Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Legfeljebb az admin törli: szerintetek mennyit ér ez: Asus R9 290X-DC2OC-4GD5?
-
energy4ever
addikt
CPU limit ekkora felbontasban szinte lehetettlen. Minnel nagyobb a felbontas, annal valoszinubb a GPU limit.
CPU limit a nagy FPS-nel szokott lenni. Tehat van 1 jatek ami 1280x720 felbontason 240FPS-el fut, CPU kihasznaltsag legyen 100%, ugyan ez a jatek ugyan azzal a hardverrel 2560x1440-ben 120FPS-el csak 50%koruli CPU kihasznaltsagot fog jelenteni, de a GPU mindket esetben 100%-lesz.
1440P-re (3.686.400pixel) pont eleg lesz az a kartya szinte mindenhova. En egy huzott R9 390x 8GB-ot hasznalok kozel dupla akkora felbontasra(5760x1080 (6.220.800pixel))
-
Raggie
őstag
Szervusz.
A CPU vagy VGA limit az játékonként változik.
Kijelenthető, hogy a jelenlegi játékok javarészénél a VGA a limitáló tényező egy legalább 4GHz-es legalább 4 magos processzor esetében.
Ez alól pár játék kivétel, amik eléggé CPU intenzívek(BF4 multi, BF1 multi, Crysis 3, WD2, plusz még pár).Az a proci kb az i7-3770k szintjét hozza, tehát bőven jó lesz még a következő kártyád alá is szerintem.
A VGA a limitáló tényező majdnem minden esetben, főleg 1440p-s felbontáson. -
HSM
félisten
Részemről a windóz húha inkább, miért nem lehet egy parancssal szépen kikapcsolni az aláírás ellenőrzést? Ugyanis egy dolog, hogy valamiért nem lett jól aláírva (emiatt mondjuk alapból meggondolnám a telepítését) de ha már mindenképp aláíratlan drivert akar valaki telepíteni, annak miért kell ezen a tortúrán átesnie?

A 9 soros leírás enélkül 3 sor lenne és 10 másodperc plusz.
1. Driver aláírás ellenőrzés kikapcsolása
2. Driver telepítés
3. Driver aláírás ellenőrzés visszakapcsolása.
A windóz 7 is milyen jól elvolt enélkül....
-
VGYke
addikt
Akinek hasonló problémája lenne és nem látogatja a másik fórumot: Nem egyedi jelenség és itt van rá a megoldás darkstreet89 társunk jóvoltából.
Húha
-
Blue Thunder
senior tag
Mondjuk ennyiért már vehetsz 4k-s monitort is mondjuk egy philips 288P6LJEB ami ugyan nem free sync-es viszont már ultra hd 3840 x 2160 és a válaszidő is 1ms-os, ami játéknál azért elég fontos, jah és ahogy néztem még elég jó árban is van

Szerk.: A win alatt meg tudod állítani az ikonokat is meg az egyéb olyan dolgokat ami mondjuk neked kicsi lenne...de kis idő és hidd el hozzászoknál még ha nem is állítasz semmit át.
-
CsonkaImo
addikt
Mármint, hogy Asus DC2-ről mire lenne érdemes váltani ezen a szérián belül? Vagy nagyobb kártyát szeretnél? A kártyát itt be tudod áraztatni, ha meg nagyobb kártyát szeretnél, azt itt tudod megérdeklődni. Egyébként ha nyersz a lottón, akkor az egész gépet cseréld!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
daveoff
veterán
Azzal a plusz 50MHz-el nem nyersz szinte semmit, nincs igazán értelme. Szerintem hagyd alapon.
Sajnos ezek a kártyák nem a tuningolhatóságról híresek, a legtöbb még az 1100Mhz-et sem tudja alpfeszen, így nem sok értelme van a tuningnak. Ha nekiállsz feszelni, akkor meg elszabadulnak a hőmérsékletek....
-
Látom sok mindenben akard a 290.est a 79xx hez hasonlítani!
Sajnos a 290(X) szériába nincs BORÍTÉKOLVA +25% tuning, örülsz ha megy +10% ot azt is fesz emeléssel!
Ez nem 7950 hogy van benne +50% OC mint egy jobb 7950.be!

1200.MHz
örülj ha megy 1150.et fesz emeléssel
vagy alapfeszen 1100.at!
1200.at nagyon ritka ami tudja, vagy ha tudja is, elég keményen szénné feszelve! 
Jó is lenne ha a 290 -es széria is olyan lenne mint a 7950 esem, hogy ALAPFESZEN megy +50% OC -t
-
Joshi
titán
Az általad bekarikázott terület a VRM2 fölött helyezkedik el, a VRM1 a kártyán hátrébb van a GPU után. Az a furcsa hogy nálad a VRM2 is iszonyatosan melegszik ami általában nem szokott. Én levenném a hűtőt és újraraknám mert ott valami nem kerek.
Van a csavarokon matrica? -
-
-
eastone1
senior tag
Szerintem ez ugyan olyan ventiprofil kapcsoló mint ami a vaporon is van. Silent módban vagy csak az egyik venti jár és magasabb, 70-80C' nál kapcsol be a másik. Vagy mind a kettő alacsony fordulaton jár amíg a gpu el nem ér egy bizonyos hőfokot. A másik performance módnál már nem "engedi" az elején könnyen felcsúszni a hőmérsékletet.
-
Joshi
titán
A Catalystban %-an lehet emelni és a 290-es kártyák GPU-ja általánosan 1100Mhz-en tudnak menni feszültség emelés nélkül. A memória pedig nagyjából 1400-1500Mhz körül. Az áramfelvételi korlátot én kitettem max 50%-ra, a gpu-t pedig 16%-ra mert nekem az alap órajel 947Mhz. Mivel nálad az alap órajel 1050Mhz ezért te csak alig tudsz emelni ahhoz hogy 1100Mhz legyen, lehet hogy menne alapfeszen többet is ezt neked kell kitapasztalni. Ha emelsz százalékon akkor a GPU-Z-ben megnézheted hogy az hány Mhz lett. A Catalystban nem tudsz feszültséget emelni ahhoz egy külső progi kell mint pl az Afterburner.

-
Joshi
titán
Ezek már jó hőfokok de ahogy odorgg is javasolta jobb lenne valami újabb játékkal tesztelni és monitorozni a hőfokot. Monitorozásra HWinfo vagy Aida64-et javasolnék de jó a GPU-Z is ha játék előtt elindítod és a Sensors fülön belekattintasz a hőmérséklet ablakokban akkor ki tudod választani a MAX értéket. A GPU-Z ablakot húzd le addig amíg minden érték egyetlen ablakban látszik, így nem kell több képet belinkelni.
-
Joshi
titán
Léghűtéses kártyát nem kéne FurMark-al gyötörni, ha még is akkor legalább nézd az összes hőfokot. Azért kérdeztem rá a VRM1-re, mert a linkelt képeid alapján halvány lila fingod nem volt arról, hogy azt is nézni kellene.
A 290 nem 7970.
A FurMark még az én Fullcover vizesblokkos kártyámat is megdolgoztatja nem hogy egy léghűtésest.
Ha a hőfokokra vagy kíváncsi akkor inkább Valley Benchmark 1.0 vagy Heaven Benchmark 4.0 esetleg Future Mark programok egyikével tesztelj. -
Habugi
addikt
Marhára nem fura, néhányan imádnak mindenre egyből 8X AA-t csapni, Furmarkban pont értelmetlen..
Épp írni akartam a magas VRM hőfokaidon csodálkozóknak, hogy nincs AA és 80fps-el pörög.
A második tesztednél annyi történt, ha megnézed 22fps, nem pörög annyira a kártya --> nem melegszik fel annyira, ilyen egyszerű!

Ettől függetlenül persze a VRM-et megfújathatod egy plusz ventivel az sosem árt egyik gyártónál se, főleg ha nincs backplate. -
Joshi
titán
Én nem igazán vagyok rá kíváncsi, neked kellene figyelni a VRM1 hőfokát nehogy nyaldossa a 100 C°-ot.
Egyébként tartósan olyan 85-90 C° el lehet engedni de afölött már nem egészséges.(#23340) asdxv igen de minél magasabb hőfokok vannak annál inkább melegíti a többi hardvert is.
-
BlackPriest
őstag
-
Asbee
veterán
Tedd be az új kártyát és használd. Ne csinálj semmi uninstall egyéb dolgot. Nem tudom ezek a dolgok miért lettek mostanában olyan népszerűek... amd-amd, nv-nv kártya cserénél még csak drivert sem teszem újra soha semmi gond nincs. Ha meg egyikről másikra sima uninstall és driver fel. Soha semmi gondom nem volt, pedig pár vga megfordult erre.
-
lowzor
veterán
Igen, de az Asus 7970-en jóval nagyobb borda volt, mint az Asus 290X-en.
Az egy 3 slotos hűtés volt, ez meg 2 slotos. Plusz azon a VRAM, meg a VRM is korrektül le volt hűtve.
Amúgy szerintem ezzel sem lesz különösebb gondod, ha teszel 1 ventit a backplate-re. Én elégedett vagyok így az enyémmel. Nagyon halk és a hőfokai sem rosszak. -
m0h0senator
őstag
Nekem is ilyen kártyám van. 53%ig engedem a ventit és 75 foknál fogja meg a GPU-t bf4 alatt. Amire figyelj, hogy se a vrm-ek se a ramok nincsenek hűtve. Nálam vrm1 átlag 83 fokos, és 70 fok körül a vrm2 de este mérek. Ha van otthon elfekvőben egy 8 centis ventilátorod tedd rá a backplate-re ennél a kártyánál is sokat segít a vrm hőfokokon.
-
lowzor
veterán
Igen, nagy hülyeséget csináltál.
Használtan 15-20k ráfizetéssel vehettél volna egy custom hűtéses 290-et, ami alig lassabb, mint a 290X.
Még újonnan is csak 35k-t kellett volna ráfizetni.
65k ráfizetés egy 7970-re (ráadásul ilyen jó hűtésűre) teljes mértékben felesleges pénzkidobás. -
csa33ee
aktív tag
Ha még meg tudod oldani, kerüld az Asus-t.Mindenképp maradj egy jobb hűtésü, mondjuk Sapphire példánynál.Én a Vapor-ra esküszöm a kettő közül, nekem is olyan van.Ha megnézed a linkelt vidit, láthatod a ké kari között a különbséget. összehasonlítás
-
Végülis elég hülyeséget csináltál! az hogy eladtad a 7970.et 55.ért az a része nagyon jó, de a második fele az már kevésbé!
Ha 55.ért eladtad és 65.öt tettél hozzá akkor ha jól számolom kiadtál 120.at szinte a leg rosszabb hűtésű 290X ért!
Én a helyedben inkább ezt vettem volna 106.e ért!
De miért is kérdezed már így utólag
ez olyan mint, eső után köpönyeg! 
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Hobby rádiós topik
- Battlefield 6
- Diablo IV
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Star Citizen
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Addig szerintem még kiszolgál a 290X.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez valós érték?"
Még jó hogy nem melegedett túl, hiszen nincs kihasználva a GPU. 

ez olyan mint, eső után köpönyeg!