- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
Kedves topiklakók!
A következő pár napban nem leszek annyira aktív a fórumon amennyire kellene. Megkértem 2 nagybetűs TG kollégát, hogy nézzen rá néha a topikokra, így erre is, úgyhogy mindenkit tisztelettel kérek kerüljük a flame-et, hírdetéseket és egyéb szankcionálható dolgokat.
Ezúton szeretnék minden kedves kollégának és családjának kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni!!
szerk. A póstázós témát kéretik továbbra is a helyén kezelni... Beg kolléga mindenkit útba tud igazítani, aki nem tudná hol kell!
-
cs.zs.
veterán
Valahol az ÁFA-része még jogos is. Távol-Keletről jön , belép az országba , kereskedelmi cikk , áfát kell fizetni, pont.
De hogy a posta azért kérjen pénzt, mert ő megállította a csomagot... hát elmennek a jó k. a. -ba. Én nem kértem hogy állítsák meg, a lakásig szóló postaköltséget pedig odakint már kifizették. Döbbenet. -
Zeki
nagyúr
válasz
KurtCobain #114792 üzenetére
Stimmel. Akkoriban kezdődött, hogy milyen posta, meg milyen színű csomagok... aztán minden mindegy lett, amire csak tudtak, rárepültek a vámosok.
-
aldebaran
addikt
Hát igen, meggondolandó. Bár ha szerencsés az ember, nem számítanak fel semmit.
és ha kettőt vennék, mert megtetszett, már jelentős a megtakarítás...
Mindenképp gondolkodom ebben a telóban, nagyon jók a specifikációi... -
nimfas
addikt
válasz
maggi1886076 #114780 üzenetére
Ha itt adtad el Aprón, priviben add már meg a nevét akinek... Kéne a magyar rom, mert én direkt megkérdeztem a Meizu fb oldalán és azt válaszolták hogy nem terveznek multi romot kiadni rá, belpiacos Kínai telefon.
Esetleg egy link egy ROM-ot?
-
Ájvé
veterán
válasz
aldebaran #114783 üzenetére
30-ért már itthon is kapható, bár jól néztem eredeti keret olyan 20 lehetett (áfával számolva inkább 25), nem sokkal több és legalább van rá használható garancia.
-
Ájvé
veterán
válasz
aldebaran #114781 üzenetére
Játékokban nem a processzor a döntő, hanem a grafikus processzor. LG F60-ban Snapdragon 410 van amiben Adreno 305-ös GPU van, ez sokkal jobb, mint az MT6580/82-ben lévő Mali 400mp1-2.
Ettől függetlenül egyik sem igazán alkalmas komoly játékok futtatására, de egyszerűeket simán viszik. Szóval gyengébb, de F60 sem annyival jobb, így valószínűleg alkalmas lesz a két említettet készülék ugyan arra, amire az F60 is.
Doogee X5 Pro-t próbáld meg inkább, ez van olyan jó játékokra, mint az F60. -
aldebaran
addikt
válasz
KamuMazsola #114778 üzenetére
Akkor csak a leírásban van elírás a MHz-ek tekintetében.
Most LG F60-as telómmal játszik a gyerek. Annak jobb lenne a procija? (Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53)
-
GIJoe
addikt
válasz
aldebaran #114774 üzenetére
Ha olcsó, inkább néznék egy Bluboo XFiret, modernebb gpu miatt, de ugye azt tudod, hogy az olcsó telókkal valahogy így kell számolnod: (telefon ára X 289 ($ ára ) x 1,27 (áfa) + 2000 Ft (kezelési kts)
-
aldebaran
addikt
Most találtam rá ezekre a telókra. Ócsó és jó kéne a gyerkőcnek ebben az árkategóriában.
1. jelölt: HOMTOM HT7 5.5 Inch 1GB RAM 8GB ROM MTK6580 Quad-core 3000mAh Battery Smartphone
- 3000 mAh
- 1,0 Ghz2. jelölt: DOOGEE X5 5-inch Android 5.1 MTK6580 Quad-core Smartphone
- 2400 mAh
- 1,3 GHzAzt tudom, hogy a Doogee gyártja a Homtom-ot is.
A két teló első ránézésre a prociban és az akkuban tér el, na és persze kicsit a kijelzőben, de az mellékes.
Ha leginkább játszani venném, melyiket ajáljátok inkább, vagy ebben az árkategóriában melyik lehet a legjobb?
Az említett oldal ezeket a telókat hozta ki.Ezekre lehet custom rom-ot tenni?
Előre is köszi a segítséget!
-
nimfas
addikt
válasz
maggi1886076 #114763 üzenetére
Én rendeltem és asszony pipa is hogy NINCS benne magyar nyelv.... MEIZU METAL Kínából. Tapasztalat. Te is rendeltél és a tiedben van?
-
Upo
addikt
válasz
cappa72 #114769 üzenetére
91-ben ott voltam a szigeten, mikor búcsúztattuk a ruszkikat. Akkor ott volt Zappa a színpadon. Ha jól emlékszem, mintha egy fehér öltönyben lett volna, de nem biztos, mert a részeg állatok mindig ráléptek a hátamra (és a szemüvegem is eltört)...
De koncerten sajnos én sem voltam. -
sexymusprime
tag
A Xiaomi utódot tervez a Mi2s-nek, lehet összetenni a kezeket! (már azok akik 5" alatti csodára várnak)ui.: ööö, a kommentek szerint tárgytalan, csak valamiféle beszámítós akcióról lehet szó? :s Én már nem tudom mit higgyek
-
válasz
fateless #114766 üzenetére
És jajj, a Lenovo nagyonkínai verzióiban is a nemnagyonmagyar van benne (általában morelocal-lal előhozott nyelvi fáljkezdemények).
No meg persze ne feledjük a boltok által honosítással ellátott verzióit sem.(#114740) nyisziati
Nagyon jó volt olvasni.
Kár, hogy amikor még élt, akkor nem tehettem meg, hogy menjek koncertjére, most meg már... Legfejjebb a café-ba tudok menni (szigorúan beszabott bajusszal...) -
válasz
maggi1886076 #114751 üzenetére
Szinte mindig így van, de pl itt pihen az asztalomon egy INNOS D6000 és egy IUNI U3, mindkettő komolyabb jószág, nem "dzsunkafon" és egyikben sincs magyar nyelv.
Ez azért is negatív számomra, mert pl a gagyi Landvo L500s-ben van, meg az átlagos Elephone Trunk-ban is van. -
beg
veterán
válasz
Viktor0610 #114764 üzenetére
Vicces, de az.
Ahogy pár éve bután hangzott a xiaomi. Jönnek fel mint a talajvíz, sok lábon álló szolgáltató.
-
-
GIJoe
addikt
mutatok egy vicceset inkább: LeTV koppincs, 60$ ért
-
Ájvé
veterán
válasz
maggi1886076 #114760 üzenetére
Meizu Metalba nincs magyar nyelv, de neked úgy is mindegy.
-
Ájvé
veterán
válasz
Nemzetközi ROM-ban van magyar nyelv, kínaiban angol és kínai van, ha nincs nemzetközi rá akkor magyar nyelv sincs, egyiknek nem rég néztem a topikjába és írták, hogy nincs magyar nyelv.
Meizu Metal-ba nincs konkrétan magyar nyelv, amit itthon fogalmaznak azokba van (international ROM). -
fa4hu
őstag
Tudtok ajánlani egy megbízható szerelőt Budapesten vagy Zalaegerszegen egy érintőkijelző cseréjére? Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
a meizu egyes romjaiban nincs magyar nyelv
pl a m2 note-nál csak az I-s verzió tartalmaz magyart a 4.5.4-től -
GIJoe
addikt
válasz
KIA Ceed #114748 üzenetére
Szerény véleményem szerint a Meizu jóval minőségibb, van aki említette hogy neki nincs benne a magyar nyelv a flyme-ben, de nem hiszem hogy nagy dolog lenne megoldani. Egyébként még a Cubot sem rossz márka, X12 pl nem rossz árában van...
Blackview BV5000- ről tudtok valamit?
-
KIA Ceed
tag
Sziasztok,
Sokunknak megfelel az 50K alatti kategória. Én egy Lenovo A660 gazdája vagyok, de már a végét járja. Ami nekem kell azt ez a teló is tudja. Két kártyás teló kéne lehetőleg 4,7 colban, minimális mobilinternet, GPS, néha fotózás, és kamerázás, bluetooth a kocsival. Tehát a Xiaomi Redmi Pro 2 lenne az én jelöltem, de valami baj van ezzel a készülékkel, mert mindenki eltüntette a palettájáról 2 hónap után, nem pedig azt írja, hogy átmenetileg elfogyott. Valami gyári hiba jött elő sok készüléknél talán kamera terén. Mi ami még nekem jó lenne helyette?
Ha felejtős a 4,7 col, akkor viszont összehasonlítaná valaki nekem a DOOGEE X5 PRO-t a Meizu M2 16GB -al? 90% miskolci használat lenne, 10 % pedig vegyes országos. Köszi!
-
-
szuand1
tag
-
törölt tag
Leírom a story -mat, hátha vkinek hasznos lesz. Úgy kezdődött, hogy nekem is mesebeli lett a GPS jel a telómon. Hol volt, hol nem volt. Nem hatott rá semmilyen Jedi trükk, vagy szoftveres vajákolás. Na, gondoltam, ez a csoda is három napig tartott és most itt a rideg valóság, hogy szarazmtkgps. Nem dőltem a kardomba, hisz benne volt a pakliban, amikor MTK -s telót választottam. Jöhet a "B" terv, a külső GPS vevő! Véletlenül ráakadtam erre a kütyüre. Persze kiderült, hogy ennyiért még kínából se lehet külső vevőt szerezni. Ez csupán egy mezei jelerősítő/jeltovábbító. De, ahogy odatartottam a teló hátuljához, az rögtön megtelt hódokkal és atom stabil pozíciótartással navigált. Szóval, egyértelmű, hogy az én esetemben nem a modullal, vagy a szoftverével van a baj. A hiba oka szimpla összeszerelési, érintkezési probléma és/vagy rossz minőségű antenna.
-
Zeki
nagyúr
Ez nem tudom hogy kapcsolódik a gps modulhoz, inkább érzem parasztvakításnak... más szerint is?
-
mzsombor
tag
Sziasztok!
Pandawillről rendeltünk a feleségemnek egy Jiayu G2F-et tavaly dec 1-én. Minden szép és jó volt tegnapig, amikor is megadta magát a microSD foglalat. Ahogy olvasom itt a PH-n, a probléma nem egyedi. Sajnos a gariból pont kifutottunk... Mi most az ajánlott típus hasonló paraméterekkel (fehér, nem péklapát, két kártyás, amiből egy legalább 3G-s, és megáll kb 30e Ft-ból postával)?
Köszönöm a segítségetek!
Zsombor -
Zeki
nagyúr
válasz
cappa72 #114722 üzenetére
Eztetet a dzsípíeszt lehet valahogy tuningolni hardveresen (matricával) ZTE Blade S6-ban?
Pláne nem bonyolultan?Mert hócipőm teli, hogy amint beérek a fővárosba, már vesződik el a jel... aztán ha meg is találja magát, akkor percekig összevissza pakolgat, hogy pontosan merre is vagyok, meg megyek.
-
cs.zs.
veterán
válasz
janaman01 #114730 üzenetére
4G nélkül lehet élni, arról nem is beszélve, hogy itt faluhelyen (Észak-Kelet-Magyarország) nem gyorsabb mint a 3G, igaz legalább kevesebbet zabál az akkuból. Na mindegy nálam ez annyira nem prioritás, de az egyre inkább nézegetett Lumia 640 Dual tudja a B3-B7-B20 frekiket is. Meg jó fotókat lő, meg bővíthető a memo 2 simmel is, meg ... (fene sem tudja) ... sosem volt Windows-mobilom. Vajon itt az ideje?
-
törölt tag
válasz
cappa72 #114727 üzenetére
Helyesen ez a topikja
Amit te linkeltél az a meizu m2 note 5,5" full hd, 6753 procivaljanaman01: az eustockos interal verziósból nem maradt ki
-
válasz
Puszunty #114724 üzenetére
Kb. 40 eFt-ot szánnék rá.
Sajnos ez az árkategória kizárja a jó kamerát...
Már biztos unalmas leszek, de a Jiayu g4s viszonylag jó használt árom beszerezhető, egészen jó kamerával. És hardverben sem kell szégyenkeznie, hát persze max 4.4 az elérhető Android verzió, de ez nem gondolom, hogy hátrányt jelentene, A GPS nem jellemző a G4S-ben.Ha újabbat gondolsz magadnak, akkor említettek páran már telefonokat, pl. [link]
-
Puszunty
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni... Januárban szeretném meglepni magam a Jiayu g2f megfelelő utódjával.
Mire érdemes figyelnem? Elsődleges szempont az erősebb akkumulátor. Mobilnet csak hétvégente, a többi napokon wifi. Persze én is szeretném a jobb minőségű fotókat, ha hirtelen csak a telefon van kéznél. Maximum 5", de még ezzel a mérettel is barátkoznom kell. Kb. 40 eFt-ot szánnék rá. Köszönöm a segítséget! -
Nnna. Megintkakiazemtékádzsípiesz
Valami nem olyan, mint a Lenovo P70-A-nál, ott "bázijóvolt" a GPS. A csipszet pedig ugyanaz. Szóval más lehet a dologban. De még a 4.4-et (most tettem fel egy fél órája) megnézem, hogy más-e.
A Lenovo A858t is sokkal pontosabb, mint ez a kúper.
Még az is kiderülhet, hogy nem is vészes, talán néhány tracker program jobban kihozza a tényleges pontosságot, legalább összehasonlítás szinten.
Az biztos, hogy a G4s-től fényévekkel jobb a beépített GPS-e
Szóval azért nyugtával dicsérd az adóellenőrt, főleg ha vállalkozó vagy -
Akinek Siswoo i7 Cooper telefonja van, bekukkanthat a blogomba infóért.
Root, CWM, Xposed, Gravitybox és hasonlók...
-
válasz
tibcsi0407 #114717 üzenetére
Nem kell mindenkinek nyitott szemmel járnia...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
sexymusprime #114716 üzenetére
Minden technikai cikk szánalmas ezen a "színvonalas" portálon.
Csak ezt nem értem, hogy minek erőltetik.
Hasonló érzéseket kelt bennem, mint a Facebook csoportok. -
sexymusprime
tag
válasz
tibcsi0407 #114715 üzenetére
Továbbá magas színvonalú komment a többi szakértőtől:
"m3gtr72
2015.12.21 16:04:01
Nekem is volt hasonló kínai csoda telefonom jó áron. Hulladék minőség az összes, nekem pl fél év alatt magától kezdett szétesni és leépülni, a GPS eleve használhatatlan volt. Kerülje mindenki ezeket."Nem is tudom erre miért nem gondoltam eddig... m3gtr72 logikájába nem tudok belekötni. Úton a posta felé amikor feladom neki rózsaszín csekken minden vagyonom kidobom a kukába mindkettő tökéletesen működő csájnafonom, ajánlom, hogy ti is tegyetek így, mert hulladék minőség az összes. Lécci zárjátok be a topikot is. k thx bai
-
tibcsi0407
félisten
-
biccent
csendes tag
válasz
akira76 #114705 üzenetére
A hiba valószínűleg az előttem szóló által írt antenna kábel vagy csatlakozó. Amíg nem tudod mi a pontos hiba, ne kezdj el alkatrészt rendelgetni. Felesleges.
Az pedig valószínűtlen, hogy az antennát cserélni kell, hacsak nem sérült meg fizikailag.
Én a bárányos bolthoz közel lakom és a rengeteg kínai telefon van az ismeretségi körömben. Volt nyáron, hogy hetente hoztam és vittem hozzájuk valamit és szinte mindent megoldottak. Volt, hogy megmondták a megoldást és én javítottam meg. Nem kértek semmit. Csak ajánlani tudom őket.
Nem vagyok bérenc, itt ők is foglalkoznak vele ha kell, de itt nincs tapasztalatom.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
akira76 #114705 üzenetére
Jól látod, a készülékek zöménél valóban egy öntapadó matrica a GSM / Wifi / BT / GPS antenna.Ha én is jól látom, a DG800-nál ez ráadásul a hátlapra van ragasztva. Érdekes megoldás.
Ha rézdróttal javult a helyzet, ha átmenetileg is, akkor jó eséllyel a gyári antenna vagy annak alaplapi érintkezője lehet necces.
Itt látok pár lehetőséget. Esetleg egy cserét megér, nem túl drága. -
b0bcat
addikt
válasz
cs.zs. #114704 üzenetére
Pl. 30-35 ezer között a Mlais MX Base egy borzasztó ütős ajánlat. Nem pehelykönnyű, az tény, de cserébe nagyon acélos az üzemideje.
Az 50 ezres kategóriában nem vagyok annyira ismerős.
Kivéve Lenovo A6000, ami a nejemnek van, és amit ezért - tapasztalatból - nem tudok ajánlani.
-
akira76
csendes tag
Sziasztok!
Van,egy 1év 1 hónapos dg800-as mobilom,ami eddig jól is működött. Kb 2 hete gyakorlatilag nincs rajta térerő. Van,hogy 3g-n két pálcika van(szabadban), lakásban azonban nincs. (a lakásban eddig jó volt,vlt 3g is)
Voltam telefon szervízesnél,aki azt mondta nem javítják, illetve nem is tudjuk mi baja lehet, és nem is szeretnének kínai telefonnal foglalkozni.(4 helyről is elküldtek,hogy nem foglalkoznak vele, dobjam ki-nagyon jópofi)
Szóval, néztem gsm vevőt a telefonhoz, jól látom, hogy az gyakorlatilag egy matrica?
Vagy valami tipp,hogy merre is induljak el? (nem ázott be,nem ázott el)(cappa72 kb 2 hete tanácsolta a WM mentést, majd factory resetet, de egyik sem vált be. szátszedtem, érintkezőket megcsiszolgattam, de ugyanolyan rossz.)
Az alaplapon, alul a gsm csatlakozónál van 3 bütyök, ha az egyikhez alufóliát nyomok, akkor van térerő (középső). Rákötötttem egy 0.3mm-es rézszálat,(a középsőhöz) kb 10centi hosszan. Volt is térerő egy darabig, de már azzal sincs.
(neten találtam ezeket az "okosságokat", van egy másik is, jack dugó végére tv koax kábelt rárakni, bár az fm erősítő állítólag.)
Létezik "gyáriban" is:http://www.ebay.com/itm/3-5mm-6DBI-Jack-External-Antenna-Signal-Booster-For-Mobile-Cell-Phone-/281787449238
-
biccent
csendes tag
Esetleg az automateit vagy a Llama alkalmas mindenféle automatizálásra.
-
b0bcat
addikt
válasz
cs.zs. #114699 üzenetére
A Lenovo A6000-et nem tudom jó szívvel ajánlani.
A gyári (teleszemetelt) ROM-mal legalábbis lassú, és hamar megtelik a háttértár, mert hiába állítod arra, hogy SD-re mentsen, mindent a belső memóriára ment el. A képernyője és az akkuja rendben van, de annyi pénzért, amibe ez kerül, sokkal jobb ajánlatok is vannak. Ez a telefon is elketyegne 1 giga RAM-mal egy stock Androiddal, de a Lenovo-féle oprendszernek 2 giga kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged