- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Rosszul látod... Adott pl. a Golf4 1.9TDi 150le-vel és 1.8 20VT szintén 150le-vel.Ha mindkét motort felhúzzák 250lóerőre és rendesen meghajtják mindkettőt akkor a dízel kb. +2-4literrel fog többet enni 100kilóméterenként, a benzines minimum! +8-10literrel többet mint széria állapotában./ezt azért merem így kijelenteni mert mindkettőhöz volt már szerencsém/.
-
bobsys
veterán
teljes értékű pótkerekem van, ugyanaz a méret mind a felni mind a gumi mint a többi (a héten viszont lecsrélem mindet újakra)
én arra gondoltam, hogy mivel 130nál az eleje szinte a felnin közlekedett (igaz nemsokat), meg az ütés, hogy eltűnt alóla a gumi, okozhat problémát? -
dokar
addikt
A max teljesítményből a fordulatszám ismeretében számolható a max nyomaték
ilyet senki nem állított
de ha már adtál egy ilyen mondatot, akkor a következőre javítanám:
A max teljesítményből és az ehhez tartozó fordulatszám ismeretében számolható az ugyanezen a fordulaton fellépő nyomaték.
pl nézzük az én kis gyárilag 90 lovas verdámat:
amit tudunk: 125Nm@4000RPM, 66kW@6000RPM
ebből a következőt számíthatjuk: 52,36kW@4000RPM, 105,42Nm@6000RPM -
blunt
aktív tag
én mindenképpen re070ben gondolkodnék ha borzalmasan kemény oldalfal kell.
Megpróbálhatod az re050est is, bár az evo 9es barátom mindig panaszkodik, hogy kevés a kocsijára az a gumi. Ha nem pályaautózni akarsz minden nap, akkor szerintem az re050 nagyon jó választás lenne!
Az re070ről viszont azt mondta a budaörsi úti gumis barátom, hogy meg fog szűnni, úgyhogy érdemes lenne még most bevásárolni abból ha esetleg az szimpibb! Ezek amúgy utcai slick gumik. -
dokar
addikt
Sztem n fokozatban a NYG max értéke feletti (NY(n)1, NY(n)2... ) RPM-eknél (R(n)1, R(n)2...) vizsgáljuk a sebességeket és az ehhez tartozó n+1 fokozatban lévő RPM-ekhez (R(n+1)1, R(n+1)2...) illő nyomték értékeket (NY(n+1)1, NY(n+1)2... ) és ahol abs(NY(n)i-NY(n+1)i)~=0 (i=1...sokáig) ott van az elváltási pont azaz annak a két pont által meghatározott szakasznak a ''jobb'' pontjánál (NY(n)i) lévő RPM (R(n)i) , amelyik párhuzamos az x tengellyel.
-
dokar
addikt
-
dokar
addikt
úgy értettem, hogy a végáttételt ha növeled, azáltal rövidebbek lesznek a fokozatok.
az ok, hogy a benzinest hosszabb tartományban lehet pörgetni, de minél rövidebbek az intervallumok, annál intenzívebb lesz a gyorsulás. gondolom a legjobb megoldás a fokozatmentes váltó állandó nyomatékmaximumon tartása, csak nem biztos, hogy erősebb kocsikban helytállna dolog. -
dokar
addikt
hát ez nekem sem teljesen tiszta, mert ugyebár benzinessel is lehet vontatni nehéz súlyt, csak hát csúsztatni kell a kuplungot neki rendesen. sztem a cikkben sem számoltak ezzel, mert ha a szikárkerékpáros 4 tiprás/sec-el startol, miközben csúsztatja a ''kuplungot'', akkor már az elején megfogná a dagit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gurulunk, WAZE?!
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest