Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Bazz, mi ez a vasárnapi szieszta?
Mindenki másnapos?
szerk:
zodo: Nah, még is van egy legény a gáton.
De annak a gpu-nak adj már légyszi úgy 850-ig. Akkor télleg bátor leszel.
Nem emelegszenek ezek annyira, hogy félni kellejen tőlük. Max kapsz egy kékképernyőt, de semmi több.
-
_L_
tag
Aggregátor : A GPU-t milyen ceruzzával satíroztad?
Meg mivel tudom eltüntetni róla, mert csak egy 3DMark erejéig kéne
-
"3.) Alapórajeles teszteknél mind a processzor, mind a videokártya alapon. RAM órajel max. a RAM gyári értéke lehet. Alacsonyabb órajel (pl. 800-as memória 667 vagy 533MHz-en) a kedvezõbb késleltetésért megengedett. VGA driverben a teljesítmény állítása, valamint a BIOS hangolása (a CPU órajelét érintõ értékeket kivéve!) szintén lehetséges."
Vagyis a Te eredményed már tuningosnak számít.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4428 üzenetére
Nagynehezen rá vettem magam a cpu babrálásra. Fsb-t felraktam 200-ról 224-re = 2800 mhz Hozott kb. +200 pontot. 7965p
Amúgy a 3d mark listákban ,mit értünk alapnak? Vga-nak kell alapon lennie vagy minden másnak?
Pl.: most a vga-m alapon van ,de a cpu húzva akkor ez melyik listára való?
-
törölt tag
Kérnék egy kis javítást az alapórajeles 4670 szekcióban
7603 pont
Semmi adat nem változott, annyi történt, hogy szűkítettem a memória időzítéseken. -
xxboxx
csendes tag
válasz
tzsolesz #4683 üzenetére
én sem értem... mer ugye a videoártyán 2 csati van.. van a "sima" meg van a DVI és ha a simára dugom ugye oda nem kell DVI átalakító.... ha arra teszem a monitort akkor játék közben a proci 100% és kevesebb az fps em is.. ha DVI átalakítóval kötöm rá tehát a másikba... akkor 70% és több az fps em..
-
tzsolesz
nagyúr
Nyúzzad csak.
am az mér van hogy ha a monitor kábelt a sima égi csatlakozású ba dugom akkor a provim játék közben 100% ban dolgoozik mind2 mag.. ha DVI átalakítóval dugom rá akkor csak 70%.. vlkinek vlmi ötlete?
Foggalmam sincs, életemben nem hallottam még csak hasonlót sem.
Próbáld ki úgy is hogy kihúzod a monitor csatlakozóját. Eredetileg, semmi különbségnek nem kellene lennie, mert a processzor, nincs összeköttetésben a monitorral-val (értem ezt nem csak fizikailag, hanem általánosan is)
-
xxboxx
csendes tag
-
xxboxx
csendes tag
én ennyire jutottam..egy Gigabyte HD 4670-el terhelés nélkül: 38C fok terheléssel: 48C max! szerintem még menne feljebb.. de nekem ennyi elég
[link] -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4675 üzenetére
Okés.
Jó lesz az.
Aztán holnap ne hogy beteg legyél. Én tegnap kihagytam, mert eleve nem volt valami jó a gyomrom. Ma meg párom szülinapját ünnepeljük, de csak csínján.
A CF-ezést abbahagytam, mert értelmetlen. FC2, UC, GTA4, stb..-nek mindnek kell minimum a 8.12. De ugye ATI bácsijék elfelejtették belerakni a CF támogatást 8.11-től felfelé Vistán, ekkora egy szart.
Régi játékok meg most nem érdekelnek. Csalódtam egyébként nem is kicsit az ATI-ban, ez szerintem azért eléggé szarvas hiba. -
-
xxboxx
csendes tag
Szerinetek lexz VGA limit egy amd x2 3800+@2700mhz es procival?
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tud valaki olyan progit amelyik kiírja játék közben a hőmérsékletet a 4670-nél.Olyanra gondolok mint az Ati tray tools,mert ez sajnos nem ismeri
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, itt az utolsó eredményem.
Nem lesz több, mert nem ez a lényeg. Kíváncsi voltam mit bír a két kari együtt. Egyébként XP-én valószínű több pont lett volna 3DMark06-ban, de ott nem megy a tuning, csak az elsődleges kártyánál. A CCC is azt mondja hogy kikapcsolt adapter, szvsz ezért nem látja rendesen a rivatuner sem. Vistán teljesen tökéletes a CF, megy a tuning is. Úgy gondolom, ha 2x16x PCI-E-ben hajtottam volna őket egészen más eredmények születtek volna. de hát ennyit tud a lapom, bevallom én még ennyit sem vártam tőle.
Se baj, mindjárt nézek gammákat is, csak olyanokat amik 8.11-el jól mennek. Mert hogy a 9.1 ebből a szempontból a kukába való mindkét platformon az ZIHER. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4662 üzenetére
Értem én, de még ezt az egyet is alig tudtam beszerezni.
Majd legközelebb megnézem kettővel.
Közben kiderült, hogy bizony ment ott tuning is szerintem, mert így hogy Vistán már mindkét karit tudom húzni Rivával, így is csak 60 ponttal lett több.
XP-én egyébként még most sem sikerült mindkét kártyát tuningolni, majd holnap (bocs MA) lesz egy két játékteszt is, és újabb 3DMark eredmény is. Az eddigiek kint vannak már a markok topic-jaiban.
Lehet, hogy holnap elkérem haver Q6700-asát, oszt feltolom vagy 3.7Ghz-re egy szép eredmény és egyben emlék kedvéért. -
Chaser
legenda
Jogos, úgy értettem akkor 4830, nagyobb, többet eszik, de kraftos jószág, és végülis nem sokkal drágább egy zafír4830 mint a 4670-ek, és azért csak 640SP van benne és 256 bit, azt hiszem raszterizáó és textúrázó is több van benne, az egyikből biztosan.
Gainwardot mindenki dícséri, a passzív zafírt meg ha nagyon melegedne, kisegítő ventivel lehűtöd, nyilván ilyen vga-t jól szellőző házba tesz az ember. Nekem könnyű dolgom volt anno, nem volt miből válogatni -
tzsolesz
nagyúr
Bocsánat, hogy magamban beszélgetek, de megoldódott minden problémám. megy a Vista CF, és megy a tuning is most már, úgy néz ki.
remélem.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, még egy érdekesség, a Vista nem támogatja úgy látszik még a CrossFire-t.
Ezt az ATI hajlandó lesz valaha is orvosolni?
Senkinek nem ajánlom a két kártyás rendszert, sajnos Vistán nem is működik....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4655 üzenetére
Hát nem tudom, de ez tuning nélküli eredmény. 13250 körül van, ami azt jelenti hogy nem olyan nagy érvágás a 4X PCI-E.
Tuningolva meglenne a 15-16K, ráadásul nem megy az ATT-és trükk sem, az is inaktiválja a CF-et.
AMD gpu clock tool-al sem megy a tuning, az meg egyáltalán nem képes beállítani az órajeleket valamiért. vagy csak én nem értek hozzá, amit kétlek, mert 2600XT-émet azzal nyomattam.
Rivatuner csak az egyik karit tuningolja, de így a másik órajelét használja, ami alapon van.
-
tzsolesz
nagyúr
Na srácok, beleraktam a másik 4670-et is, de az istennek nem tudom működésre bírni egyszerre a két kártyát.
Újraraktam a drivert, a CF hidat rátettem az első helyre a monitor csatlakozó felől, de nem megy. Azt mondja csatlakoztassam a CF csatlakozót vagy mi, de már rajta van, még sem megy.
nem tudom mi szopat, de ezen Shappiron van valami kapcsoló is, szerintem az a CF-re megy.
Valami ötlet???????????
-
zodo
nagyúr
válasz
fekeandras #4647 üzenetére
Már kitárgyaltuk kb. 4400-4500 környékény,de tessék.
Látható,hogy a külömbség elenyésző , de a hűtése véget ajánlott vétel.Sapphire Radeon HD 4670 GDDR4 review.
Veron Nincs harag csak segíteni akartam a döntés hozásban.
-
Balage21
tag
Másnál is akadozik az UC?Xp alatt teljesen jó volt, Vista x64 alatt viszont hülyül, mintha darabosan mozogna a kamera.
-
törölt tag
válasz
fekeandras #4647 üzenetére
pár %
ne azért vedd mert gyorsabb, hanem mert gány nélkül halk, és szabályozható a ventije
-
zodo
nagyúr
Szia!
Vegyél zafir ddr4-t és azt kapod, amit szerettél volna.
Keveset fogyaszt, hűtő "nagyon" halk és szabályozható gányolás nélkül, egy pci slotott foglal el. Nekem is 2,5-ös procim van csak amd és pl. Grid 1440x900 / Ultra high beállításon is átlag 40 fps-t hoz. Mindezt teszi 50 fok alatt -
Veron
addikt
szia!
köszi a választ, de visszakérdeznék.
-"fogyasztás/méret nem számít akkor 4670" -> ezt miért is írtad? a 4670 nagyon keveset eszik
-passzív sapphire és gainward is okés hűtés terén? valaki írta errefelé, hogy a passzív kártyák nem feltétlenül jók ám. a gainward hűtéséről meg nem tudok sokat. -
salieri.
őstag
sziasztok ! mi lehet az oka hogy crisys(1280 as felbonats minden magasra allitva 2 * AA) alatt fekete csikozodas(texturahiba?) lathato idonkent ! ilyet akkor lattam mikor tulhajtottam anno a 9550 es asus ge radeont! viszont alapon hajtom a 4670 et (Sapphire 512 mb DDR4)egyenlore ! remelem nincs semmi gaz vele!
-
Chaser
legenda
Ha ez a max felbontás ás no tuning, bár 3G-be nem halna bele a procid és még te se
, fogyasztás/méret nem számít akkor 4670, kis proci tuninggal és 4830-cal viszont ellennél egy darabig ekkora felbontáson, de jó hogy nem nekem kell dönteni
Én 1ébként maradnék 4670-nél, jön úgyis lassan a következő generáció. 4670-ből zafír GDDR4, ultimate/passzív, de nem 1000-en megy a ram, hanem 860 körül, mint a ddr3-asok/, HIS IceQ, vagy Gainward amik fentebb említett gányolás nélkül is biztos halkak.
-
Veron
addikt
Hi!
Kösz, hogy más sokadszorra segítesz. Már eldöntöttem, hogy Ati vonalon mozgok, ezért célirányosan átnyargaltam ebbe a fórumba, de úgy látszik itt is összefutunk.
Asus 4670 esetleg? eredetileg azt néztem ki, mert a ventije nagyobbak közül való --> halkabbnak gondolom
(egyébként a 4830-as Asus meg itt)most látom csak, hogy a ddr4-es sapphire-nek is elég nagy a ventillátora
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy Intel DC E5200 mellé (Gigabyte P31-es lap, 2 GB RAM) melyik kártya való: 4670 vagy 4830? Nem tudom, hogy utóbbi teljesítményének kihasználásához elegendő-e az alapjáraton (2,5 GHz) üzemelő E5200. Nem szeretném tuningolni, az árkülönbözet pedig kb. 7000 Ft. Szerintetek megéri a jobbat venni? Nem igazán játszom sokat, ha mégis, akkor 1440×900-as felbontásban.
Kösz!
Veron -
törölt tag
Megölt ma a kíváncsiság, ezért nekiálltam a hűtőnek! Ránézésre a gyári pasztával abszolút nem volt gond: [1] [2] [l3]
Mint később kiderült a teljesítményével sem, idle állapotban 2-3 fokot hűlt a GPU az új pasztától, load-ban pedig semmit, és valamivel lassabban hűl vissza most terhelés után. Sima fehér 700ft-os szilikonpasztát kapott a GPU, elektronikai boltból valót, miután szépen letisztítottam: [1] [2]
A ramok hűtésével az lesz a probléma, hogy a hűtőborda alatti 2 chip-el nem érintkezik rendesen a borda, átvivő anyag sincs a hézag közt (paszta, párnácska, stb), a többi 6 chipen hiába van süniha pont az utolsó kettő melegszik túl. Ennek kiküszöbölésére a következő szétszedéskor felteszek egy kis keményebb szürke Cooler Master pasztát, az talán rendesen kitölti a hézagot majd... Azért egyenlőre lecseréltem a gyári süniket is, kissé nagyobb, kb 4x magas bordákra a kártya hátulján, bár ennek egyenlőre nem sok értelme volt...
-
törölt tag
A Zafír hátránya lehet túlhajtók számára a GDDR4-es ramok antituning mivolta! Legalábbis nálam 45 Mhz-et sikerül maradéktalanul, stabilan húzni rajta, de még nem jöttem rá, hogy hőkorlát lesz vagy egyszerűen ennyit tudnak az én kártyámon. Le lesznek cserélve a gyári ram-sünik nagyobbra, és majd ezzel együtt újrapasztázom a GPU-t is. Még a 2 hét kártyatulajdonosságom alatt erre nem volt érkezésem, lustaság miatt!
-
salieri.
őstag
sziasztok! miert nem fut a 3d mark 2006 V1.2 lefagy a kis kepecskenel az eljen! xp sp2 alol! A konfig: X2 5600 HD 4670 sapphire 512 mb ddr4 !nincs benne a listaba hogy tamogatna a 3d mark 2006 ezt a karit?
-
whisky75
tag
szóval akkor gyorsabb, nem tudom hogy az első szériás pci express foglalatba kompatibilis e a kártya? egyébként van kétszer olyan gyors mint a 8600-os?
-
whisky75
tag
8600 gt-t ha lecserélném egy 4670-re , mennyivel gyorsabb ez a kártya?
-
gabx76
senior tag
Csak pár szó a CF témához:
Ugyan csak pár napja használom CF-ben a két 4670-et, de néhány dolog látszi. Nálam adódott a lehetőség, mert két gép van itthon. Mindkettőben 4670-es volt, de a kisebbikben vol alaplapi kütyü is. Az nem nagyon használtam netezésen kívül másra - így adódott a CF lehetősége.
Összességében elégedett vagyok. (korábban volt két 7600GT-m sli-ben - ahhoz képest főleg)
Nem nagyon használok 1280*1024-nél nagyobb felbontást, mondhatni, hogy 1 kártya is elég lenne. Viszont kettővel feltolhatom az élsimítást akár maximumra. A GTAIV alapból magasabbra tette a grafikai beállításokat, a Grid pedig minden korábbinál szebben és gyorsabban fut rajta.
CF-nél fokozottan jelentkezik a processzor-limit. Kell alá az erős vas, az biztos. -
MolGabi
aktív tag
A mai játékokban ( GTA 4 pl. ) mennyire állja meg a helyét a 4670 Radeon ?
Mivel CRT monitorom van, így 1024x768-ban használnám csak.köszönöm a választ!
-
Stirbi
addikt
üdv
azt szeretném megkérdezni,h miben különbözik a 4670gddr3 és gddr4? -
törölt tag
válasz
tomas15 #4598 üzenetére
A 4670 CF, ahol jól működik a CF, gyorsabb lehet, mint a 4850.
A 4870-nél már nem jobb, mert a 4850-hez képest a 4870 15-20+%, ami már jelentős. A 4670 CF valamivel többet eszik a 4850-nél (mert két kártya, plusz a lapot is terheli), de a 4870-nél már nem, annak két tápcsati kell, és többet eszik.
Amennyiben már van egy 4670-ed, és CF-s lapod van, akkor talán megéri a második 4670 (a meglévő mellé), amennyiben nincs CF-es lapod, akkor nem éri meg, mert lapot kellene cserélni, és a 4670+lap árából kijön a 4850.
És a 4850 teljesítménye "stabilabb", nem függ a játékok CF támogatásától, vagy nemtámogatásától. Én szvsz 4850-et vennék (ha lenne CF-es lapom, ha nem), mert szeretek biztosra menni (és a CF nem egy biztos dolog).
Bár érdekel a 4670 CF teljesítménye is, majd nézek ilyen teszteket.
-
Rossi
addikt
Ha valakit érdekel, Tiberium Wars 1280x1024-ben minden fullon röhögve fut akadásmentesen. Ion cannon elsütésénél kicsit leakad, de nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest