Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas15
csendes tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni hogy 2db HD4670-es crossfire-ben jobb lenne teljesítménybe mint a hd4870? -
_L_
tag
Na ha midnen összejön, eltávozok a 4670 tulajok sorábol egy 4830 CF-el

-
3DM06-ban 9 pontot javított az eredményemen a 9.1-es Catalyst

-
gyiku
nagyúr
asus 21.3k [link]
-
törölt tag
Megvan az én kártyám is
kis kék szépség 
Csak kivettem a 7900gt-t, beraktam ezt, szóval nem volt reinstall, 1 éves vistával:
Vantage: alapon: 34xx pont
790/1190: 36xx pontA procim alap órajelen ment, lehet érdemes lenne 3ghz fölé rakni, de nincs kedvem

pop 2008 tökéltesen futott max grafikával 4*aa-val
nekem ez elég 
Köszönöm a segítséget mindenkinek

-
aaa001
csendes tag
Itt van pár kép, hogy mire is gondolok:
Egyébként a gépem: alaplap Asus P5B, Chieftec 400 wattos táp, 2gb ram, Intel Dual Core E2180, Sapphire 4670 vga
DirecX-et frissítettem, mindenhol legújabb driver, minden játék legmagasabb grafikán 1280x1024 es felbontásban 4szeres élsímítással ment.
Remélem valaki tud valami megoldást mert már nagyon idegesítő ez a hiba. -
aaa001
csendes tag
Próbltam már úgy is de akkor is olyan pl cod5, battlefield 2141, half life 2 ep2, 1280x1024 4xfsaa, de nem lett jobb
-
aaa001
csendes tag
hy
Adott egy Sapphire Radeon 4670 512MB-os kártya. Az a problémám vele hogy a dinamikus árnyékokat "recésen" jeleníti meg. Találkozott már valaki ilyennel?
9.1-es driver van fenn, próbálram régebbivel is de nem segített.:S -
Képzelheted hogy beszartam mikor megláttam a multiméteren hogy 3v...
Tudtam hogy keveset kell satírozni, de hogy ennyire... szerencsére nem lett semmi baja. Jól bírja, pedig Hynix
Azért is nehéz, mert két forrasztási pont között kellene a NYÁK-ra grafitozni, ami olyan kicsi terület, hogy a ceruza helye vastagabb. Lehet hogy forrasztanom kellene.
A 4850 pencil modból próbáltam következtetni a helyes ellenállásra. Az elsőt nem találtam, csak a másodikat. Nincs ötleted melyik lehet az? Vagy hogyan lehet megtalálni?(#4575) Gabis: Persze, jobb klikk az ATT ikonjára a tálca mellett, 3D profilok -> max sebesség.
ja hogy miért: csak 3Dmákban használom így, mert így több pontot ad. Amúgy max teljesítményen szoktam használni. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
"No, kipróbáltam a vmod-ot" látom nem változol, és éppen a legérzékenyebb részét a memóriát akarod először tönkretenni!
Ha ez sikerül 3V-on, akkor legalább nem kell majd a GPU-val bajlódnod.
GPU-nál biztosan kisértékű az az ellenállás amit satírozni kell.ezért nehéz csökkenteni az értékét, vastagabb grafitréteg kell. A 2600-nál kényelmes dolog volt ez, a 73GT-nél kb a tizedrésze volt az ellenállás érték, mint a 2600-nak., ez meg lehet, hogy ennél is kevesebb! -
törölt tag
válasz
üzenetére
"Nézd meg, hogy milyen típusú memóriák vannak rajta, ha kiderül, hogy 1 ns-es, akkor mennek 1000MHz-en. Esetleg BIOS mod..."
Annyival egészíteném ki, hogy ha 1ns-es RAM van rajta, akkor sem biztos, hogy megy 1000MHzen, nézd meg a gyártó honlapján a típust. Tuningold 1000MHzre, teszteld le, hogy stabil-e, utána azt hiszem lehet BIOS mod.

A Sapphire tényleg nem tesz ki minden kártyát a honlapra. Pl a Lite verzióban kapható kék NYÁKos 3850, nincs rajta.
-
törölt tag
Az furcsa, mert csak az 1GB-s illetve a Club3D, Diamond modellek bírnak 873MHz-es memóriával. A Sapphirenak - a honlap szerint - az összes 512MB-s karija 1000MHz-es memóriával bír. Ez a másik 512MB-s Sapphire 4670. Bár a Sapphire nem minden kártyáját teszi ki az oldalra. Pl 3850 Lite...
Nézd meg, hogy milyen típusú memóriák vannak rajta, ha kiderül, hogy 1 ns-es, akkor mennek 1000MHz-en. Esetleg BIOS mod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
XeeN
senior tag
Pénteken két barátom vásárolt Sapphire 4670 512MB-os (nem ultimate) kártyát a tanácsomra, ami miatt egy kicsit lelkiismeret furdalásom van, történt ugyanis, hogy mindkét kártyán csak 873 MHz-en mennek a ramok. Eddig tudtommal csak a Club3D illetve a Diamond gyártott ilyen kártyákat. A bosszantó igazából az, hogy a csomagolásuk teljesen megegyezik a korábban vásárolt példányokkal, azzal a különbséggel, hogy a most beszerzett kártyák dobozában semmilyen kábelt, átalakítót nem találtunk...
Ui: Most jut csak eszembe: A régebbi és az újabb kártyák nyákjai is különböznek.
-
salieri.
őstag
melyik gyarto karijat erdemes megvenni 4670 bol?
-
No, kipróbáltam a vmod-ot: a gpu-t ez alapján, a memóriát pedig ez alapján csináltam.
Hiába satíroztam ezerrel, a gpu-n csak nagyon keveset tudtam emelni, 1.3v-ról 1.33v-ra, ami annyi mint halottnak a csók...
Ellenben a vMem mod működik, sőt annyira, hogy könnyedén 3V+ t adott a memóriának!!
Szerencsére hamar észrevettem, ezután 2.23v-ra lőttem be. Xp-n megszívatott a 3DM05 és 06, ezért csak Vantage-ban tudtam kicsit javítani: [link]
1300 Mhz
szerk.: ááá, a Rivatuner nem engedte 1250 mhz fölé állítani

-
törölt tag
-
Free04
tag
Halló!
Feltettem a kérdést egy másik topikba is,de azt nem sűrűn látogatják.
4670-re feltettem egy accelero s1 rev2 hűtőt,de egy pár alkatrész kimaradt,ami nem tudom mire jó,ill hova,minek:
-hosszú süni
-furcsa alakú"lap"(h alakú?)
-csavaros zacsiban levő műanyag "pöckök"
Eddig soha nem cseréltem semmit VGA-n és nem szeretném ha leégne. -
gabx76
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Sajnos kiderült, hogy processzor-limites a rendszerem. Kicsit még tudnék rajta húzni, de már nem sokat. (3150-en ment a teszt alatt)
Azért a két 4670 szépen remekelt:
UdVi86 (#4554): Jól vizsgázott. Így együtt 4-5 fokkal melegebb, mint a másik kártya, de 65 fok fölé nem ment eddig.
-
gabx76
senior tag
válasz
üzenetére
Próbaképp így fordítottam őket - gondolván a Vf900 leszívja a hőt a bordáról. Úgy tűnik jó is, mert alapból 30 fok körül van mindkettő. Terheléssel még nem néztem, de ha melegszik, akkor csere.
Egyébként nem látszik, de jobbról (vagyis előlről) tolja rá a levegőt a kártyákra egy 12cm SB venti.tzsoleszN Nem szoktam méregetni, de megejthetem. Kicsit meg kellene húznom a procit, csakhogy félő, hogy a tápom akkor már kevés lesz...

-
törölt tag
Finom áru!
Reméljük, hogy láthatjuk egy kicsit a tudását is!Sethdobaloah
Szerintem így logikusabb, (az alsó látszólag passzív) mert így a két hőleadó felület között pörög a ventillátor, kicsit széthordja a fortyogó meleget! Ha felül lenne a passzív, akkor csak a felfelé szálló meleg fűtené jobban a processzorhűtőt. De hallgassuk meg a tulajdonos elképzelését is
-
salieri.
őstag
sziasztok ! melyiket erdemesebb megvenni ? CLUB3D HD4670 1GB PCIE DDR 3 vagy SAPPHIRE HD4670 512MB DDR4 ?
-
gabx76
senior tag
Nos, végre összeállt a kép. Megvan a két CF híd is.
Crossfire Ready....
Működik is. Egyelőre ennyi, épp ideje aludni egy kicsit...

-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A felbontás állítással megoldódott...
-
qpakcovboy
őstag
Hali!
Nem olyan régen kaptunk párommal egy gépet, (asus V3 barbone egy asus 4670 VGA-val) monitor helyett mi a tv-re kötöttük (LG 32LC41 asszem) aminek a felbontása 1280*720 ha minden igaz akkor 50 Hz-en.
A Problémám az, hogy a legtöbb játék legalább 60Hz-es frissít és ekkor az LG tévé képe elkezd vibrálni és egy kicsit el is van csúszva (mintha két képernyő lenne 1 cm-el eltolva egymástól)
Megtudnátok mondani, hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Egyébként sajna Vista van fent a gépen még egy ideig....
Előre is köszi
-
neduddki
nagyúr
HI!
aszongya passziv zafirok: 3470 vs 4670
idle fogyasztas: ~96w vs ~95w /HOPPA, nedda ize???:- )))/
full gaz: mivel ezota a 4virnyo kicsereldodott vmint bios frissites is vot ezert ez csak igen csak messzirol eppen csak tajekoztato adat: ~140w ~159w
superpi 1 vs 2 mag: ~112w ~120w
orthos: ~124wudv
neduddki
p.s. gep eppen: dp35dp e7200 zafir 4670 4x500G /1db RE3 1db t7k500 2db green/ plex 760 lg 4167 + egy rakas kartya par venti liberty 500
mero: voltcraft 3500 -
törölt tag
Ez szerintetek mitől lehet? Far Cry 2 DX10, mikor megnyitom a játékot így indul, de se teljes képernyő opció, se a gombbal nem nagyít (inaktív a nagyító gomb), valami Catalyst beállítás okozná? Nem nyúltam semmihez pedig
A játék grafikus beállításaiban sincs fullscreen opció, sehogy nem tudom megcsinálni! Kis ablakban meg lehetetlen játszani... Ötletek? -
Tbor
tag
válasz
D.Orion
üzenetére
Másik kit memót próbáltam, a gond ugyanaz.
Orthos blend test kb egy órája megy, még futtatom pár órát.
A táp egy Enermax Modu 82+ 425W dícsérik. Mondjuk furcsállom, hogy a 20 pines csatlakozóban egy kábel helye üres. Ez OK ? Rákérdeztem a táposoknál is
Addig visszatettem a régi FSP-t.
4830-ra meg a 4670-re is ugyanezek a tünetek voltak... alaplapot szerintetek hogy tudok vizsgálni ?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Igen igen, ez asus Galciator TOP-ról való hűtő.
De nem jött össze sajnos. A távtartója hosszabb mint kellene és van kb 1-2mm a gpu, és a hűtő között. tudod, ez ilyen csavaros, amit be kell hajtani a belső furatokba. Pedig nagyon keményen nézett ám ki.

úgy gondolom akkor lenne életképes, ha rövidebbre vágnám a távtartókat, mint a hűtő felülete, úgy rá tudnám feszíteni pontosan a chip tetejére. De azt már nem reckírozom, ahhoz már nekem este van. majd lehet a hétvégén.
Haver 4850-ét azért az Accelero S1 szépen hűti, a rászerelt ventikkel. Kemény 26C° iddle-ben.
Jah, azért volt értelme leszedni a gyári hűtőt, mert így újrapasztázás után iddle 34C lett 37-38 helyett.

-
Wendelke
senior tag
Adjon Isten!
Beléptem én is a tulajok közé, egy Gigabyte-al. Hát lelkileg felkészültem a hangjára, de ez valami istentelen hajszárító hangú ventilátor.
Hát egy napig bírtam hallgatni, aztán ment rá a VF900. Na így már rendben van. 
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Köszi szépen. lemértem, és a belső furatok 43mm-re vannak egymástól. Úgy mértem, hogy a lyuk közepétől a lyuk közepéig mérőszalaggal.
Érdemes rátenni szerinted? Félek, hogy nem tudom vezérelni a ventit utána. ha egyáltalán rá bírom dugni a csatlakozóját. 3 eres egyébként. zöld-piros-fekete.
-
brownus
veterán
a legfrissebb ati tray tool megjelent már?
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Memóriát, tápot meg videokarit cseréltem, az új kari, egy MSI 4830 nagyon akadozva futott. Volt mindenféle driverfrissítés, csatlakozások ellenőrzése, stb.
3dmark06-ban a második teszt le se futott, játékok kifagytak pár másodperc után.
Windows reinstall, új driverek fel, csatlakozók újra ellenőrizve, a probléma ugyanaz.Visszacseréltem a HD4830-at a régi Giga 4670-re, driver frissítés (előtte driver sweeper pucolás) megvolt, csatlakozók a helyükön. 3dmark most lefut, de akadozik és gyenge az eredmény. Játékok kifagynak.
Van valami ötletetek ?

Előre is köszönöm:
Tbor -
neduddki
nagyúr
HI!
ja a lenyeg erdekes, hogy a 3470es aktualis sebessegevel nem tudodtt mit kezdeni a gpu-z addig a 4670nel korrektul jelzi ki
udv
neduddki
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, most én is kérdezek egyet.
Haver Accelero S1-re cserélte az Asus 4850 TOP kariján a hűtést. Persze két 8 cm-es ventivel megspékelve.
na már most, nekem adta az Asus hűtőjét, amin két féle furattávolság van. A 4850-re a külső furattávolságot kell figyelembe venni. a belső lenne jó az enyémre?
-
törölt tag
sajnos nem találtam egyértelmű választ
a sapphire 4670 gddr4-es verziója is vezértli a venti fordulatszámát, vagy csak az alap gddr3-as?
(egyébként meg akinek van, hol vette?
ez privátban is jöhetne) -
neduddki
nagyúr
hi!
Sracok nem tunt fel a potosvesszo minusjel sokzarojel???:- )))
udv
neduddki
p.s. amugy koszi a segicseget:- )
-
tzsolesz
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI!
ize az en 4670esemmel vmi gond lehet aszongayk a teztprogik, hogy 165/250en megy mi lehet a baja???
udv
neduddki
p.s. ;- )))
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kis kék szépség 

Játékok alatt megnézted, hogy mekkora többletet ad? Kíváncsi lennék arra.
Szerencsére hamar észrevettem, ezután 2.23v-ra lőttem be. Xp-n megszívatott a 3DM05 és 06, ezért csak Vantage-ban tudtam kicsit javítani: 

A játék grafikus beállításaiban sincs fullscreen opció, sehogy nem tudom megcsinálni! Kis ablakban meg lehetetlen játszani... Ötletek?
Nem baj, most már az is tudja aki ide betéved.