van ilyenünk, de presszó kávét nem fogok ilyenből inni

ToBeY: A fene tudja mi lenne a jó
A fotó lemaradt 
Erzol: Egyetértek, rohadt drágák. Az az Auchanos milyen?
Voice24: Kösz a tippet, szétnézek a külföldi oldalakon. Attól nem parázok, hogy forró lenne, nyilván azért dupla falúak.
-
salapp
addikt
Komolyan mondom, nagyon szeretjük ezt a gépet. Nincs Philips automatás mellédarálás és traktorhang, nincs nyomásfokozós karban kávéiszap, nincs hagyományos karban túl finomra őrlés miatt befulladás, csatornásodás, túl durvára őrlés miatt híg lötty. Csak másfél percenként egy finom kávé, nyűg nélkül. Remélem, minél tovább jól működik majd.
-
salapp
addikt
Meleg tej a csészébe, bele egy kis méz, a pár száz forintos ikeás tejhabosítóval habosítom (szeretjük, hogy így a tejhab is édeskés), majd bele a géppel a kávé (ez éppen egy erősebb kávé előválasztás+caffe crema). Volt már lattés automatám is, soha többé nem kéne, nem tetszik, hogy a tej a gépen belül megül(het).
-
WaterWawe
őstag
válasz
this_is_why
üzenetére
Ez az én Philipsemnél is benne van, de én inkább rátölteni szoktam (persze, olyan mérőedényből amellyel nem csöpögtetem mellé). Ha kivenném és megtölteném a maxig akkor félek addig szerencsétlenkednék még valamit leöntenék vele.
Eddig még nem romlott meg a benne lévő víz, legalábbis nem tapasztaltuk, hogy rossz íze lett volna a kávénak, de szólok ha lesz változás.

-
psion2101
tag
Sziasztok!
Azt szeretnem kérdezni,hogy van nekünk egy Philips EP5365 tipusú kávégépünk.Ti mivel tisztitjátok az ilyen tipusú gépek tejtartályát/csövét.Hiába próbáltam kimosni olyan mintha romlott tejet adagolna.Ha megveszem a gyári tisztitó cuccot amit be kell helyezni a viztartályba az segitene? -
arcsin
senior tag
Akik vettek Tchibo-s automata mini gépet, azoktól kérdezek. Amikor jelzi a vízhiányt a gép, nekik is hagy a víztartály alján mindig egy 3-4cm magasságnyi vizet? Laica-s szűrt vizet használok. Ki hogy csinálja? Kiönti a maradék vizet vagy rátölt?
Hosszú távon nem tudom jó ötlet-e csak rátölteni a frissen szűrt vizet a régire.
Gondolok arra hogy nem egészséges, rossz íze lesz. Persze kárba sem szeretném hogy menjen. Növények nincsenek mert helyette van 2 macska
-
Voice24
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
Nekünk több fajta és méretű duplafalú poharunk van, rövidebb kávékhoz és capuccinohoz is. Én a nagy részét Kínából rendeltem, eddig mind épségben megérkezett. Ott sem olcsó, de kicsit olcsóbb, mint a hazai üzletekben.
Ja, és az összes fül nélküli. Simán foghatók, mert hideg a külső faluk, a kávé viszont forró bennük. -
andrasferenc
tag
Javasolom a Brita vízszűrő használatát. Kancsó esetében több féle vízszűrőt használtam, de a leghatékonyabb a Brita. Igaz, drágább is.
Szerintem nem volna szabad szénpor daraboknak megjellenie a szűrt vízben. Brita kancsó esetében a harmadik feltöltés után konyhakész. (Szénpor darabok aktiválásnál sem fordultak elő kancsó esetében.)
Kávéautomatában Brita szűrőbetét használok. Egy vízfeltöltést ki kell ereszteni aktiválásnál. (Szénpor darabok eddig nem fordultak elő a kávéautomatánál.) -
WaterWawe
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
Szia!
Mi ezt az Ikeásat vettük, nem drága és nekünk bevállt.

-
Sayan_
csendes tag
Aki Laica, vagy hasonló elvű vízszűrőt használ, azoktól kérdezném, hogy mennyire normális, ha a szűrt vízben apró kis szén por darabok vannak? A szűrő használati utasítása szerint ez amúgy nem mérgező, és meg kell ismételni az aktiválási folyamatot, ami megtörtént újra, de ugyanaz mint előtte... Nem igazán szeretnék sem növényi, sem másfajta szénport inni a napi 2-3 l folyadék bevitellel, és a kávégépnek sem hiszem hogy túl jó lenne.
-
Till@
aktív tag
válasz
this_is_why
üzenetére
+1 a retrónak
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Pohár vásárláson vagyok picit megakadva. Szeretném látni a kávékat, meg le is szeretném fotózni néha egyiket másikat, milyen a crémája, meg mennyire sötét vagy világos. Én hajlanék a füles üvegpohárhoz, de jóval olcsóbb a sima és jóval több lehetőség is van.
Tehát szerintetek melyik a jobb?

Esetleges bestbuy lehetőség is jöhet

-
cipofuzo87
tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Köszi, be is rendeltem három fajtát tőlük.
-
biker
nagyúr
Még megvan, ha valakinek kell: Üdv, van egy felesleges Kurps Aqua filter Claris vízszűrőm. Mivel a gép visszament a gyártónak, és philips lett helyette, ez totál felesleges.
Ingyen elvihető maglódról, vagy futárköltségen elküldöm bárkinek. -
this_is_why
csendes tag
válasz
cipofuzo87
üzenetére
Pall&Yotz-t mondanám. Van néhány jó blend-je, meg single origin kávéja is. Ő a biztos jól bevált pörkölő, akihez mindig visszatérek. Ha bp-i vagy, akkor a kiszállítást is rugalmasan meg lehet beszélni vele.
-
cipofuzo87
tag
Frissen pörkölt kávét szeretnék venni valamelyik hazai kávé pörkölőtől, ehhez szeretnék ajánlásokat begyújteni.
Egyáltalán nem ismerem a kávéfajtákat. Elsősorban cappucino-t szoktam inni 2 cukorral (kb. édesség helyett iszom a cappucinot), és most szeretnék három különböző fajtából berendelni 250gr-os kiszerelésben, amik a 3 különböző ízvilágot reprezentálnak. Tudnátok ajánlani néhány triót? -
bodojani
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy PHILIPS SAECO kávégépem, 4 éves, két éve teljes szervizt kapott. Nem túlságosan használt, naponta 3 adag van vele készítve. Most egy hosszabb állás után (6 hónapig nem volt bekapcsolva), a következő tünetet produkálja: indítás után ahogy melegszik folyamatosan folyik a víz - gőz a tejhabosító csövön. Mi történhetett vele? Kb mennyibe kerülne a javítás?
-
pute90
csendes tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Szia,
Köszi a tippet, pár nappja sikerült beszereznem egy DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110-et. Nagyon megvagyok vele elégedve egyenlőre kiséletezem, de már így is isteni kávét csinál. Most épp tökéletes flat white készítésén dolgozok

-
salapp
addikt
válasz
this_is_why
üzenetére
Aki itt szintén frissen kapott/vett Tchibo Esperto Caffé-t, annak mondom, hogy hirtelen ötlettől vezérelve ma Lidl lúgos ásványvízzel töltöttem fel. Omnia Barista Cremoso (ünnepekre kaptam), 1-2 közti őrlésfinomsággal a géppel az eddigi legjobb eszpresszót sikerült több alkalommal is főzni. Érdemes próbát tenni vele.
-
törölt tag
Emlékszem, mikor Xsmallom volt, vártam mikor kezd el szemetelni, a hozzászólásod után, amiben leírtad a tapasztalataidat.

Amint sikerült elérni, hogy megfelelő presszót főzzön, öt próbálkozásból egyszer, már minden főzés után érdemes volt elöblíteni a főzőegységet.
Azóta csak romlott a helyzet, mert az újabb gépekben kevesebb hely lett, csak lerázva, papírtörlővel letörölgetve lehet visszarakni úgy a főzőegységet, hogy a cseppek összegyűlve ne follyanak ki az oldalán. Xsmallnál ennyire nem volt vészes, összegyűltek a főzőegység két oldalán és lefolytak a tálcába.
A legújabb középre rendezett főzőegységeknél meg már a víztartály mögött van a főzőegység ajtaja.Kíváncsi lettem volna mire jutottál a kotyogósokkal, van-e esetleg ebbe az irányba fejlődés, aztán magam jutottam egészen jó eredményekre Mokinával és tejhabosítóval.
-
arcsin
senior tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Amit adnak mellé szüröket, azokkal is lehet használni a kvgépeket biztonsággal? Ha azok elfogytak, utána beruháznék akkor egy 3db os tea&coffee filterre.
-
this_is_why
csendes tag
Laica esetén ennél jobb deal nincs szerintem, én még novemberben vettem ilyet. A coffee&tea filtert pedig máshonnan, pl. Auchan, de mindenhol olyan 5 és 6 ezer között van (3db-os).
Brita-ról írtak a fórumtársak, nekem nincs tapasztalatom. Elvileg valami Tesco-s filterrel is működik. -
arcsin
senior tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Holnap próbálok csinálni képet, mert este már nem az igazi lámpafénynél.
A vízszűrős megoldásban is benne lennék részemről. Tetszik, hogy a Laica-nak van külön kávés filtere. Esetleg van olyan alapgép + tea&kávé filter csomag ami elérhető mostanában?
A Britanál melyik szűrőtípussal érdemes kávét főz -
salapp
addikt
Azt is kipróbálhatod, hogy az eszpresszónak hagysz hosszabb lefolyást vagy a cremának rövidebbet. Arra van a lefőzés közben nyomva tartott kávéválasztógomb. Elengeded, ha már éppen elég a mennyiség. Kísérletezz! Dallmayr Crema Oro-val nekem kicsit több volt a savasság, mint szeretem, 1-es őrlési finomsággal, de az Exclusive-val pont jó. Abból is látod, hogy jól sikerült egy kávé, hogy nem "szőke", vagyis sötétebb barna a lefolyás során és a végén a mikrohab a tetején. Ha nagyon világos, általában nem lúgozta ki a víz az őrleményt kellőképpen. Jó kis főző ez ezen az áron. Emlékszem, jó hét évvel ezelőtt a Saeco Xsmall sokkal több módon volt beállítható, mégsem ízlett igazán a kávé belőle, és elég nagy dzsuvát hagyott maga körül. És még sokkal hangosabb is volt. Nem értettem, mitől olyan jó az a gép. Örültem, hogy megszabadultam tőle fél év után.
-
Sayan_
csendes tag
Félreértettél, a cremanál nem nagyobb adagot szeretnék, sőt, ha valamivel kisebb lesz, az lenne jó. Én egy espresso, és crema közötti adagot szeretnék, ami közepesen erős, telt, sűrűbb! Lehet kipróbálom amit ajánlottál Tchibo kávét, bár ami most van, Lidl saját márkás, nagyon finom, jó lenne ehhez találni nekem való beállítást!
-
this_is_why
csendes tag
Gratula a géphez, ezekszerint akkor volt még amit írtam. Majd becsatolsz egy képet róla, kérlek? El nem tudom képzelni milyen színű lehet valójában
Nem tudom, hogy lehet-e a víztartályba másik szűrőt tenni. Viszont használhatsz szűrt vizet eleve pl. Laica kancsó tea&coffee filterrel, Brita stb. -
salapp
addikt
Ugye egyszerre 12-14g őrlemenyt tud beletolni a főzőegységbe. Ebből következik, hogy egy orlessel nem tudsz a caffe crema mennyiségnél nagyobb adagot úgy lefőzni, hogy ne legyen híg lotty. Tehát egymás után többször crema a megoldás, csökkentett vízmennyiséggel és plusz erősséggel.
Amúgy ajánlom az euro family boltban a Tchibo Exclusive szemes kávét (650/kis csomag), kiválóan passzol ehhez a főzőhöz és erősebb kávét ad. -
arcsin
senior tag
Nekünk az alza-ról sikerült beszerezni a mályva színben. Igazából sötétlilás-bordó inkább

Engem pld az érdekelne, hogy lehet-e beletenni a víztartályba valamiféle vízszűrőt, mint a philipsekbe? Van egy kis fehér kerek cucc ami elvileg vízkőszűrő.,(18.oldal alja) és tisztítható, annak a helyére, vagy mellé. Nálunk Újpesten nem a legjobb a víz. Azért ugrálok itt ezzel a kérdéskörrel. Lehet a későbbiekben inkább veszünk kávévizet a gépbe, de ha megoldható másképpen, nekem az is jó. Valamint ebből a kis mosható dugaszból lehet-e venni másikat idővel, vagy kell-e?Illetve ehhez is lehet venni lötty állagú vízkőmentesítőt amit ajánl a tchibo oldala. A lidl-es kék vízkőoldó lötty (hígítva) is megfelel a célnak? Az szokott lenni itthon, vagy még időben rendeljem be a tchibosat?
Kaptam Tchibo kávét mellé ajándékba, majd rápróbálunk

-
Sayan_
csendes tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Sziasztok! Nekem is sikerült hozzájutnom a SPAR-os Esperto kávégéphez. Eddig egy használt, leharcolt Magnifica-m volt. A pontos beállításában kérnék segítséget, mielőtt eltekergetem az örlőt, és elnyomkodnám a beállításokat. Lidl-s szemeskávéval használnám, és ugye ez gyárilag Tchibo-ra van beállítva.
Tehát Caffe Crema adaggal kezdtem. Adagra picit sok volt, de a nagyobb baj, hogy áttetsző, vízszerű kávét adott.
Ezt ki is öntöttem.Utána Espresso adag. Az állag, szín, erősség, kis krém a tetején, szóval minden frankó! Viszont ez adagra kevés nekem, szóval ebből duplát nyomtam, ami állagra mennyiségre is jó volt az ízlésemnek, persze baromi erős lett ahhoz az adag lattéhoz, amit csinálni szerettem volna.
Mindkettő esetében a zacc pogácsa nagyon lágy, kissé talán vizes is volt.
Kérdésem, hogy egy adag espresso erősségű, de caffe crema mennyiségű ( vagy kb 1 dl ), testes, sűrű kávéhoz hogy állítsam a gépet / örlőt? Azt tudom, hogy a kávé mennyiséget is külön lehet állítani, de előbb az állagot szeretném belőni. Valami biztos hogy nem jó jelenleg, tudomásom szerint a pogácsa is jelzi, hogy nem jó a beállítás! Köszönöm!
-
this_is_why
csendes tag
Auchan-ban most 15% kedvezmény van minden kávégépre 01.06-ig. Pl. a DeLonghi ECAM350.55.B 186k elég jó vétel.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Dzsuri89
üzenetére
Gratula a géphez!
Szerintem simán belemegy az italautomatás Dallmayr kávé, csak legyen minél frissebb. Meg gyanítom, hogy ezek magasabb robuszta tartalmúak, ami egy erős reggeli kávénak jó is. Szóval ha olcsón hozzá tudsz jutni, szerintem próbáld ki őket - gondolom több fajta van. -
Dzsuri89
őstag
Vettem jó áron végre egy ECAM 350.35 SB készüléket, már csak kávét kellene beszereznem hozzá.
Faterom Dallmayr-es italautomatákat tölt, az azokhoz való szemes kávét bele lehet tenni a gépbe?
Köszönöm a választ!
-
this_is_why
csendes tag
A 23.123-nak van egy külön “Long” gombja is:
A rövid és hosszú kávén túl, 1 EXTRA recept: LONG: alacsony nyomáson készülő, filteres kávé, dupla őrlési ciklussal, hossz: 160 ml
Ez nekem valami emagos tuti nem itthoni piacos verziónak tűnik, nem erőltetném.. tapasztalatból mondom! Inkább 23.120.B típus számmal keresd.
Az Esam jónak tűnik vagy nézd meg ezt. Nagyon jókat írnak róla ebben a kategóriában itt is, amazonon 18k vélemény alapján 4,5 csillag. -
n00n
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Több módon is lehet kuponhoz jutni, én 25 litert tankoltam és akkor kaptam. De ahogy látom több dolgot is lehet kaparni, nem csak 40%-os philips kedvezményt. Én pont most rendeltem meg az EP5064-est.
De itt mondjuk 80 ezer a kedvezmény, nem annyi az ára. Szóval lehet nem erre gondolt a fórumtárs, bár meglepne, ha lenne még másik shelles kupon.
-
tomi5244
őstag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Ezt pontosítanád kicsit kérlek, mert nem találok róla infót. Melyik boltnál és milyen feltételek mellett?
köszi
T -
pute90
csendes tag
Köszi a válszokat, Delonghi lesz a befutó.
Néztem a DeLonghi ECAM 23.123.B-t is. Megtudjátok mondani hogy a DeLonghi ESAM 3000-hez képest mi a különbség? Én nem találtam erről infót. -
pute90
csendes tag
Sziasztok!
Régóta kávézóm (klaszikus presszó illetve kapszulás készülékkel) most eldöntöttem hogy színtet lépek és beszerzek egy automata kávéfőzőt.
Belépő szinten gondolkozok, 110 ezer forint a büdzsém. Végignyálaztam a forumot és az itt olvasotak alapján is egy Delonghi és egy Philipsen vacilálok.
Napi 3-4 kávéra kell számolni, fontos a megbizhatóság és a könnyű karbantarthatóság, illetve hogy több típusú kávét lehessen vele készíteni. Viszont a méreg erős eszpresszó a preferált
és hogy viszonlyag gyorsan elkészüljön.Ti melyiket ajánljátok ezek közül vagy egy harmadik készülék jobb lehet?
Köszi:
Peti
-
arcsin
senior tag
válasz
this_is_why
üzenetére
Pont most tettem a kosaramba, mire eljutottam a regisztrációtól a fizetés kiválasztásáig, már nem volt elérhető

-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Kb 6-7 éve vagyok kávé fogyasztó, de javarészt 3/1-ben instant és kapszulás csodákat ittam (ez gondolom itt szitok szó) - bocsi!

Itthon egy totál egyszerű 5 ezer forintos Krups kapszulás gépezet van. Munkahelyen viszont pár hete beszerzésre került egy Saeco RI9851/01 Lirika kávégép.
Hát mit ne mondjak, most érzem mekkora külömbség van a két kategória között. Eldöntöttem, hogyha ritkán is iszom kávét itthon, akkor az azért legyen jó.
Hosszas felvezetés után annyi lenne a "problémám", hogy, ha automata gépet veszek, az nem lenne sokat használva, napi 1, max 2 adag, de az is lehet, hogy 2-3 napig nem is főzök le, mivel a munkahelyen iszom. Hétvégente talán több, ha jön vendég. Milyen hátrányaim lehetnek a ritka használatból?
Amúgy 100-110 ezer környékén nézelődöm, Philips 2200 EP2220/10 néztem ki. Néztem Krupsot is, 80ért, talán ilyen kevés mennyiségre még az is jó lehet, de 20 ezerrel drágábban szerintem a Philips komolyabb minőséget képvisel.
Köszi!
T -
6030D
addikt
Sziasztok. Van olyan kis méretű automata főző, ami inkább szélesebb, mint hosszabb?
Tehát egy 20x40 cm alapterületen nem a 20 cm az eleje, hanem a 40. -
WaterWawe
őstag
-
n00n
őstag
Valaki tisztában van vele, hogy mit takarnak az 5000-es széria számozásai? Pl én az égadta világon semmi különbséget nem látok az EP5365/10 és az EP5064/10 között.
-
daver88
aktív tag
Szerintem jó, más fajta kivitelt én nem látok a philips oldalán sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolok arra hogy nem egészséges, rossz íze lesz. Persze kárba sem szeretném hogy menjen. Növények nincsenek mert helyette van 2 macska
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)