- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem a 2 magos csodával alapórajelen is megy ultra high-ben 1280-ban 2xAA, de nagyritkán leesik 30 alá a minimum FPS, de ha nem méred, nem veszed észre. Biztonságosabban érzi magát egy egészséges tuninggal, kicsit kell csak rántani rajta, akkor viszont már nem is mérheted
-
mcs
veterán
Hmm, valaki nézte már a Gridet 4670en, hogy fut, és milyen beállításokon?
-
F.B.I.
veterán
Jó ez a kari, eddig 1280x800-on 32"-os LCD TV-én a Fallout3, Fifa 09, Prototype, Two worlds max. beállításokon szépen megy, belassulást nem észleltem. Grat AMD!
-
atom360
tag
közben megvan a baj.a kari hibás.vettem egy ugyanolyan hd4670-est mert szükségem van a gépre és,tudom,hogy ha a kártya rossz akkor legalább 3 hét mire vissza kapom.be is jött sajna,az új kártya nem produkál semmi hibát,ugyanazzal a beállitással,csak kicsertéltem őket.tehát a kari volt a ludas.köszi a segitséget.ja és én mindenből rosszat fogok ki,az én példám ne szegje senki kedvét aki 4670-est akar vásárolni.marha jó kártya,olcsó és minden mai játék simán fut rajta.üdv.
-
mcs
veterán
Szombattól én is belépek a 4670 tulajok klubjába, alig várom már.
Chaser által porszívónak vélt Giga lesz, 512es, ddr3as. -
F.B.I.
veterán
A furmark progit meddig kell futtatni és mire figyeljek?
Megvan a válasz, inkább lefuttatok egy 3dmarkot.
-
fireproof
őstag
Szerintetek az ha a játék egyszer csak befagy és újraindul a gép az azért van mert túlmelegszik a kari?(húzva van a a karim)És csak azoknál a játékoknál ahol max on van a graf.!! ?
-
kisza25
félisten
csináltam egy 3Dmarkot 9.6-al
9295 -
atom360
tag
Hello.segitséget szeretnék kérni egy problémámhoz.vettem a MSI 945GCM478-L alaplapomba egy sapphire hd 4670 512mb,videokarit.és kb fél óra játék után kifagy,de olyan szinten,hogy nincs jel a tv-n, (lcd-tv re kötve használom a gépet..) és csak kikapcsolás segit.a hátérben még hallom,hogy fut a játék,de kép nincs.350w-os chieftech táppal használom a masinát 2 gb-rammal,és fent vannak a legujabb driverek is.catalyst is.
tul melegedés sem nagyon lehet mert a riva tuner szerint 45-50-fokon megy a kártya játék közben.(jól szelelő házban).ha valaki tud segiteni azt nagyon megköszönném. -
diegho
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #6879 üzenetére
már le is szedtem a 3dmarkot, csak a proci eredményére voltam kiváncsi az 3910 pont alapon, csak az egész tesztet lefuttattam.
-
diegho
nagyúr
ha nem felejtem el mérek egy 3dmarkot a képszerkesztős gépemen: Q9400, 8gb ram, 4650ddr3, Win7, kiváncsi vagyok mennyit kapna.
-
F.B.I.
veterán
válasz
TomBoy1986 #6875 üzenetére
Úgy látom elég lesz egy 4650-es is. Grat!
-
TomBoy1986
veterán
4650 Athlon II-vel: [link]
-
fireproof
őstag
Úgy néz ki csütörtökön megyek az új Arctic Cooling Accelero L2 Pro-ért
-
jakobinus
tag
Sziasztok.
Gigabyte 4670 512mb ddr3 750/1000 furmark alatt felment 87fokra. Ez még elmegy, vagy vigyem vissza? CCC-t párhuzamosan futtattam, ott 10 fokkal kevesebbet mért. Alkalmazások alatt semmilyen hibát nem tapasztalok. -
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást!
A szívfájdalom nekem szól, mert ezt csak egy ismerősnek raktam össze de tetszik nekem is. Ha a nőtanács engedi majd befektetek, pikk-pakk lemegy az ára...remélem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fireproof #6861 üzenetére
Ott esetleg a RAM-nak csak vége. Vegyél vissza a RAM-ból mondjuk kerek 900-ra, és nézd tovább a gpu-t. Az enyém 850-ig ment. Mindegyik megy legalább 830-at. Azt a hülye szőrösfánkot meg felejtsd el, és inkább indíts egy játékot. Nem szőrösfánkra optimalizálják ezeket a VGA-kat, hanem játékra.
No uccu neki. -
fireproof
őstag
AZ mi lehet ha szőrös fánk alatt a gép újraindul? akkor azt már nem bírja vagy mi?
-
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6823 üzenetére
Bocs , nem figyeltem.
..,de látom már próbálkoztál.
Én anno nem a ccc-ben tuningoltam, mert ott az automata tunning opció azt írta ,hogy minden ok. ha felrakom 800mhz-re, de végül csak kifagyott.
Szóval csak az Ati Display drivert tettem fel ,nem a full ccc-t.
Tuning proginak ,pedig a Rivetuner-t használtam.
Ebben emeltem mhz-ről - mhz-re a gpu órajelét ,minden állítás útán lefuttatam a 3DMark06 teszt progit ( erre gondoltam a kérdésed kapcsán ) ,ha lefutott ismét emeltem és futattam a tesztet és így tovább. Igaz ,kicsit hosszadalmasabb ez a verzíó,de én a cpu-t is tunningoltam ezzel egyídőben. Amit már kaptál segítségként az biztos ésszerűbb útja a tunningolásnak, de ahhoz a progihoz (szörösfánk) nem értek.Szerk:
(#6837) F.B.I. Végül csak ddr4 lett ? Gratula hozzá!
Nagyon szép kártya, remélem az 5670 is így fog ,majd kinézni. -
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6853 üzenetére
aha most nézem neked alacsonyabbak az alap órajeleid (furcsálom,hoy 800-at nem bírja az enyémnek 830Mhz a vége stabilan)
hát ha megtaláltad gpu hol stabil akkor most jöhet a memória
memóriát elsőre nyomd fel 950-ig és ugyanígy teszteld mint gpu-t ha bírja nyomd fel 10Mhz-enként és utánna teszt,
ha nem bírta 950Mhz-et akkor menj visszafele 10Mhz-enként
jjanos: most már én is -
JJános
addikt
válasz
kisza25 #6844 üzenetére
Hát én már így működök.
Gyuri27: Erről van szó. Ne futkozzunk össze-vissza, meg hofy hol olcsóbb. Ha valahova odaszoktunk, és van egy viszonylag megbízható kereskedő, akkor ott bótoljunk. Segít választani, és segít szerelni. És bótolni is lehet kacatokat, mert törzsvevő leszel.
-
-
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6850 üzenetére
ezt addig csinálja amíg a kártya bírja aztán kifagy gépet újra indítod belelépsz CCC-be ott overdrive-ba megnézed menyin megy GPU mondjuk 860 akkor vissza veszed 10Mhz-et mert általában ami tesztből így kilyön eredmény azt huzamosabb ideig nem bírja aztán mehet szőrös fánk
-
fireproof
őstag
JA és elkezdtem tesztelni és nekem egy ilyen szines képernyő jött be alul amd felirattal.Most tesztel?Ez kb meddig tart?
-
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6847 üzenetére
pl beállítod a GPU sebeséget 800Mhz-re(pl.CCC-ben)
elindítod furmarkot bejelölöd stability tesztet és log gpu temperaturt(így figyelemmel kisérheted kártya hőmérsékletét teszt alatt)és go-ra nyomsz pár percig 5-10 hagyod futni megnézed hőmérsékletet lehetőleg ne menjen 80-fok fölé ESC-vel ki tudsz lépni
ha a teszt közben nem fagy ki a rendszer játéknál is bírni fogja elvileg -
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6841 üzenetére
pl. ezzel szőrösfánk
JJános: ha így működne a világ szép is lennenem vitáznánk, szeretnénk egymást...
világbéke!!! -
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Itt a Sapphire HD4670 DDR4-el:
Végül nem húztam a karit nagyon szép és csendben dolgozik a venti, hihetetlen halk.
-
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6834 üzenetére
ccc-ben van auto tuningolás ati overdrive fül alatt az beteszteli GPU-t amig ki nem fagy aztán újraindítás után elvileg megtartja a legmagasabb eredményt(ebből vegyél vissza 10-20Mhz-et) memo-t neked kell megnézni mit bír stabilan pl3Dmark,vagy szőrösfánk,vagy játékkal tesztelheted...
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #6831 üzenetére
ja ti se vagytok angyalok anno vettem egy vidkarit (Inno) egy nap alatt elhalálozott (csak játszottam semmi tuning )visszavittem azt mondták kizárt, hogy az rossz hozd be egész gépet, majd mi megnézzük hol a hiba,3 nap után benyögték nem jó a vidkari
aztán 4x játszották el gyere vissza jövőhéten 1hónapig nem lett volna gépem,ha nincs integrált graf
aztán visszaadták a zsét,mert nem tudták cserélni, mert nem volt olyan kártya,de helyette mindig felajánlottak a pénzemért egy ratyibb kártyát
nemrég meg nekem kellett utánna járnom, egy gyárihibás pendrive miatt (kingston 8Gb)
az eladó azt mondta,hogy az normális amikor 300-500kb/s maximális írási sebeség van mivel nincs sehol se feltüntetve mit tud a pendrive
otthon néztem utánna neten, meg is találtam,hogy hibás a széria és szó nélkül cserélik nagykerbe, ezt megnézettem eladóval oszt kicserélte
és még sorolhatnám
egy csomó ilyen eset után ne csodálkozz, hogy a vevő is simlizik -
fireproof
őstag
Valaki a (#6823)-re lécci.KÖSzi
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#31757056 #6832 üzenetére
De most ezért itt ostorozni napokig...
Ezzel egyetértek, egyszer elég volt kiosztani ezért. Jah, és nagyon remélem, hogy kicserélik neki a boltban.
Most pedig egy perc néma csönd, és vigyázzba állás a kivétel nélkül ízig-vérig becsületes, és tisztalelkű hazai boltosok tiszteletére.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #6831 üzenetére
Minek szóljak hozzá olyan témához amit már legalább négyen beszélgetnek, jöjjek ide okoskodni én is, és bólogatni a többi ember mellé?
Én tudom, hogy neked igazad van, nem azért írtam, hogy meggyőzzelek az ellenkezőjéről. De ennyit forrongani ezen... Minek átesni a ló túloldalára? Úgy teszel mintha úgy jött volna ide, és azt írta volna, hogy "adjatok tanácsot, hogyan basszak ki a köcsög boltossal, mert szemét módon kajakra elcsesztem a videókártyámat, és most rajta akarom leverni a saját hülyeségemet". Inkább az van, hogy egy tizenéves kölöknek valószínű fogalma sem volt róla, hogy mivel járhat ez az egész procedúra. De most ezért itt ostorozni napokig... -
Gyuri27
félisten
válasz
#31757056 #6829 üzenetére
Nos nem én keztem ecsetelni, hogyan kéne átbaszni a boltost és megszegni a törvényeket. Annak sincs itt keresnivalója. Ahhoz nem szóltál hozzá barátom!
De erra kiváncsi lennék mekorra lenne az arcod ha vennél valamit tőlem elromlana és nem cserélném ki vagy a pénzed sem adnám vissza?
Esetleg te adnál el nekem valamit. 100-s szöggel átlukasztanám és ki kéne cseréljed.
Amig nem jön a pali és nem mutat megbánást én rákiabálom. Lehet töröltetni a hsz-t. Off cimen. Csak nehogy emberünket meg bannolják. Mert hangsúlyozom itt nem stikliről van szó! -
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #6826 üzenetére
Most mit lovagolsz már ezen 3 napja, úgy csinálsz mintha embert ölt volna... Egyszer leoltod, kész elég annyi! Nem élheted ki a világfájdalmadat egyfolytában egy manuson, a magyar helyzetről nem ő tehet egy személyben. Nem ő hozta a kereskedelemről szóló törvényeket. Azokat is kéne szidni. Különben sem ez a topik témája...
-
Gyuri27
félisten
válasz
vviktor1 #6818 üzenetére
Igen ez a magyar mentalitás. A jobb hűtés sokszor az alapmodelhez képest fele annyi mint a külön hűtés. Azt meg szerelni sem kell. De majd pistike megmutatja. Ha nem jön össze majd legarizzuk. Ettől kész vagyok.
A zafir gddr4-ben teljesen egyet értünk.
Amúgy amit tanker koma művelt nem csak izléstelen és nem ide való, de ha jobban megpiszkáljuk még törvénysértő is. Annak meg semmi keresnivalója itt a ph-n. -
Chaser
legenda
De nem mindenkinek felel meg a ddr4-es zafír, akinek kell a kártya alatt is a slot, annak nem jó. Helyette szóba jöhet az ultimate, de annak butább a ramja. Egyéb esetben én se cserélnék hűtőt, S1-et vagy S2-t rátenni mi értelme van? Slotot ugyanúgy elfoglal, ami zajt ad a ddr4-es zafír, azt más úgyis elfogja nyomni a gépben...
Ez a ddr2 vs ddr3 4650 meg, értem én hogy adott a keret, de ugyanannyi pénzért nyilván a jobbat kell venninéha nem értem az embereket
-
JJános
addikt
Ha más kártyát ajánlanak valakinek, mint 4670, azt még elviselem. De amikor ott a jó, a gddr4-es sapphire, akkor valaki megveszi a gyengébbet. Aztán rákölt, és még tönkre is megy, Hát az má nálam kiveri a biztit.
Barkácsoltam én is, de csak, ha szükség rávitt, és akkor jól előkészítettem.
vviktor1: Lali bánál vettétek? Inkább kötöttem volna kompromisszumot, de vga-t jobbat vettem volna. Nem tudtatok volna valahol spórolni? Jó azért a 76gt-t elveri!
-
vviktor1
aktív tag
Így van, nem mindenkinek lehet ajánlani ilyen jellegű szerelgetést olyan, érzék, kézügyesség, jó szem, jó szerszám ezek feltételek, ha valamelyik nincs meg máris necces, főleg annak aki esetleg először csinál ilyet. Előbb gyakoroljon egy régi kiselejtezett darabon, ne essen neki a drága pénzen vett új garis kártyának, mert hamar sírás-rivás van, aztán gariztatás vagy bejön vagy nem (nem tenném rá a nyakam mint Chaser), ill. hetekig is eltart.
Ezért itt a fórumon általában szerencsésebb a jobbik gyári megoldást ajánlani fentieket elkerülendő, mégha picivel többe is kerül, csak sokan nem fogadják meg ahogy látom.
Tanker pl. vette a ddr3-ast 18k körül (iponnál most ennyi) plusz 6k-ért vette rá a hűtőt ami már 24, holott a ddr4-es profi hűtővel szerelve 19,5k, és még ha össze is jön a hűtőcseréje akkoris lassabb kártyája van. Ezt ennél érthetőbben már nem tudom leírni és nem is akarom többször.
Részemről bárki bejön ide kérdezni hogy melyik 4670-et vegye gondolkodás nélkül a gddr4-es Sapphire-t ajánlom. -
vviktor1
aktív tag
4650-el raktunk össze egy gépet ismerősnek, szintén sapphire, (cpu:E5200) ez ennyivel gyengébb lenne a 4670-nél : furmark:1080 pont (kevesebb mint fele),ccc órajelek: 600 és 400 ?
Főleg ez utóbbit keveslem. Meddig emelhető biztonságosan ? Valaki írta itt lejjebb hogy 4670 szntjére húzható, mindjárt visszanézem. -
JJános
addikt
Persze!
Csak bátorkodtam megjegyezni a tanácsadás gazdáját.
Én nem téged hibáztatlak. Csak amikor megvan a baj, akkor keresik a gazdáját. Gyurinak igaza van, teljes mértékben. Én is raktam zalmant a 76gt-re. Csak vigyáztam, és jó lett. Az ember hamar letöri a gpu sarkát, vagy ezer más bajt, zárlatot csinál, és kész. -
törölt tag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Holnap nagy gépösszerakás lesz de előtte kérdés. Megtuningolom majd a kis Sap4670 DDR4-et rivával de mivel ellenőrizem és meddig, hogy stabil-e? Nem akarom elfüstöltetni sem.
( jó tudom, akkor ne húzd paraszt ha nem értesz hozzá...értek csak már rég csináltam kártyával, mert alaplapiak és passzívok voltak
).
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #6805 üzenetére
Olyasféle.
Telefunen: Értem én, de nem a szomszéd hibálya.
De tanultam belőle. Ha bootolás közben hülye hangokat hallat akkor baj van. Még akkor is ha utánna elhallgat. Meg aktiv hűtést nem árt monitorozni. Nem véletlenül van rajta a venti. Akkor figyelek most nem egy halott legenda tulaja vagyok. -
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6802 üzenetére
820 - 830 mhz környékén próbálkoz , de itt megtalálod ki meddig jutott.
Apránként emelve az órajelet, teszt progi futtatása, mehet az újabb emelés amíg bírja.
Biosban nem kell turkálnod, ha csak a procit nem akarod húzni. -
Chaser
legenda
Nem-nem, az ötlet gazdája sok gyártó, akik megterveztek és legyártottak különböző vga hűtőket, én max élek a lehetőséggel, de ez is olyan mint a tuning, csak saját felelősségre...
#6792 Gyuri27: Ezt jól látod, ezért nem is nyitottam még boltot, vagy nem társultam be valaki mellé, lehetőség lett volna. Majd olyan játékszabályok szerinti boltom lesz ahol a vevő is én is jól járok
-
fireproof
őstag
válasz
tzsolesz #6801 üzenetére
Sikerült csak a CCC-újabb verzióját kellet letöltenem.Köszi
Ja és valakinek ajánlat hogy a Shappire HD 4670 512MB-os karit menyire húzzam fel?ÉS csak apránként húzzam és mindig alkalmazzam vagy egyből az általatok ajánlott beállításokra húzzam a csúszkákat és akkor alkalmazzam?És biosban kell állítanom valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- YouTube
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- További aktív témák...
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest