- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #25397 üzenetére
Megvolt a Driver csere Omega le rendesen! 14.11.1 BETA fel ez nálam bevált. Detto , FEKETE kép!! pedig nem sokat matatok kicsit szűröm az utat párszor és jön is a feketeség ha húzva van a kari!! Még szerencse hogy nem minden nap használom, vagy rá kell állnom hogy játékok előtt lövöm be a tuningot, de ezt macerásnak érzem. Következő teszt ha új OP és 14.11. 1 Beta , remélem nem mostanában lesz mert most volt 2-3 hete, a teló romok miatt.
-
BullKoxa
őstag
helloka! nekem a stabil Turingom itt pár perc alatt meghal. fekete kép és csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomása segít. Omega van fent ( lehet megnázem a 14.11 1 Betaval , de szerintem már felesleges . a biztos ha majd OP-t cserélek és akkor nézem meg a Beta-val ), Ha alapra teszem a kártyát mielőtt matatok a linken akkor jó a masina.
-
slloyd
senior tag
válasz
proci985 #25392 üzenetére
Köszi a válaszod,
Viszont ha most nekem 200-250€ házat kell vennem egy r9 290 miatt hogy elég hűvös legyen akkor inkább gyulladjon ki a gépházban.
Ezekszerint akkor úgy áll a dolog,hogy megy ameddig meg nem döglik így 90c on.
Én biztos nem veszek gépházat csak max 60€ ért... -
válasz
Malibutomi #25394 üzenetére
. Remélem még tudok valamit finomítani rajta....Az viszont biztos, hogy ez is erősen "házfüggő" kártya, ahonnan hoztam, ott ugyanezt a hőfokot 75-80% ventivel tudta tartani...
-
válasz
Malibutomi #25390 üzenetére
Első próbára 5 kör valley alatt 79°C -nál állt meg a gpu 60%-os venti fordulatnál corsair air540 házban..2x12cm venti elől, 1x12cm hátul, 1x12cm felül társaságban, azok ~ 900rpm-en mennek...Lehetne játszani még velük biztosan vrm1 67,vrm2 73 fok körüli maximumot mutattak..
Jelzem ezek első tapasztalatok még csak...
Hangja idle-ben nulla, 60% körül normális( hallatszik, de még nem zavaró) 67% fölött nekem már zavaró...
Gari matrica van az egyik csavaron...hirtelen ennyi...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #25381 üzenetére
illeto nagyon sok munkat belerak, de folyamatosan valtogatja a ventik szamat, jatszik a konfiggal, cserelgeti az elemeket plusz a statisztikai szignifikancia fogalmaval bajban van. ez szerintem emiatt baj (valamennyire melyviz). spcr pl megbizhato, bar nekik is csak 460Wos a nagyobbik konfigjuk (Cosmos 2 tesztnel pl latszottak a valtozo hatarai). gyakorlatilag szerintem amire azt mondja, hogy osszehasonlithato, az jellemzeoen nem az (persze kabellyuk pl igen, de az szvsz sokadlagos szempont egy haznal), es ezekbol az osszehasonlitasokbol olyan kovetkezteteseket von le, amik nem allnak meg.
plusz a masik baja, hogy amikor utoljara neztem kb egy eve gyakorlatilag nulla ertekelheto 100USD feletti normalis hazat tesztelt. a 60USDs haz meg pontosan addig minosegi, amig az ember nem szerelt/taperolt vegig par 2-300USDs aluraketat. amitol az meg lehet jo ar/ertek aranyu haz, csak nem kene szuper haznak igerni, mert nem az. meg ok, vegignezett tobbszaz hazat -meresnek nem neveznem-, de hol maradnak a klasszikus, bevalt, kozismerten elfogadott darabok (Fortress02 pl)?
--
a 290xnek pedig remek hutes kell, ld nalam eppen Cosmos RC1050 allt ossze egy Cosmos S oldallappal felturbozott Cosmosbol.
steinmacher: HAF 932 / HAF X? Azok is harsanyak es azok normalisan szelloznek. tipikusan a <100USDs hazakat ezekhez a videokartyakhoz hanyagolni kell. a 290(X) 275/300W korul eszik, az olcso gamer hazak meg ide nagyon kevesek. plusz Thermaltake / CoolerMasternel hatvanyozottan igaz, hogy pontosan azt kapod amiert fizettel, 100USD alatt pedig csak kompromisszum van kompromisszum hatan. lehet oket telerakni ventivel, szabalyozni, jatszani a vinyotartokkal, de a vege ugyis az lesz, hogy bukoval eladod es veszel valami normalisat / dragabb lesz, mint elsore venni egy rendeset.
szoval en nem arrol a listarol keresnek magamnak hazat.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem volt 290X Gaming, eg ynormális házban 75 fok körül is megállhat, és nem hangos. Kiváncsi leszek a ti tapasztalataitokra.
-
odorgg
addikt
No jövök vissza egy 290x Gamingel. A 970-esről nem tudtam magam meg győzni, hogy kifizessem érte a felárat. A 270-el még kihúzhattam volna egy darabig, de hiányzott azért a 290-es ereje. A 750TI-t szerettem volna még kipróbálni, az sem jött össze sajna. Mondjuk úgy is színtévesztő vagyok, többek közt a zöldet is keverem a pirossal
-
sziasztok!
Asus DCII R9 290x vagy sapphire r9 290x tri-x ? melyiket vegyem? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #25372 üzenetére
Minden tiszteletem shellkretor-é a sok melóért, de ha az emlékezetem nem csal valami kis i3 konfiggal tesztel, az egész konfigja nem fogyasztja felét egy 290-nek.
Egy ház lehet jól szerepel amikor 150W-ot kell elvezetni az egész gépből, de mikor 450-et akkor meg csúnyán elhasal. -
slloyd
senior tag
Nekem ilyesmi formavilággal tetszenek a kuckók :
Szerintem elég jól szellőzőnek néz ki és nincs a listában,...
Na majd ráérdeklődök a házas topikban
-
lowzor
veterán
válasz
fenergie84 #25373 üzenetére
Az Asussal sem lősz mellé, ha olcsón akarod megúszni. Egy jó házban, alapfeszes tuninggal képes megbízhatóan és halkan üzemelni.
-
lowzor
veterán
Ha a 3 év megér neked annyit, akkor igen. A hűtésük hasonlóan jó.
(#25371) steinmacher:
A táppal ne szórakozz.
A házba előre tegyél fúja, hátulra és felülre szívó ventiket.
De én inkább vennék egy másik házat a helyedben. 20k körül már lehet jól szellőzőket kapni.
Kiválóan szellőző házak listája -
slloyd
senior tag
Hali,
Egy kis segítségre lenne szükségem (hűtéstanácsadás)
Átvariáltam a házamban a hűtő ventiket így (csak) 90c a gpu-m 3x heaven után.....
Szerintetek ha a tápomat megfordítanám és belűlről szívná a meleget kifelé az jobb hatással lenne a vga hőfokaira?
Alsó tápom van képeket visszább láthattok a konfigomról.
Most ugye úgy ahogy kell a táp ventije alúra néz hideget szív kintről alúlról...
+ rendeltem 2 db 140mm ventit a ház elejébe amik majd szívásra lesznek állïtva de addig is ez az ötlet szerintetek segítene valamit? -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
VGA kártya vásárlás előtt vagyok, ezt a 2 kártyát nézte.
http://www.aqua.hu/sapphire-radeon-r9-290x-tri-x-uefi-4gb-11226-10-40g-304191.html
http://www.aqua.hu/msi-radeon-r9-290x-lightning-4gb-videokartya-279687.html12k-t van a két kártya között. Érdemes e MSI-t venni?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #25362 üzenetére
Szörnyű ez a képtörés BF-ben, ilyen durva tearing-el én még nem találkoztam, ez a Quad CF miatt ilyen?
-
Tomdriver
őstag
válasz
Ezek szerint ennyire megdobná az fps-t 8Gb?
Én 3 monitorral nem is tudok ultra beállítással játszani, 40-50 fps van csak. Ez 1920*1080 felbontáson 100-120 fpst jelent, itt meg van néha 300 is. -
TTomax
félisten
válasz
Van ám tearing rendesen...
-
válasz
Nálam Garden Warfare fix 60 fps vsync.
Így is én vagyok a leghalálosabb növény...
Közel 300 órát toltam bele a multiba, mondjuk a lányaim is tolják ezerrel.(#25341) dgabor80 : szia, igen az alsó 14 centist lehet, hogy megfordítom én is, akkor befelé csak a 2x20 centi lesz.
-
lowzor
veterán
válasz
fenergie84 #25360 üzenetére
Igen, 80-ért az jó vétel lenne
-
lowzor
veterán
válasz
fenergie84 #25357 üzenetére
Ha van egy jól szellőző házad, akkor nem rossz.
Tuningpotenciál nem nagy, mert feszemeléshez már kevés a hűtése. -
daveoff
veterán
válasz
fenergie84 #25357 üzenetére
Nem is kell sokat visszaolvasnod, és megkapod a választ!
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Nézegetem a 290 karikat, és érdeklődnék, hogy az ASUS Radeon R9 290 DirectCU II milyen?
Valakinek tapasztalat, hangosság, melegedés, tuning potenciál?Előre is köszönöm a válaszokat
-
lowzor
veterán
válasz
proci985 #25337 üzenetére
Azt nem próbálod ki, hogy több ventit állítasz szívóra, mint fújóra? Nekem ez a megoldás működik legjobban 290-nél, mert kinyomatják a temérdek hőt, amit termel.
Az oldalról fújás nálam inkább ártani szokott, bár ház válogatja...
Backplate ventit is próbáld ki, sokat hozhat, bár nem főleg a GPU-n.(#25353) GRaul:
Az Elpida nagyobb hőt elvisel, meg kevésbé melegszik.
-
petymeg
addikt
-
mqm
senior tag
Honnan lehet tudni ,hogy vga epida vagy hynix memóriával van-e szerelve?
-
Xmister
senior tag
válasz
proci985 #25345 üzenetére
Én is 3 kijelzőt használok (igaz, ebből 2 csak 1280 széles). Én azt vettem észre, hogy furmark alatt a VRM nagyon gyorsan melegszik (1 perc alatt 110 fölött van, és inkább leállítom, míg játékokban a 100 is ritka), gpu pedig egy 5 fokkal magasabb ennyi idő alatt, mint játékokban órák után.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #25343 üzenetére
na megneztem az FC4et 1080pben is, ott oke. ugy nez ki eyefinityben omlik ossze minden.
es ugy emlekszem hasonloak voltak anno a bugok a 7850 CFfel, szoval lehet megiscsak driver.
Xmister: harom kijelzovel furmarkkal egesz jol kozelitettek a hofokok a jatekokat. jellemzoen jobban throttlingol a kartya, de annyi.
HSM: jo otlet, hasonlot csinaltam, de akkor meg nem volt fent a custom oldallap.
-
fatal1ty1984
őstag
valaki probálta már a bf4-et 3db 290-essel?ugy néz ki kedden jön még egy vapor kártya.igazábol gondolkodtam az uj szérián,de ahogy néztem juliusi megjelenés lesz kb és akkor mire custom hütös változatok lesznek az augusztus.mivel bf4-el játszom föleg ahol hibátlan a cf támogatás igy maradok a 290-nél.nemhinném,hogy az uj szériábol 1db vga erösebb lenne mint a 290 cf fölegnem 3 kártyával+200k körüli árakjrol szolnak a pletykák eddig amit én tuti kinem fizetek egy kártyáért soha,föleg,hogy fél év mulva 90 -100k lesz az ára használtan
-
dgabor80
tag
válasz
sixpak #25326 üzenetére
Szia,
én is nagyobb házban és 7db 14 centis noctua ventivel nyomom...
a nagyobb belső tér, nem feltétlen előny, a ventik légárama könnyebben "szétoszlik".
Amire figyelni kell (itt ph-n is sokat hallani) hogy több venti szívjon ki, mint amennyi befúj, hiszen hiába áramlik be és melegszik fel a levegő, ha nincs ami kihúzza a házból...
-
eastone1
senior tag
Csökkent az ár egy tizessel, ha esetleg valakit érdekel........
-
mrzed
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #25335 üzenetére
A letiltott shader-eket a gari miatt nem babráltam, de a 290x órajelén stabilan megy feszemelés nélkül, csak a power limitre tettem rá 20%-ot.
-
proci985
MODERÁTOR
van itthon egy Cosmos S, atcsereltem az oldallapot. a Cosmossal es kapott egy 200mmes 700rpmes ventit a kartya a pofajaba (11Vn, de igy is tippre legalabb 140m3/h). szoval igy mar nem igazan lehet a szellozesre fogni szvsz.
eredmeny: meg mindig felmegy furmark alatt 94 fokig, de mar tartja a 900as orajelet. 510w furmark alatt konnektorbol, uj rekord.
-
mrzed
senior tag
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Másodkézből vettem egy gariban cserélt ref asus r9 290-es kártyát három év garanciával.
Tudom, hogy nem a legjobb a hűtése, alap beállításon felengedi a gpu hőmérsékletét 95 fok körülire, mely számomra nem túl szimpatikus. Ezért Afterburner-el készítettem egy ventilátorprofilt, mellyel a gpu-t 85 fokon tartja, a vrm pedig 75 fokos. 60%-os venti teljesítménnyel tudja tartani ezt a hőfokot huzamosabb időn keresztül is, még a fánkkal nyüstölve is.Szerintetek jó lesz ez így hosszútávon, vagy bütyköljek még rajta valamit?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #25320 üzenetére
van rajta, csak a ramot hagytak le.
en VRAM tulmelegedesre gyanakszok.
Xmister: harom het garijanak az eredmenye a kartya, szoval egyelore probalom meguszni.
asdxv: Cosmos teszteknel kb az osszes tesztelo hutetlenul hagyta a vinyokat, tetejeben par helyen kikapcsoltak a ventiket aztan csodalkoztak, hogy a CPUhuto kulon korre rakott tappal nem meglepo modon nem eleg atszelloztetni egy valamennyire restriktiv nagytornyot forumon volt kb 5 darab ahogy emlekszem az RC1000bol. egyreszt tesztek le is huztak, masreszt ujkorban 50ezer korul mozgott joval erosebb forinttal is. btw, a lehuzas a teszteken amiatt volt vicces, mert akkoriban a CM690tol mindenki el volt ajulva, ami a gyari Cosmoshoz kepest egy gyengen hutott, hangos es szornyu osszeszerelesu minosegu haz.
----
btw: mi az ajanlott driver az omega helyett? nalam iszonyatosan bugzik (pl re-enable eyefinity setupra black screen, csak ujrainditas segit, presetek nem mukodnek, far cry 4 texturahibazik -HBAO-, es 3 napja van meg a kartya).
-
Nekem is az volt az első dolgom, hogy a 2x3 slotos hdd tartót kiszedtem és csak egy 2 slotos maradt benn.
Azon gondolkodom, hogy azt is átrakom felülre. Azért akarok még egy ventit, mert hiába az első 2 db. 20 centis, ha nem akarom, hogy hangos legyen, akkor leszabályoztatva használom. Így viszont kevésbé hatékony a nagy ház miatt. Ezért erre a keretre fogok rádobni még egy 14 vagy 20 centist. Annak már elég ereje lesz alapjáraton is, hogy hátrafelé kifújja a házból a hőt.Ide akarom a plusz ventit:
Ez egy elég régi kép, már szinte minden cserélődött a házban...
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #25326 üzenetére
Szerintem ebbe nem kell több venit, bőven elégnek kéne legyen. Nekem 2db 18cm-es 700rpm-es volt a házhűtésem befelé fújva és egy 12-es 700rpm körüli kifelé. Ez hűtötte a WF3 290-est és a 4,4Ghz-re húzott i5-öt. Persze, volt egy venti a procihűtőn, meg egy egy atom leszabályzott a passzív tápon.
Nyilván ehhez megfelelő kialakítású ház és jó kábelmenedzment is kellett, és semmi nem volt a levegő útjában sem, a komplett HDD polcok kiszerelésre kerültek.
-
Igen, tényleg elég kicsi. Nekem is az a szerencsém, hogy jó nagy házam van, még egy tri-x beférne elé, meg egy mellé is.
Ventilátorból nincs olyan sok egyelőre (még egyet tervezek), 3x20 centi és 3x14 centi a felállás jelenleg.
Ebből a 2db első 20 centis és az alsó 14-es befelé fúj, a felül és hátul pedig kifele a 2x14 centis és egy 20-as. -
lowzor
veterán
Én 3 szívó ventivel fújatom ki az Asus által termelt hőt és így 79-80 fokos játékok alatt és halk a működése.
Aki sokra számít az Asus-tól egy gyengén szellőző házban, az nem látta rajta a borda méretét és, hogy mekkora fogyasztású kártyára van ez rátéve(#25302) ÁdiBá:
Én a Cosmos-ról nem hallottam sok jót szellőzés terén, szóval nem csodálkozom, hogy nem bírta lehűteni.
Aztán a gyakorlat lehet, hogy más, de a hőfokaidból nem úgy tűnik -
HSM
félisten
válasz
sixpak #25312 üzenetére
Szép ház.
De ha megnézed, NAGYON picike, emiatt zsúfolt, és alig van hely a szellőzésnek.
(#25323) steinmacher: Ha most minden szép, minden jó, felesleges frissíteni. Én anno kb. 4-5 havonta frissítettem, vagy amikor láttam, hogy van valami érdemeleges javítás, vagy gyorsulás a driverben azokban a játékokban, amikkel játszom.
-
slloyd
senior tag
Köszi a tippeket kipróbálok minden lehetőséget hogy megtaláljam a kártyának való legoptimálisabb hűtési eljárást
Most tényleg nagyon jól hasít minden viszont jelezte a meghajtó progi hogy van frissítés letöltöttem de nem merem feltelepíteni....
Félek,hogy eltol nekem valamit és megint droppolni fognak a játékok
Vagy mit mondotok nyugodtan frissíthetek? -
m0h0senator
őstag
válasz
fatal1ty1984 #25319 üzenetére
BF4 mappába csinálj egy user.cfg-t és abba ha bemásolod akkor mindig mutatni fogja.
-
válasz
fatal1ty1984 #25319 üzenetére
Játék közben (akár a betöltőképernyőnél is) nyomd meg a nullát (ez hozza elő a konzolt), írd be ezt, majd nyomj egy entert.
Az 1 előtt egy szóköz van, arra figyelj. -
Milka 78
nagyúr
válasz
slloyd #25311 üzenetére
Szerintem nem fog ártani,de próbáld ki,hogy befelé,avagy kifelé a hatékonyabb,illetve az előlapi rácsok alá nem fér el véletlenül 1-2 12-es venti (nem látom,hogy van e).Nekem hasonló Aerocool RS9-em volt és oda befért,de van a Raijintek/Scythe-nek vékony profilú ventije is,így előről tudsz egy kis friss levegőt juttatni a kártyának.
Érdekes ez a Call Of is valóban volt pár panasz AMD-s karikon rá,de afelett elsiklottam,hogy milyen OP-rendszert használtak,köszi az infót -
válasz
m0h0senator #25315 üzenetére
Én először egy kifelé fújó oldalsó ventivel próbálkoznék....
(#25316) fatal1ty1984: BF-ben?
perfoverlay.drawfps_1 -
fatal1ty1984
őstag
mantle alatt hogyan lehet mérni az fps-t.
-
m0h0senator
őstag
válasz
slloyd #25311 üzenetére
Azért azt a házat én gyorsan lecserélném és el is mondom miért. Tavaly június óta van meg a kártya és kitapasztaltam mi az amit szeret. Én előre egy kifelé fújó ventit tennék mert a kártya a tápkábelei felé tol ki iszonyat mennyiségű hőt és azt kell minél jobban elvezetni. Ahogy többen is írták a backplate-re egy 8 centis a ház oldalára is én kifelé tenném mert oldalt ahol a nagy vastag hőcső van ott is meleget nyom kifelé, és alulra tennék 12es ventit h onnan kapja a frisset.
-
slloyd
senior tag
Srácok először is elnézést kérek mindenkitől akit esetleg megbántottam tegnap az amd ócsárolásommal ami alaptalan volt
Ma végső elkeseredésemben feltettem a win 8 at és láss csodát minden gond nélkül szalad még a call of is olyan fps eket produkál,hogy huhh a gtx 770 után
Játék lagg,dropp sehos semilyen játékban nincs.
A házam nem 5000 e ft os csak én vettem 20 euroért használtan....
Íme pár kép a konfigomról azt hiszem az oldallaapba teszek egy kis 8 as ventit a kártya mellé (MERT MARAD NÁLAM MÁR BARÁTOK VAGYUNKhátha segít...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daveoff #25301 üzenetére
nezd, a vicc az, hogy a Cosmos elott egy CM690em volt. CPU -15 fok, GPUban a Cosmos meg mindig a 690 (ventis oldallapos) ertekeit tudta. ez a gyari allapot volt, azota lehet csendesitve lett, de a belepo oldalon van 3xSflex@650-700, a kilepon SFlex@650-700+2xAntec TC@650-700. korabban a CF mellett a legtereloben meg bent volt egy Papst + Glacaltech kombo (kb SFlex / majnem SFlex szint, open benches probak alapjan), most megint kb neutralis a szellozese. tap kulon koron.
oke,a Black Ice GTS a kilepo oldalon mintha picit erzodne. Cosmost tesztekben lehuztak, hogy nem szellozik jol, de Stacker 834et vartak es Antec P180XLt kaptak. plusz a jelenlegi setuppal van olyan beallitas, ahol az open testbenches eredmenyeimet hozza. csak az nem a jelenlegi ultralaza ventibeallitas.
mellett.lehet mondani, hogy csendre van hangolva a haz, nade a HIS 6950 2GB is 200Won folyamatosan power_throttlingolva ment eyefinity alatt es semmi baja nem volt (kb 84 fok, nade 1800rpmet ment a ventije, ott csereltem az FSP GLNt mert a tap volt messze a leghangosabb), a 7850 CF ket 15%al tulhajtott kartyabol allt, 81-84 fokon tovig terhelve (HIS ICEQ + PCS+) es a Giga GTX970 G1 is hiaba ment fel 80 fokig, azt foleg azert tette mert a kartya addig boostolt amig a power, thermal vagy a max_boost limitbe nem futott, 80 fokon pedig meg mindig 1392-1420 kozott mozgott az orajele, ami laza 20%al magasabb a stock boostnal es 8%al magasabb a kartyara irt erteknel. elviselheto hangero mellett. mind 200-230Wos GPU alrendszerekrol beszelunk. a 110Wot 3870et (az volt az elso karim a hazban) HR03GTvel passzivan vitte 67 fokon, ami meg mindig jobb ertek volt, mint a gyari 2slotos huto, 80%@40dBA mellett "en a porszivo vagyok" gyari beallitassal (aktivan nem ment 50 fok fole a kartya furmark alatt).
ja igen: teljesen biztos vagyok abban, hogy hiaba csendes a haz, a 100USD alatti kategoriaban ezekkel a beallitasokkal meg mindig jobb mindennel midi/tower kategoriaban.
persze, a GTX480hoz volt anno a tanacs, hogy HAF X / Fortress FT02 / Raven02-03, de ize...
--
na, viszont ugy nez ki hogy a Cosmos S oldallapja ramegy a Cosmosra, egy NZXT FS200 bekerult oldalra, meglatjuk mennyit szamit, hogy a 290x a friss levegot kapja az arcaba direkten.
-
-Solt-
veterán
válasz
slloyd #25260 üzenetére
Másfél éve van meg a GTX780-m... jó darabig tudnám neked sorolni, hogy a TrackIr nyűgtől az RGB szívatáson át mennyi szarral idegesített. Az experience-t már nem is használom, mert minden harmadik frissítésnél szarrá fagyasztja a rendszert... még az asus wifi adapter drivernek is bekever...
Hűtés... nálam egy jól szellőző Fractal Design Define XL toronyban van, mégis visszaveszi az órajelet, ha nem csinálok egyedi ventiprofilt, tehát ez a beteszem a gépbe és minden álomszerű az NV-nél sem működik! Az pedig júzer error, ha alap dolgokkal nem vagy tisztában a megvásárolt termékkel kapcsolatban... lásd powerlimit.
Mint ide-oda ingázó annyit tudok neked mondani, gond mindegyikkel akad, és egyik sem jobb a másiknál. Az egyik itt szívat valamivel, a másik ott, tehát az egyik szar, a másik álomszerű kijelentés semmilyen irányból nem állja meg a helyét.
Nem tudom mennyi időre vennéd a 780-t, de így a DX12 szintek és kívánalmak bejelentése után 290-ről 780-ra váltani... háááát... te tudod!
-
HSM
félisten
-
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #25303 üzenetére
A X-es változat eleve hűvösebb, illetve ha egy alacsonyabb ASIC-Q kártyával rendelkezel már az is sokat jelent, de nekem egyik kártyával se sikerült ilyen jó hőmérsékleteket produkálni. A lényeg hogy nekem van összehasonlítási alapom, a jelenlegi kártyám durván hűvösebb, és halkabb, mint a hasonló hűtésű Hawaii DC2 volt, és a tökig tuningolt 980-on moddolt bios van 300W-ra kitolt TDP-vel, és 50mV-al megemelt fesz.-el, szerintem így ez is bőven 200W felett kajál.
deadwing: szerintem egy jól szellőző, huzatos ház jobb, mint ha telibe fújatom a kártyát, mert akkor a meleg nem távozik....
-
Xmister
senior tag
válasz
proci985 #25295 üzenetére
Melegedés miatt nem szabadna ilyeneket csinálnia. A fekete négyzetre még ráfogható lenne talán driver/játék/stb. hiba, de a szemetelés nagyon hardveresnek tűnik.
Én cserélném garanciába.Nálam a WF3 van úgy belőve a venti profil, hogy +88mv-al 1160/1375-ön menjen, kb. 90 fokon, mert így még nem throttling-ol, de a ventik is általában maradnak 60% körül. Semmi gond nincs vele így játékokban.
-
m0h0senator
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
slloyd #25219 üzenetére
Én se tudtam lehűteni az X példányt a Cosmos SE gépházban.
ASUS úgy elszarta azon a kártyán a hűtést hogy annak a rendje, telibe a GTX780 DCU2 hűtőt telepítette át a R9 290(X) DCU2 kártyákra...
Hőcső meg a vakvilágba néz kifelé a kisebb gpu miatt nem fekszik fel...(#25301) daveoff Nagyon meg kell gondolni az új szériát, mind a GM200 részéről mind az AMD részéről az ember melyik típust választja hiszen azoknak a leadott teljesítménye és a számítási kapacitásuk alapján kijelenthető, hogy nem lesznek egy picivel sem hűvösebbek...
-
daveoff
veterán
válasz
sixpak #25293 üzenetére
Ebben egyetértek, jogos a házzal kapcsolatos felvetésetek, nem figyeltem, hogy pontosan milyen házba rakta a kártyát, de egy 5k-s ház minden 200W TDP feletti kártyánál gondot okozhat. Csak had mondjam el nekem mi a véleményem az ASUS DC2 hűtés igényeiről. Nálam az alábbi házikóban, és hűtéssel(ventik max fordulaton mentek mindig) volt jelen a 290 DC2OC, és elégedetten használtam, alapfeszes tuningal, performance módban 82-85°C-os volt a GPU, VRM 100 alatt tudott maradni. Ez szerintem még teljesen rendben van, nem is volt vele gondom, de azért elég komoly hűtést kapott a kártya, és halknak se mondanám így a rendszert. (Ugyanebben a konfigban a Lightning 75°C.-os volt visító ventikkel.) na a lényeg, hogy havernak eladtam a DC2-őt, és bepattintotta egy viszonylag jól szellőző CM házba, ami bőven 10k fölötti kategória, és a kártya tök alapon folyamat 90°C felett throttlingolt, és egy tartósabb BF4 multi után piros halállal eldobta magát. Ezek után elég cikiben voltam, és jöhettek a mindenféle tanácsok, de végül az lett a megoldás, hogy lecserélte egy 780Ti-re, és azóta nincs gondja. Most ezzel nem az AMD-t akarom fikázni, de ez az ASUS kártya arra nem alkalmas, hogy beteszed, és használod, és a legtöbb felhasználó egyrészt nem is tudja, hogy mit kellene csinálni, másrészt nem is akar vele foglalkozni, mert nem azért vette.
És ASUS ide, vagy oda, ami most következik, azt egyetlen Hawaii-al(de még a Tahiti-vel sem) sem tudtam megcsinálni, pedig kipróbáltam jópár megoldást. Jelenleg nálam ugyanebben a konfigban a 980 alap ventivel, feszelt 1500+mhz-es tuningal, és 50%-ra leszabályzott ház ventikkel, full némán max 71-72°C-os. Szerintem óriási a különbség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest