Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolby
senior tag
Péntek reggel megrendeltem Ipontól a sapphire 4670 ddr4-es kártyát, miután másfél hétig figyeltem h változik-e az ára. Délután lement 100ft-tal miután megrendeltem xD Nem azért írom mert ágynak dőlök a különbségtől csak ez az én formám... :-D De kb keddtől a klubb tagja leszek ha minden jól megy :-)
-
Chaser
legenda
Na felment majd 30k-ra a 4850, nem kell benne tovább gondolkoznom
szerk: a 3870x2 meg 33k, érdekesek az árak
így lement ennek is az ára?
-
mcs
veterán
Gondolom a procid is elég erős hozzá.
Ajánlott neki minimum egy 3 ghz-en járó c2d meglátásom szerint.
Legalábbis haverom E8500al tolja alap órajelen, és azzal frankón teljesít.szerk.:mondjuk az őszintét megvallva a 4670 kihjatásához sem árt egy 6000+ körüli X2. 4800+al vannak még limitek néhol, kifejezetten UT3 alatt.
-
mcs
veterán
Hát jha, ha póver kell, vedd a 4850et.
Elvileg még 1650*1080ben is megállja a helyét. Amikor nálam volt haver Asusa, a procilimit ellenére is meglátszott, hogy jóval több kraft van benne szűrésekkel.
Mondjuk ugyanúgy van abban is Powerplay, lecsökkenti 2dben a gpu órajelét. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7085 üzenetére
Nekem SpeedR mondta, hogy nem jó, ha jól emlékszem, bővebbet nem tudok erről. Hűtést csak használtan érdemes venni, az biztos
Az meg igaz, ha valami 10+ éve működik, akkor nyilván stabil, ha még drágább is, megéri a felárat. Pl ebben a boltban vettem fasza BD-t ami gyári döglött volt egyik modul részéről, 2 napra rá kicserélték, közbe meg adtak csereramot, a sráccal beszéltem, a vga-t is meg lehet hallgatni üzemközben, én nem webshopolok, ilyen szolgáltatásokat nem tud adni, ráadásul iponon kívül nincs garfutár tudtommal sehol. Azt mondjuk lexarom, hogy procra 1 évet adnak, te is tudod, magától nem döglik, talán 10000:1 arányban. 1ébként sztem az intel is cserélné 3 éven belül, persze akkor nem, ha megfőzte valaki
#7087 mcs : Nem jutottam odáig, az a rohadt eső
menni meg nem nagyon tudok most a lábam miatt, de lehet holnap visszamegyek, más dolgom is lenne, viszont nem hiszem hogy megvenném, + 8.5k-ért 512-es msi 4850 van náluk, loadon többet fogyaszt oké, de erőben is durván jobb és nem sokkal drágább, nehéz ügy
-
Gyuri27
félisten
Hagyjuk egymást szerintem. A totyikot se kéne szét offolni.
Azért ritka, hogy egy faluban mindenkinek tönkre megy a gépe és mindenki tőlem vette. Ráadásul mindenki gtx280-t. Még te mondod ébredjek fel. Koma te cizellált vagy. De ezt ne rajtam vezesd le. Nem vagyok jó partner ebben.
Amúgy meg szöveg értelmezés. Ha nem cserél ad kölcsön, hogy a gép müködjön. Nem nagy befektetés bemenni a nagykerbe használt vga-t és lapért. Az egyik darabja 3k, a másik 5. Ha veszek mindegyikből 5 darabot komoly 40k-nál (+ fa) tartok. Tényleg mekkora befektetés. Elmondom pont vidéken kéne felnőni. Mert mással a kis bolt, bazár, arc stb nem tud versenyezni. A nagyok ugyanis olyan kedvezményeket kapnak. Viszont a 15 napos határidőt általában betartják (sőt). Addig az usernek meg vagy van gépe vagy nincs.
Na itt most befejeztem az offolást. További szép napot neked.Korrekt dolog utólag kiszedni a hszt.
De aki okos vissza következtet mit írtál.
-
Gyuri27
félisten
Ez szived joga. Szerintem meg az marhaság amit te írsz. Tehát eggyezünk ki egy döntetlenbe.
kisza25: félig-meddig. Saját pecsenyémet sütöm. Nem megélhetési boltos vagyok, mint a nagy átlag magyar eladó.
Chaser: reszeléssel sem megy fel? Még mielőtt nekem esnének a népek. Nem a vga-t kell reszelni. Amúgy meg a vga + a hűtés kicsit sokba kerül szvsz.
Azért sokat jelent ha ismernek 10 éve. Én pl ezért járok egy autó szerelőhöz.
Így kéne az embereknek a számtechez is állni. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7079 üzenetére
Nekem valszeg szerencsém van, Kecsón van egy lingvin nevű bolt, ált olcsóbb az iponnál, de ha drágábbb is nem sokkal, és ha garizni kell akkor is jó arcok
több mint 10 éve ott vannak, megbízható banda, náluk a szervíz papíron az szerepel, hogy max 2 hét...
#7081 mcs: vf700-ra nekem azt mondták nem jó,a vf900 már igen
szerk: #7080 ben11: Sztem vidd vissza és cseréltesd asusra vagy zafírddr4-re, hűtőcserével se jössz ki olcsóbban. Vagy 5V-ra kötöd, ha megfelel úgy a hangja.
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Vettünk egy komplett gépet AMD Athlon X2 7750 procival, 2048MB 800Mhz memóriával és Gigabyte HD4670 512MB vga-val..
Egyből feltűnt, hogy veszett hangos a gépezet és most eléggé bánom, hogy nem olvastam vásárlás előtt bele a topicba..
A kérdésem,hogy a fent említett kártya hűtését milyenre cseréljem,ami nem ilyen zajos?Már rég nem foglalkozom pc-s cuccokkal úgyhogy fogalmam sincs miket kell figyelembe venni..
Ár persze ha lehet minél alacsonyabb legyen..Előre is köszönöm a segítséget!
-
kisza25
félisten
nyithatnánk egy topikot hol vásároljunk?számtech boltos tapasztalataink...
címmel ahogy nézem pörögne -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #7074 üzenetére
Én szintén az X1950Pro-val szívtam annak idején. Közel 50ezer ft-ot fizettem ki az Asus-ért, beszart, visszavittem. Megjavították a kártyát, ami 3 hónapig tartott kereken. Én akkor még nem tudtam arról, hogy kell-e csereterméket biztosítani, meg semmi, madár voltam. A bolt fel sem ajánlotta a lehetőséget. Úgy kellett a haverjaimtól kölcsönkéregetni videókártyákat, hogy egyátalán be tudjam kapcsolni a gépet
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
szívtam én már eleget kiskeres eladókkal is,nem szeretik, ha kicsit is képben vagy
még az is felmerűl,hogy biztos én tettem tönkreamúgy itt kiskerben is csak 1év garit adtak eddig minden procimra(2Ghz cerka, 2,4Ghz P4, 3GhzP4,X2 4600+,X2 5400+BE)
ettől függetlenül amit lehet helyben veszek -
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
Na az én ismerettségi körömben lévő boltosok egyike sem rendelkezik azzal a képességgel, hogy csereterméket biztosítson a vásárló számára. Sőt... még élnek is (és régebben még inkább) éltek a gyanúperrel, hogy a vásárló a bűnös, ha elromlik a termék és ők tesznek szívességet, hogy betartják - nagy keggyel - a törvényi kötelezettséget...
Nagy minőségi változás volt számomra, mikor otthagytam a Balassagyarmati boltokat 2004-ben
A legtöbb cuccomat amúgy az Iponban veszem már, mert nagyon gyorsak (másnapra ott a termék és annyiért, amennyiért rendeltem), általában jó áraik vannak és még a garanciális ügyintézés is teljesen korrekt, plusz még segítőkészek is. Garanciális ügyintézésem is volt már velük pár. Nincs panaszom egyáltalán.
Még egy adalék:
Lordban vásároltam régebben egy X1950Pro-t. Na az megadta magát, gariztattam, kicserélték, de olyan nem volt a nagykerben, úgyhogy ráfizettem egy kicsit és kaptam egy X1950XT-t. Hazaviszem, kipróbálom, hogy ad-e képet, s adott, ezzel le is rendeztem, mert péntek volt és siettem haza. Vasárnap összerakom, tesztelgetem és az istennek sem vitte a gyári órajelet a RAM, csak a 2D-set. Na mondom, akkor hétfőn egyetem helyett meglátogatom a Lordot. Első körben be akarták adni, hogy a kártya hibátlan, mert lefutott nekik a 3DMark. Hmm.. mondom nekik, hogy igen ám, csakhogy nem vált órajelet a kártya, mivel 2D-s órajelen nekem is lefutott... De az nem úgy van... Megmutattam... csodák csodájára úgy volt, ahogy mondtam.
Ekkor meg akartak győzni, hogy az 1 napos kártyát én nekiálltam forrasztgatni, mert ők látnak rajta valamit a PCI-E slot és a kivezetések között alul... ja mondom, egy 50K-s kárytának biztos nekiállok forrasztgatni azonnal
Végeredmény szerencsére csere lett, de azóta én a Lordban nem vásárolok. Ez nem ügyintézés, hanem egy rakás... -
kovacsroli
senior tag
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
azért egy komplett konfig esetén ha netről rendelsz és 30k-val jobban jösz ki, lehet ez a 30k megér annyit, hogy többet pöcsöljenek a garival. ha önhibájából romlik el az az alkatrész akkor azt így is úgy is szerelik/cserélik. ez a másik oldala szerintem, de neked is igazat adok.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #7066 üzenetére
Ja csak 3 év gari helyett egy évet kapsz (proci), sok tápnál is 1-2 év le van spórolva. Kisboltnál meg ismered a boltost és tudja ki vagy, cserél egyből nem kell mókázni. Ha meg nem cserél egyből akkor ad kölcsön pl vga-t, ramot a garizás időtartamára. Maradjunk annyiban, hogy árban verhetetlenek. De ha nem csak terméket akarsz venni, hanem szolgáltatást is akarsz kapni ne ott vásárolj.
-
fer
őstag
A GW 4670-et hogyan lehet rákötni hagyományos tv-re? Mert nem találok rajta s-video, ill. rgb kimenetet. van valami átalakító amivel rá tudnám kötni?
-
JJános
addikt
Mondjuk én ezzel vitatkoznák. Persze, csak ha mindkettő alapon van.
Barátom egy gépet rakott össze ismerősnek, és mindkét kártyát bele próbálva, ugyanabban a gépben tesztelte a kártyákat, ugyanazzal a tesztprogrammal. Az eredmény sokkal nagyobb különbséget mutatott, mint 15%. -
Chaser
legenda
A lényeg nem is a garizáson van, hanem a futár ktsg-en, és garfutár is csak az iponnál van tudtommal. Max az iponból vásárolnék én is webes boltból, de eddig nem vetemedtem rá, tök jól néz ki, hogy valahol kis hazánkban 1-2k-val olcsóbb az adott cucc, de azért el is kell menni, vagy ide kell szállíttatni, gaizáskor ugyanez..nekem nem éri meg az biztos.
-
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7062 üzenetére
Nem mondtam hogy rá akarom rakni
Jah iponnál van garfutár, másutt nincs, feltételeztem csak vga-t venne, sztem mákod volt az iponnal, nem kevés szép dolgot írtak már rólukÉs igen, a legrosszabb esetet kell alapul venni, mert akkor nem ér meglepetés. Napokban vettem ramot, 2x2BD, az egyik gyári döglött volt, szállítással nem lett volna olcsóbb sehonnan mint helyben, de lehet anélkül se..mind1, visszavittem, raktáron nem volt, de 2 nap múlva kaptam a cserét. Nem lepett meg, a mostani cuccoknál eleve úgy készülök hogy döglött, az a meglepetés, ha működik valami egyből
-
kisza25
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7059 üzenetére
Én is így fogom hűteni, csak 12-essel, nem szarolok hűtőcserével.
#7060 luci : Jah jó, akkor vegyél az árukeresőtől
Ha esetleg csak fals ár volt IJB, ha a futár 2-3k IJB, ha majd esetleg gariztatni kell és perkálhatod az útiktsg-et IJB, pár dologban fejleszteni kellene a szemléletmódodat, nem csak eladás terén, hanem vásárlás terén is...
-
Tyucsev
csendes tag
Az Asusokkal kapcsolatban van valami tapasztalatotok? (Úgy néz ki, hogy ilyen lesz az enyém.)
-
mcs
veterán
Jól van, fellépett a láma júzer error...
-
mcs
veterán
Jó ez az ATi féle HDMI Audio installer.
Eszköztelepítőben kell telepíteni, mert az installer ilyen, meg olyan hibával száll el. -
Chaser
legenda
Hogy tenne már
Én meg a lingóban voltam ma, kicserélték a gyári döglött BD-met, kérdeztem a sráctól hogy kaptak-e negatív visszajelzést a GB 4670-ről, aszonta' nem. kb 50-et adtak el, holnap ha minden igaz megyek és meghallgatom náluk a csodát
Éppen akkor voltam benn mikor bevételezték a cuccokat.
szerk: Van LCD tv-d? Ha van nézd már meg HDMI-n mit működik, elég érdekes dolgokat produkált anno az enyém egy philips tv-vel.
-
mcs
veterán
Van egy kérdésem, ami talán hülyén hangzik majd.
Ha rajtahagytam a kártya Crossfire csatolóján a műanyag védő kupakot, amit hozzáadtak, tesz valami kárt? -
luci
aktív tag
Valóban testprogrammal meg fps mérővel kimutatható minimális + ,viszont szerintem senki meg nem mondaná ha megkérdeznék két egymás mellé állított gépről h most melyikben van ez vagy az
AC hűtőnek ott a pont ,viszont akkor továbbra is kihasználatlan marad a vf100 -am -aminek a válság árát is 5-ra fixálnám ,ha netán valakit érdekel -.
Kecsón viszont nem láttam vagy nem néztem elég körül a saphire gddr4 miatt-csak rosszul árusítva vagy egyáltalán nem láttam listán
Postával meg annyit dob az áron h nem kérdés h a giga gddr 3 marad 17 k ért
750/2000 vs 750/2200 -ami a valóságban 100 mhz többlet és rosszabb időzítés ...
Hát nem is tudom -hmm... -
Speed®
titán
Nem, nem kicsi. Viszont nem helytálló, nem lehet marginális a különbség, hiszen minimális az eltérés. A GDDR3mas is megy bőven feljebb MHzben, ott meg veri a GDDR4est a jobb időzítéseivel. Test/user error a 15%
Ettől függetlenül a két kari közül a Sapphire a nyerő valóban, a hűtés okán. -
-
Chaser
legenda
Márketing problémáid vannak
Én 3-ért adtam el a 100-ast helyben, ami ugye 1 hőcsővel kevesebb, viszont designban talán szebb a fekete miatt, meg ugye ritka
Tied újan 8-10k, hát annyit nyilván nem sokan adnak érte, de 4-5k-t biztos. Enyémhez képest előnye, hogy sokkal több vga-ra felszerelhető mint a 100-as, meg ugye 3 hőcsöves.
Emeld ki: nem foglal maga alatt slotot, és valóban kiba' jól hűt -
luci
aktív tag
Azon múlik h eladó e h a jó ref hűtős Saphire gddr4 mellett döntök vagy giga lesz és akkor arra meg rámenne a vf 100 .Igazából nagyon pici a teljesítmény beli különbség ,még számokban is nem h még a felhasználás során észrevehető legyen !
Akkor meg is adtam magamnak a választ giga lesz vf100 marad -
Speed®
titán
-
luci
aktív tag
így van ,az óta itt pihen
Tehát a hűtő adott mer eladhatatlannak bizonyult,annyira már nem is bánom ,talán jobb is így !Azért esett Giga mellé a választás mert egy helyi boltban ahol jó tapasztalataim vannak ott jól van árúsítva ,de viszont ha nem megy fel egyik lyukasztással sem akkor meg saphire gddr 4 -es lenne
-
Dolby
senior tag
válasz
barnam_ #6989 üzenetére
korábban valahol írtam hogy a fogyasztás miatt nem akarok nagy kártyát, játékra meg minimálisan van használva, nba 2k9, farcry (1), sims3, wow. Ezekhez van a gép használva, eddig integrálttal ment szóval bőven elég a 4670 teljesítménye, és mivel megy a gép a nap nagy részében így fontos a fogyasztás :-) De köszi
-
Speed®
titán
Ez nem jelent semmit, attól még Gigára lehet nem jó..nyákfüggő ugye.
Azóta nem tetted fel amióta elküldtemEgyébként VNF100 a neve..
Chasernek igaza van abban, hogy jó a VNF102, írtam hőmérsékletekről.
A VNF100 viszont mindenképpen nyerőbb, 10-12 fokkal jobban teljesít.
Arról nem beszélve, hogy jobban is mutat a kék nyákos karikon ;) F/B. -
Sziasztok!
Sapphire HD 4670-re keresnék csendes hűtést, versenyzők:
Arctic Cooling Accelero L2 Pro
Accelero S1
Accelero S2
Van ezek közül valakinek valamelyikkel tapasztalata a karin?
Előre is köszi. -
Tyucsev
csendes tag
Esetleg valaki tudna hozzászólni az alábbi kérdéshez (már régebben beírtam, de úgy látszik elsikkadt valahol
):
Nem tudom eldönteni: Sapphire-ból az 1 gigás DDR3-as, vagy az 512-es DDR4-es a jobb teljesítmény szempontjából? -
Gyuri27
félisten
Az ut3 müködik simán. Tessék azzal játszani.
Aggregátor: a fogyasztás csak egy dolog. De mint mondtam ott a méret. Nekem egy matx házban nem mindegy a hossz. Az sem mindegy, hogy ennek nem kell madzag a tápból. Meg egy 1000-be lefogadom egy marék sz.r ellenébe, hogy a zafir gddr4 halkabb jóval mint a zafir 4830.
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a hivatalos teszt. Én ennek hiszek.
Mintha nem lenne olyan különbség.Ráadásul a meghajtó programnak köszönhetően, akkoriban a 4850 nem vette magát vissza 2D-ben.
-
luci
aktív tag
Hy!
Valaki rakott már fel Zalman vf 100 -at giga 4670 -re ? Tapasztalatok ?
-
mcs
veterán
Jut eszembe.
Rajtam kívül valaki UT2004nél nem tapasztalt akadozásokat az új Catalystokkal (9.5, 9.6)? -
kisza25
félisten
válasz
kovacsroli #7004 üzenetére
last=load
270Wattocska,de 4870 X2 370Wattocskája már tényleg baráti
-
kovacsroli
senior tag
9800 GX2 nyugodalomban és békességben 90watt? ez azért durva:S mennyi ennek a teteje? Lehet hogy le van írva de sajnos csak angolul tudok.
-
nmark
csendes tag
Valakinek nem kell egy Sapphire Ati Radeon HD4670 1gb?
18ért viheti , ingyen posta!!!!!!!!!
Akit érdekel irjon pü-t! -
kisza25
félisten
fogyasztások:
[link] -
A HD 4670 hivatalosan 10 / 70 W-ot kér, de kb. 60 W a tető, amit én tudok. a HD 4770 ~80 W, a HD 4830 és 4850 egyaránt ~110 W-ot esznek. a HD 4870 ~150-et, a HD 4890 pedig ~190-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest