- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengo
aktív tag
válasz
ViZion #17446 üzenetére
Baromira nem egyszerű, mivel perzisztens memória terület kell USB-n hozzá és 3 liveCD creatorból, ami beígérte ezt, 3 nem működött. Végül betettem egy másik háttértárat és simán feltelepítettem az ubuntu-t. Virtuális gép meg ugyanolyan öszvér windows alól mint ez a terminál.
-
miresz
veterán
válasz
ViZion #17261 üzenetére
Hát a fent már említett ASUS TUF B350M-PLUS GAMING-en gondolkodom. mATX-ben sajnos nincs igazán jó lap Ryzen alá.
Tubica: A Fent említett Asus B350 Prime Plus,mellett még esetleg az ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming K4-et is ajánlom. Vagy az MSI B350 TOMAHAWK-ot még,bár nem tudom a bios másabb-e mint a Mortaron.
-
updog
őstag
válasz
ViZion #17197 üzenetére
Azt hiszem, dűlőre jutottam, hogy maradok a Ryzennél
Egyelőre egy 1600x-re csapnék le (és azt hiszem meg is sürgetem a vásárlást, kb. két hete nézelődök, a DDR4 memóriák 4-5000-t drágultak azalatt.... LOL. Black Fridaykor meg tipikusan nem ezeket a komponenseket árazzák le úgyhogy fölösleges várni, gondolom).
Egy BQ Pure Rock feltételezem, hogy elég lenne hozzá, húzva nem lesz. Alaplapnak szerintem marad az Asus Prime B350 Plus.
Memóriából 2x8GB lesz egyelőre, gondolom ha a QVL listán a 4*8-as kit HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 (HX432C16PB3K2) rajta van, nyilván a 2*8-as is OK lesz?
-
Jester01
veterán
válasz
ViZion #16147 üzenetére
A figyelést lehet, de attól még a PWM-et nem lehet nullázni szerintem. Na majd megnézem legközelebb, de nem bootolok túl gyakran* csak Amazonas kolléga korábbi kérdése miatt akartam kipróbálni mi történik passzívban.
Lehúzni persze le lehet a csatlakozót
*up 8 days, 10 min
-
Cathulhu
addikt
válasz
ViZion #15406 üzenetére
Sok BIOSt frissitettem mar rajta, gyakorlatilag az osszest kiprobaltam, nagyjabol ereztem, hogy hogy kell mennie. De ez szo szerint befagyott 65%-nal, nem tudom mennyit vartam, nem neztem orat, de sokat, jopar teljes frissites vegigment volna annyi ido alatt. De meg a szenzor adatok se frissultek, amik ilyenkor szoktak, ezert gondoltam fagyasnak.
Semmi kep sajnos. -
-
SzinaCat
csendes tag
válasz
ViZion #13654 üzenetére
Az ipont csak azért írtam, hogy nem akarok pár 100 vagy 1-2 ezer ft miatt dönteni a ramok között, ha van köztük egyéb lényegi különbség az alapján szeretném eldönteni, hogy melyik legyen a befutó
Csak mivel én nem nagyon értek hozzá, ezért kérdezem inkább a Ti véleményeteket, hátha van valakinek saját tapasztalata is vele/velük, stb.
-
JanR
addikt
-
Sir81
senior tag
válasz
ViZion #13232 üzenetére
Ezzel azt mondod hogyha nem a ledek szartak be hanem a vezérlés a lapon, akkor ha veszek egy ilyen vezérlőt az életet lehelhet az alaplapi ledekbe is még? Privátba dobjál lácci linket, meg aki tud még hogy honnan és milyet érdemes venni. Köszönöm!
Illetve elképzelhető hogyha a bios-t frissítem akkor az segít? A legújabb van rajta, max visszafelé tudom flash-elni. Azt hogyan kell csinálni? -
jedis
senior tag
válasz
ViZion #13182 üzenetére
Húúú de egy rugóra jár az agyunk, szinte szóról szóra ezt akartam írni !
Bő 20-astól már vannak 4 memória foglalatos 350-es lapok. Egy ilyen kis APU-val simán el lehet lenni, ha az ember nem valami nagy gémer. Nekem most egy 1150-es Intel konfig van, egy 4570S-es I5-össel, meg 8GB memóval, egy 5770-es ATI-val, mert az IGP-t nem tudtam sehogy rávenni, a 2560x1080 -as felbontáásra.
Lehet most egy az egybe ki tudnám cserélni, egy ilyen A8-9600 -as AM4-es cuccra.
Még megfontolom.
-
OutSider17
senior tag
válasz
ViZion #13163 üzenetére
Mitől félsz?
Amióta megvan (lassan 3 hónap). Még soha semmi problémám nem volt vele.
Olyan volt hogy alacsony fesszel akartam a memóriákat húzi és az nem tetszett neki, de egyéb baja sosem volt és szerintem nem is lesz! Itt is annyi volt hogy szépen nem indult el hanem ki állt memória hibára. De miután reseteltem a Biost minden rendben lett.
Bátran bele merném rakni az R7 1800X-et is! -
OutSider17
senior tag
válasz
ViZion #13151 üzenetére
Nem használok M2-es SSD-t sajnos így arról nem tudok mit mondani sajnos. De a legújjabb Biosban javítva van vele kapcsolatban valami!
VRM itt is elég stabil! Plussz 0,4Ghz minden magon a freki emelés 1,25volttal maxolva! Plussz a memória is nem kicsit van meg emelve! (2400Mhz Stock/ 2933Mhz jelenleg)! Meg sem kottyan neki!
"Stabill mint a magyar forint"!Nem sokára csinálok neked egy képet hogy milyen játék után!
De egyáltalán nem forr a hűtőborda a VRM-nél!
Én bátran ajánlom bárkinek ezt a lapot!!! -
SECTORnooB
addikt
válasz
ViZion #13110 üzenetére
A BF1 terpeszkedik rajta sajnos, másnak nem hagy helyet, főleg nem a 70 valahány gigás GTA5-nek.
Azt mondták a HDD-s topikba hogy elviekbe faszán megy a GTA5 64MB keses 7200 as vinyóval, és láttam WD Goldot 1TB 128MB 7200 asba 25 pénzért, ezért kérdem hogy miben másabb egy szerver HDD mint a sima.. ne haragudjatok, hogy rongyá offoltam a topikot -
vaakuum
addikt
válasz
ViZion #12883 üzenetére
Vadi új lap, nagyon nem illene szerintem...
egyébként érdekesség: az ac freezer 64 pro simán ráment a procira...igaz a kupak kilókg alóla körbe vagy 2mm-t, de ott úgyis csak a pereme van. Mondjuk pörög is a venti, de a beállítáésokat nem piszkáltam, úgysem jegyez meg semmit.
-
törölt tag
válasz
ViZion #12820 üzenetére
Biostar X370GTN: Kiváló minőségű tápcsatlakozók vannak rajta. 620-as seasonic tápról hajtom 4p.-vel és nem volt probléma, előző itx lapom is 4p.-ről kapta a kraftot, hasonló teljesítményfelvételű CPU-val OC miatt és az sem mutatott anomáliát, pedig órákat ment rajta a linx.
Max érintkező terhelés okán ~150W-ig kielégítő, feltétele hogy ne gagyi, gyenge minőségben krimpelt dugót dugjunk bele.
A lap célnak megfelel: minőségre Asrock felett, stabilitásban egy szinten, kényelemben alatta van.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
ViZion #12843 üzenetére
jaja én voltam
2666mhz-es elég, Lori82 2133-ra kérdezett rá. olyat én nem vennék (legfeljebb felhasználnám ha van otthon előző konfigból) -
Tyrel
őstag
válasz
ViZion #12735 üzenetére
Ilyesmire gondolok, de alig van róla valami infó, kb. mindenhol csak ez az egy dia meg annyi hogy egyszer egy fél mondatban említették.
Elviekben az van hogy a Zen 2 ill. Ryzen 2 a 7nm-re vár, így a tömegtermelése csak 2018 végén vagy 2019-ben indulhat meg, addig viszont az AMD kiadna egy köztes Ryzen frissítést, hogy javítsák a mostaniak gyerekbetegségeit illetve hogy versenyképesek tudjanak maradni az Intel érkező termékeivel szemben...
Ezt szokták Zen+-ként vagy Zen 14nm+-ként emlegetni, és abban reménykedtem hogy van itt valaki akinek vannak bennfentes (Vagy legalább több) infói róla...
-
Krisz0418
őstag
válasz
ViZion #12634 üzenetére
Tudom hogy a lap miatt ilyen gyatra..De nem költenék már rá, elavultnak vélem és gyengének. Már bőven kint van a ryzen és a skylake is inkább ebbe fektetnék bele. Kezdetnek jó lesz egy olcsóbb kategória (1200-1300x, i3 6100-7100) később úgy is menne bele erősebb cpu illetve több ram, ssd vétel még lesz idén.!
-
tkesy
őstag
válasz
ViZion #12618 üzenetére
No problem, de a B150-be kissé nehezen passzíroznám bele a meglévő R 1700-et...
Persze tudom, hogy semmi sem lehetetlen, de inkább kihagynám...
Ezt a lapot csak azért vettem meg, mert kellett valami amíg a B350-es Strix garanciája végigmegy, ami persze 2 nappal a szabadságom előtt halt el... -
tomaszka88
aktív tag
válasz
ViZion #12399 üzenetére
Az lehet, hogy 5 ghz-nél màr elpattan a kupak :-D egyenlőre maradok a realitásoknál, és szépen megelészem a 4 ghz-el is. Ha alapjáraton 1.375v a proci, mennyivel kell emelnem, és a biosban melyik értéket mert kettő is van?? :-) Köszi! Majd linkelek képet a szörnyről...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ViZion #12180 üzenetére
AM4 szerintem dragabb es igen a RAM-s nyuglodes elegge visszatarto dolog jelenleg sokaknak szerintem
beugro arkategóriában sima netezos gépre intel-bol sulyos tizlepedokkel olcsobb gepet lehet osszerakni, ami sok embernek nagyon nem mind1
ha ott ülsz a gep elott kb csak tippre tudod megmondani melyikben mi megy, nulla diffi
arra normalis ember meg nem fizet ki felesleges lovekatfeljebb ugyanez van mar csak fordítva
csak fizetokepes kereslet alsobb arkatgorias gepbe mindig tobb van -
wsanyi
aktív tag
válasz
ViZion #12180 üzenetére
A320-as lap?
@hobizoli:
Igen, ezt sokszor én sem értem. Pl. az a vicces, hogy egy A320-as lap annyival olcsóbb, amennyivel az 1600X drágább az 1600-nál, és nem kell állítgatni, ráadásul sokan írták, hogy az jobban kezeli a RAM-okat, mint a sima 1600. Ez persze játékosoknál szempont inkább. Az 1600X jobb tuninggal rendelkezik, mint az 1700X. Ha valaki dolgozik is, és nem akar babrálni, annak az 1800X jobb választás lehet az 1700-nál, még egy A320-as, vagy B350-es lappal is. Én azért vennék inkább B350-et, mert a 2. gen ryzenek 7 nanon bármire képesek lehetnek. Ráadásul kiderült, hogy tovább késik az intel 10 nanoja, amit már 2 éve be akartak vezetni, de a 14 nano is csúszott. Ha ez igaz, akkor kb. egyszerre jön ki az intel 10 nanoja és az AMD 7 nanoja. Az érdekes lesz, főleg az APU-k terén. 2019/2020 körül jöhet elvileg az 5 nano, ami a jelen technológia végét jelenti elvileg, mert onnantól instabillá válik az anyag. 1 atom kb. 0,5 nano, tehát az kb. 10 atom széles csík. Uff... Azt vhogy egyben kell tartani. Ezért fél az intel lemenni 14 nano alá. Míg a 10 nano már elérhető SAMSUNG-nál és TSMC-nél is. Ők már mind a 7 nanon dolgoznak gőzerővel. Elvileg GloFo-val együtt ők is jönnek a 7 nanoval jövőre. Ha ez igaz, még az is előfordulhat, hogy az intel is bérgyártatni fog?
Üdv. mindenkinek!
-
Televan74
nagyúr
válasz
ViZion #12085 üzenetére
Nem tudom,de nálam a D15 hangosabb és picit melegebb is volt,mint a mostani Mugen 5. Cserébe 2* drágább is. Lehet ott volt a hiba hogy 2db Winboost 2 használtam hozzá.A 140mm .s ventik nem fértek el a házban. Volt egy olyan érzésem mintha a meleg levegő megállt volna a D15 bordái között.Mondtam hogy ha nem lesz elég a Mugen 5 a két 120mm -s Wingboostal,akkor nincs más hátra mint egy 240mm -s AIO.De szerencsére jó bevált.
-
pengwin
addikt
válasz
ViZion #11996 üzenetére
fejlesztőkörnyezetek+RAMdisk virtuális gépeknek, de tulajdonképpen nem használom ki. Aprón 45 ezer volt, annyiért több, mint korrekt ennyi RAM, Intel platformon meg egy kis OC se lenne probléma (Micron csipes RAM...)
A 16GB is elég lenne egy 2*8-as kitben, ha meg egyszer tényleg kell a 32GB, akkor veszek még egy kitet, remélhetőleg már emberibb áron. -
pipo112
őstag
válasz
ViZion #11624 üzenetére
igen nagyon jó lenne egy összefoglaló ide is ,de sajna egyenlőre nincs senki aki megcsinálná vagy megcsinálhatná ,mert ha jól rémlik volt egy jelentkező de ő nem teheti meg mert nem topik gazda na ebben kéne valami segítség az kapja meg aki hajlandó lenne ezzel foglalkozni .
én össze tudom szedni az alaplapokat nagyjából össze válogatni az ajánlottakat meg az ár/érték bajnokokat meg egy aprób leírást írni a saját lapomról de mind ehez kéne jogosultságszerk: te mikor jössz már a rizsa táborba matx lapok vannak már
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ViZion #11570 üzenetére
Szerintem már meg is bánta és ezért is érdeklődik, de lehet hogy tévedek.
A lényeg ha meglenne a rizsám én nem is válnék-meg az biztos, mert mindig is szerettem az AMD procikat és mindig is stabilan mentek mint most is jelenleg, egy fx 8300 4,1 GHZ-n a te segítségeddel.
A lényeg nem is csodálkozom hogy a rizsa jól teljesít és még csak jobb is lehet.(#11565) pipo112
Grat az ujj eredményedhez.
A ramjaid 3200 MHZ-en mennek és ezt jól is érttem? -
Cathulhu
addikt
válasz
ViZion #11524 üzenetére
Én is most szedek össze a full vízhez mindent, egy dupla radiátoros NZXT H440 lesz, de a Vegát még várom, addig marad a noctua lég, úgyse a proci a leghangosabb. De a tápból ki kellett műtenem a 40dB-es yateloont, mert nem bírtam elviselni a hangját és tele van a piac hasonló képességű, 10dB-lel halkabb ventikkel, nem értem én az FSPt...
-
Cathulhu
addikt
válasz
ViZion #11521 üzenetére
Ha túlnyomásod van, akkor nincs megrekedt levegő, hanem szépen kimegy hátul a réseken, így nincs szükség a tápra, csak ha célzottan irányítod a légmozgást. Ha meg negatív nyomást csinálsz vele, akkor meg minden résből áramlani fog a por. Szerintem a tápnak még mindig alul a helye, szeparált szűrt légkörön, úgyis általában a legkevésbé minőségi és hangos ventiket kapják, a házat meg hagyni felül szellőzni passzívan mint egy kémény, vagy egy felső radiátorral. Ritka az olyan monoblokk sajnos, ami VRM-et is hűtene, és nem hiányzik az a 60+ fokos levegő a tápnak
-
martin66
senior tag
válasz
ViZion #11333 üzenetére
Játék alatt nincs gond. Felraktam a CS:GO-t full hd, full grafika, 180-200 fps semmi gond. Vagy másik játéknál 70-90 fps-nél nincs semmi gond nem, semmi ilyen jellegű akadás
.
HTML5-el megy nekem a youtube, amióta megjelent, talán 2013 óta.
Viszont elkövettem egy hibát, mivel Mozzillában telejen jól megy még. Edge és Chrome a ludas, de hogy miért
(#11334) Feriboy2 & (#11335) salaud
Érdekes valamelyik videó jól megy Chrome-ba. Szerintem itt mindkettő lehet a gond. -
martin66
senior tag
válasz
ViZion #11329 üzenetére
Másik böngészőben is akad az 1080p60. Pl ez a videó.
Amúgy 50-es netem van nem az a gond. A HW gyorsításnál ki/be kapcsoltam alapból nem volt benne pipa, de ben javított. offline videóknál van javulás eddig 4k 24fps-nél akadozott a régi konfigon most már nem, illetve offline 1080p 60fps új konfigon jó.
-
Leon77
őstag
válasz
ViZion #11322 üzenetére
Rendeltem merlintől átalakítót [link] mivel náluk vettem a blokkot így ingyen volt. Innentől kezdve AM3/AM4-re is jó úgy van kialakítva rajta a rés. De szvsz egy kis barkácsolással is megoldható, de én a cserét összehangoltam és kivételesen a varázsló is gyors volt (vettem még ezt-azt).
-
chopin42
őstag
válasz
ViZion #11108 üzenetére
Mivel nekem még koránt sem állt össze a gépem, nem ajánlhatom fel, hogy megírom, hiszen gyakorlati tapasztalatom még nincs. Ellenben ha augusztusig nem változik a helyzet, és megírtam a tanári portfólióm, lehet nekiülök, átnyálazok mindent, és megírom
. Csak engedjék meg.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
ViZion #11060 üzenetére
"Ami még érdekes volt, h adott frekin és feszen elért tesztpontok magasabb feszen, de azonos frekin jobbak lettek. Na ezen végképp mindenki a fejét vakarta."
nem annyira fejvakaros ez. valamennyi redundancia es hibajavitas bele van tervezve ezekbe a procikba.
ha peldaul ( hasracsap ) 1V fesszel a cache "picit instabil", de 1.05 -on jo, akkor 1.0-n kb. az tortenik, hogy a cache eleresnel az ecc alapjan a vezerlo kiszurja, hogy hibas az adat, tehat valoszinuleg megismetli a muveletet, amig jo nem lesz, ez viszont noveli az adat eleres idejet, mig 1.05 -on meg kapasbol jon a hibatlan bitfolyam. -
Televan74
nagyúr
válasz
ViZion #10987 üzenetére
Socket AM4 - összefoglaló ide kellene.
-
Milka 78
nagyúr
Egy 1600-os alá bőven megteszi,ha nem akarod 4 ghz-ig tolni 1.4v-s feszen.
Itt nincs olyan para mint am3+ vonalon,inkább a proci a szűk keresztmetszet (mondjuk a vrm rész itt is szereti ha egy kis cúgot kap).
3.8-ig jól skálázódik,majd utána nyeli a feszt és lényegesen gyorsabb sem lesz.Itt inkább a memória a platform achilles sarka,baromi hektikus és szeszélyes.Inkább e téren kell a jó lapra rágyúrni.
[link] -
Omli85
őstag
Asrock a vrm miatt volt főként parás AM3 alatt itt meg kicsit túl is tolták a dolgot szóval fizikailag teljesen jó lapjaik vannak bios téren meg kb minden gyártó minden modelljénél vannak "érdekességek" bár azért fényévekkel jobb a helyzet most már mint a startnál.
Biostar lapokat mé bántjátok, anno kurva jó lapjaik voltak én örülök hogy a Ryzennel végre visszakerültek az élő gyártók közé erre felénk is. Nem árt egy kis árverseny a lapok között sem
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3500X
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest