Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
james007007 #4975 üzenetére
Nekem volt szerencsém egy His IceQ-t szerezni és igencsak meglepődtem, hogy mennyire halk, gyakorlatilag 2D-ben hangtalan, ami számomra igencsak fontos.
-
éN79
addikt
-
gyiku
nagyúr
rv740 [link]
-
Speed®
titán
Leadom a tagságim, váltottam. GMA3100ra
~1 hét múlva jön a 4830am
Majd megmondom megéri-e a csere, további kellemest minden 4670 tulajnak! -
válasz
Mákosmetélt #4984 üzenetére
szerintem azért érdemes odafigyelni a memória-órajelre, mert a 128-bites busz miatt a 4670-esnek nagyon kevés amúgy is a sávszélessége - a 873MHz-es kártya simán lehet akár 6-8%-kal is lassabb!
-
Mákosmetélt
tag
válasz
james007007 #4977 üzenetére
Én tegnap vettem végül és az ultimatet (passzív) sikerült vásárolnom. Quimonda ramok vannak rajta nem hynix mint egyes tesztek írják. valóban nem 1000-en fut. tegnap fél óra supreme commander után max 60 fok volt. amúgy ahogy a sapphire oldalán néztem a többi 4670 sem 1000MHz-n rohangál már hanem 873 (kívéve a gddr4-es): [sapphire vga matrix xls]
-
válasz
Mákosmetélt #4982 üzenetére
Bios-ból megy a PowerPlay, de szerintem driver minimum kell hozzá. CCC nem, mert az csak egy kezelő felület.
Amit linkeltél, azon a RivaTuner van, az rajzol ilyen grafikonokat. -
Mákosmetélt
tag
Sziasztok egy olyan "gagyi" kérdésem lenne, hogy a gpu és ram órajelek szabályozását 2d és 3d között a kártya vezérli (VGA BIOS?) vagy a driver, vagy a CCC? Logikusnak tűnik hogy nem a CCC, mert akkor csak akkor működne ha az is fut de gondoltam azért rákérdezek
Köszi!
ui.: még egy kérdés
nem tudtok valami jó kis progit ami értelmes méretű grafikont csinál nekem a gpu hőmérsékeltéről esetleg a frekikről (gpu, ram) is? Gpu-z elég mütyűr grafikont csinált, speedfan pedig nem látja a gpu hőmérsékletet (7600gs-ét látta). Valami ilyesmire gondoltam: [link] Amúgy tegnap óta 4670 tulaj vagyok
-
fagy53
nagyúr
Azért tettek GDDR3-as memókat, hogy az egyébként drágább passzív kialakítást árban kompenzálják, így az Ultimate sem lóg ki a sorból.
Egyébként a VGA teljesítményére alig van hatással ebben a tartományban az 100-200MHz órajelkülönbség, inkább a 3DMxx profitál belőle. Ha valakinek piszkálja a csőrét a 873MHz, akkor 900MHz fölé könnyen felkergetheti, bár nem sokat ér el vele.
Ha egy kis házventivel alacsony feszültségen megfújja a VGA-t, teljesen néma és nagyon jó hűtése lesz. -
zodo
nagyúr
válasz
james007007 #4977 üzenetére
Passz, csak viccnek szántam, mivel nincs rajta venti.
Sokat nem tudni róla,mert nem találkoztam ,ilyen kártya tulajdonossal a topikban.
Ami bíztos,hogy az memória órajelei vissza vannak véve 1000mhz-ről 873mhz-re és tuti,hogy kell hozzá normális ház hűtés.Szerk.: plussz egy ezrest megér a ddr4-es, szerintem.
-
gyiku
nagyúr
válasz
gainward is halk.
-
james007007
csendes tag
És milyen ez a passziv hutésu nem melegszik nagyon ?
-
zodo
nagyúr
válasz
Tuti ,hogy ez a leghalkabb!
De.. ezt vedd meg: SAPPHIRE HD4670 512MB DDR4 és nem fogod megbánni.
-
james007007
csendes tag
Valakinek van tapasztalata hogy melyik 4670 a legcsendesebb
Mert mint irtam lehetőségem nyílna rá hogy a repülőgép hajtóműves gigabyte kártyám lecseréljem de mire ?
A sapphire kártyákról két féle véleményt is irna valakinek hangos valakinek nem bár ugy látom a ddr4 es kártyákon más a hűtés lehet hogy azért
Kérlek segítsetek mert lassan elmegy a hallásom
Már az is jó lenne ha tudná szabályozni a ventilátort és 2D ben nem kellene hallgatnom ezt a nagy zajt mert játéknál nem zavarna de így ... -
Móci
addikt
válasz
barnam_ #4971 üzenetére
Úgy már más, akkor van kímélő üzemmód is...
Vmodot kihagyom, de azért majd egy tuningot nézek valamelyik nap, izgat, mit tud a kártya.
Bár alapon is elég, szépen megy a csé, meg néha a wow...Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy az audio cuccát a kártyának nem ismerte be a vindóz. Ehhez kell még külön driver, vagy én rontottam el valamit? 9.2 van fent, a rendes ccc-s.
-
james007007
csendes tag
Én meg azt hittem majd 2D ben mig netezek halk lesz meg vissza is veszi a teljesitményt
A hangja ugyan olyan játék latt is és netezés alatt is .. már csak azt volna jo tudni hogy a ventit miert nem tudom szabályozni Catalystben pedig ott van a csuszka .
És már abban se vagyok biztos hogy 2D ben vissza veszi a teljesitményt mert a Gamer HUD ba is hiába allitgatok semmi hatásal nincs rá
-
Stirbi
addikt
válasz
james007007 #4966 üzenetére
üdv nekem asus eah 4670 em van 512 es gddr3 as a hütö mindig axon forog de a hangja az nagyon minimális ujr pasztázás után 28 fok iddle 56 fok full load
-
james007007
csendes tag
Amúgy még van egy pár nap lehetőségem ha nem vagyok megelégedve a kártyával akkor cserélhetem szerintetek érdemes berendelnem másik 4670 van amelyik halkabb ??
vagy számottevő különbség úgy sincs köztük
-
gabx76
senior tag
válasz
james007007 #4963 üzenetére
Ha nem kell az utódra, akkor úgyis feldobom az apróhírdetések közé. Amúgy kettő van: Egy vf900, meg egy vnf100.
-
Móci
addikt
válasz
james007007 #4963 üzenetére
Nálam everest szerint 300/1000 a 2D órajel.
Ha Gigád van, akkor biztos, hogy nem lesz halkabb sajna... nem rossz dolog az a VF900. -
Móci
addikt
-
gabx76
senior tag
Nos, részemről a mai napon kiszálltam a klubból. Eladtam mindkét kártyámat. Jó kis kütyü az egyszer biztos, de haladni kell a korral...
-
Móci
addikt
Én is beszállok a klubba, egy Gigabyte 4670-el. Alias porszívó.
Tegnap este sikerült megvennem egyik fórumtárstól, s boldogan helyeztem a gépbe... persze, hogy kiba hangos, de tudtam, semmi gond!
Bios friss csekk, pont a legfrissebb van a kártyán... egy mentőöv kilőve.
Még mindig nem kell elkeseredni, van VF700CU!
Igen ám, de nem akart felmenni, mivel a furatok nemigazán voltak jó helyen, s a mai délelőtt felét a hűtő felfogatásának a reszelésével, moddolásával töltöttük a szomszéddal ( nagy köszönet a segítségért, George!).
Másnak is át kellett alakítani a felfogatást, vagy ez megint giga lolság?
Most már leszarom, végre működik a kártya, alapban 30 fok körül van, játékban is 50 fok körülire ment fel eddig a hőmérséklet.
A gyári hűtőt meg feldugnám a tisztelt tervező mérnök úr seggébe, s addig ütném, rúgnám az illetőt, amíg ki nem jönne a száján masnival átkötve, díszdobozban.Összességében elégedett vagyok most már, van egy jó kártyám halk hűtéssel, s nem is drágán.
A nemrég írt htpc project egyenlőre jegelve, most erre a 'drágára' ment el a pénz. -
dokee78
félisten
Valaki tudna dobni egy GPU-Z infot az alapórajeles 4650-4670-ről?
Privibe a linket PLS. -
james007007
csendes tag
Ma végre meglett a gigabyte 4670 es kártyám és tényleg hangos
Az első dolgom az volt hogy felrakjam a gamer hud nevu progit mert gondoltam majd csak sima netezes közben visszaveszi a dolgokat és csendesebb lesz
A kérdésem már csak annyi hogy mit is és hogy kell allitanom ezen a progin hogy jo legyen és elérjem a hőn áhítót csendet
ui nekem a Gamer Hud Lite verzio van csak mert neten találtam egy két képet a progirol es ott valami extrem felirat volt ... van ennek tobb verzioja is ?
-
kecz
aktív tag
Mondjuk egy ilyen konfig:
asrock k10n78 ~17k
atlon64 x2 7750 am2 box blackbox edition ~21k
fsp crg 400 350W-os táp ~7k
sapphire hd 4670 512mb ddr3 ~21k
összvisz:66.300hufez milyen lenne egynek?
intelre:
gigabyte GA-EP35-DS3 ~24.5k vagy msi P35 NEO-FI ~21k
intel dual core e5200 box ~20k
összvissz: gigabyte megoldás: 72.377 huf vagy msi megoldás: 69.200 huf -
gyiku
nagyúr
amd vonalon tudok neked tippet adni, intelhez nem ertek. amd mellett szol, hogy ebbe a lapba kesobb barmikor rakhatsz am3-as procit, lapcsere nelkul.
GIGABYTE GA-MA770-UD3
AMD Athlon 64 X2 7750 AM2 BOX Black EditionSAPPHIRE HD4670 512MB DDR4 PCIE
ezen esetleg elgondolkozhatnal a gddr4 + a rendes huto miatt. -
kecz
aktív tag
Nem 0-ról. jelenlegi gépemből maradna a 2db 1gb-os memória meg a perifériák
Igazából videókártyát akarok újítani, de akkor már legyen hozzá egy olyan rendszerem, ami azt ki is használja.
Ajánlották nekem hozzá az inteltől az e5200-at, amd-től pedig én kérdeztem, hogy milyen lenne hozzá a atlon 64 x2 5000+, de azt mondták, hogy lehet nem lenne hozzá elég(vagy legalábbis megfelelő. -
kecz
aktív tag
Helló mindenki!
Én egy HD 4670-es kártyában gondolkodok, csak lenne pár kérdésem.
1. Melyik gyártótól lenne érdemes megvennem?
2. És azon is belül a kártyának melyik változatát?
3. Milyen cpu+lap konfigot ajánlotok hozzá, ami ki is használja?Rólam még annyit, hogy tuningolni nem szoktam és hogy kb 60.000-et szánok az egész gépújításra.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
törölt tag
Nem rábeszélni akarlak, csak leírom a tapasztalataimat, ahhoz hogy áttérj, nem kell tuningolnod. Ha van még bőséges háttértárad (HDD), akkor a vinyó végéből akár le is vághatsz egy laza 25 gigást (jobb 30 ha egyszer W7-re váltanál majd). A Vistát ha felrakod nem kell attól nélkülöznöd az XP-t sem, melléteszi magát és automatikusan megcsinálja a multiboot menüt is, bekapcsoláskor bármelyik oprendszer lehet az alapértelmezett, és a boot timeout is állítható. Így lesz két oprendszered, tanulgathatod már a Vistát, miközben a jól bevált XP-det használod. Mondjuk ha sűrűn rakod újra az XP-t akkor van nagyobb gond, mert az XP Vista mellé visszatelepítés valamivel bonyolultabb lehet, mert sajna az XP-nek nincsen fogalma a mellételepített Vistáról, csak fordítva van ez így.
Tuninghoz még, én fél évig visszaszabályozott procival Vistáztam (max 2.0 Ghz), szóval nem kell oda annyira hírhedt extra kraft mint amiről a fáma szól. Egyébként játékok alatt DX9-ben is mindkét oprendszer ugyanolyan gyors, ezt már több teszt is igazolta. DX10-ben meg az API előnyei miatt gyorsabb is lehet egy DX10-re megírt játék, Radeon DX10-es kártyán. Nálad egyedül a 2 giga ram lehet csak a korlát: LOGOUT.hu - Operatív memória: mennyi az elég? -
Mákosmetélt
tag
válasz
barnam_ #4909 üzenetére
Szia, köszi!
Az nem is tudom hogy kerülte el a figyelmemet.. jó kis karesz ez.
Úgy emlékeztem jóval drágább de most látom hogy 22600 pénz
Akkor ez lesz, ha már asus így felment..
Nem várok tovább, mert 400ft/euro -ról is hallottam már + áfa növelés
szóval nem lesz itt jó világKöszi!
-
twollah
nagyúr
Kijott az ATI Tray Tools uj betaja (v1.6.9.1382 Beta).
Tovabbi info itt.
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
A játék hajtja ki a procidat és a VGA-t, de egymást nem. Mindössze közösen dolgoznak egy kép megalkotásában, előszőr a proci végez a feladataival aztán a VGA renderel azaz önti látható formába. Ha nagyon gyors a proci és tetű a VGA, akkor alapvetően a VGA munkaideje határozza azt meg hány kép készüljön el 1 másodperc alatt, az az FPS. Ha a proci nagyon gyenge, de a VGA csúcs, akkor a Proci határozza meg elsősorban az FPS-t. Előbbi esetben VGA limitről, utóbbiban CPU limitről beszélünk. Egy játék folyamán az egy es fázisidők állandóan változnak és a cél az, hogy a teljes játékban ne legyen se CPU se VGA limitünk
Ezért nem beszélhetünk kihajtásról, hanem inkább CPU-VGA párosításról. Esetedben ez jó párosítás, 3GHz-es órajelen az E2200-as kevésszer lesz a játékokban a CPU limit közelében, a VGA-t meg a monitorod felbontásához és az igényességedhez kell választanod. -
Stirbi
addikt
üdvözölve legyetek kollégák, azt szeretném kérdezni,hogy egy e2200 as cpu 3ghz re huzva(10x300) on kihajt teljes mértékben egy eah 4670 et?
-
gyiku
nagyúr
válasz
james007007 #4920 üzenetére
ha birod a zajt, akkor jol
manapsag mar nem szamit, hogy azonos lap + kartya -
james007007
csendes tag
Szaisztok
Ma gyorsan kellet dontenem két 4670 kártya között
Sapphire és Gigabyte
Én a Gigabytot válsztottam mondjátok hogy jol tettem ,de csak azért mert ugy látam több kimenet van rajta és remélem csendes is lesz ..... na meg gigabyte alaplapba menne szoval csak jobban elvannak egymásal
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4912 üzenetére
Még jó,hogy nem szaladtam bele: "nosza Vantage-ra fel".
Gongolkoztam a VirtualMark-on, de az Opera böngészőt nem támogatja,ezért elmaradt. Inkább játssz!
Múlthéten, életemben előszőr felraktam a Vistát.
Mit mondjak,nem aratott nagy sikert, így 2 nap útán elválltak útjaink. -
válasz
tzsolesz #4911 üzenetére
a memória tényleg kap egy sallert, de annál kicsit bonyolultabb a dolog, hogy felezés - a cikkben majd leírom
a 3870 extra ROP-jait, ill. a 4670 extra textúrázóit még véletlenül sem akarom bántani - pont az fog kiesni a tesztből, hogy ezek mikor merre mennyit számítanak - ha számítanak.
-
törölt tag
Emberek, én ma tettem fel a 3dmark vantage-t életemben először, azt hittem valami új vizuális élmény fog elém tárulni, gondoltam kicsit lassú lesz, hát istenem, de legalább szép
De ez... Undorítóan gusztustalan a grafika, és cserébe izom lassú is! Leginkább a csajos teszt, a grafika meg a fizika is rettenet, főleg entry-ben, akár valami régi DX7-es csoda! Sőt pl a 03-ban DX7-ben a repülős teszt, az mekkorát ütött abban az időben, ehhez képest ez ma még nagyobb csalódás! A barátnőmnek is szoktam mutogatni a játékaimat, nagyon tetszik neki mindig, pl GRID-ezni szokott is velem, de most ahogy idenézett az első szava ez volt, hát ez nagyon szar
-
válasz
Mákosmetélt #4907 üzenetére
Venti/szellőzés nélkül biztosan forró lesz.
Ez se lenne rossz választás, elvileg halk hűtője van. -
Mákosmetélt
tag
Sziasztok! Ez szerintetek jó? Nem melegszik nagyon? [link]
Az asust akartam de most 24e fölé ment..
Köszi,
Üdv. -
válasz
barnam_ #4898 üzenetére
annyiban nem pontos, hogy a jópár ROP-funkcióban (legfőképpen AA melletti fillrate, z-fillrate) dupla tudásúak az RV700-as ROP-ok, viszont nem mindenben - pl. az egyszerű, mezei pixel fillrate-ben nem. erős a gyanúm, hogy a régebbi játékoknál főleg ez mutatkozik meg.
emellett még ott van a 128-bites memóriabusz, amit sokszor kompenzál a memóriavezérlő + az átszervezett cache-hierarchia, de nem mindig.Chaser: persze, minden kompromisszum esetén van az a pénz
gyiku, Cayman: nézzétek ezt meg - nem kizárt, hogy van benne 1-2 zöldség (pl. a 9800GT tuti az)
Új hozzászólás Aktív témák
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest