Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Kávéfőzőt keresgélek, mert a mostani kezdi megadni magát. Bár elolvastam az összefoglalót, sok kérdés maradt bennem. Előre jelzem nem vagyok kávé gourmet, nekem a kávé nem minőséghajhászás.
1, Érdemes egy nem túl öreg (2-3 éves) "felújított" gépet venni alig féláron, vagy inkább újat nemolcsón? Sok a rossz tapasztalat az ilyen újrahasznosított gépekkel?
2, Napi 4-6 "kávé" lenne a terhelése. Érdemes ekkorka felhasználásra automata gépet venni?
3, Philips Lattego gépeket nézegetem, mert amint látom van benne kávé memória több személyre is, így a kétféle kávénkat memorizálás után egy-egy gombnyomással tudjuk megcsinálni. Esetleg tud ilyen extrát egy Delonghi vagy egy Jura is?
4, Könnyen hozzájutok desztillált vízhez. Ezáltal a vízkövesedés kb nulla lenne. Érdemes desztvízzel használni?
5, Hajnali kávékészítés mennyire hangos egy Lattego-val? Csendesebb ha őrölt kávéval használjuk?
Válaszokat előre is köszönöm!
+1, Használt gépnél mekkora az a számlálómennyiség ami felett már nem ajánlott automata gépet venni?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát. A nyugatról lomizott, "felújított" gépeket elengedem. Inkább keresek itthon vásároltat, amit a gazdája hirdet, ami esetleg még garanciás is.
A hangosság sajnos relatív, ami az egyik embernek egész csendes, az a másiknak már túl hangos. Keresek egy Lattego-t a közelben és megnézem élőben, hogy milyen működés közben. -
őstag
Most találtam egy Lattego 3243/70- et fehér színben, új, garanciával, 125 ezerért. Ezen az áron már elfogadható (ugyanez emagon 199 ezer).
Feleségemet kell meggyőznöm, hogy ne vacakoljunk töltögetősekkel (van kapszulás és átcsorgatós) ilyen kényelmes kell nekünk Ezzel persze nem fogom meggyőzni. De ha azt mondom neki, hogy milyen krva jól fog kinézni a színben ugyanilyen Cosori airfryer mellett a konyhapulton, ennek az érvnek nem tud majd ellenállni 😀
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv urak!
Családi kávéfőzőnk gazdasági totálkáros lett, kilyukadt a vízmelegítő csöve. Kb 10 évig szolgálta ki kávéigényeinket. Érdemei elismerése mellett, a családi kukában alakítottunk ki neki nyughelyet.
Ilyen komoly darab volt:
Utódját már keresgettem egy ideje, érdeklődtem itt is. A végleges (pénztárcagyilkos) döntést a feleségem mondta ki: nem veszünk felújítottat, se alighasználtat, se csakkibontottat. Igy aztán elmentünk a hülyebótba és kerestünk valami hasonló kávégépet mint amit kidobtunk. Ez lett belőle
Beüzemelés majd ma délután lesz. Remélem 150 ezerért tud annyit mint amit a másik tudott 4500 Ft-ért 😄[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dr. Szilikát #11450 üzenetére
Csak érzékeltetni akartam, hogy volt honnan fejlődni "kávéfőző" témában, és átugortunk pár lépcsőfokot.
Mivel a kis Sencor kávéjával is elégedettek voltunk 10 évig, remélhetőleg a Philips automata kávéjával se lesz problémánk. Nem vagyunk kávésznobok, akik időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve kergetik a "tökéletes kávé" délibábot, ezért nem a Delonghi Dedica-t vettük, pedig az is esélyes volt. -
őstag
válasz z123456z #11590 üzenetére
Nem a Philips a hibás, ha hangosnak gondolod. Szerintem a környezete (legfőképp az alatta levő konyhabútor) erősíti fel a rezgéseket, mert berezonál az egész.. Erre utal pl az, hogy ha megbillented a kévéfőzőt akkor csendesebb lesz. Persze, mert nem tudja átadni a rezgéseket a bútornak és az azon levő egyéb tárgyaknak, pl. kenyértartó, edényszárító. Ugyanez történt amikor szivacsot tettél alá. Izoláltad a rezgéseket, amelyek nem tudtak átterjedni a bútorzatra. Kiváncsiságképpen próbáld meg, hogy olyan helyre teszed egy kávéfőzés alkalmával, aholt nem tud a környezete berezonálni, pl leteszed a nappaliban a taposóra.
-
őstag
válasz z123456z #11659 üzenetére
Nekem is gondom van a rezgéssel a Philipsnél, de másképp. A rezgés egyik hasznos hatása, hogy a kávészemek a lejtős tálcán odarázódnak a daráló nyílásához. Na, a mienk annyira nem rezeg, hogy kétnaponta kézzel kell odaterelnem a kávét a darálólukhoz. És nincs alatta semmi rezgéscsillapító.
-
őstag
válasz Vasi00 #12780 üzenetére
Na, a fél nap még túlzásnak is sok. Nekem is Philips van, kéthetente kiveszem a főzőegységet, az udvari locsolópisztoly vékony sugaras állásában (ami kb ceruza vékony sugárban elvisz 6-8 méterre) minden oldalát megveretem a vízsugárral, lerázom róla vizet és kész. Ha a száradási időt nem számolom, nagyjából 5 perc az egész és abban már benne van az is, hogy a főzőegység helyét, környékét szivaccsal kitakaritom. Szóval 5 perc és nem fél nap. Megjegyzem a youtube-on van egy rakás videó a full karbantartásról amikor szétszedik az egész gépet és nemcsak a főzőegységet, még az se fél nap. Max első alkalommal annyi egy gyakorlatlannak. A főzőegység full szétszedése zsirzása tömitések cseréjével együtt gyakorlattól függgően 1-2 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szólánc.
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Nyomtató topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5 Pro teszt