Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
Zájec
veterán
válasz
Silent77
üzenetére
jelenleg még nem küldöm nagy felbontással, mert nincs hozzá TFT-m..
de a közeljövöben változni fog a helyzet ,szóval a jövöre való tekintettel kérdrzném hogy mennyi jelentösége van...
azért merült fel bennem a kérdés mert most láttam az i..n-ba akcios Gigabyte 4850 1gb-s és passziv hütéssel 43-ért...
de ennyiért már majdnem használt 4870 , 512mb -s kapok....nemtudom... lehet hogy jobb választás a használt 4870 ?
-
katt777
félisten
válasz
Silent77
üzenetére
Lehet, hogy az ATT csak engem szeret?
Nálam nem hibázik, és a futásával sincsenek gondok. Lehet mondjuk, hogy valamit nem jól állítottál be (pl. tuning vagy fesz., utóbbit gyakran elrontják a felhasználók) Az említett hibajelenségek hibás túlhajtásra utalnak (VPU recover).
A honlapomon vannak teljes ATT beállítások az újabb verziókhoz XP-re és Vistára, ATI VGA-khoz, valamint HD4870-hez külön gyári értékekkel és +/- tuning profilokkal. Ha a "stock" ATT beállításokkal is gondod lenne, akkor tutira valami más szoftver zavar bele a dologba (esetleg CCC, de persze más is lehet).
Amúgy sem a Grid, sem a GTA4 nem egy olyan kiforrott program, amelyre lehetne alapozni. Én csak az előbbit próbáltam, de gond nélkül ment. Én próbáltam az ASUS házi driverét (lényegében még a 8.11), és a 9.2-est, de mindegyik jó. 9.1-es Catalyst-tel engem is kidobált pár játék néha, vagy fagyott.tome.jr: Azért egy nagy kupac dolog van, amelyben az E8400 sokkal jobb az E5200-nál (magsebesség, támogatott eljárások, cache, stb.).
-
dangerzone
addikt
-
Auratech
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
A héten beszerzek egy frissebb, de 15-20e magasságában megálló nvidia karit. Aztán életre kéne hívni. Az alaplapomban van egy 16-os pciex-2 és egy 8-as pciex-1es foglalat. A leírások szerint lehetséges a működés. Az tapasztalat mindenképen értékes lesz. Mondjuk azért adok neki kb 70% esélyt, hogy valamennyire működni fognak. Ha nem megy, lesz egy eladó vidia karim a jövő héten

-
Auratech
őstag
-
foreveryoung
tag
válasz
Silent77
üzenetére
Szinte biztos, hogy ott a baj!!!
Lefuttattam a 3DMark06-ot 780/1000-en. 14.800 pont, ami az én konfigommal kellemes, mert semmi tuning nincs. Se fagyás, se semmi más gond, a hőfokok is kiválóak.
És két napja szívok a szőrösfánkkal, már vissza akartam vinni a kártyát, az infarktus kerülgetett, meg ilyenek. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Hát ahhoz a felbontáshoz nem kell 1 gigás kártya, de GTX280 se, kivéve a GTA4

Hát figy. Én biztos úgy csinálnám, megnézem azokat a teszteket ahol a 2 karit összehasonlítják és közte van az a játék is amivel játszol, vagy vmi ami egy kaliberű. De várj vmi okosra, hátha jobban tudják.
-
Macka
veterán
válasz
Silent77
üzenetére
Igen, valóban. A VRM broda ferdít egyet a nagy bordán. Mekkora a VRM hőd, ha mindkét ventit csutkára feltolod?

mod.: Megtaláltam
-
totyax
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Sztem ATT volt a ludas.
ATT ilyen hibát önmagában biztos nem okoz. Elmondom mi okozhatta, pl belehalt a kártya abba a nagy órajelváltásba amit beállítottál (2D-3D között), vagy az a profil amit rátöltöttél elállítgatott ezt-azt. A gyerekek úgyis nekiesnek majd a gépnek, ők majd biztos szólnak megint ha elszáll. De most békén kéne hagyni egy ideig, hogy a hiba látszódjon hogy megszűnt, és utána lehet tovább kísérletezgetni, ha akarsz.
-
fdisk
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Én új csatalisztet új winre teszek fel.(most már)
Most mikor feltetettem a 9.2-t csak simán leszedtem a 9.1-t,dc prot lefuttattam és restart,majd így fel a 9.2-t.
Írni akartam egy DVD-t és az istenért sem akart írni az íróm.Pörgette,de egy bitnyi adatot sem pörkölt a lemezre.Mondom wtf???
Nero le,majd fel ismét.De semmi változás.
Maradt a win restore.Így már ok volt a pörkölés.
Mivel egy ideje én már úgy csinálom,h a vga driver kivételével mindent szükséges programot,alaplapi drivert...stb felteszek,majd az egészről csinálok egy backupot.
Ha legközelebb kijön egy új kata,csak csinálok egy restore-t és kb 6-8 perc alatt van egy komplett winem.Erre csak felteszem az új drivert,att és kész is vok.
És így nincs driver összeakadás,mert nem lett teljesen leszedve az előző.
Igen sok problémát spórolok meg vele. -
totyax
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Egy újabb drivertől nem kéne elszállnia egy új fejlesztésű kártyának, főleg annak fényében, hogy az új drivereket főleg az új kártyákhoz fejlesztik. Itt azért elég sokan panaszkodnának elszállásra ha ez általános lenne. Lehet hogy volt is szó róla, nem tudom, elég ritkán nézek ide. Szerintem ha ATT nélkül 9.1/9.2-es driverrel elszállnak a játékok, akkor valami gond lesz a kártyával/hűtéssel.
Mondjuk nem egyedi eset sajnos hogy egy kártya nem bírja az alapórajeleket sem. Ha a 4870 tulajok felébrednek biztos több okosságot tudnak majd neked mondani. -
totyax
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Ha nem jött elő menj feljebb. Megcsinálhatod azt is hogy a magot 750-en hagyod, és a memóriát változtatod, és fordítva. Így kijön hogy melyikkel van gond. A 750/900 úgy látom alap 3D értékek.
A sípolás sajnos nem igazán garis probléma, de próbálkozni lehet. Nem biztos egyébként hogy a VGA sípol...
1,2V az alap feszültség? Nálam 1,203V 750/900 1,043V 300/500-bál.
4850-em van, így nem tudom milyen fesznek kéne lenni. Biztos lesz itt olyan akinek 4870-e van. Persze ha az ATT-ben kikapcsolod a profilok aut betöltését, akkor a hardver monitorban meg lehet nézni mennyi volt játék alatt a fesz és az órajel.
Az is egy próba, hogy az automatikus 2D/3D váltást kikapcsolod.
Sőt, magát az ATT-t is kikapcsolnám, az is egy próba. Kitartás
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Többféle hőmérséklet van, nem csak egy. A crysisok tényleg eléggé GPU intenzívek, csináld meg azt hogy játszol (vagy futtatod folyamatosan a crysis benchmarkot) úgy, hogy a megfelelő túlhajtási órajelekkel úgy mennyi idő után hal ki, és normál, de inkább csökkentett órajelekkel (2D) mennyi idő után hal ki. Persze a gépnek be kell melegednie. Ezt a játék profiljában könnyen beállíthatod, aztán pedig OSD-n ellenőrizheted. Az is lehet hogy a túlhajtás túl nagy, ezért száll el a GPU, annak ellenére hogy a hőmérséklet látszólag rendben van. Az OC mod nem hangzik túl jól, az hogy melyik kártya mennyit bír az eléggé egyedi. Arról a hűtőről meg adhatnál valami linket. Ha a biost megbabráltad, azok driver problémákat okozhatnak.
-
totyax
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Szia. Amit mondasz az tipikusan az az eset, mikor a vga nem válaszol, és erre a vpu recovery reseteli a vga-t. Ez esetben azonban valami üzenetet kéne kapj. Lentebb olvasom hogy kicserélted a hűtőt, nem azóta jelentkezik ez a probléma? Főleg hogy az adatlapodon egy kazán 4870-es szerepel. Nem hiszem hogy ennél a kártyánál olyan hűtő túlzottan eredményes lehet ami nem vezeti ki a hőt a házból. Egyáltalán szellős az a ház? A 4870 tán még a tápjának a hőmérsékletét is mutatja, játék alatt ezek a hőmérsékletek rendben vannak (osd mutatja) ? Ezt kéne nézegetned leginkább.
Az ATT-t én nem szoktam uninstallálni, drivercsere előtt csak kikapcsolom az aut indítását, driver után meg vissza. Nem tudom mik azok a "katt féle" beállítások, de én megpróbálnám tisztán is, tehát uninstallkor a megfelelő választ kell adni. A 2D/3D mód váltás ATT-ben tapasztalataim szerint nem minden játéknál működik, így hát sajnos marad az hogy minden játéknál a profiljába meg kell adni mennyi legyen az órajel játék alatt és abból kilépve.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Nézd, azért a 30W-ért már megérné ... de ... sokakkal szemben meggyőződésem, ha a kártya stabilan/biztonsággal - úgy értem, a piacra került kártyák 99,8%-a - tudná a csökkentett feszültséget esetleg csökkentett órajelekkel, akkor ilyen BIOS-szal szállítanák. De így - úgy értem, ha a gondolatmenetem helyes -, akinek bejön, az spórol, akinek nem, az gariztatni kénytelen...
Legalább is elég rég óta olvasom a topicot ahhoz, hogy nekem ez jöjjön le...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Azt írtad, katt777 eljárását alkalmaztad. Ő egy VGA drivertől mentes partíciómentésből indul ki minden driver-frissítés esetén. Ergo - szerintem - ez a mentés ATT-től is mentes. Tehát ő valszeg az ATT lepucolását és újrahúzását is javasolná.
Én meg nemtom, mert nem használok ATT-t. Sem, tulképp CCC-t sem. Azaz CCC fent van, de még szinte semmit nem matattam benne. 3D szekcióban tényleg nem. Nem húztam a kártyát, ventit se vezéreltem más módon, mint ahogy anno megalkották a kártyát. Ha valamit állítok, az adott játék menüjében állítom. Tulképp akár igénytelennek is nevezhető lennék, vagy mifene...

De nekem ez télleg így jó, ahogy van...

-
Silenzio
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Whaddahell?!
Ez mán fent volt a gépemen csak elfelejtettem hogy létezik...
Így már más:
2009.02.21. 14:21:16 - XP
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX9 1280x1024, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: Custom
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=High
ObjectDetail=High
Sound=High
Shadows=High
Water=High
Physics=High
Particles=High
Shading=High
PostProcessing=High
GameEffects=High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 54.93s, Average FPS: 36.41
Min FPS: 18.73 at frame 154, Max FPS: 56.62 at frame 981
Average Tri/Sec: 35963692, Tri/Frame: 987710
Recorded/Played Tris ratio: 0.93
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 44.75s, Average FPS: 44.70
Min FPS: 18.73 at frame 154, Max FPS: 56.62 at frame 981
Average Tri/Sec: 44665160, Tri/Frame: 999282
Recorded/Played Tris ratio: 0.92
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 44.53s, Average FPS: 44.92
Min FPS: 18.73 at frame 154, Max FPS: 58.72 at frame 1010
Average Tri/Sec: 44909888, Tri/Frame: 999868
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================Completed All Tests
Akkor viszont nem nagyon számít a proci, leginkább a két vga közti különbség látszik a teszteken, a procid max 6-7%-hoz segített hozzá (tekintve hogy az enyém OC-s vga ezért kisebb a hátránya)... Amúgy miért fut ugyanaz a teszt a benchmarking tool-lal sokkal gyorsabban?

-
Silenzio
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Nem, nincs AA egyáltalán. Ezt a 16xQAA-t driverből kell bekapcsolni? Nálam nincs ilyen a játékban, csak 8xAA. Egyáltalán a Crysisról van szó vagy a Warheadről?
Mert utóbbit én még nem tettem fel.Dx9 High: min. 17.83, avg. 41.13, max. 57.44
Dx9 Very High (mod): min. 11.98, avg. 28.43, max. 38.93.Súlyosan gyengébb végeredmények. Én Tomate kolléga eredményein csodálkozom, tulajdonképpen hasonló procim van. Bár most hogy belegondolok az övé tartalmaz némi L3 Cache-t is, az enyémnek 2x512 kbyte-tal kell beérnie. Lehet hogy ennyire visszavet a játékban a cache hiánya? Nos, akkor sajnos a Phenom 2 megvásárlásáig én leszek a sereghajtó a topikban.
Ez van. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Ezt mondom én is hogy egy jó 8500 procival 4200Mhz-en hozna bőven az enyémre is még +kakaót!
2009.02.21. 7:06:37 - Vista
DX10 1280x1024, AA=16xQ, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality: HighPlay Time: 48.69s, Average FPS: 41.08
Min FPS: 22.88 at frame 144, Max FPS: 48.20 at frame 1012
Average Tri/Sec: 41632632, Tri/Frame: 1013570
Recorded/Played Tris ratio: 0.90
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Jóval gyengébb procival is ilyen eredményt dob nekem ezekkel a beállításokkal.
2009.02.21. 6:34:09 - Vista
DX9 1400x960, AA=16xQ, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality: HighPlay Time: 58.61s, Average FPS: 34.13
Min FPS: 21.68 at frame 1955, Max FPS: 41.92 at frame 1008
Average Tri/Sec: 36144524, Tri/Frame: 1059133
Recorded/Played Tris ratio: 0.87
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)6750 3400MHzXP 1280x1024 AA/off,egy olyan procival mint a tied gyorsulna rendesen nekem is még!
-
válasz
Silent77
üzenetére
Számít bizony, nem is keveset.
Visszaraktam az erdeti fájlokat, és NO AA:
2009.02.21. 4:38:20 - XP
DX9 1280x1024, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=1, Time Of Day= 9
Global Game Quality:
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=High
ObjectDetail=High
Sound=High
Shadows=High
Water=High
Physics=High
Particles=High
Shading=High
PostProcessing=High
GameEffects=High
Play Time: 34.49s, Average FPS: 57.99
Min FPS: 41.55 at frame 160, Max FPS: 71.81 at frame 976
Average Tri/Sec: 57027976, Tri/Frame: 983467
Recorded/Played Tris ratio: 0.93
TimeDemo Play Ended, (1 Runs Performed)AA=16xQ
2009.02.21. 4:41:46 - XP
DX9 1280x1024, AA=16xQ, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=1, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
Play Time: 42.51s, Average FPS: 47.04
Min FPS: 36.74 at frame 138, Max FPS: 59.49 at frame 999
Average Tri/Sec: 47103496, Tri/Frame: 1001265
TimeDemo Play Ended, (1 Runs Performed) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Viszont játékon belül Crysisnál van különbség én FRAPSal mértem le ugyan annál a résznél a 8.12 és a 9.2-vel.
Az eredmények:8.12 Driver
1280x1024 DX10 High aa/off
Avg: 39.319 - Min: 23 - Max: 599.2 Driver
1280x1024 DX10 High aa/off
Avg: 46.047 - Min: 22 - Max: 63A Minimum azért ugyan annyi mert van egy töltés a mérés közben.
-
Cholard
tag
válasz
Silent77
üzenetére
Véleményem szerint (pláne 4870-en) nagyon jó hőfok - normál körülmények között.
Én is nagyonnagyon fontolgatom a Musashi-t, bár nem mondhatnám hangosnak a glaciatoromat a 4850-en, csaképp idle 48, load 74 fok nekem, ami (mások szerint) jó, de ezzel mégjobb lenne. Gondolom. Ami nekem problem, hogy se a glaciator, se a Musashi nem fújja ki a meleg levegőt a házból, de úgy látom ez senkinél sem jelentett gondot. (azért nekem most egy 8-as venti fújja ki a levegőt a slotok között, épp befért egy a hang- és a vidkari közé) -
dangerzone
addikt
-
katt777
félisten
válasz
Silent77
üzenetére
A feszültséget.
Tidus: Akik nem tudják, mit vegyenek, előbb nézzenek körül, minthogy rád hallgassanak, mert ennél jobb hűtők is vannak (hasonló árban, vagy olcsóbban). Azért persze ez sem rossz, de messze túlzás a legjobbnak nevezni, főleg 4870-re. Ebből max. az jön le, hogy kicsit tájékozatlan vagy a VGA-hűtők terén.
Aktív témák
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Aki ennyi pénzt kiad VGA-ra, rossz teljesítményt ma már nemigen kaphat, legyen az a VGA ATI, vagy nVidia.

király
Nálam nem hibázik, és a futásával sincsenek gondok. Lehet mondjuk, hogy valamit nem jól állítottál be (pl. tuning vagy fesz., utóbbit gyakran elrontják a felhasználók) Az említett hibajelenségek hibás túlhajtásra utalnak (VPU recover).

igaz ez a lassulás, nem befolyásolja a játékmenetet, de hát azért mégis...
Kép pls!