- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #23194 üzenetére
Ki tudja, lehet végre normálisan megírnak egy játékot.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Sokan azt mondják, hogy a gta 4 motorja lesz kicsit felturbózva és azért az már nem mai motor, de szerintem Abu ezt úgy is jobban leírja.
-
-Solt-
veterán
válasz
Vagy, ha mantle támogatással jön...
-
fatal1ty1984
őstag
ezt nézte már valaki?egy viccek tartom az ajánlott konfigot,föleg,hogy konzol portrol van szo.ha jo lesz akkor tuti kevés hozzá fullon,ez max akkor reális ha valami gagyi grafikája lesz
-
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a VTX R9 290 kártyáról?
Megérné most megvenni és kb 2 hónapig egy régi i7-920, 6GB RAM-os konfiggal hajtani?Szerk.:
Mennyit vonna le a teljesítményéből? És mennyire változhat a piac márciusra, amikor új gépet vennék?
Köszi a válaszokat! -
Don't Panic
senior tag
Sziasztok abszolúte off de végre valami konkrétum is kiderült hátha más is várja már , nagyon kiváncsi leszek mennyire optimalizálták a játékot jó lenne ha a konfigomon egy mid-high full HD -mellett hozná a 60FPS-t
-
Asbee
veterán
Tedd be az új kártyát és használd. Ne csinálj semmi uninstall egyéb dolgot. Nem tudom ezek a dolgok miért lettek mostanában olyan népszerűek... amd-amd, nv-nv kártya cserénél még csak drivert sem teszem újra soha semmi gond nincs. Ha meg egyikről másikra sima uninstall és driver fel. Soha semmi gondom nem volt, pedig pár vga megfordult erre.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Megérkezett az Asus R9 290X-DC2OC kártyám a szinté Asus HD7970-DC2T-3GD5 helyett.
Kérdésem: cserénél mire kell ügyelni?
Jó az elgondoláso:
* Jelenlegi (Omega) driver uninstall, majd AMD Clean Uninstall Utility programmal kipucolni mindent, ha van valami maradvány
* Ezután Leellenőrzöm hogy ProgFiles Comm. files ATI mappák léteznek-e, ha igen, törlöm. A regben HKCU/HKLM ATi bejegyzéseket szintén törlöm, ha még megmaradtak. Bár nem tudom, hogy az Omega milyen néven, hová mit írkál...., 14.09-ig ez volt.
* Ezek után kicserélem a kártyát, telepítem az Omega drivert és nagy boldogság lesz.Jó az elgondolásom és a módszer?
-
Pardise
senior tag
válasz
DroiDMester #23174 üzenetére
Mi a program neve, ami így kiírja az adatokat? Köszönöm!
-
Areturus
tag
válasz
-Solt- #23165 üzenetére
Így már értem köszi! Csak mert a mai fejjel ha én jelen pillanatban váltanék 780-ról feljebb akkor most már 970 vagy 980-at vennék. Esetleg megvárnám a 980 Ti-t és/vagy a 390X-et. Pedig ettől függetlenül szerintem remek széria a Hawaii és szeretem is.
(#23168)-(#23172) Grave444 Jé az én kis vásárlóm! Mostanában csak úgy sürögsz-forogsz az Inteles topikban is.
Btw szerintem nem függ össze a monitor kikapcsolása a kártya driverétől. Az én Tri-X-em most 1180/1450-et megy +100mV-on lekopogom, nem egy aczélos darab.
-
eastone1
senior tag
válasz
Hűű.. Akkor ez még jobb mint a vapor trix hűtés. Szuper.
-
m0h0senator
őstag
Asus DCU2 290x 1050/1350 bf4 mantle 64 szerver
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ez komoly nagyon, de ha már ennyit ráköltenék akkor inkább cserélek GTX 970-re, úgy néz ki Giga g1-re
-
-
Grave_444
nagyúr
MSI R9 290 tulajok ti mennyire tuningoltátok a kártyát vagy mennyire tudtátok csökkenteni a gyári feszültséget?
-
asvald
senior tag
válasz
LLKobe #23155 üzenetére
Igen, volt refem ,csak még nem írtam át ,már tri-x -el nyomulok ,( csak a család miatt eladtam, éjszaka szokásom játszani ,és azért van hangja már 60-70% os ventilátornál )
De mielőtt eladtam volna átkentem mx4 P-vel ,és a jól belőtt vprofillal + a házventilátorok jól elhelyezésével sokat nyertem hőfokban+zajszinten ! Amúgy refből egykutya mind!
-
Grave_444
nagyúr
Driverben kell keresnem, hogy a monitor a gép kikapcsolása után se kapcsoljon ki, tehát ne kelljen mindig gombbal bekapcsolni vagy ez nem függ össze?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hermanyi #23162 üzenetére
Lehet nem kap annyi terhelést és ilyenkor lejjebb vált.Esetleg nem használsz vsyncet,mert akkor is csinál ilyet.Proci limitet meg lehept kizárnám...
Ilyenkor laggzik is és fps dropp is van?
ETS2 alatt csinál ilyeneket,mert a játék motorja fantasztikus és az optimalizálás brilliáns.Össze vissza dobálta az órajeleket csak AB vel és órajel fixálással tudtam rajta úrrá lenni. -
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #23160 üzenetére
Told mantle-l kicsit pár kört aztán vissza dx és várjuk a véleményed.
-
-Solt-
veterán
válasz
Areturus #23161 üzenetére
Persze, hogy szabad...
Évek óta váltogatok a két gyártó között, hogy objektív képem legyen mindkettőről, és mivel a 780 megvan már egy ideje, így most jön megint az AMD... plusz kíváncsi vagyok már a Mantle-re is.
Kiakartam várni a 390X-t, de egy picit most elegem lett az NV-ből, és már váltanék, ha elmenne a 780 jó áron.
Pár hete, hónapja azt vettem észre, hogy minden általam játszott játék teljesen véletlenszerű időközönként beakad egy pillanatra. Nem microlag, mert van, hogy 20-30 perc is eltelik beakadás nélkül és 10-15 percnél sűrűbben nem is csinálja, de akkor is bosszantó kezd lenni.
Aztán ehhez még hozzájött az is, hogy nemrég kiderült, nem a teljes sRGB színtér volt az alapértelmezett a driverben, ráadásul állítani sem lehetett... most már lehet, de így meg cseszhetem a kalibrálást, több ezerért vihetem megint! :S És én még csodálkoztam, hogy mi a szarért kapok kalibrálásnál olyan rossz kontraszt arányokat...
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23160 üzenetére
Semmi, hagyjuk is. Én el nem kezdem megint a témát.
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
ezzel (XFX R9 290 DD Edition) a kártyával kapcsolatban van valakinek konkrét tapasztalata? elég siralmas hőfokokat produkált egy külföldi tesztben, viszont elég lassan is járt a hűtő. milyen hangos magasabb vagy max fordulaton járatva? nem decibelben, csak az elviselhetőség relatív skáláján
köszi!
-
hermanyi
addikt
Az mitől van ,hogy játék közben a gpu terhelés 100% és egyszer csak elkezd ugrálni . 50 és 100% között.
A hőfokok elvileg rendben max hő 70C volt . -
-Solt-
veterán
válasz
fatal1ty1984 #23158 üzenetére
A hűtése nekem is szimpatikusabb, csak a 2 év garancia zavar... mondjuk úgyis csak a 390X érkezéséig lenne meg... No meglátom, hogy mennyiért menne el a 780...
-
-
szucsok90
csendes tag
válasz
LLKobe #23155 üzenetére
Én is most ugrottam bele a ref 290 (asus) témába, mert nagyon jó áron szereztem be, és idle télleg semmi hangja. Igazából olyan 40% körül jön meg a hang egy kicsit, de még akkor sem annyira zavaró szerintem, pláne ha van még venti a házban, de erős terhelés alatt olyankor simán belenyal a 94 fokba is... Kis venti helyezgetéssel, és custom profillal (általában 50%-ig kúszik fel) sikerült beszorítanom 80 fokra, kevésbé megterhelő játékok alatt csak 74-75
Ár-érték arányban így igazi bajnok lett.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Erősen gondolkozom rajta, hogy a GTX780-m lecserélem ERRE.
Észrevétel, ellenvetés, jobb ötlet?
-
LLKobe
veterán
Üdv Kollégák!
A következő kérdésem lenne: a referencia R9 290-nek mennyire brutál a hangja alapon? Hogy játék közben felmegy az egy dolog, akkor headset van rajtam, de alapon mennyire hallható?
Jelenleg DCII-es hűtésű VGA-m van, mert esténként a gépről nézünk filmet, és akkor fontos hogy ne legyen hangos.
Kérdésem hogy ha veszek egy ref hűtős 290-et mennyivel lesz durvább?
-
eastone1
senior tag
válasz
Montesantos #23143 üzenetére
Ez a crysis3.
-
Areturus
tag
A mai nap kicsit hangoltam a rendszeren és sikerült belőnöm egy a memória tuningot is. Lőttem is vele egy tesztet Metro LL Reduxban:
Az 1500-at már artifact kísérte, így 1450-en stabilizáltam. Lekopogom, most jó. Lehet menne tovább is de nem igazán szeretnék +100mV fölé menni, már így is van mikor egy-egy tüske 1.318V-ra felmegy.
-
válasz
Montesantos #23143 üzenetére
a ház relatíve rendben van de megnézem ma, meg esetleg adok egy kis plusz fordulatot a ventiknek.
GPU-z vel lestem emg a max hőfokokat és ventifordulatot. De halaltszik is h. ordít a venti -
Sziasztok,
A véleményeteket szeretném kikérni.
Mennyire normális az alábbi jelenség... ?!
Adott egy gyakorlatilag szinte új MSI 290x gaming
Előszedtem megint a Crysis 2-t, megofogadtam, hogy végre végigtolom.
Annak rendje és módja szerint szépen feltoltam mindent ultrára, nincs is gond, se lagg se semmi, de a ventik üvöltenek 100% -on, és így is belenyal a 91 fokba a GPU.Normális ez?! Ennyire forrófejűek a 290x -ek?
-
m0h0senator
őstag
válasz
Snip3r_HUN #23139 üzenetére
Ha jol tudom win 7et hasznalsz. Mantle-hoz szerintem kell a 8.1 legalabbis nekem junius ota nincs vele bajom.
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23139 üzenetére
290-el DX? Hát te tudod...
-
deadwing
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23129 üzenetére
Program Files x86\Origin Games\Battlefield 4\
Ide létre kell hozni egy user.cfg-t, amibe ha ezt beleírod, akkor nem kell mindig kézzel beírni a konzolba. Gondolom ezt te tudod, de más lehet, hogy nem -
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23133 üzenetére
Érdekes, mert a felvétel meg működik Mantle alatt is, meglepően jó minőségben. Később biztosan támogatva lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23131 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23129 üzenetére
Meg a Gaming Evolved App.
-
mqm
senior tag
Ti mivel néztek fps-t BF4 alatt? Playclaw-ot használok de valahogy mantle alatt nem hajlandó működni. :S
-
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester #23123 üzenetére
MSI-ben mindig is volt kis változtatás. Közvetlenül megjelenés után, jött egy kis változtatás, a kondik magasabban vannak mint a refen és a sima FC blokk nem ment rá. Azt utána jött ez. EK oldalán szoktam ezeket az infókat levadászni, meg a cooling configuratorukat érdemes megnézni.
V803-841R- ref
V308-014- nem ref
V308-036R- nem re
V308-001R- magasabb kondi csak EK 2.0 blokkEz mind 290x lightning nélkül
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Nálam is esedékes a házcsere, mivel nem túl jó a szellőzése a háznak. Tudom, hogy van erre külön fórum, de ti használtok R9 290 kártyát, talán jobb a rálátásotok. Mivel megemelték jól az MSI árát, így a jelenlegi versenyzőm egy Sapphire R9 290 TRI-X, csak ugye ez 305 mm hosszú. Mi a véleményetek a Zalman Z5 házról (14k)? Szerintetek megfelelő a kártyához? Nem nagyon szeretnék árban elszállni (30-40k), szeretném ha 20k-ból max kijönne. Vagy esetleg Corsair Carbide Series 200R (18k)
Illetve érdemesebb esetleg venni egy R9 290 Ref kártyát használtan (65k körül) és pl egy egy ARCTIC COOLING Accelero Xtreme IV hűtőt rávarázsolni (18k)? Illetve mekkora szakértelem kell egy ilyen hűtőcseréhez?
Köszi
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sanyi19 #23115 üzenetére
a Sapphire nem fog beleférni, nekem Zalman Z11 Plus volt , és azért is vettem Msi-t ( azt hiszem a Gigabyet is befér , Asust meg kerültem nagy vonalakban ), mert az simán belefért és a 3 év garancia miatt.
Most cseréltem házat SilverStone Raven 3 -ra, a 290 miatt ( meg hajtott a kíváncsiság, sokan dicsérték ezt a házat ) , de sajna nyilatkozni nem tudok a Tápom garanciába van 1 hete, a 290-s kártya is kint van a gépből biztos ami biztos . Jelenleg egy kicsike régebbi tápot használok ami nem bírná el a vga-t se a cpu OC-t.
-
Én itt néztem korábban a sima nem X es gaming ot de itt is Ref nyákosat láttam!
Amúgy mióta gyártanak V308-014 as típust mert most láttam csak hogy létezik ilyen verzió is!
De ahogy írtad is a Morpheus.nak mindegy milyen nyák mert felmegy a nem ref nyákra is!
-----------------------------------------
Scholes9 igen nagyon jó az a venti is a másik gépemben olyan van a cpu.n és annak sem igen hallod a hagját 1500.RPM ig! Természetesen nem kell ezt se maxon 2400rpm el hajtani! A morpheusnak már 1300.is elég hogy 60.fok alatt tudja tartani a GPU.t! -
Asbee
veterán
válasz
DroiDMester #23119 üzenetére
A V308-014 nem ref nyákos, de a morpheus szinte biztos, hogy felmegy rá mert csak pár kondi van más helyen.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #23119 üzenetére
Nah frankó. Tehat amit linkeltél Scythe hűtőt abból 2-vel is bőven halk lenne? A masik verzió h cserélek GTX 970-re.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
DroiDMester #23116 üzenetére
Kb már csak az a kérdés, h ref nyákja van-e az MSI Gaming 290-nek
Tehát, h rábírom-e szerelni a kártyára
-
válasz
Scholes9 #23114 üzenetére
Nekem NOISEBLOCKER Black Silent XL-P van rajta! Nagyon halk 1200.RMP en még semmi hangja de még 1500.is csak halk szélzaj 0.motor hang itt megtudod venni
De ha kicsit többet szánsz rá akkor SCYTHE Grand Flex PWM is nagyon jó vétel!
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy van-e itt olyan akinek Zalman Z11- gépháza van? Ismerősömnek rakunk össze gépet és ezt a házat nézte ki. Egy Sapphire R9 290 4GB DDR5 TRI-X-et szeretne, ami ugyebár 305(L)X113(W)X38(H) mm. Érdeklődnék, hogy kinek milyen házba van a 290. Valami fekete színűt szeretne. Előre is köszi a tippeket!
-
Scholes9
nagyúr
Erre milyen 2 ventit lenne érdemes rakni, hogy nagyon halk legyen? Az egyik csavaron van a backplaten a kártyán a kis matrica, amit le tudok szedni úgy, h ne legyen baja így garinál nem lesz probléma.
-
Scholes9
nagyúr
Elég durva, h 85 volt kb 1,5 hete az MSI Gaming 290, most meg 100k
-
zborai
csendes tag
Sziasztok!
R290x VGA szeretnék vásárolni de a házamba csak 285 cm eskűrtya fér be maximum.
A kérdésem az az hogy melyik gyártó és modell az ami nekem jó lesz.
Böngézgetem az internetet egy ideje de csak 280x ben találtam ilyen "kicsit"
Előre is kösz -
eastone1
senior tag
Szerintem rossz virágboltba mentem.
Keresgélek egy picit.64x est indítom, Omega driver van fent.
-
eastone1
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #23100 üzenetére
-
Urak!
Tudtok valakit, aki csinált már backplate-et 290-es kártyára? Konkrétan a tri-x -re szeretnék egyet alkotni, jó volna, ha lenne némi támpontom...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Futás, futópályák
- Steam topic
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3229
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest