Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
290(X) CF-et hasznal valaki? Kivancsi lennek, hogy mennyit fejlodott a dolog ennel a csaladnal. Mikrolag, driverproblemak, inkompatibiltas software-en belul? Skalazodas milyen?
Megmondom oszinten nagyon jo a NV, driver szinten az AMD sehol nincs. Teljesen problema mentes multi monitorral is. Ellenben maga a teljesitmeny teren nem volt nagy elorelepes a GTX. Ezen a felbontason mar gyengul, nem birja ugy, mint a 290-es. Eddig vartam a 300-as szeriara, vagy a Ti-re. De ugye ugy nez ki, egeszen 2016-ig lehet meg sem jonnek. Az 1db VGA meg edes keves. EK-nak van DCII -es 290X-re blokkja, es maga a DCII-es vga is eleg jo aron beszerezheto mar. Lehet inkabb vennek abbol kettot, mint hogy meg egy GTX-et., foleg hogy az NV-nel a skalazodas kicsit el is marad az AMD-hez kepest.
-
-
válasz
lowzor
üzenetére
Hát most annyira nem érzem a feelinget..
Valami nem kóser. Omega utan fekete képernyő és semmit nem csinál. Most probaltam egy 14.9-et es ugyan az. Csak a dobozaval kapott driverrel hajlando működni de az meg nem tetszik bf4-nek. Csökkentett üzemmód megy és a Windows toltoig is eljutok.. -
Werkly
őstag
Befűt az AC Unity:
VRAM 83
GPU 75 -
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74
üzenetére
Szeva Mester,Isten hozott újra!

Kicsit bővebben légyszi,mert halál komolyan érdekel a pro és a kontra és minden egyéb benyomás tapasztalat a 2 kártya viszonyáról.Lagzik,nem lagzik ,fakóbb ,nem fakóbb,sokall gyorsabb,nem is gyorsabb...
Előre is köszönöm!
mqm : Mondjuk szőrös alatt a 79 (jó abból is van "pár verzsön") fok az igen baráti.
Scholes9 : Látod ezért nem értem a karidat.Sokat befolyásol a környezet,neked is javulgat a rendezkedéssel,de valami még sem gömbölyű.Az a frixi,hogy ha lekapod a matricát és valaminő oknál sérül akkor sanszos a gari ugrása.Pedig lehet le kéne kapni és újra pasztázni,de ez így a 22-es csapdája...
-
Üdvözletem mindenkinek!
Sikerült beújítanom egy csini kis MSI r9 290-t!
Így csatlakoznék a klubhoz.
Omega driver számomra egyáltalán nem életképes így maradt egy régebbi darab. Nem tudom miről maradok le ezzel de eddig jól elvagyok a karival.
Valahogy nekem nem is annyira hangos és 79 fokon meg is áll szőrös fánk alatt. De hát kinek mi.. 
-
válasz
Scholes9
üzenetére
A 970 előtt is 290-em volt, csak hajtott a kíváncsiság... Maradjunk annyiban, hogy jó kártyák a 970-ek, nagyon is, de én vissza cseréltem...

(#22988) asdxv:
. Igen, nekem jobban bejön a 290... Olyan sokat nem játszom, hogy a villanyórán nézegessem a fogyasztást, meg nem is érdekel... Meg még mindig hiszek a z AMD "jövőképben"... 
-
Üdv Urak!

A tegnapi nappal én is vissza tértem közétek egy sapphire 290 tri-x kártyával..
X-es volt kinézve, de az sajna nem jött össze, de szerencsére találtam egy patika állapotban lévőt a "kistesóból" sok garival, jó árban.....
Napra pontosan 1 hónapig volt GTX970-em, mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen... Megtudtam, és újra itt vagyok...
Egy 10 perces "hülyegyerek teszt"...
-
Joshi
titán
válasz
eastone1
üzenetére
Jó de te is tudod hogy ez így fals érték mert ha tuningnál nem is számít a hosszútávú stabilitás de azért egy Benchprogi fusson már le. A játék órajelet meg úgy is kiteszteled de az szerintem elég lesz 1100Mhz-nek is főleg nyáron.

"Miért? Nálad azt jelenti, ha nem írok semmit, hogy BF4?"
Ezt megint nem értem.
-
eastone1
senior tag
Én nem mondtam, hogy az a max. Csak annak adtam hangot, hogy felkapcsoltam és nem verte le a biztosítékot egyből. Chrome stb simán ment 1250 en.
Közben is itt irogattam, csak mikor elindítottam a valleyt akkor szemetelt de csak a programban. Bezárva ismét normális volt minden.Miért? Nálad azt jelenti, ha nem írok semmit, hogy BF4?

-
Joshi
titán
válasz
eastone1
üzenetére
Azért kérdeztem mert nem tudom értelmezni. Azt írtad hogy 1030-ról felhúztad 1250-re, majd valaki kérdezte hogy feszemelés nélkül? Erre te azt írtad hogy igen, aztán meg azt írtad hogy 1250-en nem fut le a Valley de 1150-en stabil. Na de akkor honnan jött az 1250? Azt az órajelet szoktuk maxnak mondani ahol lefutnak a tesztprogik gond nélkül.
(#22979) eastone1 így azért elég félrevezető amit írtál, akkor az én kártyám lehet megy fesz emelés nélkül 1300Mhz-et csak nem szabad semmit elindítani.

-
eastone1
senior tag
Akkor értelmezd.

1250 en szimplán gond nélkül ment az asztalon. Aztán elindítottam a valley t. Artifaktolt. Visszavettem 1150 re és itt már nincs gond. Feszt nem emeltem.
Bár igazság szerint majd játék közben fog kijönni, ha van bármi gebasz.
Te nem tudod mit lehet állítani a vddc offset el? -
Joshi
titán
válasz
eastone1
üzenetére
Na várjunk csak egy kicsit. Azt írtad hogy fesz emelés nélkül megy 1250Mhz-et a GPU de szemetel, aztán utána meg azt írod hogy gond nélkül megy fesz emelés nélkül az 1150Mhz. Most akkor mi van? Az előbb még ment az 1250 is.
Fesz emelés nélkül mennyin megy stabilan ahol mondjuk gond nélkül lemegy a Valley v más teszprogi? -
eastone1
senior tag
Hát igen. Csak az asztalon hibátlan. Amint elindítom a valleyt artifaktol. Viszont feszemelés nélkül 1150 gond nélkül megy. Igaz a maximumot nem, csak a minimum fps t emelte.
Csak a ventillátort állítanám be azért kellett a progi. Megeszik ez a kártya alapon mindent, egyelőre nem tuningolnám.
Viszont valley alatt 50% ventihasználatnál 70C on tartotta a gpu t. Full ra állítva 66C. -
-
eastone1
senior tag
Komoly ez a vapor tri x. Feltelepítettem a sapphire tweak utility t. GPU Clock ot 1030 ról 1250 re húztam és szó nélkül teszi a dolgát. Mi lehet a határ amit feszegetni érdemes komolyabb következmény nélkül?
Viszont akadt egy kis bökkenő. A beállítások fülre kattintva leáll a tweak. Másnak is előfordult?
Ja és mi az a VDDC Offset?
-
asvald
senior tag
Hy !
Remélem jól döntöttem azzal , hogy a refemet (giga r9 290) lecserélem egy Sapphire 290 Tri-X OC -ra
Mert az eredeti terv egy gtx 970 volt ,fogyasztás nem nézőpont , csak a hangzavar -
MastR
tag
válasz
daveoff
üzenetére
Nem szeretnék Off-topicolni ezzel a témával tovább, mert nem ide tartozik, de abban egyet érthetünk hogy a HT fontosságát ha mindketten úgy nézzük meg hogy megnézzük milyen a játék, majd kikapcsoljuk és megnézzük megint így milyen a játék. Akkor juthatunk arra hogy nektek inkább jobb a HT On mert Offolva a 4 mag már kevés lehet. Nekem meg jobb a HT Off, mert a 6 mag magában már elég!! Mert a 12!!! szálnak már tényleg nincs értelme egy játékban. Viszont nekem így nem kell számolnom a HT hátrányaival. Mert azt ugye senki nem gondolja hogy a 4 magból lesz "ingyen" 8. A 6 magból meg ingyen 12. Szóval erre szerettem volna rávilágítani.
(Majd nyomhatnánk BF4-et bejelöllek Friendsbe) 
-
HSM
félisten
Én is ilyen vassal tolnám, ahogy leírtad, ha a pénz nem számítana.

(#22959) mcwolf79: No igen. Alapvetően ez engem azért felháborít. Azért adjak ki +30 000 forintot procira, mert egy szar API-val kell szenvednie a játékfejlesztőknek?

Nem a +4 szál jelent ennyit, hanem a HT miatti nagyobb számítási kapacitás.Azért sokat elmond a helyzetről, hogy a 4,4Ghz-es i5 4690K-m ultrán talán nyögvenyelős 50-70FPS-t tudott, addig Mantle alatt gyönyörű 70-90FPS-t. 0Ft befektetéssel. Ez nyilván gyengébb procikkal mégnagyobb difi, mert DX alatt így is procilimitem volt. Képzelheted, gyengébb procival rendelkezőknél mennyit számíthatott volna.
(#22961) MastR: Ott a pont. A négy mag már kevés kicsit nyers erőben, azért dobja meg a HT. 6 magnál viszont már jobban kijön a HT OFF jobb késleltetése.
(#22963) Bale_E: Attól, hogy egy régebbi mainstream kétcsatornás 4 magoson gyorsít a HT, nem biztos, hogy egy újabb 6-magoson is fog, főleg 4 csatornás memória, és sokkal nagyobb L3 mellett.

Ott sokkal jobban előjönnek a HT hátrányai, mint előnyei. -
daveoff
veterán
A hatmagos procival nem lennél előrébb, ezt garantálom, mert havernak az van, tudom, hogy nem ér semmit játékban. HT Off megint nem jelent semmi pluszt BF4-ben, szerintem inkább előnye van a HT-ank, mint hátránya. A RAM az nem árt ha jó van a gépben, de szerintem jelenleg 16Gb 1866-2133 CL9 RAM bőven elég játékra, sok pluszt nem hinném hogy ad a 2400-as, időzítés talán fontosabb tényező. A 290X+Mantle nem rossz(vannak hátrányai), de a 980+DX is ugyanolyan jó, csak sokkal gyorsabb, FHD-ban kiszolgálja a 144Hz-et is szépen! G-syncet, freesyncet én is kipróbálnám, majd ha elérhető áron lesz valami 144Hz-es IPS, akkor mindenképpen lecserélem én is. Szerintem az én konfigom most elég ütős BF4-re, nem nagyon lehetne jobbat összerakni.
-
MastR
tag
válasz
deadwing
üzenetére
Igen ezen én is gondolkodtam, mert eléggé megoszlanak a vélemények a fórumokon, én arra jutottam hogy nálam azért jó a HT Off mert kikapcsolva is 6 mag marad. Míg ha egy natív 4 magos i5-i7-es user kapcsolja ki a HT-t akkor neki már "csak" 4 mag marad és az már kevés lehet.
Az SLI - CF mindig is birizgálta a fantáziám egyébként a 290X-nél is volt kísértés. ( bár ezt 2 db 290-es ből érdemes) ezért is lett nekem 290X inkább egyedül és nem CF.
-
mcwolf79
veterán
Az utolsó bekezdéshez annyit, hogy én a BF4 miatt cseréltem le az i5-ömet i7-re.
i5 alatt egyszerűen érthetetlen akadások voltak. CPU nekem is 4,2 Ghz-en tekert, akkor még 780-am volt, tehát erő volt bőven, mégis jelentkeztek ezek az anomáliák.
Kicseréltem i7-re ,és csodák csodájára ezek az akadások megszűntek. Ennyit jelent a + 4 szál.Lehet ezen a Mantle segített, és a gyengébb procin tolt picit, de ha meg van támogatva a játék egy erősebb CPU-val akkor DX alatt is tudja azt, amit Mantle támogatással.(mint már jópár teszt kimutatta, hogy a Mantle JELENTŐS fps növekedést a gyengébb procikkal tudja igazán produkálni).
-
MastR
tag
válasz
daveoff
üzenetére
A BF4 statod a 144Hz-es monitortól most újabb lendületet fog venni ez biztos.
Sokkal simább lesz a játékélmény. Én a freesync-es 120-144Hz-es monitorokra várok, hogy végre megvehetőek legyenek, mert a gépem az nagyon rendben van BF4 szempontjából. Ezt alátámasztja a megjelenés óta beletolt 860 óra 
Sokat megy itt a vita hogy mennyit ér a Mantle BF4 alatt, én pl megérzem hogy a proci HT ON vagy HT Off és azt is hogy a renderer DX vagy Mantle. HT Off és Mantle javára persze.
Ha az lenne a feladat hogy rakjuk össze a legjobb gépet BF4-ezéshez (pénz nem számít) akkor ezt egy natív hat magos proci 4.5GHz vagy fölé húzva, HT Offolva, 2400MHz CL9-10 RAM. Win 8.1 64bit és R9 290X + Mantle + Freesync-es 144Hz-es Monitor kombó nyerné. Ebben biztos vagyok!
-
deadwing
addikt
-
Melyik driver most az ajánlott? Most vettem egy 290-et de amint felrakom az Omegát fekete képernyő fogad!

-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Pedig nincs annál rosszabb, mint amikor mindenféle zajok vesznek körül. Tapasztalat. Idegesebb is vagy tőle, és a koncentrációban is zavar.
(#22950) CsonkaImo: A Gigám "csendes" profilban 85 fokig is felengedte, az Asus DC2 asszem 94-ig is hagyja csendes módban. Szóval maga a GPU bírja, ezeken a karikon, amiken a hőfok-védelem aktív. Más kérdés, hogy a környezetének nem árt kis hűtés, szóval én 80-ig húznám a teljesen zöld csíkot, ami a GPU-t illeti. No, meg ne felejtsük el, hogy a gyári vezérlés nem csak a GPU-ra kell figyeljen, hanem a VRM-re is, pl. a Tri-X-en, amit ha nagyon letakarékolsz, a GPU hideg marad, de a VRM már akkor túl meleg lehet.

-
HSM
félisten
válasz
sixpak
üzenetére
De tényleg nincs értelme 70 fok alá nyomni a GPU-t. Én méregettem infrás hőmérővel, és a GPU mögötti hőfok alapján a 290-ek olyan 15 fokkal mutatnak többet a 7900-asoknál, mikor ugyanolyan meleg a környezete a GPU-nak. Nyilván a magasabb tranzisztorsűrűség vagy a máshogy elhelyezett hőmérő szenzor miatt. Gondolom, ha egy 7970-et akarna valaki 55 fokon tartani terhelés alatt, akkor azért furán néznél rá. Na, pont ilyen, ha 70-en akarod tartani a 290-et.
Nem véletlen, hogy hagyták 94 fokig felmenni a refin, míg mondjuk a 7970-eket 80 körül fogja meg a vezérlés.
Bőven elég, ha 80 alatt tartod a hőfokokat.
(#22944) fanti: Szerintem ez csak attól függ, mennyire zavarja az illetőt a zaj. engem is zavar a legkisebb felesleges zaj is a gépből, így komoly házat, passzív tápot, SSD-t meg hasonlókat tettem bele. Nekem megérte, hogy eltűnt a zaja. Akit nem zavar a hang, annak nyilván ez pénzkidobásnak tűnik. Nekem meg az tűnik egészségtelennek, hogy valaki egy zajos gép mellett töltse a gépezéssel töltött idejét.

-
fanti
addikt
Azért annyira ne vigyétek túlzásba a házhűtést.
Nekem van egy ismerősöm, akinél már majdnem betegség szinten megy ez a dolog. Kartonpapírból szélcsatornákat alakított ki a házban több helyen, szép igényesen megcsinálta, és néma is lett a gépe.....netezés közben....na de akkor is, ez már túlzás. Persze megértem én, hogy szeretjük a csöndes gépeket meg minden, és törekszünk is a halkításra, de azért ez ne lépjen túl egy egészséges mértéket.
-
deadwing
addikt
Na mán megint kezdődik

Nyugodjatok le. A napokban érkezik hozzám haverom, 970-es karival, a saját monitorával ami ugyancsak 144Hz-en teker. A gépek egymás mellett fognak szaladni, így megoldható lesz hirtelen átugrani egyikről a másikra, le fogom írni a tapasztalatokat. Ferdíteni sem fogok tudni mert ő is itt lesz az nvidia táborból ugye.
Szóval, türelem eredményeket terem
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Szerintem azért nincs, mert bajos hozzá megfelelő technikát szerezni. Egy FRAPS-ot az utolsó gyökér is tud futtatni, de hogy egy megfelelő gyors monitorral, profi, 1000FPS-es kamerával, moddolt egérrel, utólag kielemezve a dolgokat, ehhez ész, sok idő, és felszerelés is kéne. Márpedig a mai tesztek már inkább futószalagon jönnek csak, tisztelet a kivételeknek.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Az a verzió nem lehetséges, hogy az Nv mondjuk 10X akkora erőforrást ölt bele a BF4-es DX-es driverükbe, hogy minél gyorsabb legyen, mivel nincs Mantle-juk? Attól, hogy az FPS összehasonlítható, még lehet, más paraméterekben különbbség.
Másfelől én toltam vagy fél évig DX-el a BF4-et, és kb. semmit nem lassult, sőt, határozottan gyorsult az új patch-ekkel, driverekkel. SZóval én nem láttam nyomát ilyen jellegű szándékosságnak.
Ugyanakkor ahogy írtam, a Mantle is fejlődött a játékban a bemutatás óta. -
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Nekem a bizonyíték az lenne, ha végre valaki megmérné, lehetőleg ugyanazon az erős gépen és gyors monitoron egy Mantle és 290 valamint egy Maxwell input lagját.

Tudom, nem rajtad múlt, köszönöm szépen a méréseid.
(#22935) TTomax: Akkor lett volna, ha valami gyors kamerával megmérik az input lagot is, nemcsak az FPS-t.
Mivel tapasztalatom szerint elsősorban nem a sebességen javít a Mantle (azon is) hanem sokkal inkább az input lagon. Márpedig így lehetett volna csak kerek a mérés. -
daveoff
veterán
Már több mint 100 órát bele tettem a játékba mióta NV-re váltottam (530 óránál járok), a szokásaim nem változtak, ugyanazokkal játszok, ugyanazokon a szervereken. A better battlelog játék statisztika szépen mutatja a fejlődést, persze lehet igazad van, és nem a VGA csere okozza, egyszerűen én lettem jobb...
TTomax leírta a lényeget, NV a bizonyíték rá, hogy DX-re is lehet ugyanolyan jól optimalizálni, mint Mantle-re, hogy miért van ez, és mi zajlik háttérben, az jó kérdés....
-
HSM
félisten
válasz
TTomax
üzenetére
Nekem csak attól is ment fel-le a statom, éppen mennyire értek rá a haverok, akik más szervereken szerettek játszani. Vagy ha megszűnt egy szerver, amit korábban szerettem, vagy amikor egy erősebb klán rákattanta egy szeróra, ahol korábban remekül el lehetett lenni.

Szóval nincs olyan, hogy "csak VGA-t cserélt".
Az AMD-nek a DX-re is meg kellett csinálnia a BF-et, mivel hónapokig csak DX volt azzal is. Mellesleg én is azzal toltam sokáig, és amúgy semmi baja nem volt. Csak összehasonlítva közvetlenül utána a Mantle-vel nem volt olyan közvetlen. Semmivel nem volt rosszabb a DX BF, mint más DX játékok, a Mantle érződött jobbnak.

A megatesztbe amúgy sem lett volna értelme beletenni. Ahogy PhysX sincs benne, nincs értelme, nem ugyanaz.
Ami a statot illeti, nekem is majdnem 200 órám van benne, és tudom, mennyi kell a stat változáshoz.

-
TTomax
félisten
Ugyan mitől javulna a statja,ha csak vga-t cserélt...Az meg sem fordult még a fejedben,hogy az amd drivert nem igazán csiszolták dx-re ha ott a mantle?Hiszen így még jobban látszik az előnye,egészen addig amíg valaki ki nem próbál egy nem amd vga-t dx alatt el is hiszi,hogy nem lehet dx-ben megoldani a bf4-et... de meglehet...

Nem véletlen nem került be a 22vgas megatesztbe,mantlet tesztelni...
(#22933) HSM
Igen 30óra játéknál lehetséges is amit írsz,de azért nem ártana ha megnéznéd a profilját mert amdvel 300+ órája volt már [link],és azt tapasztalatból mondom neked,olyankor már nehezen változik a statod,ha csak nem valamit drasztikus változás történik...
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Több szerveren, pályán is kipróbáltam, és sosem játszottam magas pingű szerveren. A netem is pokoli gyors, a routerem is, és rendesen kábelen volt bekötve, 1ms pinggel a routerig, ráadásul a játék beállításaiban is mindent felhúztam, amit a nettel kapcsolatban lehetett. Ráadásul viszonylag friss, új netcode-al, mivel a régebbi időkben nálam nem jött szóba a Mantle, mivel win7 és 4 mag mellett nagyokat belaggolt, amit a netcode javítása után hoztak csak rendbe.
A Lightningod és DC2-d viszont jóval régebben volt emlékeim szerint.
A játék is fejlődött azóta sokat Mantle szinten.Tapasztalatom nincs Nv-vel, de DX-el igen, épp alég, és nem hiszek a csodákban, ezért vagyok szkeptikus. Ennyi.

-
daveoff
veterán
Volt nekem 290x Lightningom, meg 290 DC2-őm is, azokkal sem volt más a helyzet, mindig Ultrán játszottam az elejétől kezdve. Az is lehet, hogy pont egy magasabb pinges szerveren voltatok, vagy netcode bug, vagy akármi más lehet BF4-be, amire ráfogjátok ezt az egészet. Ez megint egy olyan dolog, hogy valaki kijelenti ezt(mindenféle tapasztalat nélkül), és ez elindít egy lavinát.... Egyébként, azt én sem mondtam, hogy AMD nem jobb Mantle-el, mint DX-el, de NV jó DX-el is, ennyi!

-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Igen, nálam is ez volt a tapasztalat, hogy sokkal "közvetlenebb" a Mantle-vel a játék, mint DX-el ugyanazon a gépen, pedig nálam +10FPS előnye volt kb. a DX-nek.
Ugyanakkor pl. daveoff nem tapasztalta rosszabbnak a játékot, mikor 290X és Mantle után GTX980-ra váltott. Azóta is nyitott kérdés, input lag és közvetlenség tekintetében hol helyezkedik el a Maxwell-es DX a Hawaii-os Mantle-hez képest.(#22927) DroiDMester: No igen, egy Raptor mellett csendről beszélni? Jajj...
Nálam még a 7200-as winyók is a hangjuk miatt repültek a gépből SSD javára.
Most is a notimban is a leghangosabb elem a 7200-as mobilwinyója. Megy is bele nemsokára az SSD-m. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#22928) daveoff: A statod sokmindentől javulhat, az nem jelent semmit. Másfelől 290X-ből is referenciád volt, szóval vannak azért itt apróbb pontok, ahol borulhat az egész elmélet.

Mellesleg nálam se egy geynge APU volt, nagyon nem, hanem egy 4,4Ghz-es i5 4690K, 16GB 2133Mhz-es ram társaságában. Mégis a DX-ben szűk keresztmetszet volt. Persze, lehet nálad a HT miatt a húzott 3770K-val jobb volt a helyzet procierő terén DX alatt, ezt nem tudom látatlanban. Mondjuk ez nálam se lehetett gond, mivel emiatt csak High-on toltam DX-ben Ultra helyett, és így már GPU-limites voltam inkább DX-ben is, és +10FPS volt, és mégis nálam a Mantle vitte a prímet Ultrán. -
daveoff
veterán
Én még mindig AMD(290x)@Mantle-ről váltottam NV@DX-re, úgyhogy tudom mi a szitu, az NV@DX legalább olyan jó, mint a Mantle, vagy inkább jobb BF4-ben, mióta váltottam folyamatosan javul az addig stagnáló statom. Az meg a másik(már többször leírtam), hogy egy 970@DX pont ugyanarra a teljesítményre képes, mint egy 290X@Mantle, ezt lemértük, a játék ugyanolyan stabil, folyamatos, és direkt....
Ezért mondom, hogy szerintem jelenleg semmit nem ér a Mantle BF4-ben, max egy AMD APU társaságában, amit szerintem senki nem vesz meg...de most nem ilyen konfigokról beszélgetünk.... -
CsonkaImo
addikt
GTX 660-al próbáltam a Bf4-et, olyan beállításokon ahol bőven megvolt a 60+ fps, még sem volt az igazi Mantle után. Bár nem mondom, hogy játszhatatlan de érezni a különbséget. Az is igaz, hogy TV-n próbáltam, de kíváncsiságból itthon megnéztem a 290X-et egy Sony TV-n és nem tapasztaltam ugyan azt, de ezt két egyforma megjelenítőn kéne probálni, szóval...
-
CsonkaImo
addikt
Milyen hőfokokat produkált a Tri-X? Én nem tapasztalok melegedést, de lehet mást tekintünk magas hőfokoknak.
"Egyébként mostanában majdnem minden játék nv támogatott, ezért is gondolom így." Szerencsére engem egy sem érdekelt, kivéve a MGS, de az jól fut Radeonokon is, a többi meg még konzolokon is problémás (nem az NV hibája), szóval csak ezért zöldet venni egyenlőre nem érdemes. Meg ugye a GTA V elvileg AMD-s lesz, de ez sincs megerősítve és ez se érdekel mindenkit.
-
HSM
félisten
Én meg sokal inkább azt látom, hogy terjed a Mantle, és egyértelműen az a jövő játékprogramozási irányzata is.
Mostmár a nextgen konzolokra sem kb. DX11-ben megy a fejlesztés, szóval én ezt már önmagában egy komoly fegyverténynek tartom. Persze, aki max egy évre veszi a VGA-t, az lehet nem jár rosszul egy 970-el sem.(#22919) asdxv: Ha rosszul szellőzik a ház, mindegy, milyen hűtésű kártya fog megfőni benne. Márpedig nem valami jó az a házhűtés.
-
lowzor
veterán
Az Asus DC2 jobban lehűt a GPU-t, mint az MSI Gaming hűtése.
Viszont a VRM hűtéséről neked kell gondoskodnod 1 backplate-re tett ventivel.
Ha ez nem gond neked, akkor vedd az Asus-t szvsz, mert a GPU is hűvösebb, meg halkabb is.
Persze kicsit nagyobb költségvetésért a Vapor-X lenne a tökéletes, ahogy már írták, vagy esetleg Tri-X, de ezeknél csak 2 év a gari. -
-
CsonkaImo
addikt
A ház szerintem felejtős, ezeknek a kártyáknak komolyabb szellőzés kell. Egy Fractal Design Arc Mini jó választás lenne, kb 25k. Ami pedig a hőméréskelet illetni, a hűvösebb darabok: Tri-X, Vapor-X, PCS+. Ezek vannak "megfizethető" áron (nem férnek be a jelenlegi házadba). Az Asus és MSI megoldásaihoz jól kivitelezett szellőzés kell, ami meg nem oldható meg a GIGABYTE GZ-X1-el.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy sikerült eladnom a régi VGA-t és most gondolkodok, hogy mire cseréljem (R9 270X). Ár érték arányban nagyon tetszik az R9 290 széria. Pár napja érdeklődtem a proci, meg a táp kapcsán, hogy elég-e hozzá és azokkal elvileg nincs baj (I5-4570 gyári hűtés, FPS Raider 550W). Viszont olvasgatva az utóbbi napok hozzászólásait úgy látom, hogy a kártyánál a hűtés a szűk keresztmetszet. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a mostani gépházamba mire számíthatok egy ilyen kártya vásárlásával.A ház típusa: GIGABYTE GZ-X1

A ház oldalán van egy "Intel CAG 1.1 Fan Duct nevezetű műanyag "csatorna" szerűség, amely a proci által termelt hőt vezeti ki a ház oldalán. Alatta látható egy perforált rész, amelyen keresztül a VGA által termelt hő távozik. Hátul van egy 12 cm-es venti, de állítólag az ház első részére is felszerelhető még egy darab 12 cm-es venti (ha hazamegyek megnézem, mert kíváncsivá tett). A gépházban van még egy SSD meg egy HHD.
Nem akarom a kártyát húzni, tuningolni. A célom az, hogy beteszem, bekötöm, feltelepítem a drivert és játszok vele pár évig. Jó ez a ház a kártyához vagy inkább felejtsem el?
Az első kiszemeltem egy MSI R9 290 Gaming 4G volt. Láttam, hogy valakinek itt problémája volt vele. Külföldi teszteket találtam róla, ahol azt írják, hogy talán az átlagosnál melegebb a kártya viszont a hűtés hangja nem problémás, a stock kártyáknál jóval halkabb. Próbáltam keresni hangteljesítmény szinteket, de csak az R9 290X-re találtam, és az meg egyáltalán nem volt hangosabb a többi tesztben szereplő gyártó kártyájánál. Az a lényeg, hogy netezés, filmnézés közbe kvázi hangtalan legyen (Asus R9 270X DC2T az ilyenkor hangtalan volt, vagy a proci ventije elnyomta nem tudom, de a gép összességébe nem zavar alvás közben). Játék közben nem zavar, ha van egy kis hangja, de ha nagyon hangos, akkor inkább nézek más márkát, gyártót.
A kérdésem, hogy alap beállításon (Gaming mode 977 Mhz esetleg OC mode 1007 Mhz) is hangos az MSI Gaming, vagy csak tuning hatására?
Ebben az árkategóriába (85-90 ezer Ft) az Asus R9 290 DC2OC találtam még. Annak jobb a hűtése? A többi kártya 100+ áron van, amit szerintem meg már nem ér meg. Használtat nem akarok venni, és csak bolti (pcx, ipon, aqua stb...) jöhet szóba.Bocs, ha egy kicsit hosszú lett.
Üdv
-
válasz
Scholes9
üzenetére
A hybrid2 höz amut adnak ventit a radihoz nem éppen a halkságjáról híres, eléggé motor hangja van!
És ugye még mellé jön a pumpa hagja is a hybridnél!Sz.tem hagban is jobb a morpheus(mivel csak a rátett ventitől függ), és olyan ventit teszel rá amilyet akarsz, vagy amire pénzed van!

Ha olyan ventit veszel aminek nagy légnyomása van már alacsony fordulaton is, akkor szinte hagtalan lesz!És a hőfokok alap órajelen sz.tem 50.fok alatt lesznek! Nekem még tuningal(1150/1600MHz) se igen megy 65.fok fölé!
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Értem. Halksagban nem lenne különbség az Hybrid 2-hoz képest?
-
válasz
Scholes9
üzenetére
Úgytudom azon van matrica valamelyik rögzítő csavarnál, ha letudod úgy szedni hogy ne sérüljön akkor nyert ügyed van!
Viszont az AC Hybtid2.est GYORSAN FELEJTS EL!
Mivel KIZÁRÓLAG A GPU.t HŰTI! Sem a VRM sem a Memória nincs hűtve!
Én is ilyet akartam venni de gyorsan lemondtam róla!
Végül egy Morpheus lett helyette ami sz.tem még jobb is(és árban sem több a +2 minőségi halk ventivel), és mindent hűt!
Keress vissza a h.sz.eimre linkeltem be elég sok (teszt) képet róla!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PowerColor Red Devil RX 9070 XT 16GB GDDR6
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- Új garancias PNY OC rtx 4070 super 3 ventis OC verzio!
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Új asus rx 9070xt 16gb oc 3 ventis!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Valami nem kóser. Omega utan fekete képernyő és semmit nem csinál. Most probaltam egy 14.9-et es ugyan az. Csak a dobozaval kapott driverrel hajlando működni de az meg nem tetszik bf4-nek. Csökkentett üzemmód megy és a Windows toltoig is eljutok..

![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/09/429691_pvjktsplyz2a4bhc_screenhunter_04_jan_09_18_48.jpg)
X-es volt kinézve, de az sajna nem jött össze, de szerencsére találtam egy patika állapotban lévőt a "kistesóból" sok garival, jó árban.....

Sokkal simább lesz a játékélmény. Én a freesync-es 120-144Hz-es monitorokra várok, hogy végre megvehetőek legyenek, mert a gépem az nagyon rendben van BF4 szempontjából. Ezt alátámasztja a megjelenés óta beletolt 860 óra

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)