- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz
mike710 #24996 üzenetére
Igazából nem tudom,mi volt a probléma a venitvel.
De ne várd,h futárt küldjenek,Az még oks,h gariba vidd vissza oda ahol vetted.
Mivel garanciával semmilyen formában nem foglalkozik az asus(max nagykeren át).Esetleg ha ntebookod van talán.És ez is szomorú,azért 1 ilyen cégtől...(bár a posta is többe került volna külfölre,mint,h megcsinálod így)
Még az a jó,h nem rajtuk keresztül menne a gar,ha most vmi baja is lenne.
Rögtön ráfognák,h hozzányúltál szvasz
Csak azt nem értem mi értelme beregisztrálni a karit hozzájuk,ha nem foglalkoznak vele rma-ban
És +gart se kapsz -
mike710
aktív tag
A merlinhardver-nél én csak ezt találtam de ezt nem tudom rákötni a vga-ra sajnos mert nagyobb a műanyag csatlakozója, hiába menne bele amúgy
(ezért dugtam az alaplapra ilyen elosztóval )
GAbre: Igen engem is leráztak, de ráadásul úgy, hogy visszakérdeztek, hogy ugyan mégis miért szeretnék én egy darab ventilátort rendelni tőlük meg mi a probléma elmondtam nekik és így semmi reakciót nem kaptam
Nevetségesek.Nem azt mondaná hogy, oké elküldünk egy futárt és kicseréljük neked a ventit amit 4 csavar fog és 2perces munka.
Régen volt csak jó az Asus én már alaplapba se vennék tőlük semmit. -
mike710
aktív tag
válasz
sixpak #24984 üzenetére
1900 a max azon már van hangja azért elvileg 18db de bőven jó, pont a hang miatt vettem be quiet ventiket!
Most kísérletezek vele hogy lehet elég csak 65% on járatni azon meg nem hallani semmit,csak nem nagyon volt időm tesztelgetni munka mellett sajnos
Daying Light-Al amúgy sikerült felvinni 70fokra, de bevallom nem a legjobb a hazám hűtése mert nem lehet a belsejét értelmesen elrendezni
Proci985: Igen elég durva nincs egy éves a kártya.. Én csalódtam az Asus-ban a supportjukban is de ez egy másik történet.
Miklosss2012: Köszönöm szépen!
Ghoula: Köszönöm a tippet valószínűleg megrendelem!
Azért csak jobb lenne ha a vga vezerelné a ventiket. -
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #24989 üzenetére
Ok köszönöm a válszt.
Bocs nem olvastam méllyebben vissza mert nagyon el vagyok havazva mostanában...
Az én karimon van egy kapcsoló is az egyik állásban sillent a másikban performance.
Még nem piszkáltam de gondolom tanácsosabb performance re rakni most sillenten van..
Valamint ha nem teszek rá hátra ventit mondjuk mert nem tudom szépen megoldani (plexi oldalapos ház esetén)
Akkor a hiánya okozhat kártyameghibásodást? -
slloyd
senior tag
Hali a mimap szereztem be egy asus r9 290 DCII őt mire kell odafigyelni ennél a,tipusnál?
Remélem nem süti meg magát mert valamit olvastam a vrm hőfokokról ,hogy nem egészen frankók..... -
Ghoula
senior tag
-
mike710
aktív tag
Ezt nem teljesen értem, műanyag burkolatot a vga-ról?Jaj értem mit mondasz, nem mert így át tud járni levegő a burkolat alatt,amúgy meg nem lett volna irányított légáramlat. Próbáltam úgy mert tényleg egyszerűbb volt a dolog csak megrekedt a forró levegő és azt kezdte el vissza szívni. -
Joshi
titán
válasz
mike710 #24979 üzenetére
Mindenképpen szép munka grat hozzá, de nem tudok elmenni szurkálódás nélkül.
Nem lett volna egyszerűbb ha leveszed a műanyag burkolatot a vga-ról, és simán ráteszed a két ventit eredeti állapotában? Az oké hogy nem nézne ki úgy mintha eredeti kártya lenne, de sokkal egyszerűbben kivitelezhető lett volna.
-
mike710
aktív tag
Alapból a venti így nézett ki, ki kellett szedni a házából, ezután megmaradt 4 műanyag pöcök amikbe csak lyukat kellett fúrni és felfogatni csavarral a régi venti helyére. A kábelezés viszont bonyolultabb mert jelenleg az alaplapra van kötve és onnan szabályozom a hűtést mert kellene egy 5 tűs(
) csatlakozó amire rátudnám dugni a 2 ventit de nekem igazából így is jó.
Nagyon röviden és tömören ennyi
-
Sziasztok!
Esetleg tudnátok tippeket, hogy szimulátorok használata közben a GPU Load miért ugrál 0 és 100 között?
Lehet ennek köze a megmagyarázhatatlan micró lagnak ami főleg a képernyő két szélén szinte megállás nélküli?
Bármilyen ötletet szívesen veszek! -
GAbre
veterán
válasz
lowzor #24968 üzenetére
Arról nem beszélve,hogy mennyire nem támogatják már a játékok a crosst.(ha jól tudom)
+ még tapasztalataim(kb 3 évvel ezelőtt kipróbáltam 1x) szerint bőven nem duplázza a teljesítményt,~másfélszerezi.Gondolom ez azóta se sokat változott,ha már volt is 1 cikk a cross,és sli életképességéről,valahol láttam 1-2 hete futólag.
Arról nem beszélve,h mennyire melegít,"amiből következik",hogy zabálja az áramot is jobban.Ha megvan,én őt ajánlom neked,előtte ilyenem volt,hűvös,jól tuningolható
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #24966 üzenetére
Az a radi elég lehet, 280 GTS-t én Q6600+chipset+5870-hez használtam, elvitte. Mondjuk 2db 290X-hez már karcsúnak érzem, de egyet, procival el kéne bírnia. Szintén DCP2.2 van nekem is, de 7V-on járatom, nem vettem észre különbséget 7V-12V között.
Nem, a pumpa/tartály a radi mögött van a ház eléjében, onnan radi- CPU- GPU a kör. Igazából mindegy a bekötési sorrend, talán 1-2 fokot számíthat, de a víz hőmérséklete közel azonos az egész rendszerben.
Szívesen, örülök ha segítettem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ghoula #24964 üzenetére
radi nekem sincs eltulozva, EK 120x45 + Black ICE GTS 280x30 van bent (EK L120 volt a kiindulorendszer, azota atcsovezve masterkleerre plusz kapott egy extra radit). igazabol a DCP2.2tol tartok picit, hogy a 400l/h keves lesz.
ahogy nezem GPU -> CPU nalad a kor, nem nagyon melegiti?
koszonom a valaszt es az eszreveteleket
GeneraL_XTX: xonar essence one. a hifi rakerult a tvre, gepet mostanaban csak fulessel hasznalom, a Beyer dt990nek meg kellett az erosites. de igenyektol fuggoen vannak joval olcsobban is megfelelo modellek
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #24957 üzenetére
Ha nem is mátrix, de DC2, FC blokkal van tapasztalat. Mivel a mátrixon pengébb VRM van, ott az még hűvösebb lenne.
Nekem eléggé alulméretezett radiátorom volt/van így persze sose értem el olyan hőfokokat, mint mások, de 50 és 60 fokos gpu között sok különbség nincs. a VRM így felmegy nekem ~70 fokra, amin fujipoly gap-paddal lehetne segíteni, de sok értelmét nem látom.
Régi gépet 2500K 1,28V@4,5GHz, alaplapi VRM, 290X +100mV/1,25V droppolt fesszel elvitte 1170-en egy 280as EK radiátor.Mostani gépet, 4790K,1,25V@4,6 Ghz, 290X ugyanúgy, elviszi egy dupla 18as EK WE radiátor.
Teszi ezt úgy, hogy az egyik ventit a GPU vezérli , 55foknál éri el a max 1000-es fordulatot, a másikat az alaplap, 70 fokos cpu-nál van max venti, amit ugye normál felhasználásnál közel sem ér el.
Ha nem emelek GPU feszt, 55 alatt van a GPU, bár gondolom nálad a 3 monitor és felbontás miatt inkább a fentiek a mérvadóak.
( A karcoktól az elején és a szedett-vedett ventiktől most légyszi tekintsünk el.)
Amit ebből ki szerettem volna hozni, hogy ha van már épített vízhűtésed, akkor szerintem jobb megoldás az FC blokkos GPU(k), mint a 295. Teszteken hiába mértek alacsony gpu hőmérsékleteket, a VRM ~100 fok volt.
Az meg hogy a jelenlegi vízhűtésed csak nagyobb deltával képes elhűteni a rendszeredet, az nem gond, ha ehhez nem kell tornádó a radiátoron.Szerk: gbors-nak igaza van, érdemes várni az új generációra, de ettől még az FC blokkozós véleményemet tartom a 295-el szemben.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, igazabol ez is amiatt merult fel, mert a hd3870 harom kijelzot se tud meghajtani, az elozo kartyakat meg mar eladtam.
koszi a valaszt, megprobalok szerezni olcson 7950et, esetleg kettot, lehet az lesz a megfelelo megoldas.
GeneraL_XTX: ez ilyen, nekem is reszben emiatt van kulso hangkartyam.
-
válasz
GeneraL_XTX #24958 üzenetére
szerintem eléggé - nem is csak a VGA hűtés miatt, hanem mert a két axiális ventitől a hangkártya telibe kapná a 200-250W-nak megfelelő hőt. ill. ha a hangkártya blokkolja a légáramlást, akkor hol tud kimenni a meleg levegő a házból?
(#24957) proci985: ha hosszú távra gondolkodsz, akkor szerintem most érdemes pár hónapot várni - az új Radeonok megjelenése remélhetőleg átrendezi a piacot. ha a 970 a RAM-os hülyeségen kívül jó volt, akkor normálisabb áron tudsz venni 980-at, vagy a 380X / 390 / 390X vonalból is jó lehet valamelyik. rebesgetik a GM200-at is, ill. az sem kizárt, hogy valamelyik gyártó kihoz valami újabb dual-GPU szörnyet.
persze, ha találsz 295X-et valami iszonyú jó áron, akkor az más kérdés - de ha ilyen nincs, akkor én várnék. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
+10-15fok szvsz.
-
GAbre
veterán
válasz
A 16osban nem lenne gáz.
De a pci-slotba szoktak hangkártyát rakni.Én speciel pci-e-ben még nem láttam
De sztem függ a méretétől is.Ha sima hálókártya méretű,és ~csak másfél ventit takar,addig annyira nem gáz.
Ha más nem van feljebb mini pci(x1-es),elvileg ki lehet törni az oldalát,és akkor a teljes pci-os kártyát is fogadja.(De nekem kedvem nem volt ilyen drasztikus lépésre még) -
proci985
MODERÁTOR
van valakinek itt a topikban xfx / sapphire 295je (xfxen belul hydra ed), illetve 290x matrixa?
lassan egy hete gariban van a 970em es kellene valami uresben es terhelve is halk, megbizhato es massziv darab. GTX970 G1rol valtok.
tobb evre veszem, custom vizem van, adott esetben a viz megerositese mellett FC blokk szobajohet (bar az lehet meg pluszban 70ezer lenne az FC blokkok felett plusz egy munkanap atepiteni a vizet). a 295 emiatt tunik egyszerubbnek. hosszu tavon ket kartya kellene, a Cosmos meg eleg jol szellozik, de alapvetoen halk mukodes mellett nem 800W lehutesere lett kitalalva. external radit lehetoleg nem akarnek.
5760x1080on lenne hasznalva, uresben is harom kijelzot hasznalok. tuning nem lesz (munkagepnek is be van fogva), viszont az elvaras, hogy a hutes ne legyen kicentizve es extra eroltetett szellozes / tulnyomas nelkul is birja. ugyanugy socket2011 miatt pl a ram density is suru, tehat jo lenne, ha a VRM nem 120fokon menne.
szerintetek ez megvalosithato, vagy vegyek hasznaltan egy (vagy ketto) 7950et es varjak a kov generaciora?
meg esetleg kb 20-25ezerrel dragabban van 8GBs MSI Gaming/TRIX, esetleg az meg talan beleferhet, VaporXek nincsenek akciozva es orult aron mennek, kb olcsobb levizezni a matrix platinumot/MSIt FC blokkal.
uresben 50-60 fok oke, de terhelve se menjen 85 fole (ez multigpunal is elvaras). hazat lehetoleg nem cserelnek.
-
válasz
fatal1ty1984 #24923 üzenetére
Alapon nincs azzal semmi gond,amiről te irsz az a referencia kártyánál van
Ezt hol álmodtad?
A refeknek teljesen egybe van VRM hűtése... -
Joshi
titán
válasz
asturel #24949 üzenetére
Az a furcsa, hogy nálad a GPU-Z nem írja ki rendesen a BIOS verzióját, nálam a zárójelben lévő részt is írja, de neked csak x van. A másik észrevétel a linkelt Giga biossal van, az egy dolog hogy 290x-et ír, de ha jobban megnézed akkor órajeleknél 947/1250-et ír. Létezik ilyen órajelű 290x?
(#24951) VGYke ezek szerint a FarCry 2 kavar be valamit.
De ahogy írtam neked, csak rendes terhelésnél lesz magasabb a VRM1 hőfoka ami a mostani tesztednél látszik is.
-
asturel
őstag
Adott egy GIGABYTE GV-R929WF3-4GD kartya, hawaiinfo szerint nincs unlockable shader, de gpu-z szerint ez a bios van rajta (md5 hash is egyezik), ami 290x kategoriaban van, viszont a modell meg 290, ilyenkor mi van?
mod: gpu-z screenshot
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Most igazi (mondjuk nem túl "kemény"= FarCry2) játékkal is teszteltem a hőfokokat, nem csak VGA kínzókkal. Eredmények:
Ezen a fórumon mindég azt tanácsoltátok, hogy a GPU hőfoknál fontosabb a VRM1 hőfok, mert az tud "elszaladni" hűtés hiányában. A fenti képen meg azt látom, hogy a VRM2 hőfok előzött be.
Ez így normális?Másik érdekes dolog a VDDC Current Out=88A
Ez valós érték?
-
imi123
őstag
Köszi srácok.Megpróbálom!
-
imi123
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémám van.
MSI 290X kártyám van.
Ha bedugom a HDMI kábel a kártyába akkor DVI-on kersztül monitoron eltűnnek az asztali ikonok.
A tálca megvan de bármit indítok nem jeleníti meg!!!Köszönöm Szépen előre is a segítséget!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #24923 üzenetére
Na, akkor tisztazzunk valamit.
A VRM tulmelegedes csak a referencia kartyaknal fordulhat elo vagy a dc2oc-nel is? Mert en ugy tudom ahogy HSM kollega irta, hogy ott is eleg forro a VRM.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Egy forumtars szeretne egy Asus DC2OC 290-es kartyat. Ha jol emlekszem volt nemi baj a utesevel, csak mar nem tudom hogy a VRM vagy a GPU-val volt a gebasz. Tudnatok segiteni?
-
m0h0senator
őstag
válasz
Don't Panic #24914 üzenetére
Vagy ram vagy procinál kevés a feszültség. Régebben én is belefutottam ilyenbe, sőt volt olyan is,hogy 1,5 óra hibátlan prime után azt mondtam h bf4 és kifagyott 5 perc után.
-
Xmister
senior tag
válasz
Don't Panic #24914 üzenetére
Ha szemetel akkor a GPU nem bírja. Adj neki egy kis fesz-t, vagy vegyél vissza az órajelből.
-
Don't Panic
senior tag
most toltam neki aida cpu stresszt 5 perc alatt ment fel 51 fokra. 4.6 on. azt kipróbálom hogy visszaveszem 4.4
bár a kari is húzva van 1100/1350 re alapfeszen.
64 es szerveren szokott megállni és mintha kicsit szemetelne is a kártya az lehetséges? vibrál egy két textura főleg ha messzebb van meg ilyen a jobb alsó sarokba szokott feltünni ilyen 3 szög alaku fehér hexagon mintázat ez mitől lehet? -
válasz
Don't Panic #24910 üzenetére
Proci Prime stabil?
-
HSM
félisten
válasz
Don't Panic #24910 üzenetére
Szerintem ez proci.
-
daveoff
veterán
Azzal a plusz 50MHz-el nem nyersz szinte semmit, nincs igazán értelme. Szerintem hagyd alapon.
Sajnos ezek a kártyák nem a tuningolhatóságról híresek, a legtöbb még az 1100Mhz-et sem tudja alpfeszen, így nem sok értelme van a tuningnak. Ha nekiállsz feszelni, akkor meg elszabadulnak a hőmérsékletek....
-
Don't Panic
senior tag
srácok eddig még nem fagyott ki a játkék(BF4) de most egyre gyakrabban egyszer csak megáll hallom hogy a VGA már nem pörög és feladat kezelőből kell bezárni futni fut de mégse... kicsit felbasz az omega driver lehet a hibás? új win 8.1 esem van
milyen tesztet csináljak h kiderüljön a VGA szarakszik vagy más.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Elkondolkodtam azon, hogy érdemes-e 290X kártyát húzgálni, mert alapvetően mit nyerünk vele, ha csak korlátozottak a lehetőségek gyári hűtéssel, fesz. emelések nélkül
Az én kártyámnak (RAM piszkálás nélkül) Catalyst alatt kb. ez stabil vége:
GPU 1050MHz+4,7% (eredmények és hőfok stb. értékek):Érdemes szórakozni
-
Werkly
őstag
Búcsúzom a topiktól! Kösz a segítséget amiket írtatok a Lightningal kapcsolatban.
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Nem sokára tervezek egy R9 290-es vételt, egy GTX580-ast cserélnék le vele. Úgy olvastam, hogy unlockolható 290X-re. Ez igaz? Ref hűtős változatok elég jó árban vannak itt aprón.
-
Joshi
titán
Az Afterburner eltávolítása óta érdekes módon a MHz limitem is visszaállt 58,3%-ra.
Amit még nem írtam hogy AB + Ctalystal tudtam emelni a frekvenciát 1300Mhz-re amit mutatott is az AB, de egyszerűen nem volt stabil, akkor jöttem rá hogy ez soha nem is lesz az, amikor a korábban lefutott 1235MHz se ment még +100mV esetén se. Na mind1, a lényeg hogy most már minden olyan mint előtte volt.
-
Joshi
titán
válasz
Xmister #24900 üzenetére
Biztos hogy nem teszek fel semmilyen biost és tuning progit, nagy nehezen vissza tudtam állítani a rendszeremet eredeti állapotára. Annyira megkeveredett a rendszerem hogy bootolás után fekete képernyő. Csökkentett módban letöröltem az AB-t és a drivert majd újraraktam az Omegát. Azóta minden jó és szép. Továbbra is 1100/1250-en használom CCC-ből tuningolva feszemelés nélkül.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, de ami nem megy azt ne erőltessük. A csúcs +100mV 1235/1450 és ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest