Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
válasz
kovacsroli #7897 üzenetére
Ha ilyet csinál, próbáld meg a GPU órajelét 750-ről 700-ra visszavenni a CCC-ben.
-
madmike
őstag
Hali!
Találtam használtan egy AC accelero s1 rev.2 hűtőt. Jó lehet az az én 4670-emre?
a leirása szerint a következő kártyákra jó:ATI Radeon
HD 4890, 4870, 4850, 4830
HD 3870, 3850
HD 3650,
HD 2600, 2400,
X1950, X1900,
X1800, X1650,
X1600, X1550,
X1300 series -
Vladi
nagyúr
-
Chaser
legenda
Holnap rendelek is egyet innen, de ha 1év garival akarnak kábítani ott hagyom
-
Chaser
legenda
Ismerem a tápot, jó kis FSP zalmi gúnyában, pofátlanul drágán adták/adják. Az új gddr3-as AC hűtéses 4670-ről már le is beszéllek, egyre kötsögebbek a zafírnál
Valamikor ott kezdődött, hogy a ref 1000mhz helyett el kezdtek 873-as ramokat pakolni a 4670-ekre, az ultimate-on is olyan van, na de most? Az új 4670-en 800-as ram van. A ddr3-as 4650-ükön meg 700mhz. 4650-4670 lényegében teljesen ugyanaz a ram és mag órajeleit kivéve, előbbinél mag 600, utóbbinál 750. Legjobban jársz egy ddr3-as 4650-nel, teszel mögé egy szép nagy 12-es ventit és szabályzással se kell bajlódnod. 4830-at is így hűtöttem gond nélkül, pedig az loadon kb 90W-ot ehetett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre lecseréled a P1-et? Tudok olcsón egy fasza P2 celeronos gépet Tomato lappal...
Amúgy szeptember 22 elvileg az 5-ös széria indítása, persze onnan még idő, mire eljutnak, meg olcsóak lesznek. Egy hd4670 meg tényleg jó választás.
XP-n meg élvezhetnéd az UVD előnyeit is, menne a fullHD felbontás azon a P1-en is, nem kell ide P2.
-
Vladi
nagyúr
Nos köszönöm az észrevételeket.
Sorban:(#7884) Chaser:
A Zafír vonal jól hangzik, sajna a helyi boltokban még csak ddr3-asok vannak. Úgyhogy a szabályozás miatt még nyaggatnom kell a boltost.
A táp fasza halk, jó drága volt, úgyhogy még a következő gépemet is ki kell szolgálnia legalább. Gondoltam, hogy a proci vékony, de inkább hosszabb távra gondolkodok. Most vga, jövőre meg alaplap+proc csere.(#7885) zodo:
Nem én vagyok itt az akadály, hanem a mindenkori aktuális Fedora kernel/xorg páros.
A 2 kártyahely meg nerces, inkább csak 1 fér el. Fasza jól tervezett abit lap...(#7887) CPT.Pirk:
Tuningot utoljára p1 procinak adtam.
Majd cserélem azokat is ha lesz rá "időm".
5-ös szériát szerintem nem várom meg, max azért, hogy a 4-esek ára lejjebb menjen. Biztos nagyon drágák lesznek mikor kijönnek, meg még sok idő. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 3500+ egymagos nem igen elég ennek a karinak, de ha nincs más, az is jó lesz. Max dobj rá kis tuningot.
Több olyan bordát is lehet kapni, ami venti nélkül elviszi ezt a kártyát, még tuningal is játék alatt, nekem is így van egy AC VM-103 -as bordával. Elég kicsi a fogyasztása, a tápod meg bőven sok, ha lehetne kapni, egy minőségi 200W-s is elvinné a gépedet simán.
Ubuntus tapasztalataim:
Az ati driverrel meg jelenleg nincs semmi gond linux alatt, csak ahogy olvasom a sok linuxos emberke írásait, nagy részük leszokott a 3D-ről, mert állítólag a linux nem arra való... No, simán telepíthető a catalyst, és onnan kezdve faszán megy a 3D, játék, stb...
Egy dolog hiányzik a linuxos Catalystből, a scaling options, de ezt az augusztusi Win7 driverből is kihagyták. Ez akkor kell, ha alapból fekete keret van a képernyőn, és rá kell igazítani a képet, nálam lcd-TV miatt kell ez a beállítás.Film lejátszás is hibátlan megy nekem a 9.8-as Catalystal Ubuntun.
Ez a kártya egy jó választás, viszont mindjárt jön az 5k széria, talán várd meg őket...
-
zodo
nagyúr
Szia Vladi!
Ha halk és szabályzott ventis ill. a tuti választást keresed akkor Shapphire ddr4-et vegyél.
Linux sem akadály, pláne neked. -
Chaser
legenda
Loadon akörül eszik mint a 76gt, idleben meg alig, 15W körül. Zafír gddr4 biztos tuti halk és szabályzós, az új gddr3-ast még nem tudom, GB viszonylag hangos, nem szabályzós, de olcsó, van passzív zafír ultimate, kissé csökkentett memória órajellel. Az asus is jó, csak 5V-ra kell kötni és nincs hangja. A 86gt-nél 60-100%-kal gyorsabb gametől függően. 76gt helyett megváltás lesz
Vagy ha nagyon olcsón akarsz és találsz, zafír ddr3-as 4650, elmarad a 4670-ektől, de nem annyival amennyivel olcsóbb, én 12.5k-ért találtam most helyi boltban egyet.
szerk: Táp bőven elég
4890-et is vígan vinne, proci az már necces, sok game már 2 magot használ. Alapon biztos kevés lesz 1280 és alatt még 1 magra optimalizált gamenél is, bőven elég neked a 4650 ddr3 is, azt se fogja meghajtani rendesen a procid, de jóval gyorsabb lesz a game mint 76gt-vel volt.
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Kinéztem ezt a kártyát, de pár dologban érdekelne a tapasztalatotok.
Most egy 7600 gt van a gépemben. Annál gondolom azért jobban teljesít. Igazából mindennapi dolgokhoz nem kell a teljesítmény, de az új stalkerben olyan videókkal bombáznak...
A fogyasztás elég fontos nekem. Azt olvasom mindenhol, elég jól teljesít idle-ben.
Viszont zalman 360-as tápom van. Az elég neki? Meg a 3500+ adm proci ki fogja bírni hajtani?A másik:
Melyik gyártmányt érdemes venni? Most a 7600 azt csinálja, hogyha nem meleg, akkor automatikusan leveszi a venti fordulatát, hogy ne süketüljek meg. Ezek tudnak ilyet?Egyébként nem játszok sokat, de azért a 7600 Clear Sky alatt már néha nem bírja az iramot, hiába veszem le a játék teljesítményét, belagol.
Hétköznapokon meg Linuxszal használnám, ott elég problémás az ati driver. De nem is kell, csak a 2d és a filmlejátszás. Valamint az alacsony fogyasztás persze. Ezt majd még érdeklődöm más csatornákon. De persze ezzel kapcsolatban is jöhet tapasztalat. -
Chaser
legenda
Valaki vett már gddr3-as AC hűtéses zafírt? Érdekelne annak is olyan jó-e a szabályzása mint a gddr4-esnek.
-
Geryy
csendes tag
válasz
kovacsroli #7877 üzenetére
Roli, látom ugyan olyan a vga-nk, ugyan azzal a problémával.
Sims 3 közben ugyen ezt produkálta nekem is, de csinálta ezt nekem Guitar Hero 3-4közben, valamint Grid-nél, de ott csak driftnél.
Akkor nekem is be porosodott volna?
ez csak azért furcsa, mivel kb 3 hónapos a gép.
Gridben, néha kiszokta írni, h a grafikus kártya gyorsítója nem válaszol vagy mi -
madmike
őstag
Egyébként nem tudom mitöl ennyi,mert amikor meglett a kártya akkor kb 1000ponttal kevesebbet kaptam, aztán a ramom kiugrott mert hibás lett, miután visszakaptam akkor már 8100 pontot kaptam aztán raktam bele még 2gb ramot azzal már 8200 lett és az uj ATI CCC-vel meg 8250. Lehet hogy a ram már akkor is hibás volt és azért csak 7100-7200 pontot kaptam.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #7877 üzenetére
Én a helyedben most csinálnám meg.
ne szenvedtesd szegény gpu-t.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #7875 üzenetére
Sapphire-od van igaz? Vedd ki a VGA-t, és fújkáld ki belőle a pomacskákat. Az a baja, hogy telement porral a borda, ez egy típushiba a Sapphire-nál. Nem vészes, csak ilyenkor hirtelen túlmelegszik.
-
kovacsroli
senior tag
(#7854)?
-
madmike
őstag
Látom tesztelgettek. Nekem a 3dmark06 egy sapphire 4670 512mb-os videokarival 4gb 1066-os rammal, Phenom 8451-el 8250 pont körül ad. Minden alapon van. Ez igy jónak számit?
-
kisza25
félisten
-
Geryy
csendes tag
Hello! Nem is tuom hova forduljak a problémámmal. vettem egy gépet, egy ati 4670-es vga-val, a gép sokszor csinál furcsaságokat játék közben. - van amikor csak simán újra indul (ez a ritkább) - és van amikor a monitor magától kikapcsol, és ilyenkor e géppel nem lehet csinálni semmit. - valamint Grid közben szokot vmi olyasmit kiírni, h a grafikus kártya gyorsítója nem válaszolt, ezért leállt, vagy vmi ilyesmi. pls segítsetek h mi lehet a gond, esetleg elég egy sima frissítés, vagy vigyem be a gépet amíg még garis?
-
MMSZoli
tag
válasz
kisza25 #7861 üzenetére
Igen, de a 4000+-t viszont annyira meg lehet húzni, hogy S939 vonalon a egyik leggyorsabb legyen :-)
Egyébként a Shuttle gépemben csak 260W-os a táp, másrészt meg a légáramlás elég limitált (bár a hűtő elég komoly heatpipe-os, de nem akarom kiismerni a limitációit :-) )
-
TA68
őstag
Visszaraktam a 4830-at.
Athlon X2 4600+ 3Dmark 06: 6485
Athlon ll X2 250 3Dmark 06: 11000 -
kovacsroli
senior tag
vki?
-
MMSZoli
tag
S939 van :-) és AGP-s
De amire kell, arra megfelel (most Age of Chivalry-val játszom, épp OK, 4000+-al + HD4650-el meg bővel OK lesz).
Igen, bővítés szempontjából szopacs (memória, VGA, CPU drága mint állat), de nagyon szeretem ezt a gépet, ha nem ismered a Shuttle XPC-t, nézz utána, nagyon komoly cucc...3-éventre ráköltök kb 50-ezret, és jó további 3 évig :-)Na jó, 2012-ben már valszeg cserélni fogok
-
MMSZoli
tag
Épp most akarok venni új A64-et, és meglepödve olvastam, hogy az A64 4000+ egy csomó esetben (pl. több procira nem felkészített játékok esetén, de a normál Windows XP alatt is) gyakran gyorsabb volt, mint az X2 4200+.
Ha csak az alapórajelet nézem, amelyen az első mag fut, logikus is.
(emiatt érződik a P4 gyorsabbnak, mint a Dual-core Atom, hiába gyorsabb tesztekben az Atom, ha használod, nem érzed ezt az eröt.)
Ha pedig megnézem, hogy egy X2 4200+-ért elkérnek 13-15-öt, egy 4000+-ért meg csak 8000-et (és a valós, játék alatt különbség a tesztek alatt +10%), akkor a fene fog X2-t venni -
TA68
őstag
válasz
elfelejtette #7853 üzenetére
Igen jól tudod, az én 4600+ procim is az két magos volt.
-
kovacsroli
senior tag
Halihó!
Sims3 közben egyszer csak elment a kép és nem válaszolt semmire a gép. Reseteltem, ekkor nem kapcsolt be a monitor, csak második nekifutásra! Vga-ra gyanakodtam, ezért elindítottam a furmarkot ami ment is 5-6 percig és a szokásosat produkálta. lehet a kártyával van a baj? vagy egy ujratelepítés kellene hátha szoftveres a hiba? köszi
-
tzsolesz
nagyúr
Ő nem OS-t váltott csak procit. Arra gondolt, hogy Win7 még mindig jobban zabbantja a procit, mint az XP. Így hát , az előző procija 20%-át falzabbantotta játékok alatt. Most meg hogy vett egy keményebb procit, ugyanúgy felzabbantja, csak ez a proci annyival erősebb is. Így gyorsabb lett nála minden 20%-al.
-
fagy53
nagyúr
Nézd ezt át légyszíves! Nem hinném, hogy az OS-ek különbözősége miatt gyorsultak szemlátomást a játékok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyanúgy van Ubuntu, és W7 (X64) is fent, de XP-ről nem fogok lemondani még egy jó ideig.
Jah meg a W7-es legújabb Catalystből hiányzik a képernyő átméretezése opció, konkrétan kihagyták ezzel az új felülettel. Az Ubuntu alatt sem elérhető (ott nem is volt soha), most az egyetlen rendszer, amin teli képet tudok lcdTV-n kapni, az az XP, többin olyan 1.5cm-es keret van. W7-en is ment eddig a korábbi driverekkel, de régi drivert ugyan fel nem rakok...
-
elfelejtette
veterán
Kolléga gyerekének a gépébe raktam Sapphire HD4650 512MB GDDR3-as (600/700MHz) karit egy X2 245-ös proci mellé. 3DMark05-ben alapon 13300 pontot, a procit alapfeszen 3.5GHz-re húzva 14000 pontot kapott.
Mondjuk alapon használják, úgy is elég 1024x768-ban max grafon az Assassin's Creed-hez. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #7839 üzenetére
2800MHz-es Athlon X2 prociról váltottam 3400MHz-es Athlon2 procira (mindkét érték tuningos, de a memória azonos sebességen megy), nem igazán volt előrelépés, játékban kb. azonos a teljesítmény nálam 1360*768-ban, Mondjuk egy 4850 már biztos jobban megérezné a proci cserét.
Persze 3trémárk biztos mutatott volna látható javulást.
-
TA68
őstag
Leteszteltem az X2 250-es procival a sapphire 4670- es kártyát.(750/875)
X2 250 3DMark 05 16016
4600+ 3DMark 05 12200Nagyon érezni játékoknál is a gyorsulást! Ezzel a pocival, és a 4670-es kártyával sokkal jobban mennek a játékok, mint a 4600+ procival és a 4830-as kártyával.
-
madmike
őstag
ez a hűtő jó az én kártyámra?
-
bokrosolajos
őstag
Üdv!
Valaki tudna segíteni abban, hogy miért nincs hang HDMI-n keresztül ?
[Innen] letöltöttem a két fájlt, ki is tudom jelölni XP-n az alapértelmezett audio eszközként az ATi HD Audio Rear out-ot, de nem szólal meg a tv-n
Pana plazmán a HDMI eszköznél a hangbementi forrásnál Automatikus/Analog/Digitális kiválasztás sem változtat a dolgonKöszi
(ja egyébként Gigabyte-os 4670 1GB DDR3) -
fulcrum
tag
Sziasztok!
Megvettem a kicsikét, Sapphire HD4670 512MB Ultimate (hűtő nélküli, hőcsöves).
Eddig csupa öröm, nagyon jó, és mivel nincs ventije, nincs hangja sem. Játék alatt 64-70°C a kártya, a hőcsöveket nem érdemes fogdosni, de ha áthúz a levegő a házon, akkor nem lesz ez meleg (márpedig nálam áthúz). Aki középmegoldást keres (hang vs. teljesítmény), ez egy nagyon jó kártya rá, ajánlom. -
pepe_g
tag
sziasztok!
Ha ajánlhatok, akkor ASUS 4670 !! Most vettem, nem is hallani a hangját olyan halk! Hőmérsékleteket néztem, állandó 36-38 fok! (Ekkora ventivel, meg hűtővel nem csodálom!)
Persze ez alapjáraton! Természetesen meghajtva van hangja, de az se durva! Sztem Ez jó vétel volt!
Ajánlom mindenkinek! -
fireproof
őstag
-
toyone
őstag
Üdv
Egy nagy kéréssel fordulnék a GIGABYTE 4670 tulajokhoz. Aki esetlegesen tudna egy jobb minőségű fotót csinálni a kártya hátuljáról annak borzasztóan hálás lennék.(prvivibe)
-
fireproof
őstag
válasz
Gyuri27 #7813 üzenetére
Persze az óvatosság az fontos mint mindennél amikor a számgépben turkálsz de igazad van
árak és pár bolt. Már 3000 FT ért is vehetsz és annyit bőven megér
-
fireproof
őstag
válasz
madmike #7808 üzenetére
Hello nekem is Sapphirem van és is meguntam a hangját hát vettem eg A.C. Accelero L2 Pro-t és ez 12 volton max pörgésen nincs olyan hangja mint a gyárinak alapból.
Accelero L2 Pro
-
madmike
őstag
Sziasztok!
van egy sapphire 4670-em. Valaki cserélt már rajta hűtést? Mit javasoltok rá? Gari ugrik ha másik coolert kap?
Meguntam a traktor hangját... -
vikcsi
senior tag
Nálam pont mindig van egy bővítő, amit mindegyikbe bepróbálnék
Egyébknét az ac s1 -ről van valakinek tapasztalata? Mert olyat szeretnék, ami azért 50-60 fok körül tartja passzívon... légmozgás van a házban...
Kompromisszumok nélkül felmegy rá?
Ja igen, és ház oldala ráfér tőle simán? Mert ilyen hűtőt még élőben nem láttam -
vikcsi
senior tag
Visszatértem a 4670-es kártyához, így a nyár végeztével.
Előtte egy asus volt, most gigabyte. 5v-on ment mindkettő, asusnak szó szerint nem volt hangja, de a giga még így is kihallatszik a házból...
Valakinek van valami frankó ötlete, hogy miylen hűtőt rakjak rá? Egy normálisan kinéző passzívat szeretnék, 4k körül, használtan
Egyébként 73 fok körül van full terhelésen... 40°C meg az alap. -
vviktor1
aktív tag
Ebben a felállásban nem is rossz a Giga+Ati kombináció
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lexus, Toyota topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- NBA és kosárlabda topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest