- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
Itt valami szoftveres gond lehet szerintem, lehet beakadt egy app és szívta az akkut, nézd meg mit tettél fel mostanában lehet az okozza, legjobb factory reset lenne de megértem ha nem akarod, később ha megint lesz ilyen probléma esetleg akkor viszont csak ez marad, mivel nincs semmilyen naplózás akku használatról.
-
Ájvé
veterán
Az a baj hogy nehéz megállapítani hogy hol a hiba, szoftveres vagy hardveres. Ha kikapcsolt állapotban is merül akkor viszont elég nagy baj lehet, biztos hardveres lesz.
Ha nincs semmilyen napló akkor szoftveres hibát nehéz lesz találni, factory resetet látom egyedüli esélyt erre (nem biztos hogy megoldja, de nem is kizárt).
Azt sem értem hogy miért nincs naplózás.
Milyen OS van rajta (verzió stb)? Hol vetted? -
Ájvé
veterán
válasz
illjo #140125 üzenetére
A headset adott.
A fülesbe van DAC akkor meg mindegy, elég ha kap jelet, ebben pedig úgy látom hogy van. Type C esetében azt olvastam csak jelet kap a telefonról, vagyis minden esetben aktív lesz a füles vagy hangkeltő, abban van DAC.
Szóval passzív füles így nem tudom hogy működhet, de nem értek hozzá. -
Ájvé
veterán
válasz
illjo #140118 üzenetére
1. Oldal Bevezető utolsó előtti mondat alul:
"Apropó, csomagolás: a fehér színű dobozt mi a VIP-Phone-tól hoztuk el, van benne Type-C kábel, gyorstöltő, Type-C headset."
4. Oldal Multimédia utolsó bekezdés közepe:
"A mellékelt headset sem egy nagy durranás, viszont mivel itt van 3,5 mm-es jack csatlakozó, ezért könnyebb lesz egy jobb minőségűre cserélni és ilyenkor azért nem lehet panasz arra, amit a P20 Lite kiad magából."
De tulajnak is kellett kapnia ha ez gyári csomagolás (ebben nem vagyok biztos, de egy GSM bolt nem hiszem hogy pluszba tesz hozzá tartozékokat, inkább kevesebb szokott lenni, mint a gyáriba). Mate 20 Lite tesztben nem írják milyen a headset sajnos (tesztelő nem túl alapos), itt csak azt írják róla hogy mindkét csatlakozón tudja kezelni a hangot. [link]
Szóval a fentiek fényében a válasz szerintem igen, vagyis tudja kezelni a Type C headsetet is. -
Ájvé
veterán
válasz
illjo #140106 üzenetére
Hát nem igazán értem, P20 Lite tesztben azt írják alapba Type C haedset van hozzá (ami nem túl jó minőségű a teszt szerint, de biztos hogy működik), továbbá Jack port miatt írják nem nehéz beszerezni egy jobb headsetet hozzá. Szóval nyilván sose próbáltam de teszt szerint működik mindkét audio kimenet (Type C és Jack). Persze ha tényleg Huawei P20 Literól van szó, de Honor 20 Liteba viszont nincs Type C csatlakozó (micro USB-s).
Nyilván jó lenne tudni a készülék pontos típusát. -
Ájvé
veterán
válasz
dethroner #140096 üzenetére
Fényerő nem attól függ hogy IPS vagy AMOLED, legjobb teszteket keresni ahol mérik ezeket (leginkább gyártói beállítás kérdése).
Redmi Note 10 Pro elég magas fényerővel bír, ebben jobb a másik két készüléknél.tibaimp
Kell hogy működjön Type C-n is, hardver adott kérdés hogy támogatja a készülék. Én még nem próbáltam speciel. Próbát ajánlanám vásárlás előtt, de amúgy jack azért jobb mert tölteni is tudsz mellette, de ez persze egyén függő kinek mik a szempontok. -
Ájvé
veterán
válasz
SzekeresPeti #140016 üzenetére
Márkás készüléket nézz azokkal nem lesz gond (Samsung, LG, Sony, Xiaomi stb)
Jó lenne ha valami frissebb rendszerrel néznéd.
Android One telefont keress (pl Nokia telefonok mind azok) stock droid kevesebb RAM-ot használ el így akár 2 GB RAM-al is el lehet lenni, ha lassúság nem jelent neked problémát. -
Ájvé
veterán
válasz
Digitalpimp #140004 üzenetére
Akkor te is tudod ha ilyen készüléket vesszünk az első dolog hogy custom Rom-ot telepítünk rá (azért mikor olvasod a Ludast ne lopják el ha nem is pénzedet de az adataidat se) amire már nincs előre telepített szoftver mondjuk (pont az ilyen neve nincs kínai mobiloknál szokott lenni). Szóval egy készülék nagyobb magában lehet biztonsági kockázat ha azon módosított szoftver fut.
-
Ájvé
veterán
válasz
SzekeresPeti #140000 üzenetére
Magiskot nem elég csak simán felépíteni, recoveryből kell feltenni és utána lehet a hideot használni.
Bank számára nem lesz biztonságosabb, ugyan ezt fogja írni mint most, te viszont biztosabb lehetsz benne hogy nincsenek benne nem kívánatos elemek (appok).
Kártya vásárlási limit állításhoz is ugyan úgy be kell lépned a banki oldalra (azonosítást követően) vagyis tranzakciót is lehet végezni már (persze azt újból meg kell erősíteni, de ügye már beléptél).
Ha ilyen keveset bankolsz azt javaslom böngészőből tedd, persze ez plusz költséggel jár az SMS miatt, vagy vegyél egy megfelelő készüléket (pl Samsung, Xiaomi sok van, akár egy használtat ami még jó állapotba van).Somatom
De az egész pont ebből indult ki vagyis hogy a root révén hozzá férhetnek a készüléken tárolt információhoz, ezt mint lehetőséget vagyis sebezhetőséget vetettük fel nem pedig konkrét esetet vagy akár a te készülékedet.
Számos módja lehet hogyan kerül ilyen kártékony szoftver a készülékre, az egyik ilyen lehetőség a módosított ROM-on előre telepített szoftver. Mondjuk a lenti Haeir esetében nem lehetetlen.
De még Google Play Storeba is szoktak felkerülni kártékony szoftverek és még root nélkül is tudnak adatot lopni (telepítésnél megadja a felhasználó az engedélyt).
Root magában biztonsági kockázatot jelent én csak ezért írtam. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139996 üzenetére
A készülék tárolja az ujjlenyomatodat, innentől kezdve (ez is adat csak) mindenhez hozzá fog férni ami ilyen azonosítóval müködik. Tessék egy cikk, itt írják hogy a minták a készüléken vannak tárolva (nem mai cikk, de szerintem lényegében nem változott a technológia vagyis készüléken tárolják a feloldási mintát), nyilván titkosítva védelemmel, de root esetén a teljes eszköz hozzá férhető lesz (mert egyébként root nélkül bizonyos adatokhoz nem tudsz hozzáférni).
Másrészt nem a root volt a fő kiinduló a történetben hanem egy lehetséges hogy módosított ROM-al rendelkező készülék amin ügye eléggé bizalmas adatokat szeretnének tárolni, szerintem ezt te is belátod hogy nem túl biztonságos. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139992 üzenetére
Pont ez a lényeg, van egy rootolt eszközöd van amit te ugyan feloldasz de ügye ezen az eszközön oldod fel vagyis a feloldáshoz az adatok pont ugyan úgy benne vannak és ehhez root miatt teljesen hozzá is lehet férni.
Igen cikk tényleg nem a legjobb példa, de annyiban igen hogy hasonló módon rootolt telefonodról is szerezhetnek adatokat. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139989 üzenetére
Nem, ha rootolt az eszköz akkor más azonosító például tárolt ujjlenyomat azonosításhoz férhet hozzá. Ha banki azonosításhoz telefon appon keresztül ujjlenyomattal belépsz akkor szerintem rootolt eszköznél ehhez már hozzáférhetnek. De javítsatok ki ha tévedek. De ha rootolt a készülék akkor SMS-hez is hozzáfér ha ugyan ebben az eszközben van az azonosítáahoz használt SIM is. App és SIM egy készülékben ez már biztos teljes hozzáférést biztosít, de csak akkor ha az app már hitelesítve van persze.
Nem értem egyébként, rootolt eszközről beszélünk ami ebben az esetben a telefonod, így igen kettő egy és ugyanaz.citkar:
Igen akár csak személyes adatokkal csalás útján is meg tudják tenni, korábban linkelt cikkben pont erről van szó, valamilyen módon személyes adatokat szereztek a célszemélytől és ezek birtokában csalással gyakorlatilag kifosztották. Olvasd el Somatom szerintem nagyon durva és tanulságos. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139986 üzenetére
Pont ezért nem. Rootolt telefonból bármihez hozzáférhetnek, szóval magához az alkalmazáshoz, így simán belépnek és mivel ahogy beléptél ujjlenyomattal a tranzakciót is meg tudod erősíteni nem szükséges semmi más a teljes hozzáféréshez.
Ezzel szemben ha böngészőn lépsz be szükség lesz egy másik azonosításhoz is (szóval a belépő/jelszó magában kevés, mobil app vagy SMS megerősítés is kelleni fog még).citkar:
De én pont ezért mondom hogy rootolt teló ezért kockázatos, appon keresztül tudsz tranzakciót csinálni, még böngészőn magában nem. Főleg ilyen mondjuk B brandes készülékek esetében mint az említett Haier is, ha ilyen neve nincs telefonom volt mondig ment fel az első normális modrom amit be tudtam szerezni. -
Ájvé
veterán
válasz
Digitalpimp #139979 üzenetére
Ez van, nem nagyon lehet mit tenni, mindig vannak ilyen abszurd dolgok, egyébként böngészőből továbbra is tudsz bankolni mint egyébként PC-n is tennéd mondjuk rendszertől függetlenül. Ezért is rossz hasonlat kicsit, mivel PC-n is szerintem nagyrészt böngészőből megy és nem program alól.
citkar:
Ezért van kétlépcsős azonosítás bevezetve, böngészőből lépsz be akkor is egy külön megerősítés, telefonon app alól pedig ott az ujjlenyomat ha korábban már ezt megerősítetted (vagy SMS, mert ha apphoz valahogy hozzáférnek de készülék vagyis SIM még nálad van akkor nem tudnak belépni, persze nincs lehetetlen, szóval ezért fontos az adatok védelme, persze itt azért nem csak a károsult volt hibás). -
Ájvé
veterán
válasz
SzekeresPeti #139977 üzenetére
Hát ez itt eléggé off, de jobb lett volna utána nézned ennek mielőtt ilyen telefont veszel.
Őszintén megvallva nehéz erre mit mondani, próbálj keresni gyári rendszert hozzá (elvileg nem az van rajta) és azt feltenni, gondolom BL is nyitott szóval egyébként Magisk Hideal tudnál ilyen banki applikációkat használni, de előbb egy megbízható ROM-ot lenne érdemes feltenni, ha nem akarsz nem kívánatos személyeknek személyes adatot szolgáltatni. -
Ájvé
veterán
válasz
Viktor0610 #139903 üzenetére
Akár a hirdetés is törölhető, a feltüntetett technikai adatok nem valósak, csalás az egész (nem biztos hogy az eladó hibája, elképzelhető hogy ő sincs tisztában vele, de azért kicsit gyanús).
-
Ájvé
veterán
válasz
mobilizmo #139884 üzenetére
Csak újra telepíti, mentett adatok csak akkor lesznek újra elérhetőek ha online szinkronizálja az app, ezért is kellett újra aktiválni a banki appot mert új telepítés volt. Titanium backup tudja ugyan úgy visszaállítani a korábbi mentést ahogy korábban volt, de ahhoz root hozzáférés (BL nyitás) kell, ez meg garancia vesztéssel jár, van olyan készülék ami ezt naplózza is (Samsungok tudtommal) így biztos kiderül. Másik a Mi Move amit írtak korábban.
Persze ha elég hogy újra telepíti az appokat csak, akkor jó megoldás ez is. -
Ájvé
veterán
válasz
fateless #139660 üzenetére
Igen az eddig úgy volt hogy kapják a támogatást továbbra is, viszont ha jól olvastam a Huawei a régi készülékekre is HMS-t tervez tenni, vagyis saját maga szabadulna a GMS-től, ami érthető is lenne ha nem tudná tovább támogatni.
Szerintem ez amúgy a kisebb gond, hiszen tud saját rendszert is fejleszteni (HMS), viszont Kirin nélkül nem tudom mi lesz velük.
Ha azt vesszük hogy korábbi készülékek mondjuk biztosítva vannak akkor is nagy a baj, én csak ezért kapcsolódtam bele. -
Ájvé
veterán
válasz
fateless #139658 üzenetére
Ez egy dolog, régi telefonok biztosítva vannak, ez kevés a jövőre nézve. Ahogy írták előttem nem lesz Kirin se, MTK-t fog használni akkor (Qualcomm nem igazán partner már és biztos nem fog kockáztatni egy tiltást, sőt neki még jó is hogy kevesebb konkurencia), az kevés lesz viszont felső kategóriában. Egyre inkább kérdéses hogy mi lesz a Huawei jövője, USA ott szorongatja ahol tudja.
-
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139644 üzenetére
Akkor kérdezd meg az összes ismerősödet, hogy hozzájárulnak-e. Komolyan ez nevetséges. Amúgy azok a te adataid, attól függetlenül hogy más személyek adatai (személyes adat az amivel egy személy egyértelműen azonosítható, pl személyi szám, szóval magában egy név és telefonszám még kevés). Akinek meg nem titkos a száma az nem is lehet kérdés hogy tárolhatod-e. De amúgy ha már megadta neked a számát vélhetően hozzá járult ehhez, hiszen csak tárolod valahogy (és ha online tárolod az is egy mód). 3. félhez meg elvileg nem kerülhet ki, persze tudjuk milyen ez csúnya gugli.
-
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #139641 üzenetére
Miért ne tehetnéd meg? Kérdés persze hogy az adatokkal mit kezd a Google, ha ez számodra aggályos megértem.
És tévedés, még kötelező Google fiókba menteni névjegyeket, tárolhatod csak a készüléken vagy csak/és SIM-en, mikor mentesz új névjegyet akkor fel is ajánlja hogy hova szeretnéd menteni (Google névjegy stb.). -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #139552 üzenetére
Nekem még projektor jött év elején (2x is mivel első alkalommal nem sikerült a kézbesítés és ment vissza), mindkétszer 1 hónapon belül (vagy körül) volt a szállítási idő, viszont volt két Blitzwolf USB C kábel azok vagy 4 hónapig biztos úton voltak. Szóval szerintem több mindenen múlik ez, milyen szállítás milyen csomag stb, de elhiszem hogy vannak fennakadások. Azért most még szerintem nem szükséges karácsonyra rendelni, még Szeptemberben is elég rendelni ha annyi idő is kevés akkor el is lehet felejteni ezt a kínai rendelést, főleg ha újra lesz Eustock mezei egyszerű embereknek (csak azt nem tudni mikor lesz sajnos). Ha meg bejön a kötelező áfa EU-n kívül akkor lezárul ez a kínai rendelősdi korszak is.
-
Ájvé
veterán
Novemberbe rendelsz az karácsonyig normál esetben megjön, ha megint korona helyzet lesz akkor lehet probléma, de akkor októberben is elég megrendelni, viszont most június van, teljesen felesleges karácsonyi vásárláson pörögni, mert mobil piacon fél év az sok idő (új készülékek jelennek meg, régiek ára lejjebb megy stb.).
Ha meg itthon veszed akkor főleg ráér a november.
Kisebb készülékek jövőben se nagyon lesznek, vadászhatsz rájuk, de ha veszel egy kb 2 éve megjelent készüléket amihez se frissítés se semmi nincs már, nem hiszem hogy jól jár vele a fiad hosszú távon (gondolom nem évente fogja cserélni). Ezért érdemesebb újabb készüléket nézni amik még támogatva lesznek egy darabig. Gondolom a fiad nem fog kapásból elmerülni a modromok világában. Nézelődni persze mindig lehet, de az idő viszont pénztárcádnak dolgozik, most közel l kinézel egy készüléket az fél év múlva olcsóbb lehet (főleg ha Kínából rendelsz, ott nagyon gyorsan mérséklődnek az árak), kivétel ha egy kifutó termékről van szó, mert ha ilyet akcióznak ki az lehet raktár kisöprés és fél év múlva már nem biztos hogy kapható lesz. Döntés a tiéd én biztos várnék még vele, nézelődni persze mindig lehet. -
Ájvé
veterán
válasz
Viktor0610 #139542 üzenetére
Hát Kínából majdnem lehet is
-
Ájvé
veterán
válasz
t72killer #139409 üzenetére
Ezt úgy érted a ingatlanba tennél egy telefont és annak a kameráját néznéd?
Én ennek nem látom túl sok értelmét, de te tudod. Úgymond ránézel néha hogy minden rendben és ha nem? Mindent kifosztottak de nem vett fel semmit mivel éppen nem volt bekapcsolva. A másik hogy kell hozzá olyan készülék ami időzíteni tudja a be-ki kapcsolást és automatikusan futtat egy szoftvert amivel tudod nézni a kamera képét (távoli vezérlés vagy hasonló, gondolom root nélkül nem fog menni).
Ennél még lehet egy kínai kamera is jobb ami non-stop rögzít legalább, de egyéni vélemény. Mondjuk nem értek hozzá és ebben a topikban off ez a téma. -
Ájvé
veterán
válasz
szanysa #139407 üzenetére
Hát igazából szerintem felesleges ki-be kapcsolgatni, de persze ez egyéni kérdés, ha kikapcsolod a netet nincs szinkronizáció, alig merül pár százalékot egész este, nekem mondjuk lényeges hogy elérhető lehessek este is (nem mintha hívna bárki is, de ha meg fontos akkor jó ha elérhető vagyok). Szóval így nem zavar senki, sőt ha lehet állítani "ne ravarjanak" módot ami megadott időben aktív és nem kapsz értesítéseket és csak azokat a hívások fognak zavarni aminek engedélyezed (csak kiválasztott számok vagy csak ismert számok stb.). Szóval szerintem ezért felesleges kikapcsolni, de ügye kinek hogy tetszik csak leírtam a véleményem.
Beszélgetések rögzítése egy külön téma, én nem nagyon jártam még utána, de így tudom a másik félt nem igazán lehet rögzíteni (programok nagy része ilyenek) személyiségi jogok miatt, de majd biztos ír valaki aki jártasabb ebben. -
Ájvé
veterán
válasz
tthom #139216 üzenetére
Annyit hozzá tennék hogy Le Pro 3 gyári szoftverrel felejtős, custom romok sokkal jobbak, még szerintem biztonsági szempontból is, főleg ha "shoprommal" kaptad, azt mindjárt cserélni kell. Gyártóin egyébként már Google szolgáltatások sincsenek, Play se. Én azért futtattam Le Max 2-n benchmark programokat hogy különböző ROM-ok közt van-e különbség, persze gyakorlati használatot nem tükrözi ahogy írtad, ez csak azt méri hogy a hardver mire képes elméletben (de mint előttem írták ezt is manipulálják, szóval inkább csak egy viszonyításnak jó).
-
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #139209 üzenetére
Csak egy szám, nem sokat tükröz, tetejében a gyártók manipulálják, nem egy hír volt már erről. Megnézem a hardvert meg teszteket is róla, de nem azon pörgök milyen benchmark eredményeket tud. Az egész mobil ipar az ARM-re épít, ha ismered az egyes ARM architektúrákat és azok viszonylagos teljesítményét akkor tudni fogod az adott SoC mit tud körülbelül. Ettől csak némileg a az egyedi SoC-ok térnek el (Snapdragon, Exynos), mert ők is ARM-et használnak de módosítják valamelyest, de pl Kirin simán az ARM architektúrákat használja módosítás nélkül. ARM mindig kiad az újabb architektúrához diagrammot is ami mutatja kb mennyit növekedett a teljesítmény az előzőhöz képest.
Szóval ezek a benchmarkok efarok méregetés csak, előző mobilon lefuttattam egyszer kíváncsiságból, de az újonnan még fent se volt, tudom mit tud egy Snapdragon 845 nem kellenek hozzá számok. -
Ájvé
veterán
válasz
cappa72 #139155 üzenetére
Mi A3 (LTE-t írtál gondolom utána), elég jó készülék, teszteken jókat olvasni róla, fórumokat azért meg lehet lesni tapasztalatokért. Gyengéje viszont a HD AMOLED pentile pixel kijelző ami észrevehető állítólag, én nem láttam még, van aki azt mondja nem zavaró. Android One pedig kinek mennyire jön be, ez már ízlés kérdése. Minden esetre már ligában játszik mint R7-8 vagy akár RN7-8 is, kamerában esetleg RN8 érheti utol. HD kijelző miatt a rendszer is pörgős amúgy, persze nem egy flagship, de felső közép kategóriában megállja a helyett rendszer sebességben (stock droid is biztos segít).
-
Ájvé
veterán
válasz
monti0222w #139124 üzenetére
Szerintem kiforrottabb, ha már letisztult szoftver kell akkor inkább AOSP, Flyme engem nem tud vonzani, jó ha jön 2-3 frissítés a készülékre a teljes életciklusa alatt, úgyhogy MIUI-t legalább fejlesztik még ha vannak is benne hibák. Flyme is egy erősen átszabott UI, ebben szerintem nincs köztük nagy különbség.
Az meg hogy kinek melyik jön be teljesen egyén függő ahogy írtad. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #139120 üzenetére
Igen ez igaz, ezért kell teszt nézni vagy más forrásból tájékozódni (bár még magában a lencsék sem garancia semmire, lásd Sony a legjobb kamerákkal se volt sose az élmezőnyben, de ez már szoftveres feldolgozás eredménye lehet). Azért a szenzor dolgozza fel a képet, vagyis lencsén felül ennek van legnagyobb szerepe a képalkotásban, szoftvert lehet kozmetikázni, de ezeket nem szóval ezek nagyban meghatározzák mire lehet képes egyáltalán. Én ezért írtam hogy szerintem jobb lehet, de néztem azóta tesztet is és ezek szerint is jobb.
monti0222w:
Ugyan az van bennük GSMarena szerint. Itt is ugyan azt írják. -
Ájvé
veterán
válasz
monti0222w #139118 üzenetére
Egy IMX586 vs Samsung GW1 közül az előbbire voksolnák, de igazad van egy összehasonlítás megérne a dolog, mindkettőről vannak teszek pl GSMArenan én így olvastam jobbat is írnak róla, de javítás ki ha tévedek.
-
Ájvé
veterán
válasz
LantosBerry8 #139115 üzenetére
65-ért látom a Meizut. Hardverben jó, kamerában már maximum átlagos viszont, nem rossz vétel ennyiért, de azt tudni kell hogy Meizu nem a frissítések királya, a készülék teljes életciklusa alatt csupán néhány frissítés várható. Szerintem érdeklődj utána a topikjàba vásárlás előtt.
Attól függ honnan vennéd. Mi 9 Lite 82k eustockon, nem mondom hogy jobb mint a Meizu. -
Ájvé
veterán
válasz
LantosBerry8 #139113 üzenetére
Hardverben Realme jobb kamera viszont Mi 9 Liteban. Támogatást nem tudom milyen Realmeben, Xiaomi nem olyan rossz ezen a téren.
-
Ájvé
veterán
válasz
atee_13 #139109 üzenetére
Mi Mix 3? Szerintem ha nem is első körben de gyorsan megkapja a frissítéseket, MIUI 11 Android 10 alapon van már rá úgy olvastam. Mi szériának messze jobb a támogatása mint a Redminek. Kamerában lehet elmarad a mostani csúcsmodellektől, de jó fajta Sony kamera van benne OIS-el (ami például Mi 9-be sincs) szóval biztos korrekt minőségben lehet vele fotózni (gcam is elvileg lehet rá).
MIUI támogatás szinte az összes Xiaomi készülékre hosszú ideig biztosított, szóval ettől nem nagyon kell félni, Android főverzió frissítés viszont nem ilyen biztos, de a Mi széria esetén 1-2 frissítés biztosan garantált. Mix 3 réteg telefon szerintem azért nem annyira népszerű, elég drága volt mikor megjelent és mondjuk egy Mi 8-hoz képest nem nyújtott annyival többet, szerintem azért nem nagyon pörög a topikja. Külföldi topikok azért mennek úgy láttam, néhány ROM is van rá.
Ha 5G-s Mi Mix 3-ról van szó akkor sem viszont nem gondolkodnék rajta, jobb választás mint a Mi 9T Pro (talán ha a custom ROM-ok világa vonz akkor nem). -
Ájvé
veterán
válasz
Peaceliker #139074 üzenetére
Én nem láttam még, biztos igazad van, én csak felhívtam rá a figyelmet, szerintem ez a készülék leggyengébb pontja, ezen kívül biztos nagyon jó.
Én is rejtett notchal használom a Mi 8-am, nekem jobban bejön mint notchal, OLED miatt még teljesen ki is kapcsolja szóval egyáltalán nem világít.
Igen, én se vagyok nagy híve az MTK SoCnak, mondjuk piaci szempontból nem túl jó hogy Snapdragon ennyire vetélytárs nélkül van. -
Ájvé
veterán
válasz
Peaceliker #139071 üzenetére
Ehhez nem kell felbontás nácinak lenni, simán láthatóak a pixelek. Van akinek belefér, de másoknak viszont nem, csak erre hívtam fel a figyelmet. Notch elképzelhető hogy rejthető (nálam Mi 8-al igen de ezen ugye MIUI van még Mi A3-on stock droid).
Hát 52-ért nem nagyon kapsz 6GB RAM-ot, max ilyen B brandes kínaiakat. -
Ájvé
veterán
válasz
Peaceliker #139067 üzenetére
Mi A3 nem az általad soroltak miatt problémás, kijelző HD ez mellett Amoled Pentile is, ez a buktatója, amúgy biztosan jó telefon ha valaki ezeken túl tud lépni.
atee_13:
Nem ugyan az, de nem tud sokkal többet a Pro sem (4k 60 FPS videót tud ha jól emlékszem) fotók tekintetében ugyan azt tudja elvileg egyébként. Mi A3-ban egyébként ugyan az a kamera van mint Mi 9T Pro-ban is IMX586. -
-
Ájvé
veterán
válasz
Peaceliker #139007 üzenetére
Nincs rajta védő üveg vagy fólia? Lehet befolyásolja, csak tippelek.
-
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #138989 üzenetére
Ez hülyeség, miért ne lenne két kártya egy telefonba ha dual standby? Ha egyikre hívás jön akkor a másik kártya nem elérhető, ennyi a hátránya csak, van olyan készülék ami mindkét kártyával tud egy időben netet is.
Hálózat függőség viszont lehet gond, de elvileg csak be kell vele menni a szolgáltatóhoz és függetleníteni. Bár kérdés akkor hogyan működhetett korábban ha nem független. -
-
Ájvé
veterán
Nosztalgia klub nyílt?
HTC Hero 2010 körül (még új volt, annyira hogy mikor pesten GSM boltba bementem hogy eladjam, ránézett és mondta a srác hogy ezt nem veszik be, de eladtam vaterán), Motorola Defy, utána kis lejtmenet Thl W100, de utána Xiaomi Mi 3-al nagyot ugrottam, majd ismét kínai csoda Leeco Le Max 2 és most pár hete Mi 8-al újítottam be (ismét minőségi ugrást elérve).
-
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #138928 üzenetére
Azért vannak akik jól csinálják ezt is. Németek se mind foglalkoznak ezzel, de idősebbek környezet tudatosabbak, ők tényleg jól csinálják.
(#138929) Atomgeszi :
Azzal együtt is még mindig jobb, mintha mondjuk a műanyag környezetebe kerül, több száz év a bomlási ideje, addig szennyezi a környezetet. A még újra hasznosítható anyagokról lehetne vitatkozni, de vajon ki válogatná ki ezeket (illetve ezt is csinálják láttam ilyen állás hirdetést, még nyelvtudás se kell hozzá, szóval ez már lehet nem újra hasznosítható anyag). -
Ájvé
veterán
válasz
spileraaa #138910 üzenetére
Hát nem úgy tűnik hogy megkapja.
Nekem nem tűnik túl vonzó ajánlatnak 80k-t egy 2 éves telefon. Ennyiért tavalyi csúcsmodelleket is ki lehet fogni (persze nem Samsungot). S835 ma is jó szerintem. Hibáit nem tudom, topikjába érdeklődj talán. Úgy látom custom romok terén nem annyira népszerű készülék (talán mert Android Oneos eleve). -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #138906 üzenetére
Mi 3 4.3-ról indult és hivatalosan 6.0-ig jutott, nem hivatalosan pedig hamarosan Android 10-et is kapni fog
Azért 4.4-ról szerintem sok készüléket lehet mondani ami 6.0-ra frissült, mivel 5-ös (5.1) több gyártó is egyszerűen kihagyta, például a fent említett Xiaomi. Android One készülékek is elég jól frissülgetnek, 3-at szerintem több is megér közülük.
Hát érdekes, hogy Snapdragont így kerülöd, én meg Kirinnel vagyok így, de nem azért mert nem rossz lenne, vagy nem tetszik. Custom ROM-ok kizárva rajta, ez pedig nálam óriási hiba, összes többi SoC-nál van némi esélyed Custom ROM-okra, de Kirinnél ez kizárt. Na meg ki tudja mi lesz a Huaweiel, következő talán Mate telefon már Google szolgáltatások nélkül jön, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
Honor 6-ot a közép kategória már rég mindenben beelőzte, A15 és A7 magokkal már harmat gyenge, S625 sok helyen 50%-al gyorsabb nála és ez is 2016-os SoC, vagyis lassan 3 éves, közép kategóriás (mondjuk tény hogy nagyon jól sikerült, sok rókabőrt kibírt és még most is jönnek készülékek ennek alig modernizált változatával (S630). Ma belépő szint is helyben hagyja (S430) már. Egyébként Mi 3 fórumba is felmerült melyik készülék a legjobban támogatott és érkezett is rá válasz. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138820 üzenetére
Először törli és utána írja a rendszert, szóval teljesen törölte de az újat nem tudta feltenni. Újabb telefonokba ezért szokott plusz védelem lenni, mondjuk dual boot vagy hasonlók.
Most jut eszembe fast boot kell, csak úgy tudod újra tenni, gyári programmal fastboot menüből, ha ez se megy akkor van egy téglád. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138818 üzenetére
Szerintem totál törölted, vagyis mikor ezeket írta felül hiba lépett fel és most nem tud betölteni. Gondolom újraindítás után is ezt dobja be, esetleg próbáld meg újraindítani és mielőtt beadja ezt az ablakot recoveryt előhívni.
Vagy újraindítás sem megy? Ha tényleg semmi nem megy akkor hagyd lemerülni, kikapcsolt akkor töltsd kicsit és kapcsold be hogy mit reagák (recoveryt nyomjad mindjárt hátha). És hagyd kicsit tölteni, mert recoverybe nem tölt, szóval legjobb lenne ha feltöltöd. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138815 üzenetére
Rendszert újra kell tenni, azért írja ki mert nem tud bootolni róla.
PC korábban felismerte az telefont? Kiírta típus stb. (Nem csak hogy külső tároló vagy ilyesmi), ez fontos mivel ha nem ismeri fel akkor drivereket fel kell tenni. PC érzékeli mikor csatlakoztatod?
Lehet tégla lett amúgy, de néhány próbát érdemes tenni azért.
Fontos hogy a telefonhoz megfelelő szoftvert használj, lehet hogy újabb nem jó hozzá. -
Ájvé
veterán
válasz
maczera #138810 üzenetére
Lehet már ők se tudják mit árulnak.
Nem tudom bele is olvastál-e:
A mellékelt tálcanyitót az egyes tálcák mellett található nyílásba helyezve nyissa ki a SIM-
kártya tálcáját és a memóriakártya tálcáját.
Ez feltételes módban van, szóval benne van a lehetőség több tárca nyilásra is. -
Ájvé
veterán
válasz
maczera #138803 üzenetére
Dual SIM-es biztos két tálcás (lásd Ph teszt), szerintem a simpla SIM-es is két tárcás csak ahogy a képen volt a második SIM helyén foglalat van. Nem fogják két (dual vagy simpla SIM-től függetlenül ugyan az a készülék) azonos készülékben a micro SD helyét áttenni, más lenne a gyártás és összeszerelés, felesleges plusz költség, második SIM helyére egyszerűen nem szerelnek be SIM érzékelőt.
Nozy82:
Verzió számot kellene megnézni, abból ki kell derülnie hogy dupla vagy simpla SIM-es. -
Ájvé
veterán
válasz
pluhm #138769 üzenetére
Hát akinek van "okos autója" vagy tett be ilyen autós media centert (tudom is én minek nevezik).
Mellesleg a karkötő mindig a kezemen van (kivéve mikor töltöm meg zuhanyzásnál is leveszem, szóval néha alkalmanként leveszem) egyébként mindig rajtam van, na most a kocsim még nem volt rajtam szerencsére, de a közelemben sincs olyan sokat. Szóval szerintem ezért is jó a karkötő/óra vagy más viselhető eszköz. -
Ájvé
veterán
válasz
junkpod #138764 üzenetére
Azért nem egészen, telefonnal ügye üzenetet olvashatsz írhatsz stb. Sokkal jobban el tudja vonni a figyelmed mivel jobban érdekel, mint egy sima érintő képernyős rendszerben navigálni. Legalábbis szerintem, de lehet nézőpont kérdése is.
Engem mondjuk zavar hogy nem látom, előre akarom tudni hogy mikor kell lehajtani stb. Az meg hogy fogyaszt vagy nem, majdnem mindegy, töltöm ha kell.
De mint mondtam, ha van BT eszközöd (mint nekem a Mi Band) hozzá tudod adni biztonságos eszközként és akkor nem zár le.
De mondjuk ilyen erővel egy mintát se nehéz berajzolni már, ha van hozzá konzol. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #138759 üzenetére
Akkor a tok rossz, bár nekem más készülékem de nincs ilyen próblémám, kicsit mélyebben van az ujjlenyomat olvasó, de elérhető, még ha esetleg kicsit jobban is oda kell illeszteni az ujjam.
Másrészt nekem van pl Mi Bandon ami ha telefon közelében van nem kér jelszót vagy más azonosítást, simán lehet csúsztatással nyitni.
Autózás közben meg rossz szokás telefont nyomkodni, nyilván én most nem teszek magamra terhelő vallomást. -
Ájvé
veterán
válasz
bigrock #138725 üzenetére
Úgy néztem csak 3G-t használ (Voda hálózatát), szóval nem kell 4G (se B30 se más). Nagyon olcsó készülékkel nem biztos hogy jól fogsz járni, ezek sokszor gyenge pontjai a gyenge minőség miatt, vagyis lehet olcsón megkapod de pont arra nem lesz jó amire szántad. Előttem írtam használt készülék, ez se rossz opció, egy régebbi csúcsmodell mindkét feladatra jó, ha tudod tölteni akkor gyenge akksi ár lehet gond.
-
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #138713 üzenetére
Számomra nem opció Doogee és társai, Meizu az márka, de ezek nem. Nem sokáig árulták ezeket. Mint ahogy Vernee se. Ha neked jók ezek akkor csak vegyél, de én nem tartom ezeket márkának, szóval ennyi (megint egyéni vélemény).
A storyt meg lehet sosem tudjuk meg (miért döntött így az eustock), de mellesleg ha korábban ment a kettő együtt (cég és magán ügyfelek), de most már nem megy, nekem egy kicsit gyanús. -
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #138710 üzenetére
Szóval nem írtam hogy nem hihető, csak azt írtam le hogy szerintem mi lehet a háttérben. Véleményem csak lehet.
Lehet hogy 3 partner felér az addigi magánrendelésekkel, csak ezt a három partnert is nagy nehezen tudták megnevezni, másrészt egyik se egyszerű, APEH eljárás meg miegymás folyik ellenük, persze ha fizetnek kit érdekel (én mondjuk meg biztos garancia mellett is elgondolkodnék a rendelésen.
Nem csak Xiaomi van, de az adta a javát.
Meizu után nem értem mit írtál ... Elephone ha nem tévedek nem is volt eustockon, ilyen mélyre talán azért nem süllyedtek. -
Ájvé
veterán
válasz
KamuMazsola #138707 üzenetére
Csak kintről sok a rizikó, áfa (ezt mondjuk most megoldják hollandia vagy belgium irányából), garancia elég kétséges (bár erre van EU-s apparátus is) és vissza küldés szintén bajos (paypal esetleg). Drágább készülékek esetén van szerintem elég differencia ahhoz hogy ez megérje.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
junkpod #138634 üzenetére
Van stock droid, Pixel, Android One és a Motorolák is nagyon közel vannak hozzá alapból. Ezen felül B brand kínai telefonok is szóba jöhetnek (ha nem félsz hogy vírusos alapból), Oukitel például, de ezek eléggé belépő szűntek általában.
Redmi 7 belépő szint, 720p itt azért nem olyan nagy gond, sokkal fontosabb a jó hardver és minősége készülék.
16GB ROM ma már kevés, 32 alá ne menj.
Redmik mögött van közösség, modromok is, de állítólag gari vesztéssel jár már a romolgatás. -
Ájvé
veterán
válasz
junkpod #138620 üzenetére
Hát akkor szokj hozzá, ez manapság a "kicsi". Ne a kijelzőt nézd hanem a telefon méretét (147.5 x 70.5 x 7.5 mm).
Mai telefonok átlag 155-160mm közötti hosszúságúak és 75 mm szélességűek (vastagság 8-9 mm), szóval ez az új kompakt kategória, talán a Sony készít meg kisebbet csak a közel se fog annyit tudni, vagy jóval drágább lesz ha hasonló tudású.
Tessék Sony ZX1 5,2"-os de mégis nagyon a brutál kávák miatt (148 x 73.4 x 7.4 mm), ez mellett IPS kijelző, SoC mondjuk 835 az lehet erősebb, kamera viszont biztos gyengébb. -
Ájvé
veterán
válasz
Primary92 #138600 üzenetére
P70 a legjobb, P23 majd S617 már nagyon régi. Ezek közül valószínűleg a P23 a legalacsonyabb fogyasztású (16 nm-es), S617 még 28nm-es, P70 már 12 nm-es viszont jóval erősebb benne a hardver (4x A73-as magok vannak benne a teljesítmény centrikus klaszter), ez mellett a GPU is sokkal erősebb.
-
Ájvé
veterán
válasz
trialboj #138583 üzenetére
"tervezett elévülés"
Elévülést azért így talán nem tervezik. Viszont a programok frissülnek újabb utasításkészleteket használnak, régivel lehet még működik viszont sokkal jobban igénybe veszi a hardvert. Nem kizárt ez sem. Nézd meg milyen alkalmazások futottak a háttérben és mennyire merítettek a telefont, ha tényleg csak ez a program futott akkor látni fogod, ha rendeltetésszerűen ment akkor nem nagyon lehet mit tenni, elhasználja a telefon hardverét. -
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #138579 üzenetére
Nem tudom én nem rendeltem onnan, talán külföldi rendelések topikba kellene kérdezned, ott jobban tudják ezeket.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #138573 üzenetére
Valószínűleg arra értette hogy jobb nem rendelni onnan, tessék egy megbízható oldal. Leírás alapján jó lehet a készülék, de érdemes komolyabb teszteket keresni róla.
-
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #138545 üzenetére
Hardver fogyasztás sokat nőtt, SoC, kijelző (hiába OLED ha sokkal nagyobb). Közben az akkumulátor technológia semmit nem változott, növelték a méretét és ennyi. Mai telefonok inkább tekinthetők számítógépnek a régi telefonokhoz képest.
De igen az is igaz hogy sokkal több tartalmat fogyasztunk telefonon és nem snake fut már rajta.
Ettől függetlenül a várható élettartam mégis nagyon alacsony, gyorsan elavulnak mivel frissülnek az appok és egyre nagyobb lesz a hardver igényük (nem véletlen az Android Go megjelenése). -
-
Ájvé
veterán
válasz
KamuMazsola #138537 üzenetére
Már nem, saját szervizt üzemeltet most már, azt nem tudom milyen és mivel régiósan van központosítva gondolom nem is Magyarországon van.
Azért érdemes gyártóival venni, mert csak ők férnek hozzá gyári alkatrészekhez (állítólag).
Az hogy meddig használod és milyen időközönként cseréled szerintem mindegy, ha 1 év után cseréled és úgy tudod adni hogy még 1 év gyári garancia van rá szerintem számít. Minimális az árkülönbség a szürke importos készülékekhez képest, szerintem így jobban megéri, de ezt mindenki maga dönti el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged