- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Na akkor mint külker ügyintéző és mérlegképes könyvelő én is hagy szóljak hozzá a vám dologhoz, mert olvastam néhány finoman fogalmazva is pontatlan dolgot itt a témában.
A bevallási/fizetési kötelezettség kettő formáját különböztetjük meg az adóknál/illetékeknél (van még másfajta is, de az speciális esetben fordul elő, csak még mielőtt valaki ezen kötekedne): önbevallás alapút (pl SZJA) és kivetett alapút. Vámközösségen kívüli importnál a vám és az áfa kivetett adó, tehát a mértékét a vámhivatal határozza meg. Amennyiben nem értesz vele egyet fellebbezhetsz, illetve vállalkozásnál (ami jelen esetben nem jellemző) azon az értéken kell a könyvekben szerepeltetned amilyen értékkel vámolva lett. Ha nem vámolják le akkor ugyebár felesleges fellebbezni, pláne ha magánszemély vagy, örülsz mint majom a farkának. (Nagyobb értékeknél cégként érdemes lehet akár felfelé is fellebbezni, mert vállalkozásban felmerült elismert költségként csak a vámérték számolható el, és a vám sokszor olcsóbb mintha le kell adózni nyereségként, de ezt csak mint érdekességet említem meg.) Mióta csatlakoztunk az EU-hoz drámaian leépítették a vámhivatalnokok számát és egész egyszerűen nincs idejük láthatóan párezer forintos adóbevétel miatt félnapokat papírozniuk. Azonban ha nagyobb értéket állapítanak meg az szívás, sok mindent nem csinálhatsz, fellebbezned kell ami viszont megint csak pénzbe kerül, és a vámhivatalnak joga van felülértékelni ha úgy gondolja. Ezért nem érdemes szívódni ha már kérik a papírokat, mert megállapítják az ipad árát, mert ugye tablet-tablet egyre megy nekik és akkor már azért csúnyán bele lehet nyúlni egy soktízezres kivetett vám+áfába. Én egy autódiagnosztikai műszerrel jártam meg, hogy 3x értéket állapítottak meg rá és még a paypal tranzakciót sem ismerték el mint ellenértéket fellebbezés után, szerintem egész egyszerűen lusták voltak új határozatot hozni, be kellett fizetnem plusz buktam a fellebbezés illetékét is.
Ezért érdemes szerintem sima reg. airmail-lel kérni mert az a központi vámhivatalba meg be ahol dömpingmeló megy, míg a gyorsposták a kirendelt/általuk fizetett és fenntartott vámhivatalnál mindenképp vám elé állítják. De erről megoszlanak a vélemények, mindenki eldöntheti maga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kuponkunyeráló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen autót vegyek?
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Spórolós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Apple iPad 5TH Gen 32GB Wifi 6 Hónap Garancia
- iPad Air 4 64GB wifi+celular kiváló akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest