- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Silex
aktív tag
Egy kérdés, a vizes topic alszik úgyhogy beugrottam. Adott egy Sapphire 4870-es (512) gpu-n ramokon vizesblokk, a feteken a gyári alu-borda. Ha ez kap egy nagyobbacska huzatot a ház (új Cosmos) oldalában lévő 20 cm-es ventitől, akkor már rendben lehet?
szerk.: bocsi, nem válasz akart lenni, új!
-
o_tom
aktív tag
tlac:Ne haragudj hogy zaklatlak hülye kérdéseimmel... Szal neked csak egy plusz tápcsatid van a Saphire kártyán? Engem szivatott meg csak a Saphire 2 ilyen tápcsatival? A HKC430 tápom, meg szerintem maj'be *rik az erőlködéstől, ellenben nem melegszik!!! Mért van nekem kettő plusz tápcsati???? Fél Paks nem elég neki? Az egész atomerőmű kell?
-
tlac
nagyúr
ez a kis hátsó féreg (kocka) ciripel nálam
ha megnyomkodom, akkor változik a hangja
-
Egzee
őstag
sztem nem garanciális probléma a ciripelés
ű
o_tom: Nem! Nem úgy van mint az Nvidiánál! Itt úgy van, hogy azonos GPU-s (magos) VGA-kat lehet összekötni. 4830/50/70 ugyan arra a magra épülnek, de ha összeraksz egy 4830-at és egy 70-est akkor a gyengébb ereje lesz érvényes az erőssebb karira is. Gyártó mindegy ha referencia modellekről van szó, de nem adnám írásba, hogy két egyedi, áttervezett nyákos kari működne együtt!
Igen, a két táp közt ekkora a különbség! -
bim
veterán
sajnos dvd nem megy csak emelten. divx az sima ügy. nekem a gyári hütővel 34 fokos volt idle a kártya 100/220-al 4%(!)-os ventifordulat mellett. ez többmint jó szerintem. igaz bele kellett nyulnom a ventivezérlésbe bios szinten mert nekem az ATT-s szabályozás nem jött be. Így jobb. Illetve már nem érdekes de gyári értéken nagyon elszaladtak a hőfokok.
-
virkir
veterán
A gyakori villogás csak akkor jön elő ha a biosban rosszul állítják be az órajeleket.
Ugyanis a jó képességű mérnökök az ATI-nál minden üzemmódhoz 3 órajelértéket engedélyeznek hi/med/lo 2D-3D-UVD-ben egyaránt.
Hogy mi értelme vagy gyakorlati haszna van a dolognak nem értem.
Ha itt a bios buhera alkalmával változó memória órajel van beállítva akkor jöhet elő a villogás mivel gyárilag a max 900mhz-s érték van megadva minden üzemmódhoz ezért nem tud villogni.
Viszont fűt és fogyaszt mint a barom de legalább alacsony a selejtarány a gyárban.
Májsztró
Azért érdemes egyénileg kikísérletezni mit bír legalacsonyabban. -
bim
veterán
A villogást nem értem. amikor 2D-és 3D között vált csak akkor villan be. bevallom én mondjuk szemet hunyok efelett a hiba felett ha cserében le tudom venni ATT-ben 220-ra a ramorajelet. a mag meg 100mhz-en üzemel. mindössze egy századmásodperces villanásról beszélünk ami jelzi hogy váltás történt. szerintem nem kell ezt ennyire drasztikusnak felfujni. mondjuk cserében ha nem dvd filmet nézel a gépen akkor simán megy a csökkentett órajeles sebességen szinte minden.
persze mindenkinek más a fontos. én inkább nézegetem a villanást aminek jelentős része nem látszódik a betöltések miatt minthogy a gyári órajeleken főjön a kártya 2D-ben is és többet egyen.szerk: mondjuk melegedés már nincs a víz miatt csak a fogyasztás érdekes.
-
virkir
veterán
Normál 2D-t használ, igaz nálam a 7 van fent a vistát kihagytam.
Nem tudok mérni mert nincs fogyasztásmérőm de én is kíváncsi lennék rá.
Biztos jelentős csökkenést okozhat mert az összes program ami tudja monitorozni az áramfelvételt (GPU-Z, Everest) most 9.5A mutat, gyári biossal meg ha jól emlékszem valami 20+A volt az áramfelvétel. -
katt777
félisten
-
BandiHUN
veterán
köszi!én most azon agyalok,hogy nem-e elég lenne a 3870 is,gondoltam volna a 9600-ra is,de mindenképp ATI-t kellene
én nagyon elégedett vagyok az 1950pro-val is,de hát mégse 1680x1050-hez való,ráadásul csak 256-os.viszont szépen viszi a Krizist is mediumon
mondjuk maga a játék érdekel,nem a graf annyira,és éppen ezért filózok,hogy kell-e a 4850 egyáltalán,viszont a 3870 meg szerintem már koránt sem olyan jó ár/érték arányú,és nem is fogyaszt annyival kevesebbet idle-ben,mint szeretném...miért nem oldják meg,hogy az alaplapi video elég legyen a 2d-hez?bár még reménykedek azért az ilyen powerplayes-biosos dolgokban is,mert játszani azért mégiscsak maxon a legjobb
kár,hogy amd-vel nem tesztelnek teljesitményfelvételt idle-ben.
más:valaki nem tudná megmondani,hogy a biosmodolt kari VRM szerint mekkora áramot és feszt kap?végülis akkor következtetni lehetne arra,mennyit is eszik maga a kari jó közelitéssel...
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Update 04.22. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest