Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireproof
őstag
Hol tudom itt feltolni az MHz-ket?
Riva tunerben: Melyik az az opció? ( Shappire HD 4760 GDDR3 512Mb )
-
Gyuri27
félisten
válasz
tzsolesz #6793 üzenetére
Látom átlátod a helyzetet. A kisker a nagykernek viszi vissza! Ha kicserélik akkor is más f.szával vered a csalánt barát! Ráadásul a nagyker kb 30 napra vállalja. De a kiskernek a 15 nap után illik vagy vga-t adni, vagy vissza a pénzt. Tehát ha nem ad vár a nagykerre mocsok. Ha ad és a nagyker nem cseréli akkor meg be szopta.
Szerintem előbb kérdezz ha nem tudsz valamit. -
Gyuri27
félisten
válasz
Tanker21 #6788 üzenetére
Egyszerübb lett volna elvinni a vga-t oda ahol vetted. Vettél volna rá ott hűtöt. Kb 500 pénzé rá is rakták volna neked szakszerüen. Most meg megy a politeknika. Ha kicserélik akkor köcsög hülye boltos hogy beszopta előadás gondolom majd jön.
Amikor meg majd valami tényleg tönkre ment és nem cserélik akkor is hülye köcsög boltos.Szóval ebben az országban csak vevőnek lenni érdemes. Mert annak vannak jogai. Ez ám a jellem kérem.
Legyél férfi b.zdmeg. Mond azt elbasztam, ez van. Azán dolgozz és vegyél másik vga-t.
Vagy legyél egy kis takony. Próbáld meg legarizni. Ha sikerül örülj. Ha nem apuék vesznek másikat.Neked, a te esetedre irom. de szól a nagy magyar mentalitásnak is!
Én amikor a vargáné tápommal megölettem a asus tusl2-c lapomat nem technikáztam. Elbasztam. Aztán mikor az abit is7-t adta meg magát az elégtelen chipset hűtés miatt akkor sem rohantam a boltba. Vittem volna vissza akkor amikor hallottam, hogy a nyomi venti szarakszik. Teszem hozzá halkan nem vagyok milliomos. Ha valamit találok felveszem. De nem lopok és nem verek át senkit.
Most pedig lehet köpködni.
-
kisza25
félisten
válasz
Tanker21 #6788 üzenetére
vidd be egész gépet, hogy valamiért nem mükszik és amikor kiderítik, hogy a VGA akkor csodálkozz és hitetlenkedj, hogy az a legújjabb része a gépnek nálam 2* is bevált
(Giga6600 rátuszkoltam egy tuning biost még flopiról pedig nagyon ellenkezett én meg elhitettem vele, hogy jó neki, Inno6600GT tulzott tuning ratyi hűtő)
-
Tanker21
tag
Hát én arra gondoltam, hogy azt mondom nem indult el a gép mert a táp folyamatosan letiltotta "valszeg zárlat miatt" és hogy a videókártya nélkül minden megy szóval az lesz a hibás és nézze meg egy másik gépbe nekem. Aztán csak elfogadja és elküldi nagykerbe. Remélem nem baszakodnak majd hogy de mégis ez hogy stb...
-
Gabis
őstag
-
Tanker21
tag
Ilyen tippek jól jönnének nekem is. Még ki kell találnom mit mondjak.
Esetleg ha valakinek van jó ötlete akkor szóljon.
Edigitálban vettem a hűtőt 6k-ért, ha le tudom gariztatni a kártyát akkor rárakatom a hűtőt az új kártyára. Ha viszont beüt a gebasz és nem csinálják meg akkor túladok rajta vagy nemtudom. Majd szólok.
-
Chaser
legenda
válasz
vviktor1 #6771 üzenetére
Mondtam én, hogy legariztatom bárkiét?
Ha valaki nem ért valamihez ne erőltesse, vagy legalább gyakoroljon előtte tét nélküli cuccon. Jó tápja van, komolyabb kellemetlenségektől megóvta az alkatrészeket, vga-t meg legariztatja ahol vette és ennyi. Biztos viccből árulják a gyártók a külünböző vga hűtéseket, én kezemben még nem murdelt meg vga -se-, arról nem tehetek ha valaki gyakorlatlan, bár a gyakorlottság se elég mindig. Jó sok éve az egykor fényvilágát élő mistralba úgy 2000 tájékán jelentkeztem eladónak, a szervízes srác előttem sarkazott le egy akkor 30-35k-s procit, nem volt kezdő, előtte is boltban dolgozott, a mai napig is.
-
Tanker21
tag
Na ismét itt vagyok. Elvittem egy szervízbe a kártyát és azt mondta a csávó hogy valszeg már nem lehet vele mit csinálni. Szerinte a hűtő bordája valahol hozzáért a kártyához és zárta az áramkört ami zárlatot okozott. Átvizsgálta, megnézte az ellenállásokat kondenzátorokat amit mondtatok de nem talált rajta semmit. Mondta hogy ezen nem látszik hogy hozzányultak szóval vigyem vissza és gariztassam le. Mondjuk nem igazán értem ezt a zárlatos dolgot mert először elindult csak aztán tulmelegedés miatt leállt szóval nemtom hol érhetett volna hozzá.
Am hallottam olyat is hogy ezek a paszták valamilyen szinten vezetik az áramot és lehet ez csapta szét a cuccost. Na mind1, még az is lehet hogy az alaplap ment tönkre, mármint a pcie foglalat. Aminek jobban örülnék mert az olcsóbb volt és könnyebb lenne beszerenzi egy másikat, bár ha legariztatom a kártyát akkor ingyen is megúszom a dolgot.
Köszi azért a sok-sok segítséget majd jelzem ha mégis életrekelne a kicsike.
Üdv.
-
fagy53
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #6774 üzenetére
Szép. és milyen hasznos táblázat!
-
Gabis
őstag
válasz
TomBoy1986 #6774 üzenetére
szerinted 2 db 4650 hozhatja a 4830 szintjét ?
-
TomBoy1986
veterán
Tudtátok, hogy a HD4650-hez nincsen szükség CF hídra ahhoz, hogy Crossfireben működjön?
Mert én nagyon furcsán néztem a Sapphire-ömre, amikor nem láttam rajta a csatlakozókat, közben meg mégis ott van rajta, hogy Crossfire Ready....
Erre most találtam ezt az ábrát:[link]
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6758 üzenetére
Hát majd Chaser legariztatja neked 6694,
Itt az élő példa ami miatt elleneztem a barkácsolást, sajnálom hogy így jártál, és át lehet gondolni megint hogy megéri-e plusz egy-két ezresért a profibb gyári megoldást választani...
Azért remélem még életet lehet bele lehelni. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Steelmanus #6743 üzenetére
Jó választás, enyém is ilyen és meg vagyok elégedve mind hűtésileg (no ventihang) mind teljesítményre.
-
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6763 üzenetére
Sok paszta nem kell a GPU-ra csak annyi amennyi kiszorítja a levegőt a GPU és a hűtőegység közül máshová ne kerűljön. (leheletvékony réteg nem kell eláztatni az egészet) Keres a kártyán hibát ha tudsz. (lesarkazott GPU, kondenzátorok, nyáklap, elszíneződés, összezárt érintkezők )
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Steelmanus #6764 üzenetére
A 4600+ alapórajelen csak nagy felbontásban (kb. 1650 + élsimítás) lesz elég a VGA limit eléréséhez, de még mindig jobb szerintem, ha CPU limited van, mint ha VGA, mert a képminőséget felfelé pakolni nem nehéz, ráadásul vannak olyan játékok, mint a Crysis, ahol a CPU nem sokat dob a latba, szemben a VGA-val...
Én most adtam el a 4830-am kb. 1 hónapja, s vettem ezt, mert kellett egy költséghatékony megoldás, de azért a két kártya között nagyon nagy teljesítménybeli különbségek vannak. És ez már előjön 1280-ban is szűrőkkel (én annyiban használom).
Na nálam most teljes VGA limit van, olyannyira, hogy vissza is kell sok esetben vennem a felbontást 1152*864-re, míg 4830-cal ilyenről szó sem volt. Far Cry II-ben is ez van, sőt ott még az élsimítás is ugrott...
-
fagy53
nagyúr
válasz
puttputt #6765 üzenetére
Te egy 21k 4830-al járnál a legjobban, az 1GB, meg nem sokat számít még ebben a kategóriában, néz át ezt, neked készült!
-
puttputt
őstag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy jól járnék-e, ha a mostani 4650 PCI-expr. 1GB GDDR2 ATI Gigabyte helyett vennék egy 4670 1GB ATI Sapphire GDDR3-at?
Tudom, hogy a magasabb GDDR jobb, illetve gyorsabb is a 4670 állítólag; megérné?
/Valamint, ez a 4670, ami mostanában elérhető árban lenne a számomra, ezért gondolkozom rajta főleg.../Steelmanus: Jó kis kártya amúgy, az a Sapph. 3650 is a maga nemében, nekem is olyanom volt ez előtt...
Csak, hát a mai igényeket elnézve, már sok mindenhez nem lenne elég, ugyebár...
-
Steelmanus
addikt
válasz
TomBoy1986 #6746 üzenetére
Hat igen koszonom a valaszt, igazabol nem sok VGA-t csereltem, bar regen gepezek de sokaig NVIDIA parti voltam, mar akkortol amikor megakakult, es akkor meg volt tobb gyarto is nem mint ma csak ketto van. Ezel a 4830-al most beultetted a bogarat a fulembe pedig a 4670 volt az almom, mast meg felebresztettel
Jelenleg egy zafi 3650 GDDR3 van a gepembe azt szeretnem lecserelni tenyleg a FSP 350 PNF tapom birna a 4830-at terhelve? Konfig az adalapomnal. Attol felek hogy az AMD 4600+ nem hajtana ki a karit, vagy igen?
-
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6761 üzenetére
Látatlanba én nem tudom mit rontottál el. De én a helyedben megpróbálnám elindítani a gépet egy másik videókártyával(min 5-6 percre a letiltás után) hogy lássam hogy úgy egyébként még van e számítógépem és a gyanús videókarit is átnézném. Ja és minden csatlakozót jól raktál vissza? Esetleg próbálj egy indítást úgy hogy csak az van az alaplapodra kötve ami feltétlenűl kell.(lap ram bill. videókari más nem)
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6753 üzenetére
Na próbálgattam itt a dolgokat. Nem sok sikerrel. Visszapakoltam a gyári hűtőt. Megnéztem rendesen benne van a foglalatba. Ráadom a gyujtást. Egy pillanatra beindul aztán egyből kikapcs. Biosban a PCIe frekije fix 100-on van. Azt visszaállítsam autora? Vagy mi lehet a baja?
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6750 üzenetére
Feltettem a hűtőt. Megnéztem rendesen illeszkedett minden. Elindítottam a gépet és a windows töltésnél a gép kikapcsolt aztán nem akart elindulni. Gyorsan kikaptam a kártyát elindítottam anélkül. Most megy rendesen, de ha a kártya bent van egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni hiába nyomom a gombot. :S Mi lehet a baja?
-
Tanker21
tag
Helló
Vettem egy Accelero S1-es passzív tűtőt. Most fogom feltenni mindjárt. A kérdésem az lenne, hogy kell-e rá paszta vagy elég az a csík ami rajta van a hűtőn alapból?
-
adorjant
őstag
válasz
TomBoy1986 #6748 üzenetére
csak példa volt,árban nyilván van szórás,de ennyi pénzért azért elég korrekt teljesítményt nyújt...
pár hete én is 4650-re pályáztam,vártam hogy beessen ebbe az árkategóriába,de nem akart.
most hogy megvettem a 4670 ddr4-et,hát persze hogy lement az ára -
adorjant
őstag
nem tudom figyeltétek-e,de a 4650 ddr3 is kezd elég bestbuy szagú lenni...
[link] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Steelmanus #6745 üzenetére
Nem, nem melegszik nagyon. Az MSI pl. 2D-ben 35°C-os, terhelve meg 55°C a gyári hűtővel. Hangszintje meg teljesen elfogadható. A Sapphire melegebb, de szabályozza a ventit, míg az MSI fix.
Attól meg, hogy programmal túlhúzzák egy max. fél éves kártyának semmi baja nem lehet... A 3870-em két éve túl van hajtva, s ugyanúgy üzemel, mint az elején.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy irgalmatlan nagy a teljesítménybeli különbség a 46x0 és a 48x0 között 15W-ért cserébe - mert TDP-en a 30-hoz mérten annyi a különbség.
-
törölt tag
válasz
Steelmanus #6743 üzenetére
A kártya makulátlan, én 4 hónapig voltam elégedett tulaja ennek, de a bruttó 21k feletti ár sok érte kicsit, nincsen valami olcsóbb megoldás? Annyiért már lehet venni 4830-akat is, mondjuk az is igaz, hogy számodra nem lényeges a teljesítmény...
-
Steelmanus
addikt
Szertnek venni egy 4670-es DDR4-es videokarit, ezt neztem ki.
Link:
Mi errol a velemenyetek szeretnem ha halk lenne es ha lehet huvos. Nem igazan jatszom de szeretem ha a gepem osszhangban van, most egy ATI 3650 van benne. A gep a konfigomnal. -
zodo
nagyúr
Ajánlanám Svédországot ,ott hideg van !
Esetleg, pc modding ! -
zodo
nagyúr
Most mindenki ezt a tesztprogit nyúzza ?
Jó ez a kártya , nem hiszitek vagy mi ? -
Bocaa
senior tag
Ha 256-os 3850 ről váltok 512-es 4670 re lesz teljesítmény növekedés 1680*105- be??(amúgy azért kell ujj videókari mert iceQ-s kell mert az jól fog kinézni a mod tech hallon
) Tehát ha valakinek lenne eladó 4670-es iceq -val 15-ért megvenném
-
vviktor1
aktív tag
válasz
kovacsroli #6727 üzenetére
Ház oldalát ne vedd le mert van egy természetes légáram a házban, amit a táp kelt a maga ventijével, inkább ezt erősítsd meg egy hátsó kifele dolgozó 8-12cm-es ventivel, jól szellőző ház amúgyse hátrány a többi alkatrész miatt is. Anno volt melegedős fajta procim ami levett oldallappal melegebb volt mint felrakva, nem értettem de ez lehet a magyarázat.
Néztem én is kollegám ddr3-as kártyáját, az kb 5 fokkal ment az enyém főlé (78-79-ig), úgy hogy egy oldalsó és egy hátsó venti volt a házbanAggregátor: 86 foknál még nem halhat be, látod itt feljebb is megy néhányunknak mégse kékül, ott valami más lesz
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6732 üzenetére
Bevitted? Nem tudsz tőle elszakadni..
Ez a csibész még min. 8°C-ot ráver a Furmarkra! -
válasz
Tanker21 #6731 üzenetére
Én is kipróbáltam a FurMark-ot, nekem MSI 4670-em van 5V-ra kötött ventivel. Nem tudom mi miatt, de 86°C-nál megállt, és kék halál
Amúgy a vga 830/1150 Mhz-en ment, és az is fontos, hogy az oldallap nincs fenn, illetve itt a koliban szinte 0 légmozgás van, tehát melegebb a szobahőmérséklet mint pl. otthon.
Valami játékkal is meg kellene nézni, hogy meddig melegszik, mert a FurMark nem a valós játékok alatti hőmérsékletet mutatja.
Amúgy 3 hónap alatt pont jól telemegy porral, szerintem az enyém is olyan. -
Tanker21
tag
válasz
barnam_ #6728 üzenetére
A kari sőt az egész gép nincs 3 hónapos. Nem néztem csak most terhelés alatt mert eddig nem nagyon volt rá időm tesztelgetni ezért nem tudom régebben milyen volt a hőmérséklete. Am lehet a por okoz problémát mert ahogy néztem elég pici maga venti és ha az beporosodik tényleg nem sok levegőt szállít. Majd szétkapom és megnézem. Köszi.
Stirbi: Pont most gondoltam rá én is hogy veszek egyet csak nemtudom hogy mekkora helyet foglal. Elég zsufi a gépem már így is
-
Stirbi
addikt
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #6727 üzenetére
Ez játékok alatt kb 65-70C, jó az, ne félj.
A furmark egy hülyeség, szerintem vízhűtés alatt meglenne az 50C.
-
válasz
Tanker21 #6726 üzenetére
Ez semmiképpen se normális.
Amióta megvan azóta ilyen forró? Vagy csak mostanában lett ilyen? Mert szerintem egy szétszedést megérne hogy kipucold a lamellák közül a port, illetve egy jobb minőségű pasztával is lehetne nyerni pár °C fokot.
Kiindulva a 2600XT-ből, aminek majdnem ugyanez volt a hűtése, szerintem max 75-80 °C-os lehetne, legalábbis nekem nyáron megállt 75°C körül.
Amúgy a kis légszállítás miatt (és főleg ha teli van porral a hűtő), nem sok különbség van 50% és 100%-os venti fordulat között, csak a hang nő. -
kovacsroli
senior tag
Hali!!
olvasgattam és kíváncsiságból én is letöltöttem ezt a programot és leteszteltem a kártyámat, de egy kicsit "megijedtem". alábbi az eredmény:
ennél a pontnál döntöttem úgy hogy inkább kikapcsolom:S tök alap beállítások. gáz..?
láttam hogy vannak hasonló eredmények, de ez alap órajel, és nemtom meddig menne még fel:Slevegyem a ház oldalait, vagy nemkell..?
-
Tanker21
tag
Teszteltem párat:
750Mhz/873Mhz, Ventillátor automata : 93°C
750Mhz/873Mhz, Ventillátor fix 70%: 90°C
775Mhz/1003Mhz, Ventillátor automat : 97°C
775Mhz/1003Mhz, Ventillátor fix 95%: 93°CSzóval nálam még 90°C-nál sem pörög 100%-on a venti. Hallani is lehet a különbséget auto és manual között. Amikor auto-n volt a venti és elérte a teszten a 90 fokot akkor kezdett el ugy pörögni mint amit 95%-on csinált, de nem folyamtosan csak 2-3 mp-ig, aztán leállt és megint elkezdte és így tovább...
-
kisza25
félisten
válasz
TomBoy1986 #6724 üzenetére
biztos az az oka, hogy bal kézzel kell írnom(jobb törött)
vviktor1: telepítési mappában nincs képés képlopóval csak fekete képeket csinál, biztos win7 sz@rakszik tunernél is csak fekete kép van
-
Tanker21
tag
válasz
kisza25 #6718 üzenetére
A telepítési mappába elvileg. Am Catalystba manuálisan szabályozzam a ventit vagy hagyjam automatikusan? Mert most kipróbáltam manuálisan 70%-on pörgetve és csak 90°C-ig ment fel. Szóval ha mondjuk 95%-on pörögne állandóan akkor lehet nem menne fel csak 85°C-ig vagy nemtom. Biztonságos egyáltalán, hogy folyamatosan hajt a ventije?
-
Tanker21
tag
válasz
vviktor1 #6714 üzenetére
Hátul van egy 8 centis venti ami kifelé fúj, de az a baj sztem, hogy elég zárt helyen van a gép és nehezen szellőzik. Jelen pillanatban a szobámban 28 fok van, de ahogy mondtad lesz itt még 33-35 is nyáron ami nem sok jót jelent a gép számára. lehet marad a hűtőcsere vagy valami izmosabb házhűtés beszerzése.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6713 üzenetére
Határeset, elgondolkodnák egy(két) házventin ha nincs (hátul fújjon kifelé), legrosszabb esetben hűtőcserén, mert lesz itt még 35 fok is a szobában (most volt 23)
Mondjuk ez még mindíg a biztonságos hőfok kategória, tán még olyan beirás is lesz hogy ne is foglalkozz vele.... de nyugodtabb az ember ha ennél kicsit lejjebb lehet vinni. -
Tanker21
tag
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6705 üzenetére
Ne aggódj, azt még simán bírnia kell, előző (off nvidia) kártyámnál 125 fok volt az órajel leszabályozási küszöb, tehát itt kezdte (volna) csökkenteni az órajelet melegedés miatt, de még a felét sem érte el sosem.
Nézz ezzel egy stability tesztet, semmilyen játék nem hajtja meg úgy mint ez, kb 6-8 prc alatt eléri a max hőfokot, ha ez 90-95 alatt marad akkor ok, ha főlé megy akkor keress komolyabb hűtést (vagy takarítani kell) gondolva a nyakunkon levő nyárra -
raul560
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a HD 4670 DDR4-es videokártyánál mi az a tuning amit még stabilan, biztonságosan elbír bír?
jelenleg
GPU órajel 750MHz
Memória órajel 1100MHz
A segítséget előre is köszönöm!
-
Gabis
őstag
válasz
katt777 #6704 üzenetére
köszi már megy (kb. már az 5. flash-elésen vagyok túl
)
jelenleg 3 profil van beállítva az eredeti 2 helyett (300/1000, 750/1000)
RBE
low: 165/300 0,9V
medium: 300/500 1,15V
high: 750/1000 1,25Vmár ha ténylegesen ennyit kap
a venti vezérlésén van még mit csiszolnom, jelenleg
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest