- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, kicsit tanácstalan vagyok bútorápolásban.
Van egy eukaliptuszból készült kerti asztalom: Nem világos, hogy ezt pácolni vagy olajozni kellene-e. A felülete már porózus, beszívja magába a vizet, kicsit már szürke is.
A másik pedig egy akác IKEÁ-s étkezőasztal. Ennek a felülete egyrészt kezd foltosodni, illetve a gyerekek is gyakran játszanak az asztalnál szóval van rajta filctoll, zsírkréta által okozott színeltérés is. Erre mit ajánlotok? (Gondoltam, hogy asztalos és csiszolás, de szerintem kb. annyi a munkadíj, mint az asztal új ára.)
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz kapu2006 #54924 üzenetére
Nekem is ez lenne a logikus. Az asztalosok, akikkel beszéltem azt mondták, ők úgy csinálnák, hogy felcsavaroznak egy lapot a falra, és utána arra ragasztják a laminátumot (?), különben utóbbi összehúzza az előbbit. Ezért is kérek itt tanácsot, mert sajnos egyáltalán nem vagyok otthon a faipari technológiákban.
Valami olyanra gondoltam, ami a munkalapokhoz hasonlóan már készen van, ami ezek szerint létezik is.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz fogtunder #54917 üzenetére
Köszi, úgy tűnik a munkalaphoz találtam gyártót.
A hátlapnál nem akarok csempét, egyrészt a fugák miatt, másrészt mivel még a bútor összeszerelése előtt fel kell rakni, bármilyen apró méretváltozás esetén nem fog egybe esni a munkalap végével. (A félszigetes sarok pl. ilyen lehet, mert ott egy kifordított 38 centi mély szekrénnyel van megoldva, a mosogató mellett egy 30 centis kihúzható elem van, a félsziget másik két szekrénye meg befelé nyíló sima ajtós - ezeket kell egyvonalba hozni úgy, hogy semmi nem akad össze semmivel).
Indukciós tűzhely lesz, maximum a pára lehet probléma.
A fényes fehérrel én is így voltam, de jelenleg ilyen a fürdőszobaszekrényünk és takarítani sem nagyon kell (pedig kap párát és fröccsen rá víz is), valamit a kisgyerekes kiképzést is sokkal jobban bírta, mint a famintás konyhabútor. Ha mégsem jön be, egyszerűn veszünk más mintás ajtókat - többek között ezért is lett IKEA konyha.
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Konyha összeszerelésben és munkalap/hátlap gyártásban kérnék segítséget.
1. Mivel ikeás Metod konyha, így 635mm-es munkalap kell hozzá. Hol tudnék ilyet gyártatni? Kinéztem egy Egger mintát. Hol tudnak vajon ilyen széles lapot gyártani, illetve a függőleges és vízszintes lap összedolgozását, valamint a félsziget két oldalon látszó hosszabbik élének esztétikus élzárását megoldani?
2. A hátlap megoldható úgy, hogy a szekrény összeszerelése után lehessen szerelni, ne kelljen előre felragasztani a falra? Lehet kapni kész lapokat - szintén Egger mintával - ami megfelelő lehet ilyen felhasználásra? (Laikusként én ráültetném a munkalapra, így minimális rögzítés is elég lehet neki, a lényeg, ha később cserélni kéne, akkor ne kelljen szétverni mindent)
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Köszi a választ. Igazából másra is nyitott vagyok, tudsz esetleg mutatni példát a drótos és léces megoldásokra?
A koncepció annyi, hogy legyen minél átláthatóbb (kisgyerek miatt jó, ha a konyhából be lehet látni a nappali minél nagyobb részét) és stílusilag legyen modern, minimál, de természetes hatású - már ha ennek így van értelme .
(A fém üveg rögzítés pl. egyáltalán nem passzolna, maximum matt feketében.) -
KilgoreTrout
senior tag
válasz generatoros #54640 üzenetére
Az nem opció, ott lesz a konyha. Esetleg az alsó részt lehet hosszabbra venni, bár akkor eléggé félbe vágná a nappali-étkezőt.
Ilyesmi lesz az elrendezés:
Egyelőre úgy gondolom, ha annyira lerokkanunk öreg korunkra, hogy probléma lesz felmenni, akkor amúgy sem tudjuk majd fenntartani a házat és inkább beköltözünk egy kisebb lakásba.
Most a legnagyobb kérdés a korlát... Nem tetszik a fémkeretes vagy a pontmegfogásos verzió (ez utóbbi brutálisan drága ráadásul), fa kerettel körben viszont szerintem elég jól nézne ki. Kérdés, lehet-e ilyet, és ha igen, kit kéne keresni.
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Jelenleg ez a lépcső van. Az alsó fokok mozognak kicsit, tehát a lépcsőfokokhoz nem is lehet korlátot rögzíteni, meg kéne erősíteni az egészet, megoldani a homloklapok rögzítését, stb. Meg nem is tetszik.
Egyedül a padló és a mennyezet között kifeszített kötél/háló jutott eszembe, mint költséghatékony megoldás, de az meg nem passzol a tervezett lakásbelsőhöz.
-
KilgoreTrout
senior tag
A lépcsőt megcsinálják gipszbetonból, viszont ők nem vállalnak se korlátot, se borítást (de úgy teszik bele a rögzítéshez szükséges elemeket, ahogy kérem). Kimondottan csak gipszbeton lépcsőkkel foglalkozó cég csinálja, ráadásul elég ismert és régi szóval elvileg van gyakorlatuk.
A fokok méretezése egyébként nagyon hasonló jelenlegi, megszüntetendő fémszerkezetes lépcsőéhez, ezzel elvileg nincs baj. (Sajnos az eredeti lépcsőt nem lehetett gazdaságosan gyermekbarátra átalakítani, ezért a csere.) 19 centis fokmagasság és 24 centis a fokmélység egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
az alábbi konyhapultra az ikea pulttervezője 150.000 forintos árat mond sima laminált munkalap esetén. Reális ez az ár vagy ezt máshol olcsóbban meg tudják csinálni?
Az fontos, hogy a sarkok szépen össze legyenek dolgozva, illetve a függőleges lezárólap is szépen illeszkedjen. (A befoglaló méretek: 210*263,5cm, amúgy Ikea METOD konyha).
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Kértünk, sajnos millió feletti ajánlatokat kaptunk...
Így is több lesz, mint amire számítottunk, de sajnos nem találtam jobb megoldást. A szekrényeket össze tudom rakni, a vágásokhoz lesz szükségem segítségre, mert nincs körfűrészem, de abban segítenek a kivitelezők, akik amúgy is ott dolgoznak.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, IKEA Metod konyhával kapcsolatos kérdésem lenne. (Már ha nem szitokszó itt az elemes konyhabútor. Sajnos csak erre van most keret.)
Mennyire problémás két szekrényt egymással ellentétes irányban összeszerelni? Mivel nincs 38 centi mélységű sarokelem (igazából egy 60-38-as sarok lenne az ideális), ezért úgy tudom megoldani a kis reggelizőpultot, hogy ellentétes irányba néz két egymás melletti szekrény.
Mennyire problémás ez az elrendezés? A lábazaton kívül mivel lehet még gond?[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Jól értelmezem, hogy a konyhafrontok sorrendje felületi ellenállóképesség (minőség) szerinti kb. ez?:
1. fóliázott bútorlap
2. fóliázott MDF
3. festett, lakkozott MDF
4. laminált MDF
4. akril -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi - elvileg tömörfa - konyhabútorral kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Milyen fából lehet?
- Utólag milyen lehetőségek vannak a színezésére?
- Sima festés mennyire megoldható?
- Fújás kb. mekkora költséggel jár (kifizetődő-e egyáltalán, vagy akkor már több értelme van új ajtókat csináltatni)?Költözünk nemsokára és most tervezzük az átalakításokat. Alapvetően vagy valami világosabb szín tetszene (mostani bútorlapos konyhánk fehér színű, amin halványan átlátszik az "erezet" - szeretjük, mert egyáltalán nem látszik rajta a kosz, mégis világos, légies hatású) vagy valami kevésbé vöröses árnyalatú fa.
A munkalapot és a fogantyúkat is cserélnénk.
Elvileg még elérhető az asztalos, aki készítette, de próbálok minél jobban tájékozódni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- SSD kibeszélő
- Megoldások IBS/IBD-re
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest