- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
Jó lesz az.
A lényeg, hogy ne alsó polcos kávékat vegyél, mint a topik nagyrésze. A másik topikban vannak ajánlások: [link]Én kapuczinertől szoktam rendelni az akciósakból, ott ilyen 100-120 ft-ra jön ki egy adag kávé Delonghi 290.81 géppel 3/3-as erősségen, szóval a ~200 ft-os nespresso kapszulához képest még ez is olcsóbb.
-
Jenne
őstag
Kedden megrendeltem egy 0,5 kg-os Dallmayr Classic szemes kávét, [link] próbára hogy mennyire ízlik majd. Szerdán már benne is volt a GLS csomagautomatában. Tegnap este jártam a Tescoban, és ott ugyan ez a félkilós kávé potom 5290 Ft !!! Fél kg!
Vasárnap lesz a próba, kíváncsian várom hogy milyen lesz, mert mostanában nem ittam 100% arabica kávéból. Mindig valamilyen arányban keveréket.
De biztos jó és finom lehet, ha a tecsoban ilyen drága áron adják. -
törölt tag
válasz
fecke78 #12240 üzenetére
Viszont nagyon rugalmas, tuningolható.
Most váltottam Tchibo Milano-ról Sicilia-ra, karoson. Igényli a hőt és rövid főzetet, különben előtérbe kerül a kakukkfüves buké. Csak azt nem értem, ha a világos pörkölésnek is jót tesz a hő, miért nem magasabb a standard hőfok? Az igaz hogy eltűnnek ízek a magasabb hőfok miatt, van aminél kifejezetten alacsonyabb hőfok hoz elő gyümölcsös ízeket, de ezeknél a kommersz kávéknál csak gyógynövényes fanyar összetevők jelennek meg, nem gyümölcsök. Mindegy, aki meg tud barátkozni az olcsó kávékkal, közelebb kerülhet az ideálishoz ha emel a hőfokon és rövidre veszi a főzetet. Az 1:3 arány körüli lé már annyira csersavas hogy megeszi a finom olajokat, mint amikor kotyogósnál van egy kis crema de a rákövetkező hígabb lé lebontja, szétmossa.
-
fecke78
senior tag
Phillips egy rakás szar
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Nespresso gépről váltanék egy feljebb, automata kávégéppel.
Tejes italokat is szeretnék készíteni, így a LatteGo képek között nézelődtem elsősorban.
Alza-n most ez gép jó árban van úgy tűnik nekem, de azért szeretném tudni a ti véleményeteket is, hogy valóban így van-e?Philips 3200 Series EP3243/70 159.990 Ft.
Köszönöm.
-
z123456z
őstag
Unalmamban kipróbáltam a lattego 3300-as jeges kávéját. Nem tudom, hogy hidegen nyomja e át a vizet vagy melegen, mert a poháron nem éreztem semmi meleget. A jég ilyen gyorsan lehűtötte volna? Mindenesetre felöntöttem tejjel, pont olyan volt, mint a bolti. Szerintem tök jó.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #12236 üzenetére
Hát, itteni kommentek alapján van amikor felakad a kávé más gépekben is, de ez egyértelműen hibásnak tűnik, lehet hogy már nem elég a tisztogatás, szerviz kell neki.
Otthoni körülmények között azért jó szokott lenni a Jura, ennyire nagy céges igénybevételnél is szokta bírni, de még az is lehet hogy ez csak a régebbi modellekre érvényes és valamit elszúrtak az újaknál. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #12235 üzenetére
Kb orankent jottek tisztitani (nemet luxus szalloda ahol tortent). Ranezesre ertettek is hozza. (meg azt a kis szirszar csovet is csereltek, ami ossze koti a tejtartoval.
Nem tunik szarnak, de peldaul a nem foz kavet a habra az kb mifele hiba?
Cseszet ala tettem, kijelzo melletti gombot megnyomtam (latte macchiato), majd amikor befejezte (nem figyeltem, mert beszelgettunk) a cseszevel vissza setaltam a helyemre. Utana derult ki, hogy csak tejhab van benne
-
FőDudu
veterán
Voltam konferencian, ahol Jura E8 kavegep volt kulso tej tartoval.
Az valoszinuleg hutotte is a tejet, amikor a fedelet leemeltem, akkor hatul 3 led jelezte a szintet? .
No kerem:
3x probaltam latte macchiato-t inni. 1x sem sikerult.Elsore lett egy csesze tejhab. Nem fozott ra kavet.
Masodikra nem jott tejhab, csak goz. A tejtarto kb felig volt. Vegig ment a gozoles (kb 30-40s), aztan jott a kave az ures cseszebe
Harmadikra megint csak kave jott - ott mar 10mp utan mar nyomtam a bal also cancel gombot, nem kapta fel a tejet, csak nyomta a gozt. Volt benne meg tej.
Szerencsere volt a gep mellett kancsoban is tej, igy nem kellett ures kavet innom.
Az mar inkabb zavaro volt, mikor random elkezdte magat takaritgatni a konferencia kozepen - valamiert a konferencia terem egyik sarkaba raktak be a gepet.
Ha ilyen (megbizhatatlan) a Jura, akkor orulok, hogy nem (olyat) vettem.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12144 üzenetére
Úgy néz ki rendeződött a pogácsa helyzet. Levettem pár napja 3-asra az őrlést, azóta lefőtt jópár kávé, és ma reggel a zacctartó ürítésénél már szép látvány fogadott.
Köszi a tanácsokat. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips Saeco Series 2200 gépünk.
Rendszeresen maga alá ereszti a tiszta vizet, nem találom az okét. Valakinél előfordult már ilyen? Tudtok segíteni? :S
-
BB9360
aktív tag
DeLonghi Dinamica géppel kapcsolatban kérdezek.
Így néz ki a mostani örlemény 1 eszpresszó:
Illetve 2 után:
A két eszpresszó örlemény lefőzés utáni tömege 34 gr, állaga:
Hőmérséklet maximumon, darálási mennyiség auto-n, daráló ebben az állásban:össz. kávé 857 db, tej 391 db...
ez most Vergnano Granaroma (egyébként ez az állag engem is meglepett, zacctartó ürítésekor azért eddig pogácsákat is láttam...)Min lenne érdemes változtatni?
-
jjeahh
nagyúr
A Pellini N3-at kóstolta valaki? Nekem az N82 nem tetszik annyira, nem rossz, de semmilyen, az N9 viszont az egyik kedvencem lett, gondoltam szintet lépnék N3-ra.
-
jjeahh
nagyúr
Caffe Shakerato. Próbálja ki, aki még nem próbálta, marhajó
. Ha már unod a latte artot, macchiato-t, normál presszót, cold brew-et, ez is megér egy próbát.
-
z123456z
őstag
Érdekes, nekem pedig erősnek tűnik. Szerintem nekem kettesen vagy hármason van az őrlés finomság és a legmagasabban a hőfok. Föl sem merült, hogy elajándékozzuk, nem úgy, mint a Bravosnál. Végül azt is megszoktuk, így elfogyott. De nem vennék én sem mégegyszer, vannak azért jobb olcsó kávék, ezt tapasztaltuk.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki a Dallmayr Classic szemes kávét? [kép]
Mi a vélemény? Kicsit hezitálok a vásárláson, mert 100 % arabica tartalom és félek, hogy nehogy esetleg túl savas legyen a magas arabica tartalma miatt. Krups karos, 15 baros főzőben lenne majd lefőzve.
Vélemény az Eduscho Caffè Crema Strong kávéról: kipróbáltuk, nekünk nem jött be. A piros Segafredo Zanetti Intermezzo szemeskávé (szerintem) messze jobb ennél, az mellett is, hogy 100 % robusta tartalmú. Testesebb és finomabb íze van mint a kék Eduschonak.
Szombaton reggel és délben és vasárnap is reggel és délben egy-egy főzet volt, összesen 4 főzet, főzetenként 2-2 adag kávéval. Tegnap este átadtam a szomszédba ajándékként, idősebb hölgynek, Ő szereti a gyengébb és kicsit "ízetlenebb" kávékat is.
Talán nem véletlenül ennyire olcsó. Bár az olcsó is lehet jó. -
Pá
addikt
válasz
Winnie The P #11916 üzenetére
Mi a véleményed a Cost Caffé Crema Blendről?
Nekem kifejezett csalódásnak tűnik most a Signature Blend után, ugyanazon a beállításon sokkal karcosabb, kesernyésebbnek érződik. Már kicsit sikerül rajta finomítgatni beállításokkal, de még így sem az igazi.
-
fecke78
senior tag
látatlanba megvenni 2.4 kg , hát én nem tudom ....
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Erről van valakinek tapasztalata?
-
Winnie The P
őstag
Na. Ma leadtam az Ecam 290.81.Tb-t gariba. Ha gazdaságtalan a javítás akkor csereutalvány. Annyi a baj, hogy ez a tipus most 60k-val kerül többe, mint amikor vettem. Faja!
-
fecke78
senior tag
válasz
Winnie The P #12215 üzenetére
"Eu-ba gariba"
Mintha Vágási Feri mondta volna .
Hogy is volt: "beszálok az internetbe"
-
Winnie The P
őstag
válasz
mazsi70 #12075 üzenetére
Naaa. Eddig ment rendesen egy másik aljzatba, viszont ma kora délután gondoltam egy, hogy csinálok egy capuccinot. Amikor elkezdte a tejet habosítani, már furcsa volt a gép, nem úgy nyomta a habot ahogy korábban, majd egyszer csak gép megáll áram lekapcs. Utánna akár melyik aljzatba dugtam be, mindig lenyomta a relét. Holnap megy visssza az Eu-ba gariba.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van olyan fórumtárs, aki Pécsen lakik? Ha igen akkor ismeri a Danetti Kávégép szervizt? [link]
Itt van sok féle kávé (is), még a nevük sem ismerős.....
Vásárolt már itt valaki kávét, és ha igen akkor melyiket és mi a tapasztalata?
Gondoltam ha arra visz az utam, talán bemegyek.
Csak a honlapjukon nézegetve, erre [link] esett a választásom, ha bemegyek és úgy döntök, hogy próbálásra veszek is egyet. Összetételét olvasva nem lehet rossz. -
Sziasztok,
egy kb 20 fős irodába milyen könnyen használható, automata, darálós kávégépet érdemes beszerezni? Nagyjából 300k a keret rá. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy hány kg kv szokott fogyni egy hónapban mondjuk. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ricogsm #12207 üzenetére
Keramikus őrlő van benne gondolom, annál is van kihordó kerék, mint a fémkúposnál a csillagkerék, csak másképp néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=SYLGC21zNfY
A kihordó kerék sérülése vagy eltömődése is okozhat olyan gondot, hogy nem veszi fel (vagy inkább nem kapja be) a babot. A processzor figyeli az őrlő fordulatszámát, sőt annak ingadozásait is. Ehhez két kis mágnes van beépítve és egy Hall-elemes jeladó.
A terhelt őrlő fordulata lassúbb és ingadozó, míg üresen felpörög és egyenletessé válik. A szoftver ebből következtet, hogy elfogyott a bab, a hibás adagot pedig lefőzés nélkül kidobhatja a zacctartályba.
-
Talala
senior tag
Köszönöm a vizes tapasztalatokat, tanácsokat.
Az normális, ha eléggé lötyög a főzőegység a helyére pattintva?
-
törölt tag
válasz
ricogsm #12207 üzenetére
Lehet mechanikai hiba, ha nem továbbítja a babokat a tengelyen lévő csiga, de a vezérlésben is lehet hiba, ha úgy érzékeli üres a daráló. Fel tudod venni videóra a folyamatot? Hátha kiderül belőle valami. Meg belekukkanthatnál az őrlő bemenetéhez meg az őröltkávé ledobócsőhöz közben.
-
ricogsm
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Talala #12196 üzenetére
Bár én otthon RO-vizet használok, rokonnál teszteltük az Auchan kisebb kapacitású betétet és kancsót. Mivel fogyasztásra is használva lett a víz, 1 hónap után már az tűnt fel, hogy érdes lerakódás képződött a kancsó alján és a kávégép tartályának aljában is.
Szemmel nem látható, kézzel tapintható érdesség, értelemszerűen a betét már nem vette ki rendesen a vízkövet. Szégyenszemre TDS-mérőt még mindig nem rendeltem évek óta, valahogy nem volt létszükséglet és mindig elfelejtem, de azzal mérhető is lenne nagyjából a víz vezetőképessége, ami utal az ásványisó-tartalomra, ezzel együtt a betét elhasználódására. Legalábbis az ioncserélő gyanta tekintetében. Az aktív szén a másik lényeges összetevő, ami kiveszi a klórt és rossz ízeket, aromákat a vízből.
Tehát a jó kis Auchan-kancsót már inkább én használom az RO-víz utókezelésére (mivel ott a rendszerből kihagytam az utófilterezést), rokonnak meg elvittem a nagy Brita kancsót, amibe csak kb. 1300 Ft egy nagykapacitású Tesco Oval betét, ami 2-3 hónapig is kitart.
-
Pé
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12204 üzenetére
Köszi! Erre voltam kíváncsi, hogy van-e lehetőség egy ilyen belepiszkálásra, vagy halott ügy. Akkor megpróbálok belenézni.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Talala #12196 üzenetére
En vettem 6db szurot 30 EUroert es ennyi.
Cserelgetem kb havonta.Nalam olyan kemeny a viz, hogy nem akarok meg kancsos vagy egyeb szuressel szorakozni.
Het honapos a gep, meg van 2 szuro a hatbol. Azaz 7 honap alatt a gyarit plusz 4 Wesspert hasznaltam el.
Kb 2 hete vizkotlenitettem, sosem irta ki meg elotte. Akkor sem, de a tejhabositas volumene vissza esett, igy a topik lakok tanacsara nyomtam egy vizkotlenitest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest