Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 14:02:33

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. március

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3951) tthom válasza aag (#3950) üzenetére


tthom
senior tag

Én a POV-ot venném, két okból:

1. Tegra2 erősebb, egy idő után csak lesz olyan firmware, ami kihasználja rendesen, de ez a kisebbik ok
2. Archoson a képernyőn magán vannak az Android vezérlő fő érintőgombok, tehát mindig látszanak, videók, játékok, minden alatt és ha jól láttam még nincs rá eltüntető megoldás. Szerintem sokkal jobb a dedikált fizikai gomb magán a készülékházon, ami a POVon van.

(#3952) aag válasza tthom (#3951) üzenetére


aag
őstag

Köszi a tanácsot!

(#3953) harry válasza aag (#3952) üzenetére


harry
veterán

Ellenben érdemes lenne megnézni élőben a POV-t mindenképp, a kijelző betekintési szögeiről elég rosszakat hallottam. Ezt leszámítva a kettő közül nekem is inkább a POV tetszik jobban.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3954) psanchez


psanchez
csendes tag

Sziasztok,

Én ezt néztem ki: DAWA D9
ami fontos, hogy belső 3G legyen benne. Ez rezisztív képenyős de nekem megfelel, kb 200 usd körül van.
Bár ahogy most nézem megint. lehet, hogy egy 7" is elég lenne, hasonló partíciókkal.
Szerintetek?

personal

(#3955) aag válasza harry (#3953) üzenetére


aag
őstag

Miért olyan fontos a betekintési szög egy személyi készüléknél. Csak egyedül én nézem rajta a megjelenő képet. Nem is olyan nagy baj, ha a "kollégák" oldalról nem látják mit csinálok. :B

Engem inkább ez a ROM-buhera aggaszt. Ha tudnám, hogy nem lehet elrontani, illetve hogy vissza lehet csinálni, akkor biztosan ez lenne a jobb választás.

Egyébként nincs módomban a két készüléket élőben megnézni, összehasonlítani. Jó lenne egy olyannal "beszélni" itt, aki már ezt megtette.

[ Szerkesztve ]

(#3956) z0d1AK válasza aag (#3955) üzenetére


z0d1AK
veterán

Nálam már járt mind a kettő, az Archos jobban tűnik véleményem szerint.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#3957) aag válasza z0d1AK (#3956) üzenetére


aag
őstag

Picit bővebben légyszíves!

(#3958) harry válasza aag (#3955) üzenetére


harry
veterán

Nem tudom milyen mértékben jön ez elő, de gondolom okkal került bele z0d1AK tesztjébe, mint negatívum. Másfelől, nem tartod mindig tökéletesen szembe magaddal a cuccot, és ha kis billenésnél is látszik, akkor az ezért zavaró tud lenni. Meg hát, ha ennyi pénzt kiadok, akkor ne legyenek ilyen kis bosszantó dolgok. De mondom, nem láttam, meg kell nézni, ennyi alapján én sem mondanék le róla, de valahogy utánajárnék.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3959) aag válasza harry (#3958) üzenetére


aag
őstag

Köszi a tanácsot, igazad lehet, meg kellene nézni a valóságban ezeket. De hol?

(#3960) bszotak válasza tthom (#3951) üzenetére


bszotak
tag

Sziasztok, a hétvégén vettem egy Archos 101-et, főként az itt olvasott vélemények alapján :)
Mivel nincsen tablet tapasztalatom és még csak barátkozom vele, így részletekbe menő véleményezést nem kockáztatnék meg, eddig tetszik a gép :))
Viszont emlékeim szerint a vezérlő érintőgombok nem látszódnak minden alkalmazásnál, de ebben most már nem vagyok biztos, otthon lecsekkolom :K

(#3961) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Na most jött meg az enyém is,köszi a segítséget z0d1AK! :R Most tesztelem,hamarosan megy rá az új firmware is... Nagyon könnyű és jó a fogása is,és a kitámasztható kis láb miatt ideális szögbe is állítható,eddig nagyon tetszik... :))

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3962) aag válasza I.T.E.M (#3961) üzenetére


aag
őstag

Izgatottan várom a beszámolódat!!!

(#3963) hecktor válasza I.T.E.M (#3961) üzenetére


hecktor
aktív tag

honnan rendelted?

ha kínából rendelek dhl el, mindenképp megvámolják szerintetek?

(#3964) megalover


megalover
tag

Nos. Ebben a percben érdeklődtem utána a Wayteq Xpad 70-es tabletnek speedshopéknál - de még nincsen belőle - viszont várhatóan késő délután már lesz nekik. Feltéve ha megjön addigra a szállítmány!

Ellenben azt a tájékoztatást adták nekem, hogy a készülékből egyelőre nem lesz úgymond "kiállított darab" amit lehetne fogdosni, kipróbálni, stb. Így viszont nem tudom, hogy milyen módon tudnám megtekinteni azelőtt, hogy még megveszek egy ilyet...?! :F

Kár, mert leteszteltem volna igazán egy kicsikét.. :O

Miként randizik a vérbeli programozópalánta?! - Helóó szia... lenne kedved velem lefuttatni egy hátultesztelős ciklust, vagy az elöltesztelőset akarnád inkább????

(#3965) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Na,akkor első tapasztalatok!

Vékony ház,és könnyű,talán ez az egyik ami nagyon tetszik benne.Van belső firmware update a gépben,ami az archostól szedi közvetlen le a frissítést. Szépen letölti,és telepíti pár perc az egész. Alapban optimalis beállításon van az energiagazdálkodás,ezt felül lehet bírálni,az úgynevezett overdrive móddal. Én most így használom,optimálba ha jól emlékszem 800Mhz en ketyeg a proci,overdrive üzemmódban pedig 1Ghz-en. A menükezelés folyamatos az alap böngésző is jó,de betöltés után még megfigyelhető némi akadozás a scrollozás közben,ez az opera mobil verziójával nem jelentkezik,gyorsan betölti az oldalakat és simán lehet scrollozni. Van egy beépített youtube kliens,nah azzal nekem nem sikerült lejátszani semmit,ellenben a rendes youtube-val minden frankón akadás mentesen megy,még a HD-s videók is! Az applib-ben van egy arctools nevü program,azt feltétlen érdemes feltelepíteni,mivel az automatikusan telepíti a rendes marketet is :K Nem rossz ez az applib de a market jobb,és persze sokkal több cucc van fent rajta. A kijelző érdekesen ilyen hálószerűen van bevagdosva,gondolom a pontosabb érzékelés miatt?! Az érintésre azonnal reagál. Az érintő kijelző hibátlanul működik,a multitouch is szépen megy rajta! A kamera felbontása sima videochatre tökéletesen megfelel,sebessége 30 fps körül van,szóval folyamatos.A wifije jó, azonnal reagált és gyorsan csatlakozott az itthoni WPA2-es hálózatomra. :K Van benne egy beépített zenelejátszó kliens is,jól működik,gyorsan lehet léptetni a számok között és a számokba beletekerve sincs probléma egyből reagál. Ugyan ez elmondható a videólejátszó részről is,alapban van rajta egy kis HD-s animáció reccenés nélkül játsza és egyszerre odaugrik arra a részre,ahova tappolok. Az akksiról egyelőre nem tudok nyilatkozni,ez tesztelés alatt van még.. :) A kijelző színei és fényereje szerintem megfelelő,viszont tükröződik,de ez nem olyan nagy probléma,legalább is nekem. Egyelőre ennyi,majd még írok róla. ;)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3966) I.T.E.M válasza hecktor (#3963) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Innen,,

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3967) Golfanton


Golfanton
csendes tag

Sziasztok!

Tabletet szeretnék vásárolni de elég nehéz eldonteni hogy melyiket.Olvasom a topikot rendszeresen tehát a kínálattal viszonylag tisztában vagyok.
Lehetőleg tegrás gépet szeretnék.Régebben olvastam a Toshiba Folio 100-ról de lehúzták a rossz softver miatt,pedig maga a gép nem rossz.Le is mondtam róla akkor.
Viszont mára elég sok főzőt rom van hozzá amik megoldották a gyerekbetegségeit.
Nem mellékesen újjonan hazai boltban megvehető 72 000ft 12 hónap garanciával .
Szerintetek érdemes foglalkozni vele?

[ Szerkesztve ]

(#3968) aag válasza I.T.E.M (#3965) üzenetére


aag
őstag

Tetszett a beszámoló, privit írok.

(#3969) harry válasza I.T.E.M (#3965) üzenetére


harry
veterán

Ezen a videón (~6:30tól) kissé lassúnak tűnik a netezés, nem? [link] Minden oldal ilyen, vagy ez miért lehet? Scrollozás is, oldalbetöltés is lassúnak tűnik...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3970) NNG válasza I.T.E.M (#3965) üzenetére


NNG
csendes tag

Grat a géphez! Ezt az arctools-t nem ismertem. Ha találsz még hasznos programot, ne tartsd magadban ;) . A képernyőn a háló sztem egyáltalán nem zavaró, sőt, bekapcsolt állapotban nem is lehet látni. A vezérlő gombok viszont tényleg mindíg látszanak (mondjuk nekem eddig fel se tűnt). Az mitől lehet, hogy az alap browser viszi a flash-t, az Opera viszont nem használja?

(#3971) I.T.E.M válasza harry (#3969) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Mondja is a csóka,hogy a wifi-je vagyis a rendes nete sem olyan fürge,szal arra vár a kütyü,a beépített böngészővel nyitotta meg az oldalt,azt én is írtam,hogy ezzel kicsit szaggat,de az opera mobil verzióval tökéletes,és gyors. Ebből is látszik,hogy nem a hardverrel van baj,hanem a szoftverrel (browser). :K

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3972) I.T.E.M válasza NNG (#3970) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Az opera is viszi,csak alapban arra van rakva hogy ne jelenítse meg,csak ha rátappolsz. De a beállításokba átrakhatod arra is,hogy egyből töltse be. Nekem jó így ha valamit megakarok nézni rátappolok. ;)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3973) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Ja még annyit,hogy az alapban rajta levő Utoube vagy mivel nem tudtam lejátszani a filmeket,de amikor telepíti a marketet azzal ugye felrakja a másik kliens progit és azz már megy minden,meg akkor is megy ha közvetlenül böngészőben nyitom meg.

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3974) kolosanyi


kolosanyi
veterán

A múltkor annyira odáig voltam a jegyzetelésért, meg az iPades appért. Nem tud valaki valami infot erről? Mert ez így nem tűnik rossznak. Ha ez tényleg jól működik, akkor felesleges 140+-os tablet a jegyzeteléshez, meg a netezéshez... :)

(#3975) thomyerk válasza kolosanyi (#3974) üzenetére


thomyerk
tag

sajnos infót nem tudok, de keress rá youtubeon hogy handwriting with android, kidob pár videót, nem tudom melyik működő dolog, és melyik csak concept, de talán lesz valami

(#3976) hecktor


hecktor
aktív tag

ha kínából rendelek dhl el, mindenképp megvámolják szerintetek?

(#3977) I.T.E.M válasza tthom (#3951) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

A tegra2 valóban erőseb,de ahogy egyre jobban megismerem a gépet,és különböző beállításokat eszközölök (feleslegesen ne fusson semmi,energiagazdálkodás,nincs animáció)Így sokkal rugalmasabb,és a proci sem megy folyamatosan 1ghz-en még ezt is meg kell néznem,ettől föggetlenül az opera kliensel a netezés gyors és akadásmentes,beleértve a nagyítást,képbetöltést,stb. Ja és ennek n-es a wifi-je a pov-nak meg b/g-s,nem olyan vészes az sem,de azért van sebességkülönbség az 54Mbit/s és a 300Mbit/s között. Nálam TP-LINK 1043ND van 120-as UPC-vel és villámgyors a net a gépen és a táblán is. A másik pedig,hogy nem csak a sebesség miatt jobb az N-es hanem a gyengébb jelre is felcsatlakozik és távolabb mehetsz az adott wifi körzetben is.

A videó alatt nem látszódik az érintőgomb,egy játékot próbáltam ki,ami alapban rajta van az az autós,ott látszik de nem zavaró. Az új honeycomb pedig nem is támogatja a fizikai gombokat,csak az érintőgombokat.

Egyelőre ennyi,majd még jelentkezem! :K

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3978) I.T.E.M válasza I.T.E.M (#3977) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Közben megnéztem a fotókezelőben sem látszódik az érintőgomb ha slideshow-t álítunk be.

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3979) tthom válasza I.T.E.M (#3978) üzenetére


tthom
senior tag

Csak videók alapján gondoltam, meg élőben is amikor használtam, ott volt mindenhol, de akkor okés. :)

Azt meg nem is tudtam, h nem támogatja a fizikai gombokat. Szerintem túlzás mindent az érintőről vezérelni, sokkal egyszerűbb pl. hangerőt szabályozni anélkül, hogy bármi menübe bele kellene mászni..

(#3980) #62382080


#62382080
törölt tag

Sziasztok!

Vettem egy 8"-os Apad-et Via 8650-es procival... stb. A gondom az lenne, hogy a bekapcsolás után (Android 2.2) a boot screen-nél megfagy, nem indul el a masina. Próbáltam reset-et, hangerő gombbal együtt nyomva bekapcsolni, hosszan nyomva bekapcsolni, aksit lemeríteni... amit találtam a neten. Sehogy sem indul. Van valakinek ötlete hogyan lehet újra életet lehelni a rendszerbe?

Köszi előre is a válaszokat!!!

(#3981) z0d1AK válasza #62382080 (#3980) üzenetére


z0d1AK
veterán

Benzin gyufa, vagy próbálkozni gariztatni és küldeni Kínába.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#3982) aag


aag
őstag

Kivel tudnék leszervezni egy próba videó-chat-et. Szeretném látni élőben az Archos tulaj képét, szeretném hallani a hangját. Lehetőleg sötétebb szobai körülmények között. Én ugyanis így használnám, és kíváncsi lennék a kamerája képére, a mikrofonja hangjára, mert nekem nem mindegy hogyan látnak, hogyan hallanak majd engem erről a csöppségről.

(#3983) #62382080 válasza z0d1AK (#3981) üzenetére


#62382080
törölt tag

Köszönöm, gariztatás folyamatban! Hála a PayPal Buyer's protection nek!!!

Üdv!

(#3984) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Ha jól olvastam hamarosan jön a 9-es generáció is az archostól (június) Omap 4 1.6Ghz ARM9 Dual core procival,PowerVR 540 gpu-val... OS az droid 2.3 vagy 3.x még nincs eldöntve... :))

Kiváncsi leszek rájuk,és persze az itthoni árukra is! :K

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3985) aag válasza I.T.E.M (#3984) üzenetére


aag
őstag

ARM9 helyett ATOM Z515-el jön. Legalábbis itt ezt írják.

(#3986) harry válasza I.T.E.M (#3977) üzenetére


harry
veterán

"van sebességkülönbség az 54Mbit/s és a 300Mbit/s között."
Ezzel teljesen fölösleges számolni, elméleti értékek, otthoni környezetben nem fogod elérni a 300mbitet sehogy sem :) az 54mbit is azért necces, ami ugye elvileg 7MB/s, nekem otthon 2MB/s szokott lenni, suliban viszont komolyabb wifi rendszer van, speedtest kb. 50mbitet számolt - na de ilyen cuccom otthon úgysem lesz.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3987) harry válasza aag (#3985) üzenetére


harry
veterán

Hát remélem nem...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3988) z0d1AK válasza aag (#3985) üzenetére


z0d1AK
veterán

Jó ember, az Archos 9 egy 2 éves modell. Itt is van nálam egy.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#3989) I.T.E.M válasza aag (#3985) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Ez nem az, ez jelenleg is kapható. ;)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3990) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Azt hiszem veszek egy ilyet: Toll kapacitív kijelzőkhöz

Így legalább nem fogom összezsírozni állandóan a kijelzőt.. ;]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3991) Saccco válasza hecktor (#3976) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ez alapján nem annyira biztos, de ki tudja. :D

(Előzőleg azt hittem, hogy alapból vámoltatnak mindent, de a linkelt hsz alapján már nem vagyok benne biztos.)

(#3990) I.T.E.M:
Csak aztán nehogy karistolás legyen a vége. :DDD

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#3992) hecktor


hecktor
aktív tag

magyarul dhl vám, sima posta (2 hét) pedig nem

így asszem nekem nem pálya a kínai rendelgetés, 40k vagy 33de 2 hét izgalom

(#3993) I.T.E.M válasza Saccco (#3991) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Ilyen a vége, ezzel nem tudod megkarcolni...

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3994) Saccco válasza I.T.E.M (#3993) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ott a pont! Sose láttam még ilyet közelről. Stylusból indultam ki. :DDD

(#3992) hecktor:
Paypal fizetéssel elkerülhető az izgalom egy része. :)

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#3995) tjb007 válasza I.T.E.M (#3990) üzenetére


tjb007
nagyúr

Nem semmi, az $1 -ba kerülő stylust 2000 forintért adják. :DDD

Jobban jársz ha az eBay -ről szerzed be.

[ Szerkesztve ]

(#3996) I.T.E.M válasza tjb007 (#3995) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Hát igen... :DDD

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3997) Pantok


Pantok
aktív tag

Valaki egyszer megnézhetne egy ilyet is, bár kicsit drága ahhoz képest hogy micsoda. :)

Egyébként előzetes érdeklődésem alapján NEM vámoltat mindent a DHL sem, az enyémet viszont bizony megtették.
Ugyanakkor ha 2-3 hetet kellett volna várnom az első ilyen gépemre és 200-as vérnyomással kinyitni a csomagot, lehet megérte a plussz pénzt. A másodikomon már nem fogok ennyit izzadni így azt rábízom a normál postára (akiknek velősen meg kell magyaráznom hogy ne dugják be a kapuba a csomagot ha lusták visszavinni...)

(#3998) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Hopp,most frissült az opera mobile... :C

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#3999) danilla válasza I.T.E.M (#3996) üzenetére


danilla
őstag

Vagy nézz körül vaterán, van fent sok féle.

Van 68 és 125Ft-ért is ;]

[ Szerkesztve ]

https://twitch.tv/ddplayzone

(#4000) I.T.E.M válasza danilla (#3999) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Jaja, köszi... :R

日本 - ダイレクトストリームデジタル

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.