Hirdetés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: A csodálatos mandarin
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Rosszul látod... Adott pl. a Golf4 1.9TDi 150le-vel és 1.8 20VT szintén 150le-vel.Ha mindkét motort felhúzzák 250lóerőre és rendesen meghajtják mindkettőt akkor a dízel kb. +2-4literrel fog többet enni 100kilóméterenként, a benzines minimum! +8-10literrel többet mint széria állapotában./ezt azért merem így kijelenteni mert mindkettőhöz volt már szerencsém/.

-
bobsys
veterán
teljes értékű pótkerekem van, ugyanaz a méret mind a felni mind a gumi mint a többi (a héten viszont lecsrélem mindet újakra)
én arra gondoltam, hogy mivel 130nál az eleje szinte a felnin közlekedett (igaz nemsokat), meg az ütés, hogy eltűnt alóla a gumi, okozhat problémát? -
dokar
addikt
A max teljesítményből a fordulatszám ismeretében számolható a max nyomaték
ilyet senki nem állított
de ha már adtál egy ilyen mondatot, akkor a következőre javítanám:
A max teljesítményből és az ehhez tartozó fordulatszám ismeretében számolható az ugyanezen a fordulaton fellépő nyomaték.
pl nézzük az én kis gyárilag 90 lovas verdámat:
amit tudunk: 125Nm@4000RPM, 66kW@6000RPM
ebből a következőt számíthatjuk: 52,36kW@4000RPM, 105,42Nm@6000RPM -
blunt
aktív tag
én mindenképpen re070ben gondolkodnék ha borzalmasan kemény oldalfal kell.
Megpróbálhatod az re050est is, bár az evo 9es barátom mindig panaszkodik, hogy kevés a kocsijára az a gumi. Ha nem pályaautózni akarsz minden nap, akkor szerintem az re050 nagyon jó választás lenne!
Az re070ről viszont azt mondta a budaörsi úti gumis barátom, hogy meg fog szűnni, úgyhogy érdemes lenne még most bevásárolni abból ha esetleg az szimpibb! Ezek amúgy utcai slick gumik. -
dokar
addikt
Sztem n fokozatban a NYG max értéke feletti (NY(n)1, NY(n)2... ) RPM-eknél (R(n)1, R(n)2...) vizsgáljuk a sebességeket és az ehhez tartozó n+1 fokozatban lévő RPM-ekhez (R(n+1)1, R(n+1)2...) illő nyomték értékeket (NY(n+1)1, NY(n+1)2... ) és ahol abs(NY(n)i-NY(n+1)i)~=0 (i=1...sokáig) ott van az elváltási pont azaz annak a két pont által meghatározott szakasznak a ''jobb'' pontjánál (NY(n)i) lévő RPM (R(n)i) , amelyik párhuzamos az x tengellyel.
-
dokar
addikt
-
dokar
addikt
úgy értettem, hogy a végáttételt ha növeled, azáltal rövidebbek lesznek a fokozatok.
az ok, hogy a benzinest hosszabb tartományban lehet pörgetni, de minél rövidebbek az intervallumok, annál intenzívebb lesz a gyorsulás. gondolom a legjobb megoldás a fokozatmentes váltó állandó nyomatékmaximumon tartása, csak nem biztos, hogy erősebb kocsikban helytállna dolog. -
dokar
addikt
hát ez nekem sem teljesen tiszta, mert ugyebár benzinessel is lehet vontatni nehéz súlyt, csak hát csúsztatni kell a kuplungot neki rendesen. sztem a cikkben sem számoltak ezzel, mert ha a szikárkerékpáros 4 tiprás/sec-el startol, miközben csúsztatja a ''kuplungot'', akkor már az elején megfogná a dagit.

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Anime filmek és sorozatok
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- New World - az új Amazon MMORPG
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3925, 100% Akkumulátor
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő