Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:53

LOGOUT.hu

ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) sirdond


sirdond
őstag

azt hiszem rájöttem mi a gond,az hogy az spdif out csak optikai kábellel működik...
nem tudom miért nem bírtak rárakni egy coax spdif csatlakozót

(#1652) ImI87


ImI87
őstag

Csak szeretném jelenteni, hogy most váltottam Vista x64-ről Win 7 x64-re, és a hangkarival minden hibátlanul működik. :C A honlapon található beta driver teljesen jó, mindenfélét kipróbáltam vele, és sehol sem tapasztaltam hibát. Úgyhogy ismét Respect for ASUS ! :R

(#1653) K0vasz


K0vasz
aktív tag

Sziasztok!

Most váltottam Win7-re (64bites változat), és az a problémám, hogy akármit csinálok, nem tudom belőni h 5.1-ben szóljon a DX hangkari (még a tesztben sem nyikkannak meg a sourround meg a center hangfalak). Legújabb driver van fent (1775 végű), de csak 2.1-ben megy a Genius 5.1-es cucc. Ötlet? :F

(#1654) K0vasz válasza K0vasz (#1653) üzenetére


K0vasz
aktív tag

Uhh, ezt nagyon benéztem... a dobozon alapból le volt véve a center és a surround... :))

(#1655) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok, egy yamaha RX-V361 erősítő van az integrált (Realtek) hangkártyám mögött. Gondolkodom, hogy meréné-e egy Xonar beszerzése...

Eddig az ára riasztott el, viszont a D1 már megfizethető. Sajna nem nagyon találok SPDIF (koax) kimenetet rajta. Ez mindenképp kellene, mert az erősítőm kb 10-15 méterre van, ami optikával nehezen lenne kivitelezhető.

Létezik egyáltalán olyan belőle, min van koax SPDIF kimenet? Hogyan lehet ezt megoldani?

(#1656) Zsozsooooo


Zsozsooooo
tag

Hali ! Valaki tudna abban segíteni hogyan tudom azt beállítani ami a realteken pofon egyszerű volt viszont a xonarnál nem működik és nem értem mér nem. Na most vázolnám mit is szeretnék: Játékhangok optikán a Z-5500-en szóljanak, TeamSpeak hangok a félfülesen szóljon, mikrofonnal nincs gond az úgy műkszik ahogy kell !
Minden szép és jó lenne ha a Team Speak elfogadná a másodlagos kommunikációs eszközt a Asus xonar de nem fogadja el (openDevice Specified resource is already allocated.)-ezt írja ! Viszont ha egyszerre használom a két kártyát realteket és asus-t akkor minden gond nélkül ki bírom választani a realteket a team speakba ! Driver probléma lenne ez vagy Team Speak hiba ?

(#1657) brembo válasza Zebu (#1655) üzenetére


brembo
tag

Ez engem is érdekelne, mert szívesen kipróbálnám valamelyik Xonart, de az optikai bemenetem már foglalt, így jó lenne koaxon működtetni. Ha jól értem a visszaolvasottak alapján akkor, a Xonar D1-en és DX-en található digitális kimenetek nem működnek az X-Fi-nél megszokott 3,5" mono jack+RCA kábel párosítással, csak a Toslink optikai kábellal. Vagy rosszul jött le az infó?

(#1658) Zebu válasza brembo (#1657) üzenetére


Zebu
addikt

Nah ez az! Annyit találtam én is, hogy a mikrofon bemeneten keresztül lehet használni, de hogy miként működik arról nem tudok sermmit...

Úgy néz ki csak az optikai járható út....

sirdond: Nincs valami megoldás a koax használatára?

[ Szerkesztve ]

(#1659) sirdond


sirdond
őstag

Digital S/PDIF Output:
High-bandwidth TOS-Link optical transmitter (shared with Line-In/Mic-In jack) supports 192KHz/24bit

ebből és abból,hogy sehogy sem sikerült beállítani,nekem az jön le,hogy nincs coax/jack spdif out, ami kb vicc...
azért még van egy ötletem amit kipróbálok

(#1660) tigipuf válasza sirdond (#1659) üzenetére


tigipuf
senior tag

A panelról nem lehet valahogy levarázsolni koaxban? :F
Úgy rémlik mintha lenne rajta spdif csatlakozás,és nem vicc hanem egyenesen felháborító a dolog :W ,amúgy én már dühöngtem ezügyben régebben is a topikban :D

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1661) Ijk


Ijk
nagyúr

Én csak azt nem értem, ha valaki spdif-et használ akkor minek egy xonar? Arra tökéletes az alaplapi is.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1662) sirdond válasza Ijk (#1661) üzenetére


sirdond
őstag

egy másik oldalon már leírtam én miért vettem. röviden,mindenki szidja,hogy a házimozi erősítőkben milyen szar dac van, a másik oldalról viszont mindenki dicséri a xonarokat,hogy milyen jó kis kártya. ergo vettem egyet annak a reményébén,hogy zenében lesz egy kis javulás a h/k erősítő dacához képest, de amikor összeszereltem csak ültem megdöbbentem,mennyivel rosszabb lett
az már csak az én hibám,hogy mielőtt megvettem a kártyát,felületesen csak annyit néztem meg a specifikációk között,hogy spdif out (lehet,hogy egyedül vagyok vele,de nekem alap,hogy egy hangkártyán koax spdif is legyen)

amúgy most is az alaplapi spdifet használom a kártya meg jó analógon a játékokhoz,aztán szerintem tovább adom,mert ismerősöm is keres egyet

(#1663) Ijk válasza sirdond (#1662) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mint írtam, azt nem értem, hogy ha spdif-et használ valaki, ami nyilvánvalóan külső DAC-ot jelent, annak minek egy 16k-s hangkártya?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1664) Zebu válasza Ijk (#1663) üzenetére


Zebu
addikt

Nekem csak azért kellene, mert sokat használom fejhallgatóval is. Az erősítő kb 10m-re van a géptől.... Ilyenkor a fejhallgató a gépezet egyik 3.5-ös kimenetébe csatlakozik és szembesülök a zajjal.

Megoldás lenne ha az erősítőbe kötném a fejhallgatót, de akkor szanaszét kellene kábeleznem közben a szobát ami eléggé nehezen kivitelezhető.

Ezért gondoltam, hogy dobnék bele egy kártyát ami analóg kimeneten is zajmentes hangot produkál.

Továbbá az erősítőn keresztül szólal meg a TV, DVD is, és ha mondjuk asszonyka DVD-t néz én emg játszanék a szekszésnujork alatt, akkor a hang csak az erősítő megkerülésével oldható meg.

Zavar töltés közben a búgás, recsegés,stb....

Ennyi! ;)

(#1665) dudika10 válasza Zebu (#1664) üzenetére


dudika10
veterán

Ha nem túl nagy a fejhallgató ellenállása és viszonylag jó az érzékenysége, akkor nyugodtan állíthatod a kimenetet sima sztereó kimenetre, ekkor nem lesz erősítve és nem lesz zajos, csak halkabb lesz a fejhallgató.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#1666) c41r0^ válasza dudika10 (#1665) üzenetére


c41r0^
őstag

nem az erősítés zajosságát mondja, hanem az alaplapon keletkező különböző interferenciákat az integrált kodekeken kihallani az analóg kimeneteken, pl. ha húzod az egeret, ha tölt a vinyó, ha heavy load van a CPU-n és a többi...

(#1667) dudika10 válasza c41r0^ (#1666) üzenetére


dudika10
veterán

Majdnem ugyan olyan alaplapon van, és én bizony csak akkor tapasztalom ezeket, ha fejhallgatónak van beállítva a kimenet, egyébként nem zajos. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#1668) Ijk válasza Zebu (#1664) üzenetére


Ijk
nagyúr

Csak tisztázni szeretném ezt az spdif dolgot. Ha valaki csak és kizárólag digit kimenetet használ külső DAC-kal (ill. házimozi erősítővel), annak teljesen felesleges hangkártyát vennie. Csak akkor érdemes, ha közvetlenül a gépről használunk analóg kimenetet.
Azért írom ezt le mert úgy tűnik nem mindenkinek világos ez a digitális kimenet téma, bár lehet, hogy csak én értettem félre.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1669) sirdond válasza Ijk (#1668) üzenetére


sirdond
őstag

ha nem esett le elsőre, én analógnak vettem, mivel egy kis javulást vártam, ami sajnos nem jött össze

(#1670) Ijk válasza sirdond (#1669) üzenetére


Ijk
nagyúr

Csak nem értettem, hogy ha analóg miatt vetted miért baj, hogy csak optikai spdif kimenet van rajta:F
Egyébként egy alap házimozi erősítőbe is kellően jó DAC-ot raknak, mondjuk azt nem értem, hogy szólhatott annyival rosszabbul a kariról, még egy vacak kábellel összekötve sem szabadna nagyon különbséget hallani. Én most egy NAD 315-öt hajtok xonar DX-ről de szerintem jól muzsikál:)

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1671) sirdond válasza Ijk (#1670) üzenetére


sirdond
őstag

az csak egy plusz lett volna rajta, inkább használnám akkor a kártya coax spdif outját, azzal a pár %-kal is csökkentve a proci terhelést :)
hidd el rosszabb volt, pedig elég sokféle beállítást kipróbáltam
az egész olyan volt mintha valami rossz műanyagdobozt hallgatnék, erőtlen, semmi dinamika,tényleg klasszisokkal rosszabb lett,én meg inkább a fülemre hallgatok. :)
de ez ne tántorítson el senkit,ha ilyen kártyát akar venni

(#1672) tigipuf válasza sirdond (#1671) üzenetére


tigipuf
senior tag

Akkor ott valami más bibi lehet,mert én is 95%-ban sztereóban analógon hallgatom a karit,hm erősítőn,és semmi gondom a hangzással,sőt fülessel közvetlenül a kártyáról jön a jel,és nagyon dinamikusan szól.Audigy 2 ZS-em volt,hidd el,hogy észrevenném ha müanyag hangzást adna az asus,már rég túladtam volna rajta!
Neked valamiért nem jön be,van ilyen,igazad van,mindenkinél döntsön a saját füle :)
(a DAC-jával én sem vagyok megelégedve egyébbként,mert csak egy panasonicom van ugyan,de a DAC-ja sokkal szebben teszi a dolgát)

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#1673) Zebu válasza dudika10 (#1665) üzenetére


Zebu
addikt

Hmmmm.... ezt kipróbálom! :)

Kösz a tippet.

Mondjuk azt vettem észre, hogy jobban zajosodik az egész ha mikrofon is be van dugva. (természetesen le van halkítva)

(#1674) Zsozsooooo


Zsozsooooo
tag

Hali srácok ! [link]
Ezen a képen az látható ahogy most használom a rendszert, na most az érdekelne hogyan tudnám azt megvalósítani, hogy ne keljen használnom a realtek hangkártyát !? :R

[ Szerkesztve ]

(#1675) Salvador20 válasza Zsozsooooo (#1674) üzenetére


Salvador20
őstag

pffff....

szerintem E=MC2 :D

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1676) Owerlord


Owerlord
tag

Megoldódott a Xonar DX problémám :) Semmi gond nincs a hangkártyával, kellett egy Biosfrissítés és helyreállt a rend :) Nagyon szépen szól.Akkor vettem észre a hangzásbeli különbséget amikor a másik megszokott gépen hallgattam zenéét és ááá, nagyon furi volt,sokkal tréébbb :) Úgyhogy ajánlom mindenkinek ezt a prima kis kártyát :)

Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)

(#1677) Zsozsooooo válasza Salvador20 (#1675) üzenetére


Zsozsooooo
tag

Emberi nyelven légyszíves :DDD

(#1678) sirdond válasza Zsozsooooo (#1674) üzenetére


sirdond
őstag

ami a realteken van átdugod az asus megfelelő csatlakozóira. ahol szükséges ott meg a programban átállítod az audio out/inputot
vagy van valami konkrét gond?

(#1679) Salvador20 válasza Zsozsooooo (#1656) üzenetére


Salvador20
őstag

TS-el szórakoztam én si, annyival oldottam meg,hogy direct soundba nem ment,csak akkor ha wave-re van álllítva a hang.

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1680) Peetr86


Peetr86
tag

Üdv,

Ma megérkezett a Xonar D1 hangkártyám, be is szereltem, telepítettem a drivert, csatlakoztattam a kábelt de teljesen néma. Akárhogy kötöm nem akar megszólalni. Volt valakinek hasonló probléma? Mi lehet a gond / megoldás?
:R

(#1681) Peetr86 válasza Peetr86 (#1680) üzenetére


Peetr86
tag

Közben megoldottam. Wave-re kellett állítani. Van még 1 probléma: hallok egy folyamatos alapzajt, mintha be lenne kapcsolva a mikrofon. :F

(#1682) Salvador20 válasza Peetr86 (#1681) üzenetére


Salvador20
őstag

az nekem is volt, valahogy megszünt, de már nem emléxem, hogyan

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1683) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Nos felraktam megint a legújabb, nem beta drviert, a karihoz, semmit sem vettem még észre. :D

A voice torzítás továbbra sem jó sajna. :\

De ami szemet szúrt, az, hogy DX11-et írt ki. Valóban annyit használ? DX11 nem rég jött ki ATI fronton, vagy ez teljesen más? :B

(#1684) kandi88


kandi88
tag

Üdv. mindenkinek!
Lenne egy kérdésem: meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség a xonar d1 és a xonar dx között? Annyi észrevettem, hogy az egyik PCI-os a másik PCI-Ex1-es... ezen kívül? :D

(#1685) Salvador20 válasza kandi88 (#1684) üzenetére


Salvador20
őstag

semmi
:)

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1686) bulgesz


bulgesz
tag

melyiket vegyem? xonar d1 vagy xonar dx? (kb 2000-el több a dx de az asus honlapján a d1 és a dx leírása ugyanaz,sőt a d1-nél több dolog van feltüntetve) egyáltalán mi a különbség a kettő között?

esetleg 14-ért használtan tudok venni konkurens x-fi xtrememusic-ot vagy 17,5e-ért szintén használtan xtreme fatal1ty pro-t

azért kérdezem itt,mert az x-fi topokban kedvet kaptam ehhez a xonar-hoz,bár mindig sound blasteres voltam. mit ajánlotok? köszi!

win7-em van jelenleg! (a driverek miatt írom)
genius sw-hf 5000-es hangszettem van
és főleg zenére és filmre használnám! (kisebb részt játékra)

[ Szerkesztve ]

(#1687) bulgesz válasza bulgesz (#1686) üzenetére


bulgesz
tag

amúgy igaz az hogy ha xonar-om van és winamppal hallgatok egy zenét akkor nem szól mind a 6 hangfalam majd?

(#1688) sirdond válasza bulgesz (#1687) üzenetére


sirdond
őstag

egy jobb lejátszóval be tudod állítani,hogy 5.1 legyen (pl foobar,jetaudio)
szóval igen, tudsz majd 5.1-ben is zenét hallgatni
(ment egy pü)

(#1689) ImI87 válasza bulgesz (#1687) üzenetére


ImI87
őstag

Bár nekem D2X van, de mindenféle állítgatás nélkül, Winamp-ban is alapból szól az 5.1. Csak annyi kell, hogy a Xonar programjában kell beállítani az Analog Out résznél, hogy 5.1 Speakers.

Csak megjegyzem, hogy a haverom integrált Realtek HD Audio hangkártyájánál ezt sehogy sem tudtuk összehozni, pedig 100x átnéztünk minden beállítást. :((

[ Szerkesztve ]

(#1690) bozont válasza bulgesz (#1686) üzenetére


bozont
veterán

Ha zene és film a fontosabb akkor mindenképpen ezt a kártyát ajánlom, de játékban sem marad el sokkal az X-fi kártyáktól, viszont szebben szól. És működik rendesen az 5.1 is a GX funkció segítségével, de a kártya támogatja a ProLogic II funkciót is ez ügyben.
A DX és D1 közötti különbségről meg pont az előbb volt szó. ;)

(#1691) bulgesz válasza bozont (#1690) üzenetére


bulgesz
tag

köszi! akkor szerintem d1-et veszek! (már csak a pci és olcsóbb ára miatt,mert a pci-e sinem foglalt,gondolom ez nem sokat befolyásol,vagy igen? mert akkor a dx jobb választás?)még valami! hallottam arról egy tesztben hogy a d1 fura recsegő,pukkadozó hangot ad induláskor! kinek van ilyen tapasztalata? (idézem: "Egyébként néha picit zavaró (indításnál és driverbabrálásnál) volt a D1-nél, hogy – vélhetőleg – a NEC relék kattantak egyet. Először olyan volt, mintha valami NYÁK roppant volna meg, aztán később kiderült az igazság. Meg lehet szokni.")

[ Szerkesztve ]

(#1692) CséZé válasza bulgesz (#1691) üzenetére


CséZé
őstag

mindenkinek kattan szvsz

(#1693) bulgesz válasza CséZé (#1692) üzenetére


bulgesz
tag

és ez mind a d1-nél mind a dx-nél tapasztalható?

(#1694) bozont válasza bulgesz (#1691) üzenetére


bozont
veterán

A csatlakozó nem szól bele semmibe, más különbség nem nincs köztük. Igen ez a kattanás megvan induláskor és leálláskor, meg ha a digitális és analóg kimenetek között váltogatsz (amit nem hiszem hogy sűrűn fogsz :) ), de ez teljesen normális a reléktől. Mikor először meghallottam egy pillanatra bennem is megállt az ütő, de most már fel sem tűnik. Használat közben nem fog kattogni.

mod.: Az összes kártyán amin relé van igen, szóval az összes Asus kártyán, de mint mondtam nem lesz zavaró, ez ne tántorítson el.

[ Szerkesztve ]

(#1695) CséZé válasza bulgesz (#1693) üzenetére


CséZé
őstag

ne ez döntsön, kattan egy kicsit 1sec-re, szerintem mindkettőnél jelen van.
de mi ezzel a bajod? tök természeretes :)

(#1696) bzoley válasza bulgesz (#1691) üzenetére


bzoley
veterán

Gyk: nem a hangszóróból jön a hang, ez egy kapcsoló hangja, így kell működnie. Mi a bajod vele? Akkor lenne baj, ha nem kattogna.

(#1697) Salvador20 válasza bulgesz (#1693) üzenetére


Salvador20
őstag

ja, mindenkinek. Egyébként így "profibb" hangkártya érzését kelti

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1698) Vasinger! válasza bulgesz (#1691) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Teljesen megszokható, nem hangos és természetes hang. Akkor kattog, a drivert telepítesz, bootoláskor és Front Audio panel és a hátlapi panel között váltáskor hallani.

(#1699) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Hali!
Windows 7 telepítésére készülök, Asus Xonar DX-em van, van már végleges jól működő driver hozzá?

(#1700) bozont válasza Shrike7973 (#1699) üzenetére


bozont
veterán

Van, bár nem hiszem hogy tovább tartott volna megnézni az Asus oldalán mint megírni ezt a hsz-t. :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.