Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
Nem igazám értem mi a bajotok a Sapphire 4670 512Mb gddr4-es kártyával. Én, és akinek ilyen van ezt ajánljuk mindenkinek. Itt pedig mindenkit lebeszélnek róla.
Tudjuk, hogy a mi kártyánkon egy AC venti található, és a ramja is gyorsabb, ezért kerül többe. Itt mégis mindenki az olcsóbb 4670-es ddr3-al szerelt ramos zsugát ajánlja, aminek a ventije, amit én ismerek zajos is, gyenge is, és barkácsolásra késztet, és olyan 5-10%-al gyengébb teljesítményt ad. Nem értem.
-
Telefunen
őstag
Nem, az a tervek szerint a 4750 lesz (akárcsak a 46xx sorozat esetében) -de szvsz. csak véletlenül fordított sorrendben ütötte a billentyűket a srác, és a 4670-re gondolt
mod: Látom megelőztek
Gyuri: A DDR4-es 4670 árában már 3870-et kapni (legalábbis Ipon-on, GW 3870 éppen egy árban van vele), ami azért egy erősebb kari (hiszen már a 3850-512 is az), tehát vagy szvsz. vagy olcsó DDR3-as 4670, vagy 3870.
-
MMIX
addikt
-
Stirbi
addikt
üdv
a zalman vf1000 felfexik a hd4760 re? -
Davidof92
senior tag
Találtam egy képet: [link] Namármost ezen én úgy látom, hogy a műanyag a nyák felől ven odacsavarozva, tehát ha le akarnám venni, akkor lekéne bontanom a hűtőt a nyákról
Úgy látszik, néznem kell oylat amit könnyebb takarítani. Gigabyte tudom hogy hangos, de ha a takarólemezt+ventit levéve helyettesítem egy 8 centis ventivel, akkor elvileg csendesebb lessz mint gyárilag, nem?
-
Davidof92
senior tag
Üdv, azt szeretném megkérdezni, hogy a kis sapphire 4670-en ami van hűtő(referencia, kis hosszu) azt szét lehet-e szedni, hogy kitakaríítsam, mint pl a gigáról lelehet venni a lemezt, és nemkell a matricát megvágdosni/lebontani az egész hűtőjét a kártyáról?
-
fireproof
őstag
A Shappire HD 4670 512 MB-os jó kari?
-
111111
tag
üdv. GPU clock: 750 MHz
memory clock: 873Mhz alapban. de néha a catalist: 165Mhzet sé 250Mhzet ír ezeknek miért?
(GPU,Memory)
-
zodo
nagyúr
Bocs javítom magam ,kevertelek valakivel
Szóval , igen gyorsabb lesz a ventilátor fordulat száma és csak kis mértékben lesz hangosabb, de szerintem hagyd automata vezérlésen még ha húzni is akarod a kártyát.
"az órajelet 800 és 1050 re huztam fel ami a max ezt bírja?"
Elvileg símán kell birnia ,de ha használod egy kicsit a jobb felső sarokban lévő keresőt akkor sok sok választ fog kapni eredményül ebben a témában.
-
Gyuri27
félisten
Én azt mondom más kárán tanulj.
A kollegának meg olyan a hallásá mint a denevéré.
Én nem panaszkodom a zafir 4670-re. 2d jó (zaj). 3d lehetne jobb de ez nem egy vigyünkel otthonról minden pénz megvenni, mint a 7600gt volt annó.
Ez olcsó és ilyen.
Persze ha a kollega némi felárért his 4670-t vett volna..... Ami alapból iceq.
De akkor nem lehetne elmondani itt még vagy 100x, hogy a 7600gt milyen fasza. Amit amúgy nem kérdezett senki sem. Amúgy meg azt kell venni mert az jó és nem 4670-t ami vacak.111111: nem, nem lesz gyorsabb a konyhában a hűtő. Hanem a vga-n fog a venti gyorsabban pörögni. Ezzel együtt hangosabb is lesz természetesen.
-
111111
tag
fan speed az mit jelent? 20%-100-ig van most 20 on van ha feltezsem 100ra gyorsabb lesz a hütő...
az órajelet 800 és 1050 re huztam fel ami a max ezt bírja?
thx.
-
Gyuri27
félisten
válasz
birozoli7800 #6357 üzenetére
Sehol. Vásárlás előtt kell olvasni. Mert akkor kiderült volna, hogy ezt a zafir és a gw tudja. Tehát nem gigát kellett volna venni.
-
111111
tag
3dmark 7200 pont az jo ezzel a konfiggal? 1024*768ban cput kéne huzni még...
SM2.0 2880
HDR SM3.0 3600
CPu:1700 -
111111
tag
kös hotfixel megy
-
fagy53
nagyúr
válasz
birozoli7800 #6357 üzenetére
111111: hotfix ezt már mondták neked!
-
birozoli7800
senior tag
Hi mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy Giga 4670 karimon hol tudom szabályozni a hűtőt. Mert már iszonyathangos.
Legalább 2D-be venne vissza.
-
111111
tag
hmmm a gpu is ingadozik, de eddig ment a 3d mark 7600 gt volt előtte.. most meg nem indul el
mi az az idle?D:
Sapphire vga
hát nvidiával nem kellett ennyit bajlodni mint Atival
-
111111
tag
üdv. picit hangos a gyári hűtő... 4670en gddr3..
-
-
Ninoka
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új VGA-t a gépembe, és a segítségeteket kérném a választáshoz.
A két jelölt: Asus 4670 1GB, és Sapphire 4830 512 Gb. Árban nagyjából egy szinten vannak.
Ti melyiket vennétek? -
ez az extramini ventilátor olyan vonyításba kezdett, hogy a gép összes egyéb zaja sem tudott versenyre kelni vele
Amúgy grat a találékonyságodhoz, jó megoldás ezek szerint és már azt is tudjuk, milyen kártyát kell azonnal buherálni, ha valaki vesz egyet. Amúgy a Giga kártyák sajnos híresen gagyi hűtéssel készülnek (az alaplapjaik bezzeg frankók
)
-
zUlU53
tag
Egy kis off mese:
minap egy kedves barátomnak összeállítottam egy normál irodai és egy otthoni felhasználásra, filmnézésre, kicsit tervezésre is használt gépet, most 14 k-ért kifogtam egy 1gb referenciamemóriával szerelt Gigabyte Radeon HD 4650 1 GB DDR3-at.
Csendes gépet ígértem, ennek fényében választottam mind processzorhűtőt, mind tápot.
Megláttam azt a mütyürt, amit vga cooler-nek csúfolnak, majd' elnevettem magam. Aztán meg elsápadtam, az én fogyatékosságom volt, hogy nem néztem utána: ezen a lapkán nem szabályozható a ventilátor fordulatszáma, és ez az extramini ventilátor olyan vonyításba kezdett, hogy a gép összes egyéb zaja sem tudott versenyre kelni vele, úgyhogy 2 másodperc alatt kiberháltam a ventit a helyéről (term. egyszerűen kicsavaroztam, semmi durvulás. A bordák viszont úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen felfér egy bármilyen 80-as venti, a szélső bordaközbe belecsavarozható. Így lett rá gyorsba egy Nexus 80 Real Silent, tápegységről hajtva. Csend is van, és mellesleg 10 fokot csökkent az idle - gyakorlatilag 0 zajjal.
Ezt csak azért írtam le, hátha valaki ilyet szeretne venni. Annak azt tudom tanácsolni, hogy vagy passzív hűtés, vagy igen jó idegrendszer legyen, (vagy egy kis kendácsra való hajlandóság), mert elkél hozzá.
-
törölt tag
Igen, írták a leírásban is, de arról nem szól a fáma, hogy integrálttal menne-e... Szerintem csak-csak menne, mert mikor betettem a 4670-et elsőre elfelejtettem bios-ban letiltani a HD3200-at, ott voltak az eszközkezelőben egymás mellett, a GPU-Z is látta mindkettőt, menüben választhattam hogy melyikről szeretnék adatot kapni éppen
-
fireproof
őstag
Ha tuningolom a 4670-et akkor a Core Clock-on és a Memory Clock-on is pl 100 mhz-t kell húznom vagy a kettő egymástól független?ÉS ha elmegy a kép akkor mi történt?
-
kovacsroli
senior tag
na végre sikerült megrendelnem egy HD4670 512mb DDR3-at aztmondják elég jó kártya ebben az árban
szerk: a lite verziót rendeltem, bár nemtudom ez miben más..
-
fireproof
őstag
Valaki a (#6325)hozzászólásra lécci.
-
kriszbon
őstag
Természetesen ebben igazad van, de ha megvan a kártya, akármelyiket is választja, akkor is jön az, hogy kevés a proci hozzá, tehát szerintem ennek upgrade lesz a vége
Bár lehet hogy tévedek. Az igazság az, hogy pénzben nem olyan hatalmas a különbség, főleg ha a DDR4-es 4670-et nézzük. Hát igen azzal a procival nehéz dönteni
-
MMIX
addikt
válasz
zoleee24 #6322 üzenetére
Szerintem ha új kártyát akarsz venni a HD 3870-et felejtsd el, mert ugyanannyiért vagy egy pár ezressel kevesebbért már HD 4830-at lehet venni. (A használt kártya árakat nem tudom)
Ha maximum 18 ezret szánsz a dologra akkor a te kártyád a HD 4670. Ha maximum 15 ezret akkor a te kártyád a HD 4650 DDR3. -
nesa
veterán
válasz
zoleee24 #6322 üzenetére
En 3870 rol valtottam 4670 re ha frapsal nem iratom ki a az FPSeket nemveszem eszre a kulonbseget,sot van ahol semmi kulkonbseg nincs, a szintetikus teszteken latszik jobban a kulonbseg ,en ujra aztmondom 4670
sokkal kisebb a fogyasztasa es nem kell kulon tapcsati se neki.
-
zoleee24
tag
Sziasztok!
Szeretnék vga-t cserélni (3450 van éppen), egy 3870 és egy 4670 között vacillálok.
Nem vagyok nagy gamer, de azért játékra lenne.
Köszi a segítséget.
Üdv.: z
-
törölt tag
Én is most készülök egy kis 4670 bios katt777 leírása alapján eladás előtt, az IDLE feszeken kívánnék csökkenteni, illetve a LOAD feszeken kicsit emelni, hogy tovább bírja a strapát kicsivel (ha meg tudom egyáltalán csinálni ezt). Valamint azt szeretném elérni hogy a venti kicsit hamarabb pörögjön fel terhelés közben, mert nagyon halk, hadd menjen kicsit gyorsabban... Csak fosok, hogy ha elszáll a cucc, akkor nem tudom visszahozni a HD3200-al
-
fagy53
nagyúr
válasz
#31757056 #6313 üzenetére
Itt megnézheted a fogyasztásokat úgy, hogy a konfig nincsen benne.
-
Chaser
legenda
válasz
#31757056 #6313 üzenetére
Loadban húzhat is, mert 10%-ban lenne load a vga, ezért fontos az alacsony idle..sokat megy a gép, 20W az éves szinten már 4-5k nálam, nagy hatásfokú tápom van, valószínűleg lenne az 25W is nálam...senki se úgy kezdte hogy profi tweaker, a 3850-em pofájának is adtam azért elég rendesen
Csak lestek mennyire downclockoltam
aztán meg fel
Szóval ha nem megoldható nem gatyázok ősszel, 4650 gddr3 vagy 4670 és pont, úgyis csak 1-2 game érdekel.
-
-
törölt tag
Hát azért ennyire nem sarkos a helyzet, láttam topikokban, hogy ittt a PH-n srácok méregettek konfigokkal fogyasztást, és IDLE-ban 4770 vs. 4830 ütközetben eddig a max különbség is kb 20W volt, de sose fölötte. LOAD-ban meg pont ennyivel húz el a 4830. A 4850 ugye meg még többel. Szóval ha nem vagy profi tweaker akkor jobb nem játszani a tűzzel, ráadásul a 4770 olcsóbb is, illetve ki hogy tudja beszerezni a kártyákat. Az egész attól függ honnan nézzük
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #6309 üzenetére
Teljesen érthető okokat hoztál fel a 4850-re, ha jó BIOS-modder vagy. Biztosan sokkal kevesebbet megy a géped load-ban (ahogy az enyém is), az IDLE fogyasztáson jóval többet lehet spórolni az sokszoros üzemideje miatt. Pont ugyanez nem tetszik nekem sem a 4770-ben, de kénytelen leszek megalkudni! ATI topikokban meg úgyis találkozunk majd mindig!
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #6304 üzenetére
A többiek nevében is köszönöm a megtiszteltetést
Én is akartam kérdezni mért nem 4770-et vettél de már látom..nagyon elqrták az idle fogyasztását, talán a későbbiekben majd lehet orvosolni...
#6305 fireproof: Próbáld ki a tuningot ha nagyon érdekel, de sztem felesleges vesződni vele, ha kicsi a teljesítmény cseréld nagyobbra, olyan nagy különbségekre ne számíts tuninggal, kipróbálod, meglátod, sztem
-
tzsolesz
nagyúr
Azért mert áruló lettél egy csúf 8800GT-vel.
( na aggyad csak idefele
)
Azért mert nekem a GTA4-hez kellet az 1Gb vram..
Mindig vágytam egy 4850-re, hát most itt az alkalom rá. A 128bit meg GDDR5 meg valahogy idle fogyasztásban nem győzött meg. Ebből meg BIOS moddal olyan kis kezesbárányt csinálok, hogy a 4770 is megirigyli 3-szor is.Ráadásul, ennél a karinál működik az ATT ami nekem fontos szempont. egyszerűen nem tudok nélküle létezni.
Végül is ennyi.fireproof Akkor mitől félsz.
-
fireproof
őstag
Valahogy fellehet húzni a videókarit hogy játékban több fps em legyen? (Shappire HD 4670 512 Mb ) ?????
-
tzsolesz
nagyúr
Sajnálattal közlöm, hogy kiléptem a klubból. A kártya még most is a szívemhez van nőve, éppen ezért nincs messze, unokaöcsémnél él tovább tőlem 500m-re.
Mivel volt egy monitor váltásom (1680x1050) már nem mindig volt kielégítő a kis tökös teljesítménye, bár elég jól állta a sarat. Most volt alkalmam eladni a régebbi imádott karimat, egy Sapphire 2600XT-ét, meg ugye a 4670-et, így összejött a zsé egy 4850-re. Ami ha minden jól megy elég lesz erre a felbontásra egy darabig.További sok szerencsét, és sok fps-t minden topic lakónak, a továbbiakban is számíthattok a tanácsaimra, a karival kapcsolatban, és tőletek is szívesen fogadom az ötleteket, egyéb problémák megoldására. Tehát ezután is látogatom ezt a topicot is, ha nem gond.
Üdv.
PS.: Jó tanács az új tulajoknak, fórumozóknak: Mindig hallgassatok Aggregátor, CPT.Pirk, Cayman, Chaser bácsikra, és nem lesz gondotok semmivel.
-
fireproof
őstag
Megérné?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 15 M2! 8/256 8C+10C. Mint az új! 99% Akkumulátor!
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest