- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
maflame
aktív tag
Sziasztok! A ccc-t nem lehet valahogy rábírni, hogy 790/1050 fölé is lehessen állítani?
-
Haart
addikt
Ha új ati drivert akarok felrakni akkor elég frissíteni/felülírni az előzőt vagy előbb távolítsam el a ccc-t meg a drivert?
-
twollah
nagyúr
Kijott a RivaTuner uj verzioja (v2.24).
Tovabbi info itt.
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44485 üzenetére
Akkor meg vagyok átkozva!!!
-
butcher eu
senior tag
válasz
foreveryoung #44484 üzenetére
nekem is ref sapphire-om van amint már mondtam, (igaz víz van rajt) de nekem 900-on is megy
-
foreveryoung
tag
válasz
banderasz77 #44483 üzenetére
Ez némiképp megnyugtató!
Esetleg ötlet? Vagy majd akkor vergődjek tovább, ha felraktam a gyári drivereket a cd-ről? -
banderasz77
addikt
válasz
foreveryoung #44482 üzenetére
Elárulom, hogy 1,263V-on az enyém 840-en is stabil. Ráadásul ez ref. hűtésű kari. Nem ott lesz a gond.
-
foreveryoung
tag
A régi 3870-es tuning Sapphire-na 1,327v a fesz a biosában csúcsrajáratásnál! Naná, hogy kevés az 1,263!!!
-
foreveryoung
tag
válasz
X Factor #44480 üzenetére
Felmentem a techpowerup.com fórumára. Ott is volt ez téma. Bár angol, de nagyjából kisilabizáltam. Szar a bios! Ugyan azok a feszültség adatok vannak benne mint a sima Sapphire 4870-ben. Vagyis 1,263 Volt. Ez meg nem bírja a 780/1000-et. Felhívtam a boltot ahol vettem, visszavihetem, bevizsgáltatják a Sapphire-nál aztán 1-2 hónap múlva lesz valami. Hát ezt nem szeretném!
Másik megoldás, emelni biosban a feszt, de ez elég rizikós.
Harmadik, marad 750/900-on, és várok, egy javított biosra. -
X Factor
addikt
válasz
foreveryoung #44478 üzenetére
Próbáld meg az elöbb leírtakat, ha nem műkődik, akkor meg reklamálhastz vele, h. rajta van a dobozon is meg mindenütt h. minek kéne a def clocknak lenni, és nem viszi, úgyhogy adjanak egyet ami megfelelően műkődik. De reméljük magához tér.
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44477 üzenetére
Köszi, első körben megpróbálom a cd-s drivert. Vistát hétvégén rakok, a másik vinyóra. Meg kiolvasom a bios-át a GPU-Z-vel, kíváncsi vagyok mit mond!
De azért, ha valakinek van még ötlete mi a túró van azt szívesen fogadom! -
butcher eu
senior tag
válasz
foreveryoung #44476 üzenetére
szerintem tedd fel csak a drivert, a ccc-t ne, és próbáld ati trytool-lal, vagy riva tunerrel. de mindenesetre megpróbálnám a cd-n található driverrel is.
de az is igaz, hogy én nem szaroznék xp-vel ilyen konfiggal, dobj fel egy vistát vagy vin7-et, és szerintem jó lesz. de ez csak tipp. -
foreveryoung
tag
Jó reggelt, sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem! Történet:
OP rendszer XP Prof,, SP3. Tegnap megjött a SAPPHIRE 4870 TOXIC 1GB. Régi driverek letakarít, kártya ki, TOXIC be, netről az új Sapphire 9.2 letölt, telepít. A kártyának gyárilag 780/1000-en kéne menni. A CCC-ben autómatikusan 750/900-ra állt be, és az Everest szerint is ezen megy. Szőrösfánk, minden oké. Hőfok, stabilitás stb. 3DMark06 stabilan lefut 14500 pont. Szerintem oké.
Felhúztam a gyári 780/1000-re. Szőrösfánba 20-25 másodperc után belefagytam, fekete képernyő, majd visszaáll a CCC alapjáratra. Hőmérséklet 70 fok, tehát nem az. Most ilyenkor mi van? A drivert nem a cd-ről telepítettem. Lehet, hogy ott van valami plusz? Bár a Sapphire honlapján ehhez a kártyához is a 9.2-őt írja.
Esetleg valami tanács? Megoldás? -
válasz
Vasinger! #44453 üzenetére
Kifutottam az időből.
Jól mondod, GTA4.
Nem is az 1gb van a hangsúly, mert később kelleni fog, lassan majd nekem is váltani kell LCD-re, bár nem akarok.
Tesztekben nem igazán bízom, inkább a személyes tapasztalat ami érdekel, de utánanézek, köszönöm!
Igazából tökéletesen megvagyok a kártyával elégedve, és tényleg csak akkor cserélném le, ha nem sokat kell ráfizetnem, hisz most vettem én is Musashit, amit persze a 280-ra nem lehet rátenni. -
A VRM nagyon magas
[link] ezen a képen a VRM a jobb oldalt van, ahol a fekete borda?
Megróbáltam ismét, hogy lecseréltem a musashi bordáira, de ismét 20°-al több volt, szóval marad rajta ez a nagy.
Akkor sem értem hogy lehet ilyen különbség, hiszen légáram van, nem szorúl meg a levegő.
Vágass rá sztem vmi jó nagy bordát, mint nekem van, akkor jó lesz. -
poc013
tag
Sziasztok!!!
24/7-be meddig lehet húzni egy SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E Dual Slot Fansink-ot????????
-
Macka
veterán
Feltettem a második VGA-ra a muszájsít. Fent hagytam a referencia hűtés vörös keretét, erre tettem fel a hűtést.
IDLE:
MUSASHI
GPU: 40 fok
VRM: 50 fokSTOCK COOLER 34%
GPU: 54 fok
VRM: 52 fokFURMARK LOAD:
MUSASHI
GPU: 56 fok
VRM: 92 fokSTOCK COOLER auto üzem
GPU: 86 fok
VRM: 106 fok -
Vasinger!
nagyúr
Annyian írtatok, nem is tudom kinek válaszoljak
Oké, hát ha minden igaz CS:S-re lenne főképp, egy kicsi F.E.A.R. 2, Mirrors Edge. De nem több. Ha ennél komolyabb játékokkal játszanék, nem 4850-et vettem volna
Köszi mindenkinek a helpet, remélem nem fürdök majd be vele, ha nem javítják meg a moncsim
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
danilla #44457 üzenetére
Akkor sztem 20-as lesz, hisz azt láttam, hogy a 20 és 21"-nak ua. a felbontása. És ha régi 19"-os moncsiról váltanék 20"-ra, sokkal kevesebb FPS-em lenne a felbontás végett? 1680x1050-be? Akkor a 4850 még elbírná ezt a felbontást, drasztikus FPS vesztés nélkül?
dangerzone:
-
danilla
őstag
válasz
dangerzone #44452 üzenetére
Ha hozni fogja ezt a teljesítményt akkor, iszonyat jó 40nm-es első kártya lesz, főleg ha jó árban lesz...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Silent77 #44448 üzenetére
Hát ahhoz a felbontáshoz nem kell 1 gigás kártya, de GTX280 se, kivéve a GTA4
Hát figy. Én biztos úgy csinálnám, megnézem azokat a teszteket ahol a 2 karit összehasonlítják és közte van az a játék is amivel játszol, vagy vmi ami egy kaliberű. De várj vmi okosra, hátha jobban tudják.
-
dangerzone
addikt
-
P00By
nagyúr
-
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni 1 giga 4870 1gb-t, Asus 280 GTX-re?
Még nem tudom mennyit kéne ráfizetni, de ha nem sokat, lehet megérné, nem? -
chazz
csendes tag
Hali, valaki hasznalta mar video capture-re a 4870-et. Milyen software-el lehet hasznalni? Probaltam a Premier Pro CS4-el VirtualDub 1.9.0, de egyikkel sem megy. Premiere nem latja a wdm-et. virtual dub latja, de nem tudja hasznalni. Van valami hasznalhato progi hozza? thx.
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet, hogy arra kerül sor, hogy új monitort kell venni, de még ezt megpróbálom megjavítani. Szval a kérdésem az lenne, hogy max mekkora monitort/felbontást ajánlotok egy 4850-hez, amit még lazán elvinne, minimális FPS vesztés mellett. 20'' és 21'' között vacilálok. Nemtudom, hogy számít e, hogy wide vagy sima?
twine: Köszi
-
P00By
nagyúr
-
twine
veterán
Bocs közben lefaroltam a melóhelyröl....
Szóval ha látod a TV-t a CCC-ben akkor egyenes út ahoz hogy működjön...."szürke" tv-n jobb klikk, majd asztal kiterjesztése..bla..bla....ki kell hogy rakja a képet,,,ha ezt nem tenné valamiért, próbáld meg csökkenteni a monitorod felbontását, vagy képfrissitését mert lehet hogy ugyan azt a felbontást, vagy képfrissitést próbálja eröltetnia tv-re, azért nem tudja kiadni a jelet....de ez még mindig abban az esetben érvényes leginkább, amikor az S-video kimenetről próbálkozol, hagyományos tv-vel....de sokat könnyitenél ha elárulnád milyen tv-re próbálod kötni,,,milyen kábellel.....
Nem mindegy.....
üdv
Twine -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Leírnám problémám. Játszok a szgépemen, és egyszer csak elmegy a kép. Hang van, a gép megy, de semmi több. Ezt már egyszer csinálta, de egy reset megoldotta gondot. Most bekapcsolom a gépem, és 2mp-ig van gép, majd megint fekete képernyő. Minden egyes indításnál ez van Az látszik, hogy van jel, mert akkor egy idő bejönne az, hogy keresné a jelet, ugye ez a samu moncsiknál így van. A VGA halt be? 29 fokos volt, nagy nehezen megnéztem, szval túlmelegedés kizárva.
-
Sakon
csendes tag
hy!
Na már most fent van magyarul... A tv is megvan, de még most se jön be a kép -
-
twine
veterán
Catalyst Control center feltelepit ha nincs fent, majd ha már a gépen van elinditod, és a kijelzőkezelő menüpont alatt ha össze vannak dugva a készülékek, ott kell hogy legyen a tv inaktivan(szürkén)..azt bekpacsolod,és élvezed a filmed
ha egyéb extrákat akarsz még filmnézéshez tv-n beállitani érdemes a CCC-ben átnézni a beállitásokat....magyar nyelvüt szedjél le(ha gyenge az angolod), és egyértelmü lesz minden....
üdv
TwineSzerk:
LCD, vagy hagyományos képcsöves tv-ről beszélünk? -
Sakon
csendes tag
Hy!
A probléma forrása hogy kb 3 hete vettem egy uj gépet... a vga: ati4850. Hawerokkal a héten filmet akartunk nézni a tv-n. Nem jött össze, ugyanis amikor összekapcsoltam a gépet a tv-vel nem jött be semmi kép. Meglepődtem, mert az előző gépemmel ugyan ez nem okozott problémát. Abban egy ati 9600por volt. Előkapartam a régi gépet, kábel bedug, tv bekapcs, gép bekapcs: van kép. Kikapcs minden, kábel be az uj gépbe, start tv, start gép: kép sehol!
Próbálkoztam a gépen a beállításokkal, nem sok sikerrel... Az gondolom nem számit h a régi gépen XP van az újon meg Vista. Valaki tudna segiteni? -
sutyi987
csendes tag
válasz
butcher eu #44421 üzenetére
Azt még nem próbáltam! Most 100-on van. Érdemes megpróbálni, változtathat vmit a helyzeten?
-
foreveryoung
tag
válasz
sutyi987 #44418 üzenetére
Ez szép! Na ez a finom az informatikában!!! Itt már csak olyanra tudok gondolni, hogy a PCI-Express, vagy az alaplap nem visz elég adatot át, vagy a táp kevés, vagy a kábel nem jó, és lekorlátozza a kártya a saját teljesítményét. De én nem vagyok igazi mágus ebben, csak szívtam már jó sokat!
-
sutyi987
csendes tag
válasz
foreveryoung #44417 üzenetére
Mindkettő megvolt, nem is egyszer, de semmi eredmény
-
foreveryoung
tag
válasz
sutyi987 #44416 üzenetére
Igen az a normális, ha ugrál amikor 2D-3D váltás van. De nekem driver frissítés után mindíg 500-on van a csúszka, vagyis az a felső limit, és se játék, se 3DMark, se szőrös fánk el nem mozdítja onnan. Fel kell húznom 750-760-ra és utána tökéletes, minden megy rendesen.
De akkor sajna nem ez a gond.
Esetleg ATT uninstall után egy op újrahúzás? Vagy kártya bios frissítés? -
sutyi987
csendes tag
válasz
foreveryoung #44414 üzenetére
Nekem állandóan ugrál 750-ről 500-re és vissza! Ha játszom, 750-en megy mindig, nem hiszem hogy az lehet a gond. A csúszka meg alapból 750-en van.
nbl2: Nem volt semmi változás, nem tuningoltam semmit. Ami talán közrejátszhat a dologban, feltettem az ATT-t, hogy kipróbáljam a ventivezérlést. Azután kezdett meggajdulni a kártya, de ATT uninstall után sem javult a helyzet.
-
sutyi987
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, és segítséget, esetleg jótanácsokat szeretnék tőletek kérni!
Van egy Sapphire 4870 512 MB GDDR5 típusú karim. Október közepén vettem. Egy ideig frankón működött, aztán egy idő után több játék rendellenesen kezdett viselkedni. Gondolok itt folyamatos képugrálásra, képremegésre. GRID közben pl. egy-egy másodpercre megáll a kép.
Szőrösfánkkal is leteszteltem. A helyzet hasonló, erőtleljesen szaggat
Próbálkoztam már drivercserével, win reinstallal, de nem segített semmi!
Tudtok vmi ötlettel szolgálni, hogy még mit kéne kipróbálni, vagy küldjem egyből gariztatni? Esetleg nem a kari a ludas?
Válaszotokat előre is köszi!
Üdv.
-
danilla
őstag
-
twine
veterán
válasz
rocket #44405 üzenetére
Na ez má'n durva....valszeg sokat dob a teljesítményen ez a memo a zsugán,,,csak egy dolog van amit még nem tudok,,de sejtek...az ára...gondolom hasonló árban lesz mint egy "alsó kategóriás" 4870...legalábbis a kimeneteket nézve +gddr5...szóval értelmetlennek tartom... na nem a szó szoros értelmében, hanem ár/teljesitmény arányában...(mondom ezt úgy hogy semmit nem tudok az áráról,,,pusztán a piaci árképzésből indulok ki
)
-
rocket
nagyúr
válasz
butcher eu #44404 üzenetére
Palit HD4850 Sonic Special Edition 512mb GDDR5 memoriaval.
Nem valaszkent akart menni, csak melle nyomtam
-
butcher eu
senior tag
én azt hittem a hiba az én készülékemben van.
osztom a véleményetek. -
XoZ
aktív tag
válasz
foreveryoung #44400 üzenetére
Nekem is az volt, de csak le kell venni a végéről a .txt kiterjesztést, tehát marad a következő: SapphireHD4870 1GB Toxic--RV770.bin
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló