Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
válasz
Sebaj Fóbiás #5799 üzenetére
Üdv! Ezt nem igazán értem.
4770-es kártyát szeretnél, és 4670-es eladó? A 4670-en nincs külön tápcsati.
A 4770-es kártyát nem ismerem. tudnál róla képet, tesztet mutatni? -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv!
Pár nappal ezelőttig én is nagyon vártam a 4770-t, de az a tápcsati nekem is letörte a lelkesedésemet.
Persze továbbra is várom, de már csak azért, hogy ne bukjak egy hónap alatt (százalékosan) sokat a Sapphire 4670 GDDR4-en.
Persze ez a "várok még picit a gépvásárlással" taktika novemberben sem jött be, remélem nem szívom meg megint egy májusi 265 forintos dollárárfolyammal...
-
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5796 üzenetére
Okés, úgy értettem a sebességviszonyt, hogy még szép, hogy gyorsabb, hiszen a 4830 575MHzen megy, a 4770 meg 750en. De ha clock2clock nézzük, máris kiderül, nem olyan fényes az újonc szereplése.
4670 attól még nem rossz kari, megvan annak is a helye a piacon. Igaz, mostanában enyhén túlárazott, mint minden, sajnos. 20k alatt igazán jó vétel.
Meglátjuk mit hoz a holnap.."szerencsére" nekem sincs felesleges zsém, várok -
törölt tag
Jó, persze, az se mindegy ki mit vár tőle
Én már beérem egy akkora tuninggal, mint a mostani 4670-em esetében!
Igazából nem én gondolom, hogy gyorsabb lesz a 4830-nál, a guru3d teszt alapján is, illetve a magyar oldalakon felröppenő hírekből és hozzászólásokból is. Csóró 4670 meg mindenhol hátul kullog a teszten -
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5792 üzenetére
Persze, hogy nem véletlenül csinálták, költségcsökkentés ;p +Tisztában vannak vele, hogy a leendő vevők többségének fingja sincs az AAról és nem is használja.
Az ár a 4770 esetében biztosan 30 körül, de inkább picit felette lesz, a 4830at pedig fokozatosan kivonják alóla, ahogy elfogynak a selejt RV770 chipek.
Nem értem, hogy miért gondolod, hogy tuningos/gyorsabb a 4830nál. Persze, 575 vs. 750 alapon ;) A tuning szinte biztos visszafogott lesz, erre utal a fogyasztás is, be van szépen lőve a mag a határra, ahogy az összes hasonló megoldásnál ezelőtt (R430 110nm, RV570 80nm, estébé). De ne legyen igazam..
Én is várok, de elsősorban teszteket, illetve az első nonref. megoldásokat -
törölt tag
Szerintem az ATI is jól tudja, hogy meg tudták volna csinálni 256bit-re, nyilván nem véletlen csinálták mégis 128-asra. Az előzetes hírek alapján a 4830 elé, és a 4850 mögé kerül teljesítményben, ezért aztán ha még beleverik a 256bit-et is, úgy valószínű nyaldosná a 4850-eket, köbö 110W fogyasztással, és 30k körüli áron (?) csak mert ha igaz, hogy 99 dollár (az aktuális dollár kb 220-230FT) plusz még rájön hogy Magyarország én így szeretlek, úgy már kijöhet a 30 rongy induló ár... Asszem onnantól nem sűrűn vennék a 4850-et ami egy jó tizessel többe kerül, és 140W körül eszik, (csak nem csinál konkurenciát magának az ATI házon belül). Pláne azok akik 30ezres kategóriában nézelődnek/vásárolnak, ami erős középkat, ott nem ultramagas felbontásban sok AA-val tolják, ahol már tényleg többet veszíthet egy 4770... Egyébként meg valószínű nem csak annyiból állt az új GPU legyártása, hogy az 55nm-est letolták 40-re, a 4890 még azonos csikszélességen is kapott további optimalizációt, aminek köszönhetően még magasabb órajelet érhet el. Reméljük a 4770-ből sem hagyták ki ezt az okosságot, akkor pedig valószínű nem lesz antituning és lehet nem is fog annyit veszíteni magas felbontásban, erős szűrőkkel, ahogy gondoljuk
Egy szó mint száz, én már nagyon várom, hogy rendes áron legyen, a 4670 méltó utódja lesz nekem.
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5786 üzenetére
Jahh, elméletileg. A DDR2-800 is kétszer gyorsabb a DDR-400nál elméletileg.
Nem hiszek a humbukban..várom az első komolyabb tesztet, ahol vizsgálják a 4830hoz való viszonyát nagy felbontásban AAval. Szerintem le fog maradni.Amúgy vicc, felezett memóbusszal is ugyanakkora a nyák..illett volna átdrótozni.
Sapphire/GW 4830hoz hasonló hosszúságú kártyát várok. Ja, TPD állítólag 80W.
Miért nem faragnak le pár wattot, akár pár MHz árán is és szedik le a tápcsatit??
Számomra így azért csalódás, pont emiatt vártam, maradhatott volna a VNF100..#5790
80W 75 felett van, az a PCIe1.0 plafonja, tehát kell a csati a kompatibilitás miatt.
A 4750ről talán lemaradhat majd, ha lesz egyáltalán ilyen. A 4770en sajnos van.. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5781 üzenetére
De nem teccik, nV/pfúj
Ati a király, ijjáijjáó
Amúgy volt már GTm, nincs semmiféle varázs 8(
Egy XFX4830 bejönne, GV1000rel behűtve..sóhaj.
RV740/4770 félek nem igazán lesz majd tuningos.
Emellett mondhat akárki akármit, 128bit@2009
Fogyasztásban az a 30W nem oszt nem szoroz..Tomate
Megkérdezted a tagot, GT? Mert szerintem Rev.A.
Mellesleg pocsék az eredmény, ráadásul ventivel..
A VNF100 passzívan tartotta <65°Con fánk alatt -
-
Speed®
titán
Valami oka kell legyen annak, hogy not compatible a HD2600al együtt
De ha mégis..ráraknál egy ~13ks hűtőt egy 4670re mikor a <féláron kapható megoldások is bőven elegendőek? Persze ha később csere 48x0re, akkor oké. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5775 üzenetére
Sok babrálás nem volt, ráment simán. A GFXChillával akadt némi gond, de a venticsati műanyagját lehúzni fél másodperc és máris felment az is.
A VNF100 igen korrektül néz ki rajta (1 2 3 4), meg jól is hűt, tuninggal <65°C
Szerintem jó hűtő, de jó áron kell kifogni, <6k. Boltban túlárazott..de hát Zalman.A karival ellettem volna, de nem szeretem a korlátokat, kell a kihívás, a tuning. A GT csak egy közbenső lépcső, nem volt jóárasított XFX 4830 még akkoriban..aztán ugye a Sapphire rendelésemet lefújták készlet híjján..nekem meg megakadt a szemem ezen a GTn..postával eljött 22ben, ennyit bőven, bőven megért. Jelenleg épp keresem az okokat, hogy miért érné meg megválnom tőle és beújítani egy ugyanilyen gyors XFX4830at 30 körül..egyelőre az Ati pártiságon kívül semmi..fogyasztás ekvivalens, tuning szintén, teljesítmény ezáltal megintcsak ugye..nehéz menet ez nekem, aki a logikus döntések híve
-
tzsolesz
nagyúr
Neked mennyit enged? Nekem 778-at max. ezért is nem ajánljuk. egyébként ha visszolvasol, akkor Aggregátor készített egy biost ami megoldja hogy 1000/1200-ig lehessen húzni a karit.
tényleg, még én sem dúrtam rá az enyémre.
A rivatunert szoktuk használni, csak azzal az a baj, hogy ha aktív, akkor nem működik a powerplay.
Ezért várjuk az ATT-t mint a messiást. -
Stirbi
addikt
ha a catalyst control centerben tuningolom a karit akkor mivan
?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a 4670-re rámegy a Thermalright HR-03 GT ??? -
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5763 üzenetére
Nem olyan rossz az..rá kell nézni tuningügyileg, valszeg van benne még kakaó.
700/1000 körül teljesen rendben lehet a sebessége a 4670hez viszonyítva is -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Unregistered #5761 üzenetére
Jaaaa, így okés.
-
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5761 üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Bár a mem alacsony :S
Gondolom DDR2 verzió. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Unregistered #5758 üzenetére
Abban az esetben, ha átvált 3D-ben 600-ra a gpu frekije. Az normális, de te nem ezt írtad.
-
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5755 üzenetére
Powerplay..terhelésfüggően változik az órajel. Ha kell a kraft, felmegy 600ra.
-
Unregistered
csendes tag
Sziasztok
Fogós ravasz kérdésem lenne. Van nekem egy 4650-es karim. CCC, everest is azt mondja, hogy a gpu órajele 165. (600 helyett) Rászabadítottam a riva tuner hardware monitorát. Játék közben 165/300/600 Mhz-es értékeket mutat. Ez most valami pihentetés a gpu-nál, vagy csak simán szar?
-
JJános
addikt
Nagyon érdekes! Ez tetszik! Hát én 24500.-ért jutottam hozzá, de beszámítattam a 76gt-t, és csak 18000.- friccset kellet kifizetnem. Még így is jó vétel volt.
7800 pötty elsőre? Az nagyon jó. Játékokban pedig sokkal jobb azoknál a kariknál, amik a 3dmarkt06-ban több pontot érnek el.
Ma én is megpróbálkozok a teszteléssel.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5750 üzenetére
Oksa. Esetleg ha valaki kérné, ingyen, és bérmentve.
Időközben a barátomtól kaptam Everest 5 nevű progit. Kiderült, hogy a régi egészen mád hőfokokat mért. Ez a gpu két diódájának hőjét is méri, ami cirka ugyanaz, és a cpu két magját is külön méri.
A gpu most netezés közben 32 fokos, és izzasztáskor sem megy el 50 fokig. persze közben felkészülve a nyárra betoltam egy 12 cm-es ventit, fele fordulaton, és hátra a két 8 cm-est azokat is fele fordulaton. Még valamelyik vga-hoz kaptam ilyen cuccot, amivel lehet játszani, mennyi feszt kapjanak. Így elég csendesek, és határozott "cúg" van a gépben. -
zodo
nagyúr
Szia!
Érdekes,de nekem tetszik a tied ,úgy dupla hátlappal. Katamarán-ra még googleval semm találtam semmit hiába kerestem,lehet hogy olyan típusú hajóval hozták.
Ez az első ati kártyám bruttó 22.420.- jutottam hozzá, szerintem megérte jó kis kártya.
Én kártyám megegyezik a gyártó oldalán található verzíóval.
Mikor megérkezett örültem is ,mert akkoriban nem mindenhol lehetett kapni. Szabályozható a venti vezérlése és van overdrive funkció a cc-ben. Power Play technikának köszönhetően visszaveszi a kártya teljesítményét 2D-ben ,ha nincs szükség a 3D alkalmazások során használt teljes kakaóra így ilyenkor kevesebb is fogyaszt.
Kicsit nekiálltam meghúzni a karit mit bír , de nem vagyok tuning mágus így elsőre idáig jutottam vele. Később ,segítséggel további pontokat csikartam ki belőle. Anno új kiadású kártyáról lévén szó mégis gond nélkül felismerte Ubuntu 8.10-es rendszerem, nem kelett driverekkel szenvednem. Szóval örülők mai napig ,hogy őt vettem meg, halk ,stabil , van még benne kakaó ,ha majd kell. Mostanában a Grid-et nyúzom Ultra High / 1440x900-on és szakítÉs könnyú takarítani a hűtűjét ,lepattintom ,rámegyek egy kézi antisztatikus porolóval és kész.
-
JJános
addikt
Üdv! A kártyát így vettem, és nagyon tetszett. A helyi kereskedőnél rendeltem meg egy képről, ami persze nem volt dupla. Valahol a katamarán szót hallottam rá, és ezért irtam ezt.
Légyszi irj nekem a te kártyádról. Érdekelne.
tzsolesz: Valóban elfoglalja a mellette levő helyet. Van nekem régről egy cooler, amit régen a vga mellé erre a helyre tudtam becsavarozni. Ez a kártya kinti hidegebb levegőt fujt rá a vga hűtőjére. Sajna nagyon hangos volt. Ha kell ajándékba elküldöm, és ha akarod dobok fel képet róla.
-
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5744 üzenetére
Igen ez az. Én azt gondolom róla, hogy a gpu 95-98 %-ban le van foglalva, és a cpu is (5200 dual-core) 50% felett dolgozik, akkor ez egy jó izzasztó program.
Ha jön a nyár, ez a szoba a tetőtérben nagyon meleg. És tudnom kell hogyan állok. Mennyi hűtést kell betennem, hogy egy jól szellőző ház legyen.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Jelentem az izzasztó "kúra" lezajlott.
vga-61 celzius, gpu 95-98% között tekert, a vga ventije 61 foknál 34%-ről 43%-ra ugrott, és a vga ilyenkor 60-ra visszhült. CPU 40-41 celziuson álldogállt, miközben 50-60%-osan futott.
Pár perc mulva vga-37 fokos, cpu-32, hdd-29, levegő 26,2.
Nagyon elégedett vagyok!
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Szabályozni nem tudom sajna. De ahogy vizsgálgatom, általában 34 %-on megy a venti, és ma fogom izzasztó kúrára tenni. Tervezek egy hoszabb izzasztást, és nézem a hőfokokat. A procim végül is elmozdult. Már hajlandó 31 fokig is felmenni. A vga netezés közben 34-40 fok között stabil. Vinyó 28. A szobában 26-27 fok van, stabilan.
Nagyon szépen teljesít a kártya, a gddr4-es memória is dob rajta szerintem olyan 5-10%-ot.
Ami előtte bent volt, a 76gt-t, kb 3-5-ször veri el.
Találtam teszteredményt a neten, ami 11000 pont felett volt 3DMarkt06-ban, húzás nélkül . Én 8000-el is elégedett lennék. A 76GT 3300 körül tudott.Hajrá ATI!
-
tzsolesz
nagyúr
A Tombraider Underworld az valóban csumán megy nálam is 1680x1050-ben, és tényleg szép a graf.
Én személy szerint örülök neki hogy meg vagy elégedve a kártyával, használd egészséggel. Az meg hogy hogy megrögözött NV-és voltál, nem baj, mert most már pártatlan lettél.
Amúgy szerencséd van, hogy akkor vettél 4670-et amikor kijött a GDDR4-es Sapphire, mert ezen sokkalta jobb hűtő van, mint az enyémen. Csendesebb is, hűvösebb is.
-
JJános
addikt
Raknák fel még képeket, ha valakit érdekel. Érdekes, hogy dupla eleje van, és két csavarral rögzül.
Tettem fel egy Tombraid Underwold, ha jól tudom.
Felcsavart grafikán, akadásmentesen, nagyon szépen ment a játék.
Nagyon elégedett vagyok a kártyával. Megrögzött nvidiás létemre váltottam át atira, mert amikor megláttam a kártyát, beleszerettem.És még annyit, hogy légyszi szóljatok hozzám, írjatok. Please!
-
JJános
addikt
Bocsi 1440x900.
-
JJános
addikt
Hát igazándiból nem is tudom milyen xp van most fenn. Barátomtól kaptam, most próbáltam ki elősször, bár a régi xp-vel sem akart menni a 3dm06.
Sajnos a vantage-t nem ismerem, így viszonyítani sem tudok.
Everest4.0-ám van. Leszedtem 4.6-ot, de az sem irta ki a hőfokot. Nem tuningoltam.Innen egyszer leszedtem egy vidi izzasztót, az szépen fut.(rthdribl?)
Úgy emlékszem, hogy a 76gt-hez képest mintegy háromszoros fps-ek vannak.Furmarkról nem is hallottam. Légyszi, ha nem gond valamit róla, vagy egy linket plíz.
-
gyiku
nagyúr
megnyitod a catalystet, (ati ikon a talcan) vagy megnezed gpu-z -al. ha van fent everest, az is tudja.
ha vista vagy win7 van a gepen, akkor a 3dmark vantaget erdemes megnezned, az menni fog, nem kell patchelni, vagy torolgetni.
ha nem tuningoltal, a konfignak jol kene mukodnie, stabilitast tesztelesre nem igazan jo egyik 3dmark sem. proci nyuzasra inkabb a prime, vga-ra meg a furmark valo. -
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5721 üzenetére
Köszi, de befejeztem. 3DMarkt-ot kitöröltem a gépből. Türelmem már nincs rá.
Sajna én egy idős emberke vagyok(59), és inkább ilyen örök kezdő vagyok, bár a hardvert értem, és sok gépet szereltem, raktam össze. Sokat javítottam meg is, de ez nekem kínaiul van.Van olyan tesztprogram ami elérhető, és meg tudom vele nézni, hogy a konfig jól műxik?
És még egy kérdés, hol tudom megnézni a vga hőfokát? Köszi! -
birozoli7800
senior tag
válasz
Steelheart79 #5709 üzenetére
Nincs mit.
-
JJános
addikt
Üdv! Én tegnap raktam a gépembe egy Sapphire 4670 512 gddr4-es kártyát. Xp telepítése előtt játékban gyönyörűen futott, és teljesített, de a 3Dmarkt06 nem futott le, mert megfagyott.
Xp után is minden jól műxik, és felraktam a 3dm03-at, amit a PH-ról töltöttem le. De hibajelzéssel megállt.
Igazából a teszt csak arra kell, hogy tudjam, hogy minden rendben van a kártyával.
Az everest(4.0) sem látja a gpu-t, és a lapomat sem ismeri fel.Az a gondom, hogy nekem főleg Nvidia kártyáim voltak, és mindíg mindent szó nélkül. Készüljek fel, hogy gondok lesznek, vagy ne féljek?
Most megpróbálom megint a 3DMarkt06-ot, és jelentkezek. Addíg légyszi aki ért hozzá irjon nekem a konfigomról, hogy jó így.....
Egyébként a kártya hangját alig hallom, csend van a házban. Kicsavarozgattam az összes ventit, mert a procim így is majdnem megfagy szegény. 26 fokos szobában 27 fokos a proci. 28 a vinyó, és a vga hőjét nem találom.
Előre is köszönöm a segítségeket.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5709 üzenetére
Ennek örülök.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5707 üzenetére
Jó lesz az, tedd fel, előtte meg szedd le az előzőt.
-
Steelheart79
csendes tag
válasz
birozoli7800 #5706 üzenetére
Köszi.Asszem a 9.3 as lessz az.Vagy már van ujabb?
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Steelheart79 #5705 üzenetére
Tedd fel a legújabb drivert. Nekem is csinálta azzal a driverrel a 4670.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5703 üzenetére
Mit is csinál pontosan?
-
Steelheart79
csendes tag
#5694 Valaki a hang problémára megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest