- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
őstag
Én csak annyit tennék hozzá, hogy éljen a részecskeszűrő
-
CYBERIA
őstag
válasz
fekeandras #788 üzenetére
Vagy 1.8 T: 150->190 LE
Ha már... -
CYBERIA
őstag
válasz
fekeandras #786 üzenetére
Olcsóbb, mint egy motorcsere, ráadásul a kétliteres nyolcszelepes sem biztos, hogy jobb motor (115 LE körül).
-
CYBERIA
őstag
Szívó motornál nem sokat változtat, egy pár lóerőt rátesz, éppen meg lehet érezni.
Fogyasztáson meg elvileg egy nagyon kicsit talán javítana, de gyakorlatilag úgy is ki fogod használni a plusz erőt, szóval nem fog feltűnni.
Füstölni inkább a Diesel chiptuningolt autók szoktak.Egy-két turbós motornál nagyon sokat számít, főleg közepes fordulatszámon.
Amúgy ahogy Bandi írta.
-
CYBERIA
őstag
Van itt minden
Na most az előgyújtásnak nem sok köze van a lambda szonda jeléhez, azt -mármint az előgyuszit- ugyanis a kopogásérzékelő alapján lövi be. Az valahogy úgy van, hogy szép lassan növeli az előgyújtás mértékét addig, amíg a kopogásérzékelő nem „hall” kopogást. Olyankor valamennyivel visszavesz az előgyújtásból, és kezdődik minden elölről. Ennek is megvan a határa, úgy van ahogy írod, kb. 98-as oktánszámú benzinnek megfelelő mértékű előgyújtásnál már nem fog korábban gyújtani akkor sem, ha az üzemanyag lehetővé tenné.
Na most írtad, hogy az energiatartalma melyiknek mennyi, nagyrészt ennek köszönhető a magasabb fogyasztás. Ezt valamennyire egyensúlyozza a tökéletesebb égés.
Egy erősen E85-re optimizált motor akár kevesebbet is fogyaszthat, mint benzines. -
CYBERIA
őstag
Az van, hogy a benzinnek azt hiszem 14,7:1 a sztöchiometrikus aránya, az etanolnak meg 9:1 (tömeg szerint). Na most ezt a lambda szonda érzékeli, és elvileg egy bizonyos határon túl a számítógép nem fogja tovább dúsítani a keveréket, és kapsz egy hibajelet+beáll tartalékprogramra. Bár ez egyes autókra lehet, hogy nem igaz.
-
CYBERIA
őstag
Én jártam E85-tel, szerintem elég jól kitisztítja az is. De akkor várd meg a jobb időt, hidegben nehezebben indul.
Az ilyen adalékokat nem nagyon ajánlják a szakértők, szerintem egy jó motorolajhoz nem is kell.
Én ilyet fogok venni jövő hónapban, ismerősök ajánlották, állítólag jól ken. Eredetileg én is olyat akartam, mint te.GM-ről én is hallottam rosszakat.
Egy kérdést feltennék én is:
Mai technikával feltöltés nélkül mekkora teljesítményt lehet kihozni egy szívódízelből literenként?
Amikor a VW abbahagyta az SDI-t, akkor 2 literből hozott ki 75 lóerőt, a Mercedes-Benz E 300 D 136 lóerős és 3 literes. Tehát előbbi 37,5 LE/l, utóbbi 45,3 LE/l.
Tehát ötlet? -
CYBERIA
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan oldják meg, hogy ne dőljön be úgy az autó kanyarban, mint egy Wartburg? Hallottam egy olyan szót, hogy kanyarstabilizátor, ennek van-e szerepe a dologban, és ha van, akkor hogy működnek ezek a dolgok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Nem lesz Xiaomi 16
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPad topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest