Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireproof
őstag
Tudnátok Shappire 4670 512 mb osra hűtőt ajánlani? passzív és aktív is jó
-
Chaser
legenda
Szintetikus, mert nem ad 1értelmű információt egy vga tudásáról. Viszonyítási alapnak talán jó egy ilyen, de én arra se használnám. Ha egy vga teljesítményére vagyok kíváncsi, akkor 10-20 game teszt, különböző felbontásokon és szűrőkkel, és nagyjából képben is vagyok
Stabilist tesztelni viszont tényleg jó..én a 3trémárkokat, everest bencheket, meg a super PI-t se szeretem, bár annál legalább van olyan valós alkalmazás ami tényleg teljesítményében is úgy viszonyul a cpu-hoz, mint amilyen a PI-s pontszáma, de nem jut eszemmbe a neve..nade no more OFF, mert kikapunk
-
fagy53
nagyúr
Pedig a smile-t pont erre találták ki, hangulatjelző és ha az illető jól használja lehet következtetni arra is amit nem írt le, ill. jelen esetben a sorok között bújkáló ironiára.
Mivel nem látjuk a másik fizimiskáját, ilyen mankóval kell élnünk. Chaser jól használta, jól lehetett következtetni belőle a vigyorra az arcán.
A Furmark valóban jó kis tesztprogi a VGA-nak, bár most éppen haragszom rá, mert az egyébként jó VGA-mat szűk 2000 ponttal díjazza, ami számomra több mint érthetetlen.
A melegedés, vagy stabilitás vizsgálata viszont nagyon jó, csak azt sajnálom, hogy a procinál csak egy magot használ.
A terheléséről meg azt kell tudni, hogy kb. 20%-kal jobban terheli a GPU-t, ennyivel többet is fogyaszt, mint a játékok. -
-
JJános
addikt
Üdv! Erre had én válaszoljak.
A Furmark(Futurmark?) az egy olyan teszt, ami csak a gpu-t teszteli. Ellentétben a 3dmark sorozattal.
Gyakorlatilag egy szőrős fánk forgásáról, (?sütéséről szól, miközben némi ponttal jutalmazza a kártyákat.?)
A pontszámokat persze, és a 3dmark teszt eredményeket is meg lehet találni a topicban. -
Chaser
legenda
válasz
vviktor1 #6288 üzenetére
Ezzel a megállapítással nem is vitatkoznék, épp ezt mondtam, az ár nem feltétlen tükrözi a teljesítményt..pl ez a 4650-es zafír, ahol én szoktam vásárolni a ddr2-es és gddr3-as forintra ugyanannyiba kerül
és gyakorlatilag az összes 3650 van velük 1 áron, vagy drágábban..az a furmark milyen játék, nem ismerem?
-
-
lferi
csendes tag
Na megrendeltem a Sapphiret akkor
. Köszi a segítségeket! Nagyon jó ez a fórum, itt nem érzem azt a felsőbbrendűségi érzet a témában jártasaknál, mint egykét geek oldalon pl. hwsw. (igaz ott utoljára kb 3-4 éve kérdeztem valamit, a fenti okok miatt azóta nem látogattam...de gondolom nem változott a morál)
-
tzsolesz
nagyúr
Az MSI alapon egy picit rezonálósabb hangot ad mint a Sapphire mert az 100%-on jár egyfolytában, ezért talán alapon egy kicsit halkabb a Sapphire.
3D-ben változik a helyzet, ott a Sapphire elkezd hangosodni az MSI változatlan marad, de ki lehet bírni, mert nem vészes. Ebben a kategóriában én általában a legolcsóbbra bukok. Sok baj úgy sincs velük. -
lferi
csendes tag
amúgy MSI-ben halkabb lenne?
Olvastam néhány angol tesztet, 1-2 helyen nagyon hangosnak írják a Sapphiret, míg máshol említést se tesznek róla. Nem értem.
-
Chaser
legenda
1. Semmilyen kapcsolatban nincs..DDR1-es lapba is tehetsz akár gddr5-ös vga-t is.
2. Idleben azt mondják halk, loadon már megjön a hangja.
3. 8600gt is találhatsz 20k-ért is ha nagyon akarsz..ne keress logikátNagyker megveszi, kisker megveszi tőle..csak a szokásos haszonkulcsot teszik rá, nem igazán érdekel egy kereskedőt se, hogy olcsóbb esetleg jobb a másiknál..csak szoroznak..ennyi
-
lferi
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Ammenyiben marad ez a kari, akkor futja még +1gb ramra is.Még néhány kérdés mozog a fejemben:
-egy nagyon amatőr: az hogy a videókártya ddr3-as, az nincs kapcsolatban az alaplap által támogatott ddr2 memóriával ugye? (bocs a hülye kérdést)
-egy gyakorlati: mennyire halk a Sapphire? Nem fontos végülis, de azért érdekelne..
-egy árral kapcsolatos: ugyanúgy edigitalnál az MSI DDR2-es változatú egy ezressel drágább, ebben mi a logika? Tudtommal a Sapphire az egyik legjobb gyártó nem?Köszi még1x mindenkinek a segítséget!
-
-
lferi
csendes tag
Szevasztok!
Egy kis helpre lenne szükségem. GB EP31-DS3L, Intel E5200 2.5GHz, 1GB DDR2 géphez szeretnék vidkarit vásárolni, az eddigi kutatások alapján ezt találtam a legjobb ár/értéknek a 15000Ft körüli árszinten:
Sapphire Radeon HD4650 512MB DDR3 PCI 15.400Ft (Extreme Digital)Tudjátok ezt ajánlani, vagy van valami probléma/javaslat akármi?
Nem vagyok nagy gamer, szóval fifa és egykét stratégiai játék amire kellene.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Feri -
lsc
nagyúr
Még vagy tízen válaszoljatok ugyanarra a hsz-ra, aki kérdezett az meg már több mint egy órája nem aktív .
-
kisza25
félisten
1024-ben valóban elég a 4670 és 1280-ban is, viszont-ha most rászánsz pár+ezrest egy 4830-ra vagy 4770-re a későbbi konfigcserénél,vagy csak procicsere után már kártyát nembiztos,hogy kell cserélned és az erősebb procitól majd előjönnek a vga-bol az ott szunnyadó tartalékok
-
JJános
addikt
-
111111
tag
konfigomhoz megéri venni vagy elég a 4670 is?? 1024*768on tolom..
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #6268 üzenetére
Eddig normálisak voltak, onnan jött a lapom a ramom meg a tápom is(azért , mert vasárnap eladtam a rendelést és csak csütörtökön ért ide, mert a fsp 400hln oem nem volt készleten és csak akkor érkezett nekik, rendesek voltak nem raktak be helyette vmi noname cuccost, csak várni kellett)
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #6266 üzenetére
Igy van ez elég érdekes helyzet, de dönteni úgy is neked kell, mi csak jól megkavartuk a dolgokat
Abból tudom, hogy nekem is ilyen a hűtése, csak az 256-os, amúgy meg (Itt) van a kettő együtt, a felső piros a refhűtős egyslotos! De jobb ha rákérdezel náluk telefonon is, hogy tényleg azt kapod e ami a képen szerepel(általában normálisan válaszolnak)!
111111: Megközelítőleg (Ennyivel) gyorsabb! -
111111
tag
üdv. 4830 mennyivel jobb a 4670nél??
-
Chaser
legenda
Kijött a cikk a 4770-ről, ott is azt mondják amit én, kis fogyi, de ez mellett van teljesítmény is, kis méret, a 4670-nek még lesz piaca..nem sok mindenben értek 1et flessel de ebben igen
Igaz nem bánnám ha eltűnne, de akkor helyette egy ugyanilyen jöjjön 40nm-en.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX #6249 üzenetére
Én saját tapasztalatra hagyatkoztam
Maradjunk annyiban, jelentős különbség van fogyasztásban a 2 vga közt, a gyártók a maguk szakállára meg tudnak variálni a TDP-vel is, egyes modelleket között 10-20W különbség is lehet. 4830-ból is kidobtak olyat, amin nincs power csati se, ergo max 75W-ot ehet loadon.
-
válasz
kriszbon #6258 üzenetére
Nekem mindegy, hogy 20% vagy nem, vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gépem a 4670-nel.
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Mármint? Állítottam valami hasonlót? Amúgy szerintem nem a pillanatnyi fps számot kell nézni. Abban lehet, hogy a 3850 többet hoz 2-3 fpsnyivel, de ott a jobb PowerPlay, jobb UVD, Jobb alap fogyasztás, nem kell külön tápcsati, újabb technológiailag. Ha ezt vesszük nézőpontnak, nagyon is megéri.
-
kriszbon
őstag
Hát a tesztek többségében is csak 20% körüli a különbség, gondolom ez is a referencia fogyasztás, ami általában nem az! A PH tesztekben is csak annyi a különbség!
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Na szegény Davidof92 most aztán döntse el ezek után, hogy mi is legyen -
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #6250 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok féle játék az amit játszok a gépemmel.
A legkomolyabb a tombraid u. volt, amit szépen vitt.Amire nekem kell, arra a legjobb választás ez a zsuga volt. És még jó is.
Nem a legjobbat akartam, fontos volt a fogyasztás, az ár-érték arány, és a csendes, de jó hűtő.
A 76gt is elég sokat kibírt nálam. Ehhez képest ez egy nagy lépés. És alaplap, proci csere is volt. A manival is spórolni kellett. Szvsz. jól választottam. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #6253 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a 4670-ben azért elég jól működik a PowerPlay is, szerintem jobban mint a 3850-ben. Én annó 18K-ért vettem az Alien Computersben, a megjelenést követő napon. Akkor egy 3850 21-22K volt mindenhol. Egy 9600GT pedig 26-27K volt a legolcsóbban. Ez volt a legjobb döntés. Ma sem bántam meg.
-
válasz
Ha nem is épp a felét eszi, de majdnem:
[link]
a 3850 itt már nem lesz tendencia... túl régi ahhoz. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Egyébként a 4670-esek elég tuningosak is.
Nincs olyan játék a Crysis-en kívül, amihez ne lenne elég egy 4670. Tapasztalatból mondom. Minimum 25 játékot próbáltam ki rajta. Mindegyiket highon, és 2X vagy 4X AA-val. A Crysis-t nem bírta AA-val, anélkül elég jól ment. A GTA4 is soknak bizonyult neki highest-ben. De 1280x1024-ben high-on, és a csúszkák középen, a proci 3.5Ghz-en, 3Gb RAM-al, totál folyamatosan, és gyorsan ment, átlagosan 30-35 fps fölötti képkockaszámmal. Mind ez XP-én. Vistán nem hajlandó normális sebességet produkálni. Egyszerűen kifogy a szuszból játék közben, tele van laggal, akadozik, textúrák későn rajzolódnak ki, stb....
1680x1050-ben, mindent le kell venni 1-5-ös szintre, low, és mediumra kell vágni, és megint csak szépen megy. Ez nem olyan rossz azért.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX #6244 üzenetére
Kb a felét eszi egy 4670 annak amit egy 3850.
-
Dark KillerX
addikt
Amit linkeltem tesztet az jóval frissebb,és a Stormrise azért mérvadó lehet a Dx10.1 alatti teljesítményt illetőleg,de ezek már olyan mélységek,amihez Abu,vagy Gbors tudású szakik kellenek,de vmi gather4 egység
hiánya miatt van alacsony teljesítménye a 4670-nek Dx10.1 alatt.De inkább egy szakít kérdezz.
-
JJános
addikt
válasz
Dark KillerX #6244 üzenetére
Ez itt a ph tesztje. Mintha kicsit másképp festene. De én nem vagyok szakember, csak amatőr. Lelkes amatőr.
-
kriszbon
őstag
válasz
Dark KillerX #6240 üzenetére
Na pont ezt akartam linkelni én is
FireKeeper De meg lehet nézni a PH listát is, és az is ezt tükrözi. Tudom nem sokkal gyorsabb, meg nem annyira modern, ráadásul többet is eszik, de ha felhúzod, akkor megközelíti az alapórajeles 3870-et is(a 4670 nem)! Én nem azt mondom hogy rossz kártya, mert nagyon is jó az isDe ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy melyik kell, kevés fogyasztás, vagy egy kicsit nagyobb teljesítmény!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
FireKeeper #6237 üzenetére
Igen kb egy szinten van a 3850 512MB és a 4670,csak a jövő játékaiban Dx10.1-nél bizony elhasal a 4670 még a 3850-nel is szemben.[link]
-
kriszbon
őstag
válasz
FireKeeper #6237 üzenetére
Én a 4650-re mondtam hogy soványka, mármint teljesítményben! A 3850 meg kb. 8-10%-al gyorsabb mint a 4670!
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #6235 üzenetére
Hát elég soványka lenne, mert a 3850 még a 4670-et is megveri, nemhogy ezt, ráadásul a 256-os csak 14.5k most a Pcx-nél 2 év gari(addíg úgysem tartod meg szerintem) Van náluk 512-es (Ennyiért) 3 év garival!
Szerk: Ráadásul 2 slotos, nekem is ilyen van csak 256-os! -
Davidof92
senior tag
4650 ddr3-as esetleg alternatívaként sztetek? annyiba kerül mint egy 3850 256mb. Az msi 4670 dual slotos?
-
vviktor1
aktív tag
válasz
birozoli7800 #6227 üzenetére
830 -on a gpu ?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #6224 üzenetére
Azért az bolttól függ, meg a pillanatnyi árfolyamtól hogy van-e 18-19k-ért
Aprót meg hagyjuk, ki lehet fogni néha nagyon jó áron dolgokat, de most új kiskerárakról van szó.
#6225 Davidof92: A GB olyan mint a porszívó, jah nem is, rosszabb, nálam a HDMI se volt 100-as..ennyi
-
Davidof92
senior tag
Üdv, Giga 4670-ről valakinek van valami tapasztalata? Esetleg powercolorról? Annak alacsonyabb a mem órajele, ez mennyire fogja vissza a kártyát? 20k-alatt kellene maradjak ha veszek új vga-t és 1440ft a kiszállítás, tehát csak 18560ft-be kerülhet max.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
kovacsroli #6219 üzenetére
Azt a tápot kukázd de sűrgősen! P3-as konfigot még nehezen de rábíznék de 2 magos rendszert ...
-
lsc
nagyúr
válasz
kovacsroli #6219 üzenetére
Elégnek elég, de az a táp nem egy életbiztosítás, ha eldurran viheti magával az egész géped, és mivel nem ma gyerek ezért ez előbb-utóbb várható . Legalább egy ilyet még bele kellene kalkulálnod .
-
kovacsroli
senior tag
sziasztok!
most újítok egy HD4650 512mb DDR3 Lite-ot és azt szeretném kérdezni hogy egy 300wattos codegen táp(ami 4 éve hibátlanul müködik) elég lesz-e neki? 1g ddr2 ram, egy maxtor 160as vinyo, egy dvd íro, egy c2d e2220 @ 2.4ghz proci meg egy gigabyte alaplap van a gépben.
köszi a választ.
bye
-
törölt tag
válasz
vviktor1 #6215 üzenetére
Most egy pár napja mentek le megint ennyire az árak, múlt héten mikor kijött a 4770 31-ért akkor még jobb vétel volt ennyi pénzekért a 4670 is, bár várható volt, hogy leesik nagyon a 4770 ára napokon belül, aztán ezzel értékteleníti az alatta levő kategóriákat. Ebben a kategóriában a 4770 a legjobb vétel most (még a kis hibái ellenére is, pl GDDR5 órajelkapuzás), annak az ára irányítja a piacot. Szerencsére nekem már van fasza vevőm a 4670-re, aki még a jövő fizetéskor is ad érte egy 20-ast, egy 2400XT-ről vált a gyerekének
-
vviktor1
aktív tag
Akkor ez fokozottan igaz a 96gt-re szintén 30k-ért amit a 4670 igencsak megszorongat (vgaspeed.hu szerint), ár/értékben helyen van a 4670, én fenttartom hogy jó vétel volt. Használtban is ritka 18 alatt (esetleg még plusz hűtő is kell) akkor meg inkább 20 és legyen új, ha lehet a jobbik hűtős, ezért ajánlottuk itt azt a verziót.
Tudom hogy fél-1 év mulva esetleg csak 10k-t ér majd de nekem még akkor is elég lesz amire nekem kell. -
Speed®
titán
válasz
vviktor1 #6212 üzenetére
Szerintem te sem érted hogy jön ez ide..olvass kicsit vissza.
Irreleváns, hogy mennyibe kerül újonnan, huszonezer drága..
Nézd meg mennyiért vannak 3850/256ok, ahhoz lehet leginkább mérni ugye. Ha a 4830 mindenhol 30 felett lenne, akkor lehetne elfogadhatónak titulálni a 20kt. Egyébként fél éve vettem 19ért újan, akkor megérte, persze. Ma már nem. -
JJános
addikt
válasz
vviktor1 #6212 üzenetére
Így van. Én speciel az ár érték-arányt néztem elősször, ami a ph szerint ez a kártya az összehasonlítottak között a legjobb.
Azután a fogyasztását néztem, hogy nem egy "kajás" zsuga.
Aztán kezdtem gyártót keresni, majd miután felfedeztem a nagy ventis gddr4-es memóriával, rögtön lecsaptam.
Azt mondtam az elején, ha a 3DMark06 eredmény olyan 8000 petty körül van, akkor megfelel ez a kártya.Mondhatom, hogy minden számításom megtaláltam!
-
Speed®
titán
-
törölt tag
Asszem csak én vagyok szerencsétlenebb amik a hőmérsékletet illeti: [link]
Bedig az én házam aztán szellőzik rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest