Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Az X-es prociban tuti nincsen, mivel volt hír valami elmebetegről aki nitróval rekordot döntött valamelyik benchmarkban, azt hiszem 5.2Ghz-en ment az 1800X. Mondjuk szerintem folyékony nitrogénhez képest elég karcsú, de ha lenne benne TDP védelem, nem ment volna neki.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
OFF: Az egész 4K Gaming egy mókus vakítás. A TheVr csatornán valaki érdeklődött, hogy GTX170 vagy GTX1080 kell a 1440p alá és még én is meglepődtem a válaszon, miszerint tök mindegy, mert a GTX1080-on állandó frame drop esés van, ráadásul konkrétan az lett kinyilatkoztatva, hogy az összes most populáris game engine skálázása FHD felett megdöglik. Szóval majd akkor lesz 4K gaming, ha lesz olyan single GPU a piacon ami a 60fps-t minimumban folyamatosan tudni fogja. Engem sokkolt, hogy az 1440p SEM játszik.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz wjbhbdux #520 üzenetére
Azért nekem szúrja a szememet, hogy a játék részleg főleg régi, minimalista játékokból és új Vulkan/DX12 specifikus esetekből áll, tehát mindkét esetben minimalizálva van a CPU terhelés ami minket érdekelne pont. Aztán lehet csak túl pesszimista vagyok, holnapra kiderül.
-
Komplikato
veterán
Gondolom valami köze lehetett továbbá az üzleti negyedévhez a bemutatónak, ami ráért volna foltozott Bios-szal és javított hibákkal két hónap múlva is. A részvényeket nézve viszont bejött nekik. Amúgy én emlékszem ám az első generációs i7 mizériára, meg a szopásra ami első 3-4 hónapban volt az alaplapokkal és Bios frissítésekkel.
-
Komplikato
veterán
Most néztem FaceBookon, valaki nitroval csinált 5.8Ghz rekordot, bár én magam semmi értelmét nem látom az ilyesmiknek.
-
Komplikato
veterán
Nem jut eszembe a rövidítés, sem az eredetije, de valamikor régen volt róla szó, hogy a Zen prociban van egy rész ami lehetővé teszi, hogy a GPU gyorsabban (négyszer?) érhesse el a rendszer memóriát mint PCI-E csatlakozón keresztül. Most megjelent a Ryzen és egy hangot sem hallani róla. Akkor most még sincs benne ilyen vagy csak a Vega (utáni) rendszerek tudják kihasználni és majd annak bejelentésénél akarnak ezzel durrantani? És ha az utóbbi, akkor ezt az extrát Intel procikban nem lehet kihasználni, így előfordulhat sokkal rosszabb lesz Intel alatt a Vega?
-
Komplikato
veterán
Tisztelet? Nem annyira régen ilyen alap fórum szabályzat sértésért szvsz járt vagy 72 óra BAN első alkalomkor.
A verziószáma meg tök mindegy, mert ha eredeti akkor frissíthető, ha meg nem akkor ugyan ott vagyunk."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz #16729600 #2260 üzenetére
OFF. Azért egy komplett X1800-as gép, két RX480-al, meg egy HTC Vive-al picit több, mint nyerni egy procit.
Egy próbát azért megér, más kérdés miből fizetem a nyeremény adott 4000+ dollár után?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
"Oké, én is visszakérdezek: hogy lehetne hardveres bug, ha minden más CPU-val, minden platformon működik, csak Win10-en nem?"
Ezt előző oldalakon vagy 20x le lett futva, és meg is lett válaszolva, hogy nyilván NEM ugyan azt az assembly kódot adja a fordító. Szóval de lehet HW bug.
Másrészt anno első generációs i7 alaplapoknál volt olyan apró "bug", hogy tuning ramokkal NEM ment fel a gépre az akkor friss Vista. Az XP meg a Linux viszont igen. Csak mondjuk aki melóra vett i7-et, mi a tökért rakott volna fel 32 bites Xp-t vagy Linuxot."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz headhunter #2316 üzenetére
Valamiért az rémlik, hogy 4db memóriánál a maximum támogatott órajel visszaesik, nem? Persze ez csak annak érdekes aki tuningolna és van is 2600+-os ramja.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
"Számomra világos, hogy nem ugyanaz a bináris. Ellenben az utasítás, amit a CPU végrehajt, ugyanaz, ..."
Igen. Valóban nem értem miért is lenne az utasítás ugyan az. Ha az így lenne, mindegy lenne mivel fordítod be és milyen beállításokkal. És milyen procira."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Érdekes tesztek, tesztvideók készültek Ryzen procikkal és OSX-el. Mondjuk ez nem egy legális téma, de még nem törölték ezeket. Nos, a teszteket elnézve lehet, hogy az Apple helyében elgondolkodnék egy picit. Nagyon úgy néz ki, hogy a Zenben Windows alatt szunnyadó erő, kihasználatlan teljesítmény az OSX alatt szépen kihasználható.
-
Komplikato
veterán
AsRock AB350M Pro 4 alaplaphoz és 1300, 1400, 1500 (függőben) procihoz, ha vélhetőleg nem akarok tuningolni használhatós (kompatibilis) és vagy elégséges lehet a Crucial Ballistix Sport 2400 vagy 2666-os ramja? Használ itt valaki ilyet bármilyen lapban Ryzenhez?
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Nem azt írta Fiery valahol, hogy két féle cache-el gyártották a korai procikat és amelyikben rosszabb a késleltetés, legalább is gondolom én, azok nem annyira bírják a tuningot?
-
Komplikato
veterán
válasz zakarmihaly #22112 üzenetére
Nekem a régi gépem csinálta ezt egy Chieftek táppal, aztán több hét hajtépés után kiderűlt, hogy a venti túl lassú volt, ezért túlmelegedett a táp és a kondik kikészűltek. A vicc az volt, hogy akkor fagyott pont ha kicsi volt a terhelés és nem volt elég forró a táp.
-
Komplikato
veterán
válasz zakarmihaly #22727 üzenetére
Csak ne más legyen a ludas, mert akkor az kinyírhatja összes következő lapot is. Anno volt egy vevőnk, aki már 3 alaplapot nyírt ki, mire megkérte a szervizes hozza már be a csoda Sb X-Fi kártyáját amivel megsütött 3 PCI csatlakozót is. Persze, hogy a kártya volt a sz*r, de legalább a szervizes teszt gépét is kinyírta. Meg egyszer komplett karton olyan LG DVD írót láttam, ami random nyomott egy meleg indítást az alaplapon mikor felpörgött benne a lemez. Kivétel nélkül az összes ilyen volt a dobozban. Csak fene tudja hány alkatrész lett kicserélve, mire kiderült.
-
Komplikato
veterán
válasz Plasticbomb #22890 üzenetére
Az milyen már, hogy a Raven február 6-i driverét az Asus oldaláról kellett leszednie, mert AsRock oldalán nem volt fent? És vajon AMD oldalán miért nem volt kint? Az meg szomorú, hogy a gép legdrágább alkatrésze a ram. Viszont előtte való napi videó alapján ha vennék egy ilyen procit, előtte kölcsön kéne kérnem egy régi AM4 procit a Bios frissítéshez.
-
Komplikato
veterán
Lehet túl aggódom csak, de van egy fél gépem, még pár dolog hiányzik hozzá és nem is tudom valahogy az AsRock support nem tűnt annyira fényesnek, konkrétan a srác is megemlíti és nem, nem a hétfőig titkos Raven driver miatt. Márpedig nálam egy 350m Pro4 van, ugye.
-
Komplikato
veterán
Lehet a találgatós topikba illene, de rákérdezek itt.
Szerintetek mitől van, hogy szintetikus tesztekben a 2400G a kemény 4MB cache-el, elkeni a száját az R5-1400 procinak, amiben 8MB cache van? Létezik, hogy ennyire megakasztja utóbbit a CCX ütemezési probléma, ami a 2400G-t nem érinti?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Manus aki szombat éjjel már 2400G-t tesztelte élőben, most nyom élő tesztet delidelt 2400G-ről.
Nincs kedvem sokáig fennmaradni, de érdekelne mennyit tud hűteni pluszban így?[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz speedernet #23150 üzenetére
Ez nem a Radeon ReLive program, mert nálam is ezzel nyit a W10, nem szeretik egymást. Igaz nálam 17093- as a rendszer, de ezek szerint a végleges se szereti?
-
Komplikato
veterán
válasz kecsawi #23101 üzenetére
Meg akartam várni sikerült e a manusnak, linkelni meg ráért volna a nem élő, vágott verziót. De NEM sikerült neki. Valamiért nem élte túl a proci. De mint ha másik topikba valahol, valaki linkelt volna egy sikeres tesztet.
-
Komplikato
veterán
válasz Lukitomi #24021 üzenetére
Meglepne ha így lenne, rá kell kérdeznie Fiery mesternél, hogy ez így micsoda?
Vagy van sokkal újabb, vagy minimum Béta verzió ami jól ismeri fel ezeket.
Anno az s939 Sempronnal volt utoljára olyan, hogy nem jól ismerte fel."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Lenne egy fura kérdésem. Procira még egy darabig gyűjtenem kell, meg hát áprilisban jönnek ki a Zen+ procik, lehet várni kell majd normális Biosra hozzájuk (az nem mérvadó, hog elvileg már van), stb.
Gondoltam beszerzek valami olcsó gagyi procit, pl. X4 950, hogy friss Biost tegyek a lapra. Na most elgondolkodtam, hogy akkor akár tehetek fel rendszert is és tesztelhetném a meglévő alkatrészeket, alaplap, ram, SSD, akármi. Ha viszont már van fent egy rendszer, akkor maradhatna a végső proci (Ryzen 1500X, 1600, 2600?) beszerelése után is.És itt a kérdés. Ma a "fél alaplap", azaz a chipset a processzorban van. Ha cserélek egy 950-es régiséget egy Ryzenre, akkor lehet újra kell telepíteni az egész rendszert, mint régen alaplap cserénél? Van ilyesmi tapasztalata valakinek?
-
Komplikato
veterán
B350 lapoknál az USB 3.x csatlakozóban lévő igazi USB 3-as pendrive képes bebootolni és telepítésnél profitálni a sebességéből?
-
Komplikato
veterán
Hello. Építgetek nagyon nagyon lassan alkatrészről, alkatrészre egy gépet. Most kb. kész a konfig, csak a leendő VGA helyett egy vén GF GT210 adja a képet benne. Eredetileg 2200g vagy 2400G lett volna benne, de jó áron kaptam sok sok garival 1600-os Ryzent. Egy AsRock AB350M Pro4 lapom van (ja, tudom, elátkozott lap), a 3.70-es UEFI-vel. Jelenleg egy fél konfighoz kapott DeepCool T500 van rajta, nem egy igazán csúcs hűtő, szóval nem egy Noctua D14 vagy TT Macho. Most a gyári AsRock tuning programmal csak próbából feltoltam 3700-re a procit és rányomtam egy Prime-ot. Eddig amíg rá-, ránéztem meglepő módon nem melegebb, mint "alap" órajelen. Na most alapon ha tesztelem és 100% a terhelés, akkor ugye 3400-on megy. A proci hűt vagy a ház hűtők nem is pörögnek fel igazán. És így elég csendes a gép, csak meglepő nekem. Az alaplapban Crucial Ballistix Sport 2666 (2x4GB) ramok vannak, jelenleg ennyin is mennek. De valaki írta, hogy ilyen lappal nála stabilan 2933-3066Mhz-en is megyegetnek. Merre felé induljak el kezdésnek ha szeretném a ram sebességét felhúzni? Ha UEFI-ben turkálva oldom meg a 3700+ órajelet és a memóriát is, lehet kisebb feszültségekkel stabil rendszert elérni a gyári tuning bigyó helyett? Prime mellé mi jó stabilitás tesztre? Aida64, stb?
-
Komplikato
veterán
válasz Komplikato #26952 üzenetére
Azért bő 1.5 óra Prime teszt után az előző teszt 59 fokja helyett stabilan beállt 64 fokra. Lehet hosszú távon valami combosabb hűtő lesz rajta, azért messze van a "régi szép időktől" amikor a 80-90 fok miatt kellett izgulni.
-
Komplikato
veterán
válasz palfitom #27233 üzenetére
De ez nem egy RyZen only sajátosság, meg lehet kérdezni tapasztalt szervizeseket hány marék hajuk ment rá arra, mikor első generációs i7 procik szinte semmilyen rammal nem mentek kb. az első négy hónapban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest