- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
aktív tag
válasz KilgoreTrout #66372 üzenetére
> Gondoltam, hogy asztalos és csiszolás, de szerintem kb. annyi a munkadíj, mint az asztal új ára.
140 EFt elég durva munkadíj lenne keress egy céget ahol van kontaktcsiszoló (Vác-on tudok egyet, Facél Kft) pár perc alatt lecsiszolják, meglepődnék ha 10 EFt-nél több lenne a költsége.
update: az asztallapot szereled le előtte és csak azt vidd.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz KilgoreTrout #54916 üzenetére
Szia,
Én most a hétvégén a Bauhausban vásároltam 635-ös munkalapot, de még ezt a boltot tudom javasolni, náluk is van 635-ös munkalap. Eddig elégedett vagyok velük:
https://dosafabutor.hu/webshop/products/details/munkalapok/70148Vagy kicsit drágább, de náluk is akad 635-ös
http://www.interfa.hu/Termekeink/Munkalap/Matt.html?Osszes=0Vagy esetleg ezek, de egyiket sem ismerem
https://www.konyhai-munkalap.com/szolgaltatasok/butor/elkepzesi-variaciok/meretek-es-egyedi-meret-lehetosegek/https://www.bqker.hu/search-engine.htm?slovo=635mm&search_submit=&hledatjak=2
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #54925 üzenetére
Falra nem szabad csavarozni a hátlapot, mert felveszi a fal hibáit és ha ráesik a fény nagyon látszik. Ha üveglap kerül az két szekrény közé akkor 18mm-es lapot szoktunk felragasztani, hogy merev legyen és erre tökéletesen fel lehet ragasztani az üveget.
-
epmd
tag
válasz KilgoreTrout #54925 üzenetére
Ilyen butaságot még nem hallottam hogy a falon dekoroznak,semmi értelme nincs.
-
Eagl3
veterán
válasz KilgoreTrout #54926 üzenetére
A csempepótló hátlap hivatalos neve a csempepótló hátlap. Egyébként ez egy dekorozott forgácslap. 8-10-12mm vastag forgácslapot szoktak dekorozni.
A munkapult hosszanti éle egy oldalt (asztallapoknál mindkét hosszanti él) posztformingolt (vissza van hajtva a dekor egy kis rádiusszal a forgácslap élére).
-
kapu2006
tag
válasz KilgoreTrout #54919 üzenetére
A hátlapot mindig utoljára rakjuk fel.
-
fogtunder
nagyúr
válasz KilgoreTrout #54919 üzenetére
esetleg valami kültérre való rétegelt lemezt is el tudok képzelni, ragasztva
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Eagl3
veterán
Egger lapokból tudsz gyártatni (Környén a Faforg megcsinálja) egyedi mélységű munkapultot, akár mindkét oldalon posztformingoltat (ez nálad a félszigetnél lenne érdemes). Ennek egy "hátránya" van, hogy a gyárinál nagyobb rádiusz lesz a posztformingolt élen.
A másik megoldás a dekorozott forgácslap ABS élzárással. Itt annyi a lényeg, hogy vízálló ragasztóval legyen a dekor a hordozóra ragasztva illetve az élek PU élzárással legyenek lezárva. Ebben az esetben az éleken szín azonos 2mm vastag műanyag élzárást látsz.
Csempepótló hátlap: Eggernél készen is kapsz, illetve dekorozni is lehet. Ez csak fel van ragasztva a falra a munkapult és a felső szekrény közé. Nyugodtan lehet tenni elektromos főzőlaphoz, arra azért figyelni kell, hogy az edény amiben 4 órát fől a pacal ne érjen hozzá.
-
fogtunder
nagyúr
léteznek munkalapok 80cm-es mélységben, abból tudnak ilyen széleset csinálni, hogy a kiválasztott mintából van-e ilyen, az jó kérdés, a kinézett lapszabászatban kellene érdeklődni. színazonos élzáró fólia kell, hogy legyen mindegyikhez.
én a falra vennék fa mintájú gres lapot és azt raknám fel, tűzhely mögé szerintem nem jó ötlet a műanyaggal laminált bútorlap, ott azért fog kapni hőt és párát rendesen idővel. ha cserélni kell, akkor nyilván nagyobb szívás, de ha a mintával nincs bajod, akkor túl fogja élni a konyhabútor életciklusát.
plusz soha, de soha nem csinálnék fényes fronttal konyhát, egy örök küzdelem, ha használod, folyton retkes, ujjlenyomatos lesz.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #54648 üzenetére
Sodronyos
FA
A fa verziónál nem találtam hirtelen lépcső mellettit de oda is lehet tenni, a lényeg sztem átmegy a képek alapján.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #54644 üzenetére
Mi szoktunk csinálni üvegkorlátot. Igazból ennek sztem nincs saját szakmája. Csinálja üveges, asztalos, meg a kettő között aki ért hozzá.
Ketté is veheted a dolgot asztalosra és más valakire aki az üveggel tud foglalkozni, de célszerű lenne egyben kezelni.
Arra figyelj, hogy ragasztott 5+5 vagy 6+6-os üveg legyen, hogy ha törik ne hulljon szét. Drágább, de ezen ne spórolj.Szerk: Divatja van a függőleges drótos, vagy a fa léces megoldásnak ilyen helyre ahol most az üvegkorlátod van. Jól nézne ki, nem tudom milyen feltételeid vannak.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
válasz KilgoreTrout #54625 üzenetére
Valószínű nem segítek, mert adottak a feltételek, de hátha. Sokának nagyon igaza van amikor a tervezés fontosságát említi,lehet rosszak az ilyen irányú emlékeim, ahol azt olvastam, hogy a 14cm-es magasság a legkényelmesebb. Ha öregkorodat is ebben a lakásban szeretnéd élni, akkor megfontolandó a fokok magassága. A fal mellett, ha nem lesz vissza építve a másik, akkor forduló ( pihenő) nélkül egy egyenes változat nem tetszene a családnak? Esetleg még mindig a fal mellől indulni és a fordulni csak az utolsó fokok előtt kb. 2m magasságban.
-
Soká
senior tag
válasz KilgoreTrout #54627 üzenetére
Köszi a fotót!
Hááát, nehéz mit mondanom. Én alapvetően tervező szemléletű vagyok és miután ezt egy max. 10-20éves háznak tippelem, így én lehet, hogy átalakítás esetén megkérdezném az eredeti építészt, mit gondol, mit hogyan csinálna, stb. Azt azért jó néven veszik az építészek, ha a "házukat" nem a tudtuk nélkül alakítják át.
Ez a lépcső mondjuk, hogy egy modern, "optikailag" mutatós darab. Mondhatni dizájn elem. Ránézésre nem tűnik túl meredeknek, kényelmetlennek. Ugyanakkor kellően öncélú. Magamnak soha az életben nem csináltatnék ilyet, mert a kapaszkodás lehetősége és biztonságtudat (nem ((csak)) a biztonság, hanem a tudata) az fontos dolog. Ilyen lépcsőt az ember legfeljebb egy előre nem gondolkodó szinglinek vagy aranyifjúnak csinál, aki mindenáron katalógusfotóban szeretne élni. (most látom, hogy volt itt egy fal mellette, nem olyan védtelen ez a lépcső mint elsőre tűnt...)
Azt ránézésre nem tudom megmondani, hogy mennyire stabil a dolog és mennyire alkalmas arra, hogy ellássák megfelelő korláttal. Ezt az építész tudná megmondani. Ha alkalmas lenne, én inkább megmenteném, mert ez azért szebb látvány számomra, mint amit terveztetek. legalábbis ez nem csökkenti úgy a térérzetet, mint a leendő.
Nektek kell dönteni. A meglévő lépcső kihívás, relatíve sok munka biztonságosabbá tenni, valakinek meg kell tervezni alaposan az átalakítását, ha viszont elbontjátok, akkor a lépcsős cég megvalósíthatja a maga izgalommentes "egyen" lépcsőjét. Rajtatok múlik.
Én biztosan keresnék egy gyakorlatias belsőépítészt, hogy mit mond. De ha már döntöttetek, akkor nem akarlak elbizonytalanítani benneteket. -
Soká
senior tag
válasz KilgoreTrout #54625 üzenetére
Oké, te tudod (kicsit fiyelmetlenül olvastalak), én csak azt szerettem volna jelezni, hogy a lépcső kicsit több annál, ahogy móricka megrajzolja. Ha ezzel foglalkoznak, akkor valószínűleg értenek hozzá.
Csak úgy mondom, lehet nem is kellene... 4 gyereket neveltünk fel egy inkább létrához hasonlítható lépcsős otthonban. Alul felül készítettem rácsot, kritikus volt az a mondjuk 1 év, amíg a kicsi meg nem tanult rajta közlekedni, de túl lehetett élni. És bármilyen a lépcső, oda kell rács az első időkben. Az építőnek a dédnagyanyja is csuklott szerintem, mert nagyobb bűnt nehéz elkövetni mint egy szarul megcsinált lépcső. 10 év alatt én is estem rajta, egyszer hetekig sántikáltam. Gyerekek is gurultak, de ők könnyebben megússzák.
De ahol lépcső van, ott mindig akad baleset. -
Soká
senior tag
válasz KilgoreTrout #54622 üzenetére
(A rajzra ránézve, nekem kicsit meredek és kényelmetlen ez a lépcső.)
Általánosságban azt tudom javasolni neked, hogy ne kivitelezőt keress hanem tervezőt. Egy lépcső - sok esetben - meghaladja egy erre nem szakosodott asztalos tervezői képességeit. Olyan embert érdemes megkeresned, aki vagy lépcsőkészítéssel foglalkozik és van rutinja a dologban, vagy úgymond építész és legalább a tervet elkészíti neked és aztán már rábízhatod magad az asztalosra.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a különféle építész rajzolóprogramokban milyen lépcső-generáló pluginok vannak.
De nincs annál rosszabb mint amikor évtizedeken keresztül szidod azt, aki a lépcsőt rossz ergonómiával építette meg.
Ha valaki magának akarja megoldani a kérdést, akkor keresni kell hasonló lépcsőt és a belépő-fellépő arányokat lekoppintani. -
epmd
tag
válasz KilgoreTrout #53876 üzenetére
Igen mert frontal együtt 62 mély a szekrény.
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #53861 üzenetére
Sztem 100e-ből meg lehet úszni, ha egy lapszabászatban megrendeled az alkatrészeket.
Persze függ attól milyen munkalapot választasz, de egy átlag jó minőségű pult kijön ennyiből.[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz KilgoreTrout #53861 üzenetére
Az még nem is sok.
-
kapu2006
tag
válasz KilgoreTrout #53689 üzenetére
Most lettem kész a saját konyhánkkal.
2x3m-es
Csak az anyag közelíti a milliót.
Gépekkel. -
Paul64
tag
válasz KilgoreTrout #53689 üzenetére
Talán segít kicsit. A Soroksári és az Őrs vezér téri IKEÁ-ban érdemes lenne körülnézned a leárazott termékek között. A hét elején volt kitéve pl. 220cm-es csomagolássérült magas szekrényváz, 68x80x68-as sarokelem. Mindegyik féláron volt. Szokott kitéve lenni, szekrényajtó, fiókelőlap is. Ha pedig pl. a hátfalba be kell pótolni, szerintem jobban jársz, ha lapszabászaton levágatod. Sok helyen vágnak négyzetméterre.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #53686 üzenetére
Hát nem tudom, azt kétlem, hogy te egy akkora lapot kapsz ami kívülre pont passzol.
Kértél asztalostól árat? Pont az ilyen módosítások miatt lesz egy ikea-s konyha annyi, vagy drágább, mint egy asztalos által csinált konyha.
Persze ha te szeretnéd megcsinálni akkor lehet vele spórolni, csak a végeredmény függ a te szakmai hozzáértésedtől. -
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #53684 üzenetére
A hátlapokkal lehet probléma mind a megfordított sarokelemnél, mind a másik kettőnél ami jól áll.
Nem tudom pontosan hogyan néz ki a hátulja ezeknek a bútoroknak, összerakás közben lehet kitalálni a dolgokat, de valószínű, kell rá pluszban szabatni egy lapot, ami normálisan néz ki. -
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #52218 üzenetére
Nem, és ezt nem is ilyen egyszerű eldönteni.
Minden anyagnak van gyenge pontja, csak más-más.
Ne az alapján válassz frontot, hogy melyik ellenállóbb, hanem, hogy melyik tetszik.
Vigyázni kell mindegyikre.Viszont fogalom problémád is van, először azt kellene rendbe rakni.
-
mdk01
addikt
válasz KilgoreTrout #51917 üzenetére
Közel csomó mentes borovi fenyő.
Az ilyen utólagos festegetések ritkán sülnek el jól, mert elég sok kosz lehet a fronton amit letakarítani nem egyszerű és a festék pedig jó ha megtapad rendesen a felületen.
Szakmai szemmel szépek ezek a frontok(nem is voltak olcsók biztos) én nem rontanám el semmilyen festékkel inkább hozzáalakítanám a munkalap színét, vagy egyéb kiegészítőket, mint pl. fogantyú. -
r.levente75
addikt
válasz KilgoreTrout #38419 üzenetére
Ugyan ilyenem van, mármint anyagra, rajta egy kisértetiesen hasonlóval. Én nem piszkáltam, terítő eltakarta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest