Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:53

LOGOUT.hu

ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) MATEO6600 válasza grunge (#1100) üzenetére


MATEO6600
őstag

Köszi, megnyugtattál :D Most már csak be kell szereznem egyet.

[ Szerkesztve ]

(#1102) Furky


Furky
őstag

Üdv,

a közeljövőben szeretnék vásárolni meglévő laptop mellé, egy Z5500-as rendszert, ami a Z5300-asomat váltja. Nos, hogy értelmet is adjunk az 5.1-nek, ezért egy Asus Xonar U1-be is belefektetnék, amin ugyebár van digitális 5.1-es kimenet, amit szépen rá is tudom kötni Toslink kábellel a Z5500-ra. A kérdés csak annyi, hogy hangminőségben vajon megéri-e az U1-ben pénzt fektetni, vagy a laptop HDMI-kimenetéről szedjem valahogy ki az 5.1-es hangot? Vannak konverterek, amikkel szét lehet osztani a HDMI-ből származó hangot toslink-re, meg coax-ra is. A hangkártya, ami a laptopban van, az egy SoundMAX. A Xonar U1 kb 15ezer, a konverter is nagyjából annyiba kerülne, tehát megfontolandó, hogy melyiket válasszam. Habár nagyon a Xonar U1 felé hajlok, sőt, a konverter csak egy tartalékterv. Véleményetek?

(#1103) dudika10 válasza Furky (#1102) üzenetére


dudika10
veterán

Ugyan nem válasz a kérdésedre, de ha digitálisan kötöd össze akkor mind1, hogy milyen a hangkártya mert úgyse csinál semmit a hanggal.
Én az U1-re szavaznék, mert több dologra használható mint a konverter árban meg ugye mind1. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#1104) BullZeye


BullZeye
veterán

Újratelepítettem windows 7-t, meg újra beállítottam mindent Kmplayerben, így annyira nem vészes a visszhang (majdnem 0), és érdekes most a MIX AUX SPDIF mellett megjelent a Microphone is, Microphone boostal :) ez eddig nem volt ott....így most hallanak is, viszont azt mondják még mindig van egy kis búgás, de betudom mikrofonnak ezt..

Jah és ami érdekes, hogy feltelepítettem a windowst, és addig nem volt mikrofon, míg ki nem kapcsoltam gépet....hiába indítottam újra 5-6x az nem elég, még reset se, csakis a kikapcs :) érdekes...

(#1105) c41r0^ válasza BullZeye (#1104) üzenetére


c41r0^
őstag

szerintem a "monitor" funkció be van kapcsolva nálad, azért visszhangos (magyarul amit hallasz a hangrendszereden, az bemegy a mikrofonba is, majd az a hang újra kijön a hangrendszeren, és a kör folytatódik, eredménye a visszhang)

a mixer/record menüről majd linkelek képet otthonról, hogy kéne beállítanod, bár szerintem teljesen egyértelmű...egyébként nekem is kis szürke 800 ft-os mikim van és tökéletesen működik

(#1106) c41r0^ válasza BullZeye (#1104) üzenetére


c41r0^
őstag

az ígért kép segítségként a record fülről, a "monitoring" funkció legyen kikapcsolva (a "szem-ikonra" kell kattintani), a kis piros négyzet meg a MIC sávon legyen (így aktiválod a mikrofont bemeneti egységként), a mikit meg értelemszerűen a legelső/legfelső csatlakozóba kell dugni a hangkártyán

KATT

(#1107) Sasal1ty


Sasal1ty
tag

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy szeretnék beruházni egy Xonar DX-re, most alaplapi soundmax van, szal hogy mennyivel jobb az Asus féle? 4x es Pci-e slotba belehet e csatolni?
Köszi

GTA V : Pacikuki007

(#1108) CséZé válasza Sasal1ty (#1107) üzenetére


CséZé
őstag

nekem is ugyanilyen hangkarim van, a basszusba baromira jobb a Xonar, de a dinamikája is sokkal jobb mint az alaplapié...
tehát simán megéri az árát és annyival jobb is, mint az alaplapi

(#1109) BullZeye válasza c41r0^ (#1106) üzenetére


BullZeye
veterán

köszi, de a visszhangosnál nem azt értettem :) hanem mintha belenne kapcsolva EAX effect, és azon belül pedig, bathroom. Csak ennél enyhébb verzióban.

Monitoring alap hogy off, viszont nem votl Microphone menü nálam, azaz a microphone hiányzott, winreistall és lett. Egyébként ha belenne kapcsolba monitoring, akkor nem gondolod, hogy kicsit durván sípolt volt a hangfal? :)

És igen, jó helyre dugtam a mikrofont is :)

(#1110) Blero2


Blero2
tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A probléma a következő:

Ma átvettem a zsír új Asus Xonar D1 hangkarimat, betettem a gépbe, integrált letilt, driverek leszedve, ezután Xonar driver fel és keresem a különbséget az alaplapi és a Xonar között.
Winamp első indításra kifagy, 2.ra megy. Lemegy fél perc a számból, a gép újraindul.
Ekkor még nem gyanakodtam nagyon.
Gondoltam eljátszadozok a kártya DSP beállításaival.
Megy a szám, rákattintok a tálcán a Xonar Audio Centerre, és amikor rábökök vmelyik DSP beállításra azonnal lekapcsol a gép.
Minden egyes alkalommal mikor ez bekövetkezik hallható egy halk kattanás. Vhol olvastam h ez normális (mármint a kattanás)

Ötlet vkinek hogy mi lehet a gond?

(#1111) Kombat válasza Blero2 (#1110) üzenetére


Kombat
őstag

A kártyának adtál áramot?
Külön tápcsatija van...
Ha igen, akkor sajna nem tudom.

(#1112) c41r0^ válasza Blero2 (#1110) üzenetére


c41r0^
őstag

A kattanás a kártyából jön, a relék kattannak. De csak akkor, ha a driver inicializálja a kártyát oprendszer betöltésnél, illetve ha menet közben pl. input csatornát váltasz (mic, line-in stb.). Másik PCI foglalatban próbáltad a kártyát? Nem lehet, hogy a kártyától független memóriahiba okozza a jelenséget (MemTest86, bootcdről indítva)? D1 nélkül nincs fagyás?

PCI-latency értéke a BIOSban mennyi (optimális esetben 32 kéne, hogy legyen)? Nincs IRQ ütközés (BIOS-ban "plug&play OS - YES" kiválasztása, hogy az IRQ-kat az oprendszer ossza ki, ne a BIOS)? Automatikus újraindítást kapcsold ki az oprendszer alatt és akkor a kék képernyőn látni fogod a hibát, az talán nyom lehet, ha egy konkrét fájlra hivatkozik mindig.

Driver újratelepítése? Oprendszert nem írtál, Win7 alá nincs hivatalos driver, de a legfrissebb Vista-éval megy a fórumtapasztalatok szerint.

Több ötletem hirtelen nincs.

Kombat: A DX-hez kell külön táp, a D1-hez nem.

(#1113) c41r0^ válasza BullZeye (#1109) üzenetére


c41r0^
őstag

de igen, monitoringnál gerjedt volna a hangfal, csak ez is attól függ, milyen hangerőre állítod, ez volt az első tippem

fogalmam sincs, hogy akkor miért van visszhangod, ha nem aktívak a környezeti hatások...
XP és Vista alatt hogy működik a kártya? ha ugyanígy, akkor hibás darab szvsz, mert semmiféle visszhangnak nem szabadna lennie alapból...régen néztem már az ASUS support weblapját (most ráadásul elérhetetlen), de ha Win7-hez van már valami driver vagy legalább patch a Vistás driverhez, akkor fel kell tenni, jobbat nem tudok mondani

szerk.: most bejött a weblap, win7-hez van beta, próbáld ki a vistás stable-t is

[ Szerkesztve ]

(#1114) Blero2 válasza c41r0^ (#1112) üzenetére


Blero2
tag

Xp alatt tapasztaltam a leírt problémát.
Win 7 alatt a honlapon levő beta driverrel kifogástalanul működik. Ezért gondolom a memória és a PCI slot hibája kilőve.
Ütközést nem írt sehol, PCI-latecy 32-n van.
1x elcsíptem újrainduláskor a képhalálos képernyőt, "bad pool driver" felirattal fagyott ki és indult újra.
XP alatt ha bármilyen hangot ad ki a kártya, a Xonar audio center-re való kattintástól is újraindul, ha hang lejátszás előtt beállítok vmi DSP effektet, akkor meg a hang megszólalásakor azonnali reset.
Driverre gyanakszom erősen, lepucoltam Driver cleanerrel minden létező audio drivert és úgy raktam fel a legújabb Xonarost XP alá+patchet is, de semmi változás.
Ha lesz időm egy komplett XP reinstallt megpróbálok, ha úgy sem hajlandó működni, akkor nem tudom mi lehet a gond.

(#1115) Sebi00


Sebi00
csendes tag

Sziasztok!

légyszives segítsetek dönteni...xonar u1, Creative Xmod X-Fi Xtreme Fidelity, Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1...
Vagy ha tudtok jobb alternatívát szívesen várom.

2.0 m-audio-hoz kéne, szigorúan külső hangkártya, beszerelési problémáim adódnának, mert más nem fér be egy netbookba... :)
és ugye ebben az árkategóriában tudok gondolkodni...

cél: zenehallgatás

köszi

(#1116) Nordic


Nordic
Közösségépítő

udv

errol mi a velemenyetek? megeri a 10k-t?(csak azert kerdem mert xonar D2-rol talaltam leirast de DS-rol nem) vagy tudtok ajanlani hasonlo arban egy jobbat? :U

egy x540 melle lenne parositva....thx elore is.

udv Nordic

[ Szerkesztve ]

(#1117) Kombat válasza Nordic (#1116) üzenetére


Kombat
őstag

DS tesztek: 1 és 2

Mindkettő ajánlja. :K

(#1118) FishAir


FishAir
senior tag

Sziasztok.

Mai nappal én is beszálltam a klubba és egy D1 boldog tulajdonosa lettem. Iszonyat jól szól az Audigy 2 ZS-hez képest, nagyon meg vagyok vele elégedve.

A kérdésem az lenne, hogy csak a hozzá adott toslink dugasszal és egy optikai kábellel lehet megoldani az SPDIF-et? Mert Audigy-nél koax-ot dugtam a jackbe átalakítóval és ment, itt viszont nem. Valamit rosszul csinálok, vagy vennem kell egy optikai kábelt?

iDontcare

(#1119) SirRasor


SirRasor
őstag

Sziasztok, Xonart szeretnék venni, mert Audigy 2 platinum pattog Win7 X64 alatt. Na de mégis milyen Xonart érdemes? Itt mindenki a D1-et írja, ami jelenleg 17.900 huf az edigitalban, NADE van egy DS is, ami csak 12.900. A kettő között mégis mi lehet a különbség hangzásvilágban? Googleben utánakerestem, de semmi érdemleges információt nem találtam, ezért is kérdem itt.

Make Love not war!

(#1120) Kombat válasza SirRasor (#1119) üzenetére


Kombat
őstag

Ha jól tudom annyi a lényegi különbség, hogy a DS-ből kihagyták a dolby-t.

(#1121) tigipuf válasza FishAir (#1118) üzenetére


tigipuf
senior tag

ezzel szívok én is :W ,valószínűleg vennem kell egy 5 méteres :Y optikai kábelt,nem hinném,hogy optikai kimenetből coaxos váltás megoldható lenne.mondjuk nálam nam létfontosságú,mert az alaplapomon van rca-s digitális kimenet.aD1-t pedig úgyis sima sztereóban való minőségi zenehallgatás miatt szereztem be.

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1122) FishAir válasza tigipuf (#1121) üzenetére


FishAir
senior tag

Hát az alaplapon nekem is van, de ha már tudja a kártya akkor inkább az szóljon. Szerintem valami olyasmi lehet, hogyha jack, akkor mikrofon, ha meg optikai akkor megy ki a digitális jel?! Legalábbis remélem. Mind1 alig várom, hogy holnap kinyissanak a boltok veszek egy optikai kábelt. Addig meg elünnepelgetek tovább egy kis szesszel. :DDD

iDontcare

(#1123) tigipuf válasza FishAir (#1122) üzenetére


tigipuf
senior tag

jaja adapter be,optikai kábel adapterbe,és mehet is a jel,jó vedelést :DD !

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1124) ImI87


ImI87
őstag

Nem lehet v.hogy kikapcsolni v.hogy a D2X csatijaiból kiáradó fényeket? :F Úgy idegesít a rózsaszín fény a falamon. :) (Persze csak v.mi szoftveres megoldásra gondoltam, garvesztést nem akarok.)

(#1125) tigipuf


tigipuf
senior tag

a D1-es miért nem tudja a DTS-t :F ????? A butitott DS pedig miért????és mi a f@szért nem tudtak rátenni egy coaxos digitális kimenetet,még az 5-6 ezres kínai dvd-ken is van :W !

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1126) abridabri válasza tigipuf (#1125) üzenetére


abridabri
veterán

dehat tud dts-t es koaxialis digi kimenet is van rajta :F

(#1127) FishAir válasza tigipuf (#1125) üzenetére


FishAir
senior tag

Szerintem lehet, hogy dolby digital live-ra raktad ami a dts-t is sima dolby digitalon adja. Állítsd PCM-re. Legalábbis gondolom, mert még kábelt nem vettem. :)

abridabri: mondd már meg hogy hol mert most keltem és akkor nem megyek el optikai kábelt venni.

iDontcare

(#1128) FishAir


FishAir
senior tag

Na elég érdekesen alakult a dolog. Megvettem az optikai kábelt, összekötöttem és nem szólt. :) Át kellett dugnom az erősítőn egy másik forrásba valamiért. De most már szól szépen minden. 5*-ös a cucc.

iDontcare

(#1129) bozont válasza abridabri (#1126) üzenetére


bozont
veterán

Ne keverd a D2-es kártyákkal, a D1 vagy DX egyiket sem tudja sajnos. :( Bár nekem a koaxiális annyira nem fontos, jobban szeretem az optikait, de mondjuk a DTS connect az jó lenne (remélem később a D1 is megkapja, ha már a DS is támogatja), ha később veszek erősítőt.

(#1130) MATEO6600


MATEO6600
őstag

Az EAX-ot támogató játékoknál Xonarral nem lehet előcsalni 5.1-es hangot?

(#1131) bozont válasza MATEO6600 (#1130) üzenetére


bozont
veterán

Kapcsold be a GX opciót.

(#1132) tigipuf válasza tigipuf (#1125) üzenetére


tigipuf
senior tag

persze nem csak negatívumokat akarok írni a kariról,a hangzással meg vagyok elégedve :K ,teszteltem metállal,meg diszkózene minden vállfajával is ,szerintem igen dinamikusan szól,a basszus is nagyon ott van,szép tiszták a magasak,(ez a saját, füleim által megerősített magánvélemény),mindenképpen örülök,hogy beszereztem a D1-est :DD !)

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1133) Blero2 válasza Blero2 (#1114) üzenetére


Blero2
tag

Semmi sem segít, már mindent kipróbáltam, ha valakinek van még ötlete, plíz...
Esetleg ha van vkinek normálisan működő 32bites XP drivere, azt is megköszönném e-mailben.

[ Szerkesztve ]

(#1134) G@ß! válasza bozont (#1129) üzenetére


G@ß!
őstag

Szia!

Szeretnék egy kis infohoz jutni, nincs véletlen valami jó összefoglaló ezekről a kimenetekről?

Üdv.
Gabi

u.i.: és légyszi ne azt írd h google.hu mert ott nem találtam jó cikket... :)

(#1135) bozont válasza G@ß! (#1134) üzenetére


bozont
veterán

Itt van az összehasonlítás, hogy melyik kártyán milyen ki- és bemenetek vannak. A D1 és DX illetve a D2 és D2X, csak a csatolófelületben térnek el egymástól.

(#1136) G@ß! válasza bozont (#1135) üzenetére


G@ß!
őstag

Köszi, de én konkrétan arra gondoltam, h melyik kimenetnek milyen előnye/hátránya van... :)

Úgyhogy még várom! :R

(#1137) Salvador20


Salvador20
őstag

jövőhéttől én is visszacsatlakozom az asus hangkártya topicba egy essence stx-el. Remélem ebben (sem) fogok csalódni, mint annak idején a d2x-el....

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1138) tigipuf válasza Salvador20 (#1137) üzenetére


tigipuf
senior tag

most néztem utána nagyon ott van az a kari :Y ,gyönyörű,meg nagyon minőségi, szemre is tetszetős, válogatott alkatrészek.gondolom a hangzással sem lesz gond,sok sikert hozzá! ;)

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1139) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Lehet hangzásbeli különbség lejátszók között? Én most winampot használok, ott találtam 24bit enable-t, azt beraktam hátha segít. Ilyen opciók alapján van olyan lejátszó amivel jobban be lehet lőni a dolgokat és szebb hangzást előcsalni?

(#1140) FishAir válasza Shrike7973 (#1139) üzenetére


FishAir
senior tag

Próbáld ki a foobar nevű progit és hátha meglepődsz egy kicsit. ;)

iDontcare

(#1141) bozont válasza Shrike7973 (#1139) üzenetére


bozont
veterán

Vagy esetleg még az Aimp2-t. A kezelőfelület hasonló a winamphoz, viszont sokkal jobban szól vele bármilyen zene.

(#1142) Salvador20 válasza tigipuf (#1138) üzenetére


Salvador20
őstag

meg is jött :D Egy sennheiser PC 350 társaságában. Tudom, hogy nem ehhez való igazán a füles, de egyelőre nincs pénzem jobbra, a mic pedig nagyon kellett, mert sokat skype-olok.

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1143) atoka1


atoka1
tag

Sziasztok!

Az mitol lehet, hogy D1 front panel kimenetre dugtam a fulest es csak akkor szol ha FP vagy FP2 re allitom, sima headphone vagy 2 hangszoro beallitasnal meg sem szolal. Tovabba ha FP vagy FP2 re allitom szol a zene de pl semmi hangzast nem tudok beallitani rajta se eq -ra nem reagal, se FlexBass ra.

Atoka

[ Szerkesztve ]

(#1144) kopidoo válasza atoka1 (#1143) üzenetére


kopidoo
senior tag

FP = Front Panel, tehát csakis akkor szól. Ezt az analog outputnál tudod beállítani. Ha fülelsz, akkor hallod is a relét ahogy átkapcsol a front panelra. Hogy a mixer vagy a FlexBass miért nem működik, azt nem tudom.

(#1145) Salvador20 válasza kopidoo (#1144) üzenetére


Salvador20
őstag

nekem írják a házamnál, hogy az előlapi panelre rádughatom az AC97-et, vagy az azaliat, attól függ, hogy mit támogat a hangkártya. Az én essencém mit támogat?

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1146) kopidoo válasza Salvador20 (#1145) üzenetére


kopidoo
senior tag

Na ez jó kérdés. Ha jól emlékszem én is sakkoztam, hogy hogy fogom rákötni a DX-et, de másodikra sikerült. :)

(#1147) Shiwer


Shiwer
csendes tag

Ma lettem boldog tulajdonosa egy Xonar DX-nek. Az audio centerben érdemes állítani valamit? DSP mode-t állítottam, a sample ratet érdemes 96 kHz-ról feljebb emelni? Hoz valami érdemi változást?

(#1148) Salvador20 válasza kopidoo (#1146) üzenetére


Salvador20
őstag

tehát nem ég le a kártya, ha rosszat rakok rá, ez megnyugtat

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1149) kopidoo válasza Salvador20 (#1148) üzenetére


kopidoo
senior tag

Megnéztem és nekem a HD AUDIO nevű előlapi csati van rádugva a DX-re.
CM-690-es házam van.

(#1150) Salvador20


Salvador20
őstag

azért beírom ide is:
sziasztok. most vettem egy sennheiser pc350-et, és arra lettem figyelmes, hogy a magas hangok nagy része a bal oldali hangszóróból szolnak, a mélyek pedig a jobb oldali fülesből. Ez normális? Én rontottam el valamit a beállításoknál? Továbbá ha valami zenét hallgatok, akkor néha hajlamos rezegni a jobb oldali füles. Ez lehet a kártya hibája is?

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.