- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Nem vagyok önző.Gyári értékre értettem nem erre.Akkora már a rinyálás, hogy így füstöl meg úgy füstöl a dízel és különben is rákot okoz stb... Ugyanmár majd pont ettől fog bárki is meghalni mert füstölnek a dízel autók.Annyira elcsépelt dolog már ez komolyan a könyökömön jön ki.Bezzeg a benzines kocsik friss hegyilevegőt fosnak ki magukból...
A legviccesebb az volt mikor egy ismerősöm kifejtette, hogy a dízel motorból származó szénpor valójában milyen veszélyes is és bla bla bla...
Amíg engem próbált győzködni 3 szál cigit szívott el.Akkor miről is beszélünk, mi a veszélyes? -
CYBERIA
őstag
Van itt minden
Na most az előgyújtásnak nem sok köze van a lambda szonda jeléhez, azt -mármint az előgyuszit- ugyanis a kopogásérzékelő alapján lövi be. Az valahogy úgy van, hogy szép lassan növeli az előgyújtás mértékét addig, amíg a kopogásérzékelő nem „hall” kopogást. Olyankor valamennyivel visszavesz az előgyújtásból, és kezdődik minden elölről. Ennek is megvan a határa, úgy van ahogy írod, kb. 98-as oktánszámú benzinnek megfelelő mértékű előgyújtásnál már nem fog korábban gyújtani akkor sem, ha az üzemanyag lehetővé tenné.
Na most írtad, hogy az energiatartalma melyiknek mennyi, nagyrészt ennek köszönhető a magasabb fogyasztás. Ezt valamennyire egyensúlyozza a tökéletesebb égés.
Egy erősen E85-re optimizált motor akár kevesebbet is fogyaszthat, mint benzines. -
CYBERIA
őstag
Az van, hogy a benzinnek azt hiszem 14,7:1 a sztöchiometrikus aránya, az etanolnak meg 9:1 (tömeg szerint). Na most ezt a lambda szonda érzékeli, és elvileg egy bizonyos határon túl a számítógép nem fogja tovább dúsítani a keveréket, és kapsz egy hibajelet+beáll tartalékprogramra. Bár ez egyes autókra lehet, hogy nem igaz.
-
CYBERIA
őstag
Én jártam E85-tel, szerintem elég jól kitisztítja az is. De akkor várd meg a jobb időt, hidegben nehezebben indul.
Az ilyen adalékokat nem nagyon ajánlják a szakértők, szerintem egy jó motorolajhoz nem is kell.
Én ilyet fogok venni jövő hónapban, ismerősök ajánlották, állítólag jól ken. Eredetileg én is olyat akartam, mint te.GM-ről én is hallottam rosszakat.
Egy kérdést feltennék én is:
Mai technikával feltöltés nélkül mekkora teljesítményt lehet kihozni egy szívódízelből literenként?
Amikor a VW abbahagyta az SDI-t, akkor 2 literből hozott ki 75 lóerőt, a Mercedes-Benz E 300 D 136 lóerős és 3 literes. Tehát előbbi 37,5 LE/l, utóbbi 45,3 LE/l.
Tehát ötlet? -
venember83
nagyúr
Nagy valószínűséggel igazad volt/van, a granddictionnaire szerint is ugyanaz a multi point/port befecskendezés.
-
qdak
addikt
nem tudom mért választ nyomtam
-
plömplöm
őstag
"Váltóolaj cseréje felesleges, akár csak a féké"
a fékolajat 2 évente tessék lecserélni! csúnya vége lehet a dolognak! ha nem cserél az ember motorolajat vagy váltóolajat, akkor legfeljebb nem megy az autó, de ha a fék hullik el, az egy picivel nagyobb probléma tud lenni.
felvizesedik az olaj, lecsökken a forradáspontja és egy erősebb fékezésnél fellevegősödik, remélem nem kell kell ragoznom... -
I_Am
veterán
A képeken lehet látni mennyit számít a megfelelő minőségű olaj és a hosszabb szervízidőtartam hiánya. Ezt a sarat már csak a motor teljes szétszedésével lehet kitakarítani. 60.000-es szervíz Citroen C5. És valaki majd egyszer megveszi ezt az autót és "jól fog vele járni".
dokar: szelepfedél le, szivósor kivesz. Csak így lehet rendesen átmosni. Aztán szelepfedél tömítés csere, szívósor tömítés csere és mehet vissza.
Kartergázt meg nem mindegyik autó szereti ha elveszik tőle, valamint ha lehúzod akkor is telemehet kosszal, ha meg ledugózod akkor nc. -
TexT-BoY
addikt
neharagudj de ez kicsit erőss az autód márkáját és tipusát ismerve
.
Ültél már foskuszba vagy hondába? még spanom 1989es 4gen sedan 1.5Civicjébe is jobb váltó volt karbantartástól függetlenül. Nem gondolok bele hogy a te váltód milyen lehet karbantartás nélkül. De mindenképp kell szerintem az az olaj csere
.
a könnyü és egyszerü váltást pedig javaslom kiprobálni egy ITRbe vagy S2000beDe talán egy korrekt állapotu VTI is megteszi, az is viszi a gyorskettőt
-
DeadMeat
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Ez mind szép és jó , csak itt nem erről volt szó . A módszeredre visszatérve , szerintem feleslegesen terheled az erőátvitelt és a motor vezérlését /bordásszíj /, a fék azért van , hogy azzal fékezzük a kocsit . A benzinfogyasztás meg szintén 0 ha a fékezés végén nyomod ki a kuplungot .
-
The DJ
addikt
Igen belül lehet, azt tudom, nekem is a kocsi egész belseje kék, minden világítást kékre cseréltem, a Pioneer fejegység is kék, emellé gondoltam volna, hogyha már a fényszórók is kékes hatásúak akkor egy kékes neon még dobott volna a dolgon, de akkor az lesz, amit javasoltál, felszerelem, és ha tiszta a levegő bekapcs
-
SaNyEe
aktív tag
eleve többet szív be, ezt érzékeli a légtömegmérő, mondjuk ez is olyan válasz lesz mint a többi .. attól függ
. Aztán ottvan még utána a lambdaszonda is. Több beszívott benya-levegő keverék, nagyobb égéshő, melegebb távozó gázok. Ebből azt hiheti az ECU, hogy nagyon elszegényítette a keveréket és több benyát adagolhat a levegőhöz, ha a légtömegmérő nem tud többet mérni mint amit gyárilag be tudott szívni a motor. Szóval ez elég összetett kérdés, a másik meg, hogy az üzemanyagellátó rendszer elbír-e a megnövekedett igénybevétellel.
Azt tom mondani, hogy minden nagyobb beavatkozást követően indokolt egy elektronika optimalizálás, persze ezt az adott típusra szakosodott SZAKEMBERREL kell, kellene elvégeztetni, akinek van már tapasztalata az adott motorral és tudja mi merre hány méter.Egyébiránt meg érdemes 5-10 évente (leginkább öregebb autóknál) felülvizsgálni a lambda és a légtömegmérő állapotát mert lehet már rég nem működnek olyan jól mint mikor legördült az autó a gyártósorról és szerencsétlen ECU azt se tudja már, hogy miből mennyit kellene adagolnia, ekkor szoktak jönni az olyan gondok, hogy sokat fogyaszt és nem megy úgy mint régen(persze ezer más oka is lehet).
-
qdak
addikt
állo helyzetben kéne? v lehet ment közben?
ui:
Minden hengerfej óriási hőterhelésnek és egyben jelentős hőingadozásnak van kitéve a használat során. Ha ezt nem vesszük figyelembe, azt kockáztatjuk, hogy idővel deformálódhat (vetemedik) vagy megrepedhet a csatornák közötti fal. Ilyen károsodásra a hirtelen hőváltozások esetén van esély, tehát ha már a hideg motort erős terhelésnek tesszük ki, anélkül, hogy megvárnánk, míg eléri az üzemi hőmérsékletet vagy ha a túlforrósodott motort leállítás előtt nem engedjük visszahülni (még dolgozik a ventillátor). -
TayRol
nagyúr
Nem fogok hozzányúlni akkor, utoljára zsigulin cseréltem betétet. Majd meglátom, hogy mi lesz hátul. Az elsők tehát brembok lesznek.
Pesten van valami jó hely, ahol érdemes vásárolni? Esetleg még értenek is hozzá...?
mod: valakinek van tapasztalata Ferodo betétekkel kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Tapasztalatból>>
Semmi értelme az ilyne csodáknak a Ah számít.....semmi más, vegyél 60asat és soha jobbat nem fogsz látni..autó se erőlködik, akksi se=biztos indítás bármikor!!!
Nekem volt 2 féle gondozásmentes is, mindkettő bexart.
Nem tudom mibne más ez az ezüst-kadmiumos de úgy sejtem ez csak reklám/marketing semmi más.
[Szerkesztve] -
troland26
őstag
Nekem van a kocsiban defend lock váltózárral vettem a verdámat, de apám is szeretne az övébe mert a Jászai térnél nagyon lopják a kocsikat az utóbbi időben és kicsit parázik .
Gyakorlatilag nekem nagyjából van fogalmam róla csak arra gondoltam van esetleg másnak is valami gyakorlati tapasztalata ami jól jöhet
nekem Seatom faternak Hyudaia van és még nem volt lopás a családban -
SaNyEe
aktív tag
ez így nem igaz, nagy sebességnél az autó/kamion/busz etc légellenállása drasztikuasn megnő és ez veti vissza a kocsi gyorsulását, majd beáll egy végleges állapot ahonnan már nem képes gyorsítani, mivel a sebesség növekedésével a légellenálllás négyzetesen nő ezért ez az állapot az esetek ~95%ban be is következik (kivétel bivalyerős kocsik amik az 5-6 fokozatot is szabálkyozásig forgatják és az elektronikusan szabályozott 200-250 stb kocsikat).
4. 5. 6. fokozatban tehát nem biztos hogy áll amit írtál. -
dragonfx
veterán
Nekem sem mindig a középállásban van, van mikor a a kék elméletben hideg felé mozdul, öszintén én nem agyon hiszem hogy autópálya tempon tud nem otpimális lennia hőmérséklet, hisz ok, jön be előa levegő mitn állat hüti nagyon a keringő hütővizet pluszba, d eha odarakom hogy 131-140es tempoban azért 3000-4000et pöröghet a moci akkor nem valószínű hogy hideg marad bármi is.
Nekem éppen dugóban esik le a hőmérséklet, de én úgy figyeltem meg, erősen práhuzamban van azzal mennyi és milyne olaja vana mociban. Amióta tele új olajam van legtöbbször optimálisban van.Előtte nem így volt.De szerintem ha netána műszer téved is, érezni fogod mikor üzembiztos meleg a moci hisz oylnakor jobban is megy, és ha levegőt beengeded a mocitér felől akkor érzed is.
Én úgy tom 70-110 a két véglet, és igen nekem a közép akkor 90, de legtöbbször 80körül van.Azót amióta új hütő van benne, leheta hatásfoka jobb, netán lehet a 318asé a hütő -
-
dragonfx
veterán
Majd ha biztos lesz.
Akkor viszont képekkel.
Vagy netán a talin élőben?
Ma rájöttem nem tudok jól vezetni
Esett eső kicsit megpróbáltam driftelni megint de túlfeszítettem a fizikai húrt, nem csúszott meg, mondom nézzünk egy tócsát majd ott.....hát majdnem csúnya vége lett...szal mostantól megint STOP van egy darabig mert nem akarok megdögleni, sem magamban, sem kocsimban, sem máséban kárt tenni.......Csak annyit hogy kb 300 fokot írtam le a kocsival
...nem volt kellemes, úgy néz ki egy futóműállítással+felnicserével megúszóm, de lehetett volna sokkal sokkal necesebb is
...Dragon fakking stop!!!
-
dragonfx
veterán
A felvétel rossz vagy ennyire repedtfazék a hangja???
Ez a direktszürőtől van vagy az új hátsó dobtól???
Nekm mikor el volt repedve a dob akkor volt ehhez hasonló szép hangja...sajna azóta kicseréltettem, ful gyárira és így eltűnt a hang.
Le kell raknom valahol egy fekvőrendőrre -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest