Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Tud valaki arról több infót, hogy az elvileg október folyamán megjelenő Asus T100 Bay Trail Atomos tablet mikor kerül nálunk piacra?
-
smkb
őstag
Bár nem tablet, de a Rockchipnek nem rossz referencia az önéletrajzában :
-
smkb
őstag
Egy kis érdekesség a tesztekhez : Almost all manufacturers cheat at benchmark tests
-
smkb
őstag
válasz D.Dani #41429 üzenetére
Ilyen igény mellett miért nem itthon veszel egy Asus Memo Pad HD 7-et? Alig több 200$ -nál (49.900) cserébe 16gb belső háttértár, ips hd felbontás, gyári Asus támogatás, 2 év garancia stb. Kínából sem sokkal olcsóbban tudsz ilyen paraméterekkel rendelkező tabot rendelni (1024*600 esetén spórolhatsz a Memo Pad HD 7 hez képest, de azt bőven kompenzálja a rendes gari és támogatás, ráadásul azokban is az MT6589-es SoC tabosverziói vannak)
-
-
smkb
őstag
válasz Simba86 #39303 üzenetére
Akkuidőben most szerintem a Chuwi V88S nagyon király (7,85"). Wifivel simán megy 7-8 órát játékokkal is tűzdelve, miközben pillekönnyű. Én is nehezen hittem el, hogy igaz az 5000mah akksi, de az. Játékok alatt is borzalmasan jól bírja. Akkuidőben bőven hozza a Nexus 7-et, de szerintem jobban bírja, ami nem kis teljesítmény. Az, hogy ez mennyiben köszönhető a nagy akkunak, és mennyiben az RK3188 jó fogyasztásmenedzsmentjének, azt nem tudom. 147$ környékén már rendelhető. Hdmi is van rajta.
-
smkb
őstag
Hát nem is tudom kinek lehet inkább hinni, egy webshopban áruló akárkinek, vagy magának a gyártónak Nehogy már az legyen a referencia, amit az Amazonon ír valami zugárus ... mint ahogy az ezer kínai webshopban is összevissza írogatnak mindenfélét, minden termékről csak vigye a jónép. A gyártó csak tudja mit tesz bele. 100% hogy a legolcsoóbb modelljébe nem IPS panelt, ezért vannak a drágább 7"-os modellek, pl az S3.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz banderasz77 #39246 üzenetére
Sehol nem írja a gyártó sem az S1Pro-ra sem az S1-re. Azt meg elég elképzelhetetlen, hogy az S1-ben lévő 800*480-as panel IPS lett volna. Sehol nem láttam kínai tabban 800*480-as 7 colos IPS panelt. Valszeg nincs is.
S1pro , S1
Egyiknél sem írja egy árva szóval sem a marketing oldalon, sem a specben. Az meg nem létezik, hogy egy kínia gyártó ezt ne írná ki büszkén.Az S3-nál már kiemelten írja.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz banderasz77 #39194 üzenetére
Igen
-
smkb
őstag
válasz banderasz77 #39192 üzenetére
MXPlayer, Mobo player
Utóbbi tud ablakban lejátszani, és oda huzkodod ahova szeretnéd a képernyőn. Nagyfelbontású nagy tabon még hasznos is lehet. -
smkb
őstag
válasz banderasz77 #39173 üzenetére
Órajelektől is függ, de az SGX544MP2 alpvetően erősebb setup. Viszont, ha A31-es SoC-ról van szó, ott azért meg kell jegyezni, hogy a max 1ghzen ketyegő A7 magok (hiába kamuzgatnak 1,5-öt a termékleírásokban) kb olyanok, mint erős vga alatt celeronnal vitézkedni. Azokban a programokban ahol egy szálon megy a számolás, vagy kell a lebegőpontos teljesítmény, ott nagyon gyengén produkál, hiába az SGX544MP2. Pl, az RK3188-ban a Mali 400 ugyanarra a produkcióra képes 3D-ben a a nagyon magas órajelek miatt, meg mert a 4db max 1,6ghzen járó A9 meg is tudja etetni adattal.A Z2560 as Atomban Droid alatt viszont már kellően meg van táplálva sz SG544MP2, és a gpu órajalei is magasabbak, mint az Allwinner megoldásában.
Az csak papíron 1,5ghz a valóságban az A31-ek nem bírnak 1,0ghznél többet. Kicsit pocsékul sikerült SoC-ek azok, ráadásul a 40nm miatt nem is annyira takarékosak, mint a jóval erősebb RK3188. Egyébként meg mindkettőnek sok a retina felbontás. Az A31 szó szerint csak szenved vele.
HD-ig használhatók kompromisszum mentesen max.
Szerkesztettem a két hozzászólásod, 5 percen belül te is tedd meg legközelebb!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
smkb
őstag
Multiwindow megoldás Rockchip módra. Az új Chuwi V88 FW már ezzel jön.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz tjb007 #38673 üzenetére
Miért nem? Tapasztalat? Elméletileg az SGX544-nek vígen kell vinnie (ha nem is high beállításokon), a 4 A7 mag meg kell, hogy tudja, amit egy dualcore A9. Még a 6577T-vel is korrektül megy a Jiayu G2S-en 960*540-ben (igaz valszeg automatikusan lowra veszi a grafot) és az SGX544 legalább 3 szoros teljesítményű az SGX531 Ultrához képest.
-
smkb
őstag
válasz laszlohu #38631 üzenetére
10.000 a hivatalos ajánlott árak közt a különnbség azonos háttértárak esetén. (HD 7-et is lehet pont így zugpc boltban venni 46 körül). Egy árban kellene lenniük. Az lehetne maximum a reális, főleg úgy, hogy az A1-810 külföldi fórumokat és az Acer saját weblapját is olvasgatva, nem éppen egy bugmentes termék.
-
smkb
őstag
Jó áron nyit az Asus Memopad HD 7 idehaza, 49.900 hivatalosan a 16gb-os verzió, állítólag még az 5mpxes fő kamera is használható. Ezzel jól alávág remélem a gusztustalanul túlárazott, mindenben gyengébb Galaxy Tab 3 7.0-nak, de az Acer A1-810 árát is remélhetőleg helyreteszi.
-
smkb
őstag
válasz tjb007 #38557 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy még akár -15%-al is megér e kb 100.000 et. Könnyen lehet, hogy inkább a most mindenhol 99 ért szórt xperia tablet s-t választanám. Engem nem győz meg az az intel proc (itt most a kompatibilitási problémákra gondolok). Főleg, hogy lehet 115 ért venni már Note 10.1-et, ami szerintem sokkal jobb cucc.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Épp nézem, hogy a Samu Galaxy Tab 3 8.0 99.000 huf. Vicc. Exynos 4212... alig jobb mint a Galaxy S2 -beli 4210. Mindez 100.000 ért. Samsungéknál nagyon megszaladt a ceruza... a Tab 2 7.0 is egy óriási vicc. Nem igazán értem őket, mit akarnak ezekkel az árakkal.
-
smkb
őstag
Sajnos nem ördögtől való lenne ha az U30GT1 is jönne K3188-al (nem csak a GT2). Ondánál teljesen természetes, hogy ugyanazon a típus név alatt az egymagostól kezdve 2 magoson át már az A31-el szerelve is ugyanaz a neve. Pl ugyanúgy V712 a tavalyi Amlogicos 2 magos, mint idén az Allwinneres 4 magos. Csak a hátlapon lévő serial közepén van V1,V2,V3 feltüntetve. De láttam olyan gyártókat is, ahol tényleg csak annyi volt a különbség, hogy a jóembernek tudnia kellett, hogy az ő példánya mivel is van szerelve, mikor romot frissít.
-
smkb
őstag
válasz malisonX #37570 üzenetére
Akkor a kézikönyv is annyit jelez csak, hogy a betekintési szögei (már ha azt akarja mondani azzal hogy screen angle : full ips... ami így egyébként teljesen értelmetlen hablaty) olyanok, mint egy ips panelesnek. Egyrészt ugye hülyén fogalmaz, másrészt meg egyáltalán nem mondja, hogy a kijelző ips technológiájú lenne. Úgyhogy tuti, hogy nem az.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Pipo M8 Pro-val van valakinek személyes tapasztalata?
-
smkb
őstag
válasz maxika2004 #37563 üzenetére
A tesztben nekem fura, hogy IPS LCD- van említve, miközben egy forrás sem jelez ilyet, a webshopok sem. Nem hiszem, ha az lenne valóban (főleg ugye a kínaiknál, ahol még akkor is kamuznak is), akkor nem szerepelne mindenhol a leírásokban. Így viszont, ha sima TFT LCD már nem akkora biznisz szerintem.
-
smkb
őstag
"- Néha teljesen belassul majd le is fagy"
Onda kiadott mind a kér A31-es tabletéhez rom firssítést (v1.02), aminek egyik fő momentuma tudtommal az, hogy az A31 A7 magjai nem nagyon bírják az 1.2ghz mximélis órajelet, így az új romokban többek közt ezt is visszavettékk 1.0ghz-re. Könnyen lehet a fagyogatások egyik oka ez is , hogy neked még az eredeti rom van. Mondjuk az A7 magok így 1.0ghzen már azért elég karcsúkák egy az RK3066 1.6 meg az Aml8726 MX 1.5ghzes A9 magokhoz képest, főleg hogy azonos órajelen is jó ha 70%-át tudják az A9-nek.
Innen tudod letölteni.
Szerk: bár ahogy látom az Antutu szerint már a tied is csak 1008 mhzen megy, már vissza van fogva.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Allwinner A31 Quadcore csipes tabletre váróknak érdemes itt egy kicsit olvasgatni :
A GPU ok, de a cpu magok... háát... hogy még vissza is kellett vennie az Ondanak is 1.0 ghz-re fw frissítéssel 1.3-ról, mert annyira melegedtek... azért így már vékonyka lesz az a Cortex A7... ment a spórolás a csíkszélességen... 40nm-en ez így ebben a formában nem valami okos dolog.
-
smkb
őstag
Jól döntöttél. Az Asus Transfomer TF300 szimplán minden tekintetben jobb tab, mint a Samu Tab2 10.1 Ez utóbbi főleg a proc+gpu-ban gyengébb, ott is a gpu az ami észrevehetően jóval elmarad az Asusban lévő NV megoldástól. Combosabb játékok a Samsugban lévő 300mhz-es SGX540-et bizony térdre kényszeríthetik az 1280*800-as felbontáson.
-
smkb
őstag
Hyundait eleve jobb kerülni, nulla support stb. Az RK csipes retina felbontásúakat meg ugyancsak. Nagyon sok az annak a csipnek. Nem valók ezek erre. Meg kell várni az első teszteket az Allwinner A31-el szerelt retinás tabokkal. Azokban az SGX 542MP2 már talán elég a 2048*1536-os felbontáshoz.
-
smkb
őstag
válasz ugyeletes #27495 üzenetére
"ghost touching van, amikor tolton van a cucc, csak usb-n at lehet tolteni."
Ez a töltő hibája általában mindig, egyszerűen gyenge, a rákamuzott értékek felét sem tudják gyakran. Egy normális töltővel nem lesz ilyen gondod, vagy tápos usb hubbal stb.
"akku nagyon gyenge, 3 ora uzemido kb."
Rendelsz hozzá egy ilyesmi külső akkut, és lesz plusz 5-6 órád még a 3-ra, mehet direktben akár a külső akkuról is használva, mivel van rajta 2A kimenet is, bár könnyen lehet, hogy az 1A is elég. Tapasztalatból mondom, haver Onda V712-jét az 1A kimenetről is simán tápolja, bekapcsolt wifivel játékot nyomva (semmi ghost touching) úgyhogy ezen biztos nem kamuk a kimeneti értékek. Persze használhatod mobiltelóhoz, gps stb. később is ha a tabtól megszabadulnál, úgyhogy nem rossz befektetés egy ilyen ennyiért.
-
smkb
őstag
Hát szerintem most, hogy elkezdte az Asus akciózni a Transformereket és pl a TF300T is 107-109.000 közt megy 32 gigával a nagy műszaki áruházakban és webshopokban is, dokkolós kivitelben meg 126-129.000 nem hiszem hogy 10" colban ezen kívül gondolkoznék másban Androidos tabletek közt ( TF201T prime 64gb-os kivitelben meg ugyancsak elvihető 123.000 ért újonnan), amennyiben a Note 10.1 fícsörei valakinek nem hiányoznak (ha igen, ez sem rossz árban van most). Ez utóbbi is most 129.900-ért mozog. Egy ilyen Acer A210-el biztos nem vacakolnék a fentiek fényében 100.000 környékén.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
A Galaxy S3-ban jelenleg az egyik legerősebb SoC van (bár van már ennél erőteljesebb is saját berkükön belül is). Az nem gyenge, az meg ne tévesszen meg, hogy ugyanúgy a gpu Mali - 400MP4, mint az Rk3066-ban, mert a Samsung belenyúlt az ARM által tervezett Mali 400 specbe (húzták egy kicsit rajta, asszem 400 mhzen mennek max a korábbi 2 magos Exynosbeli 266 helyett, meg egyebet is mókoltak), ami a szintetikus tesztekben lehet nem mindig látszik, de lényeg, hogy nem összekeverendő az RK3066-ba lévő Mali 400MP4 és az Exynos 4412-beli. Másrészt a Samsung szoftveresen kicsit jobban megtámogatja a rendszerét (driverek minősége), így még ez is sokat nyom a latban alkalmazásfutáskor.
-
smkb
őstag
válasz tjb007 #27466 üzenetére
Hát ez így azért nem egy nagy durr... hogy leviszik 28nm-re és 4 magot pakolnak egymás mellé, egyéb meg marad a régiben. Gondolom megy erősen a licenszdíjből maximális profit kinyerés, nem vesznek új licenszet. Ezért csinál az MTK is inkább A7-ből nyolc magot, hogy ne kelljen megvennie az A15 meg a big.Little koncepció jogdíját. Mondjuk személy szerint sokkal több értelmét látom egy 28nm-es A7 4 magosnak SGX544MP / MP2-vel (amennyiben az Alwinner ezzel csinálja, mert az A7-re van 40nm-es dizájn is), mint 4 A9 es magot MALI 400MP4-el... az A7 jóval kevesebbet eszik, mint az A9, még akkor is, ha mindkettő 28nm-en készül, cserébe kb 30% al lassabb csak, ami 4 mag esetén nem fog feltűnni. Az Allwinner A31 mellé hamarabb tenném le a voksom mint az RK32xx mellé. Aztán majd kiderül, hogy az Allwinner aki ugyancsak az olcsóságra fekszik rá erősen, 28nm-ren gyártatja e vagy 40, mert akkor már érdekesebb az energiagazdálkodási mutató.
-
smkb
őstag
ONDA V972 12,5 col, és úgy néz ki valóban SGX544MP2 lesz a gpu. Nem kis tepsi lesz, ember legyen a talpán aki egy 12,5 colos táblát tartogat a kezében (ez simán 90 deka körül kell hogy legyen valahol), meg a játékok is nehezebben lesznek azért szerintem kezelhetők ekkora képernyőn mert nem éri el/át az ember lassan már 2 kézzel fogva sem az újjaival a képernyőn lévő virtuális kontrol gombokat
-
smkb
őstag
válasz Tenager18 #27415 üzenetére
1024*600-on nyomod a Window N70-en. Ehhez képest már az 1024*768 is már 30%-al nagyobb felbontás, egy HD 1280*800 (720) meg már 60%-al (a 10.1 es tabokon meg már ez van)... (első ránézésre nem is is tűnik ekkorának a különbség a juzereknek általában) Ennyit bír igazán az RK3066. Az 1024*600 az ahol még jól fut minden, (és az Amlogic 8726 MX is kb eddig bírja) HD-ben bizony már más az élet. Retináról meg nem is beszélve, ami 2048*1536 ami kb 5 szöröse (azaz 500%-al nagyobb) felbontás a tiedhez képest. Nem véletlen, hogy oda már az Apple is brutálisan nagy gpu teljesítményt tesz a vasba (bár már az iPad2 gpu teljesítménye is felmossa a padlót a Mali 400-al)
-
smkb
őstag
Szia,
1.) A retináshoz már most is kevés az RK3066 ereje, nem kicsit, nemhogy később. Juzertesztek is igazolják, de józan ésszel is várható.
2.) Még mezei HD-ben is vannak játékok amik már ugyancsak kifognak az RK3066-on, ilyen többek közt a Batman Dark Knigth Rises...de a NFS Most Wanted is eszi a hardvert rendesen.Ha játékokra, kell akkor minimum Tegra3, és attól feljebb (Exynos 4412 és attól felfele, S4 Pro-k, Huawei K3V2 stb... és még a mostanában debütáló Allwinner A31 is, ha tényleg SGX544MP2 kiszerelésben jön, biz az is jobb lesz.
De miért akarsz mindenképp kínaiban ultimate játéktabletet venni? Nem fogsz tudni. Mindig le vannak maradva egy generációval, mert csak így tudnak olcsók lenni.
-
smkb
őstag
Szia,
Nem igazán érdemes, a vivante gc2000-es gpu rész gyenge, anélkül meg nem sok értelme van a 4 cpu mag teljesítményének.
Szerintem az alábbi videó is segít eldönteni, hogy mennyire is kiforrott jó cucc ez:
-
smkb
őstag
válasz lostprophet #27015 üzenetére
Nagyon drága. Ez egy egymagos Allwinner csipes tablet. Az 1,5ghz pl simán kamu, nem bírnk ezek 1,2 nél többet.
-
smkb
őstag
válasz public73 #26960 üzenetére
Nem igazán lesz az több az 50% helyett 25% fényerővel sem. Simán az van, hogy amit korábban is írtam, kamu a 4100mh érték, plusz zabál a kijelző legalacsonyabb fényerőn is.
Ezek az "apróságok" azok amik miatt a Nexus 7 annyiba kerül amennyibe (és még az is alig több az önköltségi árnál)... ha jól rémlik ott 9,5 óra a max aktív böngészési idő a 4350mah-ás akksiról.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
"Azt nem tudom,hogy a Nexus ugyanakkora akkuval hogyan bírja közel másfél annyi ideig?"
Két oka szokott lenni:
1.) A Prestigio sem más, mint egy saját csomagolásba rakott kínai belpiacos tab platform (mint az Archos akikkel erős rokonságban is vannak ugye), valamelyik OEM kínai gyárból, ahol a kínai társaik is készülnek, és így az árkategóriába "beleférő" kamuszagú értékekkel rendelkező akkut kapnak. Ez sima kínai belpiacos adottság, hogy valós üzemben kb felét szokták bírni annak az eszközök, amit az akkuérték alapján kellene.
2.) A hardverkomponensek fogyasztása. Szimplán ezek a kínai ips panelek (Chimei Innolux stb...) többet fogyasztanak mint jobb nevű gyártóké (LG, Sharp, Samsung). Mivel itt 2-3wattokról beszélünk teljes rendszer fogyasztásra, ha már csak 1 wattal többet eszik az lcd panel meg a wifi modul, máris megvan az ok, és akkor még nem beszéltünk a SoC jobb fogyasztásbeli skálázhatóságáról (mondjuk teljes terhelésen a Tegra3 is eszik, akkor nincs mese, de még játékok esetnén is kihúzza 4 óránál tovább)[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz kovacspityu2 #26729 üzenetére
China Post a létező leglassabb sajnos... nekem volt ami 2 hónap alatt kavarodott végre ide, ott bóklászott kínán belül jóideig. Nem zavart, mert csak apróságok voltak. (Nekem úgy tűnt, hogy chinapostnál nagyon ügyelnek, hogy marha alacsonyak legyenek a költségek, így nagyon erősen mega logisztika, hogy minden konténer pupig legyen célországonként. Tök különböző helyről és időben feladott csomagjaim is egyszerre jöttek a tracking numberjeik alapján az országba, és kerültek a vám elé. Tuti, hogy több szortírozó pontjuk is van és szépen összevárogatják az egyes országokba régiókba menő csomagokat, így sok az állás még kínai oldalon).
-
smkb
őstag
válasz Mr.Pear #26638 üzenetére
"És az ára használtan, de új állapotuan mindennel kb 25ezer körül megy"
A felsorolt igények fényében ez komoly kérdés volt, vagy vicc ? Csak mert ennek így mondjuk egy Transformer TF300TG felelne meg, vagy egy 3G-s Note 10.1.... de ezek árban is "impozánsak" 140.000+...
25.000-ért a felsorolt igények mindegyikét felejtheted...
-
smkb
őstag
válasz xylevi #26574 üzenetére
Szia,
Arra ugye figyeltél, hogy legyen 5v1,5-2A kimenete is, mert ha külső töltőre dugva akarod használni, töltés közben is, akkor az 1A kevés lesz (használat közben 1000ma felett teker), ghost touching stb anomáliák lesznek. Sok nagy külső akkunál sincs 2A kimenet, csak 1. (épp múltkor nézegettem ilyen mókákat dealextremen, és nem volt gyakori amin van 2A körüli is.) Amúgy egyébként, igen, az 1.5.5 alatt tényleg semmi negatívumot nem fedeztem fel már én sem, nagyon meg is lepett, hogy a sok bugtenger belpiaci modellek közt, ez mennyire stabil és semmiféle mókolt barkács romot nem igényel.
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Újra kezeim közt járt az Onda V712 1.5.5-ös rommal. Meg kell követnem magam. A cél most az volt hogy a kínai gyári programokat leszedjük. Sikerült is, mert gyárilag rootolta az 1.5.5 rom. A NoBloat progival szépen le lettek gyalulva a feleslegek. És ha már itt volt újra megpróbáltam a PlayStoreban vett játékaimat:
NOVA3 : tökéletes, nem mindig 25 fps, de minden effekt stb teljesen rendben van.
MC3 : tökéletes, sebességgel sincs gond.
Shadowgun : tökéletes, sebességgel sincs gond.
Mass Effect Infiltrator : tökéletes, gyors, ráadásul ez nagyon tetszik is.
DeadSpace : tökéletes, mivel eleve Xperia Play-hez lett írva így sebességben is perfekt.
Asphalt 7 : töklketes, gyors.
Dark Knight Rises : na ez megfogja, de ez a Tegra 3-asokat kivéve szerintem minden tabon diashow.
MiniMotors Racing : tökéletes minden szempontból.(egyéb módon, pl letorrentezett stb verziókkal nem tudom mi a helyzet)
Egyedül a DeadTriggernél van továbbra is, hogy a menüben az épületek textúrája sötét (fekete?), de minden más jó a menüben, és a játékban is.
Amit még észrevettem, ha developer menüpontban a force gpu 2d -re be van pipálva, akkor a NOVA3, Shadowgun, és ME Infiltrator esetén lehetnek 2d effektek esetén anomáliák. Ezt nem kell csesztetni és akkor minden happy, illetve ajánlott egy memória és process söprés ezen játékok előtt.
Minden funkció, program stb tökéletesen megy a V712-őn (sd kártya kezelés, nincs ki be kapcsolgatás, töltés kikapcsolva is stb), úgyhogy azt kell mondjam, hogy a gyári ROM teljesen korrekt. Ráadásul, ahogy látom, hetente tolják ki a 4.1.1 JB romokat a különböző modellekre. A héten jött ki a V702-re, V811-re, múlt héten a V711-re, V971-re. Valamikor jön majd a V712-re is bár teljesen jó ez a 4.0.3 is az 1.5.5-ben.
Ami most már egyetlen negatívum maradt a gyenge akkuidő, de ezen pl egy külső akkuval könnyen lehet segíteni.
-
smkb
őstag
válasz csibe1 #26367 üzenetére
"Köszöntem a segítségeket és örültem, hogy lehettem Apple fanboy amiért szentségtörésként leírtam, hogy a Nexus 7 mellett az iPad minin is gondolkozom."
Nem is értem akkor miért pazaroltad a karaktereket a "Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /" c. topicban. Mind a Nexus 7-nek, mind az iPad Mininek van saját topicja, mert ha még Nexus 7 és valami más Androidos táblák közt vacillálnál, ok, de így totál okafogyott ide egy betűt is írnod.
-
smkb
őstag
válasz bpmcwap #26305 üzenetére
Többek közt slatedroid...
-
smkb
őstag
Már kapható a Freelander 4 magos Exynos csipes, nem kell várni a Ramosra ha valaki ilyet akar Mondjuk ezt így ebben a házban, ezzel a felbontással és OS-sel vétek volt kiadni. Minimum 1280*800 kellene, hogy legyen mert így csak dísznek hervad ott benn az a csip.
-
smkb
őstag
válasz MasterDeeJay #26201 üzenetére
Arra számíts, hogy valami viccesen kicsi akkuja van. Ha jól emlékszem valami 1500 mah vagy mi. Szerintem egy órát sem tud menni akkuról.
-
smkb
őstag
válasz tvamos #25879 üzenetére
(#25875) smkb válasza atike (#25873) üzenetére
Az AINOL nem ismeretlen gyarto, tobben is ismerjuk mar jol!
Ujonnan kijott termeket tole soha tobbe. Tobb benne a bug, mint tranzisztor a prociban!szövegértelmezés:
"egy eddig tökismeretlen gyártó 4 magosával szerelve"
Azaz senki nem írta, hogy az Ainol ismeretlen, hanem a Hero II-be szerelt 4 magos SoC gyártója: Actions Semiconductor ATM7029-es csipje.
-
-
smkb
őstag
válasz spiritex #25778 üzenetére
Ezzel mindössze annyi a baj, hogy a kínaiak annyiféle töltőt adnak ugyanazon termékükhöz ,mint égen a csillag. Kb ami épp a kezükbe akad, azt dobják a dobozba. Ahány unboxing, annyiféle töltő van ugyanazon produktumhoz, nem csak külsejében de paramétereiben is. Sok esetben a vacak gyári töltő miatt van az, hogy a tabok töltőre dugva ghost touching-ot, remegős képet stb produkálnak, csak mert simán a töltőre írt paramétereknek a fele sem igaz, vagy osztani kell kettővel.Ezért van az, hogy sok tab tápos usb hubra kötve, vagy szgép usb portjára, mindjárt remekül működik töltés közben is. Úgyhogy, van igazság az idézetben, de sajnos ezen kínai belpiacos termékekre ez nem nagyon áll.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz rokarudi #25728 üzenetére
Szerintem mivel itt a boot.img , kernel és a kernel mérete meg a számára szükséges allokált hely is változik (tudtommal JB-nek több hely kell) nem fog menni sima sdkártya módszerrel, mert ez már nem sima update meg patch. Ahogy látom, itt már Onda le is írja hogy Xp vany Win32-őt tessék használni. Ez legalább örvendetes.
-
smkb
őstag
-
smkb
őstag
válasz f4lcon #25440 üzenetére
Mitől jó? Annyiba kerül mint nálunk egy Nexus 7 16, ami itthon ráadásul még túlárazott is, és akkor még egy eléggé nem túl acélos Freescale 4 magos van benne egy gyenge Vivante GC2000 gpuval. Ennyiért ez a cucc viccesen drága, ráadásul 10 colon 1024*768.... mindez egy átmatricázott kínai belpiacos ketyeréért, nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz hevizms #25340 üzenetére
"Természetes hogy valamennyit fizetnek ők is a postázásért.
Ez most szavakon való lovaglás részedről.
Nem kell kiforgatni a szavaimat."Már bocs
"Ne haragudj de ekkora butaságokat ne irkálj mert aki mégcsak most ismerkedik a kinai rendelésekkel még el is hiszi.
1.a singpost ingyenes,ez azt jelenti hogy nincs +30$ mint a DHL-nél.Akkor mitől is lenne drágább????""Mi ez ha nem butaság?A singpost ingyenes a DHL meg +pénzt kér a szállitásért.Akkor most miről beszélünk?"
"Singpost,chinapost,hongkongpost.
Ezek ingyenesek alapból.
Az hogy esetleg vannak olyan oldalak,akik trükköznek az egy dolog."Amenyiben azt írtad volna hogy x, y portálon ez így van, de egyébként nem, akkor ok. De simán lebutáztál egy fórumozót, hogy márpedig a SingapoorePost és a ChinaPost ingyenes szolgáltatás, és hülyeségeket beszél, hogy ott ahol ő vásárolt, ott nem az árba épített China Post Air Mail esete forog fenn. Kicsit körültekintőbben kellene lebutázni embereket.
-
smkb
őstag
válasz hevizms #25335 üzenetére
Semmilyen postai szolgáltatás nem ingyenes, hogy is lehetne az. Nem szeretetszolgálat sehol a posta. Mindössze annyi, hogy alapból egyes webshopok beleszámolják az árba a postaköltséget (ezért írják büszkén hogy free shipping pedig marhára nem az). Olyan 15-25$ közt van egy sima air mail tracking numberes postai küldés mondjuk egy 7 colos tabnál, vagy telefonnál. A webshopok másik része, nem teszi bele az árba a szállítási költséget, hanem a checkout során mutatja meg, ahol választhatsz . Ezeknél rendre a szállítási költséggel olcsóbb is az adott termék (15-25$-al kevesebb), de van hogy ugye jobban. Úgyhogy simán megeshet az, hogy egy webshop eleve magasabb áron árulja a terméket (amit ugye te nem is látsz, mert már az air mail shipping ára benne van) amire ráteszi ezt 15-25 dolláros árat, míg egy másik olcsóbban adja a terméket és dhl-el megtoldva is azonos vagy olcsóbb lehet a végeredmény.
-
smkb
őstag
válasz spiritex #25329 üzenetére
Nemhiszem. Ha túl van a vámon, akkor egy reforwarded státuszba kerül, hogy visszament újra a postára, majd kb azutáni nap lesz kézbesítve. Vámon 3-4 napig simán elücsörögnek a csomagok. Egyedül akkor ment át nekem valami 1 óra alatt amikor a Swissposttal jött, és az Svájcon át jön, az valahogy más bánásmódban részesült.
-
smkb
őstag
Hát a Google új árait elnézve, egyre szorultabb helyzetbe kerülnek a kínai belpiacos csodák... 199$ Nexus 7 16gb, és 150-170 egy Ainol Flame /Onda V712/ Winodw N70 HD tele buggal, inkompatibilis hardverrel, bugosan futó komoly játékokkal, nulla supporttal... stb. ... háát... asszem nem lesznek boldogok ezektől a Google áraktól.
290 egy 16gb os SmartQ X7??? Kb. annyi mint egy Nexus 7 32gb +3g?
A baj az, hogy a versenyképességük megtartásához, méginkább csökkenteni fogják a terméktámogatásra szánt összeget, még inkább kevesebb fog jutni a szoftverre...
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz rokarudi #25142 üzenetére
Igen, az az a fehér robot, ahonnan kezdődik a kanosszajárás, mikor az beragad bootoláskor. Van akainek fw frissítés nélkül is megtörténik. Defaultban az pár mp-ig látható csak a boot alatt, aztán tovább lép az Onda feliratra. Na ha nem teszi, akkor jöhet a kínszenvedés, miatyánk, rózsafűzér morzsolás... Egyébként a juzerek egy részének még egy másik kuriózum is akadt, mégpedig, hogy rendesen végigmegy a flash, success, csak bekapcsoláskor mindössze egy fehér képernyő várta őket.
"Windows 7-nél állítólag egy Vistalizator nevű programmal is át lehet váltani a nyelvet,"
Az lehet, de ettől még nem lesz belőle sajna 32 bites. A 32 bites Win7-es notin, de a saját 64 bites Win7-es notimon is máshgy viselkedett az Amlogic Flash Tool, mint desktop gép hátsó portjaira kötve. Ne kérdezd miért, nem tom, így is sok benne a voodoo meg a csillagegyüttállás, hogy jól sikerül e vagy nem... Nekem meg ezek álltak csak rendelkezésemre, desktopra máshogy nem tudtam feltolni 32 bites angol Win7-et.
-
smkb
őstag
válasz dragon1993 #25110 üzenetére
Igen, abban van. Ott van felsorolva egy rakat ip, az 1.5 patchben ez a file már üres. De root nélkül szerintem nem átírható, az 1.5 update meg több más javítást is tartalmazott, úgyhogy úgyvoltunk vele, frissítsünk... nem gondoltuk hogy ilyen körülményesre sikerül.
Egyébként ilyenkor mindig elmondom ismerősöknek, hogy ezek az egzotikumok ezzel járnak. Lehet, hogy olcsón jön, de amit ezekkel gyakran össze kell szenvedni, az kimerítő. Ha meg úgy nézem, hogy az idő pénz, akkor kb 1 Nexus 7 árát kiteszi az az idő amit ezekkel el kell sz.rkodni, csak hogy egyáltalán épeszűen működjenek. Úgyhogy, most is azt mondom mindenkinek, megéri a Nexus 7 azt amibe kerül, mert ad is annyi pluszt bőven.. terméktámogatásról (+garanciakezelés) meg nem is beszélve... és akkor még ott a Galaxy Tab 2 7.0 a maga 60.000 hufjával 2 év gyári samsung garival, bejelentett JB frissítéssel... szerintem annál most nem sok jobb vétel van.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Sziasztok,
A korábban írt, téglává vált Onda V712-őt sikerült életre keltenem, tanulságos, gondoltam megosztom veletek.
Kb 2 hete kérésre fríssíteni akartam egy hozzám került Onda V712-őt, a gyári 1.41-ről (nem elérhető benne a facebook.com és youtube.com kínai beégetett proxy címek miatt, sem browser sem appon keresztül) a gyártó oldalára feltett 1.5-ös fw-el, a csomagban lévő utasítást követve (klasszikus sd kártyán keresztüli update). Csakhogy gondok voltak. Egyrészt a patch.zip subscription errorral elhalt, így csak kb 1/3-nyi cucc ment fel (csak az update.zip), másrészt bootoláskor csak a fehér kis robotig ment. Hiába ismételtem az updatet recovery módból, ugyanez a hiba. Neten mások is jelezték (kínai oldalakon persze a könnyebség kedvéért). A kínai Ondabbs forumba felkerült megoldásként az Amlogic Flash Tool, és egy olyan 1,5-ös csomag, ami tartalmazza a PC-n keresztüli low level flashez a vezérlő fájlokat is (az összes Onda modellhez, mert ez az 1.5 a V811, 801 st-ket is sok esetben hazavágta). A problémák kezdődtek azzal, hogy 64 bites Win7-hez nincs a csomagban driver az eszközhöz, így azt máshonnan kellett szerezni. Lett, felismerte. Indulhat a flash. 73%-nál fail, az eszköz, mint usb háttértár megjelenik (addig libusb_32_device, volt, ekkor az eltűnik és USB háttértárként jelenik meg). Nem örültem, mivel ettől végleg se kép, se hang semmi. Feket képernyő, nulla reakció. Se kikapcs, se be.... Egy valami segített, ha reseteltem, akkor visszaállt a flasheléshez szükséges luibusb device-nak, újra felismerte. Próbáltam más usb portokon is, ugyanaz az az eredmény (asztali gépnél mindenképp alaplapi hátsó usb kivezetésre kell tenni a leírás szerint, menet közben 2 portot is használ 1 usb gyökéren). Próbálkoztam más flash configos xml-el, más update csomaggal, semmni siker.
1 hét múlva már szaporodott a problémával kűzdők száma, slatedroidon is megjelent egy hozzászólás (én eddigre már letettem róla, elkönyveltem halottnak), amiben totál ugyanaz a hibajelenség szerepelt, mint nálam. Első válasz az volt, hogy mindenképp 32 bites Win7 kell, ne használjuk a 64bites drivert. Ok párom céges notija Win7 32 bit. Próba, szerencse. Semmi, ugyanaz az eredmény. Majd szaporodtak a hozzászólások, hogy a 32 bit sem elég, hanem rendszegazdaként kell futtatni a falshelő alkalmazást. Ok, legyen, sajna úgy sem. Végül csak megszületett az ultimate solution, mégpedig természetesen egy orosz fórumozónak köszönhetően (nagyon otthon vannak ezekben a kínai cuccokban), hogy natív angol nyelvű Win7 32 bites kell, más nyelvi csomaggal használva nem fog menni, és linkelte az MS oldaláról letőlthető Win7 32 bites 90 napos verziójának iso-ját, hogy ezt kéne feltelepíteni, és ez alól futtani rendszegazdaként.
Háát... jó, legyen. Szerencsére volt egy elfekvőben lévő 120 gigás vinyóm, arra feltelepítettem. Onda csomagja felrak, flash tool adminként elindít, 73%-nál halál... de, legalább már annyi történt, hogy a konzol ablakban valami féle disk patht-talált mégha tiszta hebehurgya karakterekből is állt (korábban mindig úgy halt el hogy "connot find disk", és nem is írogatott ki path-okat). Az install csomagban egy 'beifeng' alkönyvtárban, van egy másik bináris verziója is a flashelőnek, ez nem csinál usb hub ellenőrzést, nem 2 porton tolja fel a cuccot, hanem végig egyen. Na kimásol a főkönvtárba, rendszeradminként elindít, gondoltam, akkor itt is visszaállítom a programon benül eredeti kínaira a nyelvet már úgyis fejből megy, hogy melyik menüpont micsoda, és go! Mikor 73% nál a konzolon nem az jelent meg hogy "cannot find disk", hanem hogy "find disk E:" akkor már majdnem lefordultam idegességemben a székből, hogy CSAK NEM???... de.. végigment, success, és ahogy végzett meg is jelent a cucc kpernyőjén az akkutöltő animáció. Hagytam feltöltődni, majd bekapcs, indul, nincs boot megakadás. Sikeresen felmenet az 1.5.5 minden komponense, elérhető lett a facebook és youtube is. Van magyar nyelv is. Antutu 7798.
Jó hosszú lett ez a kis "élménybeszámoló", de mivel sok Ainol tulaj is van itt (és ahogy láttam Onda érdeklődő), amihez ugyanezt az Amlogic Flsh Toolt használják tudtommal, csak más ugye az update csomag, lehet nekik is hasznos tapasztalat, hogy
- Win7 32 bit, natív angol, rendszergazda módban futtatás, ha egyik usb porton elhasal megpróbálni másikon.
Természetesen ezekről az update csomagban lévő leírásban az égvilágon semmi sincs, sőt az Onda nagyon jól tudhatta hogy az 1.5 kinyírja a tabletjeiket, nem véletlen hogy ez az 1.5.5 már nem magában az sd kártyás updates verzióban jött ki, hanem low level flash eszközzel, ami azért még avatott kezekben is csúnyán hazavágja a cuccot téglává.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz chunter #25006 üzenetére
Felejtsd el az Onda V712-őt, rengeteg vele a gond, szinte mindenkinek behal, nem véletlen, hogy az új gyári fw mellé (onda.cn) már a zipbe csomagolják az amlogic flash toolt is amivel low level flasht lehet-kell csinálni (mert már máshogy nem kel életre a cucc, azért ez vicces, hogy a gyártó ilyen eszközt tol oda az egyszeri júzereknek).Csak sok V712-őn az is kevés és papírnehezékek lesznek. Az Ondabbs-en 96 oldalon át valami 1000 hozzászólásban megy a sirám, hogy mindenkinek bearagad a boot, behal, fekete képernyő stb. Ami a kezem közt járt, az is így végezte. Amúgy a 300mah-os akksi nagyon kicsi benne, és a 4.0.3-as Droid nagyon akadozósan, röcögősen mozog a képernyőn, szó szerint irritált, mennyire nem folyékonyan lapoz, mozog stb.
Onda-tablet.com ról sok jót nem olvastam, megküldeni megküldik a cuccot, de onnantól kezdve letojnak mint ügyfél, nulla support.. ja és még egy cím sincs ahova visszaküldhetnéd ha gond van. Az Onda-sales, Ainol-tablet stb mint ugyanazon számla mögött van, nem is véletlen néz ki ugyanolyan kókányul minden oldal.
Dealxtremen is 143 usd szállítással, inkább azt válsztanám, ott legalább a support kommunikálgat az emberrel, bár onnan csak kis dolgokat rendeltem eddig.
-
smkb
őstag
válasz Crytek #24797 üzenetére
Nem a HW-n múlik, pont ezt mondom. Nekem ezek a Gameloftos játékok mind mennek a Galaxy S 5.0- WiFi-n amit egy sima egy 1ghzes egymagos Cortex A8+ SGX540 gpu páros hajt ráadásul mindezt még 2.3 alatt (ugyanez a soc ül a galaxy s, nexus s-ben is). Amin ezek múlnak az a szoftveres támogatottság. Nem véletlen. hogy sok kínai tableten ha el is indulnak komolyabb játékok (de más alkalmazásoknál is gyakran megesik), tele vannak buggal, objektumok, árnyékok helyett megjelenő négyzetekkel stb... szimplán gyengék többek közt a grafikus driverek is. Épp múltkor néztem valami Sanei N10 4 magos freescale procis tab összehasonlítását egy Smartq T30-al (ebben ugye egy TI OMAP 4470 ül)... na utóbbin minden játék szépen ment, előzőn meg vagy már crash azonnal, vagy bugosan... ennyi a különbség, hogy egyik soc-hoz van megfelelő szoftveres támogatás (feltűnő volt az is, hogy a T30-on szinte minden smoothabban futott, eleve gyorsabban indult el, vagy reagált, pedig ugye... az csak 2 magos...), kínai belpiacosokhoz meg nagyon nagyvonalú, hanyag módon.
A baj az, hogy sokan ezt itt a fórumban sem merik bevallani, mert azzal csökkenne erősen az önigazolás, hogy milyen jó bizniszt csináltak az olcsó belpiacossal... több minitabot rendeletem már korábban is kínából még a Galaxym előtt, de állandóan ez a szoftveres szopó volt... aztán a Galaxyval hiretelen megváltozott a világ.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz Crytek #24789 üzenetére
Attól még nem biztos, hogy menni fog, csak mert itt ott videokon megy (fene tudja azokon a yt videokon milyen hekkelt példányokat mutogatnak) ... nekem a nálam járt Onda V712-őn 3 gameloftosból 3 hasalt el, hiába tudtam letölteni a playről (mindhárom rendes vásárolt példány volt, NOVA3, MC3, Dark Knight), mindhárom szépen nyomott egy crasht vagy a játék indításkor vagy már a főképernyőn... mondtam is kollegának ezek erre képesek, ilyenek a szoftveres támogatásuk a kínai taboknak. Amennyiben kompromiszumokban keveset akar vállalni, akkor Nexus 7, Galaxy Tab 2 7.0 (perpill 60.000 ft már csak, és van +bluetooth, +gps... jön rá jelly bean is) Transformer TF300T... stb. Ez van, vagy kevés pénzért nonstop bosszankodás és végtelen türelem a sok kompromisszum miatt, vagy fizet többet, és akkor legalább lesz élményfaktor is ....
-
smkb
őstag
válasz attila199207 #24512 üzenetére
Igen. Nekem UG802 járt a kezem alatt. USB tápos hubról ment a 2,5-es fél terás külső vinyó, egér, billentyűzet, sőt maga a stick is ugyanebből az USB hubból volt üzemelve nem saját tápjáról (az elég fos volt, gyatrta volt tőle a wifi). Szépen tolta a torrenteket is az usb-s vinyóra miközben neteztem rajta. Ha csak egér bill, és vinyó nem, akkor elég lehet a passzív USB hub is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest