Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Ha valaki el akarja adni a karit, szóljon nekem , sürgősen keresek 4670-et
-
-
Def26
félisten
Nem rég vettem egy Sapphire 4650 ddr3 kártyát. Jelenleg elég szar procim van (p4 630) játékkal nem nagyon tudom kipróbálni (még).
Milyen ez a kártya, mennyire állja meg a helyét egy Dual Core e6300 társaságában?Xbox 360 mellett nem akartam komolyabb kártyába fektetni és arra gondoltam ez jó lesz kb. 1 évig játszogatni...
Valakinek vmi rossz tapasztalata van ilyen karival? Mennyivel gyorsabb így a ddr3 memóriával mint a ddr2 -vel?
-
MMIX
addikt
válasz
stophunter2 #7387 üzenetére
Mivel digitálisról digitálisra átalakítás , úgyhogy semennyire nem gáz
-
stophunter2
csendes tag
Sziasztok!
lehet hogy láma a kérdésem, ha igen akkor elnézést érte, és csak a türelmesebbeket szólítanám meg vele.
kinéztem egy karit, a és 2 DVI kivezetés van rajta
HDMI kimenet: HDMI (DVI-ről átalakítóval)
DVI Kimenet: 2xDVI-I
mennyire gáz az a HDM-nek, a minőségnek, hogy egy átalakítóval történik a jel továbbítás? -
SpZ
senior tag
már peddzegettem hogy 4650 fog hozzám érkezni és még mindig az alá való
procikat kutatom,
mi a vélemény egy AMD 5000+ Be -ről ami 3ghz fölé van rángatva? -
Mercutio_
félisten
4670-em van most, amikkel én játszom azokra elég, talán hetente 5 percig van olyan szitu, hogy beszaggat
Viszont akkor új kérdés: Van-e már downclock-olási tapasztalat 4670-es kártyával?
Szeretném a HIS IceQ-mat amennyire lehet fesz és freki terén visszábbvenni, hogy a lehető legkevesebbet termelje.
Olyasmire gondolok, hogy 2D/3D/3Dmax terheléshez lehet-e valamilyen értékeket megadni? Nem szeretnék kísérletezni, hogy aztán az alaplapi intGPU-n keresztül kelljen bios frissítássel helyrehozni a kártyát -
profi
aktív tag
válasz
barnam_ #7370 üzenetére
Köszi, sikerült kinyitnom a lakatot
Létezik, hogy manuálisan sem lehet lejjebb venni a memory clock-ot?
Itt egy kép a CCC-ről:
Még egy kérdés: hány százalékra érdemen állítani a venti szabályozását?
Létezik, hogy jelenleg nem is pörög? Sajna nem tudom megnézni, mert legalul van (alatta a hangkártya) és nem akarok belenyúlni. -
MMIX
addikt
válasz
Mercutio_ #7375 üzenetére
Csak videokártya mért fogyasztása: [link] Idle-ben a 4650/70 fogyasztása annyira kevés hogy szinte szóra sem érdemes. Teljes terheléskor 64.2Watt. a 4650 DDR3 ugyan az a kártya 100%-ban úgyhogy
szerintem csak minimális lehet a különbség fogyasztásban. sacc 7-8Watt. Sebességben annyival lassabb ahány %-kal kisebb az órajele a 4670-hez képest Kb.
A 22" HD monitorhoz nem ezeket a kártyákat venném ha játszani szeretnék. Ami szaggat a 4650 DDR3-mal az 4670-nel sem lesz sokkal jobb. -
Ukraan
aktív tag
Erre valaki?
-
-
-
profi
aktív tag
válasz
barnam_ #7364 üzenetére
Hát ezt nem tudom. Épp akartam is kérdezni, hogy hogyan tudom megnézni, mennyin megy a vga? Korábban írta valaki, hogy 2D-ben automatikusan visszaveszi az órajelet a kártya.
Van egy Gamer HUD Lite nevű program hozzá, de nem nagyon tudom kezelni. Szerintem ez való arra, hogy állítani lehessen a teljesítményt, bár nem látok különbséget az enabled és disabled állás között (ugyanazon órajelet jelzi ki).
Itt egy kép: -
P00By
nagyúr
-
profi
aktív tag
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Ma megvettem a vga-t. Egy Gigabyte HD 4670 1GB lett. Mielőtt megköveztek, azért lett ez a típus, mert Zalman hűtés van rajta (és nem az 1GB miatt
és a Sapphire sokkal drágább lett volna. Eddig elég halknak tűnik, bár még csak neteztem vele.
üdv.
-
nixx-21
őstag
válasz
kisza25 #7357 üzenetére
persze-persze.....
4850 sem mindenhol profitál az +512MB-ból
de itt nagyobb esély van rá h hamarabb elfogy az 512 Vram mint hogy kifullad a GPU
(lásd. tesztben 4. oldal)szerk.:és akkor még nem is beszéltünk a tuningról....
átlagban a 4850-esek (értelmes hűtéssel) viszik a 4870-es órajelét ott méginkább szűk keresztmetszetté válik a kevés Vram -
mcs
veterán
Na most el vagyok látva újabb játékokkal, és azt kell mondjam, tényleg nagyon korrekt a 4670.
Street Fighter 4, Grid, Flatout Ultimate Carnage, és Lost Planet Extreme Condition mind normálisan megy 1280ban, igaz, az utóbbi med-highon. És akkor még jobb cpuval is tudnék javítani rajtuk.
-
nixx-21
őstag
512/1gb témához füzött hozzászólásod azért annyira nem életképes mert míg egy 4850 512MB-al memória-limites és pluszt hoz a +512MB VRAM(az erős GPU miatt),addig egy 4650/70 nem biztos h ki tudja használni a VRAM-ot mert szerintem előbb fárad el a GPU minthogy elfogy a VRAM
-
fagy53
nagyúr
válasz
Tyucsev #7353 üzenetére
ATT és a Riva is kijelzi, a beállítástól függően.
Ez meg az 512MB/1GB témához. -
Tyucsev
csendes tag
Na még egy kicsit feszítem at 512 Mb vs. 1Gb témát
Ha már ennyien mondják, elhiszem, hogy erre a típusra felesleges az 1 giga. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy valahogy meg tudom-e nézni, vagy ki tudom-e számolni, hogy éppen mennyi is van használatban a videokártya memóriájából? Gyakorlati jelentősége nincs, csak kíváncsi lennék rá. -
MMIX
addikt
Nagyon egyszerű kis találmány. Nincs benne semmi bonyolult. Az átalakítót összetolod egy szabad molex csatlakozóval.A sárga zsinór 12V a piros zsinór 5V. A videokártyádon fix 12V-ot kap a ventilátor. A teendőd hogy a videokártyáról lehúzod a venti csatlakozót és rátolod az 5V-ot adó piros csatlakozóra. Az 5V-nak hála csökken a fordulatszám és ez által a zaj is. De még így is bőven elegendő marad a hűtés hála a szuper gyári hűtésnek ami a 2. legjobb lehetne ha szabályozná a fordulatszámát automatikusan mint például a Shapphire kártyái.
-
óriás
csendes tag
Szvasztok. Egy kis segitséget szeretnék kérni. Van egy 4670-em Asus kiadásba ami a gyárinál -15 Fokkal jóbb hütésel bir ami azt jelenti h most 32fok-os...elégé hangos alapbol és és game közben is és az érdekelne h lehetne e rá másik hütüt rakni,hogy halkabb legyen..lehet csak kérdés miet..és menyiért
...ebben kérnék segitséget.
-
idg104
tag
Sziasztok!
Na eldöntöttem, hogy Gigabyte Radeon HD4670-et veszek!!! Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy melyiknek jobb a teljesítménye, az 512megásnak vagy az 1gigásnak??? -
Iwashi
csendes tag
Akkor most jó is, meg rossz is, hogy most vettem márciusban a gépet
. Amúgy ebben a legrosszab, hogy csak egyes játékoknál van ez, és nem az összesnél, és, hogy kiszámíthatatlan, ezért ha reprodukálni szeretném, akkor ki tudja mikor következik be. Azért köszi szépen, és ha újonnan vett gépet hibásan adtak el akkor @!$&@#$. Szinte már pár nappal a kiszállítás után előjött a hiba a H.A.W.X.-al, úgyhogy ajánlom, hogy kicseréljék garival a VGA-t, különben rájuk küldöm Chuck Norrist.
-
Ha a melegedést elsőre kizárjuk, akkor szokott még memóriahiba is ilyen problémákat okozni. jól megterhelni a VGA-t valamilyen tesztprogival próbáltad már?
Ha a processzorod Brisbane magos, akkor azt a hőmérsékletet felejheted is (alapból gyanús 60 fokos VGA mellett
), bár ez inkább most csak adalék infó, nem a probléma része.
-
Iwashi
csendes tag
Helo, nekem az lenne a problémám, hogy néhány játéknál teljesen véletlenszerű időpontban (van amikor 5-10 perc után, van amikor 1 óra is eltelik) a gépbe felpörög egy venti, a monitor pedig no signal-t ír ki és a hangokat még hallom. Az alábbi játékoknál történt eddig: Oblivion, Neverwinter Nights 2, X-Men Origins: Wolverine, Battlestrike: Shadow of Stalingrad, Trine, Guitar Hero 3, The Sims 3. Ez leginkább az olyan játékoknál idegesítő ahol nincs Quicksave. A Trine-nál a PhysX-re kezdtem gyanakodni, de eszembe jutott, hogy a Sims miért is használna PhysX-et. Nem melegszik túl semmi, a videókártya 40-50 fok között mozog, talán játéknál megy fel egy kicsit 60-ig. A proci is 30 fok körül van.(Everest)
Konfigom:
Operációs rendszer Windows 7 Ultimate RC1 Build 7100
Alaplap GigaByte GA-M52L-S3
Videokártya ATI Radeon HD 4670 (512 MB) legújabb 9.6-os driverrel
Proci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
RAM DDR2 Kingmax 2 GB
Monitor Hanns-G HQ171DElőre is kösz: Iwashi
-
zodo
nagyúr
Beüzemelném a kártyám d-sub kimenetét,internet tv nézés céljából.
Sajna nem futja lcd-re ,föleg full hd-re így csak egy 51 cm hagyományos tv -re kellene átküldenem a jelet. Ehhez ,ha minden igaz van egy d-sub => scart kábelem.
Mit és hogyan kellene beállítanom ? -
SpZ
senior tag
válasz
kisza25 #7327 üzenetére
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 20k tetszetős lenne mellé 45nm engem az ami megtud győzni
érdekes ref hűtőket vélek felfeldezni... hamár ilyen kis hűtők mennek fel rá egy passzív cucc is lehűtené
Asus ref [link]
zalmanos [link] bár ez kissé vicc kategória a kép arányai nem gyengék
msi réznek tűnő bordái [link]
xfx diszkréten [link]
gigabyte [link] -
SpZ
senior tag
válasz
kisza25 #7323 üzenetére
kösz a kioktatást valóban rosszvolt a kérdés, 1 értelmű hogy megfelelő a mostani procim a 4650 mellé sőtt, a mostani 8800 gt-m is kihajtja. gamer és fps témákban mint a lanok és játékok megszállotja eltudom képzelni sőtt tapasztalom.
Arra lettem volna kíváncsi, milyen proci kell mellé hogy odavágja a cuccot a maxra, az enyémet soknak érzem E4xxx szériára tippelnék... éppen ezért kérdeztem. -
kisza25
félisten
hát ez nem pont a gép összerakós topik, de lásd kivel van dolgod
az X2 5200 helyett->AMD Athlon 64 X2 7750 AM2+ BOX Black Edition vennék ami színtén 14-15k[link]
ha pedig a játék a fő cél inkább egy 3850 512Mbez erősebb az általad említett kártyánál
és még picit a 4670-nél is
merevlemezből meg Seagate-et nem vennék inkábbsamsung
alaplapbólezt
ha ez drága akkor meg ezt
leírhatnád melyiket mennyiért tudnád venni úgy jobban tudnék alternatívát ajánlani -
idg104
tag
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ezzel zaklatlak titeket, de szeretném kikérni a véleményeteket!!!
Most újítok egy pár dolgot a gépben, és így fog kinézni:
Alaplap: Asus M2N68-AM AM2 DDRII
Processzor: AMD Athlon 64X2 5200 @ 2.6GHz
Memória: 2*1GB DDRII 800MHz Kingmax
VGA: Sapphire Radeon HD4650 512MB DDRIII
Merevlemez: Seagate 160GBSajnos csak ennyire tellik...
Szerintetek ezzel tudok már játszani normálisan? Szeretném, ha legalább az NFSUC-vel tudnék majdnem max. grafikával játszani!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7321 üzenetére
ezen már én is gondolkoztam, de CF híd nem csak egy méretben van?
bár lehet két ASUS is elférne gyári hűtővel, csak én azt lepattintottam és raktam rá egy 8Cm-es PWM-es Arctic Coolingot, ami elég magas
SpZ:
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettõt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerûen az illetõ játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehetõ legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinézõ játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizoknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerûen minél erõsebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat.
amúgy a procid nem lesz limites 4650 mellett -
SpZ
senior tag
hali
beszállok lassan fórumozásba, fenem a fogam 4650-re és érdekelnének dolgok...
milyen proci hajtja ki teljesen ill teszteken miket villant -
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #7317 üzenetére
A power jó hűtésű csak hangos (ami tesztet legalább is láttam) meg a venti fixen pörög. Apróban az én fajta zafiromat nem láttam. Én sem adnám el. Miért? Mert az user linkelget árat a 873-ról. Csak nem érti meg, hogy a két vga nem ugyan az.
Én mikor keresgéltem nem volt. Vettem a gddr4-t hát. -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7316 üzenetére
ja azt a sapphire-t nézegettem, de pont az alacsonyabb ram miatt vetettem el
még pover colort néztem, de annál is van 1000Mhz-es meg 873-as változat
nevükben meg nincs külömbség ua.,mint sapphire-nál
ultimate színtén zenész, lehet majd aprón nézelődök,de egyenlőre csak lehetőség színtjén érdekel a dolog -
-
-
lsc
nagyúr
Van olcsóbban sapphire, nem a hűtési teljesítményével van a gond hanem azzal hogy zajos /mármint a giga/ .
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest