Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:53

LOGOUT.hu

ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) m4rc!


m4rc!
őstag

Információért kattints a képekre.

Asus Xonar DS

Asus Xonar DS

Asus Xonar D1

Asus Xonar D1

Asus Xonar DX

Asus Xonar DX

Asus Xonar D2/PM

Asus Xonar D2/PM

Asus Xonar D2X

Asus Xonar D2X

Asus Xonar Essence ST

Asus Xonar Essence ST

Asus Xonar Essence STX

Asus Xonar Essence STX

Asus Xonar HDAV1.3

Asus Xonar HDAV1.3

Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe

Asus Xonar HDAV1.3 Delux

Asus Xonar HDAV1.3 Slim

Asus Xonar HDAV1.3 Slim

Asus Xonar U1

Asus Xonar U1

[ Módosította: bwoay ]

We are analog players in a digital world

(#2) DerDer


DerDer
tag

DX hangkártya jár az asus ROG (gamer) alaplapokhoz?

(#3) m4rc! válasza DerDer (#2) üzenetére


m4rc!
őstag

Nem, azokhoz Creative X-Fi-t adnak.

We are analog players in a digital world

(#4) bzoley válasza m4rc! (#1) üzenetére


bzoley
veterán

Használtam a legolcsóbb, a legkelendőbb, és a legdrágább X-Fi kártyát is, végül mindtől megszabadultam. Egy ideje Xonar DX-et használok. Megváltás a Creative csodákhoz képest. A hardverrel náluk sem lett volna gond, na de a körítés iszonyú.
A kissé módosított C-Media driver még úgy is csak 13mb, hogy még a listából hiányzó Xonar AV1-et is támogatja, a stabilitásról, kompatibilitásról nem is beszélve.
Egyelőre a hangjára sem panaszkodom, jobban tetszik, mint a korábbiak, dinamikusabb, erőteljesebb. Nekem tetszik.

(#5) m4rc! válasza bzoley (#4) üzenetére


m4rc!
őstag

Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, ha minden jól megy jövőhónaptól én is Xonar DX tulaj leszek.
Remélem addigra megjönnek az új hangfalaim és haverral csinálunk egy X-Fi vs. DX tesztecskét :)

We are analog players in a digital world

(#6) bzoley válasza m4rc! (#5) üzenetére


bzoley
veterán

Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed, tapasztalsz-e különbséget.
Minden lehetséges be-, és kimenetet 24/192-re állítottam, és most tulajdonképp mindent optikán keresztül, bekapcsolt DDLive-val hallgatok(film, zene, tv). 24/192-n eltűnik a halk sziszegés, ami a csipogókból jön, eddig ezt nem nagyon tudtam megszüntetni, csak ha kiiktattam a csipogókat(Z-5500, plusz csipik a két első hangszórón - szeretem :) )

(#7) #72042496


#72042496
törölt tag

Jó ötlet ez a topic, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra!

Kis előzmény, amolyan fél-OFF: Az X-Fi Xtreme Gamerrel megjártam, csapnivaló volt a kártya software körítése, egy bugtenger. Visszatettem az Audigy2 ZS-t, ami még másfél éven át, mostanáig szolgált, meg voltam vele elégedve. Viszont váltottam Vistára, ami alá nincsenek normális Audigy driverek - az új választott az Auzen X-Fi. Ez egy szuper kártya, nagyon meg voltam vele elégedve, viszont nem használtam ki a tudását. Game mode, Entertainment mode, ilyen effekt, olyan effekt, áhh nekem ez nem kell, inkább eladom.

Most az alaplapi hangkártyát hajtom (ld.: adataim), ami m4rc! állításával elentétben (#3) nem X-Fi! ADI chip van rajta, s hangminőségben bizony a régi Audigy2 ZS-em is bucira verné ezt a kártyát. Az X-Fi effekteket egy külön software biztosítja, ami ráadásul Trial verziós. Lehet, a CD-n van hozzá kulcs, nem néztem. Gány megoldás, amúgy sem használnám.

Ez tehát a történetem. Úgy gondoltam, jó lesz az alaplapi hangkártya is, de nem jó az, nagyon nem. Ha elviszik az Auzent, erősen gondolkodom, hogy veszek helyette egy Xonar D2X-et. :)
A Xonar D2/PM-hez képest csak a csatlakozó a különbség? Valahol mintha olvastam volna olyat, hogy a PCIe variáns picit mintha szebben is szólna...

Kiforrottak, jól működőek a Xonar driverei Vista 64 alatt? Ezt fontos lenne tudni! :R

[ Szerkesztve ]

(#8) bzoley válasza #72042496 (#7) üzenetére


bzoley
veterán

Korábban már "áradoztam" az X-Fi topic-ban a csodás driverekről, és a Creative-ről úgy általában. Meg talán azt is bejelentettem, hogy szakítok a céggel, és keresek valami használhatóbb eszközt. Egy hajszállal lemaradt az Agrippa, bár nem tűnik rossznak. Auzen X-Fi-t szándékosan kerültem, szarból nem lehet várat építeni. Aztán választottam egy nem túl drága típust, ez lett a DX. A D2X számomra talán csak a DTS Connect-tel lett volna több(ennél persze több különbség van közöttük), viszont az ára jóval magasabb, úgyhogy megvárom, míg valaki kiokoskodik egy moddolt drivert. A Creative cuccoknál a már ismert, és kevésbé ismert hibákon felül nagyon gyűlöltem az egész telepítőt, a külön CL-lel, a rámerőszekolt regisztrálással, autoupdate-tel, reklámokkal. Ehhez képest az Asus drivere egyszerű, gyors, egyelőre stabil, és a lényeges dolgokat be lehet állítgatni. Mérete meg töredéke a Creative drivernek.

(#9) m4rc! válasza #72042496 (#7) üzenetére


m4rc!
őstag

Utánaolvastam, valóban nem X-Fi... csak akkor azt nem értem miért írják rá olyan marha nagy betűkkel?? Elég megtévesztő... :((

We are analog players in a digital world

(#10) #72042496 válasza bzoley (#8) üzenetére


#72042496
törölt tag

Pedig az Auzen az a kártya, amelyik normálisan működött. Csak zavart a sok csicsa, számomra felesleges funkció a driverben. Gondolom egy Xonar is képes éppúgy meghajtani a Z-5500-at, viszont sokkal egyszerűbb lenne vele az élet. :)

m4rc!:

Néhány X-Fi effektet szoftverből tud a kártya (más kérdés, hogy számomra ezek még hardverből sem érnek sokat), amúgy meg baromi jó reklám. Kb. ennyi. :)

(#11) bzoley válasza #72042496 (#10) üzenetére


bzoley
veterán

Az Auzent a szoftverkörítés miatt kerültem. Gondolom méreteiben megegyezik a Creative verzióval, sőt nagyobb, ha jól emlékszem. Ezen kívül nem igazán vágytam egy módosított valamire. Lehet jó, de nem igazán volt már kedvem tovább kísérletezni olyan kártyával, minek nevében szerepelt az X-Fi szó.
A Crossover frequency-t ugyanúgy 80Hz-re állítottam, mint azelőtt mindig, és hát a sub eléggé meg tudja remegtetni az asztalt már relative alacsony hangerő mellett is. Kárpátiát hallgatni egy élmény, de minden más is, még ha normálisabb mp3-ról is van szó. X-Fi-nek valahogy mintha dübörgőbb hangja lett volna, egy-egy tartományt szinte a nullára húztam, hogy a sok basszustól hallani lehessen a többi hangot is. A DX-nél érzem azt a rövid ütést, és csak akkor remeg az egész szoba, amikor kell, különösebb vágás nélkül. Összvissz a legmagasabb, és legmélyebb frekiket húztam feljebb egy kicsit, és élvezem még Crystalizer nélkül is:)
A térhangzásról sokat nem tudok mondani, van. Az etalon filmem(Transformers) nincs kéznél, abban a harcjelenet jó összehasonlítási alap lenne. Olyan beállítások nincsenek, hogy hány centire, milyen szögben vannak a hangfalak, csak kicsi, közepes, nagy szoba, de nem is biztos, hogy volt rájuk szükségem. Hamarosan megnézem a másfél megás DTS-sel megáldott IE10000-et, remélem az élmény nem marad el :)

(#12) #72042496 válasza bzoley (#11) üzenetére


#72042496
törölt tag

Valami 150 megás drivere van, pontosan nem tudom mekkora, már letöröltem a gépről. :) Ennek örülök, hogy szépen szól a Xonar. Ha minden igaz, jövő hó elején elviszik az Auzent, s én is újítok egyet.
Én a D2-ket nézegettem - de mégsem a PCIe verziót veszem, mert ott a bridge chip, ami nem szimpatikus, ill. kell neki egy külső táp (floppy csatlakozón), ami kizáró. A PCI változat olcsóbb is. Remélem, befér a felső PCI sínbe, s nem akad el a memóriákban. Az Auzen elfért így, de a Xonar mintha picit hosszabb lenne. Amúgy az Auzen drivert nem sikerült maradéktalanul lepucolni a gépről, még mindig szerepel a telepített listában. Az ilyen húzások nagyon fel tudják nyomni az agyam!

Örülök, hogy így be lehet állítani, remélem, én sem fogok csalódni benne. Az X-Fi "extrái" közül egyedül a Crystallizert használtam, de könnyedén le tudok mondani erről is. EAX-ot azért sajnálom egy kicsit, pedig azt gyanítom, fel sem fog tűnni a hiánya. Vista alatt amúgy sem lenne kedvem az Alchemy-vel matatni, annyira azért ez sem hiányzik. THX konzolt általában hanyagoltam, CMSS-t, EQ-t is, meg lényegében minden hasonlót szintén. Én csak egy bitangmód szóló hangkártyát szeretnék, egyszerű, áttekinthető, stabil szoftverrel.
Úgy veszem észre, Neked mintha jobban is tetszene a hangja, bár nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy egyfajta "édes bosszú" effektus is közrejátszhat. :)

Filmeknél a Z-5500-zal kódoltatom ki a jelet, ami hangkártyafüggetlen, engem ez a rész nem érint. :)

Milyen operációs rendszert használsz? Plusz megkönnyebbülés lenne, ha kiderülne, hogy mindez amit írtál, Vista 64 alatt volt. :B

(#13) bzoley válasza #72042496 (#12) üzenetére


bzoley
veterán

Nézzük sorjában:

Ha rákeresnél a ct*.*-ra a c:\-n, akkor mennyi szemetet találnál még.

Chrystalizer általában 100%-ra volt tolva(kivéve az Extreme Audio-nál, azzal használhatatlan)

EAX5-ig szoftveresen ok az Asus(elvileg, és a fórumok hozzászólásai alapján), plusz DDLive Vistára, plusz DS3D Alchemy helyett, benne a 13Mb-ban, összvissz egy gomb formájában, vagyis Vista-n is ugyanúgy szól minden játék, mint XP-n(nem tudom megerősíteni, nem játszom).

Azt, hogy bitangmód jól szólna, nem mondom, mert lehet hogy nem, de nekem tetszik, a korábbiaknál jobban. És nem, nincs "édes bosszú" effektus :) , csak egyszerű megelégedettség. Egy aránylag egyszerű kártyáról van szó, CL-nél jóval egyszerűbb beállítási lehetőségekkel, mégis jobban élvezem a használatát, és a hangját is. Egy kis természetes gyűlölet kialakult a CL-lel szemben, de olyat egyik mondatban sem szándékoztam írni, hogy bezzeg a szutyok X-Fi. Csupán az egyes pontokban általam tapasztalt különbséget próbáltam bemutatni, és azt hangsúlyozni, hogy az egyszerűségéhez képest is jobban tetszik a hangja, mint az X-Fi-nek(és itt sem azt írtam, hogy jobb a hangja).

A filmekkel nem nagyon boldogultam, az korábban is a gyengém volt. Ha egy filterben beállítottam, hogy ne piszkálja a hangot, hanem küldje ki a hangfalnak, akkor egy másik lépett a helyébe, és azzal szarakodni kellett. Megközdöttem, mire minden típusú hang megfelelően került ki a gépből. A hangkártya telepítése után nagyjából elölről kellett volna kezdeni mindent, egy idő után feladtam, és most a hangkártya kódolja újra a hangot DDLive-on keresztül. Mivel nem hallottam különbséget a közvetlenül kiküldött DTS hang, és a "visszaminősített" DD hang között, nem piszkáltam tovább. Annyi előnye van, hogy letörölhettem az AC3filtert, és minden más sallangot, nem kell a Logitech-et kapcsolgatni direct, és optical között, minden gépből jövő hang optikán van átküldve, és kész. Annyi infó talán még jár hozzá, hogy nem használok PowerDVD, és hasonló varázsprogramokat, Media Player Classic, Foobar, és joccakát. Ezekkel kellett összehangolni a rendszert.

Nem vagyok perverz, elég nekem a Vista32 is. Nem szeretem, ha sok a probléma :)

(#14) #72042496 válasza bzoley (#13) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nálam sokszor olyan is megy a levesbe, aminek nem kellene, így egyelőre nem takarítok. Pár hét, s úgyis újrateszem a rendszert, hogy az első kísérletezések után benne maradt salaktól mentes legyen. :) A 64 bites rendszert a memóriacímzés (4+ GB) miatt használom, de eddig különösebb gondom nem volt vele, sőt. :)

Az, hogy sok helyet foglal a driver engem nem zavar, az már inkább, hogy sokmindennel teletömték, ami nekem nem kell. Ígéretesen hangzik, amit írtál, meghoztad a kedvem ehhez a kártyához - most még jobban várom, hogy a gépbe tehessek egyet!
Én sem vagyok olyan nagy játékos, de azért egy-egy nagyobb cím elé leülök, s végigtolom. Legalább ezirányú tapasztalat is lesz a Xonarról! Jó, hogy itt is megvan a lehetőség az EAX effektek elérésére. Lehet, nem is fogom használni őket, de a tudat, hogy akár használhatnám is, megnyugtat. :D

WMP + Mplayer duót használok a legfrissebb DivX codec mellett, s alig akad olyan videó, amit nem tudok lejátszani. :)

[ Szerkesztve ]

(#15) Salvador20


Salvador20
őstag

hello, megéri a pcie vezióját venni a xonarnak z-5500 mellé, vagy tökéletesen jó a sima pci sínes is? Gyorsabb lenne a pcie-es verzió? vagy miért drágább 8K-val?

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#16) #72042496 válasza Salvador20 (#15) üzenetére


#72042496
törölt tag

Gyorsabb? LOL, ez hangkártya, nem processzor. :D A többivel kapcsolatban meg olvass vissza.

(#17) bzoley válasza #72042496 (#16) üzenetére


bzoley
veterán

Most miért? Ha nincs sok időd, nem mindegy, hogy milyen gyorsan tudsz egy lemezt végighallgatni :DDD

(#18) DJMolni


DJMolni
csendes tag

Hi! Én most vettem egy Xonar DX-et. Hát mondhatni jelentős a különbség az alaplapi hangkarihoz képest. Főleg azért, mert Z-2300-at kötöttem rá. Max. hangerőn már szétesne a ház. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, k..v@ jól szól, 15 rugóért meg pláne megéri. (Inkább ezt vegyetek, mint Creative-ot)!!! :K
Egyébként jött egy új hangkártya az ASUS-tól a HDAV 1.3. Nem ártana, ha valaki azt is feltenné

[ Szerkesztve ]

(#19) #72042496 válasza DJMolni (#18) üzenetére


#72042496
törölt tag

Jó ilyeneket hallani. :) Úgy néz ki, holnap viszik el a Prelude-ot, s hétfőn megyek a Xonar D2/PM-ért. Remélem tényleg olyan jó, amint amilyennek idáig olvastam. :)

(#20) Salvador20 válasza #72042496 (#19) üzenetére


Salvador20
őstag

szintúgy;)

egyébként mit jelent az a PM?

[ Szerkesztve ]

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#21) #72042496 válasza Salvador20 (#20) üzenetére


#72042496
törölt tag

Azt sajnos nem tudom. Korábban is filóztam már rajta, de nem jöttem rá. Néhány helyen ráadásul D2/PM/A néven szerepel a kártya - persze a hivatalos elnevezés D2/PM.

[ Szerkesztve ]

(#22) Salvador20 válasza #72042496 (#21) üzenetére


Salvador20
őstag

na megjött már a karid? nekem még sajna nem.....várom a kártyával kapcs. benyomásaidat(hogy szól együtt a z-5500-al stb...)

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#23) #72042496 válasza Salvador20 (#22) üzenetére


#72042496
törölt tag

Most izzítottam be! :)
Az egész művelet (régi kártya driverének törlése, szerelés, új driver letöltés, telepítés) megvolt 20 perc alatt, X-Fi-nél ez jóval tovább tartott. A driver egyszerű, de minden szükséges beállítás megtalálható benne, a felépítése adja magát.

A hangot illetően megváltás az alaplapi szutyok után - végre ismért kiváló minőségben tudom élvezni a zenét és remélhetőleg játékot egyaránt! A hangja az X-Fi-hez képest meg nem mondom milyen, sőt... le merem írni, hogy egy Z-5500-on hallgatva érdemi különbség a kettő között nincs. Egymás után hallgatva talán az egyéni preferencia alapján ki lehetne jelenteni, hogy ez vagy a másik jobban tetszik. Talán. A Z-5500 DSP-jét mindkettő egyértelműen veri, vagyis analógon szól szebben a rendszer. (Ez már az Audigy 2-nél is megvolt, be is cseszne, ha a Xonar esetén máshogy lenne.)
A különböző effektek, hangzásjavítók itt is megvannak, más kérdés, hogy valószínű nem fogom használni őket, mert feleslegesnek tűnnek. Azért majd végigpróbálgatom az opciókat.

Verdikt:

Auzen X-Fi Prelude: Remek jó kártya, egy csomó extrával, méretes és gyakran körülményes driverrel.

ASUS Xonar D2: Remek jó kártya, kevesebb extrával, kicsi és egyszerű, de minden szükségeset tudó driverrel.

Mindenki döntse el, melyik kell neki. Egyéni preferencia kérdése, én első blikkre azt mondom, megérte a Xonar, nem bántam meg, hogy erre váltottam az X-Fi-ről!

Egy óra után kb. ennyit tudok elmondani. Ha lesz még érdemi változás, adalék a véleményemben, azt beírom ide.

[ Szerkesztve ]

(#24) bzoley válasza #72042496 (#23) üzenetére


bzoley
veterán

Mondtam én, hogy jó ez a C-Media :)
Én - bár ez ízlés kérdése - az LFE Crossover Frequency-t itt is 80Hz-re húztam, mint korábban az X-Fi-knél.
Amivel néha el lehet bohóckodni(másra nem igen jó), az a Karaoke alatt a Vocal Cancellation. Néha elég jól működik.

(#25) Salvador20 válasza #72042496 (#23) üzenetére


Salvador20
őstag

gratulálok az új karihoz! Használd egészséggel, már alig várom a sajátomat, sajna még nem hívott a futár egyeztetésre...:(

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#26) #72042496 válasza bzoley (#24) üzenetére


#72042496
törölt tag

Igen, olvastam korábban, s én is beállítottam 80 Hz-re. Vaban jobb így, mint alapbeállításon! Azért kipróbálom más értékeken is, hátha még jobban tetsző hangot tudok kirántani belőle. :)
Ezen kívül az ugyanezen panelen szereplő hangszórók méreténél a beállítást "nagyra" változtattam - sokkal teltebb hangot ad így a Z-5500.

A gyári EQ beállítások az X-Fi esetén használhatóak voltak, itt viszont elképesztően bénák, széttúrják a zenét, élvezhetetlen lesz az egész. Szerencse, hogy EQ-t sem használok. :D

Salvador20:

Honnét rendelted? BandiT-tól egy napos átfutással megvan, valamivel 32K alatti áron.

[ Szerkesztve ]

(#27) Salvador20 válasza #72042496 (#26) üzenetére


Salvador20
őstag

bandiT-tól, csak pénteken későn rendeltem meg, és már nem lehetett feladni :(

[ Szerkesztve ]

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#28) Salvador20 válasza #72042496 (#26) üzenetére


Salvador20
őstag

látom nem késlekedtél berakni a konfigba a xonart:)

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#29) bzoley válasza #72042496 (#26) üzenetére


bzoley
veterán

Gyári profilokat soha nem használtam. Sajátban is csak annyit szoktam módosítani, hogy a legalsót kicsit fel, az utána következőt kicsit lejjebb húzom, a legmagasabbat meg jól megküldöm, hogy halljam a csipogókat, ultrahangokkal tájékozódom a lakásban :)

Azért előb-utóbb minden Creative-ost sikerül megtéríteni :D

(#30) #72042496 válasza Salvador20 (#28) üzenetére


#72042496
törölt tag

De nem ám!
Amúgy amikor BandiT-nál voltam, éppen egy rakat csomagot rendeztek, biztos a Tied is köztük lesz! :)

bzoley:

LOL! :D
Tényleg nem látom már értelmét az X-Fi-nek. Ez is szól úgy, hangkártyánál meg ez a lényeg, nem a sok hangzatos hülyeség - ami ahogy olvasgatom ráadásul csak az Auzen modelljében működik normálisan, a többi esetben változatlanul csapnivaló a driver.

(#31) bzoley válasza #72042496 (#30) üzenetére


bzoley
veterán

Hmm, mivel is próbálkoztam az utóbbi másfél évben? Nézzük csak.
SB Live! 24bit 7.1 - aux bemenetet rosszul kezelte, néha fagyás
Audigy SE? - egy percig volt az enyém, utána visszakértem az árát, mert SB Live! volt álnéven
Audigy 4 - sok gondom nem volt vele, aux bemenetet Vista-n rosszul kezelte
X-Fi ExtremeMusic - kékhalál, fagyás, aux bemenetet rossul kezelte(ekkor az Audigy4-nél már javították egy év után)
X-Fi Fatality Platinum CSE - ugyanaz pepitában
Extreme Audio - jól kezelte az aux bemenetet, és aránylag stabil volt, de akkor már menthetetlenül gyűlöltem CL drivert telepíteni, a hangja kicsit laposabb volt, de csak azért kellett, hogy ne az alaplapi szóljon, amíg találok egy jót.
Xonar DX - öröm, és boldogság, nem is értem, miért vártam eddig

És mennyi jó(bb) kártya van még, ami nem CL.

(#32) #72042496 válasza bzoley (#31) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nem semmi... :Y

(#33) Salvador20


Salvador20
őstag

még egy hét :((((

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#34) Salvador20 válasza Salvador20 (#33) üzenetére


Salvador20
őstag

na úgy tünik megoldódik a helyzet, jön csütörtökön a d2x, egyelőre még csak Hi(gh)-Fi(delity)-ről( :DDD ) jön majd a hang, de már a fele meglesz legalább a rendszernek

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#35) bzoley válasza #72042496 (#32) üzenetére


bzoley
veterán

További érdekes infó, hogy a "hírhedt" Daniel_k is a megtértek között köszönthető, és miután a Creative-tól kiútálták, nekiállt Xonar drivert moddolni :)

(#36) Salvador20


Salvador20
őstag

és megjött!!! Most értem haza munkából, úgyhogy még nem próbáltam ki, de még este belerakom a gépbe

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#37) Salvador20


Salvador20
őstag

nagyon jó a kari!

Kb 10 perc volt átlátni az egész kezelőpaneljét, rengeteg ajándék dvd jár hozzá különböző programokkal. Nagyon tetszik, ahogy be lehet lőni a hangot, és hogy azonnal szétosztja 2-3-5-7 hangfalra ;) már csak várom az 5500-at :(

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#38) vega55 válasza Salvador20 (#37) üzenetére


vega55
csendes tag

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot :DD Nekem is egy Xonar D2-es kártyám van. Most vettem pár napja, és hangjával teljesen meg vagyok elégedve, negyon szépen szól.
Viszont van egy kis gondom is vele, mégpedig, alapesetben mindenféle mérésekhez, programokhoz nekem kellett hogy a kártya tudjon 192kHz mintavételt is. Nos a leírás alapján tudja is mind lejátszás, mind fevételi oldalon. Azonban ha megfeszülök sem tudom rábírni, hogy generáljon nekem 24kHz feletti hangot, akár 96, akár 192kHz-es módba kapcsolom. Felvételi oldalon is csak kb max 48kHz-et dolgoz fel 192kHz-es mitavétnél, holott max 96 kellene hogy legyen.
Most nem értem, hogy én vagyok a béna, és valamit nem kapcsolok át a beállító panelen, vagy a drivere szar, vagy esetleg a kártya hibás ?!

Tudnátok csinálni RMAA-s tesztet a saját kártyáitokról, hogy össze lehessen vetni az enyémmel ?

(#39) #72042496 válasza bzoley (#35) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nahát, mik vannak! Bár nem tudom, mit moddolhatott rajta, mert ez a kártya a gyári driverekkel is szépen működik. :)

vega55:

Nálam a Z-5500 kiírja a 24/96-ot, így fel sem merült, hogy csak 48 kHz-en menne a kártya. Ha addig nem lesznek eredmények, megnézhetem RMAA-val is, ha újra Pesten leszek. (Jövő hét.)

(#40) vega55 válasza #72042496 (#39) üzenetére


vega55
csendes tag

Azt nem tudom, hogy pl lejátszáskor a kimenet hány ksps-sel megy, feltehetően ha a másik készülék 96-ot ír ki, akkor olyan sebességgel is kapja az adatokat, de ez még nem jelenti azt, hogy ki is van használva az ekkor fennálló 48kHz-nyi sávszélesség is. Eddig tisztára olyan, hogy egyszerűen nem lehet vele 24kHz-nél nagyobb frekijű hangot generálni. Ezt eddig MME és KS drivereken keresztül próbáltam, de sikertelenül.
Ami még furcsább, észrevettem, hogy MME driveren keresztül megnyitva a lejátszás nem tud csak 16(!) bites hangot generálni!!! Ugyanez a teszt DirectSound-on keresztül kb -30dB javulást eredményezett, az az ott tudta a 24 bitet.
A felvételi része kicsit elbizonytalanított..., mindenesetre holnap hozok egy külső generátort, és pontosan leellenőrzöm milyen frekiket bír a kártya(itthon csak max 48kHz-et tudok előállítani jelenleg).

Megköszönném, ha csinálnál egy RMAA-s tesztet a 192kHz mintavételi frekivel, ALT bemenettel, és MME, DS drivereken keresztül. :)

(#41) Salvador20 válasza vega55 (#40) üzenetére


Salvador20
őstag

fúú, de véresen komoly:) nekem ez az új hangkártya annyi, hogy még a régi rendszerrel is sokkal tisztább, kiegyensúlyozottabb hangon szól mint az integrálton, és nagyjából ennyit veszek észre :D

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#42) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

sziasztok vettem egy Asus Xonar DX et és az összes hang lassú, olyan mintha fele sebességel adná le a hangokat. Zenéket, játékokban is mindenhol, tud valaki megoldást?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#43) Salvador20 válasza .LnB (#42) üzenetére


Salvador20
őstag

próbálj meg drivert frissíteni az asus oldaláról

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#44) .LnB válasza Salvador20 (#43) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

próbáltam és a telepítő cd-n is ugyanazvan(de megpróbáltam azzal is)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#45) Salvador20 válasza .LnB (#44) üzenetére


Salvador20
őstag

hát akkor nincs ötletem, viszont nekem is lenne egy kérdésem hozzád: ugye pci-e-es a te hangkarid is, ugye van az alaplapon pci-e 1X foglalat, de én láttam olyan képet, ahol simán belerakják pci-e16X foglalatba(ahol a vid kari szokott lenni), ez tényleg így megy? abba is belerakhatom?

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#46) .LnB válasza Salvador20 (#45) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

én pci-e16X be tettem bele, de most hogy mondod lehet hogy ez a gond gyorsan megnézem.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#47) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

mindkettőbe működik, de sajna mindkettőbe (nekem) rosszul.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#48) Salvador20 válasza .LnB (#47) üzenetére


Salvador20
őstag

hát sajnálom, mindenesetre érdekes, hogy működik mind2 foglalatba, ezt nem tudtam.
Lehet vmi progi ütközik vele, mármint a driverével
ill. pl alaplapi hagkari le van tiltva biosban(+driver letörölve stb....)?

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#49) .LnB válasza Salvador20 (#48) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

igen le van, már új redszert is húztam de még mindig semmi.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#50) Salvador20 válasza .LnB (#49) üzenetére


Salvador20
őstag

könnyebben tudnának itt többen is segíteni, ha beírnád a konfigodat a beállítások/konfiguráció rovatba

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.