- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
RMfan77 #44898 üzenetére
Hali.!!
A döntésed következményeit magadnak kell válalnod.
De a kártya az jó. Ha nem is a legjobb,(X2 2Gb memó. stb. )
A tápd, ha nem kötsz rá túl sok lomot, 2-3 vinyó, ua. DVD meghajtó, külömböző cucc, akkor szűken elég lesz, de ezt ki is tudod számolni. Táp leadott valós teljesítmény = az össz teljesítményfelvétellel.
De a kari az jó lesz.
Sok élvezetet és jó játékokat hozzá -
RMfan77
csendes tag
Sziasztok!!!
A "Milyen VGA-t vegyek?" topicban senki sem válaszolt nekem, szóval szerencsét próbálok itt.
Kinéztem magamnak egy Sapphire HD4870 1GB GDDR5-ös kártyát, de nem a Toxic, hanem ebben a Lite, vagy milyen kiszerelésben.
Arról szeretnék érdeklődni egyrészt, hogy jó e a döntésem, másrészt, hogy a tápom, ami egy 420W Chieftech APFC, stabilan futtatná e a kártyát. Gyanítom igen, mert havernak az 512-es 4850-e egy 350W-oson is tökéletesen fut, pedig sok cucc van neki rákötve, szóval próbáltam viszonyítani.
Szóval légyszi, valaki segítsen.
-
H.O.D.
senior tag
Na, a sztorim óriási: végre felszenvedtem az S1 rev2-t a Giga 4850-re. Szilikonoldó sprayt meg hőálló ragasztót, meg minden túrót kellett szerezni, időm se sok volt, de végre összejött. Alapon 55 fok, na mondom nyúzzuk meg. Furmark futott kb. 30 percet, GPU 78 fok. Hát mondom nem nagy durranás, de legalább nem sivít a párom fülébe éjszaka... Utána kapcsoltam, hogy tán villanyt is adhatnék a ventinek
De az, hogy 80 alatt tartja passzívban, az elég komoly... Ja, a gép mögött van közvetlenül a szobai radiátor is, valamint a gép oldallapja még nincs felrakva, tehát optimális szellőzésről szó sincsMod: S1, nem S2
-
Levike880517
csendes tag
Powercolor 4870-ről(1Gb-os változat) mi a vélemény?Mert árban jónak tűnik!Meg sokan mondják,hogy jó!
-
KDavid17
aktív tag
Bocsi az offért.
Csak kíváncsi vagyok.Hogy ti mekkora értékre állítjátok be catalystba a saturationt?
-
Macka
veterán
válasz
arsenlupin #44889 üzenetére
Már írtam nekik email-t.
-
X Factor
addikt
válasz
Randall1017 #44887 üzenetére
Azt hiszem a vezérlőpultban a hangoknál kell beállítani az ati-t alapértelmezett hangeszköznek.
-
Macka
veterán
Zalman RHS70-et lehet egyáltalán itthon kapni? [link]
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Ha a gépet hdmi kábellel kötöm rá egy tv-re hogy tudom elérni hogy a hang is átmenjen? -
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #44885 üzenetére
Állítólag jó a hűtése.
Ami tuning van benne, azt lényegében bármely ref. 4870 tudja. Amit konkrétan tudok: a hasonló (nem azonos!) hűtésű, de nem toxic Sapphire VGA-mnál az ASUS Glaciator sokkal halkabb, hűvösebb, és tuningolhatóbb, ráadásul már most 2X akkora az élettartama.
-
katt777
félisten
válasz
virkir #44863 üzenetére
Az baromság, ha a semmitől nem védő, viszont a normális felhasználhatóságot akadályozó "feature"-öket valaki bekapcsolva hagyja.
3 ismerősömnél van 64-bites Vista SP1 (a simán régebbne sem volt gond), és mindenkinél működik az ATT, automatikusan betöltődik. Senki nem szív vele (persze nem is Norton-t használnak, vagy valami hasonló szart). Számomra persze nem furcsa, hogy többen meg igen.A Vista topicot sem véletlenül hagytam ott, amikor olyanok osztották az észt tele szájjal, akiknél hol ez, hol az nem működött, meg lassú volt. Attól persze még lehet RD+-ozni meg loader-ezni, ha valakinek csak úgy megy, én ezt nem vitatom el senkitől. Csak elméletileg mennie kéne az ATT-nak. A lényeg, hogy működjék.
Nem referencia nyákról volt szó, hanem referencia VGA-ról. Egyébként a Sapphire "dual-slot" VGA-i pl. nem ref. nyákosak, ezért bukták is páran az extra hűtés felszerelését. -
bigskull
tag
Sziasztok.
Immáron másodjára megy vissza a a karim (sapphire hd 4870) a szervizbe, 2 hónap leforgása alatt.
Íme ezt produkálta; 1. kép 2. kép
Tünetek még voltak; sötét képernyő, 'boot spin up' úgy maradt, 100% -on teljesítő ventilátor.
Szerintetek ez milyen hiba? Táp okozta?
Lc Power Scorpio volt sztem' a ludas. Corsair 520hx elegendő neki?
-
R1200GS
aktív tag
Van egy Gainward 4870-em. GTA 4 a beállításoknál kiírja, hogy mennyi memória van a kártyán. Múlthéten kb. 506 MB volt, ma meg már csak 499 ez mitől lehet? Folyamatosan megy tönkre a memória a kártyán? Néha csináltam egy -egy tesztet úgy hogy húztam a kártyát. Néhány alakalommal a szőrös fánk alatt le ált(VRM 130 C° elért). Ez amortizálhatta a memóriát? Már a VRM hűtését úgy ahogy megoldottam(játékok alatt max 70C°), és nem is csinálok semmilyen tesztet(nincs értelme), a kártyát is alapon használom.
-
válasz
Deadzone41 #44862 üzenetére
A directx a legújabb? És a legújabb driverrel is ez a helyzet?
-
Egzee
őstag
válasz
Deadzone41 #44866 üzenetére
azt tudom, hogy sourceban sok mindent máshogy, hátrányosan jelenít meg egy nvidiához képest, mert egy formától most vettem meg a 2. 4850-em és ő mondta, hogy egy pályán lem lát felfelé valamit...
-
DigitXT
félisten
válasz
Ezek közül csak az első hárommal játszottam.
Volt, hogy nekem is volt ilyen a Crysisben, de azt nem tudom, hogy mitől is függött.
Elvileg önmagában normális jelenség (LOD - Level of Detail), ezt driverben nem
tudom, hogy lehet-e ilyet állítani, szerintem nem nagyon... (Max. mip-map detailt,
ami hasonló hatással jár, csak nem a tárgyakban, hanem a textúrák minőségében.)A másodikkal még alig játszottam, tehát nincs tapasztalatom (és nem valsz, hogy
lesz, hacsak Barátnőm nem próbálja ki, mert a 4850-em az Ő gépébe vándorolt),
a harmadikkal viszont soha nem volt semmi gond, nagyon szépen vitte a HD.Hm: ez lehet, hogy nem segített sokat, de legalább némi tapasztalat/infó.
-
X Factor
addikt
válasz
Nem lehet h. vmi driveren belüli beállítás nem stimmel?
-
X Factor
addikt
válasz
Mondj konkrét példát, melyik játéknál?
-
Egzee
őstag
válasz
Az jó
Nem rakod túl magasra a felbontást??? Akkár telítődhet be a memória... Ha nem akkor max vidd vissza...
-
virkir
veterán
válasz
katt777 #44861 üzenetére
(Persze UAC és egyéb baromságok ki vannak irtva.)
Inkább ez a mondatod baromság így önmagában.
Az meg furcsa, hogy ezt te állítod itt a fórumon aki meg 64 bites rendszert használ az rendszeresen szív az ATT indításával.
Lásd a feletted lévő hsz.-t.
Vagy ha ennyire egyszerű lenne akkor miért van mellékelve a telepítéssel az újabbakba a loader?
Sapphire 4870-ből melyik kártya nem referencia nyákos? -
Deadzone41
őstag
sziasztok! egy kis gondom lenne a karimmal. config: shaphire 4870 (toxic szerű hűtő van rajt de nem az) e8400, 650 chieftech táp, 2x2giga ddr2, asus p5q pro, vista64. játékokban olyan hiba jelentkezik, hogy egyes tereptárgyak, textúrák csak bizonyos távolságokban töltődnek be pl előttem nő ki a fű, előttem terem meg a kerítés pár méterre vagy szimplán a modellek ha távolabb vagyok gyengébb részletességgel jelennek meg kb(5-10m-re). játékonként változó a hiba mértéke de nagyjából mind1ikbe jelen van. tud rá valaki esetleg megoldást? több driverrel is próbálkoztam már eredménytelenül
.
-
katt777
félisten
válasz
virkir #44859 üzenetére
Tény, hogy 64 bites Vistán simán indul az ATT install és újraindítás után is (.1370-es build-től). Nem csak nálam.
(Persze UAC és egyéb baromságok ki vannak irtva.)
GDDR5 hiba nem ref. kártyáknál jelentkezik, na most Sapphire-nek is van nem ref. kártyája, innentől én senkinek nem mondom látatlanban, hogy ne pipálja be a GDDR5 opciót, aztán meg durranjon el a VGA-ja. Ha kipipálja sem lesz belőle baja, de hangsúlyozottan csak GDDR5 RAM-oknál.
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Van egy Hd-4850-em , na mármost.. néha produkál olyat, hogy kikapcsol a monitor játék közben. igazából két játék volt aminél ezt csinálta, Clear Sky, Far Cry 2. Valakinek volt hasonló tapasztalata? Remélem nem a kari rossz, becsődölt a bolt ahol vettem és nem intézi senki a garit...
-
Bordoi
őstag
Uraim néhány hozzászólást töröltem. Mellőzzétek a politikát!
Boyl3r próbálj meg konstruktívan hozzászólni és ne csak szmájlikat használj.
-
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #44833 üzenetére
GDDR5-öt! Ha ezt nem teszed, bizonyos VGA-knál a duplázós RAM-hiba fog jelentkezni, amiről már írtam a cikkben. De ha már telepítetted, sincs baj, kerest meg az ini-ben a GDDR5-ös sort, és a 0-t írd át 1-re.
Felejtsd el Virkirt és az ő loader-mániáját.Myers: ATT finombeállítások/alap WMV gyorsítás. De a legbiztosabb az MPlayer. 3-as sorozatú kártyákon működik, régebbieket nem tudom.
-
Skizz
addikt
Fél éve a(z) (új) cuccaim 90%-át tőlük veszem, továbbá már haverok cuccait is visszavittem, ill. vitettem, és se a vásárlással, sem a gariztatással nem volt még gond.
pixet meg ipont nem érdemes összehasonlítani. a pixet azért kerüli mindenki, mert francia cég, nuku hazai képviselettel, tehát a gari offos (főleg ha ki kell fizetned a cucc visszaszállításának a díját), egyébként meg ugyanannyiba kerül a többi költség kifizetése után mintha itthon vetted volna egy kiskerből, sőt. és akkor a több hónapos várakozásról még nem is beszéltünk.
-
twine
veterán
A Pixmania-hoz,, illetve az Iponhoz legfőképp, csak annyit tudok hozzászólni, hogy "Bátraké a szerencse"! Srácok ha máshol csak 2-3 ezressel drágább,,,valami akkor inkább ott...de legalábbis a már bevált üzleteket nem szabad "megcsalni" 2-3K-ért....(a minél biztosabb garancia legyen a legfontosabb) ők ebben nem járnak élen,, SŐŐŐŐT!!!
Pusztán csak egy jó szándékú magán vélemény volt, nem kivánok vitába bocsátkozni...Valaki vagy megfogadja vagy nem... -
Skizz
addikt
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
butcher eu #44839 üzenetére
Szerinted egy Sapphire 4870 1gb Toxic 65.500FT-ért megéri,vagy még ennek megy le az ára.
-
Skizz
addikt
ez most komoly, hogy csak 57k az 1 gigás 4870?? KATT minnyá magamhoz nyúlok! mert pl. az 512-es Full 72k, szintén az iponban.
-
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44836 üzenetére
Az ATT könyvtárában kell lennie egy ATTLoader.exe-nek azzal indítsd, úgy mennie kell.
-
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44833 üzenetére
Ezekből semmit.
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #44830 üzenetére
rendszergazdaként telepítem az Att-t, telepítéskor ezek közül mit kell bepipálni?
dangerzone: nem használom így állantóan, csak amikor feszegetem a rendszer határait
és mégegy kérdés srácok: miért lehet az hogy firefox alatt nem tudok bejelentkezni ph-ra? beírom a nick nevem a kódóm, kiírja hogy sikeres belépés, rögtön továbbítjuk, és ugyan úgy visszadob a bejelentkézés/regisztrációstb, oldalra.
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44831 üzenetére
Mondjuk még így is elég sok....
-
butcher eu
senior tag
válasz
dangerzone #44811 üzenetére
ez biosos, és állandó érték.
-
dangerzone
addikt
-
.Oldman.
tag
válasz
dangerzone #44827 üzenetére
mondasz valamit..
ha lesz időm, rákukkantok. -
.Oldman.
tag
Sziasztok,
Meg is érkezett tegnap este a HD 4870 1GB kártyám. Végül is Sapphire-t küldtek. Szép fekete, és a hűtése jóval halkabb és hatékonyabb, mint a Spph 4870 512gb referencia kártyának.
Nagyon vártam, és eddig nagyon tetszik.
1 baj van, a Catalyston nincs bent az Overclock menűpont, és cusomba se jön elő. Szal a hűtést AUTO-n hagytam. De eddig így is ok.
Lehet este ha klesz időm, frissítek a CCC-n.
Üdv,
.OM. -
Hali!
Milyen cooler van 4850re, amihez adnak vrm hűtőt is? És persze minnél olcsóbb, nem tuningra kell, csak a gyári nagyon lónyál!
Thx!
-
Myers
senior tag
Mit tudtok arról, hogy lehet a gpu-t videólejátszásra fogni? Vagy van az ilyen kérdéseknek más topikja?
Milyen szoftver kell hozzá, beállítások, meg ilyesmi?
Pl. én áttértem a VLC lejátszó progira. Azzal lehet valahogy a GPU-t erőltetni? -
katt777
félisten
válasz
dangerzone #44815 üzenetére
Most, hogy sokak számára kiderült, hogy a ma elfogadott közgazdaságtan egy kapitális humbug (lásd még: kapitalizmus), hiszen semmi nem a valós értékét képviseli (azaz tetszés szerint manipulálható bármi), jó is az.
Egzee: Éljen a villanyszámla!
-
Egzee
őstag
Nah sziasztok! Helyzetjelentés!
Crossfire-ben tolom a 2 4850-emet és eddig egy anomália volt, egy archlord nevű játék belaggolt mint állat, ha a crossfire is enabled. Cod4-ben oltári FPS növekedés, Cod5 2048-as felbontásnál maxon már küzködik néhol!
Eddig tökély!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #44818 üzenetére
GTX260 lett, 65nm-es de már 216SP-s.
-
Qru
MODERÁTOR
Mielőtt megválnék a jó kis HD4850-emtől nyomtam egy 3DMákot: Link
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
dangerzone #44811 üzenetére
Okés
Köszönöm a megnyugtató szavakat
Remélem hamarosan betudom szerezni
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #44813 üzenetére
Mondtam, hogy 3 napig van egy kölcsön modemem. Szóval akinek segítség kell, holnapig írjon, utána nem tudom, mikor mennek legközelebb válaszok pü-kre és mail-ekre.
Addig is nyomom a FEAR2-t 500/600MHz-es profillal 1.083V-on, 40%-os (halk) ventivel, 50°C-os VGA-val, full grafikán. Nagyon baba játék, végre nem csesztek el valamit. Jól jön a FC2-es kínlódás után. Kicsit kiakadtam a perceken belül respawnoló ellen, a teljesen másfelé lövő, mégis engem eltaláló faszik, a 100m-ről sebző ellenséges shotgun-ok után, de főleg azon, amikor az általam segített és megmentett társak tucatnyian támadtak meg a végén egyszerre. Ha +1x végigjátszom, tuti magam nyírom ki az összeset jó előre. -
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44804 üzenetére
Ez biosos érték, idle, vagy load?
Boyl3r: 500 w-os csifi táp? Kérlek szépen az elég 4 vinyóhoz + egy 4magos procihoz ,ami szénné van húzva + két darab 4870-eshez...
Szóval ne parázz ezen sem
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
dangerzone #44801 üzenetére
Köszike a segítséget
,de a táppal nem lesz gond,nem kell nagyobbat venni
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
butcher eu #44793 üzenetére
3.00Ghz megy a procim
-
AMD_ok
őstag
Hi mindenkinek!
Itt is megkérdem, bár a válazt sejtem: Lecserélem a BFG 8800 GTS (512 Mb)-emet, és a kérdés, hogy HD4870 vagy Gef. GTX 260 a jobb választás?
Ezt a kártyát már ki is néztem
Vélemények?Köszi
-
butcher eu
senior tag
válasz
dangerzone #44801 üzenetére
1,53V
-
katt777
félisten
válasz
.Oldman. #44797 üzenetére
Azért az a kihajtás persze felbontásfüggő, de max összetettséggel HD4870 alá elég 3.3GHz, de csak egy E8xxx-tól! E6-osok prociknál kb. 10%-kal magasabb órajel kell.
Haart: Párszor volt szó róla, hogy a 4870-ek hűtésének neuralgikus pontja a VRM. Egy ilyen termetes réz-borda, mint a Glaciator-omon van, már nagyon jó, csak persze nem fér be semmilyen alternatív hűtés alá. Viszont az ASUS G. hűtését csak ajánlani tudom mindenkinek, meg lehet spórolni vele az extra hűtés árát.
butcher eu: A honlapomon is megtalálod, sok más hasznos link társaságában.
Ráadásul ott kék a link.
-
katt777
félisten
válasz
sutyi987 #44785 üzenetére
Most frissítettem az ATT beállításokat, többek kérésére kibővítettem a gyári 2D és 3D beállításokkal, az én halk Glaciator hűtésem beállításai ugyanis ref. hűtések esetében néhányaknál komoly zajt okoztak, ti. azok 50%-on olyan zajosak, mint a Gl. 90-100-on. De az órajelekkel/feszekkel eddig gyártóktól függetlenül nem volt probléma (ami persze nem zárja ki, hogy lehet).
Olyan probléma előfordulhat, hogy a te VGA-d esetleg nem bírja az ATT valamelyik beállítását, erre külön felhívtam a figyelmet (ill. arra, hogy mindenki szabja testre a saját VGA-jához a túlhajtás profilokat). Próbáld meg az auto 2D/3D módba a stock 2D/3D beállításokat betenni, az annyi, mintha simán a driver dolgozna (és nem is lenne ATT), csak nem ugrálnak az órajelek és a venti. Az én 3D módom 1.203V-on dolgozik 1.263V helyett (így működött a Sapphire-nél is), mert az én VGA-mnak (és eddig másonál is így volt) ez nem jelent problémát, viszont max. terhelésen sem melegszik 60°C fölé 40-50% ventivel. Hardveresen gyengébb kártyáknál szükség lehet az 1.263V-ra (nem véletlenül ez a ref. érték, hiszen ez a szabvány, amelyen rendben kell mennie minden VGA-nak gyári órajeleken, így sokkal kisebb a selejt mennyisége, mint alacsonyabb fesz. esetén lenne), ez van a stock 3D beállításban.
Képugrálás-remegés akkor jön elő, ha biosban módosítod az órajeleket, a PP ugyanis folyton váltogatja azokat. ATT nem okozhatja a hibát, ugyanis ha valamelyik beállítása rossz, akkor rögtön hibát kapsz, nem csak egy idővel a használat megkezdése után.
Mindenesetre tisztán a VGA-t akkor tudod tesztelni, ha sem ATT, sem CCC nincs fent, csak maga az ATI driver. Ha ekkor bármiféle grafikai hiba jelentkezik, akkor bizony gázos a kari.
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44800 üzenetére
Milyen fesszel megy az 4,33ghz-t?
Boyl3r: Ha 3,4 ghz-ig húzod azt a procit, akkor már egész jól kihajtja, nem lesz gond.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged