Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz djnice #37100 üzenetére
Pioneer BDP-450 + custom FW.
-
Rubyra1n
tag
Sziasztok! Mivel nem értek ehhez ezért szeretném megkérdezni, hogy filmeket szeretnék lejátszani ami HD/Blu-ray minőségű, ehhez melyiket kell venni és milyen márkát: média center-t vagy medialejátszót és mekkorát vagy milyen szempontokat kell néznem vásárláskor?
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Rubyra1n #37104 üzenetére
Tehát nem tartod be amit vállaltál, amikor regisztráltál. Ugyanis a Fórum Alapelveiben benne foglaltatik, hogy kérdezés előtt kötelező visszaolvasni és használni a keresőt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Rubyra1n #37106 üzenetére
Nekünk viszont nincs időnk ugyanazt minden nap többször leírni. A Fórum nem ügyfélszolgálat, nem is jótékonysági intézmény.
Nem az egész topik, csupán 200 hozzászólás elolvasását javasoltam.
Mellesleg én is dolgoznék azért ülök a laptop előtt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz Rubyra1n #37106 üzenetére
"Nincs időm visszaolvasni az egész topic-ot bocsi mert dolgozok közben!" - elhiheted, mi sem a strandon heverészünk a pálmafák alatt hűsítő koktélt iszogatva és rád várva
Azt tudnod kell, hogy NINCS tökéletes készülék, ami minden igényt kielégít (és még olcsó is ), bármit is választanál, kompromisszumot kell kötnöd. Ne ezért kell visszaolvasnod, hogy tisztában legyél, melyik készülék mit tud és mik a gyengéi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz kraftwerkfan #37118 üzenetére
Nem ismerem, nincs személyes tapasztalatom, talán a többiek...
-
robi-k
őstag
Na srácok, mától egy OPPO BDP-103US lejátszót nyúzok custom FW-vel.
NEM a kínai jailbreak FW-ről van szó, ebben az FW-ben ki van iktatva a Cinavia, van SACD-R lemez és SACD.iso támogatás is, és természetesen full hálózati médialejátszás is (BD.iso, BD3D.sio, DVD.iso, DVD-Audio.iso, BDMV és DVD mappák, stb).Szívesen várok linkeket anyagokra, amiket leteszteljek rajta, hogy viszi-e, vagy sem
(#37121) regger
Köszönöm
A nejem már megmorogta az új kütyüt, és megkérdezte, hogy ezt vajon mennyi ideig tartom meg? Na erre nem tudtam mit válaszolni[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
Rubyra1n
tag
Max 35.000. - 40000.-ig de ha lehet HD/Blu-ray filmeket is lejátszon
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gedeon31 #37129 üzenetére
Ha egyszer nyomsz a "stop" gombra, vagy a "vissza" gombot nyomod lejátszás közben, akkor onnan folytatja, ahol abbahagyta.
A TV lejátszójához képest egy csoda már WD is. Tiszta lelkiismerettel tudom ajánlani bárkinek, aki nem akar, vagy tud több pénzt kiadni lejátszóra. Szerintem a Med600 is csak a 3D-ben tud többet nála, de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy képminőségben is jobb a WD-nél.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #37132 üzenetére
"Szerintem a Med600 is csak a 3D-ben tud többet nála, de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy képminőségben is jobb a WD-nél."
Azért a garanciális háttér (5 év) és az applikációk garmadája is egy érv a Med mellett, de képben valóban nem tud többet, mint a WD.
- mozi bolondéria -
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #37133 üzenetére
Szerintem 3 év után olyan elavult lesz egy átlagos MP, hogy illik cserélni. Kivéve egy ma csúcsnak számító darabot, mert az még évek múlva is "használható" marad. Az meg ritkán fordul elő, hogy elromlik 2-3 év alatt, mert nincs benne semmilyen mozgó alkatrész, így csak az elektronika dögölhet be.
Persze ez lehet érv a Med 600 vásárlása mellett, de amikor veszel használtan egy erősítőt 250 ezerért és 0 év garancia van rá, akkor mekkora kockázatot vállalsz? Csak azt ne mondd, hogy semmivel sem többet, mert azok újonnan fél milliós készülékek és azokkal soha sem lehet gond. Pedig lehet.
Az applikációk számomra fabatkát sem érnek és szerintem nagyon sokan vagyunk így ezzel, mint ahogyan a környezetemben élő, MP-t használók egyike sem használja ki soha ezeket a ficsöröket.
Biztosan kor kérdése is lehet, de így középkorúan én semmire sem becsülöm a + szolgáltatásokat.
Ellenben a kép és hang minőségre annál több figyelmet fordítok. Pontosan ezért cseréltem la a MP-t a Pio 160-ra. Na azzal látok/hallok bőven kölönbséget a WD-hez képest. Azt sem érzem túlzónak, hogy a Med600- at is porig alázná és csak 40e Ft-ba kerül. Na én itt látom a kutyát elásva.
Kis kompromisszummal egy jóval magasabb kategóriájú moziélményt kapok.Ezt most nem vitaindítónak szántam, hanem tökéletesen egyéni vélemény, de remélem az okul belőle, aki érti, mire gondolok/célzok. Akinek meg fogalma sincs, mit írogatok, annak meg úgysem számít.
"csak a zene van"
-
erdoke
titán
válasz kraftwerkfan #37126 üzenetére
Nem, mivel nem arra való. Abban se vagyok biztos, hogy van rajta USB...
A legjobb aláírás a héten
-
devil-k
nagyúr
válasz Rubyra1n #37134 üzenetére
Ezeket láttad az érdemes lenne megvenni listán? Felejtsd el őket.
dgyuri0123
Minden szavaddal egyetértek, de ne magunkból induljunk ki. Én sem értem azokat az embereket, akik plusz 3 év garanciát vásárolnak pl. egy TV-re. Nagy valószínűséggel (magamból kiindulva) 5 év múlva nem ez a TV-m lesz, mint ami most van. De mint ahogy írtam, ez én vagyok. Lehet, hogy másnak 10 év múlva is az lesz a TV-je, ami most. Különbözőek vagyunk.Applikációk. Ezt is megbeszéltük már egyszer, hogy engem sem és téged sem érdekelnek, no, de mi van másokkal?
Felkeltetted az érdeklődésemet. Tudsz mondani olyan "csúcsnak" számító médialejátszót most, ami 3 év múlva nem lenne elavult? Szerintem ilyen nincs. Szerintem.
A képminőség miatt én sem véletlen vettem Popcornt Med (vagy WD) helyett.
Nincs itt semmilyen vitaindítás, a fórum erről szól.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
ricsik
őstag
válasz devil-k #37138 üzenetére
Egy Popcorn A200-as, ami több, mint 4 éves miben elavult? Játszik mindent, jó a képe, mozira jó a hangja, tele van appal, tud minden mai funkciót, sőt többet is, mert kezeli a BD menüket.
A TV-m is 4-5 éves, még csak nem is LED-es, de egyáltalán nincs rosszabb képe, mint a mai hasonló kategóriás TV-knek. Eszem ágában nem lenne lecserélni, ha nem lenne túl kicsi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #37138 üzenetére
Szerintem a Popcorn pont olyan, ami 3 év múlva is megfelelő minőséget tud nyújtani. Persze nem a 5-6 évvel ezelőttire gondolok, hanem egy 2013-14-es modellre. FHD-ban már nemigen lehet ezeknek a minőségét fokozni szerintem. Ergo komoly előrelépések már talán nem lesznek, így az avulás sem lesz komoly mértékű. A BD formátum már eléggé sztenderdnek/hétköznapinak mondható.
Az más kérdés, ha a 4k esetleg előretör, aztán mindenki meghülyül és le akarja cserélni a régi "rossz minőségű" "csak" Full HD-re képes lejátszóját."Applikációk. Ezt is megbeszéltük már egyszer, hogy engem sem és téged sem érdekelnek, no, de mi van másokkal? "
Bízom abban, hogy nemcsak mi ketten vagyunk, akiknek fontosabb a kép és hang minőség, mint az applikációk sokasága, vagy az ezerféle fájl típussal való kompatibilitás, amiből átlag user 5-6 félét, ha használ.
Én is azért írogatok a sajátos elképzeléseimről és felhasználói szokásaimról, mert úgy gondolom, akár hasznos is lehet olyanok számára, akik még nincsenek tisztában azzal, mit is szeretnének valójában és akik rosszul is dönthetnek az "egy kaptafa" látásmód miatt.
Bátran támogatom pl. azokat, akik kipróbálnák a BD playert médialejátszó eszközként , akár DLNA-n, akár USB-n úgy, hogy eközben tisztában vannak azok korlátozott, kissé nehézkesebb használatával, olyan kép és hangminőséget élvezve, amit akár egy 2x annyiba kerülő MPlayer sem tud felülmúlni.Az alap dilemmám mindig az volt, hogy miként lehet egy seggel két lovat megülni. Azaz egy eszközzel mindent megoldani. Hát nem lehet, mert vagy nagyon sokba kerül (egy jó MP+DB lejátszó= kb. 120e FT alaphangon), vagy sok kompromisszumot kell kötni, mert egy átlag MP sem képben sem hangban messze nem tudja pl. a Pioneer BDP150-160 minőségét felmutatni.
Ezt onnan tudom, hogy kipróbáltam egymás mellett mind a kettőt párhuzamosan és amikor úgy gondoltam, a BD nem tud olyanokat, mint a WD és visszahelyeztem a WD-t fő műsorforrásként, hát elkenődött a szám rendesen, mennyivel gyengébb a WD minden tekintetben a Pioneer után. Nem kellett sokáig győzögetnem magam hogy rájöjjek: kompromisszumot kell kötnöm a felhasználói felület és kezelhetőség terén, ahhoz, hogy visszakapjam a remek kép és hangminőséget. Így lett fő forrás a Pioneer.
Még nem is beszéltem a korong alapú lejátszás hiányáról a WD esetében.Szerintem másféle felhasználói igény is létezik, aminek egyik példája én vagyok, aki nem törődve a sztenderdekkel szembe megyek az árral és nagyon nem bánom, mert igazán élvezetes moziestekben van részem.
Nyilvánvaló, ha nem lennének financiális korlátaim, én is másképpen állítanám össze az otthoni rendszeremet, de mivel vannak, ezért úgy gondolom, a Pioneer 150-160 bőven jó kompromisszum 40e FT ért.
Szerintem.
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz ricsik #37140 üzenetére
Valamit félreértettél.
Ha belegondolsz, 3-4 év múlva, amikor az UHD is megkezdi térhódítását, a mai médialejátszók elavultak lesznek, ha tetszik ha nem. Viszont mivel az utóbbi pár évben nem történt számottevő áttörés, ezért nem beszélhetünk arról, hogy pl. a Te lejátszód "elavultnak" számítana.
dgyuri0123
Mindig lehet mindent fokozni. Az, hogy mi még nem tudunk róla, nem jelenti azt, hogy nem készülnek már gőzerővel az újításokra, az UHD-re.Én nem ismerek olyan egy célhardvert, ami minden igényt kielégíteni és minden téren megállná a helyét. Bár nem igazán lenne logikus sem. Pl. a Popcorn A410. Hiába van benne DAC az ESS Technology-tól, nem hozott nagy változást zene téren.
"Még nem is beszéltem a korong alapú lejátszás hiányáról a WD esetében."
Itt a Blu-ray lemezekre gondolsz, nem? Én örülök neki, hogy nem kell már lemezről lejátszanom a filmeket. Annak idején 1700 db DVD-m volt és szívtam is vele rendesen, mire meg tudtam szabadulni tőlük. Nem csak fizikálisan nehéz ennyi lemeznek helyet találni (ha nem hengerekbe van bevágva), de azért sokkal kényelmesebb és kiforrottabb egy merevlemezről válogatni a Jukebox segítségével. Ez a jövő, amit támogatok. Illetve ha elkezdeném a top filmeket kigyűjteni BD-n, akkor is lenne kb. 100 db, s az UHD korszakban nem lenne kedvem megint elkezdeni ugyanezt. Ördögi kör. Ezért mondom mindig azt, hogy aki lemezeket gyűjt az BD lejátszót vegyen, aki digitális tartalommal foglalkozik, az pedig médiaplayert.
Sajnos, a tudatosság és igényesség nem minden esetben jellemzi az átlag felhasználókat. Nagyon sokszor azzal a standard szöveggel kell itt szembesülni, hogy "a legolcsóbb megoldás érdekel, de tudjon mindent". Ilyen nincs szerintem. Sza*rból nem lehet várat építeni, de sokan ezt nem fogják fel. S most nem arról beszélek, hogy valakinek nincs pénze a javasolt célhardver megvásárlására, hanem arról igénytelenségről, ami ilyen téren igen "elterjedt". Ha nincs pénzem normális alkoholra, akkor inkább nem iszok semmit, főleg nem az ilyen pancsolt, kommersz vackokat.
Egyébként én is remélem, hogy egyre többen vagyunk, akiknek a minőség számít.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
félisten
válasz devil-k #37142 üzenetére
Akkor bocs, de belevau a partvonalról:
Ez azigényesség-igénytelenség kérdés szerintem az esetek döntő részében színtiszta nerd-sznobizmus.
Itt a listán persze jellemzően a valóban igényes felhasználók tenyésznek, de ez nyilván nem egy reprezentatív társaság.Szent meggyőződésem szerint száz felhasználóból kilencvennek tökéletesen megfelel a tévék beépített lejátszója, kilenc fenne hangoztatja, hogy neki az a gagyi már nem jó, és talán egy, ha van, aki valóban érzékeli is a különbséget ÉS az valóban zavarja is filmnézés közben.
Mert szerintem ha valakinek filmnézés közben feltűnik a kadenciahiba miatt fellépő ugrás, az vagy NAGYON kifinomult érzékekkel megáldott hardcore filmnéző, vagy nm a filmet nézi, hanem a hibákat figyeli -- de ebben az esetben a film élvezhetősége is erősen kétséges.Én öt éve használok egy alap LG tévét, és még sosem volt minőségi kifogás vele szemben, pedig ott volt alatta a komoly, kadenciahelyes, erős vassal szerelt médialejátszó, és ha nagyon néztük, számos esetben még meg is láttuk a minőségbeli különbséget, de az egyáltalán nem volt olyan mértékű, hogy megérje szórakozni vele -- úgyhogy át is csoportosítottuk máshová.
Persze messze nem vagyok a fejlődés ellensége, és persze semmi kifogásom nincs azellen, ha valaki áldoz a jobb minőségre -- ha az neki örömöt okoz. De az alig gyengébb, egyébként egyáltalán nem rossz, de sokkal drágább minőség leszólása, leigényteleségezése eléggé zavar, mert azt tisztán a mesterséges igénygenerálás, a konzumidiotizmus fenntartása eszközének tartom. Ennek tipikus példáját látom a 4K-ban, aminek a jellemző háztáji képernyőméretek mellett semmi értelmét nem látom -- legalábbis messze nem annyi emberke számára, mint ahány meg fogja venni és majd látni véli a különbséget a FHD-hoz képest.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
devil-k
nagyúr
válasz MaCS_70 #37143 üzenetére
Akkor most felteszek egy nagyon egyszerű kérdést. Sok ember miért vesz BMW-t, amikor van Suzuki és lehet vele utazni, jönni-menni? A cél ugyanaz, nem? A-ból eljutni B-be.
Egyébként nagyon egyszerű ez a beépített lejátszó és a médialejátszó kérdése. Le kell ülni és meg kell nézni mind a kettőnek a képét. Szemmel látható, még a "laikus" barátnők és feleségek is észreveszik a különbséget. Aki pedig nem veszi észre, annak mindegy, hogy DVD-t vagy BD-t néz. A félreértések elkerülése végett, ezeket nem rosszindulatból írtam.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz devil-k #37144 üzenetére
Teljesen egyetértek MaCS_70-el. Azt meg ne mondd hogy szinte mindenki észreveszi a 60Hz és a 24p közötti különbséget, főleg a feleségek, barátnők nem. Az egész egy túlmisztifikált dolog, főleg hogy lejátszók között full hd tartalmaknál nagy különbség van a képminőségben. Persze a WD TV Live Streaming-nél én is láttam hogy egy szar, de nem is erre gondolok. Sőt itt főként azok hangoztatják ezeket, akiknek fogalmuk sincs a videotechnikáról.
-
MODERÁTOR
Szubjektív dolgokban (ki mit lát, hall stb.) nem örülök az "objektív" megállapításoknak. Nagyon egyértelmű álláspontom van plazma tv, bd lejátszó, médialejátszó ügyben, de elfogadom, ha más mást máshogy észlel, nem akarom meggyőzni, technikai adatokkal sem befolyásolnám.
Na jó, a régi Aiwa "odavisszajátszó" deckem hangja már nem annyira meggyőző, de van ismerősöm, aki szerint a Nakamichi Dragon a legjobb, de a szalagos magnó mindent visz... Elfogadom, nem próbálom meggyőzni sem a kiváló érzékeimmel, sem mérésekkel.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
nagyúr
válasz djnice #37145 üzenetére
"Azt meg ne mondd hogy szinte mindenki észreveszi a 60Hz és a 24p közötti különbséget"
Viszont a WD TV Live Streaming általad fennen hangoztatott, i-s anyagoknál látható "anomáliáját" mindenki észreveszi ugye? Érdekes, azt milyen fontosnak tartottad, a 24p-t, és más képminőség-tényezőket meg nem. Nem vagy túl következetes. Ha meg arra gondolok, hogy mennyire tájékozatlan voltál a 24p témában, akkor azt kell mondjam, semmi jogod arra, hogy te számon kérd itt a fórumtagok szakértelmét.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz djnice #37145 üzenetére
Nem értelek. Beragadt a lemez? Folyton ezzel a WD dologgal jössz. Én még nem találkoztam senkivel sem, aki ugyanezeket a problémákat ecsetelné, amit itt te teszel minden 3. napon. Ha neked nem jött be a termék oké, de általánosítani felesleges.
koncsik
Miért, ki akart technikai adatokkal befolyásolni? A szemed és a füled a legjobb döntőbíró. Az a baj, hogy sokan nem értik meg, máshogy működik már a mozizás, mint régen, amikor PC-ről néztük a sz*rabbnál sz*rabb minőségű Video CD-ket és örültünk, mint majom a farkának... Ezen át kellene már lendülni és haladni a korral.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz liszi70 #37147 üzenetére
Látom megint kezded a kötözködést, azt hiszem jobban járok ha nem írok ide többet. Én voltam tájékozatlan a 24p témában? Talán azért mert készítettem tesztvideót, hogy megnézzem mi a különbség a tv beépített lejátszója és a bluray lejátszó között? Nagyon vicces vagy mondhatom, a 3:2 pulldown-ról meg fogalmad sincs mi az. Aki meg nem látja a deinterlacelési hibákat a WD-nél az ne mondjon itt a képminőségről véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok