- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
Daffni2
addikt
válasz
cellpeti #44681 üzenetére
Hello,
nagyon sokalltam én is a hőmérsékletet ezért tegnap beszereztem egy Thermalright
HR-03-GT hűtőt.
Ezt a tipust fel lehet rakni fordítva is,nálam ez alapvető szempont volt mert a TV tuner kártya miatt nem lehet 2 slotos megoldású hűtő.
Tökéletes lett alap 32 C szőrösfánkkal sem megy 50 C fölé.
Fullra lehet húzni a kártyát,tökéletesen megy. -
DigitXT
félisten
válasz
bbchris #45397 üzenetére
Nem ártana megnézni, hogy pontosan mi a különbség a BIOS-ok közt.
Ugyanis csodák nincsenek: kevesebb fogyasztás? Alacsonyabb fesz. van
beállítva... Megy? Megy. Stabil? Ki tudja. Gyorsult pár FPS-sel? Gondolom
az üzemi frekvenciák nem változtak, mert az feltűnt volna: mivel lehet még
játszani? Memória időzítésekkel? Csúnyán be lehet kavarni a lelkivilágának:
ide mégegyszer ideírhatnám az OFF részt. Mindezt csak jótanácsként. -
válasz
bbchris #45397 üzenetére
Ezt kipróbálom!
Nekem Gigabyte van, csak azt nem tudom milyen memória van rajta...
A hivatalos oldalon 3-om bios is van, ebből 2 fajta memóriás. A memória típusát meg lehet nézni anélkül, hogy lekeljen szedni a musashi hűtőt?
Qimonda memory, ebből 2 bios is van, de azt bezzeg nem írja a mi a különbség a 2 bios között.
Nekem ez van fent: -
bbchris
senior tag
válasz
Vasinger! #45383 üzenetére
Lehet benne valami mert éppen ezen tanakodunk Slettel hogy mi okozhat közel 1300 pontos különbséget 3DMark alatt . Nekem a régebbi pirosnyákos 4870 van őneki pedig kéknyákos . Mindkettőnké Sapphire és ugyanúgy 512Mega ramos , ugyanaz a Q9550 van neki is és a fura az volt hogy 3DMarkban több volt a pontszámom . Én már felfrissítettem a BIOS-t a vidkarinak pedig elvileg nem is ment volna fel rá mert hivatalosan erre nem volt jó a BIOS a PN szám miatt . Végül is gondoltam hogy lesz ami lesz de felment minden gond nélkül . Aztán észre is vettem hogy kevesebb lett a fogyasztás és pár fps javulás is volt az új BIOS-tól lehet hogy tényleg megéri BIOS-t frissíteni , persze csak azoknak akiknek nem jelent gondot .
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok.
A minap volt egy kis rendszerhibám és azóta legnagyobb felbontás az 1024*768 feltettem a 9.2 drivert de semmi javulás. Most vagy a monitorom vagy a videokarim szívat. esetleg valakinek valami 5let?
-
Skizz
addikt
hagyjátok már békén egymást...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45384 üzenetére
Ennél többet én sem tudok!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45381 üzenetére
Kék nyákos. Tehát biost frissítettem rajta, mert ezek "rossz" bios-szal jöttek ki.
-
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #45367 üzenetére
Nem mondta itt senki, hogy nem a 4 magé a jövő. Bár igazából csak egy kis darab a jövőből lesz a 4 magosoké. Lesz azután még 6, meg 8...
Itt arról volt kezdetben is szó, hogy mi kell a 4870es cf alá. Továbbra is azt mondom, hogy egy 4 ghz körüli c2d már elég hozzá. És aki okos, de ezt csak én mondom, az most vesz egy kétmagos procit, felhúzza jól, aztán mikor a 4magos procik elfogadható áron lesznek,és az újabb játékok rendre ki is használják a plusz magokat, akkor lecseréli egy 4magosra. És voálááá.... De jelenleg a 2magos procik is elfogadható teljesítményt nyújtanak, sőt. Az meg nem nagyon érdekel hogy a 4 magos procival a játék nem 180 ,hanem 230 fps-sel megy.
-
Tomate
veterán
Mi a véleményetek arról, hogy most eladom a 4850-emet, veszek egy 4830-at, a maradék pénzt elrakom és ha összegyűlik még egy 4830-ra a pénz CF-be tolnám. Lenne jövője?
-
Cholard
tag
Sziasztok!
Tanács kellene... Meg vagyok elégedve a hűtésemmel a vidkarimon, de készülök a nyárra, amikor tutira nem leszek. Szal eldöntöttem, hogy új hűtést teszek rá, mivel frusztrálnak egyes emberkék 39-45-ös loadbeli értékei
Szóval Musashi vagy Accelero rev2? Ez itt a nagy kérdés! (Tudom, olvassak vissza, higgyétek el: az egész fórumot olvastam, és karácsony óta, mióta a kari megvan, minden nap követem...)
Szal kiadnék 10ezret is rá, mivel a Musashi annyi, van hozzá venti. Az accelero olcsóbb, de kell rá venti is. Fontos a halkság, mert a gépem amúgy non halk, szal ha két spéci (vagy akár egy nagyon spéci) ventit veszek az AC-ra akkor majdnem ugyanott vagyok.
Amit szívesen fogadok: érvek mellette/ellen és jó/rossz tapasztalatok!
Köszönöm mindenkinek, aki segít (és nem kioktat, hogy miért nem a "milyen hűtést" topicban kérdem)! -
DigitXT
félisten
válasz
Vasinger! #45367 üzenetére
cash
Hát igen, ha nincs elég cash, nincs drága négymagos proci.(cache!=cash)
Kb. annyira vagy szekptikus ezzel, mint mindenki x évvel ezelőtt a 2 maggal
Ez viszont abszolút így van, akkor ugyanez ment: pl. "jobb egy 3GHz-re húzott
San Diego, mint egy 2,6-os X2". Ez egészen addig volt igaz, ameddig meg nem
jelentek a két magon jobban futó játékok (pl. TDU): nekem volt mindkét procim.
(Igaz, előbbit nem húztam végül 3 GHz-ig, de utóbbi a kisebb órajel ellenére is
gyorsabb volt. TDU-ban a városban ég és föld volt a kettő között a különbség.
Arról már nem is beszélnék, hogy mit tud a cucc ma a 3,6-os Quaddal*.
*Természetesen beleértve, hogy mellette brutális a VGA.Jól megy, na.
)
-
tlac
nagyúr
Olvasok itt piros meg kék nyákot, ez a ref-es kártyákra is vonatkozik a 4850 és 4870-nél is?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
katt777 #45356 üzenetére
Heh, nem vagy te egy kicsit elfogult? Azt nem mondd, hogy nem használja ki rendesen a GTA4 a 4 magot. Meg mi az, hogy rendesen? Megmozgatja a magokat amennyire kell neki és kész. Eszeveszett nagy gyorsulás van 2 vs 4 mag között. Egyébként is, nem csak a játékokban érezhető a 2 mag+. Persze itt annyi minden belszól, órajel, cash, hogy már ezen kár vitatkozni. Kb. annyira vagy szekptikus ezzel, mint mindenki x évvel ezelőtt a 2 maggal. Be kell látni, 4 magé a jövő.
-
wid22
aktív tag
válasz
TTomax #45364 üzenetére
Még a 2 magot is most kezdik kihasználni a játékok. A 4 magot meg......
Sokan azért vesznek 4 magos procit mert azt hiszik nagyobb a teljesitménye.
Sokan ugy vannak vele hogy összeadodik a 4mag azt hiszik. A Cpu -Vga párositásba is I7 s proccit használnak itt a PH tesztbe. -
twine
veterán
[link]
Harmadik bekezdés!
A gyakorlatba forditva:
Ha épp átugrok a brigádhoz LAN-ozni...és nem akarok kilépni egy lövöldözős játékból(amiben már fel van fejlesztve az emberem) azért, hogy toljak két kört egy autóssal a "tuningbuzi" haverommal, aki beesett egy fél órára, akkor nyomok egy "alt+tab"-ot, és gond nélkül inditom rá a másik játékot...persze ezt meg lehet tenni két magnál is,csak nem úgy ahogyan 4 magon....De a linkelt hozzászólás folyománya, az egyik fórumtárs megjegyzése, miszerint ez az amit a 2 magos tulajoknak soha nem lehet megmagyarázni!
Szerk:
Örök vita ez a két mag négy mag.....ne felejtsük már el ilyenkor a windows multitas rendszerét... -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #45360 üzenetére
Csapjuk hozzá a DiRT-öt, és az Assasin's Creed-et.
Bár utóbbi katt értékelése szerint nem JÁTÉK* (attól még van akinek tetszik).
*A medve nem játék!
-
dangerzone
addikt
A gtaIV-ről mindenki tud. De mutathatnál valami más játékot is nyuszifül. 1 játék miatt hülye aki gépet épít. De mondjuk ha találsz 3, azaz HÁROM olyan játékot, ahol a 4 mag szembetűnően jobb, akkor hiszek neked, és majd én festem a pirostojást helyetted.
katt777: Igen, én úgy értettem. Köszönöm.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #45340 üzenetére
A jövő? Eddig még egyetlen JÁTÉK-ot sem tudok, amely rendesen 4 magot használna. Tech. bemutató vackokat persze láttam már, de JÁTÉK-ot még nem. Azokhoz sajna inkább évekkel visszafelé kell keresgélni, amikor a játszható és élvezhető játék volt a készítésük fő szempontja, nem pedig a minél drágább hardver megvásárlására kényszerítés.
Zájec: Szerintem úgy értette, hogy a max. 2 magot támogató játékok alá rosszabb egy 4 magos, mint egy erősen túlhajtható 2-es, amely még egy jó darabig elég lesz minden VGA alá (már ha nem X2 XCF-t épít valaki 1280x1024-es felbontáshoz
).
TTomax: Megválogathatnád, kitől idézel, és mit...
-
paprika
aktív tag
Halihó. Már sok helyen megkérdeztem de itt is megteszem
Nem vagyok se NV se ATI . Szóval van 70 rongyon VGA-ra.
GTX 260+ 896 MB vagy Gigabyte 4870 1 GB ? Tudom hogy DX 10.1 (Semmi nem hasznája kb) amiket eddig néztem teszt azokban gyorsabb volt a GTX 260+. Mindenki másra esküszik. NV-nek jobb a tuning meg a Driverek. ÁÁ mármindenki mást mond
-
Dashes
őstag
Gainward HD4850 GS és egy Samsung LCD TV esete.
Valakinek esetleg valami ötlete? -
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #45347 üzenetére
Ha személyeskedni ,meg okoskodni akarsz továbbra is, akkor azt privát üzenetekben kérem. Kösz. Csá
Ja és annyit még zárójelben megjegyeznék, hogy sokszor volt olyan, h csak én válaszoltam a kérdéseidre, mert más sz@rt rád magasról. De tényleg...Jó emberbe kötöttél bele. Gratulálok. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45346 üzenetére
Ez pont úgy hangzott mitha egy 16 éves szájából jött volna. De sztem evvel nem csak én vagyok...
Zájec: Neked is kell gyűjteni a köv. rangig.
Szerk.: De sztem mind a 3-an most hagyjuk abba, mert szétoffoljuk a topikot!
-
dangerzone
addikt
Mosolyogj, az mindig jobban áll, mintha szomorú lennél.
Hát a tévedés jogát mindigis fenntartottam, de szerintem egy 4500 mhz-n futó e8600-as még mindig veri a qx9xxx-reket. Az ár/érték arányról nem is beszélve. De ha mutatsz nekem egy tesztet, ahol ez nem így van, akkor tévedtem, és elnézést kérek a félretájékoztatásért.
Vasinger!: Hú....na most te rendesen felcseszted az agyam. Nem akartam személyeskedni...ezidáig...Mégis te honnan veszed a bátorságot, hogy ilyeneket szólsz be nekem ? Ahhoz képest hogy őstag vagy, akkora alap dolgokat, meg baromságokat kérdezel csomó topikban.... Bár mondjuk egy 16 évestől nem várok mást....Inkább vegyél magadnak egy barbibaba készletet ,aztán azokkal játszadozz. Ők talán még szótfogadnak neked. -
Zájec
veterán
válasz
Vasinger! #45344 üzenetére
neked is elég messze van még az Addikt-ság..
szóval megértelek ha te is belehúzol..(#45346) dangerzone ::
a legjobb ár teljesitmény mutatós talán egy E0 E8400-s..
de nem biztos... de az E8600 az drága , és felesleges az a szorzó amit ad + ba.."de szerintem egy 4500 mhz-n futó e8600-as még mindig veri a qx9xxx-reket." csak szerinted.... de bután fogalmaztál mert nem irtad oda a QX órajelét...
nem mutogatok semmit ,, menjél olvasgatni a topikokba ..
ja ::: tudod ::[link]
-
Zájec
veterán
válasz
dangerzone #45339 üzenetére
"Játékok alatt a 4 mag még mindig szarabb ,mint a kettő"
te miket hordasz össze ....
ilyen kommenteken csak mosolyogni tudok... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #45339 üzenetére
Attó függ milyen játékokkal játszik, és hát a jövő a 4 magban rejlik..
-
Macka
veterán
Szerintetek 2db 4870 kihajtásához 1680x1050 felbontáshoz hány Mhz-n kellene mennie egy E8600-nak?
-
katt777
félisten
válasz
Spam123 #45305 üzenetére
Abba a felbontásba max grafikával alap órajelen is elég egy 4870, max 3.3 GHz kell jobban optimalizált programok esetében.
slett27: Az én kék nyákos Sapphire 4870-em max. tuningja stabilan (azaz amellyel egyetlen játék sem dobott ki, nem DMarkokról van szó) 810MHz volt, a RAM-oké 1000MHz. Pedig a kék hideg szín, szóval elméletileg az ilyen VGA-k nem is melegedhetnek annyira...
-
slett27
addikt
Van valami különbség a kék és piros nyákos Sapphire HD 4870 512MB-os VGA-k között ? Mintha gyengébbek lennének a kék nyákoson a RAM-ok. Az időzítésre értem.
-
Zájec
veterán
RE
"szeretném kérdezni hogy egy sima 4850 MSI , mennyire megbizható ?
egy két véleményt kérnék róla ...esetleg tulajok , vagy akinek van valami infoja, tapasztalata...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dashes #45324 üzenetére
Már elég sokra jutottam, csak kikéne próbálni, hogy helyen működnek a profilok, de sehogy se bírom beállítani, hogy automatán elinduljon a progi :s
Beállítottam, azt, az ált. beállításoknál, hogy Load with windows (kipiálva), és azt is, hogy registryből. Nem ennek kéne lennie?
-
Dashes
őstag
válasz
Vasinger! #45321 üzenetére
Csinálsz két profilt (2D,3D). 2D-nél kipipálod az "indításkor ezt a profil...." , ha kész a két profil akkor az automata túlhajtásnál (valami ilyesmi magyarul) beállítod őket. Az általános beállításoknál pedig állítsd be , hogy automatikusan induljon. 2D-nél amikor az órajeleket veszed vissza indíts el egy videót és ott figyeld az esetleges hibákat.
Ahogy Skizz írta, az OC korlátokat is állítani kell, a kívánt órajelek eléréséhez.
Jah és persze én is katt írásai alapján csináltam, ez lett volna az első lépés.
-
Skizz
addikt
válasz
Vasinger! #45321 üzenetére
hardver/túlhatjás beállításai:
itt csinálsz két profilt, fesszel órajellel amivel akarod, majd elmented mindkettőt különböző néven... aztán hardver/automata túlhajtás/automata túlhajtás bekapcs és ott kiválasztod hogy melyik profilt mikor aktiválja. az általános beállításoknál a "fejlett" fülön tudod az alsó és fölső OC korlátokat szabályozni (jól jöhet 2d profil szerkesztésnél...) -
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #45319 üzenetére
Ph-toplistát nézzél. Húzták ezt 800/2500-ig is...
De remélem vágod,hogy egy vga sokkal könnyebben eldurran feszültségemelés hatására, mint egy proci.
Amúgy tényleg tanulmányozd katt írását, mert egyrészt mniden kérdésedre választ találsz, másrészt minden kérdésedre választ találsz!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dashes #45320 üzenetére
Hát nekem meg pont fordítva van. A játékoknak kell sokkal több idő, ez igazán megizzasztja a VGA-t!
Kéne egy kis help ATT-ben. Hogyan kell ezt a 2 profilt megcsinálni? És ez win betöltődéskor fog bejönni? Vagyis ha újrarakom a wint, akkor már nem lesznek meg ezek a tunning beállítások?
-
Dashes
őstag
válasz
Vasinger! #45315 üzenetére
A kártyámnak kb. ennyi az alapfesze (Sapphire DualSlot), a referencia kártyáké 1.12V, ha jól tudom. Az MSI 4830-as kártyák 1.2V fölött kapnak, azért mennek ilyen jól.
Brumi˘ mérései:
"Ref karikon az alapfesz terhelés alatt 1,18-1,22V között van általában (idle: 1,12V körül). Ha att-be felteszed 1,158-ra akkor kb 1,24-1,28V között fog kapni terhelve a kari. Kiméregettem anno a ref kártyáimat (2db msi). Érdekesség: a dual slotos sapphire nem ref karim 1,28V-ot kap gyárilag mindenféle mod nélkül terhelve." -
tlac
nagyúr
válasz
katt777 #37128 üzenetére
Nagyon működik, össze-vissza ugrál az órajel 2D módban is. Bios frissítéssel sem működik, ráadásul a freki eltérések miatt nekiállna villódzni a kép, ahányszor csak fel-le vált 2D-és3D mód között, azaz gyakorlatilag ahányszor csinálsz valamit a gépen.
ATT-T KELL HASZNÁLNI!!!ez még jelenleg is igaz, hogy att nélkül nem lehet rendesen megcsinálni?
a villódzás nem a ram frekvencia változása miatt van?
mert akkor csak a gpu-t piszkálnám lejjebb, gondolom úgy is az fogyasztja a sokat, nem a ram -
Zájec
veterán
szeretném kérdezni hogy egy sima 4850 MSI , mennyire megbizható ?
egy két véleményt kérnék róla ... -
Dashes
őstag
-
Vasinger!
nagyúr
Úgy döntöttem, hogy tunningolok, mégpedik fesz emeléssel, mert gyári fesszel nem megy 700/1100-on. Hogyan kezdjek ehhez neki? Azt hiszem Rivával lehet fesz.-t emelni, de hol? Hogy csináljam meg, hogy a fesz és az órajel minden bootoláskor a tunning érték legyen?
-
Zájec
veterán
válasz
BandiHUN #45296 üzenetére
az hogy ventit tennék rá , az még belefér, van itthon egy pár darab , múltkor bevásároltam syC kollégától....
de ahogy olvasom , van egy másik komoly probléma, mégpedig az hogy a ramokaon nincs semilyen hütés,, egy süni azért elfért volna...
én meg ráragasztani nem fogok.. utána ha esetleg gariztatni kell , könnyen lehet hogy maradandó nyomot okozna a sünik levétele... inkább nem rizikozok...
engem csak "gyári" állapotó kártya érdekel, késöbb se cserélnék hütést , annyira nem érdekel , fontosabb hogy gyári garanciális legyen a kari... nekem ez nyugotságot jelent , ha ott a garipair a fiókba... -
Spam123
tag
válasz
dangerzone #45301 üzenetére
Hát sajna nem.
E8400 3.8 GHz-en. 4-re nem tudom feltornászni
Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest