- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSiPet2
tag
Ha már elkezdtétek összeszedni a ram-okat nem tudom megvan-e ez az oldal: http://rymem.vraith.com Itt is ez történik.
-
spawn82
tag
-
spawn82
tag
Üdv!
Lehet full kretén a kérdés, de azért megpróbálom. Pillanatnyilag egy asrock alaplapban ( nagyon régi ) egy fx4170-es proc figyel 1600-as ramok és egy HD 7970-es kártya. Érezhető változás lenne játék alatt, ha összedobnék egy 1700-as gépet alaplapi vga-val, vagy csak akkor, ha tolok mellé egy kártyát is? Vagy inkább várjam meg az 1500-at egy VGA kártyával?
-
Yany
addikt
válasz
Pro!Petya #3792 üzenetére
Őszintén mondom, hogy örülök, ha segíthetek, és most energiám és időm is volt rá. Remélem, sok eredmény összejön majd. Csak kerítsetek egy topikgazdát (nem tudom, mi ennek a menete), aki csinál egy összefoglalót.
@Televan: Köszönöm a megtisztelő felajánlást, tényleg
, csak se Ryzenem nincs (még!), se méltó mennyiségű időm sajnos. Az elsőn jövőre változtatok, a második viszont teljesen kiszámíthatatlanul alakul és főleg kevés.
-
Omli85
őstag
Feltöltöttem
immár az új eredményt egyelőre nekem azt hiszem ez a final
Köszi a pofás statisztikátRam:
G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZB
Alaplap:
ASUS CROSSHAIR VI HERO
Bios: 1002Memory freq: 2400 (alap órajel 100-as BCLK mellett)
BCLK: 133,6 MHz
CPU Core ratio: 29,25Eredmény:
3200MHz 16-18-18-18-18-38 1,4VPassMark:
[link] -
Yany
addikt
válasz
fudi2002 #3787 üzenetére
RAM táblázat
- RAM beállítások feltöltése
- Eredmények kiértékelése
- Feltöltött beállítások táblázataKérnék egy topikgazdát, hogy ha elnyerte tetszését az űrlap/táblázat, legyen szíves a fenti linkeket berakni az összefoglalóba és küldeni nekem egy gmail címet privátban, hogy megadjam űrlap-moderátornak. Thx.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ennyi, megmakkant a bios. USB-s cumó sem segített visszahozni, és mivel -úgy tűnik- 80k-ba nem fért bele a kapcsolható dual bios, így holnap szerelhetek.
-
Yany
addikt
Szupi, már jött is két szép anyag. Kedves kitöltők, meg tudjátok nézni az eredményeket?
@Wade: a legvégén kérnie kéne, de ha megmondod melyiket töltötted ki, akkor hozzáírom, ha akarod. A linket meg még kutatom, hogyan lehet kinyerni a megtekintéshez, nem vagyok egy pro Gugliformos.
@Omli: megtennéd, hogy te is kitöltöd? Köszi.
@apa111: csak a számot add meg pl.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
headhunter #3775 üzenetére
Az egyik legjobb amit vehetsz ryzenhez viszont máshonnan rendeld ez a rambazár valami full kamu sztem már nem is létezik. Én még januárban rendeltem tőlük, azóta sem kaptam semmiféle visszaigazolást vgay bármi választ pedig többször rájuk is írtam...
-
Yany
addikt
Srácok, légyszi próbáljátok ki, de kérlek csak valós adatokkal. Ha valami nem jó, javítom. De aztán átadom a stafétát majd egy moderátornak, csak üssünk lovaggá egy első verziót:
-
Yany
addikt
válasz
Wade0303 #3770 üzenetére
Jajj, angolul kezdtem el, de akkor átírom...
Elsőre amikre gondoltam:
- Alaplap gyártó
- Alaplap modell
- Chipset (tudom, hogy a legtöbb lapnál a model nevében van, de így külön szűrhető lesz)
- BIOS verzió
- Proci
- RAM gyártó
- RAM modell
- RAM kiszerelés (pl. 1x16, 2x8, 4x8 stb).
- Elért max. stabil freki.
- ph usernév (opcionális, csak az töltené ki, aki beszélgetne is róla) -
Wade0303
aktív tag
válasz
Walter_White #3767 üzenetére
Úgy legyen!
Félreértés ne essék én világ életemben amd-t használtam, tehát én is bízom benne, hogy meg lesz oldva minden probléma az új platformon.
-
Yany
addikt
Csinált már valaki RAM + Alaplap kombó táblázatot? Kinek mennyin megy, milyen lapban és milyen memória? Ha nem, akkor valamit összedobok és lehet akkor bővíteni. Csináljam?
-
-
Wade0303
aktív tag
Logikus, erre nem gondoltam. A mostani hazamban baromi jo a legaramlas igy az asus crosshairen meg nem lattam 40 fok fole menni a 960 evot. Lehet a k7-en se ment volna es meg sporoltam is volna egy kicsit, mostmar mindegy
orulok h legalabb mukodik minden es rambol is biztosra mentem mert nem a qvl-re hagyatkoztam. Irigylem azoknak a turelmet es hitet akik abban biznak h egy bios frissites par heten belul megoldja a ram kerdest.
-
Televan74
nagyúr
Én nem értem ezt a memória dolgot.Már sokat olvastam róla,talán túl sokat is.
Adott egy típus G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVK Ami valószínűleg Samsung E die -os, ezt vettem én mert még viszonylag olcsó volt.
És van a 3600 példány belőle. G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3600C16D-16GVK látszatra ugyanaz, csak ez Samsung B die -os,ez megy 3200Mhz -n.G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVK -erről semmi infó,lehet hogy azért olcsó,mert ahogy néztem a kiszemelt alaplom QVL listáját,az összes 3200Mhz -n járó ram 58.000Ft felett van/volt. Lehet nem véletlen volt olcsó.
Óvatosan a vásárlással,annak aki a maximumot szeretné kihozni a gépéből.Nem minden arany ami fénylik.Ettől függetlenül egy manuális ram oc -t megpróbálok majd ha meglesz egyszer a lap + porci páros.De ha nagyon nem megy akkor megy a piacra.De erre még 3 hónapot várni kell,addig meg még sok víz lefolyik a Dunán.
Várom az 1600X -es teszteket,talán 11. -e után befutnak, remélem megfelelnek majd az elvárásaimnak.
-
HSM
félisten
válasz
Wade0303 #3761 üzenetére
Nézd meg, csak a referencia (oldalt zárt) és az Asus DC2 290 (ez sem fúj oldalra, cserébe igen meleg) alatt lett meleg a csipszet hűtő: [link] Az oldalra nyitott kártyák alatt szép hűvös.
Szval tény, hogy ha ilyen oldalra nem jól szellőző VGA alá kerül, az nagyon rossz neki, viszont oldalra fújós VGA-nál meg igen jó dolga lehet ott.Okosan kell építkezni.
-
HSM
félisten
válasz
Wade0303 #3761 üzenetére
A VGA alatt sosincs 100 fok. Nem hülye ötlet, mivel a VGA típusok egy része ugyan ráfúj terhelés alatt kb. 40-50 fokos levegőt, de azt folyamatosan fújja, ami könnyen teremthet lényegesen jobb feltételeket az SSD-nek, mintha szélcsendben főne a saját levében.
Szval VGA függő, jobb-e ez így, avagy sem. -
Wade0303
aktív tag
válasz
Cathulhu #3757 üzenetére
Kitudja, lehet igazad van. Azert az ott feltuntetett kitek kozul nem sokat lehet itthoni forgalmazotol beszerezni. Nekem meg mindig gyanus hogy trukkoznek a dimm szammal, de ha nem akkor meg par lepessel beelozte a gigabyte a konkurenciat a bios fejlesztessel.
Nezegettem egyebkent a gaming k7-et mert gyonyoru lap de az m2 slot olyan ostoba modon van elhelyezve h emiatt nem tudtam volna jo szivvel giga lapot venni. Nem ertem hogy lehet mar az amugy is throttlinggal kuzkodo m2 ssd-k slotjat berakni kozvetlenul a videokartya ala hogy kapja 2 mm-rol a 100 fokos levegot?@HSM
Hat latod hogy sokan nem tudjakaz ellenvelemenyek miatt mar eljutottam oda h mostmar nekem sem egyertelmu
-
Cathulhu
addikt
válasz
Wade0303 #3756 üzenetére
Alól elég sok apróbetűs rész vonatkozik a listán a kitekre, de egyik sem említi, hogy párban nem elérhető a kívánt órajel, pedig szerintem ha nem is a korrektség miatt, de legalább jogi szempontból oda lenne írva (az Asusnál van is egy ilyen hülye kitétel, hogy az adott sebesség csak 1 DIMM esetén garantált, ami nyilván hülyeség, de legalább bebiztosították magukat.
Az meg hogy más gyártónál nincs ennyi a QVL listán, az lehet csak azért, mert nem tesztelték annyival. Ezért is szeretem a giga listáit, mert nagyon részletesek, szépen lehet válogatni róluk, akkor is ha nem giga lapot vesz az ember -
Wade0303
aktív tag
válasz
Cathulhu #3743 üzenetére
Termeszetesen az 1rx8 az single ranket jelent nem 8GB-t, nekem ez nem ujdonsag viszont azt nem veszed eszre h ott egyertelmuen fel van tuntetve h 8GB.
Az ok h ott van a kit tipusszama es a kit dual de akkor miert nem 16GB van odairva mint pl az asus qvl listain? Latszik is h az asusen nincs ennyi 3200as feltuntetve, kizart dolog h azt a sok ramot mind vigye a gaming 5 3200-as orajellel. Tartom a velemenyem, hogy ez egyszeruen annyit jelent h a feltuntetett ramok singleben, azaz csak egy modult hasznalva kepesek a 3200ra. Eleg sunyi trukk ez a Gigabyte reszerol. -
törölt tag
Sok az az 1.35V a procinak, nalam most 1.2875V-on megy stabilan. Majd ha a memoriak tamogatasat megcsinaljak rendesen hogymenjen a 4x 8 3200-on akkor kivancsi leszek fog-e tobbet kerni es ha igen akkor mennyivel.
Sima CPU teszt meg csak nem is allitgattam semmit, memoria 2400-on:
igy latszik a cpu-memo is.
-
Tengo
aktív tag
Na 3dmark-ban is megvan a 20.000
-
-
Tengo
aktív tag
Gaming 3 lap a tridentz ramot viszi 3200-on 1.4V-al. 1.35-el hibázott. Még majd végignyomok pár super pi-t, de stabilnak tűnik.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #3734 üzenetére
#3669-ben linkeltem
-
laychi
veterán
a ryzenben van igp?
nem néztem utána, meg most nincs időm, csak eszembe jutott, érdekelne. -
Cathulhu
addikt
Ne keverjetek a szezont a fazonnal. Azok az 1Rx8 bejegyzesek nem azt jelentik, hogy 1x8GB-os modullal mukodik csak. Az az adott memoria rankjat irjak le, vannak 1Rx8-asok, 2Rx8-asok, de nem a meretere vonatkozik. Ryzennek (mint ahogy az intelnek is) jobbak az 1-es ranku RAMok, ezek dragabbak is altalaban, 2-es rankkal valoszinuleg nem tudsz elerni akkora sebesseget. De ennek semmi koze a modulok szamahoz, azt egyertelmuen azonositja a RAM tipusszama. Szoval ha egy 16 gigas kitet latsz ott, ami 2db modulbol all, de oda van irva, hogy 3200, az akkor 3200 lesz.
-
Tengo
aktív tag
Ez az egész furcsa. Alacsonyabb FPS 64% CPU kihasználtság, máshol meg még magasabb FPS mint az i5-nek. Ide még kell egy valag optimalizálás. Azt hiszem a rendes összehasonlításokhoz még sokat kell várni, hogy igazán lelehessen vonni a konklúziót.
+ magasabb órajelen ugyanaz az 1400-as nagyobb kihasználtsággal megy.
-
Mumee
őstag
1400 OC is benne és legtöbb helyen GPU limit, de a CPU kihasználtság sokatmondó.
[https://www.youtube.com/watch?v=TcdmeGOsnss] -
Ragnar_
addikt
válasz
Ha lenne ugyanolyan teljesítménykategória, akkor lehet, de az AMD-nek jelenleg nincs felsőkategóriás VGA-ja, ha jól tudom. De ha valóban nvidia oldalról nem optimalizált a driver Ryzenhez RX480 jobb lehet, mint egy GTX 1060, ugyanaz a teljesítménykategória. Kérdés még, hogy lehetséges-e optimalizálni az nv drivereket a Ryzenhez, és ha igen, akkor milyen mértékben, és az megoldja-e a rosszabb dx 12 teljesítményt egyes játékokban...
-
törölt tag
válasz
Pont most akadtam ra es beszaras
[link]
Ebbol nagyon jo esellyel Vega CF lesz ha megjelenik, ha ezt sikerul AMD-nek osszeraknia es hosszu tavon tamogatnia akkor az szepen atrajzolja majd a palettat...
-
Petykemano
veterán
Adoredtv cf 480 vs 1070oc @ ryzen rottr teszt megvolt?
Amd DX12 esetén nincs bottleneck. Csak ez nem derült ki, mert amd kárytával senki nem tesztelt, csak 1080TitanX -szel.
Valahol persze érthető, egy gpu apit is optimalizálni kellhet cpura és eddig az nvidia nem tudta megtenni.Viszont az amd a végletekig optimalizálhatja a saját gpujához és cpujához az apiját. Érdekes lesz olyan teszt, amelyikben végigpróbálgatják a kombinációkat. Vajon lesz szinergia? megéri majd amd gpuhoz amd cput választani Intel helyett és amd cpuhoz amd gput venni nvidia helyett?
-
Yany
addikt
válasz
Walter_White #3715 üzenetére
Azért az Aourus Gaming 5-nek elég kövér 3200-as listája van: Memory support list
És ez csak az, amit teszteltek, szóval valószínűleg több RAM-mal megy jól. Van ott bőven Corsair is, meg Hynix chipes modul. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #3716 üzenetére
Kb egy perc alatt megy fel.
USB-rol probaltad?
-
hundai
aktív tag
válasz
Malibutomi #3724 üzenetére
Szerintem valami nagyon nics rendben ezzel a teszttel, nehogymár egy i5 7400+ gtx 1060al is cpu limites minden..
-
Wade0303
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #3718 üzenetére
Legjobb egy fat32 formázott pendrivera rámásolni a bios filet és vagy a bios saját "ez flash" programját használni vagy kikapcsolni a gépet és a bios feliratú usb portot használva flashbeckelni.
Ha ez flasht használsz akkor előtte mindig vissza kell állítani mindent defaultra illetve a soc voltage-t külön érdemes levenni 0.95V-ra! Netes frissítés soha sem ajánlott használni abból csak baj lehet. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #3722 üzenetére
Az nem szamit mert az intel es az kiraly!
(#3723) Johni5
A legjobb az hogy az i3 es a pentium CPU limiten van mar a beepitett benchmarkban egy RX480-al. Ha elkezdene jatszani is (nem is kell multi) a minimumok ugy beszakadnak ezeken, hogy orom lenne nezni.
Az AC tesztnel latszik, 50FPS-nel fennakad a ket kicsi 99% CPU kihasznaltsagga.
Megneztem a videot:
BF1 i3-i5 kozott
Fallout ~i3
GTA5 i3-i5 kozott
Hitman ~i3
AC Unity >i5
Just Cause 3 ~i5
Witcher 3 ~i5
Tomb Raider i3Szoval i3 arban van a proci, amimeg gyorsulni fog, de mar most is kozelebb van az i5-hoz, es ez csak a beepitett benchekkel. Valos jatekban szerintem i5 teljesitmenyt hoz mar most.
-
Johni5
őstag
válasz
Malibutomi #3721 üzenetére
Hehe.Az i5 90%-on teker,az r5 meg 60%-on.Ezt csak most vettem észre.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #3721 üzenetére
Egy G4560 $60, nem? Népproci és majdnem beéri, árához képest alázza a 3x drágább I5-t. Há'nem?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
wjbhbdux #3706 üzenetére
Nemi tenyek csak hogy sulyba helyezzuk a hozzaszolasod:
Az 1400 annyiba is kerul mint egy i3.
Nincsenek meg hozza kint a biosok, hisz hivatalosan meg sem jelent.
Ergo ennel mar csak gyorsabb lesz.
Ha multiban tesztelik nem beepitett bech-el, akkor az i3 messze hatul a porbol szemleli a tobbmagos procikat. -
gaborw
tag
PRIME X370-PRO-hoz jött új Bios-Version 0515
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Walter_White #3717 üzenetére
Nem, rendes, ami 2 napja került ki. 1002-es.
-
Walter_White
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #3716 üzenetére
Béta? De a fél órának nem szabadna lennie, semmilyen formában... vagy esetleg Bioson belül,az internetes frissítést választottad?
-
TESCO-Zsömle
titán
Az gáz, ha crosshair vi hero-ra fél óra alatt nem megy fel az új bios?
-
Walter_White
senior tag
válasz
Wade0303 #3712 üzenetére
Jók a Corsair ramok is, itt az alaplapok Biosával vannak kisebb nagyobb gondok. Március 2.-án rajtolt el a Zen... lesznek még biosok ramkezelésre optimalizálva.
Amúgy meg a FlareX nem Samsung chippeket kap, hanem HynixAkkor azokat meg se vegye senki?
Sokan tulreagálják ezeket a Ram dolgokat... akinek megy annak öröm és boldogság van, akinek nem, az vár egy kicsit és menni fog.
3200mhz a lapok maximum kiirt támogatása is, és milyen komoly lapok kerültek forgalomba? Ez is fog még feljebb kúszni. -
gaborw
tag
"Nagyfrekvenciás" DDR4 memóriát nem lehet megoldani áprilisi mikrokódfrissítésel. Hallock mondja AMD továbbra is keményen dolgozik ezen, és azt ígéri, jobban tuningolt DDR4 memória támogatása jön májusban.
-
Wade0303
aktív tag
Ma én is tesztelgettem kicsit már hogy mennyit bír a proci. 3.9Ghz-en kb 1.37V-on ment stabilan, 4Ghz-en meg 1.415V-on. Mindkettő 3200/ Cl14 2x8GB rammal!
Nap végére kipróbáltam egy pstate beállítást is és egyelőre ez tetszik legjobban. 1.35V maximum mellett atomstabilan hozza a 3.825Ghz-et. Az idő nagyrészében 1V alatt ugrál a feszültség és amikor szükség van rá akkor felmegy maximum 1.35V-ra. A hőfokok nagyon barátiak és mind játék (doom, gta v), mind realbench, mind prime95 alatt stabil. IBT-t én nem fogok tesztelni ryzenen, az overclock.net-en rosszakat olvastam róla, több éve volt utoljára frissítve, egyszer végigfut máskor meg nem...
Nem értem hogy sokan miért próbálnak ramon spórolni. Mégegyszer mondom ezek a qvl listák semmit nem érnek, annyi a lényeg hogy samsung b die/single rank alapú ramot kell venni és két kattintással megy stabilan a 3200Mhz/cl14. 10ezerrel drágább belőle 16GB mint az itt fentebb mindenki által népszerűsített corsair ramokból viszont garantált hogy működik. Egy rakás TridentZ-t lehet venni ami biztosan b die és single rank és nem kell szenvedni, de a FlareX is előrendelhető már! Nem értem hogy aki 1800X-et vesz meg x370 alaplapot az miért pont a ramon spórol. A procik közt 100-200 Mhz különbség van tuninggal, viszont ramban az a párszáz MHz és időzítés beli különbség sokkal többet számít mint a minimális proci órajel eltérés. Csak jó tanács nem kötekedés, aki teheti vegyen egy jó TridentZ vagy FlareX kitet és szabaduljon meg a corsair ramtól amíg teheti. Bios frissítésekben annyira nem bíznék ram tekintetében, ha lesz is fejlődés valahogy kétlem hogy majd a samsung E/D die és hynix ramok hozni tudják az xmp teljesítményüket. -
válasz
Cathulhu #3708 üzenetére
Kis flémkeltő szándékú barátunk azt elfelejtette említeni, hogy a Ryzen kihasználtsága sokszor 20-30 százalékponttal is alacsonyabb volt, mint a zintel prociké. Persze, ha nem tudja magát kifutni, nyilván alacsonyabb FPS a végeredmény.
Arról nem beszélve, hogy az i5- nek és i3-nak is van IPC és órajel előnye. Szóval színtiszta rosszindulat és flémkeltés, de ettől a figurától ez természetes.
-
Xero
nagyúr
Az adatlapon a játékos gép van részletezve, de MP-val és MBP-val indul a lista.
Azt csak CSGO-ra tartom fenn.
Most egyesíteni akarom a két gépet. A MacPro-t egyszerűen nem fejlesztik kellő ütemben, így lépni kell. Eredetileg X99 vonalon akartam elindulni, de a Ryzen pont jókor jött. -
Cathulhu
addikt
válasz
wjbhbdux #3706 üzenetére
Igen van olyan teszt is. Aztan latok olyat is a videon, ahol a Ryzen alazza az i5-t. Sot olyat is, ahol az i3 majdnem beeri az i5-t. Es igen van olyan, ahol az i3 veri a Ryzent, meg latok olyat is, ahol a Ryzen 1.5x olyan gyors mint az i3. Szoval kicsit eros a kovetkeztetes amit sikerult levonnod, nem feltetlen fedi a valosagot. Es igen, ugy nez ki az i5 jobb jatekra, dragabb is.
-
Pro!Petya
addikt
-
wjbhbdux
veterán
i5 alázza, pentium/i3 majdnen beéri.
-
Tengo
aktív tag
Ez a ryzen nagy varázsló
20 órája nem kapcsoltam ki a gépet és a windows alatt visszaállt az alap órajel és feszültség. Átkéne nevezni merlinre, nem ryzen ez.
-
-
Márk
senior tag
válasz
bandika0626 #3701 üzenetére
Pontosan, egyelőre csak nézegetem őket.
Hogyha megjön a ram is, csinálok majd panorámafotót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest