Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4756) proci985 válasza TESCO-Zsömle (#4752) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

persze, ez az előnye a valós tesztpadnak, és ez egy vitathatatlan előnye. a probléma viszont az, hogy valós prociról légen 300Wot nem lehet elvezetni. vesd össze a frostyteches teszteket az spcresekkel, utóbbinál teljesen hihető dolgok jönnek ki, előbbinél meg a 150Wos tesztpadon mért eredmények még egy brutál víztől is jónak számítanak.

pár dolog egy picit másképp van intelnél, legalábbis ennél a szériánál. a magoknál van elcsúszás hőfokokban (magasabb hőfokoknál alacsonyabb, alacsonyabb hőfokoknál egész magas, 40 fok alatt már jópár fokot csúszik), de a kupak egy fokon belül van az intel specsheet szerint, az egész tartományban. tehát itt közel sincsenek akkora inkonzisztenciák, mint pár olcsó amds lapoknál (viszont lézeres hőmérőm tényleg nincs). a kupak és a magok közötti hőátadást meg egyik egyetemi laborban anno lemérték, egy fok alatt volt, tehát sok vizet nem zavar. ez egybevág azokkal a tapasztalatokkal, hogy páran leszedték a heat spreadert anno amikor a proci még új volt, és meglepődve konstatálták, hogy +-1fokot "javult"ak a hőfokok.
a magok és a kupak közötti hőátadás tényleg nagyon jó. tandemben használt ventiknél (ez fontos a két torony miatt, egyébként egyik csak pullból kap) nálam 1-2 fok a max eltérés kupak/magok között vízszintben nézve asztalon 50-60fokos hőfokok felett (ld magok elmérése). mind a hűtő, mind a proci polírozott, tehát a homorúság se lehet probléma. paszta mx4, de mx2höz képest az már nem javult semmit. gyakorlatban meg még a magoknál a chip topológiája és a hőcsövek fizikai elrendezése is bejátszik, de ez az amibe már végképp nincs beleszólásunk.
az együtt mozgó magokról tudok, hogy emiatt van kentisfield szériánál, emiatt is írtam magpárakat.

dfi lapot pont napokban nézegettem anandon, a 4 oldalas indepth oc leírás kissé szíven ütött. és az még csak nem is a p45ös variáns volt, amit néztem. licensz egyébként tényleg elég sokat dob, de a pcb maga is baromi drága. innentől meg minél bonyolultabb áramkörök kellenek, annál drágább lesz a cucc. licensz tekintetében azért nincs akkora hatalmas különbség z68 és x79 között, SB is kb egyezik, ettől függetlenül árban elég hatalmas a különbség.

nem lesz még egy start valamikor év végén? piledriverre q1 vége/q2 elejét hallottam, az áll még?

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.