Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz vodrosjozsi #11478 üzenetére

    Mindig van egy kis vendor lock-in próbálkozás.

    Teszteltem az áztatott mosott durvára őrölt kávét, egész érdekes tea lett belőle, de mivel tej nélkül egyből elkezd égni a gyomrom tőle, mintha elrágcsáltam volna pár szem kávét, gondolom a csersav miatt... Ezért lehet hogy eleve tejbe kéne áztatni!
    100 gramm háromszor vízben átmosott durva őrlemény fél liter tejbe, egy napig, hűtőszekrényben tárolva... :P

    Hasonlót olvasok itt de nem mosott kávéval, ezért a szerzőnek szűrögetnie kellett a szemcséket, 5%-ra állította az arányt hogy a csersav ne rántsa össze a tejet hosszú ideig áztatva sem... És ezt az előkávésított tejet fel lehet használni tejes italokhoz is, fel lehet gőzölni, stb. Érdekes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés