- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenager18
senior tag
Különben köszönet didros,vanka,és Davebowman kollégáknak a segitségért
-
atike
nagyúr
Végre valami konkrétabb (mármint megjelenés / ár) a Novumról itt...
-
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok-e, de megkockáztatom!
A kérdésem az, hogy ismeritek-é a DPS tableteket, és mi a véleményetek róla? -
Tenager18
senior tag
Mondjuk az pozitiv,hogy este,mikor kikapcsoltam 13%volt az akksi,most reggel,bekapcsolás után 43%
-
smkb
őstag
válasz
spiritex #25778 üzenetére
Ezzel mindössze annyi a baj, hogy a kínaiak annyiféle töltőt adnak ugyanazon termékükhöz ,mint égen a csillag. Kb ami épp a kezükbe akad, azt dobják a dobozba. Ahány unboxing, annyiféle töltő van ugyanazon produktumhoz, nem csak külsejében de paramétereiben is. Sok esetben a vacak gyári töltő miatt van az, hogy a tabok töltőre dugva ghost touching-ot, remegős képet stb produkálnak, csak mert simán a töltőre írt paramétereknek a fele sem igaz, vagy osztani kell kettővel.Ezért van az, hogy sok tab tápos usb hubra kötve, vagy szgép usb portjára, mindjárt remekül működik töltés közben is. Úgyhogy, van igazság az idézetben, de sajnos ezen kínai belpiacos termékekre ez nem nagyon áll.
-
Szerintetek melyík lenne jobb vétel?
Concorde OneTab
DPS Dream7
MyAudio 708wMindhárom egy kategóriába tartozik,de akinek van tapasztalata megírhatná hogy neki melyík jobb és miért!
-
Chapel
addikt
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy ez a megfelelő fórum-e a dologhoz, ha nem akkor megyek oda tovább persze, nem offolok.
Ajánlok pár tabletet egy ismerősnek, 13 éves gyereknek lesz.
Néztem olcsóbbat és közepes árban lévőt is.
Még esetleg tipp?
-
törölt tag
sziasztok.Van egy névtelen tabletem amire romot szeretnék feltenni.Van olyan program amivel megtudom a típusát?
-
Telda
addikt
Hali!
Karácsonyra szeretném meglepni magam egy tablettel, de nem tudom melyiket válasszam.
Valami olcsób kategóriásat keresek és ami lényeg hogy fogadja a sim kártyát, mert a telefont váltanám le vele. Elsőre a Smart Tab 7-et néztem ki, de ahogy látaom nincs rajta hdmi kimenet, csak külön dokkolóval.
Ami mondjuk nem is annyira fontos. Szóva tudtok esetleg még valamit ajánlani a Tab 7 helyett, vagy ez abszolult best buy? -
didros
senior tag
válasz
Tenager18 #25772 üzenetére
Nekem ez a ROM, mindig 8100 feletti értékeket produkál Antutuban anélkül, hogy bármit is kikapcsoltam volna. Az egész rendszer nagyon egyben van, gördülékenyen futnak az alkalmazások. Az igaz mondjuk, hogy játszani nem szoktam a tableten. Hol tapasztalod ezt az említett "röccenést"?
Ha kisérletező kedvedben vagy, akkor tedd fel valamelyik feriross rom-ot, azoknak talán jobb a kompatibilitásuk az AZ modellekkel. Mert a Project Margarine fejlesztőjének ZZ-s tabletje van, az 1.0-s ROM is a hivatalos ZZ-s Jelly Bean-en alapul, de eddig az AZ userek is megelégedéssel használták.
(Ha gondolod segítek a feriross telepítésben, más módszerrel kell, de szintén egyszerű, ha semmi nem jön be, akkor még mindig bármikor visszateheted a gyári ROM-ot is.) -
Debrecen környékén nincs valakinek olcsón eladó hibátlan tablete???
Csakis személyes átvétel érdekelne!! -
spiritex
veterán
Ez a dolog valóban így van?? Ha igen, mi rá a magyarázat? Mert a cikk azt nem ad...
"A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK A SAJÁT töltőjéval. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz."forrás
A lítium-ion akkumulátorok töltése résznél. -
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #25775 üzenetére
Google címtár, -naptár
Alk, szolgáltató keresése
Mindenféle háttérkép
Arcalapú franc
com.android....mindet
voicesearch
címtár
Exchange
Galária
Google backup transport
csevegő
keresés
könyvjelzős vackok
one time init
partner setup
Play szolgáltatások
Szövegfellolvasó
hangkereső playhez
hangrögzítő
Hírek időjárás
Key Chain
Market visszajelzés
Mobilhálzatok+konfigurja
Naptár+tárolása
Névjegytár
picasa feltöltő
Pico TTS
TalkBack
User Dict.
VpnDialog
ÓraAmi progi kellett azt másik appal helyettesítettem, amit szeretek.
Ha valaki tud még olyat amit letilthatok, írja meg, köszi. -
rokarudi
aktív tag
Hát, az orosz kollégák azért nem száz százalékig elégedettek az Onda v711 jelly bean rendszerével. Azt írták, hogy ez már nincs rootolva, mint az előzők, és hiányoznak a cpu beállítások is. Úgy tűnik, hogy várni kell még egy-két újabb verziót. De legalább már van amit tudnak fejlesztgetni a kínai és orosz barátaink
-
spiritex
veterán
válasz
Attici #25764 üzenetére
Ma megkaptam a Crystal-t! 14-én adta fel a gadgetgreats, elég sokat utazott a singpost-tal, majd a vámon volt 5 napig, aztán amíg lejött vidékre az még 2 nap volt. Ami a lényeg, hogy nagyon nem bántam meg az idegeskedést, a rengeteg várakozást, hogy elveszik, nem veszik, lesz rá vám, vagy nem, mert olyan gyors ez a Crystal a korábbi 1 magos wayteq-emhez képest, hogy teljesen más élmény, és a kijelzője is tényleg csúcs.
A gadgetgreats-et pedig csak ajánlani tudom, mert gyorsan feladták, mindig válaszoltak a kérdéseimre, chat-en ls e-mailben is, és ahogy ígérték, tokot is küldtek a tablet mellé. 15 dolcsit írtak rá a csomagra egyébként...
Kértem tőlük, hogy EU kompatibilis töltőt küldjenek, amit úgy értelmeztek, hogy az usb kábel mellé, küldtek egy hálózati, usb-bemenetes töltőt. Ez nem gond szerintetek? Avval is ugyanolyan jól lehet tölteni, mintha sima töltő lenne? Ha nem, akkor szerintetek ezek a tabletek kompatibilisek egymással töltés szempontjából? Tehát tudom használni a wayteq töltőjét hozzá?
Majd írni fogok még a tabletről, de most megyek és próbálgatom, mert új most az élmény és a JB-vel is most ismerkedek. Ja, érdekelne, hogy az a tablet hiányossága, vagy a JB-é, hogy amikor a Státusz Bárnál megnyomom a kis beállítási ikont, akkor nem adja fel a Fényerő gyors állítási csúszkáját, és az Értesítések ki-bekapcsolási lehetőségét? Mert ez a gomb belép az összes beállítás közé, míg az ICS-es wayteq-nél tudom állítani "kint" is.
-
DPS Dream 7 tapasztalat:
Skype videofonálás megy. -
Vanka
tag
Aki még nem próbálta N70 tulajok
Ma raktam fel ezt[link] didros fórumtárs ajánlására
hun_gery már leírta a menetét:
CWM romcsere:
dragondevs-ről mindent beszerez
rom zip-je az sd-re másol (NEM KICSOMAGOLVA)
tábla kikapcs
hang FEL gomb nyomvatartása mellett usb-re rádug
windóz bimbammol (ha nem akkor drivert telepít(ess neki kézzel))
rkandroidtool elindít
"flash rom" gomb megnyom
tábla cwm recoveryvel újraindul
wipe
install zip from sd
choose zip...
zip tallóz
yes
reboot
videoA choose zip-nél mindkét filet telepíteni kell.
Gyors ,szép -
-
endalon
csendes tag
válasz
JohnnyX #25754 üzenetére
Üdv!
Kb egy hete vettem egy ilyen tabletet (a fehéret
), én az eddigi tapasztalataim alapján nyugott szívvel tudom ajánlani. Nyilván nem kell tőle csodát várni, de akadásmentes a menü, videót néztem, 720p-t erőlködés nélkül vitte, játékoknál nyílván egy ilyen gép nem fog remekelni, fruit ninja és társai szintű és erőforrásigényű játékokat szépen vitte. Talán a hangszóróba tudnék belekötni, nekem kicsit tompának hangzik, de nem annyira zavaró, fülhallgatóval meg nincs is ilyen probléma. Akku is elég jól bírja, 40 perces sorozatrész (igaz minimum fényerőn, mellesleg teljesen elég azon is) 12%-ot vett le. Kamerát max Skype-hoz, arra jó, normális fényképezésre nem ajánlom.
Összességében én azt mondom,hogy ezért az árért vidáman megéri. -
Tenager18
senior tag
Amúgy egy kedves szomszédtól sikerült szereznem egy átalakítót,amivel használhatom a kinai féle fejet..hiphiphurrá...lenne itt kérdés!Ugy hallottam nemjó csutkára lemeríteni elsönek,hanem pár százaléknál már mehet fel töltőre....Második kérdés:Az normális,hogy kikapcsolt állapotban bedugtam tölteni(probáltam az átalakítókat),először bekapcsolt magátol,és csak utána töltött....
-
Tenager18
senior tag
válasz
perge666 #25751 üzenetére
Na igen....Ez az eredeti facebookja...tegnap még válaszolgatott,ma már teljesen megszakitotta a kommunikációt...mindenképp gó a rendörségre...nemsoká megy egy segítő privát
-
JohnnyX
őstag
Szasztok!
Karacsonyra tervez egyik ismerosom tabletet venni 30k kornyeken.
Tudnatok ajanlani ebben az arkategoriaban, ar/ertek/teljesitmenyben elfogadhatot, megfelelot, best buy-t?
Jelenleg ezt nezte ki, mi a velemenyetek rola? Csomagban 33k a hozzaadott memo kartyaval.Eszreveteleket, ajanlasokat elore is koszi.
-
-
tib78
tag
válasz
laszlohu #25742 üzenetére
Még nincs ára, kíváncsi leszek.
Viszont utána olvastam amiket kérdezek, mindegyiknél alapvető probléma a gyenge wifi jel és a recsegő hang.
Mit vegyen az ember, hogy normális wifi legyen benne?
Nem hiszem el, hogy egy 4"-os Defybe jobb wifit tudtak rakni, mint egy batár nagy 10"-os tabletba...
De ugyanezt olvastam a korábban kinézett Cube U30GT-nél is. -
-
Attici
őstag
Megjött végre a SmartQ Q8-asom!
Este lesz mivel mókolni. -
smkb
őstag
válasz
rokarudi #25728 üzenetére
Szerintem mivel itt a boot.img , kernel és a kernel mérete meg a számára szükséges allokált hely is változik (tudtommal JB-nek több hely kell) nem fog menni sima sdkártya módszerrel, mert ez már nem sima update meg patch. Ahogy látom, itt már Onda le is írja hogy Xp vany Win32-őt tessék használni. Ez legalább örvendetes.
-
Vanka
tag
válasz
Tenager18 #25737 üzenetére
ha tudtuk volna,de minden N70-es megette eddig
-
tib78
tag
Melyiket ajánljátok inkább?
ConCorde Tab 9.7 IPS Plus vagy MyAudio Series 10 " 1016DCC. Kb hasonló árban, tudásban a kettő. A ConCorde-nak talán jobb a támogatása, a MyAudio viszont 30GB tárat ad.
-
Tenager18
senior tag
Jajj ezek a kínaiak...miért nem küldtek süllyesztett átalakítót egyből,aztán kész
-
rokarudi
aktív tag
válasz
mode19 #25727 üzenetére
Nekem 1-2 nap volt, de mostanában valami nagyon problémás arrafelé, mert itt a fórumon és az Ainolos topikban is azt írják, hogy egyre hosszabb ideig tartanak a megrendelések, és egyre több megrendelésnél húzzák az időt (ipadalternative.com, ainolstore.com, spemall.com).
-
-
rokarudi
aktív tag
válasz
dugesz77 #25721 üzenetére
Nem tudom, én a varázslásos angol Windows 7-re telepítgetős frissítés helyett az előzőt (1.5.5) is SD kártyáról raktam fel (recovery-ből), az úgy rendben volt, és azóta is működik (Onda v711). Lehet, hogy itt sem próbálkozom a számítógépes frissítéssel, csak ha minden kötél szakad. Hihetetlen, hogy mennyire bonyolult egy rohadt firmware-t frissíteni, pedig tök kíváncsi vagyok a 4.1-re.
-
mode19
csendes tag
Akik rendeltek már ipadalternativeról, mennyi idő alatt kaptatok tracking numbert a rendeléstől számítva?
-
Tenager18
senior tag
Felhívtam a Tescot,megérdeklödtem,hogy van e náluk ilyen EU-s átalakító...annyit mondott a vevőszolgálatis,hogy hosszabítóhoz van...na most ez milyen?
-
dugesz77
őstag
Megérkeztek az Onda dc gépekre a 2.0 firmware 4.1.1 alapon. [link]
A 1.5.5 utáni őrület miatt pár napot várni kéne vele,hogy mik lesznek a tapasztalatok. -
válasz
akos727 #25716 üzenetére
Hát ha nem is akkor, de amikor kipipáltam, hogy a rendszerindításkor is húzza fel a professzort, na akkor... akkor 5 sec múlva fagyott.
A fura azonban az volt, hogy 1GHz-en is fagyott, ha a "indítás a rendszerrel"-t bepipáltam.
Ha nincs pipa, nincs fagyás.
Csak ezt ugye fiamnak nem árulom el, hogy root a gépezet (azt se' tudja mit jelent - még)
Titanium backup és hasonlók után meg leveszem a superuser-t. -
xylevi
tag
válasz
Tenager18 #25708 üzenetére
ahogy nezem a pandawill-es linken amit beirtal, 3700as az akksi...esetleg errol valami tapasztalatot irsz majd? hogy wifi, jatek, film ilyesmi mellett mennyit bir es siman wifi nelkul? pl. csak film-mel...koszi...az Onda V712-esem egyetlen negativuma a 3000-es akksi, ami szuk 3 orat bir ki...
-
em_laci
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem/kérésem lenne lányom Samsung Galaxy Tab 7" P1000-vel kapcsolatban:
- Vettem hozzá USB-s billentyűzetes tokot + OTG USB host kábelt.
A bill rendesen működik laptopra dugva, tabon semmi, még a led sem
világít rajta, pendrive-okat sem ismeri fel. (kell hozzá vmi alkalmazás?)- A gravitáció és Murphy közös győzelme okán (pont pofára esett az a sz@r)
keresek előlapot, más néven "Touch Screen Display Glas"-t és olyan valakit,
aki ért hozzá és profin kicseréli, akár Bp-en, hogy ne kelljen postázni...
(úgy hallottam, hogy nem olyan egyszerű, mint egy telón -> melegíteni kell, stb.)
Itthon 9-26e Ft között van, ebay-en Németországból szállítással(!) 7095 Ft.Köszi előre is!
-
Szóval vettem egy darab DPS dream 7 tabletet, mégpedig a "madarasteszkóban".
Előzőleg olvasgattam, hogy mit is lenne érdemes venni 20±2k körül.
És találtam egy olyan tesztet, ami az általam is nézegetett 3 tabletet hasonlítja össze!
Ezek pedig a MyAudio 708M, a DPS Dream 7, valamint a Concorde Tab One.
Mivel a 11 éves fiamnak szántam, ezért elsődlegesen az ár vezértelt. Tanulásra, a tablet kezelésének elsajátítására használtattatom majd. Ennek megfelelően nem gondolgodtam 32GB-os sd kártyán, 2GB RAM és 8GB-os belső tárhelyben.
Egyenlőre nem gondolom, hogy root-olom a MID-et, de majd később lehetséges ilyesmi. Elméletileg van saját recovery-je, ami képes "user-data" mentésre, de ezt majd kipróbálom.Összességében ezért az árért nem vártam többet.
Természetesen vanak pro és kontra érvek.
Pro:
- relative olcsó (szerintem)
- elfogadható hardver
- elfogadható belső tárhely mind a programok telepítéséhez, mind pedig saját adatok mentéséhez. Mindezt külső sd kártya használata nélkül.
- elfogadható érintési érzékenység.
- Használható a tablethez a régi usb-s IBM pöcökegeres billentyűzetem.
- elérhető recovery menü (igaz limitált, de legalább adatok mentésére/visszaállítására használható), ez a root-mentes készülék miatt fontosKontra:
- a 800x480 csak a névleges méret, ennél a valós képernyőméret a szoftveres billentyűk miatt keveseb (úgy 800x430 körülire tippelem).
- akadós alap-szoftver: nem mindig reagál azonnal a vissza gomb, főleg akkor, ha a google play áruházban böngészgetek. Ennek ellenére az angry birds nem akad! Szóval, ha programot indítok az nem akad, de kezleni a képernyőket az olyan akadós. Fura, de így van.
- nem túl jó kijelző, főleg függőleges módban észrevehető.
- Restart után újraindul az időszámítás… ez mitől…???Antutu: 2507 (sd kátya és net tesztek nélkül)
A NoFrillsCPU szerint 60Hz-től 1,4GHz-ig lehet állítani a processzor frekvenciáját, persze root nélkül nem. De legalább láttam, hogy milyenek a határai az gyári kernellel.
Aztán gyanús lett, hogy az alkalmazáskezelőben lehetséges letiltani néhány alkalmazást... hmm...
Na a marketből felraktam gyorsan a superuser-t.
Láss csodát, mókolás nélül root a készülék.
Szóval mintha gyárilag root lenne a kernel, csak épp lekapták róla a superuser.apk-t. -
derrik
őstag
az hogy van? A tabletbe helyezett minden sd kártyára egy esetben enged írni, utána ......read only filep system...hivatkozással többé nem!?
Formatálás után ismételten ugyan ezt játssza el! -
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy miért nem tudok telepíteni semmit a tabletemre.
Rámegyek bármire a google play-ben és ott telepítés...majd kiírja, hogy hiba a vásárlás során... valami dba 13 vagy milyen hiba kóddal.Párom mondta kell hozzá egy fiók, ő is gmail-t használ telóján és teljesen jól müxik neki. Bejelentkezek én is a gmail fiókommal látszólag minden okés, mégsem tudok semmit leszedni.
Szerintetek?
-
MAC72
tag
válasz
Tenager18 #25701 üzenetére
Köszönöm!
Megtaláltam a PandaWill-es linked.
Ez az oldal megbízható? Itt a legolcsóbb?
Nem látom a leírásban a magyar nyelvet.
Ha nincs rajta, akkor megoldható, hogy legyen?Ha olyan tabletben gondolkoznék, amibe SIM kártyát is lehet tenni, hogy
Wifi nélkül is lehessen netezni, akkor mennyivel kéne többet szánnom rá?Még egy kérdés: az Onda tabletek milyen minőségnek számítanak?
Gagyi kategória, vagy azokból is lehetne válogatni?
Köszönöm! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
dabadab #25702 üzenetére
Egyrészt nem megy át minden az SD-re. Másrészt mit sem érsz vele, ha esetleg nincs is mit átmásolni. A Concorde Tab One esetében jártam úgy, hogy a Most Wantedet megvettem, feltelepítettem, majd töltötte volna le a kiegészítő fájlokat, amihez hozzá sem kezdett, mert nem volt alapból elég neki az 1,7 Gbájt szabad hely...
-
Sanzaa
senior tag
válasz
Mandarinn #25666 üzenetére
Ahogy olvastam a fórumon majdnem ua, mint a Concorde97 IPS Plus. Viszont alapból Jelly Beannel jön ki. Van benne fényérzékelő, hiányzik a menü és a vissza gomb és a Jack csati a másik oldalra került. Tartozékként nem jár mellé billentyűzetes tok és csak 65ezerbe fog kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest