Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zimi1991
aktív tag
Üdv mindenki!
Van valami tippetek mi okozhatja a gta4 nél azt, hogy nem engedi feltenni a grafikát?
A video memory ra panaszkodik valamit.
Próbáltam a neten leírt tippeket, de egyiksem segített. -
odorgg
addikt
-
Grave_444
nagyúr
Érdemes a sima 290-et húzni? Gyárilag 1007/1250MHz, 1100/1400-at bírná, de kell hozzá kis plusz fesz.
Vagy érdemes gyárin hagyni -50mV-al? -
Grave_444
nagyúr
Az N200 házba oldalra tettem egy ventit 7V-ra szabályozva, a többi 5V-on megy.
MSI R9 290 Gaming játék alatt max 85 fokos volt eddig, VRM 65 fok körül. Venti max 2200-2400rpm, nem vészes.
A 65 fokban nem vagyok biztos, szerintem ennél azért melegebbnek kéne lennie.
Majd megnézem újból. -
odorgg
addikt
válasz
sixpak
üzenetére
Ilyet is kereshetsz, ezzel is tehet felűről,oldalról,alulról is fújatni ha van egy slotnyi hely. 14-es ventit is lehet aggatni rá, csak legyen helyed.

-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy károsodhat-e egy ref. 290-es, ha a VRM részre nem raknak gappad-ot (ergó valszeg nincs kontaktusban a bordával),és ráeresztenek egy Furmark-ot?
Köszönöm -
törölt tag

-
Habugi
addikt
válasz
X Factor
üzenetére
A fene sem tudja, az igazsághoz hozzátartozik, végigtoltam a Starcraft 2-t Terran/Zerg oldalon egyetlen röcc vagy pöcc nélkül!

(#23370) deadwing:
Ezesetben megkövetlek és Mea Culpa, mert CF-el bizony zéró tapasztalatom van..

Annyit akartam csak ezzel mondani, hogyha egy gyengébb egyszálas FX alatt/mellett is rendesen kihajt egy tunningos 280X-et már 4.5ön, akkor a legtöbb Hawaii tulajnak az Intelek mellett a Valley ezen tulajdonsága nem jelenthet "problémát". -
zimi1991
aktív tag
válasz
asvald
üzenetére
Dettó ugyan ezt csinálta nekem is míg igp-s rendszerem volt!
Pont ez volt az egyik ok amiért váltottam olyanra ahol nincs igp és azóta nem isjött elő a hiba...
Nekem akkor is csinált ilyent amikor le volt tiltva az igp sőt ment egy hónapig hibátlanul és akkor egyszer csak előjött a hiba... -
asvald
senior tag
Hy
Egy kérdés..
Eladtam a giga refemet ami tökéletesen működött viszont írja a srác hogy valamiért elmegy neki a kép + már a biosba se tud belépni mert ott is fekete lesz a kép ,ez van most
Viszont 5 napig hibátlanul ment neki ,ja és használta a ddu-t hogy újrarakja a drivert , és ezután következett be ez , csak azt nem értem ha jó volt akkor miért piszkálta
valaki valami ötletet ?
-
Habugi
addikt
deadwingnek van egy olyan, amúgy teljesen jogos becsípődése, hogy a Valley nem annyira "cpu független" mint a Heaven. Ez így van, csak azt felejti el, hogy azoknak akiknek 290 szintű VGA-ja van tán ha 1%-a rendelkezik olyan CPU-val ahol ennek jelentősége van/lenne.
Nemrég csináltam Omegával egy tunningos kört: [link]
Van benne egy link, amikor a proci még nem 5Ghz-en ment hanem 4.5-ön, csont ugyan ezt az eredményt hozva. Hozzáteszem, egy 4.8ra húzott 4690K egy szálon bő 52%-ot ver az 5Ghz-es FX-emre.
Ennek fényében lehet megsaccolni, kb kiket/hanyakat érinthet a Valley "kevésbé" cpu függetlensége a Heavennel szemben, főleg egy ilyen kártya topicjában..

-
-
törölt tag
Hello sziasztok
Az volna a problémám ha monitoron beállitom hogy display port 1.2 legyen utánna beállitom a 10bit es szinmélységet és ujrainditás után visszaáll 8 ra, és 10 re nem lehet állitani csak ha megin ki be kapcsolom a monitoron a display port 1.2 -öt (r9290x,lg_34uc97-s)
Ha ujrainditom ,vagy ha az energiatakarékoskodo kikapcsolja a monitort ,akkor a 10 bit es szinmélységet kikapcsolja és be se lehet kapcsolni a ccc be ,amig ki be nem kapcsolom a monitort vagy az 1.2 display port -ot Ha csak leállitom utánna bekapcsolom akkor megmarad.

Remélem valaki tud segiteni elölre is köszönöm
Üdv. János -
eastone1
senior tag
Eladóvá vált szeretett
SAPPHIRE VAPOR-X R9 290X 4GB GDDR5 TRI-X (UEFI) kártyám. -
Asbee
veterán
Azért nem fog ám össze dőlni a világ, ha pár percig 100 fok felett volt a vrm. Mehetne rendszeresen 100-110 fokon is, nem lenne baja. A környező alkatrészekre van inkább ez hatással de Asusnál azért figyeltek annak minőségére. Én sem szeretem annyira ha 100 fok felett van, de nem a világ vége.
-
Na, most hívtak a webshopból, hogy nincs már a vga hűtőből és nem is lesz többet, nem forgalmazzák.

Esetleg ha tud valaki ilyet vagy hasonlót, akkor légyszi szóljon.
Köszi. -
Joshi
titán
Léghűtéses kártyát nem kéne FurMark-al gyötörni, ha még is akkor legalább nézd az összes hőfokot. Azért kérdeztem rá a VRM1-re, mert a linkelt képeid alapján halvány lila fingod nem volt arról, hogy azt is nézni kellene.
A 290 nem 7970.
A FurMark még az én Fullcover vizesblokkos kártyámat is megdolgoztatja nem hogy egy léghűtésest.
Ha a hőfokokra vagy kíváncsi akkor inkább Valley Benchmark 1.0 vagy Heaven Benchmark 4.0 esetleg Future Mark programok egyikével tesztelj. -
Habugi
addikt
Marhára nem fura, néhányan imádnak mindenre egyből 8X AA-t csapni, Furmarkban pont értelmetlen..
Épp írni akartam a magas VRM hőfokaidon csodálkozóknak, hogy nincs AA és 80fps-el pörög.
A második tesztednél annyi történt, ha megnézed 22fps, nem pörög annyira a kártya --> nem melegszik fel annyira, ilyen egyszerű!

Ettől függetlenül persze a VRM-et megfújathatod egy plusz ventivel az sosem árt egyik gyártónál se, főleg ha nincs backplate. -
Joshi
titán
Én nem igazán vagyok rá kíváncsi, neked kellene figyelni a VRM1 hőfokát nehogy nyaldossa a 100 C°-ot.
Egyébként tartósan olyan 85-90 C° el lehet engedni de afölött már nem egészséges.(#23340) asdxv igen de minél magasabb hőfokok vannak annál inkább melegíti a többi hardvert is.
-
Areturus
tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Igen egy darab 290, 1180/1450-en működtetve. 1920*1080, és ezt skálázom fel. Azonban játszhatatlan sajnos hiába hangzik jól az 50, gondolná az ember csak 10-zel marad el a 60-tól. Egy-egy robbanás leviszi akár 25-re is

(#23333) HSM I am the man of my word

-
VGYke
addikt
Sziasztok! Immár nem csak elméletben, gyakorlatban is csatlakozom a klubhoz, Asus R9290X-DC2OC-4GD5 személyében, beüzemeltem a kártyát, az előd Asus HD7970-DC2T-3GD5 helyett.
Első tapasztalataim, méréseim (CPU nincs húzva, HD7970 húzva: GPU:1060/Memory:1500Mhz, R290X nincs húzva GPU:1050/Memory:1350Mhz):
* 3DMark11 Extreme összehasonlítás: X4744 / X3421, azaz 38,7% gyorsulás,
* 3DMark Fire Strike Extreme : 4988 / 3770, azaz 32,3% gyorsulás.
* Unigine 4.0 FPS: 55,9 / 34,4, azaz 62,5% gyorsulás
*Furmark (Kb. uazon tesztkörülmények alatt az R290X 3 fokkal melegebb):
HD7970:
R290X:
.Egyebekben azt vettem észre "gyári beállításokon", hogy 69 fokig nincs, vagy nem tűnik ki a hangja a PC ventik közül, 70 fok felett azonban bedühödik, felerősödik már kitünik a PC venti zajok közül. 80 fok felett elkezd süvölteni! Mondjuk a HD7970 is süvöltött 80 fok felett, így utólag nem tudom megmondani melyik a hangosabb.
Talán megfejtettem mqm fekete képernyő problémáját is, mert belefutottam hasonlóba.
Van a PC-n 3 fiók: 1.Főnök, 2.Korlátozott, 3.Korlátozott.
A 2.korlátozott fiókban csak Catalyst alatt felhúztam a Memory órajelet 1500-ra (régi vigyorogva bírta, ennek is kell)! Fekete képernyő! Semmi baj, 1.Fönök fiókban visszaáálítok mindent alapra. Ott viszont minden alap, nincs fekete képernyő. Tehát az Omega valahol, felhasználónként tárolja a beállításokat.
Semmi baj, Uninstall Omega, meg még AMD Clean Uninstall Utility is indítva, eztán újra telepítés.
A Helyzet változatlan: 1-3 fiókban műküdik a VGA, 2-ben fekete képernyő..... Tehát valahol megőrzi a Catalyst (vagy ki tudja mi) a fiókonkénti VGA beállításokat, és ezt a driver eltávolátása nem törli...
Ezután idegbaj, előlről minden törlés + kézzel is törölgetés User/AppData meg mindenhonnan ami ATI és AMD meg Asus és 2015. év, mindent. Már nem emlékszem mit és honnan töröltem (lényeg: a registryhez nem nyúltam), de ismételt Omega telepítésnél már a 2. fiókban is volt kép, nem csak fekete képernyő...A lényeg: Ez a VGA feszek emelése nélkül behal Memory: 1500Mhz-n! Csak a fenti (fekete képernyő) tortúra után, rohadtul nem lesz kedvem próbálgatni még mennyit bír!
-
odorgg
addikt
válasz
Don't Panic
üzenetére
Én már megvárnám a freesynces monitorokat a helyedben.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic
üzenetére
dehogy lehe látni,de én tuti nemadnám mostmár lentebb a 120hz-nél.szerencsére 1.5 éve vettem a 27-es samsungot ami tudja és hibátlan igy.
-
Don't Panic
senior tag
szerintetek , illetve aki használ 21:9 es moncsit 29" es méretben 2560x1080 felbontásnál pl bf4 ben az én konfigommal nagyon vissza esnének az FPS.esk?
vagy inkább 27 es mincsi 144 hz . TN panel ér ennyit a 144 hz? vagy sima 27 es ips 60hz (FHD) tényleg látni 27-nél a FHD -n a pixelekt? kell a 2560x1440 27" hez?
leginkább játszok és film! no meg netezés.
köszi
-
bombibmw
veterán
válasz
Areturus
üzenetére
90fps 200%-on?
Szerk.:
Ja,hogy minimumon,értem.Megnéztem a BF3-at.
32-s Noshahr Canals-on 180-210fps minden ultrán.
Halálnál,menüben 120.
(#23320) CsonkaImo:
4K-n elvérezne még a 2db 970 is,ha az ember maxon szeretne játszani.
1440-1600 még simán jó viszont.(#23324) HSM:
Sokkal szebb a kép szerintem.
-
HSM
félisten
válasz
Areturus
üzenetére
Érthető, köszi.

(#23322) Bale_E: Magasabb felbontásban dolgozik a motor vele, mint amit beállítottál, és csak a végén butítja vissza a felbontást a valódira.

(#23323) Areturus: Ettől még nem lesz 4K a FHD monitor.
Maximum a sebességét tudod tesztelni, meg valamivel szebb így a kép a visszaskálázás miatt. -
Areturus
tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
A belső rendert állítja, hogy a kép amit a játék kiszámol milyen nagyságú legyen. Ezzel az opcióval játszhatsz 4k-ban 4k kijelző nélkül.
-
Areturus
tag
A leírás a következő hsz-ben! ->
Kérem görgessen!
(#23316) bombibmw Szervusz! Gulf of Oman 64-es szerveren tesztelek mindig, mert a vehicle csaták és a nagy robbanások a homokvihar kellős közepén minden pénzt megér. Minimum fps-t a robbanásoknál szoktam nézni, úgy 90-re szokott leesni ha durrogtatok. Átlag pedig 110-160 között mozog. Minden beállítást minimumra vettem, kivéve a mesh quality az ultra. Ezzel valószínűleg egyedül leszek, de én multiban nem szeretem az eye-candy dolgokat csak, hogy minél előbb észrevegyem a gonoszt és folyamatos legyen a kép

-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator
üzenetére
Hohó, resolution scale 110%, tehát 10%-al nagyobb képet számoltatsz vele... Azt vissza kéne húzni gyorsan 100-ra.

-
Pacy
aktív tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Resolution Scale 110%. Tedd alapra, úgy nézd! Mindjárt magasabb lesz a min. fps.
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Mennyin van a FOV?
Ha magasabban, mint az alap, az tényleg számít. -
odorgg
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
-
demmer123
őstag
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Ha géphez jutok, megnézem én is azt a sarkot, úgy hogy nálam csutkán van a grafika.
Amúgy érdekes, mert nálam csak akkor megy 60 alá, ha egy nagy robbanás van a közelemben.
70 alá is csak ritkán és szinte azonnal vissza is ugrik 70 fölé. -
HSM
félisten
válasz
m0h0senator
üzenetére
Szerintem ne így hasonlítsd össze.
Csúcsteljesítményre szinte borítékolható, hogy a HT fog nyerni, viszont a HT OFF kevésbé hozható "zavarba" a korábbi, még i7 920-as tapasztalataim szerint.
A legjobb, ha játszol pár kört HT-val, és pár kört lehetőleg ugyanazokon a térképeken/létszámmal HT OFF, és közben nézegeted az FPS számlálót. A kettő között a kapcsolgatás ingyen van, és ha kevesebb is esetleg egyik vagy másik módban az FPS, azért nem annyival, hogy csak célpont lehess.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung A17 mobiltelefon
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem lehet átírni a biosát ezeknek már? Bios kapcsoló van rajta, biztos lehet módosítani. Mindegy marad -50mV, 60-65-öt még talán bírna, de sokat úgyse hozna.
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A FurMark még az én Fullcover vizesblokkos kártyámat is megdolgoztatja nem hogy egy léghűtésest.

Azonnal állítsd le, ez így nem jó ki kell találnod valamit.