Hirdetés
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mostanában újra GRID-ezgetek meg COD4-ezek, úgyhogy most nincs dolgoztatva a 10
Ha újra kedvet kapok majd akkor meggyűröm a 9.3-al is, de lehet mostmár kivárom a 9.4-et.
Ebből is látszik a segítő szándékod, hogy boldogan leírod akár többször is ugyanazt, de nem baj, jól van ez így
Én sajna lustább vagyok, sokszor azért nem válaszolok, mert azt várom hogy más tegye meg, ami nem mindig jó tulajdonság
-
MMIX
addikt
válasz
GeneraL_XTX #5888 üzenetére
A kollégák a sapphire 4670-es hűtőjét dicsérik mindenhol nem a 4650-ét mivel nem egyforma a két kártya hűtője. Olvasd el a (#5575)-es hozászolást.
-
GeneraL_XTX
veterán
sziasztok most vettem én is egy sapphire 4650 512 ddr3 karit és az a gondom vele hogy elég hangosnak találom a gyári hûtõjét (olyan kicsi egy slotos van rajta) pedig a tesztekben azt olvastam hogy halk föleg 2d-ben
-
tzsolesz
nagyúr
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #5882 üzenetére
Kár érte...legutóbb iponba rendeltem vmi msi P35-ös lapot 2K-ért,visszajeleztek minden majd 6 óra fele jött egy telefon,hogy így úgy ez oem termék lenne...jeleztem nem gond...majd aztán jött a nem fér bele cégünk profiljába dolog és hogy már lehet hibás is és bla bla...
Nem értem miért nem lehet azt mondani, hogy bocs elírtuk....
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, nem jött össze, képzeljétek ez termék elfogyott a boltból.
Éppen van ilyen kártya náluk, de azt ők magasabb beszerzési áron vették, így azt magasabb áron is adják 55K-ért. Kérdik tőlem hogy kell-e így. Mondtam neki hogy nem.
gyiku: Igen igen szerintem is ez volt a baj. nem volt jó ötlet most ott reklámozni ezt.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, azt hiszem a héten átpártolok NV-hez.
Persze csak addig amíg el nem adom jó áron, és nem veszek belőle egy 4890-est.
próba cseresznye utolsó 5-6 hsz.
-
raul560
tag
Sziasztok!
Én rászántam magam, hogy veszek egy Sapphire Radeon HD4670 512MB GDDR4 kártyát, esetleg valaki van aki ilyen kártyát nyúz éppen?
A tapasztalatokat megoszthatná, velem ,hogy megéri-e az árát, játékra mennyire jó stb...
Előre is köszi!
-
puttputt
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz
hejesírásó #5865 üzenetére
Milyen csúnya "zöldséget"?
Miért kell mindig a kicsit bántani?
-
ZSOOLT2
tag
Van valakinek Gigabyte gyártmányú HD 4670? Érdemes ilyent venni, vagy inkább Sapphire, esetleg Gainward?
-
hejesírásó
senior tag
játékra sok értelme nincs pénzt kiadni akkora monitorokért
fpseknél teljesítmény romlást okoz mert nagyobb teret kell villám de gyorsan belátnod
stratégiáknál látnám esetleg értelmét, de akkor már inkább egy 19"es amin a játék fut meg egy 17"es amin a stratégiai játék kistérképe fut vhogy így:
csak azt a csúnya zöldséget ne nézzétek a sarokban -
nesa
veterán
válasz
barnam_ #5860 üzenetére
Dpi alitas eseten eleg ocsmanyul nez ki no mind1 en ilyen befasult vagyok 1024x768 boven eleg nekem netezni ,jatszani mar egesz mas csak TFT monitornal ugye nem jo dolog a nativ felbontastol elterni.
40" biztos szepen olvashato orakon at is a Full HD na mind1
Amugy nezd meg hany 30-40es ember hasznal ilyen felbontast fater is eladta az ilyen monitort mert nemlatta mi van rajta.Persze 15 eveseknek ez kell.
-
raul560
tag
Sziasztok érdeklődnék!
Kinéztem két kártyát. Erről szeretnék véleményt kapni, ha lehet.
Az egyik: ATI HD4550 512MB DDR3 PCI-E SAPPHIRE
A másik: Sapphire Radeon HD4670 512MB GDDR4
A kérdésem, az lenne, hogy melyik a jobb, árban nem sok különbség van a kettő között.
Játékra is használnám. A Mostani alaplapomban, van egy integrált, de az semmire nem jó szinte.
Fontos ami nálam nem világos egészen, ha van a gépben integrált VGA, és teszek bele, egy PCI-os kártyát nem lesz semmi gond belőle?
A segítségetek előre is köszönöm!
Üdv.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5856 üzenetére
Én is most így nyomom: 1680x1050 + HD4670. De záros határidőn belül be kell szerezni egy jóárasított HD4870 1GB-osat
. Mi már csak ilyen fps-buzik maradunk az öcsémmel, hála a CoD-oknak és a beépített fps-mérőjüknek
. CoD4 multiban, a 17"-os crt-n még nem volt gond, a kártya simán megbírkózott az 1024x768-as felbontással, minden max, 4x AA és átlag 80fps volt. A minimum nagy ritkán leesett 40-re. Na már most, pár napja vettem egy 22"-os Samut és most ugyanezek az értékek úgy alakulnak(-nának
), hogy átlag 40fps és minimum 10fps (gránát robban+éppen elnyomja valaki az air strike-ot
, szóval a legdurvább jelenetekben). Ezek egy CoD4 multiban nem valami hasznos értékek. Szóval most úgy nyomom, hogy csak 2x AA és néhány haszontalan effekt off. Így már az átlag olyan 70-80 fps, legdurvább jeleneteknél a minimum fps pedig 25-30fps. Tudom ezek már mind játszható értékek, de még így is érzem, hogy nem folyamatos a játékmenet, szóval ezért kell majd egy erősebb videókártyát beszerezni. A 17" crt-n volt úgy, hogy 100-ról meg sem mozdult az fps-mérő (mert annyira korlátoztam le). Na ezt szeretném vissza csak már 1680x1050-ben és full grafon 4x AA-val. Hát igen ezek a növekvő igények
.
-
válasz
tzsolesz #5856 üzenetére
Most töltök egy F1-es játékot, kiváncsi vagyok hogy megy neki 1680-ban.
Nem tudom melyik F1, de egy ideje nem jött PC-re F1-es játék, általában az F1 Challenge-t aktualizálják, annak meg nincs gépigényeMa raktam fel a Grid-t, amit utoljára 2600XT-n próbáltam, úgyhogy meglepődtem hogy 8xAA-val Ultra minőségben is bőven játszható még
(#5857) nesa: A dpi-t kell állítani nagyobbra, akkor nő a betűméret. Egyébként csak a képpont-távolságtól függ, ha elég nagy a képátmérő, akkor nagy felbontásnál se lesznek kicsik a betűk.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5855 üzenetére
Így van, a 3-4 extra gépigényű játékon kívül (crysis, stb...) maximum 1680x1050-ig elég medium/high közeli grafon 2XAA-val. 1280x1024-ben pedig highon 2XAA-val, sőtt sokszor 4XAA sem vágja hanyatt magát.
FULL HD-ra minimum 4870 1Gb, de inkább 4890 kéne. Azokkal kompromisszum nélkül lehet játszani.Most töltök egy F1-es játékot, kiváncsi vagyok hogy megy neki 1680-ban.
Egyébként jöhetnek a kérdések 1680x1050-es kérdésben, mert már két hónapja olyan monitorom van. A játékok 80%-a amit néztem, meg sem kottyan a 4670-nek.
COD5 az nagyon megy neki, de a BIAH, NFS UC, Tomb R UW, MOHA, SPORE, stb... is fullon mennek.Az FC2-re már nem elég sajnos, a Crysist még nem néztem, de nem is akarom.
GTA4 sem menő ebben a felbontásban, mert kegyetlen sok kompromisszumot kell kötni. A látótávolságot le kell venni majdnem teljesen, és csak mediumon folyamatos a játék. highon érződik, hogy nem kedveli, bár úgy is játszható valamelyest.
-
ZSOOLT2
tag
Hello, egy AMD Athlon X2 4600+ és egy HD 4670 jó párosítás lenne? Gépbővítésen gondolkodom, de nem tudom, hogy mennyire fogná vissza a VGA-t a processzor (X2 4600+ proc, 4GB Ram, HD 2600XT a jelenlegi gépem).
-
Érdeklődni szeretnék, hogy egy 4670-es kártya hogy teljesít egy full HD monitoron?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
hejesírásó #5846 üzenetére
Nem lehet, hogy az 1GB-os változatot vetted meg? Mert szvsz ez erősen arra vall.
-
hejesírásó
senior tag
ezt most nem értem az 1000-et meg bírja a memória, az 1040-et meg már nem, ott fut, de szemetel a 3déjmárk. De ha 938ra rakom a memót kifagy ott ahol a wispek papás mamást mennek játszani a farönkben, abban a pillanatban, hogy berepülnek a farönkbe kifagy
amikor megvettem és beraktam a gyári órajelim ezek voltak 750/873->akkor most ez hogy?? nem jól lötték be a gyárban
-
válasz
hejesírásó #5843 üzenetére
amit még stabilan, hibamentesen bír a gyári coolerrel az 786/925
Ez elég gyér eredmény, ennél többet kell tudnia. A memória miért csak 925 Mhz-en megy? Alapból 1Ghz-s, vagy nem? -
hejesírásó
senior tag
no halgattam a tanácsra és nem CCC-ből hanem ribanctunerből dolgoztam.
amit még stabilan, hibamentesen bír a gyári coolerrel az 786/925
e fölött már a 3dmark hibázikez jó eredmény? van vkinek még gddr3as 412 mb zafírja - és ha igen neki mit bírt?
köszönöm a tippet a ribanctunerről, el is felejtettem volna
Cayman->tavaly elött az enermax libertym még 23k volt kiskerben most 30-31k
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5841 üzenetére
Erről beszéltem, igen.
Csak mert a kereskedő rá akart beszélni egy 96 gt-re. Aztán barátomal elkezdtünk kutatni, és azt mondta, hogy sok jót írnak erről a kártyáról. Vacilláltunk a 3850-es is szóbajött, de azt gondoltuk, hogy a 4670-esnek a technológiája újabb. Én gondoltam, hogy a sávszélesség valójában a memória miatt kell, ha nem elég nagy. Ezért nem izgatott, hogy 128 bites. A Furmark teszten egyértelműen látszott, hogy a 88gt nem jobb. Ez volt a másik kártya, amin még gondolkodtam.
Végül is a fogyasztás, és a hűtés sem egy utolsó szempont, ezért amikor megláttam ezt a kártyát, azonnal rácsaptam. Nem magamat akarom igazolni, de jobban jártam most ezzel, mint a 96gt-vel. Köszi a segítséget.A 10%-ot nem jól gondoltam. 3-5? Elég nekem!
-
tzsolesz
nagyúr
Végül is a GDDR4-es verzió maximum 3-5%-al erősebb a GDDR3-tól.
A másik pedig az, hogy a 9600GT az esetek 70-80%-ban erősebb mint a 4670 kb 15%-al átlagban, de ezt sokkal több fogyasztással, és nagyobb árcédulával DX10.1 támogatás nélkül, és tápcsatis kivitelben.
Amúgy is van egy két játék ahol a 4670 erősebb mint a 9600GT. Nézd meg a PH! tesztet amikor megjelent a 4670.
-
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5833 üzenetére
Tudjuk, hogy a 96 gt már lejár. Az új játékok már nem úgy, vagy nem fognak működni rajt.
Mit tudunk a 4670-esekről? A legújabb játékokban szépen teljesített, átnézve a teszteket. Az érdekel, amit itt már valaki feszegetett, hogy a technológiája mennyire jó, és mire.
Egyébként a gddr4-es memória lehet 10%-al gyorsabb mint a gddr3? Mert akkor a 96 gt közelében van a kártya, fele fogyasztással, és kevés hővel.
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Sebaj Fóbiás #5799 üzenetére
Miért olyan nagy gond a tápcsati neked? Nincsen megfelelő PCI-E csati a tápodon, vagy az átalakításhoz nincs elég szabad molex-ed?
Aggregátor aki tavaly vásárolt hardvert, az nagyon jól járt! Nekem a tápom is egy jó 5-össel fáj többe újan mint tavaj, a procim 1-3k-val, a ramjaim is tartják az árukat...
-
-
válasz
Piero89 #5830 üzenetére
Itt van 2 jó teszt:
Mire elég 256M VRAM?
Tiszta víz a pohárba - RV670 VS RV730Amúgy ilyen árak mellett megfontolandó lenne egy 4830, vagy ha bírsz várni 1 hónapot, akkor 4770.
-
Speed®
titán
válasz
monti20 #5820 üzenetére
Nyárra bőven lemegy 30 alá a 4770, a 3850 vs. 4670 kérdés innentől felejtős..
Hogy kérdésedre is válaszoljak, illene legalább a kapcsolódó tesztet olvasni..
Pala
9600GT?? A 4830akkal ~egy árban?esz és megeszi a 9600GTt..
gyiku vaze, ne fájdítsd a szívem..XFX4830 <28k
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #5821 üzenetére
Igazából olyan hogy ref. hűtős 4670-ből nincs is. Talán a Sapphire-t lehetne ref. hűtősnek nevezni, meg a GeCube-ot. A többi mind egyedi hűtős. ha jobban belegondolok, akkor a Sapphire is az, csak az hasonlít a legjobban ref. hűtőre.
Ez egyébként érdekes kérdés volt.De jóóóó.
Többiek??
-
monti20
tag
válasz
tzsolesz #5819 üzenetére
Nem.
A nyáron szeretnék venni egy új gépet és ahhoz kellene, íme:GigaByte GA–EP31–DS3L LGA775 ATX Alaplap
Intel Dual Core E5200 2.50GHz LGA775 BOX CPU
KingMax TinyBGA 2GB DDR2 800MHz CL5 KIT RAM
(???) MSI RX3850–T2D512E–OC 512MB GDDR3 PCIe VGA
(???) Gainward HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 HDD
Pioneer DVR–216D SATA Fekete DVD–RW
Cooler Master RC–331–KKN1–GP Elite ATX Ház
GigaByte SuperB 460W ATX Táp
Genius KB–06X Fekete Billentyűzet
GigaByte M6580 Fekete Egér
Trust SP–3680 2.1 Hangfal
Acer V193HQb Wide 19” HD MonitorLegalább is most ez a helyzet a nyárig változhat, de még nem elvetett, hogy a VGA-ra ( de az a max! ) 30 ezret szánok.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #5816 üzenetére
A fő ok amiért cserélnék,hogy kevesebbet fogyasztana és a HD3850-es nagyon zúg ami idegesít.
Ez már lehet elegendő ok a cserére is akár. Vegyél valami hűvös, és halk verzsönt, és lesz egy energiatakarékos, halk, és hűvös játékos géped.
monti20 Gondolom nem a prescott cerkával akarod azt a VGA-t megzavarni.
Ugye?
-
hejesírásó
senior tag
válasz
monti20 #5817 üzenetére
3870-et megnézheted tesztekben h mennyivel tud többet % ban
nekem az assassins creed ment maxon 1440-900 ban akadásmentesen
4670-el kicsi tuninggal nem megy maxon, hanem csak közepesenviszont a 3850 és 4670 között jóval kisebb a különbség.
csak olyan játékban vennél észre különbséget, ahol a képkocka/sec pont határeset volt->tehát 25-30 körül.mivel neked a zaj macerás, igen jobban járnál, de max akkor érné meg a zaj miatt a csere ha jó áron tudod eladni a 3850et.
Én mondjuk inkább vennék rá egy normális coolert, és hagynám ahol van. -
monti20
tag
Konkrétan a fogyasztás valahogy egyik gépemnél sem érdekelt, de pontosan mit jelent, hogy több textúrázó és fejlettebb UVD??
És még amit elfelejtettem megkérdezni. Játék közben nem szoktam nézni, hogy mennyi az fps érték meg ilyenek, az a 10% különbség mennyit számít játékokban? Szabad szemmel észre lehet venni vmi különbséget?
És számomra a lényeg: a 4670-nel jobban járnék-e, mint a 3850-nel? -
Piero89
aktív tag
válasz
birozoli7800 #5814 üzenetére
Az a sempron csak átmeneti...phenom X4 helyett került a gépbe míg nem veszek vmi 2 magosat.A fő ok amiért cserélnék,hogy kevesebbet fogyasztana és a HD3850-es nagyon zúg ami idegesít.
-
fagy53
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5814 üzenetére
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodok,hogy lecserélem a HD 3850-esem egy Hd4670-re.Teljesítménybe ha jól tudom nagyon hasonlók.
Az volna a kérdésem ezek a kis 4670-esek hűtése (ref modell) mennyire teszi jól a dolgát és ami legfontosabb milyen halkan?Melyik gyártót kerüljem hangos venti zajtól félve?
Válaszotokat előre is köszönöm
-
JJános
addikt
Tagadom, hogy valaha is volt nekem más, mint ATI!
Az ATI kártyákba bele szeretnem egy pillanat műve volt. Megláttam, megszerettem. Meg elhívtam randira, és már a gépemben van. Jól belecsavaroztam.
Jól tudod nvidia fóbiám lett.
[ATIvsNvidia] -
nesa
veterán
válasz
hejesírásó #5805 üzenetére
Nekem is elote 3870 volt azelott meg 96Gt igazabol nemvettem eszre kolonbseget
markokba van de ugyse azzal jatszok.
Oszt gyiku unszolasara lehet felnyomok 1 win 7 et hogy ott hogy domborit
-
Zefír
őstag
Köszi srácok a válaszokat a HR-3-as kérdésemre.. Majd akkor meglátom mi lesz
De nem tetszik nekem ez a 60°C körüli mozgás:/
-
Speed®
titán
Ha fóbiád lenne, nem Atid lenne ;p Max nV fóbiád van, azt meg megértjük itt ;)
monti20
2/3 fogyasztás, több textúrázó, fejlettebb UVD. Döntsd el fontos-e valamelyik.hejesírásó
Jóval tovább kell annak mennie..ne CCCből tuningolj, használj RivaTunert
Hűtésre van alternatíva, de nem olyan vészes..ennyi fért bele ebbe az árba..
3870 lehet, hogy gyorsabb, de több mint 2x ennyit eszik, ami nem kevés -
hejesírásó
senior tag
hi all,
zafír 4670-et vettem 512 megás gddr 3-asat
tapasztalatok:
-lapátkerék 100% on jó hangos, DE ritkán megy olyan fordulatra ami már zavaró lenne.
-húzni egész jól lehet a mag bírta a 770 - a memó a 918 at, tovább nem piszkáltam mert kislépésekben nem akartam vacakolni, szval lehet tovább is bírta volna 1-2 mhz-el.buta dolognak tartom, hogy a nem kivágott hátlapra van ráirányítva a venti légárama, nem hatékony, és a por is felgyülemlik (porszűrős a házam szval engem nem érint, de másoknál jelentkezhet) majd idővel.
játékokban jól teljesít, ahogy 3déjmárkokban is, bár az érezhető, hogy jóval kevesebbet tud mint a 3870, nem megy maxon az assassins creed stb.
no bumm
előnye, hogy halk, nem melegszik, kicsi, occsó.
hátránya, h nem váltja meg a világot 19k huf ból
de hát ennyiért ezt nem is várhatjuk el. -
monti20
tag
Helló!
Mai állás szerint két kártya között vacillálok az MSI RX3850–T2D512E–OC 512MB GDDR3 PCIe VGA (19.320 Ft) és a Gainward HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA – 20.830 Ft között. Teszteket nézve a 3850 10%-kal jobban teljesít, mert ugye azért még is 256bites kari, de mindenki azt mondja, hogy a 4670 meg újabb technológia és jobb.
Na most akkor vmit nem értek. Ha 3850 10%-kal többet tud - legalább is pár tesztet végig böngésztem és ott 90%-ban a 3850 jobb és csak 10%-ban a 4670 - és még kicsit olcsóbb is, akkor még is miért mindenki 4670-et ajnározza??
Remélem érthetően leírtam a gondom.
Nagy segítség lenne, ha vki teljes mértékben fel tudna világosítani erről! Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest